- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Így néz ki az újratervezett S Pen
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
"nemcsak lassú, de igen drága is"
Hallgatok rád...
Szóval az applikáció: 5db LED-es stúdió lámpa fej (DIY) vezérlése egy kézből, egy központi egységről.
Az alábbi, nagyon idealizált illusztrációt dobtam össze, netes képekből:
Két módot kell tudniuk:
1. folyamatos fény, 0-100% (videós projektekhez)2.) Vaku mód: a beállított erősséggel villan exponáláskor, különben pedig csak az ún. "beállítófénnyel" világít, ami jóval kisebb intenzitású, nem égeti ki a modell szemét, kevesebbet fogyaszt, kíméli a LED-et, stb. A beállítófény a villanási erősséghez kötött, beállított %-kal (pl annak 40%-a) Ezen kívül terveztem egy "duration" azaz villanási idő paramétert is egyes témák "megfagyasztásához" akár 1/1000s, 1/2000s rövidségű villanás is kellhet.
Ezt a MicroBit-en egy küldött stringgel akartam megoldani, ami tartalmazta a lámpafej azonosítóját, a villanás, az állandó fény értékét (0-1023) és egy "duration" értéket, ezekből az azonosítónak megfelelő lámpa kihalássza az értékeket és beállítja az adott változókba, kb. ennyi. Ezen kívül ha a packet nem stringet, hanem egy számot tartalmaz (1) akkor azonnal a Flash azaz villanás érték kerül a kimenetre. Bocsánat, hogy itt végig a fenti screenshotra hivatkozom, azáltal talán jobban megérthető amit itt leírni próbálok.
A villanás triggerelését a fényképezőgép küldi ki a vaku csatlakotón.
Lehet hogy ennek a triggerelését nem is a mikrokontrolleren keresztül kéne megoldani, hanem egy jóval egyszerűbb csatornán külön? A uC meg csupán a beállításokért felelne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro V 15 i7-13620H / RTX 4060 / 32GB RAM / 1TB SSD 1 éves, számlás, hibátlan + AJÁNDÉK
- IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB + 1TB HDD magyar vbill gar
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- IPHONE 16 PRO MAX 256GB , 3 hónapos, ONE függő, GARI 2028.06.Hóig, LETILTÁSMENTESEN, ÜZLETBŐL
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- AKCIÓ - 24.600 Ft / szett - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest