- Külföldi SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skacok, mitől tud meghalni egy 78M05 regulátor?
Sztori:
Adott egy Digispark , Vin lábon keresztül két 18650 li-ion cellával megtápolva (8V), az 5V lábra kötve két darab 8g szervó. A két szervó nem működik egy időben, csak egymás után, felváltva. A cucc egy darabig működött, aztán egyszer csak elkezdett vacakolni, rámértem az 5V lábra, 7,8V volt rajtaHogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.
Direkt tapogattam az eredeti alkatrészt, nem éreztem melegnek.
Az adatlapja szerint a 78M05 500mA-t bír, és van benne hővédelem. A szervók csúcsárama 500mA-1A közt van, de ha jól tudom a regulátort a hőterhelés öli meg, tehát ha folyamatosan 500mA körül vagy afelett van hajtva és a keletkező hőt nem tudja eldisszipálni. Mi történik akkor, ha impulzusszerűen túlhajtom? Nem annak kéne történni, hogy melegszik és leesik a kimenő feszültség a terhelés miatt?
Az új alkatrészt kipróbáltam, direkt leterheltem, az 5V leesett 4,6V körülre, de tapintásra nem ment 60fok fölé, simán rajta tartottam az ujjam. Ez így meddig bírhatja? Hogy tudom tehermentesíteni, egy nagyobb kondenzátorral esetleg? Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Apple MacBook
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- További aktív témák...
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest