Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- A Samsung bemutatta a világ első 2 nanométeres mobilchipjét
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skacok, mitől tud meghalni egy 78M05 regulátor?
Sztori:
Adott egy Digispark , Vin lábon keresztül két 18650 li-ion cellával megtápolva (8V), az 5V lábra kötve két darab 8g szervó. A két szervó nem működik egy időben, csak egymás után, felváltva. A cucc egy darabig működött, aztán egyszer csak elkezdett vacakolni, rámértem az 5V lábra, 7,8V volt rajta
Hogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.Direkt tapogattam az eredeti alkatrészt, nem éreztem melegnek.
Az adatlapja szerint a 78M05 500mA-t bír, és van benne hővédelem. A szervók csúcsárama 500mA-1A közt van, de ha jól tudom a regulátort a hőterhelés öli meg, tehát ha folyamatosan 500mA körül vagy afelett van hajtva és a keletkező hőt nem tudja eldisszipálni. Mi történik akkor, ha impulzusszerűen túlhajtom? Nem annak kéne történni, hogy melegszik és leesik a kimenő feszültség a terhelés miatt?
Az új alkatrészt kipróbáltam, direkt leterheltem, az 5V leesett 4,6V körülre, de tapintásra nem ment 60fok fölé, simán rajta tartottam az ujjam. Ez így meddig bírhatja? Hogy tudom tehermentesíteni, egy nagyobb kondenzátorral esetleg? Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI MINI 3 PRO DRONE ELADÓ/ DJI BESZÁMÍTÁS
- Asus H110-PLUS/ i3 6100/ ingyen foxpost/ garancia
- Eladó Gamer PC ASUS TUF GAMING B550M-E / Ryzen 5 5600X / RTX 3060 Ti XC3
- Eladó Gamer PC ASUS TUF GAMING B550M-E / Ryzen 5 5600X / EVGA RTX 3080 XC3
- Eladó Gamer PC ASRock B450M Pro4 / Ryzen 7 2700 / Gigabyte RTX 3070 Eagle
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.
ekkold