- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Indiában szeretnek TV-zni
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
válasz
tordaitibi #42699 üzenetére
Nem követem teljesen, bocsesz, de Termux-al nem tudod megpróbálni? Úgy működnie kellene (nálam legalábbis működik).
-
-
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42696 üzenetére
-b nelkul is jo lenne.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
BLUE TORNADO #42694 üzenetére
Tudom nem segít de nálam megy pl. bármelyikel megy ezek közül: a MIUI Filekezelővel, megy a Files by Google-el, megy az X-Plore-al, Solid-al meg a sima filekezelővel is amit Activity Launcher-el indítottál el. Annyi, hogy ezeknek én mindnek adtam külsős APK telepítési jogot anno és úgy látom páran Youtube-on is említik hogy kell(het): sima Filekezelős példa videó (ez gyak. az amit én is mondtam), X-Plore-os példa videó és egy Solid-os hirtelen. Nem tudom nálad miért ne menne
-
crok
Topikgazda
Igen, 3rd party appnak ilyen package nevet nem adsz, az tuti, de a rendszerben levőt meg nem lehet eltávolítani. Azért mondtam hogy valami más is volt ott még.
" Ha újra kéne flash-selni akkor érdemes megpróbálni kigyomlálni malware-ket, valahogy? (Már amit lehetséges)" -- érdemes lehetne belekezdeni ha tudnád hogy mit kell keresni. Egyelőre nem tudod. Nekem is csak a Malwarebyte-os tippem volt meg amit még linkeltem de az nem garantálja hogy az van, meg csak az van.
"T5 vagy T5 lite Cfw Needromról vajon használható?" -- nem tudom DE biztos nem gondolnám jó ötletnek egy másik készülék ROM-ját feltuszkolni.. még megpróbálni se.
"Végleges brickelésnek van esélye?" -- Igen. Sose jó ötlet.
-
mzso
veterán
Este megpróbálom a recoveryt.
Az "android" csomagra még te hívtad fel a figyelmem, hogy értelmes ember nem ad ilyen csomagnevet. Pontoasan ezt távolíttattam el.
Akkor gondolom a factory reset logikusan minden felhasználói adatot is töröl.
Egyéb esetben: Ha újra kéne flash-selni akkor érdemes megpróbálni kigyomlálni malware-ket, valahogy? (Már amit lehetséges)
T5 vagy T5 lite Cfw Needromról vajon használható? Ha jól emlékszem legalább az egyikben a proci is más. Szerk.: mindkettőben a device spec oldal szerint...
Végleges brickelésnek van esélye?
-
crok
Topikgazda
"Úgy nézem nem írtam le expliciten, de a bootolás valahol a megakad, A doogee felirat marad kimerevítve a telefonon. A kezelőfelületig nem jut el." -- na mostmár értek pár dolgot de nem tudom mit lehetne most ezzel kezdened mert mindenhez kéne hogy legalább a boot meglegyen hogy legalább a pm futhasson.
"Csak azt a két csomagot "uninstall"-tam ADB AC-ban amit mondtam is. Valamelyiket nem kellett volna..." -- a két csomagnak mi a file neve? Biztos és 100% biztos hogy csak ezzel a kettővel csináltál bármit is? Nem tudom elképzelni, hogy a com.fw.upgrade.sysoper megakadályozza a boot-olást, a másikat pedig eleve lehetetlen törölni, tiltani.
"ADB-n lehet(ett..) menteni az appok adatait, igen, de csak nagyon korlátozottan" -- lenne de nincs értelme ha nem megy se a pm, se a cmd és a boot se ment le (és a /data sincs még felmount-olódva sem akkor). Nem hydrogen hanem Helium amire gondolsz de az nem fog menni mert ugyanezeket a parancsokat használja és a rendszer még nem jár olyan állapotban ahonnan lehetne (és ha a linket elolvastad lehet nem is tudod menteni még ha el is indul mert az app-ban nem engedélyezett).
A sima factory reset a recovery-ből nem megy? Vol Up + Power?
-
mzso
veterán
"ADB-n lehet(ett..) menteni az appok adatait, igen, de csak nagyon korlátozotta"
Erre van valami parancs kipróbálni? Gyanítom ez sem futna már le, ha nem megy a package manager...
Vagy muszáj kikísérleteznem hogy működik a hydrogen backup? (még nem használtam korábban)Kézzel ("cd /data") nem tudtam az adatokhoz navigálni. Vagyis tudtam, de "ls"-re már "permission denied".
Gondolom akkor a file manager-rel sem menne. Bár ki tudja.Kár hogy nem lehet csak simán backupolni az egész fájlrendszert. A pull az a lényeget kihagyta természetesen...
-
mzso
veterán
Az az "android" csomag volt, amit korábban néztünk. Csak "Android Rendszer"-ként jelent meg az appok listáján. Úgy látszik ez több volt mint malware. az APK megvan az appcontrol lementette, de nem tudom hogy lehetne visszagyógyítani.
És most az uninstall-t használtam, mert a disable egyáltalán nem ment, ahogy írtam korábban, sem parancssorból, sem az ADB AC-ből.
Csak azt a két csomagot "uninstall"-tam ADB AC-ban amit mondtam is. Valamelyiket nem kellett volna...
"Esetleg megnézhetnéd (ha működik) hogy milyen package listát dob most ki a telefon"
Ez már nem megy. Ugyanaz a hiba mint az ADB AC-ban: "Error: Could not access the Package Manager. Is the system running?"
A telepítés is ugyanúgy elhalálozik:
C:\Program Files (x86)\ClockworkMod\Universal Adb Driver>adb shell pm install-existing android
Error: Could not access the Package Manager. Is the system running?Nem tudom Factory resetet, hogy kezdeményezhetnék.
Úgy nézem nem írtam le expliciten, de a bootolás valahol a megakad, A doogee felirat marad kimerevítve a telefonon. A kezelőfelületig nem jut el.
-
crok
Topikgazda
Az Android rendszert nem lehet letiltani, ezt írtad is a #42678-ban te is és én is írtam hogy az az Android rendszer, nem tiltható így le. Mit csináltál még? Valami történt ott még. Nem igazán értem milyen státuszban lehet most a készülék.
Van ADB file manager egyébként, a TotalCommander is tudja (az ADB segédeszközök közt vannak a linkek), kérdés most milyen állapot van a készüléken, ahhoz meg ezt kéne tudni mi történt még, mi lett még letiltva.
ADB-n lehet(ett..) menteni az appok adatait, igen, de csak nagyon korlátozottan: ha az app fejlesztője úgy döntött hogy nem akarja engedni és nem engedélyezte akkor root nékül nem lehet.
Esetleg megnézhetnéd (ha működik) hogy milyen package listát dob most ki a telefon és összehasonlíthatod azzal, amit a #42674-ben írtál. Ha tudnád mit tiltottál még le, akkor:
pm dump csomag.neve | grep -i path
megmondaná hogy hol van a letiltott package, aztán
pm install /system/ide.jön.a.path/csomag.neve.értelemszerűen
vagy talán
pm install --user 0 /system/ide.jön.a.path/csomag.neve.értelemszerűen
meg ez van még talán:
pm install-existing csomag.neve
amivel kicsikarható hogy visszategye (vagy a factory reset..). -
mzso
veterán
Egyébként ha már afelé tendál a dolog, hogy újra kell barmolni az egész telefont (akárhonnan is szerezzek FW-t). Olyat lehet csinálni ADB-n keresztül, hogy lementeni az összes adatot a belső tárhelyről, hátha kell még valami róla...
Ettől függetlenül (egy másik telefon kapcsán) olyat lehet csinálni ADB-n keresztül, hogy külön alkalmazásokat adataikkal lementeni, és azokat vissza telepíteni, vagy másik telefonra felrakni? Mint amit Titanium Backuppal is tudnék, ha rootolva lenne.
-
mzso
veterán
Hát, nem tudom. Az X5-ömön akkor jelentek meg az Adware-ek amikor a hivatalos 6-os FW-re frissítettem
De viszont úgy néz ki sikerült elérnem, hogy ne bootoljon a telefon... letiltottam az említett sysopert meg a az "android" csomagot, ami "android rendszer"-ként jelent és folyamatosan kirakott egy power saving mode üzenetet. Gondolom ez volt ami betett neki...
Az ADB még működik. De az ADB APP Control már nem. (could not access package manager)
Vannak ötleteid?
Bár a adb app control lementette, nem tudom hogyank kell visszatenni. (már ha ez a baja.)
Ez meg nem működik:C:\Program Files (x86)\ClockworkMod\Universal Adb Driver>adb shell cmd package install-existing android
/system/bin/sh: cmd: not foundHivatalos ROM-ot sem találok...
-
crok
Topikgazda
"Szerintem a gyártótól jön a malwares firmware..." -- nem így szokott fertőződni, hanem gyári munkások kilopják a ROM-ot, megpatkolják és azzal gyártatják le. Gyárilag bootsector vírusos floppy-k régen, laptopok..
"Alternatív megoldásnak nem lehet valami tűzfalat ráhekkelni, ami csak válogatott alkalmazásoknak engedi a kommunikációt? Korábban No-Root Firewall lett próbálva.." a #42677-ben van egy nagyon hasonlóra leírás, host listával, ott root nélküli local VPN alapú tűzfallal épp le lehet tiltani meg lehet mókolni (host lista is akár..) de attól még fut a malware.
"Leginkább zenehallgatásra használja a tulaj, böngészésre" -- Böngészés. Még egy fél jelszó hash-t sem írnék be egy ilyen készüléken, nemhogy netbank. És még mondják hogy root-olni milyen veszélyes.. hát a régi KingORoot meg hasonló lomok.. na az a veszélyes, meg ez itt. De legalább a com.fw.upgrade.sysoper-t tiltsd le.
-
mzso
veterán
Szerintem a gyártótól jön a malwares firmware...
Alternatív megoldásnak nem lehet valami tűzfalat ráhekkelni, ami csak válogatott alkalmazásoknak engedi a kommunikációt?
Korábban No-Root Firewall lett próbálva, de nem működött huzamosabb ideig valamiért."én pl. lenne amit semmiképp se bíznék rá."
Gondolom netbank.. Bár ezek után lehet, hogy SIM-kártyát sem lenne ajánlott belerakni. Leginkább zenehallgatásra használja a tulaj, böngészésre
-
crok
Topikgazda
Szerkesztettem a #42677-et közben:
Kis kereséssel a Malwarebytes szerint a com.fw.upgrade.sysoper lehet amit keresel amúgy (ez egy PUP: Android/PUP.Riskware.Autoins.Fota) de lehet még benne ezer más is.
Meg "Ehhez a szerencsétlen telefonhoz még custom FW sincs" de ha van hozzá ROM amiben már nincs malware és letölthető mondjuk a gyártótól akkor már előrébb lennél. De Mr Dini szavai azért meggondolandók erősen. Nem tudom mit akarsz azzal a telefonnal kezdeni úgy egyébként, én pl. lenne amit semmiképp se bíznék rá.
-
Nem azért mondom, hogy elkeserítselek, de rákerestem xda-n, tucat ember írja, hogy a telefon tele van malware, adware és spyware szoftverekkel gyárilag, ahogy te is mondod. A legtöbbje úgy van beépítve, hogy csak úgy eltávolítva nem bootol többet a rendszer. Nyilván ha nagyon dedikált vagy, van értelme foglalkozni vele, de én leginkább elfelejteném így, hogy még root, vagy custom rom sincs hozzá.
-
mzso
veterán
Hmmm. Az ADB appcontrol is csak olyan eredményre jut, hogy disabled 0/1, meg ilyenek.
Egyébként az "android" az "Android Rendszer"-ként jelenik meg. A com.example meg "Auto Dialer"
Az uninstall megy a korábbi paranccsal, látom a az ADB appcontrolban is, viszont figyelmeztetést is kapok, hogy android 6 vagy az alatt nem támogatott a visszaállítás. Márpedig ezen 6-os van. Akkor gondolom szívás, ha valami olyat uninstallok amit nem kellett volna?
Egyébként ha nem bootol normálisan a telefon akkor az ADB-nek is lőttek?
Ehhez a szerencsétlen telefonhoz még custom FW sincs
-
mzso
veterán
-
crok
Topikgazda
"package uid=1000" - az az Android rendszer, az csak azért került akkor a listába mert a mindent is lehetőség szerint listáztad az appokat.
Vakon egy darab package ID-ből senki neked meg nem mondja hogy utána boot-ol-e vagy nem. Most leírhatnám hogy hogy kell kiickázni melyik package ID-hoz mi a common name de full értelmetlennek látom.. az ADB segédeszközök listában ott van az AppControl vagy az ATA, azzal szépen meg lehet nézni és ha gyanús a "rendes neve" akkor letiltani.
Amúgy volt a Doogee-nak régen emiatt botránya de a Dr Web is azt javasolta hogy ha nincs root (mert arra ugye lenne megoldásuk, akkor) tedd újra a rendszert letöltött, eredeti ROM-ból és annyi.. de tuti hogy ez érintett ebben? Mondjuk épp magyarázna pár furcsaságot, pl. a Chrome-os home tab oldal betöltést, ugyanis elvileg azokban a ROM-ban levő Chrome is érintett volt ha ez egyáltalán ugyanaz a dolog. Ha meg ennyire benne van egy ROM-ban ez a kis pitty-putty én pl. biztosan nem a kiírtást hanem a megbízható forrásból teljes újrahúzást választanám (ha meg van ROM és abban boot.img akkor Magisk-al rootolható ha a bootloader nyitható).
"Egyébként ha nem bootol normálisan a telefon akkor az ADB-nek is lőttek?" - ha nincs boot-olt rendszer akkor nyilván nincs adb (most az, hogy TWRP-ben van adb az más káposzta, de mivel nincs root-olva se gyanítom nyitott bootloader sincs).
Viszont!
Kis kereséssel a Malwarebytes szerint a com.fw.upgrade.sysoper lehet amit keresel amúgy (ez egy PUP: Android/PUP.Riskware.Autoins.Fota).
-
mzso
veterán
"Először is: eleve azzal kezdted, hogy malware-t kell írtani."
Hát, én úgy gondoltam, hogy megoldódik a dolog azzal amit uninstalltam.
Ez egy Doogee T5S telefon. Rootolva nincs, meg szerintem nincs is hozzá. Alapból vannak beépített malware-ek, ezek feltesznek mindenfajta adware-t, de azokat általában könnyű kiszúrni és leszedni.
Viszont ami ezeket felpakolja az rendszerapp, eddig én csak a WirelessUpdate-ről tudtam.Amiket írsz azokat nyugodtam eltávolíthatom? Ha valami meghal akkor vissza tudom állítani ugye? Akkor mindegy hogy disable, vagy uninstall?
-
crok
Topikgazda
Először is: eleve azzal kezdted, hogy malware-t kell írtani. Azt gondoltam már eleve tudod mit kell írtani. Honnan tudod hogy malware? Menjünk vissza a kályhához és ne essünk egy xy-ba, kezdd az elején hogy mi ez, hogy van, milyen rendszer, hogy került hozzád, mi történt mielőtt ilyen lett, mi történt utána, lett-e valami épp telepítve, ésatöbbi, az Android alkalmazásokban pl. linkeltem egy leírást kéretlen reklámokra és egyebekre de még mindig nem tudjuk miből is áll pontosan, hogy malware-ed van.
package:com.android.galaxy4 - wallpaper vagy?
package:android - ez vajon milyen app package ID?
package:com.example - na de ez vajon milyen app package ID?
package:cn.sh.hct.themeGolden - a cn kezdetűeket úgy alaból megnézném micsodák..És root nélkül is megérné az itt említett AdDetector appokat megnézni találnak-e valamit.
-
mzso
veterán
Azt jól értelmezem, hogy a disable az jobb? Az után nem lehet elindítani az alkalmazás listában kézzel? (uninstall után minden ki van szűrkítve)
Viszont továbbra is jelennek meg malware-ek...
Fogalmam sincs mi lehet még malware. Telepíteni sem tudok semmit...
Van valami malware alkalmazás lista:
Lementeni letudtam az engedélyezett alkalmazásokat:package:com.android.fmradio
package:com.mediatek.hotknot.service
package:org.simalliance.openmobileapi.uicc2terminal
package:com.hct.powersaver
package:com.android.providers.telephony
package:com.google.android.googlequicksearchbox
package:com.mediatek.camera
package:com.android.providers.calendar
package:com.android.providers.media
package:com.google.android.onetimeinitializer
package:com.mediatek.fwk.plugin
package:com.android.wallpapercropper
package:com.mediatek.schpwronoff
package:com.mediatek.videoplayer
package:org.simalliance.openmobileapi.service
package:com.android.documentsui
package:com.android.galaxy4
package:com.android.externalstorage
package:com.mediatek.ygps
package:com.android.htmlviewer
package:com.ghisler.android.TotalCommander
package:com.android.mms.service
package:com.android.providers.downloads
package:com.fw.upgrade
package:com.hct.android.floatview
package:com.mediatek.engineermode
package:com.mediatek.hotknotbeam
package:com.android.fastcamera
package:cn.sh.hct.hcttorch
package:com.mediatek.omacp
package:com.mediatek.hotknot.common.ui
package:com.android.browser
package:com.android.providers.applications
package:com.google.android.configupdater
package:com.android.soundrecorder
package:com.android.defcontainer
package:com.android.providers.downloads.ui
package:com.android.vending
package:com.android.pacprocessor
package:com.hct.lockscreen.smartisan
package:com.android.certinstaller
package:com.android.carrierconfig
package:android
package:com.android.contacts
package:com.android.qr_codescan
package:com.android.mms
package:com.android.stk
package:com.android.launcher3
package:com.android.backupconfirm
package:com.android.provision
package:com.android.statementservice
package:com.google.android.gm
package:com.android.wallpaper.holospiral
package:com.android.calendar
package:com.android.phasebeam
package:com.mediatek.providers.drm
package:com.android.providers.settings
package:com.android.sharedstoragebackup
package:com.mediatek.batterywarning
package:com.android.printspooler
package:org.simalliance.openmobileapi.uicc1terminal
package:com.mediatek.datatransfer
package:com.android.dreams.basic
package:com.android.inputdevices
package:com.mediatek
package:net.micode.compass
package:com.example
package:com.google.android.apps.cloudprint
package:com.android.musicfx
package:com.google.android.apps.maps
package:com.mediatek.nlpservice
package:com.android.server.telecom
package:com.google.android.syncadapters.contacts
package:com.android.facelock
package:com.android.keychain
package:com.google.android.calculator
package:com.android.chrome
package:com.android.dialer
package:com.android.gallery3d
package:com.google.android.packageinstaller
package:cn.sh.hct.themeGolden
package:com.google.android.gms
package:com.google.android.gsf
package:com.google.android.tag
package:com.google.android.tts
package:com.mediatek.hetcomm
package:com.android.calllogbackup
package:com.google.android.partnersetup
package:com.android.proxyhandler
package:com.android.inputmethod.latin
package:cn.sh.hct.themeNormal
package:com.mediatek.hotknot.connectivity
package:com.google.android.feedback
package:com.google.android.syncadapters.calendar
package:com.android.managedprovisioning
package:com.mediatek.calendarimporter
package:com.mediatek.atci.service
package:com.android.dreams.phototable
package:com.mediatek.thermalmanager
package:com.android.noisefield
package:com.google.android.gsf.login
package:com.mediatek.factorymode
package:com.mtk.telephony
package:com.mediatek.voicecommand
package:com.android.wallpaper.livepicker
package:com.google.android.backuptransport
package:com.android.settings
package:com.fw.upgrade.sysoper
package:com.mediatek.lbs.em2.ui
package:com.android.wallpaper
package:com.android.vpndialogs
package:com.hct.screenrecord
package:com.google.android.talk
package:com.android.email
package:com.android.music
package:com.android.phone
package:com.android.shell
package:com.android.providers.userdictionary
package:org.simalliance.openmobileapi.eseterminal
package:com.android.location.fused
package:com.android.deskclock
package:com.android.systemui
package:com.android.bluetoothmidiservice
package:com.mediatek.filemanager
package:cn.sslhokaka.music
package:cn.sh.hct.show
package:com.mediatek.mtklogger
package:com.android.bluetooth
package:com.android.providers.contacts
package:com.android.captiveportallogin
package:com.mediatek.dataprotection
package:com.android.applock -
crok
Topikgazda
Keresd meg az alkalmazások listáját a beállításokban, jeleníttesd meg a rendszerappokat, abban keresd meg a Letöltések nevű app(ok)at (lehet kettő is) állítsd le és töröld az adatait (cache és adatok), aztán ugyanez a Play Store-ra is, aztán lehet kell egy restart is.. de utána már szokott menni.
-
mzso
veterán
Más probléma:
Ilyet ír a playstore amikor telepíteni, vagy frissíteni akarok: "Kérjük, nyisd meg a saját alkalmazásokat, hogy kapcsolatot létesíts a szerverrel"A saját alkalmazások szekcióban meg függőben marad örökre a jelek szerint.
-
crok
Topikgazda
Inkább az ADB segédeszközök Logout-hoz a végére odaírtam a tudnivalókat mit csinál a pm disable és a pm uninstall.
Az alkalmazáslista is lekérhető adb-n:
pm list packages
dumpsys package packagesEzt is beleírtam a végére meg még pár hasznos linket / leírást, de egyébként az említett segédeszközökkel pillanatok alatt kideríthető a teljes app lista.
A WLAN hibára: igen, egy túlmelegedő vagy valamiért letiltó WLAN chip pont ilyen is lehet (logcat / bugreport mégtöbbet elárulhat).
-
mzso
veterán
Nos az az említett universal ADB cuccal hazárdíroztam egyet. Emlékeztem, hogy korábban a wirelessupdate alkalmazást azonosították be páran. (pl a doogee t5 topikjában) Így találtam egy parancsot "adb shell pm uninstall -k --user 0 com.fota.wirelessupdate" amit lefuttattam.
Egyelőre azt mutatja nincs telepítve, de még benne van ugye az alkalmazások listában. A telefon még működik. Kíváncsi vagyok mi lesz.
Hülye kérdés, de ez újra fog települni vajon? Amúgy mit csinál a parancs pontosan?Amúgy hogy derítem ki a beépített alkalmazások neveit? Ezt a "com.fota.wirelessupdate" magamtól sehogy nem találtam volna ki. Az alkalmazások listáján nem jelent meg. (No nem mintha tudtam volna milyen parancsokkal kell uninstallálni.)
"Az adb alkalmazasokrol irtam par szot itt"
Kösz, ezt könyvjelzőzöm.
-
mzso
veterán
Helló!
Ha én a telefonom fájlrendszerét tudom manipulálni ADB-n keresztül.
Nem csináltam még ilyet de gondolom a Universal ADB Drivers segítségével valahogy lehet. Van valami fájlkezelő?
Igazából integrált malware-t ("wireless update") akarok letörölni egy régebbi telefonról (doogee T5S), ami nincs rootolva, és nem is tudom hogy lehetne. Ha rootolva lenne csak simán androidos Total Commanderrel törölném. -
joey04
titán
Telenor meg mi 10 topikban nem jött válasz, hátha az android rendszerben van a hiba, mert más márkával kapcsolatban is olvastam ilyen gondot a telenor topikban:
Van egy iphone xs és egy xiaomi mi 10 pro telefonom. Van egy bizonyos hely, ahol a mi 10 pron dadog, elmegy a net az iphone-on viszont nem. Idegesített a dolog, és arra jöttem rá, hogy ha a közelebbi b3 toronyra megy át a mi 10 pro b20-ról, akkor következik be ez a dadogás, kimaradás. Ha az iphone-ban van a kártya, akkor nincs ez a dadogás akkor sem, ha az átmegy a b3-ra. Mitől lehet ez?
-
mzso
veterán
Helló!
Én folyton kapok üzenetet, hogy "A Bluetooth-megosztás alkalmazás nem válaszol". Ez mitől lehet?
Elég irritáló azt folyton kinyomkodni.
Ezen kívül ma meg azt vettem észre, hogy nincs bekapcsolva a wifi. Csak a throbber csík mozog felül a beállítások szekcióban. Ha rámegyek a bekapcsolásra az nem lesz sikeres. Vissza kikapcsolódik.
Ezek android problémák, vagy valami hardveres hiba manifesztálódhat így?
-
neophyte79
tag
Sziasztok.
Adott egy M3 lite, a kérdés az, hogy érdemes-e a lehetőség szerinti legifjabb Androidot felmókolni rá? OTA szerint nyilván a legújabb van fenn, itt a kérdés...lesz látható javulás, vagy hagyjam a 3 GB RAM miatt? -
crok
Topikgazda
válasz
BLUE TORNADO #42660 üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
BLUE TORNADO #42658 üzenetére
Nem a nagysaga a baj hanem a cel hely. A MIUI file kezelovel menj a belso tar - Android - obb-be, ott mondani fogja, hogy nem tudja kezelni DE lesz egy gomb az Android file kezelohoz, na azzal mar mehetsz a Download-ba, kijelolod amit masolni akarsz es mehetsz vissza az Android - obb-be. Android 11 "ujitas".
-
crok
Topikgazda
válasz
BLUE TORNADO #42656 üzenetére
Akkor ide is irom, hogy kezdd azzal, hogy mit mivel mirol mire akarsz masolni, pontosan min megy min mar nem (keszulek, ROM..), etc. Pl. ha 4GB+ a file es USB MTP az sose ment mason se (MTP limitacio, nem file rendszer).
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Android 11 miért nem enged fájlokat másolni az Android mappába? Semmilyen programmal nem lehetséges -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42654 üzenetére
Ez több okból is érdekes, leginkább azért, mert a Mido-nak ez nem a max. CPU freq-je hanem csak a hispeed-je vagyis talán azért nem engedi fentebb mert van olyan temp. érték ami miatt nem lehet vagy azért nem megy fentebb mert nem is indokolt a CPU load miatt csak a hispeed - de ettől még vastagon nem szabadna lagolnia, CPU miatt szerintem semmiképp. És a hőmérséklet se egetverően nagy, vagyis nem CPU thermal throthling viszont GPU még mindig lehet szerintem, mert ez a temp csak egy kumulatív érték, ettől még a GPU érzékelőnél lehet magas érték. Amint váltasz a CPU is visszaesik, így mégis arra tippelek, hogy a megjelenítés a ludas, az eszi az erőforrást (amint nem azt kell megjelenítenie nem is kér több CPU-t) de - ahogy írtam - lehet nem CPU igényes hanem GPU (akármilyen hülyén is hangzik hogy nem valami vad 3D játék közben jön ez elő).
Két ötletem van most így:
- Mivel van root és feltételezem kernel manager is megoldható.. vedd le a max. GPU órajelet minimumra vagy a felére: ha akkor jobban szaggat akkor talán inkább GPU, ha nem igazán van különbség akkor inkább CPU.
- másik módszerrel szerezz info-t:
Töröld a top.txt-t (mert ez hozzáfűzni fog) és írsz egy ilyen nem túl szép de működő parancsot:
su
for i in {1..10} ; do top -b -n 1 | head -n 20 >> /sdcard/top.txt ; sleep 1; done
aztán irány a böngésző és a maszatolás: így lesz 10 másodperced, másodpercenként egy mintával arról hogy mit csinál a top cca. 15 folyamat. -
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42652 üzenetére
Akkor biztos, hogy a CPU es nem a GPU amit hajt?
-
De.
De ha bármit elényitok, akkor a gondolom háttérbe teszi az Operát mert akkor a 8 mag 1689Mhz-ről leesik 652MHz-re.
Bármit nyitok elé, ez van. A háttérben nem eszi a procit.
És ez van ha elényitom a Terminal emulatort, akkor is leesik a 8 mag freki minimumra.
Ha nyitok egy Youtubet akkor az betölt, gurigázható, és a 8 mag 700-800MHz környékén megáll. -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42650 üzenetére
A top a top1, ez nem akkorrol van mikor laggol betyarul.. nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- YouTube
- Last Epoch
- Autós topik
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest