Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz biker #16095 üzenetére

Semmit nem ajánlok, csak elmondom, én hogyan csinálnám.
    Nem csinálnék szintillesztést, hanem az eredetit mérném. Igaz ugyan, hogy akkor pontatlanabb lesz, de az illesztő áramkörrel is beviszek annyi pontatlanságot. Ha mégis pontosabb kell, akkor külső A/D konverter.
    Leválasztás:
    Én az én paneljaimon egyszerűen oldottam meg.
    - egy kontroller (ESP8266 vagy ESP32) mér, vagy vezérel a nagyobb fesszel működő részen, és WiFi-n küldi/veszi a jelet a fő panelon lévő kontrollernek (ESP32). A WiFi-n keresztül általában nincs áramütés ;]
    - a központ, a lényegi panel méri azt, amit helyben kell és lehet, valamint WiFi-n begyűjti az adatokat (ESP32).
    - A 0-ás mag a WiFi-n kívül azzal foglalkozik, hogy begyűjti és előfeldolgozza a külső adatokat, és lerakja globális változókba, és azt használja az 1-es magon futó fő program. Igaz, nekem az eddigi panelokon nem sok teendő volt, de az Arduino (ESP32) alig-alig volt terhelve.
    - Az egyes "perifériák" kezelését a 0-ás magon külön-külön taskban oldom meg, mert ott a delay a vezérlés másik tasknak való átadására fordul. Így minden jól elkülönül, jól átlátható, nincs kölcsönhatás.

Új hozzászólás Aktív témák