- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Picit off, de talán itt tudtok segíteni.
Adott egy Galaxy Ace 3 telefon android 5.1.1.-el(CyanogenMod). Hogy tudom kideríteni, hogy független e a telefon, ha nincs lehetőségem letesztelni más SIM kártyákkal? Ismerőseimnek rendes méretű van, ebbe pedig kisebb kell.
Próbáltam a *#SIMLOCK# kódot...a hozzá tartozó számokat is, egyikkel se működik.Köszönöm!
-
Lalos
csendes tag
Samu Tab S 10.5 Wifi verzió, egy hetes a gép, első bekapcsolás után azonnal csatlakozott UPC Free wifihez és lefrissített mindent/egyébként jelszavas a free wifi, szűz gép hogyan csatlakozhatott?
Két kérdésem lenne:
1. Hova töltötte le a frissítést? /karika/
2. El lehet-e tüntetni azt az értesítést? /nyíl/
Mindez root, knox ugrás/gari off/ nélkül megoldható-e?
Lolli nálam megbukott S5-ön, mindenhol fehér háttér...vicc, semmi pluszt nem találtam benne.Veszel vagy eladsz
-
GEPESZ66
veterán
A Google Play szolgáltatást lehet manuálisan frissíteni?
-
NYPD
aktív tag
Ennyire nem értek hozzá, de úgylátszik megjavult tőle. Kapcsolódásig eljutott, kiírta hogy kapcsolódás, és nem történt semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Keni21
tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy talált HTC x920e telefon meg probáltam rajta romot telepíteni de valami nem jött össze mert fasboot usbben nem látja a gép a telefont(Windows 8.1 x64). Bekapcsoláskor csak a htc logoig jut és utána a kijelző ugy néz ki mint ha elromlott volna. Hogy tudnám "feléleszteni" és egy európai rommal el látni a telefont? Előre is köszönöm a válaszokat"Könnyebb hazudni, mint szembenézni az igazsággal." PM
-
Gyb001
senior tag
-Próbáld meg hogy törlöd az összes mentett wifit és újra beállítod.
-Indítsd újra a routert és a modemet
-Próbálj meg wps el csatlakozni
-Próbálj play en keresni valami wifi manager appot . pl: [link]Ezeket csak akkor próbáld ha tudod mit csinálsz. És vissza tudsz mindent állítani.
-Resetled a routert.
-Gyári állapot visszaállítása a telefonon.[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
NYPD
aktív tag
Erőt, egészséget!
Átsiklottatok felette, vagy csak nincs senkinek ötlete? Úgylátom sok itt a hozzáértő pedig..
-
Mr Dini
addikt
válasz Black-core #18986 üzenetére
Igen, de nem az a neve. Mert van egy újabb Samu termék, ami szimplán young.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz Black-core #18983 üzenetére
A cm7-es a droid 2.3.7-es gb romra épül, a 9-es a 4.0ára. Cm7-et jobban bírja a vas, 9-nél már akad-akad a gpu...
Xda-n egy rakat rom van rá, keress ott, vagy írd be kugliba, h galaxy y custom rom vagy cm*. Ezeket a romokat cwmből tudod feltenni.
Szerk.: látom késtem...
[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
válasz Black-core #18983 üzenetére
A cm7 az 2.3 as androidra, a cm9 a 4.0 ra épül
[link]A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Mr Dini
addikt
válasz Black-core #18980 üzenetére
Szia!
Az nem young, hanem y.
Erre van cm7, unoff. cm9 és pár módosított gyári rom. Ha gyorsabb telót szeretnél, akkor én mindenképp a cm7-et ajánlom!
-
vicze
félisten
válasz Gigabyga #18970 üzenetére
Vannak erre szakosodott programok, amik segítik a beteget, de inkább képek alapján oldják meg a kommunikációt, ami talán gyorsabb is. Angol neve augmentative and alternative communication AAC, ilyesmire érdemes keresni igen sok van, csak két példa:
A legjobbnak tűnő az ez, sajnos drága és csak angol. Itt esetlegesen lehetne próbálkozni a fejlesztőnél, hogy fordításért cserébe ingyen megkaphatnád-e.Hasonló ingyenes az ez lenne, ezt végső soron te kell összerakd, a nyelv módosítható, de az egy szem magyar komment alapján annyira nem jól működik sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gigabyga #18976 üzenetére
Én biztos, hogy E-Robot + Svox Classic + Maris kombinációval csinálnám. Ha az Svox és Maris telepítve és beállítva, akkor Robotban:
Új parancs: SZOMJAS_VAGYOK
Eseményt üresen hagyod.
Új művelet: Audió -> Text-To-Speech -> a felugró ablakba beírod, hogy Szomjas vagyok, majd leokézod.
Alul, a floppy ikonnal mented a "művet".
Kilépsz a Launcher főképernyőjére és kiválasztod az új parancsikon létrehozását (többnyire a hosszú nyomásra jön elő). Kiválasztod az E-Robotot. Ekkor feldobja a létrehozott parancsaidat. Kiválasztod a SZOMJAS_VAGYOK parancsot és ennyi. Normális Launcherben méretezheted a parancsikont, szöveget, képet rendelhetsz hozzá, stb. Értelemszerűen, a példa alapján, tetszőleges szó/mondat kombinációk összeállíthatók.[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
válasz #79335424 #18975 üzenetére
# Gyb001 köszönöm a segítséget, sajnos mivel elég idős rossz a látása és még a bal oldal koordinációja sem 100%(idővel javulni fog). De du-n kipróbáljuk hátha...
#Somatom
Jelen pillanatban szereztem neki egy 7" akai tabletet(felbontása "jó", bumszli ikonokkal) Droid 4.2.2 van rajta.
Arra gondoltam,hogy egy olyan alkalmazás lenne megfelelő amiben magyar szavak fel vannak sorolva nagyobb gombokon (pl: fart sounds alkalmazásban) és rányomva a tablet kimondja azt a szót. Nem kell túl bonyolultnak lennie de egy átlagos mondatot, kérdést fel tudjon tenni. -
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, eléggé zavaró problémába ütköztem. A helyzet az, hogy a telefonom (Oppo Find 5 32GB, OmniRom 4.4.4 final) pár hete elkzedte azt csinálni, hogy ugyan látja az itthoni wifit (UPC), de nem kapcsolódik. Ez egyéb wifi-forrásnál nem jelentkezik, szó nélkül kapcsolódik hozzá, csak az itthonihoz nem.
Mi lehet a hiba, és hogyan tudnám ezt elhárítani?
Köszönöm a segítséget előre is!
Tamás
[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
válasz Gigabyga #18970 üzenetére
Jobbulást
Ha a bal kezét tudja használni és nem áll tőle távol a kijelzőn pötyögés akkor egy kisseb méretű telefonnal 1 kézzel tud írni.Én ezt a módszert napi szinten használom. Jobban megértem az tananyagot ha a telefon olvassa föl nekem. (diszlekszia)
egy szöveg szerkesztő és felolvasó
Egy kicsit jobb minőségű de meg nem vásárolható hang
Ncore: " Nuance Vocalizer TTS - hu-HU Eszter "[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagy segítségre lenne szükségem!
Közeli hozzátartozóm a hétvégén stroke-ot kapott , elment a jobb oldala vele a beszéde is sérült.
Olyan programot keresnék, ami segítene neki a kommunikációban. (gombokkal összerakni szavakat vagy bármi).
Ha nem tudtok ilyen programot, akkor ajánlanátok egy Android fejlesztőt aki összetudna dobni egy ilyen programot? Fizetnénk is érte. -
aprokaroka87
nagyúr
üdv!Telenor n900 tipusú telefonra hogyan lehetne megszerezni a komplett firmware-t?
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok ismét!
Hogyan lehet 4.4.4-es droidon mount-olni egy saját ramfs területet?
Csináltam egy /sdcard/tmp könyvtárat, 777 jogot tettem rá, tettem bele egy notmounted flag fájlt, majd kiadtam a köv parancsot:sudo mount -o size=1M -t tmpfs tmpfs /sdcard/tmp
Az eredménye: root-ként látom az 1 megás mount-ot üresen, tudok bele szemetelni, de bármi más user vagy fájlkezelő program az eredeti könyvtárat látja csak, benne a notmounted flag-el
Hogyan tudnék permanensen felcsatolni egy ilyet úgy hogy bárki dolgozhasson bele?
-
Mr Dini
addikt
válasz zsistvan #18960 üzenetére
Ej, ej, ej.... Lehet, h félreérthető voltam. (sőt biztos )
Én nem arra gondoltam, h Windows mellé raksz plusz egy droidot, hanem ahhoz, h le tudd cserélni a rendszert kell a cwm. Ezzel tudod felrakni azt a zipet, amit fentebb linkeltél.
Dualboot/multiboot pedig csak néhány eszközön működik és külön kernel kell hozzá. (Cappa fórumtársnak van egy videója, neki vhogy sikerült 2 rendszert feltenni. Ugyan ő 2 droidot tett fel.) Szerintem ezt a 2 kül. Romot felejtsd el, mert nehéz megoldani.
-
igneczi
csendes tag
Sziasztok
Összetörtem nemrég kapott android telefonomat, teljesen használhatatlan..
Jelen pillanatban egy Htc Sensation telefont nyúzok, de borzalmasan lassú számomra a rajta lévő 4.0.3 android verzió! Szeretném frissíteni valami használható, és gyorsabb verzióra. Még nem foglalkoztam ilyen témával, de szeretném itthon megcsinálni saját magam. Abban kérném a segítségeteket, hogy mit töltsek le, hogyan tudom feltelepíteni zökkenésmentesen, illetve melyik az a verzió ami a legalkalmasabb.Köszönöm! Sziasztok!
-
zsistvan
tag
válasz Mr Dini #18958 üzenetére
Rákerestem, de erre a típusra nincs találat.
Lehet hogy félreérhető voltam, de nem a windows mellé kellene, hanem helyette.
Mondjuk hallottam olyan lehetőségről, hogy az SD kártyára telepítik az androidot, és így megmarad a windows is. Talán ez lenne a legszebb megoldás ha tényleg lehet ilyet. -
Mr Dini
addikt
válasz zsistvan #18957 üzenetére
A recovery egy saját mikrokernellel rendelkező cucc, ami a droid előtt töltődik be. Keress rá neten, h hogy kell a tiedre cwm-t telepíteni!
Szerk.: bár win alatt foggalmam sincs, h lehetséges e droidos recoveryt felrakni. (Tudom nincs sok köze a droidhoz, de almán pl még nem láttam )
[ Szerkesztve ]
-
-
ksanc
őstag
válasz zsistvan #18951 üzenetére
Helló!
Hú, ez nem igazán ennek a topiknak a témája. Én annak idején egy MDA Vario III-on cseréltem le a Windows Mobile 6-ot egy Froyo-ra
Annál több lépcsős volt a folyamat, több újraindulással, emlékeim szerint 3, kezdve valami bootloader unlockkal vagy cserével, aztán kernel telepítéssel majd a végén magának a rendszernek a cseréje.
A tiednél ugyan gyárilag van Android rendszer, de a cseréje nem hiszem, hogy egyszerűbb. Nem ismerem a kütyüt.
Mi van a zip fájlban?[ Szerkesztve ]
-
zsistvan
tag
Sziasztok!
Kérem segítsetek nekem a következő témában.
Van egy Motorola MC67 típusú PDA amit két féle oprendszerrel lehet megvásárolni. Android 4.1 vagy Windows mobil 6.5 verzióval. Jelenleg Windows Mobile fut rajta, én viszont le szeretném cserélni Androidra.
Találtam a készülékhez egy OS recovery update csomagot zippelt formátumban. Ezt fel lehet telepíteni, vagy csak a meglévőt tudja módosítani?
Milyen egyéb program(ok) kell hozzá?Bármilyen segítség nagyon jó lenne a témában, aki tud kérem segítsen.
Köszönöm,
Zs.István -
LyonnaisFan1
őstag
válasz Gyb001 #18948 üzenetére
De! Elírtam, tényleg! Hogy miért l440 lett?
Köszi, áttanulmányozom majd.As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Gyb001
senior tag
válasz LyonnaisFan1 #18947 üzenetére
nem e440?
Ha az akkor [link][ Szerkesztve ]
-
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok! Mivel a sorokban következő telefonról nincs külön topic, így beírom ide. Hátha tudtok valamit segíteni.
Nyahszóval:
Az lg l440 telefonomnak már lejárt az 1 éves garanciája, így arra gondoltam, hogy ha lehetséges akkor ráteszem a kitkates főzött romot vagy micsodát. Most már nyugodtan elba...hatom akár egy ilyen operációval.
A kérdésem az, hogy érdemes-e egyáltalán? Lehetséges-e? Van-e egyáltalán a telefonra felrakható rom.
Ha igen akkor hol találhatok (lehetőleg magyar nyelvű) leírást.A YouTube-on láttam egy ilyen [link] videót, ami szerint a 4.4.2 fut a telefonon. Viszont a hozzászólások alapján fake lehet. Valóban az?
[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Siriusb
veterán
Adott egy leírás, miként lehet megnövelni a belső memória méretét, hogy több alkalmazás legyen telepíthető particionálás segítségével.
Android partíciókról, csatolási pontokról nem sokat tudok, ezért az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, ha valami félremegy, vissza lehet-e állítani az eredeti állapotot. Le lehet-e menteni a partíciós táblát, hogy milyen fájlrendszer kell stb?
Másik kérdés:
Jelenleg link2sd-t használok. Ha esetleg sd kártyát cserélnék, és átmásolnám a fájlrendszert, mi alapján azonosítja a link2sd a partíciókat? Label, UUID? -
Kékes525
félisten
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Mr Dini
addikt
válasz Kékes525 #18941 üzenetére
Sziasztok!
Tegyük fel, h lolli-n használok egy tasker+autonotification párossal megalkotott időjárás notifit. Be van állítva hozzá mindenféle custom ikon, az időjárásnak megfelelően és ez alapján állítja be a notifi ikonját. Nade ott van a notifi ikonjának jobb alsó sarkában az autonotification logója/ikonja. Kk-n és alatta nem volt ilyesmi probléma. Hogy lehetne megszüntetni?
Hupsz, nem válasznak ment...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
beg
veterán
válasz Keeperv85 #18936 üzenetére
Egy dolgot viszont használni kell: észt. Bár ez nem csak az androidra vonatkozik. superfreepayappscheathack.com-ról lehet jó dolgokat beszerezni droidra is
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Beni2360 #18925 üzenetére
Én meg az ellenkezőjét! Tűzzel-vassal irtanám, az összes olyan szoftvert a Play! kínálatából, ami ennyire kártékony és felesleges!
Alapszabályok Androidra:
NEM.HASZNÁLUNK.TASKMAGERT
NEM.HASZNÁLUNK.VÍRUSÍRTÓT
NEM.HASZNÁLUNK.TAKARÍTÓAPPOKATAz Android != Windows! Nem Tamagochi! NEM kell karbantartani, ameddig nincs komoly baja. komoly baja akkor lesz, ha babusgatod. Nem igényel beavatkozást a működése során!
-
beg
veterán
Remek. Akkor ez most egy kétmagos hamisítvány, rejtély ram-al (jó esetben 512MB). Ha van rá módod, vissza a feladónak, vagy lett egy nem olcsó tanulópénzed. Legközelebb előbb kérdezünk, informálódunk, aztán vásárolunk.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
Én olyat is linkelek neked, amin 115e hutyutyu pontot ér el egy kétmagos klón. Nem ezt kértük, hanem egy fényképet a telefonról, vagy a home gombodat nézd meg.
(A 4GB RAM-ot elhiszed? )[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz fgabor87 #18924 üzenetére
hát kedves fórumtárs az android nem is fogja rendben tartani.
Ajánlom a play áruházból letölteni a 360 Security vírusirtót avval 2 lépésben rendbe tudod tartani a telefonodat.Ez egy egyszerű de hasznos app mindent megcsinál magától.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fgabor87
tag
válasz fgabor87 #18914 üzenetére
Végül is valamennyire sikerült megoldani a problémát. Leírom, hátha valakinek segítségére lehet.
Tehát a windowsos rejtett fájlok megjelenítése nem hozta elő az Android rejtett fájljait. Mondjuk gondolhattam volna. A telefon saját fájlkezelőjében lehet beállítani ennek megjelenítését, és akkor a DCIM mappában, ahol a fotókat tárolja, előkerül egy .thumbnails mappa, amiben a galéria számára vannak bélyegképek. Úgy látszik, ezt a mappát az Android nem igen tartja rendben, mert rég kitörölt, akár 3-4 éves képeknek is ott maradhat a miniatűrje. Itt majdnem 400 megányi adat volt.
Egy másik mappát is érdemes időnként törölni, ez az Android/data/com.sec.android.gallery3d/cache tartalma. Ide is a galériához készít valami cache fájlokat, és ha egyszer a nyaraláson készült jó sok kép, amit aztán átrakunk a gépre, a cache nem ürül/frissül, így több száz megára hízhat.
-
beg
veterán
-
beg
veterán
Linkeld légyszi ennek a csoda készülékek az adatlapját. 50e antutu... az. Véletlenül nem gyanúsan olcsóért jutottál hozzá? Fél királyságomat rá, hogy hamisítvány.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Puma K #18916 üzenetére
Üdv!
Nekem a telóm egy cm10.1-es rommal simán viszi a másolást. Az a gyártód hibája, h f*s romot tettek rá! A cwm pedig egy recovery/helyreállító mód. Ezt kell felrakni a telóra és a fentebb írt módszerrel kábelen is tudsz a gépről másolni, mintha egy pendrive lenne!
Ez nem az android hibája, hanem a hányaveti romoké.
-
Puma K
nagyúr
válasz Mr Dini #18910 üzenetére
Semmi egyéb megoldás nem tetszik ami nem úgy működik hogy csak rádugom a gépre a telefont és megy a másolás Windows Intézőből.
Nem tudom mi az a CWM.
Ez a gondom az Androiddal, hogy már-már olyan komplikált mint egy asztali gépre telepített Linux...Én a telefonomat csak használni akarom, nem újra konfigurálni és felpatchelni az egészet.
Mindenesetre köszönöm a segítséget!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Ismerősömnek van egy androidos telefonja. A belső memóriából 1,1 gigát lehet használni, ami megtelt neki. Na de itt jön a csavar. Gépre csatlakoztatva, rejtett mappák megjelenítésével, mindent kijelölve a foglalt hely 300 mega körül van, mégis azt írja a windows, hogy 800 mega folglalt, és 300 mega szabad a meghajtón.
Nekem ugyan ez a telefon, ugyan ez az android verzió, összes fájl mérete 411 mega, foglalt hely meg 460. Tehát jóval közelebb van a két szám egymáshoz, ismerősnél nagyon kirívó az az 500 mega eltérés.
Kérdés, hogy hova tűnt ez a sok hely? Sérült fájltöredék valahol, amit nem mutat a windows? Hogy lehetne jobban körülnézni a teló belső tárhelyén?
-
Beni2360
félisten
Minek dolgozzon 8 ember amikor 2 is ellátja az éppen jelenlevő munkát. Energia sporólás
Ha majd kell jönnek a többiek is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hm3
csendes tag
Helló mindenki segítséget szeretnék kérni mert olyan problémám van hogy lett egy Lenovo készülékem ami 8 magos elméletileg 50000 pontot produkál antutun de ott is írja hogy a 8-ból 2 mag dolgozik csak a többi pedig alszik ha valaki tud valami megoldást vagy segítséget adni azt nagyon megköszönném
-
Mr Dini
addikt
válasz Puma K #18909 üzenetére
Ha ez nem tetszik, akkor cwm a telóra, majd boot recoverybe, aztán mounts and storage. Azon belül mount USB storage. Ez felcsatolja az SD-d, ha éppen pc-n van a teló.
többiek: Észrevettétek a CWM-es rainbow easter egget? (Hangerő le gomb sokáig nyomva tart/nyomkod.)
-
Keeperv85
nagyúr
Sajnos köze nincs a kettőnek egymáshoz...
Az, hogy melyik protokoll(ok fut(nak) a kernel dolga, mégpedig az init.usb.rc osztja ki a VID & PID párosokat sysfs alól/által.
Két eset lehet, ami miatt ettől kezdve sem jó a gépen az adb: leavult az adb.exe és/vagy adb_usb.ini-ben nincs meg a vendor id az eszközhöz.
Na most az hogy csak a PTP mellé oszt olyan VID-t, amit az adb kezel, már régen rossz. Tipikusan Samsung jelenség amúgy... Az adb-nek ugyanis minden beállítás mellett mennie kell papírforma szerint, ha engedélyezve van.
Természetesen Windows-Android vonalról van szó. Linux alatt picit neccesebb a történet...
-
Razzul
őstag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok.
Egy olyan problémám lenne, hogy tegnap vettem egy Honor 4X-et. Egyetlen problémám adódott, hogy a Google appon belül akarom használni a hangkeresés funkciót, az alkalmazás az "OK Google" parancsra nem reagál. Ez főként amiatt furcsa, mert legelőször felismerte és sikerült vele íly módon keresnem, de azóta semmi. Ha nem a hangparancsot, hanem a kis mikrofon ikont használom a keresés elindítására akkor semmi baja.
A segítséget köszi!
Stat crux dum volvitur orbis
-
Mr Dini
addikt
válasz Puma K #18905 üzenetére
Az adb-s megoldás tuti menni fog, ha nincs más... Esetleg ha van tc-d, akkor még "barátságos" mappaszerkezetet is kapsz pluszban. Nem a legjobb módszer, de nem is a legrosszabb.
Amúgy meg ott a wifi-s másolás vmilyen file managerrel, ami tud ftp megosztást. Vagy akár airdroiddal. Igaz nem gyors, de ez is egy megoldás.
-
Puma K
nagyúr
válasz Mr Dini #18904 üzenetére
Igen, Win-t használok és nem.
Olyan mintha a telefon nem kommunikálná le, hogy szia itt vagyok telefon sok-sok GB-al amiről lehet le és fel másolgatni használd ki a lehetőséget és másolgass az Intézőben.
Pedig a gépen nem állítottam semmit a telefon meg mint írtam pár hónapja magától frissítette fel magát 4.4.4-re és azóta kakukk a másolásnak.
-
Mr Dini
addikt
válasz Puma K #18901 üzenetére
Hát ennyi nem elég... Ha kipipálod a hibakeresést, utána akár a fentebb vmelyik fórumtárs által linkelt tc plugin segítségével, vagy pl droid explorerrel, esetleg az adb push/pull párossal tudsz másolni, ha máshogy nem megy. De a géped még médiaeszk. ként sem hozza be? (Ha win-t használsz)
Adb=android debug bridge .
Ezzel többek közt shell parancsokat tudsz kiadni a telódra.Mtp/Ptp/Mass storage mód az pedig, h milyen módban van a teló a gépre rakva. Ha jól emlékszem az mtp a médiaeszk. a ptp a fénykép(ező) mód (persze nem lehet a gépen keresztül fotózni, csak elérni). A mass storage pedig felcsatolja a teló sdjét a PC-dre. Remélem ezzel tudtam segíteni.
Ui.: én írtózok a < kitkattól... Fujj... Soha nem is frissítenék jb fölé. Nem lehet, h a kitkat szervíz menüjében kell állítani? (Valszeg ezzel hülyeséget írtam, foggalmam sincs az mire való ) 1 próbát megér!
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Annyira nem vagyok jártas az Android témában, tehát nem tudom mik ezek a rövidítések ha leírnád nekem akkor sokat segítenél.
Továbbá ha esetleg jobban ki tudnád fejteni mit is jelent az általad leírtak akkor azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976