-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Semmit nem ajánlok, csak elmondom, én hogyan csinálnám.
Nem csinálnék szintillesztést, hanem az eredetit mérném. Igaz ugyan, hogy akkor pontatlanabb lesz, de az illesztő áramkörrel is beviszek annyi pontatlanságot. Ha mégis pontosabb kell, akkor külső A/D konverter.
Leválasztás:
Én az én paneljaimon egyszerűen oldottam meg.
- egy kontroller (ESP8266 vagy ESP32) mér, vagy vezérel a nagyobb fesszel működő részen, és WiFi-n küldi/veszi a jelet a fő panelon lévő kontrollernek (ESP32). A WiFi-n keresztül általában nincs áramütés
- a központ, a lényegi panel méri azt, amit helyben kell és lehet, valamint WiFi-n begyűjti az adatokat (ESP32).
- A 0-ás mag a WiFi-n kívül azzal foglalkozik, hogy begyűjti és előfeldolgozza a külső adatokat, és lerakja globális változókba, és azt használja az 1-es magon futó fő program. Igaz, nekem az eddigi panelokon nem sok teendő volt, de az Arduino (ESP32) alig-alig volt terhelve.
- Az egyes "perifériák" kezelését a 0-ás magon külön-külön taskban oldom meg, mert ott a delay a vezérlés másik tasknak való átadására fordul. Így minden jól elkülönül, jól átlátható, nincs kölcsönhatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged