- Honor 200 Pro - mobilportré
- Évi két bemutatóra állhat át az Apple
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Küszöbön a One UI 8 béta program
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
-
Castell
aktív tag
Üdv Kedves Fórumozok,
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban: TWRP alól feltoltam egy romot a telómra, majd egy kis idő után egy másikat, de telefon indításnál az elöző custom rom logója jelenik meg majd jön a boot logo (animáció) is. Ezt hogyan tudom eltávolítani? Valahol olvastam, hogy ez egy ún. kernel logo.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Chieftec #10589 üzenetére
Több verzió is van. Fogod és nyomsz egy factory resetet, majd meglátogatod a gmail fiókot és az ott lévő névjegyzéket kitörlöd ahogy van. EzUTÁN bekapcsolod a gmail fiókot és a szinkronizálást, így a SIM névjegyzék felkerül az online felületre is.
Opcionálisan elhagyható az utóbbi, ha kikapcsolod a szinkronizálást. Nagyon nem ajánlott viszont SIM-re támaszkodni már. Erősen nem támogatott...
-
Chieftec
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Prada 3.0 telefont. A problémám, hogy a névjegyzékbe SIM kártyán lévő számokon kívül valamiért betette gmailből is a címeket akikkel valaha beszéltem. Kb. 800 névjegyzék. Nekem erre nincs szükségem, csak a telefonszámok szeretném látni ami a simen van.
Hogy tudnám ezt megoldani?
Köszi előre is. -
Blue Eagle
őstag
válasz
junkpod #10585 üzenetére
Az esetek 90%-ban ez az elvárt és az eladó részéről az elfogadott. Különben meg mit ért volna el most, ha utánvéttel jön? Semmit. Postásnak fizet és átveszi a csomagot, majd ezután kibont. Nem fordítva, mert nem lehet. Ilyen estekre a személyes üzlet lehet a megoldás, csak ugye a nagy távolság... Utólag könnyű okosnak lenni!
-
junkpod
veterán
válasz
BénaNyurga #10581 üzenetére
Szabály 1. Soha ne utalj előre.
Persze én is szívtam már meg.
Hihetetlen milyen rohadékok vannak. Tudja, hogy rossz és eladja jónak... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
BénaNyurga #10583 üzenetére
Nekem van HTC-re évek óta fejlesztő ismerősöm és én semmit sem kérek a javításért, ha elküldöd szívesen megnézem. Ebben csak annyi kockázat van, hogy ha nem sikerül megcsinálni, akkor ugrott a postaköltség, ami kicsit sem kellemes... Bárcsak ígérhetném, hogy 100%-ig meg lehet oldani, de nem kizárt, hogy valóban emmc hibás (is), ahhoz meg nekem nincs cuccom, mert az hőléggel kell forrasztani, ami nekem nincsen, ráadásul kell hozzá egy donor, amiből egy működő példányt ki lehet műteni...
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Keeperv85 #10582 üzenetére
Hát ez a 4 ezer forintos ajánlat még nem is tűnik pofátlanul drágának! A rendőrséget meg hagyjuk... Volt már feljelentésem azóta is intézik szorgosan pedig minden adat a rendelkezésükre állt és még se történt a nagy büdös semmi
Hát még ezzel mennyire bőszen foglalkoznának...
Sajnos ez egy ilyen itt mindenki megtehet bármit de aki megbotlik az utcán és lefejel egy járókelőt véletlen az élete végéig a sitten rohad
Nem értek hozzá sajnos én se olvastam egész este ADB meg tököm tudja mi fene! De nem hajlandó kommunikálni a telefonnal! S-ON és nem tudom bekapcsolni az USB-Debug módot mivel ugye nem indul a telefon és a legtöbb dologhoz ahogy olvasgattam ez elengedhetetlen! Szóval a legnagyobb gond hogy lockolt a bootloader így még egy recovery-t se tudok feltenni rá hát még mást -
Keeperv85
nagyúr
válasz
BénaNyurga #10581 üzenetére
Most, hogy olyan hülye volt, hogy ezt leírta: mehetsz nyugodtan feljelenteni! Meg kell mutatni a levelet, lekérik az adatait. Ha mást nem is, de annyit megér, hogy szét lehet kürtölni, hogy az ilyen sz.házitól nem kell venni semmit.
A telefon pedig jó esélyjel menthető, csak nem feltétlen SD kártyáról, hanem közvetlen PC-ről próbálkozva. Sajnos nekem túl nagy tapasztalatom HTC-vel nincsen, de tuti fel tudják éleszteni alaplap csere nélkül is. Persze: pofátlanul drágán...
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Keeperv85 #10580 üzenetére
Értem! De sajnos bármelyik romot próbálom felrakni rá SD-ről mind megáll a Bootloadernél
Már kerestem szervízt is hátha! Ilyen 4 ezer forint körüli ajánlatokat kaptam! De nem vagyok benne biztos hogy javítható!(alaplap csere nélkül) Bár lehet ők jobban tudják!Próbáltam keresni alaplapot is de se égen se földön sehol...
Még összetört telefont se találtam csak uyanilyen agyhalottat
Utólag annyit sikerül kiderítenem az embertől hogy állítása szerint szoftver frissítés közben szállt el de nem hajlandó visszavenni mert hogy idézem: "menj a rendőrségre és bizonyítsd hogy nem te nyúltál bele" Korrekt emberek mozognak OLX-en
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
BénaNyurga #10578 üzenetére
Azért nem találtál ilyet, mert ez egy WWE verziós rom OTA frissített verziója és ez a frissítés nem jött ki RUU formájában, csak egy 15MB-oscsomag volt csupán....
-
BénaNyurga
aktív tag
Én most végeztem vele! Úgy néz ki 100% halott!
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
BénaNyurga #10577 üzenetére
c:\mini-adb>fastboot getvar all
INFOversion: 0.5
INFOversion-bootloader: 0.85.0013
INFOversion-baseband: 26.10.04.03_M
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: 0425
INFOversion-main: 2.42.405.4
INFOserialno: SH17VRT00502
INFOimei: 352212049646701
INFOproduct: vision
INFOplatform: HBOOT-7230
INFOmodelid: PC1011000
INFOcidnum: HTC__102
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 4016mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: on
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
INFOcommitno-bootloader: 81c588a7
INFOhbootpreupdate: 11
INFOgencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.026sTöbb infót nem tudtam kinyerni
Kerestem ez alapján: 2.42.405.4-ruu-t de nem találtam! Mert amit találtam valami rooted busyboxos dolog gondolom az meg nem gyári! -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
BénaNyurga #10576 üzenetére
Azért én még próbálkozom és leírom az infókat:
HBOOT-menüben van egy olyan hogy image crc:
Az alábiakat produkálja indításra 7x rezeg majd ezeket írja ki:
osbl:0x7EE4ED8C
amss:0x0
hboot:0x0
boot:0x0
recovery:0x0
system:0x0 -
Keeperv85
nagyúr
válasz
BénaNyurga #10574 üzenetére
A lényeg, hogy legalább a modell stimmel, úgy nagy gond nem lehet.
Megeshet, hogy frissebb már a bootloader, mint amit rá készülsz tenni, azért nem megy rá, de ez csak egy tipp.
Szerintem folytassuk napközben, részemről én kidőltem...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
BénaNyurga #10572 üzenetére
Na az csodás... Kezdésnek legalább Vision rom? Mert ha tök másra való, az nem kicsit gáz...
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Keeperv85 #10571 üzenetére
Na azt nem tom hogy jót próbálok e vagy se!
Mondom nem értek hozzá! Mire lenne szükség hogy tudjam hogy pontosan melyik kell hozzá?HBOOT
Parsing PC10IMG.zip [SD ZIP]
[1] BOOTLOADER - Updating
[2] BOOT
[3] RECOVERY
[4] SYSTEM
[5] SPLASH1
[6] SPLASH2
[7] USERDATA
[8] TP
[9] TP
[10] RADIO_V2
[11] RADIO_CUST
Do you want to start update?
<VOL UP> Yes
<VOL DOWN> No
Update is in progress...
Do not power off the device!Így áll a készülék és nem csinál semmit
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
BénaNyurga #10570 üzenetére
Ha még előtte megáll, az még csak istenes, mert lehet újra próbálni. (Jó RUU fájlt próbálsz?
), ha viszont közben áll meg, akkor nem lesz több kísérlet...
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
BénaNyurga #10569 üzenetére
Hát ez is megáll a BOOTLOADER updating-nál sajnos!
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Blue Eagle #10568 üzenetére
Hát remélem hogy nem! Mert elég drága mulatság lenne!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
BénaNyurga #10567 üzenetére
valami ilyen helyzet van itt is. Ez szerint EMMC hiba.
De ne legyen igazam!
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Blue Eagle #10566 üzenetére
Ez lenne a RUU ami nem fut le! Mert ugye kifagy a REBOOT Bootloadernél...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
BénaNyurga #10565 üzenetére
Akkor valószínű menthető. Sajnos nem vagyok HTC ismerő, Az lenne a jó, ha lenne egy PC-s helyreállító/frissítő alkalmazás, ami vissza tudná flesselni az eredeti romot, recovery-stől, bootloader-esetől. mindenestől.
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Blue Eagle #10564 üzenetére
Igen töltést veszi! Gépredugva driverek települnek!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
BénaNyurga #10563 üzenetére
Töltést felveszi?
-
BénaNyurga
aktív tag
Üdv!
3 napja sikerült vennem OLX-en egy HTC Desire Z telefont! Az eladó eltűnt min a kámfor megérkezett a telefon bekapcsolásra a zöld HTC feliratnál megáll! Állítása szerint tökéletes volt! De sajnos nem az!
Amiket produkál:
-HTC feliratnál megáll
-Hang le bekapcsra előjön a menü
-Factory Resetre lefagy
-Recovery-re kattintva a telefon újraindul fekete képernyő 2 zöld nyíllal majd elsötétül és 7x rezeg
-Bootloader Restartra lefagy
-Próbálkoztam RUU-val elkezd futni lekéri a telefon szoftver adatait majd mikor jönne a reboot bootloader ott elakad semmi hibaüzenet csak forog akár órákon át is!
Sajnos nem értek hozzá, ha van valami mód szervízen kívül akkor bármi tanácsot elfogadok! Egyenlőre 19 ezer forintom áll a telefonban! Páromnak szántam volna és tetszik is neki nagyon! Ezért ha van rá mód és meglehet menteni akkor ezt tenném! Minden infót előre is köszönök! -
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy öregedő androidos telefonom (Galaxy Ace Plus S7500), amin gyári rom van. Mivel a garancia már régen lejárt és lassan az őrületbe kerget, ezért szeretném frissíteni egy custom-rommal, hátha javít a helyzeten (A kinézett rom: CyanogenMod 10.1. A telefon gyári állapotú, így ha jól értettem, akkor rootolni kéne, plusz kell egy recovery mod is rá. Két oldalt találtam ezzel kapcsolatban: 1 és 2. A második elég érthetően fogalmaz (először a recovery, aztán a rootolás), viszont amit linkelt rootme.zip elég lehangoló eredményt ad a virustotal szerint.
Mivel még nem rootoltam telefont, így nem igazán látom át, hogyha esetleg kamu a leírás. (láttam youtobeon valami superoneclick és poot.apk-t is, mint "egygombos" rootoló) Valaki nálam tapasztaltabb mondana egy ítéletet a fentiekkel kapcsolatban? (Vagy tudna egy jó linket dobni, hogyan is kéne ezt a folyamatot véghez vinnem?
Előre is nagyon köszönöm.
-
-
nova001
senior tag
hello
szerintetek van értelme felrakni valami vírus irtót androidra ? hogy áll mostanában a vírus project ezen a platformon ?
-
válasz
drewcsalad #10558 üzenetére
Egy értesítést nem lehet kikapcsolni. Ha benn vagy egy beszélgetésben (tehát épp' a Viber az aktív, futó alkalmazás), és közben érkezik üzenet.
Írtam már emiatt kb. 2349836242342387423423985345634 levelet a Vibernek, de kb. semmi értelmes választ nem kaptam...
Mikor már nagyon idegesít, lenémítom a készüléket, azzal ez is elnémul.
-
drewcsalad
tag
Sziasztok!
Viberes kérdés. Hogy lehet kikapcsolni az üzenet érkezett pittyegést a viberen? minden értesítést kikapcsoltam a viber beállításokban is és a telón is! A kütyüm THL W200S. Köszi -
air
nagyúr
válasz
Mauzes #10556 üzenetére
Ne legyél már ennyire értetlen!
Ott a válasz Viktor hsz-ében: "Az Android wifi használatakor az adatforgalmat kikapcsolja"
"amennyiben a telefon folyamatosan kapcsolódik wifi-re (és így nyilván történik tényleges mobil adatforgalom)"
Nem, nem történik.(#10558) drewcsalad
Nem szakmai kérdés. Kérdezd az alkalmazásos topikban! -
Mauzes
addikt
válasz
junkpod #10554 üzenetére
De amit ti mondtok, annak semmi köze a wifihez vagy az adatforgalomhoz, jól értem? Engem nem az érdekel, hogy a 3G hálózat keresése meríti-e az akksit (nyilván igen), hanem hogy önmagának annak a beállításnak, hogy "mobile data", tehát hogy engedélyezed a mobil adatforgalmat, annak van-e hatása az akksira, amennyiben a telefon folyamatosan kapcsolódik wifi-re (és így nyilván történik tényleges mobil adatforgalom).
-
-
-
Mauzes
addikt
válasz
Viktor0610 #10551 üzenetére
Na várj, most vagy te értettél félre vagy én téged. Tehát:
1. nem a 3G/2G közötti fogyasztás a kérdés
2. nincs tényleges mobil adatforgalom, mert végig wifi-n vagyok, pl. egy irodábanEkkor - pl. ebben az irodában - többet fogyaszt a telefon, ha a mobil adatforgalom (akár 2, akár 3G-n, az mindegy) be van kapcsolva, vagy pedig, mivel wifi-n vagyok és úgy sincs mobilnet használat, ugyanannyit fogyaszt, mintha a mobil adatforgalom tiltva lenne?
-
válasz
Mauzes #10550 üzenetére
Nem a 3G-fogyaszt, hanem gyengébb térerő esetén a 3G-képes tornyok keresése.
Ezért érhető már el olyan kiegészítő Androidra, ami kikapcsolt kijelzőnél és vagy bekapcsolt wifi mellett lekapcsolja a készüléket csak 2G-hálózatok használatára.
Bocs, a mobilinternet-haszmálat természetesen fogyaszt. Ez azért tuti, mert a készülék jobban bírja, ha wifi-n van, mint ha kikapcsolnám a wifit, és csak mobilhálózaton volna a készülékem.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest