Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .-..-.

tag

válasz Aryes #22865 üzenetére

"Nincs külső usb-uart eszközöd, amivel meg lehetne kerülni a board-ra integrált uart chipet?"

De, van valami (már nem emlékszem milyen chip) usb-uart adapterem, amivel anno STM32 BluePill esetében néztem a serial kimenetet.

"A géped nem változott az utolsó feltöltés óta? Biztos, hogy telepítve van a szükséges driver (pl. ch340)? Egyáltalán milyen uart chip van rajta?"

A fene se tudja változott-e, de nem is számít. Egyrészt linux-ot használok, ott nem kell semmi külső driver. De nem is ez a gond. A probléma, hogy meg sem jelenik usb eszközként.
    Linux esetében a dolog úgy működik (működne), hogy az lsusb kilistázza az usb eszközöket és az eszközök ID-ját. Az ID tartalmazza a vendorID és productID kódokat.
    Ehhez csinál az ember fia/lánya egy udev szabályt, hogy milyen jogosultsággal/módon engedi elérni az adott usb hardvert és mehet is a móka.
    Viszont egyáltalán nincs az usb listában az esp32.
    De nem is csoda, mivel nem tudom átrakni flash/download módba.
    Valami WifiAP cucc indul el rajta folyton, bármit csinálok.
    Emlékszem, hogy anno valami wifi-hack dologhoz használtam, de a részletek már nincsenek meg.

"Nincs semmi se kötve-forrasztva a lapra? Ha a pineket ráforrasztottad, nem folyt meg az ón valahol és csinált rövidzárlatot?"

Dev-board lévén csak foglalatban használtam. Minden forrszem tökéletesen tiszta. Nem ilyen jellegű lesz a gond. Illetve amikor rátoltam a jelenleg rajta lévő fw-t akkor jó volt és azóta nem változott semmi rajta hardveresen. Külsőleg is sértetlennek tűnik és láthatóan fut is rajta a fw.

Az STM32F4 sorozatnál bele-bele lehet futni olyan hibába, hogy megadja magát a DFU mód és usb-n keresztül nem lehet többé flash-elni. (bár 1-1 kivétel van speciális esetben)
    Ilyenkor marad az uart vagy ami jobb, az stlink megoldás.
    Viszont esp32 esetében ez a jelenlegi helyzet nekem teljesen új. Ezzel még sohasem volt ilyen gondom.

Nem értem miért van ez és nem találom a megoldást, hogy download módba tehessem.
    Használok majd másikat természetesen, de nem hagy nyugodni a dolog, hogy mi lehet ennek a baja. Ha nem tudom az okot vagy a megoldást, ez újra megtörténhet.

Új hozzászólás Aktív témák