Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• RAiN91

őstag

Sziasztok
    NodeMCU-t használok, egy SIM800L modullal, riasztóként. Egy nyomógomb működteti, ha a nyomógomb kinyílik (mert az ajtó nyomja meg, értelemszerűen ha kinyitom az ajtót, akkor a nyomógomb alap állapotba kerül), akkor felhívja a telefonom.

A programban úgy van, ha D7 pin lehúz, akkor induljon a riasztás. D7 alap állapotban 3.3V, és GND-vel húzom le a kapcsolón keresztül. A probléma, hogy néha magától is beriaszt tévesen, mert annyira érzékeny a D7, ha hozzá nyúlok, akkor is már érzékel. Próbáltam úgy is, hogy alapból 0V állapota, és 3.3V-ra kapcsol, de ugyan ez a probléma akkor is.
    Ellenállásokat nem használok, lehet ez a gond? Eléggé kínai az egész nekem, net alapján raktam össze innen-onnan, így nagyon nem is akarok bele menni, ha egyszerűen nem lehet megoldani, vagy programozástechnikailag vagy hardverileg.

Esetleg ami eszembe jutott az az, ha pl. 5 másodpercen keresztül egyfolytában lehúzza D7-et, akkor riasszon csak, ne pedig impulzusra. Ezt hogyan tudnám megoldani a programban?

Új hozzászólás Aktív témák