- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
Halihó...
Még mindig kezdő vagyok a programozásban és bár amilyen jól indultak a kezdetek... úgy elakadtam egy szerintem tökre alap dolognál és eléggé bosszant.
Milyen kódvariánssal és értékekkel kell játszanom ahhoz, ha időzítést akarok csinálni?Például:
Készülék bekapcsol, program elindul, leszámol 3 órát.
3 óra letelt pin x megy highbaHiába keresek kulcsszavak alapján youtube-on, csak a Delay, Millis, Micros kerülnek csak elő, nekem pont, hogy nem lefelé kellene lépnem a mértékegységekkel hanem fölfelé.
Akár ha van erre tutorial, az is jó lenne, hogy az if meg else okosságokat is hozzá tudjam gondolni.
Pl hogy ha pin X high akkor a counter újraindul.
Counter után következő counter indítása és ha az lejár akkor nincs loop hanem program megállt.Vagy pl első counter letelte után pin X high és induló második counter, de ez előtt/közben ha pin Y high akkor az egész visszakerül az első counter állapotba, azaz pin X LOW és kezdődik megint az egész ugyebár.
Remélem nem fogalmaztam nagyon sután.
Kísérletezni se tudok mert a posta rendesen kiszúrt velem és nagyon nem akar kínából érkezni mostanában semmim, így csak virtuálisan "dolgozom" előre és a kísérletet és társait meg a képzelőerőmre bízhatom : /
Új hozzászólás Aktív témák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DOOM - The Dark Ages
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest