Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Macrodroid
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- One mobilszolgáltatások
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skacok, mitől tud meghalni egy 78M05 regulátor?
Sztori:
Adott egy Digispark , Vin lábon keresztül két 18650 li-ion cellával megtápolva (8V), az 5V lábra kötve két darab 8g szervó. A két szervó nem működik egy időben, csak egymás után, felváltva. A cucc egy darabig működött, aztán egyszer csak elkezdett vacakolni, rámértem az 5V lábra, 7,8V volt rajta
Hogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.Direkt tapogattam az eredeti alkatrészt, nem éreztem melegnek.
Az adatlapja szerint a 78M05 500mA-t bír, és van benne hővédelem. A szervók csúcsárama 500mA-1A közt van, de ha jól tudom a regulátort a hőterhelés öli meg, tehát ha folyamatosan 500mA körül vagy afelett van hajtva és a keletkező hőt nem tudja eldisszipálni. Mi történik akkor, ha impulzusszerűen túlhajtom? Nem annak kéne történni, hogy melegszik és leesik a kimenő feszültség a terhelés miatt?
Az új alkatrészt kipróbáltam, direkt leterheltem, az 5V leesett 4,6V körülre, de tapintásra nem ment 60fok fölé, simán rajta tartottam az ujjam. Ez így meddig bírhatja? Hogy tudom tehermentesíteni, egy nagyobb kondenzátorral esetleg? Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Jövedelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad T460,14",FHD,i5-6200U,8GB DDR3,512GB SSD,WIN11
- SilentiumPC Regnum RG6V TG MSI MAG Vampiric 010 Zalman Z1 Plus Zalman Z8 MS
- LENOVO ThinkPad T470s,14",FHD,i7-7500U,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- SteelSeries Arena 3 2.0 asztali PC hangszóró (Bluetooth + AUX)
- MSI Stealth A16 AI+ A3XWHG-027 - Ryzen AI 9 HX 370 / RTX 5070 Ti / 32GB / OLED 240 HZ - Garanciás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.
ekkold