Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZTE_luky

aktív tag

válasz _q #9159 üzenetére

Először köszönöm szépen mindnekinek a válaszokat, új vagyok a témában, nem szeretnék elégetni semmit, és fejlődni szeretnék, ebben nagyon sokat segítenek az itt ért kritikák :)

értem tehát szerencsésebb töltőről, ez teljes mértékben megoldható. HA esetleg nem lenne stabil az áramforrás csak a board mehet tönkre ugye? vagy ha teljesítményre nem okés a táp akkor az. de a szalagnak nem lehet baja? mert nagyon nem csinálnám ezt a forrasztgatást újra, elég nagy meló volt :D

és amúgy a bekötéssel nincs gond? pontosabban úgy néz ki jelenleg hogy a szalag befut GND-re és 5V-ra és ugye usb-re a táp.

Jól értem? VIN-re mehetne akár 12V is? és mondjuk 5V-ra az arduinón meg a szalag?

nope

a szalagon WS2812B ledek vannak. köszönöm szépen a választ, neekm is feleslegesnek túlt a túloldali bekötés de nem került plusz energiába, ezért úgy gondoltam ink bekötöm, ki tudja mi hol megy szét benne később elpattan egy forrasztás és akkor másik oldalt még megkapja :)

Tankblock

projekt:

a program egy nyan cat szerű végigfutó effekt, folyamatos színváltozással és kihagyással, tehát van amikor ledek nem is világítanak, egyidőben tehát soha nem ég az összes led.

Probléma a táppal a következő lehet:

WS2812B típusú címezhető led szalagomnál függetlenül az arduino nano-s vezérlőtől és/vagy a futtatott progamtól a ledek amint áramot kapnak, max fényerőn fehéren felvillannak pár másodpercig és utána indul csak a program. Fogalmam sincs mitől van ez a jelenség, és hogy hogyan kerülhető el. Ezt az egy dolgot találtam mi passzol a témához. Az a helyzet talán nem is zavarna engem ez a felvillanás, igaz kicsit gagyin néz ki hogy a rendszer fele van csak ilyen szalagból és a másik nem villan fel, de a fő problémám hogy elég sokat zabálhat ebben a pár másodpercben és félek vlamim rá fog menni erre, főleg hogy nagyon kényes helyen vannak beépítve a ledek. kb 120 pixelem lesz (még nincs kész a telejs) és ebből pontosan 60 darab iylen felvillanós, és egy 2A-es power bankről futna. A program elég fogyasztásbarát, hisz kihagyásal futnak végig színek a soron, tehát egyszerre nem is világít az összes led, meg persze csak egy egy színben. kérdés az hogy ez a felvillanás jelenthet e problémát a későbbiekben? hamarabbi led elhalálozást, táp túlterhelést vagy akármit, és ha igen, hogyan vehető ki belőle? A cikkben említett MOSFET sajnos nekem nem mondott sokat, ne mvagyok szakmabeli :)

elég ha az arduinot mini usb-ről táplálom csak árammal? --> külön igen, közösítsd a földet ebben az esetben.

ezt h érted? usb-ből a földet kössem rá az arduino földjére? ez mennyire fontos? mert már korlátozott a hely meg a kötögetés :(

"A lenti kapcsolásból hiányzik kondenzátor a táp vonalak közé, minnél közelebb a LED sorhoz."

milyen kondi kellene és hogy kössem? (ne haragudj de nem vagyok jártas a témában)

Tehát akkor nem probléma hogy arduinón fut a szalag árama is? tehát hogy csak usbről kap áramot az arduino, is minden azon fut át? mert ugye a rajz elcsal annyit hogy a szalag nem közvetlen az áramforráshoz van kötve hanem az arduinóról kapja az 5V-ról

Új hozzászólás Aktív témák