Hirdetés
- Hét évig frissül az új iQOO
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skacok, mitől tud meghalni egy 78M05 regulátor?
Sztori:
Adott egy Digispark , Vin lábon keresztül két 18650 li-ion cellával megtápolva (8V), az 5V lábra kötve két darab 8g szervó. A két szervó nem működik egy időben, csak egymás után, felváltva. A cucc egy darabig működött, aztán egyszer csak elkezdett vacakolni, rámértem az 5V lábra, 7,8V volt rajta
Hogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.Direkt tapogattam az eredeti alkatrészt, nem éreztem melegnek.
Az adatlapja szerint a 78M05 500mA-t bír, és van benne hővédelem. A szervók csúcsárama 500mA-1A közt van, de ha jól tudom a regulátort a hőterhelés öli meg, tehát ha folyamatosan 500mA körül vagy afelett van hajtva és a keletkező hőt nem tudja eldisszipálni. Mi történik akkor, ha impulzusszerűen túlhajtom? Nem annak kéne történni, hogy melegszik és leesik a kimenő feszültség a terhelés miatt?
Az új alkatrészt kipróbáltam, direkt leterheltem, az 5V leesett 4,6V körülre, de tapintásra nem ment 60fok fölé, simán rajta tartottam az ujjam. Ez így meddig bírhatja? Hogy tudom tehermentesíteni, egy nagyobb kondenzátorral esetleg? Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Gyúrósok ide!
- Revolut
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hét évig frissül az új iQOO
- Asztali PC-s teljesítményt ígér az AYANEO közelgő kézikonzolja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535H/16GB RAM/512GB SSD/RTX3050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB fekete garanciával
- Iphone 13 128gb Midnight 81% + töltő + füles + tok
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo (DJI RC 2) (GL) (Bontatlan)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Akció! Csere-Beszámítás! LG UltraGear 45GR95QE OLED Monitor! 240HZ 0.03MS , hajlított!
- LG OLED TV 55CS6LA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.
ekkold