- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz littleNorbi #18699 üzenetére
Egy jótanács! Amíg nincs meg a tuti beállítás, addig ne engedd, hogy boot -tal induljon (én utána sem engedném)! Egyszer majdnem sikerült kizárnom magam a saját Galaxy -somból.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz littleNorbi #18697 üzenetére
Xposed + Xposed Additions modullal át lehet variálni a hardvergombok funkcióit. De a Power funkcióiba kockázatos belekavarni.
Másik lehetőség, hogy pl. a Proximity Screen Off Pro -val beállítható, hogy a közelségérzékelő felülbírálja a hardvergombokat. Tehát, amikor benyomódik a power, akkor mér egyet a szenzorral és ha közelt érzékel, akkor nem hajtja végre az utasítást. Lehet, hogy van más módszer is, de én ezeket ismerem. A root persze alap ilyen módosításoknál. -
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok! Android telefonon (lezárva) mikor kétszer (másodszor hosszan) megnyomódik (zsebben) a ki/bekapcsoló gomb, akkor kijön az a ablak, hogy kikapcsolás, újraindítás, stb... Hogy lehet azt megoldani, hogy ez ne történjen meg, szóval tényleg teljesen le legyen zárva a telefon?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Dini #18694 üzenetére
Ha adapter nèlkül akarod megoldani, akkor ahhoz HID profilos egér kell. Ezek viszont nem olcsók. Nekem egy Logitech m555b van, de ha jól tudom, akkor a Microsoft -nak is van HID profilos egere. Mielőtt rákérdezel, igen, billentyűzetből is van ilyen. Microsoft -nak is, de én Apple bt. bill. -t használok. Vannak olcsóbbak is, de azok nem Magyar kiosztásúak. Ja és igen, közben MHL adapterrel mehet a kép a monitorra/TV -re.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #18694 üzenetére
Ezer bocs... Közbe eszembe jutott még 1 question.
Ha ezt beleírom a build.prop-ba, akkor működni fog a fastboot? : o.sys.bootfast=true
Mert odin módban (download mód) nem megy a fastboot. Vagy csak nincs hozzá megfelelő driver?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Ha veszek egy bluetoothos egeret, akkor azzal lehet irányítani egy bluetoothos samu mobilt? (Droid 4.2 cm10.1)
Ha igen, milyet ajánlotok? (Viszonylag olcsót, de használhatót)
Ui.: Az én mobilomra is van cm10.2(igaz unofficial), de nem sikerül felrakni. Pedig az ugyanúgy unofficial cm10.1 simán felment....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Dini #18691 üzenetére
Nem tudom, de sztem kéne legyen. Sajnos, az enyémen már KK van. Bárcsak 4.3 lenne! Az SGS 2 -met most fogom újrarakni (2013. március óta megy rajta a gyári 4.1 alapú, Wanam ROM. A decemberi telóváltásig, gyakorlatilag nonstop üzemmódban). Sejted, hogy mit rakok rá. Ugyanazt.
-
törölt tag
válasz gameresboy #18689 üzenetére
Majd kiderül, hogy gond nélkül frissült -e. Bocs, de én másképp állok hozzá. Ami jó, azt nem kell megjavítani. Ha van vmi olyan feature, ami nekem hiányzik és csak az új verzióban van, akkor esetleg elkezdek utánajárni, hogy konkrétan az én telómmal kapcsolatban mik a tapasztalatok. De csak azért biztosan nem frissítenék, hogy 4.4 -en használjam azt, amit jól bejáratottan, 4.3 -on is használhatok.
-
Mr Dini
addikt
válasz Shinnokina #18683 üzenetére
Szia!
Nekem a beállítások>a telefonról>szoftverfrissítés alatt bármikor lehet csekkolni/telepíteni az updateket. Picit túrd át a beállításokat! Ott lesz az!
-
Mr Dini
addikt
-
Shinnokina
tag
Sziasztok! Biztosan hülye kérdés de... Ma feldobta a szoftverfrissítés lehetőségét a Note3-mam, de akkor épp nem volt alkalmas, merült az aksi, nem voltam wifiközelben sem, így kértem az emlékeztetőt. De később értem haza, mint gondoltam, és addigra már eltűnt a push üzenet. Elő lehet csalogatni valahogy, vagy várni kell, míg magától felbukkan megint? (Ha utóbbi az elég gáz, az ember nem csinálhat szoftver update-et akárhol, ahol éppen van...). Köszönettel.
(szerk: elnézést, nem a válasz gombra akartam nyomni, csak így sikerült)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5g NE - és zöld :)
-
KKope
tag
Sziasztok!
Van egy Huawei g630as telom. Nem tudok témát beállítani. A gyáriak sincsenek meg. Töltettem többet is, de nem sikerül beállítani. Olyan mint ha nem lenne rajta téma. Alapértelmezett tároló az sd. Oda hozza létre a theme mappát. De oda hiába másolom be a témát, nem lehet betölteni.
Help pls!
KKope
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy SGS5- ön csináltam wipe reset-et és nem jött vissza semmi magától. Sem a wifi jelszavak, telefonkönyv, appok és azok beállításai stb... Ez mért van? Ellenőriztem minden le volt szinkronizálva. Amikor beloginoltam a reset után semmit nem állított helyre! Mondom OK akkor beloginoltam a my samsung-ra is. Onnan visszarakott pár dolgot pl üzenetek, háttérkép ilyenek de semmi fontosat nem! Pedig ott is minden kivan pipálva amit csak lehet és az is le volt szinkronizálva!
Miért nem backupol a googles szinkronizálásaim? A Samsung fiókoknál van olyan, hogy helyreállítás. De az magától is helyreállt. A google-nál nincs. Segítsen valaki miként működik ez.
-
potty82
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni beállítások kapcsán.
Vásároltam egy Levono vibe x2 független új telefont Magyarországon.
Ausztriába élek jelenleg és a külföldi kártával roamingba üzemel a telefon. Vectone a szolgáltató. Kiprobáltam amit itt kint vettem,szintén független és ott nincs roaming. Van egy régi magyar telóm és ott is jó. Na most két éve volt egy alcatel 3060D szintén magyar és ott is ezt csinálta.vecton hálozat van lehet választani 2g 3g és 4g-t is. ja és a APN-t is beállítottam.
Elöre is köszönöm a segítségeket. -
descence
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, ha nem, akkor bocsánat.
A problémám a következő. Az alap google fiókom egy mailboxos címre van regisztrálva. Eddig a mailbox a google rendszerét használta az emailhez. Node most beraktak egy saját email rendszert amivel elérték a következőket (nálam):
1) Csak böngészőből tudom megnézni a leveleimet
2) a gmail app nem hajlandó frissíteni a leveleimetNem tudom, hogyan tudnám újra működésre bírni a gmail appot. Töröljem le azt a fiókot? De akkor ugrik az egész fiók.... Adjam hozzá, mint privát (nem google) email cím? Nem jó, mert már van olyan nevű fiók.
Egyszóval tanácstalan vagyok az ügyben. Remélem tudtok segíteni.
-
G@ben
addikt
"Nagy" problémával fordulok hozzátok: vissza kellett állítanom a gyári beállításokat a 2.3.4-es Androidon és a gyári naptárban a jegyzetek melletti vonal rózsaszín lett, pedig eddig zöld volt. Tudja valaki, hogy lehetne visszarakni zöldre? Elég zavaró.
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
törölt tag
válasz gameresboy #18662 üzenetére
Ha nem rootolt a teló és használsz mikroSD -t, akkor én nem frissítenék. A 4.3 még JB, a 4.4 már KK és a Google KK -en korlátozta a külső meghajtóra írást.
-
Mr Dini
addikt
válasz diablo1984 #18665 üzenetére
Nyilván ott lesz a tiba, vagy a root app deletor, vagy a fájlkezelődben az app, vagy a csomagneve. Akkor rendszerapp egy alkalmazás, ha az alap droid settingsben nem tudod törölni az alkalmazást.
Ui.: De vigyázz mit törölsz!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz diablo1984 #18663 üzenetére
1. kérdésedre (talán) tudok válaszolni. Ha system appként bele van égetve a romba, akkor csak roottal és egy root app deletorral, vagy titanium backuppal, esetleg egy fájlkezelővel (rootot tamogató) tudod törölni.
-
diablo1984
veterán
sziasztok.
nemrég raktam fel egy főzött rom-ot a telefonomra, elvileg 4.4.2es droid, viszont van a menjüében pár opció, amit a telefon nem támogat(pl: zseblámba menü, holott nincs is benne vaku), ezeket az opciókat nehéz kitakarítani belőle? kamera drivert nehéz benne cserélni? egy másik romban sokkal jobb volt a kamera, ebben a hdr-t sem jelzi sehol....
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
A készülék egy Samsung Galaxy S3 LTE (i9305).
Jelenleg Android 4.3-as verzió fut rajta. A napokban jelezte a telefon, hogy a rendszer frissíthető Android 4.4.4-es verzióra.
Érdeklődnék, hogy érdemes a jelenlegi rendszert (4.3), ami hiba nélkül működik frissíteni 4.4.4-es verzióra? Az új rendszer többet tud?
Üdv,
GBoy -
chris94
tag
Sziasztok!
Mediatek chipsetes (MT6572 konkrétan) telefonhoz értő fórumtag van itt?
ROM-al / ROM-olással kapcsolatos segítségre lenne szükségem.
Egy 4.2.2-es custom rendszert - ez már részben megvan csak portolni kéne az eszközre - vagy ha lehet KitKat-et szeretnék rátenni a jövőben valamikor.
Jelenleg a CWM portolás cappa72 fórumtárs segítségével a közeljövőben meglesz.
Root természetesen már megvan.Bármilyen segítség jól jönne ilyen téren
Ha esetleg van olyan ember aki jártas az MTK-s custom romokban vagy szimplán az MTK-s eszközökkel van tapasztalata kérem jelezze itt ph-nNothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.
-
Edi77
őstag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi megoldással vagy akár a megfelelő topicba irányítással, ha nem jó helyen kérdezek (ami sanszos). Kérdeztem az LG topicban is, de hátha itt előbb kapok választ:
Adott a teló LG L70 4.4.2 es rendszerrel, gyári ROM-mal, független. Sehogyan sem sikerül a routerhez (wifi) csatlakoztatni, hiába adjuk meg a felhasználónevet és a jelszót, nem enged fel, azonnal eldob. Más a saját telójával simán fel tud a routerre csatlakozni az én adataimmal. Mi lehet a gond? Más nyílt wifihálózatra (meki) simán felmegy a teló.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
félisten
Köszi! Akkor a rom telepítéskor a belső memót alakítja igénye szerint.
A fájlrendszerekkel nincs gondom, Linux alatt nem ártott megismerkedni velük, de a telefon külső/belső memória, custom romok kezelése az kissé homály volt. Ill. most is az.
Winnel nem sok gondom van. (mi az amúgy)
Exfat, nem tudom megállapítani jelenleg, hogy kezeli- e a Defy, sajnos a fóruma eléggé freezzzz.Akkor formázhatom a Gparted- del szerinted vagy használjam a telefonon lévő 2initd v. hasonló nevű recoveryvel?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Sgt. Chris
aktív tag
Szuper! Akkor már ezt is tudom...
Amúgy, ha az előzményeket olvastad, akkor láthatod, hogy a hsz-eim lényege nem az eladásról, hanem a telefon ROM-jának telepítéséről/frissítéséről szóltak... Az utolsó mondat leginkább egy megkönnyebbült sóhaj, mintsem komoly hirdetés (mert akkor tolok egy linket is, csakhogy kerek legyen a történet! )
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 7 5800x, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
muszor
tag
Galaxy s4 i9505 towelroot után nem írja ki az értesítősávban, ha csatlakoztatok egy fülhallgatót, és nem hajlandó a hangszóró helyett, csak a fülesen keresztül leadni a hívások, vagy értesítések hangját. Szól mind a kettőn. Xposed fenn van. Valami beállítás?
zsoltee
-
Bozek
nagyúr
válasz Sgt. Chris #18654 üzenetére
Hirdetés meg a megfelelő helyen, ami nem itt van. Olvass szabályzatot.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Sgt. Chris #18652 üzenetére
Na, hál istennek sikerült, feladtam a 4.4.4-el való küszködést és feltettem rá egy régebbi 4.2.2-t. Frankón működik rajta minden. Ha nem tetszik, akkor majd a reménybeli új tulajdonosa tesz fel rá, amit szeretne.
Szóval van egy tökéletesen működő, eladó S+ (T-mobile), friss CM 4.2.2-vel, bár a töltőnyílásnál megkopott a keret, de amúgy minden okés a telóval.
Érdeklődés priviben.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 7 5800x, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Bozek
nagyúr
válasz ubyegon2 #18651 üzenetére
Szerintem nem nagyon van olyan telepítő, ami a külső SD-t formázná. Egyébként a FAT32-nél a 4 GB-os fájlkorlát a probléma, az EXT2/3/4 esetében meg az, hogy a Windows nem ismeri fel. Sokkal inkább ajánlott az exFAT, ha a telefon tudja (én egy Z1 Compact-on ezt használom).
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz #79335424 #18650 üzenetére
Hát már fent volt a 4.2.2-es változata, az működött és minden probléma nélkül fel is tudtam tenni. Most, hogy eladóvá válik a telefon, gondoltam tolok egy friss rendszert rá, hogy törlődjön minden előzmény. Hát eddig nem jött össze...bár a bootloaderbe már be tudok lépni, megvolt párszor a swipe cache, meg, minden amit írnak, de ennek ellenére semmit nem jutok előbbre. Most leszedtem a régi ROM-ot megint az xda-ról, ráinstallálom, hátha azzal elindul.
-
félisten
Sziasztok!
Abban segítsetek, hogy az SD kártyánál van-e jelentősége, hogy FAT32 v. EXT3/EXT4 fájlrendszerre van formázva. A formázást a telefonról kell végrahajtani vagy Gparted- del Linux alatt is csinálhatom?
Most maniac CM7.2 fut a Defy- n, de újratelepítésnél, ha lehet, már EXTx fájlrendszerről telepíteném, valamint a CM10, CM11 esetén jól tudom, hogy a telepítő csinálja meg a fájlrendszet? Vagy az magán a telefonon csinál fájlrendszert?Biztosan láma kérdések ezek, de sokat olvastam, mégse világosak ezek a részletek.
előre is
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
válasz Sgt. Chris #18648 üzenetére
Úgy csináltad, ahogy a linkben írva van, vagy csak saját kobak után menve, rányomtál az install zip -re? Nem túl fényes az angolom, de nekem úgy tűnik, hogy ha gyári rom -ról jössz, akkor meg kell változtatni a partíció kiosztásokat, mert az eredeti méretűekre nem megy fel.
-
XtremLor
őstag
válasz Sgt. Chris #18648 üzenetére
Download mod jol ertelmezem hogy meg van? Keress 3 fajlos gyari romot, es odinal flesh-eld fel repartal.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak!
Egy Samu S9001 (Galaxy S+) telóval küzdök, feltettem rá egy friss 4.4.4-es ROM-ot [link], az addigi helyett, de az újraindítás után bekerült egy fasza kis bootloop-ba, sajnos a 3 gombos hard resettel nem jutok vissza a boot menübe, vagy a Download módba sikerül, vagy RAMDUMP módba és ennyi...
Valami ötlet esetleg?
-
domerator
veterán
Nem figyeltem...
Ha a Disable Service nem segitett, akkor nekem nincs egyeb otletem, en ilyenekert hagytam a robotot a francba.
Megtortent, hogy kitkat-en a gyari settingsben az alkalmazasoknal letiltottam egy rakas nem szukseges dolgot es meg a disable servicest is hasznaltam plusz egypar dolog letiltasara... 2-3 het mulva egy szep napon arra lettem figyelmes, hogy a zold robot MINDENT visszakapcsolt!!!!444!!!Ez mar kicsiben a Skynet.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
beg
veterán
Mint írtam, disable services app már megvolt. A másikkal tiltottam minden olyan framework folyamatot, amiben a checkin szerepel, de ha kiléptem az alkalmazásból, majd vissza, akkor ugyanúgy előttük maradt a pipa. Más folyamatot engedett tiltani és azok tiltva is maradtak. Megpróbálom ezt a system tunert is, hátha. Köszi az ötleteket.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
7Sony7
addikt
Hasonló problémám volt a mostani telómmal, és ezt a választ kaptam a needrom-on.:
"If you got too many wakelocks from EventLogService install https://play.google.com/store/apps/details?id=ccc71.pmw and run it. Select Startups, find and select Google Service Framework and here unselect checkin.EventLogService$Receiver and checkin.EventLogService and restart phone."
Nem ugyanaz a készülék, de hátha segít elindulni.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
SidCorky
őstag
Mitől lehet az, hogy a nettel nézett médiák random lefagynak? Nézek egy YT videót, egyszercsak megáll a kép, a hang megy tovább, ha bezárom azt a videót akkor onnantól se a youtube-on, se böngészőből, se Facebook appban/Messengerben, se a TubeMate appból indimított videó nem indul el egészen addig míg újra nem indítom a telót. Próbáltam gyári állapotba visszaállítani, az sem segített. Biztos hogy nem a nettel van a baj, mert laposon fullhd-ban megy ugyanaz a videó, ami a telón lefagy, és utána el sem indul. Mi lehet a probléma?
Szerk: most nézem, így az MX Playerben/VLC-ben sem indul el semmi, jobb esetben csak karikázik, rosszabb esetben le is fagy. És az újraindításig így is marad, utána megy egy fél óráig faszán, és kezdődik újra. Eddig semmi baja nem volt, 2 napja csinálja
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
MODERÁTOR
Nem hülyézlek le, csak nem értem, miért nem próbáltad meg még a telefon igen nagy méretű topikjában?
Xiaomi 13T
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Kérlek ne hülyézzetek le a kérdésemért.
Nexus 5-re szeretnék telepíteni valami custom romot, de sajnos nem tudom hogyan kell.
NRT-hez (Nexus Root Toolkit) értek, root megvan, bootloader nyitva.
Nem találok sehol használható leírást sajnos, van valahol??(^)(>.<)(^)
-
beg
veterán
Nos. Van két folyamat, ami 4.4.4 alatt nem engedi deepsleep-be a telefont. Mindkettő a google services része: checkin handoff és event log handoff. Próbáltam a disable services és az autostart manager alkalmazásokat a playről. Az utóbbi hatékonyabbnak bizonyul, több szolgáltatást ismer fel és tudok tiltani vele (root van). Viszont tiltás után újból elindulnak és non-stop wakelockolnak. Van-e olyan módszer, app (fizetős is) ami stabilan tudja tiltani ezeket. Bármilyen megoldás érdekel, bátor vagyok. Xda-t feltúrtam, ott többeknek sikerült az a módszer, amit fentebb próbáltam. Minden ötletet szívesen veszek.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Mr Dini
addikt
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Szeretnék a telefonról nyomtatni, de csak egy "sima" nyomtatóm van egy Windows 7-et futtató laptophoz kötve. T-Home routere biztosítja a wi-fi-t.
Hogyan tudom megoldani, hogy mobilról is lehessen nyomtatni? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Léteznek már natív 64bites, vagy armv8 követelményű applikációk?
-
törölt tag
válasz yusukee #18629 üzenetére
Nem tudom mennyire tartozik ez a problémádhoz, de nekem 4.4.4-en az alap kamera alkalmazás szokott rosszalkodni hasonlóképpen. Azt állítja, hogy nincs SD kártya a telefonomban, és átállítja az alapértelmezett mentési tárhelyet a belső tárhelyre. Ezt nagyjából reboot után a kamera alkalmazás első indításánál eljátssza mindig.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem jó helyre írom.
Van egy Android 4.4.4-es telefonom. A Beállítások / Tárhely-nél az alapértelmezett tárolási helynek az SD-kártya van beállítva. ( így az sd-kártya lesz a /sdcard ). Van egy app, ami a /sdcard/xy mappába rögzít videót (elméletileg). Miért van az, hogy az app mégis a telefon belsö tárhelyére rögzít? Meg lehet valahogy oldani, hogy az SD-t használja?
-
Edi77
őstag
-
A.M.D.
csendes tag
válasz Kékes525 #18624 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy LG F60-as telefonom, gyárila 4.1.1 -es rom volt rajta, de hülye fejemmel lefrissítettem, az 5.0.1 -es verzióra.
Azóta a telóval nem tudok bemenni a play áruházba, semmit sem enged letölteni, és csak folyamatosan szinkronizálni akar!
Szeretném visszatenni rá a 4.1.1. -es verziót de fogalmam sincs, hogy a gyárit hogyan tudom!Ha valaki tudna ebbe segíteni, azt nagyon megköszönném.
Jah, és T-mobil függő vagyok.( Ha független romot teszek fel, akkor független lesz a teló?)
Köszi.
Üdv. -
Kékes525
félisten
Többször felmerült a S6 topikban, hogy alig van szabad RAM a 3GB-ból. Én erre azt mondtam, azért, mert nagyságrendekkel több szál, program fut, mint amennyit a futó programok listájában látni. Ezt onnét gondolom, mert ha a MIND részre megyek az alkalmazáskezelőben és egyenként klickkelek az ott lévőkre, akkor nagyon soknál látom (sokkal többnél, mint amennyit a futó programok közül látni az alkalmazáskezelőben), hogy ott a kényszerleállítás gomb "él", tehát futnak, clickkelve leállíthatom.
Hogyan, milyen programmal tudnám ezt a teljes listát (a ténylegesen futó összes program, rendszer alkalmazás) egyszerűbben megnézni nem rootolt rendszernél? Az elixir a rendszerét használja ezért erre nem jó. Aida64 is csak az apk listáját mutatja, nem látni, mi fut, mi nem. Olyan kellene, mint például a Windowsban a SysinternalsSuite autoruns.exe vagy a System Explorer program.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
Nem lesz gond. Csak a módszerre kell ráérezni, amit a Robot használ. A legfontosabb, hogy a Robotban nincs folyamat definíció. Csak pillanatnyi eseményekre reagál. Olyat nem tudsz megadni, hogy éjszaka csináljon vmit, vagy amikor a lakásban tartózkodsz. Gyakori probléma, hogy ezt nem értik a userek, pedig sztem tök normál dolog. Egy folyamatnak kell legyen egy kezdő és egy befejező eseménye (pillanata). Ha ezeket definiálod, akkor definiáltad a folyamatot is. A "lakásban vagyok" folyamat = a "beléptem a lakásba" pillanata és a "kiléptem a lakásból" pillanata közötti állapottal. Az "éjszakára némítsa a telót" Robotul 2 parancs.
1.: 22:00 pillanatban állítsa némára.
2.: 07:00 pillanatban állítsa X erősségre.Használjon wifit, ha otthon vagyok=
1.: Amikor belépek a lakásba, kapcsolja be.
2.: Amikor kilépek a lakásból, kapcsolja ki.További infóhoz használjuk a Robot topikot!
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz #79335424 #18621 üzenetére
Nekiveselkedem, mert most kicsit megroggyant az egészség, akkor legalább az elme fejlődjön. 4 éve Linuxozom, de azt is csak felhasználói színten. Előtte meg 30 valahány év volt Z80-tól napjainkig minden.
Na majd meglátjuk.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
törölt tag
Az tény, hogy a Robot "körítése" kissé "foghíjas", de más, hasonló munkaigényű alkalmazást egy egész csapat "terelget", Tamás pedig egyedül Robotol . De azért azt nem mondanám, hogy semmilyen segítség sincs az alapokhoz.
1. Megnyitod a Robotot és a menüjében, alul van egy "Dokumentáció" menüpont.2. Annak a menüpontnak a kibővített és kicsit "felújított" változata, valamint egyéb infók (pl. changelog) megtalálhatóak Tamás weboldalán.
3. Szintén a Robot menüjében, a dokumentáció fölött van a "Példák" menüpont. Innen, Tamás által ellenőrzött és feltöltött példaparancsokat lehet közvetlenül a Robotba letölteni. Rövid magyarázat is van hozzájuk. Ez viszonylag új lehetőség, ezért jelenleg "csak" 15 példát tartalmaz, de remélhetően ez bővülni fog.
4. A Robotparancsok exportálhatók, importálhatók. Tehát, bárki tud Neked küldeni parancsot, amit tudsz használni, tanulmányozni (ebben vannak korlátozások, de nem áthidalhatatlanok).
5. Kérhetsz Tamástól segítséget mail -ben, vagy ott a topik, ahol szívesen segítünk. A Playes vélemények fele a supportot dícséri, ami tényleg példaértékű (volt már "dolgom" több fejlesztővel, úgyhogy tapasztalom a különbséget).
Szvsz aki ennyiből nem tud elindulni, az nem is akar. Azon is sok múlik, hogy magát az Androidot, vagy a Linuxot mennyire vágod. A Robotban nem csak a menüben levő lehetőségeket tudod használni, hanem azokat az alapelemeket is, amikből az Android alkalmazások is építkeznek. Ha tudod, hogy mi szükséges egy intent, activity, vagy broadcast üzenet indításához, vagy fogadásához, akkor lekéred a szükséges "űrlapot", kitöltöd és a Robot végrehajtja. De ehhez nem a Robot, hanem az Android dokumentációt kell tanulmányozni. Vagy a Linux shellparancsokat, amik nagyrészt működnek Androidon is és szintén használhatók a Robotban. Egy-egy feladat többféleképpen is megoldható. Tamás sokszor teljesen más módon csinálja, mint ahogyan én szoktam. Szerinte létezik "szép" parancs. Szerintem egy nő lehet szép, de egy parancs csak működő, vagy nem működő. De nincs ebben semmi különös. Ő programozó, én meg laktam már kupiban, mint Villon.
-
oncsi
őstag
válasz #79335424 #18593 üzenetére
Van a robothoz valami vásárolható tankönyv, vagy nyomtatható segédlet kezdői szinten?
Vagy nem szánna rá valaki pár hetet, hogy példákkal megerősítve, kicsit emészthetőbb legyen kezdők számára is. Akár (vagy természetesen) fizetni is hajlandóak lennének itt többen (szerintem)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
beg
veterán
De ne lepődj meg, ha a kicserélt akksival is merülni fog. Mobilnet elég nagy fogyasztó a háttérszinkronnal együtt.
Amúgy nem igazán jó topikban vagy. Bármelyik telefonszerviz kicseréli neked és árat is mond.[ Szerkesztve ]
-
pepe4
tag
Üdv! Xperia P telefonom mostanában mikor mobil netet használok nagyon gyorsan merül. Szeretném kicseréltetni benne az aksit nem tudom erre van - e lehetőség és milyen árba van 1 aksi csere.
-
beg
veterán
válasz Hydrahunterz #18614 üzenetére
Adat titkosítást bekapcsoltad? (Telefon titkosítása)
[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Hydrahunterz #18614 üzenetére
+1 (na ez engem is érdekelne! )
-
Hydrahunterz
újonc
Sziasztok húsvétkor kaptam egy LG Spirit 4G LTE okostelefont és tök jó meg minden de amióta kódot raktam a zárolt képernyőre nem tudom levenni mert azt írja ki hogy "letiltva az adminisztrátor által, titkosítási irányelv vagy hitelesítőadat tároló által" mit csináljak hogy jó legyen és vissza tudjam rakni a sima feloldást???
valami tanács???????
-
Krystal_s
addikt
Szia, nekem is hasonló jellegű problémám volt, csak pont fordítva a Dolphin böngészővel, ami viszont mindig a memóriában tartja magát még akkor is, ha home/kezdőképernyő, vagy legutóbbi alkalmazások gombbal kiléptem.
Naponta nagyon sokszor nézek rá a böngészőre rövid időre, aztán teszem is le, de nem szoktam bezárni (menüből), mert kis idő múlva újra szükségem van rá. Ilyenkor a böngészők többsége a gyorsítótárba kerül és a használható szabad memória felszabadul. Az én használati szokásomhoz pont így megfelelő. Ezért (is) használom megint a Firefox, vagy a gyári beépített böngészőt.
Na most a Dolphin esetén pont nem így van. Az ténylegesen a memóriában marad és nem csak a gyorsítótárban. Ki kellene próbálnod, ha a Chromeban nem találsz megfelelő beállítást.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Dini #18609 üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan/mire szeretnéd használni, de egy FM transmitter nem drága cucc. Pár dollárért tudsz rendelni szivargyujtóst, amihez van távirányító és USB -n, SD kártyán, vagy jack bemeneten is tud jelet fogadni. Egy jack papa/papa kábellel rádugod a telót és ennyi. Ha jobb minőségű átvitelt szeretnél, akkor a Dension autós tartóit ajánlom. Ezek a szivargyujtó csatlakozón keresztül, a jármű elektromos hálózatán küldik át a jelet. A következő fokozat egy kékfogas, FM transmitteres PNA. Navi szoftver nélkül ezek sem drágák. Nekem egy CNS GlobeHD -m van. Saját akkuja is van, működik kihangosítóként és kezeli a teló névjegyzékét, tehát hívás is indítható. A médiahangot kékfogon kapja a telótól és FM transmitterrel továbbítja.
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #18608 üzenetére
A Somatom bácsi, mesélj még!
Jó ezt tudom. Történetesen volt pár régi no-kiahanemskoda mobilom, meg egy sony fericsson mobilom, ami simán osztotta a zenét, amit éppen halgattam egy kiválasztott freqra. Tehát egy rádió adót szeretnék...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Beteg ötletem támadt. Lehet valahogy fm transmittert csinálni bármilyen droidos készülékből? Tudtok adni tipusszámot? Illetve OTG-n ezt valahogy meg lehet oldani?
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Én nem gondoltam semmire, mert nem ismerem, nem használom, csak tudom, hogy van ilyen lehetőség, és volt már korábban aki ezt javasolta.
Én is a tartózkodóra tippelnék, de ennyi erővel "lakónak", "állandó lakosnak" vagy "gyakornok-orvosnak" is fordíthatta volna a szakértő.
[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
teo77
őstag
Nagyon köszönöm! Erre gondoltál? : [link]
Itt nem látom az általad említett opciót.Sajnos csak így tudom a képet mutatni, mert a Chrome kevés memóriára hivatkozik, amikor képet akarok csatolni. Wtf?!
[ Szerkesztve ]
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982