- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
0ttó
tag
Hello,
az "Annyi pontot és oda teszel pl. regisztrációkor ahova és annyit mennyit csak akarsz, úgyis betalál a fiókodba" ezt hogy érted?
Az akármivel tagolt mail címek azok más címek.
A lustadick@egerfogo.hu nem ugyanaz, mint a lusta.dick@egerfogo.hu.
Az egyikre címzett levél nem talál bele a másikba (is).Lehet nagyon szombat van és még volna mit kipihennem a heti fáradalmakból.
Elnézését, ha nem értem meg most hirtelen ezeket. -
mobilizmo
Topikgazda
Az ismert hibalistát ha végig olvasod láthatod, hogy egy része fixed, a többire ha felmerülne van kerülő megoldás, egy meg készülék specifikus. Nálam pl. a szegmentációs hiba nem jött elő. És ismételten hangsúlyoznám ismerem a Titanium Backup lehetőségeit, mivel nekem is van, de az vastagon fizetős, ez meg ingyenes, egyelőre.
-
Somatom
veterán
Akkor minden alkalmazás csináljon mentést a saját mappájába, a rendszerapp meg szedje össze!
Egyébként jól értem, hogy Te most azt ecseteled, hogy szegény Google -nak meg van kötve a keze, ezért nincs a lassan 10. főverziónál járó Android -ban egy normális backup? Oldja meg! -
Somatom
veterán
Azért írtam, hogy minden alkalmazás a saját mentési módját használná. Ez lehetne titkosított is. A mentési utasítást kiadó rendszeralkalmazás biztosítaná az írási jogosultságot a mentéshez. Ez lehetne akár symlinkelt útvonal is és akkor az alkalmazások nem is kell ismerjék a valós elérési utat.
-
Somatom
veterán
Telepítettem, újraindítottam a telót, de továbbra is ezeket látom.
Mikamaka:
Írtam, hogy próbáltam. A betöltésével nem volt gond. Pipa a listában a Cisco -hoz. Végigpróbáltam az összes gombot, de a box egyikre sem reagált. -
MikeWazowski
veterán
Világos, köszönöm szépen! Jól látom, hogy a BetterBatteryStats app írja, melyik app hányszor keltette fel a telefont? A wakelock detector nem jó, mert nem rootolt a telefonom
Elvileg lehet anélkül is, de akkor az meg bonyolult nekem, hogy pc-vel kell párosítani stb. Az első appot meg is veszem, ha írja az alkalmakat.
Második fele, teljesen igazad van!
Ám, mire jó amúgy akkor az a gsam battery monitor? Mert én úgy látom, hogy csak azt írja, amit az alap droid akkumulátor része. -
FNZ
őstag
ok, köszi, most már világos.
sajnos egyetlen játék beállításait menteném le az egész telefonról (amit enged is kijelölni), de a végén hibaüzenettel megáll
mást enged kijelölni és menteni
kipróbáltam a pc-s programmal és a chrome-os verzióval is, de ugyan az a hibaüzenet a telefonon sajnos. -
napalmdude
csendes tag
Ezt az SD Maid-ot kipróbálom majd, előbb-utóbb indokolt lesz. Talán leszed annyi cuccot mindenféle ügyeskedés nélkül, hogy ne okozzon gondot az elhízás.
"Környezetemben előfordult már 200MB küröltől 7.5GB nagyságú thumbnail file is".
Bizonyára hasonló dolog történt, vagy pont ez, kipróbálom majd.Köszi az ötletet, most egy ideig ellesz megint.
-
acsati
aktív tag
Igen az eset után láttam, hogy lett ilyen funkció külön. Mert előtte, ha jól emlékszem, csak olyan volt, hogy az alkalmazásokat hogyan frissítheti (bárhogy, vagy csak wifin), vagy egyáltalán nem kell automatikus frissítés. Na és nekem az utóbbi van beállítva. Csak már raktak be újabb beállítási lehetőséget és én azt nem figyeltem az esetig. De azóta az is szépen át van állítva wifire, ha már kikapcsolni nem lehet.
-
-
kuksa90
őstag
Az általad (is) javasolt hidden settings for MIUI Android9 fülén az ötödikre nyomtam (Performance tool) és az tett fel egy törölhetetlen, csak tiltható Perfdump.apk-t. A "Hárompötty" Misc setting fülén el tudom rejteni, de eltávolítani nem.
szerk: S.J.: Win alatt 5 másodperc, androidon fogalmam sincs
-
Somatom
veterán
Az SMS -sel nincs gond, mert az butatelón is működik. Van két, számomra fontos ember, akik nem hajlandóak okostelót használni. De, a legnagyobb gond a harmadik, legfontosabb kontaktommal lenne, mert Ő igazi szöszi, ráadásul egy olyan országban él, ahol a Whatsapp a domináns. Vele pedig nem veszíthetem el a kontaktust, mert abból a fajtából származik, akikkel jóban kell lenni, mivel náluk van az összes 3,14na.
-
Somatom
veterán
Ne érts félre, én is csak érdeklődöm, mert nem ismerem a Telegramot! Whatsappot használok, teljesen elégedett vagyok vele és a felsorolt kívánalmaknak is megfelel. Csak az a bibi, hogy Facebook tulajdon. Nekem viszont nincs Facebook regem. Somatomnak van, de az más tészta, mert Somatom egy virtuális világhoz kreált virtuális személység. Eddig a Facebook ügyesen kezelte a dolgot,, a FB felől volt átjárás, a Whatsapp felől viszont nem. Azt viszont nem tudom, hogy mit fog eredményezni ez az új, összevonási elképzelés. A Whatsapp -nak jelenleg számomra az egyetlen nagy hibája a SIM -hez ragaszkodás. Tableten és PC -n is Androidot használok, de csak Telón tudom önállóan használni a Whatsappot. Úgy tudom, hogy a Telegram ebben rugalmasabb.
-
mobilizmo
Topikgazda
Én eddig nem ismertem a TiBu-n kívül használható backup appot. Így most kipróbáltam, bár csak az ingyenes változatot. Volt egy fc-ző appom, amiről tudom, hogy szemét módon úgy működik, ha letörlöm törli az adatait is. Csináltam egy mentést a Swift-el, aztán töröltem, majd Swift-el visszaállítottam. Már eleve fura volt, nincs olyan visszaállítási opció, hogy data csak app+data. Ami még rosszabb, hogy nem állította vissza az adatokat. TiBu meg simán. Szóval én még nem bízok benne.
-
-
crok
Topikgazda
Na akkor mégegy:
Szoktátok említeni az F-Stop Gallery-t mert jó,
na most a Pro 699.- ami állításuk szerint -50% -
Baku
aktív tag
Nagyon köszönöm !
Fejet hajtok magas szintű tudásod előtt, (komolyan),de innentől inkább ne azt feszegessük, hogy mitől lehet....
Mert - nekem legalábbis - ha óhéberül írtad volna le, pont ugyanannyira lett volna érthető, (illetve inkább érthetetlen, mint így....
Térjünk inkább át arra, hogy mi lehet a megoldás a problémára....
(Már ha van számomra is megérthető út a megoldáshoz....)
Magyarul : Át lehet kódolni/konvertálni valamivel ezeket az izéket rendes jelszavakká??? -
aelod
veterán
Teszt jelleggel a telepített alkalmazásokat (csak az apk-k) próbáltam megcsinálni vele de failed üzenettel leállt a folyamat. Adatokat nem akarok külön menteni.
Megvannak az apk-k külön gépen de az app felhozta a telefonon lévőket, hogy abból dolgozzon.
7.1.2 android miui. -
Somatom
veterán
Ha jól gondolom, akkor az alkalmazás továbbra is vadul próbál kapcsolatba lépni a szerverével és dobálja az errorokat, mert dunsztja sincs arról, hogy csúnyán kibabráltak vele. Sztem ez nem jó. Akkor már inkább a Greenify. Ha jól emlékszem, akkor felhasználói alkalmazásokat root nélkül is tud jegelni. Wifi csatlakozáskor olvaszt, lecsatlakozáskor jegel. Egy jegelt app nem indul, és nem akar netet használni.
Lehetőségként felmerült még a figyelmeztetés. Az mindenképpen megoldható. -
Somatom
veterán
Jó lenne tudni, hogy az ilyen nonroot megoldások okozhatnak-e anomáliát. Arra gondolok, hogy pl. amikor repülőbe teszed a telót, akkor nem csak annyi történik, hogy elveszed a netet. Olyankor a rendszer kirakja az alkalmazásoknak szóló "üzenőfalra", hogy "srácok, ne akarjatok kommunikálni, mert nincs net".
-
Somatom
veterán
Az nem nagy kunszt, hiszen sztenderd képarányok. Sztem ezek bármelyik kamera alkalmazásban beállíthatók. Én tetszőlegest írtam. Ezt úgy képzeld el, mint egy képszerkesztő vágó opciói. Lehet akár úgy is, hogy szabadkézzel rajzolsz egy amorf alakzatot a kijelzőre, majd ezen a lyukon át nézve készíted el a képet. A kép ettől még sztenderd képaránnyal készül, de már exponálás előtt látnád, hogy pontosan mi fér bele. Aztán a fényképező mindjárt a vágott képet menthetné. Screenshot programoknál láttam ilyet és sztem hasznos funkció.
-
Somatom
veterán
Attól még a nézőkép lehetne tetszőleges, hiszen az csak egy filteren, egy takaró felületen múlik. De, én sem tudok olyan kamera alkalmazásról, aminél a nézőképet, vagy legalább a rácsot tetszőlegesre lehetne állítani. Azt nem tudom, hogy "erőszakolással" megoldható -e. Floating felületen megjelenő, méretezett ablakra gondolok.
-
kiraly.andra
aktív tag
Elég vegyes a kép, laikusként nem látom a koherenciát. Nem menthető többek között: AppSales, Boomerang, DevCheck, Nova Launcher (amúgy is kimenthető a beállítás, miért kell akkor blokkolni?), Pixlr (ingyenes, nincs benne belépés, gyakorlatilag adat sem), Unblock Me (tologatós játék, semmi extra, miért van tilva benne?), Wave LWP (egy mozgó háttérkép!), WhatTheFont (betűtípus felismerés, nincs felhasználói fiók).
Ugyanakkor nemrég 5-6 fizetős játék aktuális állását tudtam ezzel átrakni másik eszközre, olyan játékokét, melyekből sajnálatosan hiányzik a Google Play Cloud Save. Ez is roppant módon érdekelne: miért nincs ez benne minden játékban? A fejlesztőnek pénzért adja ezt a Google, havidíjas szolgáltatásként?
-
Fall-N
veterán
Az az igazság, hogy az igényesebb fejlesztők megoldják egy egyszerű biztonsági mentés/visszaállítás menüponttal. Utána oda menti az ember a fájlt ahová akarja. Van amelyik sima megosztás API-val engedi hogy bárhová tudd menteni, így egyszerűen lehet bármelyik felhő tárhelyre menteni ha fent van a kliens alkalmazás vagy fájlkezelő (MiX, Solid tudja). De sok programban van Drive mentési lehetőség is.
A 25 MB-os korlát nem gáz, mert a legtöbb backup alig van pár száz kB. De meg lehet kerülni. Láttam olyan programot, amelyik a Play Gamest használja a mentésre, ahol nincs ilyen korlát.
A Google backupra viszont a legjobb példa a Tasker. Szépen visszaállítja onnan, ha be van állítva az auto mentés.
Somatom: egyetértek, csak így lehetne egy univerzális mentést csinálni, ahogy az iOS tudja.
-
Somatom
veterán
Egyetértek. Egyértelmű, hogy amit a Google eddig tett az ügyben, az kevés. Sztem kéne egy OS szintű utasítás, amire minden Play alkalmazásnak kötelezően el kellene végeznie a mentését egy előre definiált útvonalra. Ez lehet helyi, vagy felhő. Aztán a Google kiadná az ultimátumot, hogy X türelmi idő után nem frissíthető Play alkalmazás úgy, hogy ezt a mentési/visszaállítási módot nem tartalmazza. Ha a Youtube -ról való letöltésben, vagy most, a hívás és SMS kezelési engedélyek kérdésében tudott szigorú lenni, akkor ebben is lehetne az. Bár, sztem ez a kivételekért kuncsorgásos módszer enyhén szólva gusztustalan és unfair.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Google Chrome
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix G16
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest