- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
ubyegon2 #48885 üzenetére
Van egy Galaxy S5-öm, android 10 van rajta. Olyan appot is rá tudok telepíteni amit nem bír el 2GB rammal, erről nem a telefon tehet. De 10+ éves készülék, ezért nem lehet hibáztatni, még csoda hogy bírja.
Gyári 6.0 androiddal már rengeteg app fel sem menne rá, amit amúgy simán elbír a processzor.Az androidos telefonokkal alapvetően az a baj, hogy telenyomják bloatwarevel, és ha nem értesz hozzá akkor felzabálja a RAM-ot foglalja a CPU-t, és dupla sebességgel meríti az akkumulátort. A belassuló telefon egy mítosz, egyik telefon sem lassul be. Csak olyan feladatot bíznak a processzorra amivel nem tud mit kezdeni, ezért Te lassúnak érzed.
De hogy 3-4 éves telefonok tömegével mennek tönkre megmagyarázhatatlan szoftveres hibákkal, ott már valami kicsit gyanús, nem igaz? Beszélek itt főleg a Xiaomi-ről. Egyik haverom is most volt kénytelen venni új telefont, egy Redmi Note valami volt neki. Lejárt róla februárban az 5 év gari, két hónapra rá pedig szoftveresen kuka lett a készülék, tűz forróra melegszik, nem nagyon használható semmire. Micsoda véletlen nem? Teljesen véletlen hogy pont most ment tönkre a telefon, szerintem is teljesen normális. Minden felhasználónak ez az álma
Az Apple-nek volt ebből hatalmas botránya hogy direkt lassították a készülékeket. Érdekes, azóta nem hallottam ilyenről, és egy 6 éves iPhone XS-t is vígan lehet használni
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
ubyegon2 #48883 üzenetére
Tényeket írtam le, nem konteókat, nemtudom mi a problémád.
Egyébként más gyártó is ront el készüléket frissítésekkel, például Samsung Galaxy S9, android 10-re frissítés után rengeteg készüléken megszűnt működni a mikrofon, nem lehetett velük telefonálni.(Itt sem az összes készülék lett hibás) Ezt személyesen is megtapasztaltam két darab S9-el, hivatalos LineageOS telepítése után újra használható lett mind a két készülék.
De írhatnám a Note 20 ultrának az android 13 frissítését amivel szándékosan elrontották a kamerát, csak manuális fókusszal készít éles képeket, holott fizikailag semmi baja.(Itt sem az összes készülék érintett, csak nagyon sok)
Erről ennyit szerintem -
vacs
veterán
válasz
ubyegon2 #32647 üzenetére
Zeon.hu: leszedsz a play-ből egy Backup programot (ezt régebben használtam, ha jól emlékszem működött), ami képes a telepített programból apk fájlt is menteni. Ezt lefutattod a G Flex-en, majd a kapott apk-t megpróbálod telepíteni G Pad-re (itt lehet, hogy tiltani kell a jelenlegi verziót), a siker nem garantált, de nekem nincs jobb ötletem!
ubyegon2: próbáld meg, hogy törlöd a maps adatai, előzményeit, mindent (beállítások > alkalmazások > google maps).
-
-
Mr Dini
addikt
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
ubyegon2 #19922 üzenetére
A híreket olvasgatva sokszor azzal találkozik az ember, hogy mennyire veszélyeztetett az android vírusvédelem nélkül, ... na jó akkor nézek valamit
Talán egy hónapja van mobilon vírus elleni védelmem, a CM leváltására keresgéltem és ezt 360 Security -t találtam a legmegfelelőbbnek ez takarít, védd, gyorsít ráadásul nem is lassítja a telómat, mert máskülönben márt nem is lenne rajta.
Egyébként én sem futottam még bele vírusba vagy egyéb rosszindulatú dologba, állítólag play áruház is tele van fertőzött appokkal, ezért úgy vagyok vele, hogy az ördög nem alszik, jobb óvatosnak lenni, enni nem kér. Bár lehet annyit megteszek, hogy törlöm addig, amíg megnézem nem-e ez az app akadályozza a gmail widget működését.Hát "lökdösés" nélkül feladtam volna
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
ubyegon2 #19917 üzenetére
Nem,
persze, hogy elhittem, valószínűleg kényszeresen óvatos vagyok, meg lehet a korral is jár, de már odáig eljutottam, hogy nem fut a vírusírtó folyamatosan csak időnként lefuttatom a Clam-ot.
Most azért vagyok itt, mert Androidos mobilomon a Gmail widgetem behalt, közben olvastam lentebb asuspc96 ((#19903) kérdését :
"A kérdésem az lenne, hogy melyik vírusírtó, meg vírus védelemmel ellátott program a legjobb androidos készülékre ?"
ezért merült fel itt nálam a vírusok elleni védelem......Sokat köszönhetek neked és a többi "fórumlakónak" ott, nélkületek feladtam volna. A gépeimen Linux-ok rendesen futnak, most online filmnézésre keresek megoldást -nem youtube -.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
ubyegon2 #18651 üzenetére
Szerintem nem nagyon van olyan telepítő, ami a külső SD-t formázná. Egyébként a FAT32-nél a 4 GB-os fájlkorlát a probléma, az EXT2/3/4 esetében meg az, hogy a Windows nem ismeri fel. Sokkal inkább ajánlott az exFAT, ha a telefon tudja (én egy Z1 Compact-on ezt használom).
-
válasz
ubyegon2 #18524 üzenetére
Van még két gondom a fenn lévő rommal, amiben szeretnék segítséget kérni:
-proximity sensor hívás után nem mindíg hozza vissza a képet, hogy le tudjam tenni a kagylót
-GPS test nevű alkalmazás használata során nem marad aktív a kijelző, ha autóban sebességmérésra használom, ez elég zavaróMotorola Defy
maniac103 cm-7-20130710-UNOFFICIAL-jordan-signed
gapps-gb-20110828-signed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest