- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aizen92
addikt
válasz
LonGleY #23033 üzenetére
egyetértek! 1hónapig használtam az autó kilövést ( cleanmaster ) lezárás után..... de semmi. ugyanolyan gyors a telo vele vagy nélküle. az akksi fogyasztásban meg szinte semmit nem érnek. néha 1-2 naponta nyomok egy 1-gombos gyorsítást és így ennyi. eléggé placebo hatása van tényleg.
-
Aethel
aktív tag
válasz
LonGleY #22902 üzenetére
Értelek, gépen és tableten is megoldottam eddig böngészőből de mint ahogy írtam nekem valami offline megoldás kell.
(#22903) hunfatal : Igen, próbáltam az egyikkel de ugye a Google Cloud Printert akarja használni, amihez szintén internet kell, nem?
A foxit képes közvetlenül a nyomtatóra küldeni az anyagot wifin? -
darvinya
titán
válasz
LonGleY #22845 üzenetére
1-2x töltsd ki, ha megint előjön akkor süti törlés, vagy kapcsold ki a süti fogadást.
(#22848) Zsolt_72
Akkor ezek szerint nem kezeli a sütiket.
Van egy pár oldal ami enélkül minden egyes alkalommal újra végig kell zongorázni mindent, hogy eljussunk a kívánt eredményhez.Hát egy böngészőre nézve elég gáz.
-
ra^ven
senior tag
válasz
LonGleY #22798 üzenetére
Köszi, igen ezekkel tisztában vagyok.
Felraktam a WhatsAPP-ot de nem találom hogy tudnék hanghívást kezdeményezni neten keresztül, mert ha a saját ikonjára megyek rá , csak mint üzenetküldő funkcionál.Olybá tűnik ez nem támogatja a hanghívást, max rövid hangüzenetet lehet küldeni.
-
Deck
titán
válasz
LonGleY #22790 üzenetére
Épp, hogy nem.. Letisztult és egyszerű semmi csicsa.(minden szín, minden beállítható rajta, rengeteg téma is van) Nem keveri a névjegyekkel. Egyáltalán nem lassabb a felülete. Nem tudom miért, írsz olyat ami nem igaz? Rengeteg smylie van benne. Gyors, és semmi gond vele. Próbáltam én is több programot de egy se ér a nyomába
Messze veri mindet! Már több mint 1 éve használom és nem csak 1-2 telefonon..
Próbáld ki a Whatsapp+-t meglátod milyen jó!
-
Deck
titán
válasz
LonGleY #22783 üzenetére
Szerintem a Whatsapp jobb. Családban, ismerőseim közt is mindenki használja. Megbízható, sose volt vele gond és nagyon minimális adatforgalmat generál. Szinte semmit. Főleg a Whatsapp+ verziója a legjobb amit xdan fejleszgetnek [link] Rengeteg téma és tényleg rengeteg beállítással. Az utolsó betűig állítható!
-
aizen92
addikt
válasz
LonGleY #22629 üzenetére
Nekem a clean nem szolt róla nekem is ott van. Bár ezt mért nem oda a saját mappába rakja.
Amúgy virusirto nem jelzett semmit rá szerintem nem kell.vele foglalkozni ( csak nem duzzad több tucat mb-á )
Szerk: most nézem amióta le van töltve nem módosult a fájl. Azóta ott van. Fura
-
Merlini
tag
válasz
LonGleY #22441 üzenetére
Amazon Appstore-hoz javaslom hozzatok létre erre egy külön e-mail címet, ezzel aktiváljátok.
Miért? Napi letöltőt program licencek ehhez a login-hoz kötődnek.
Később aktiválod másik androidos eszközön (másik feled, gyereked, szüleid, haverod stb.) az Appstore-t, akkor a korábban letöltőt fizetős (csak egy napig volt leárazva 0$-ra!) programokat arra az eszközre is le lehet tölteni.Végül is ezt itt szerintem nem kell,
play-es fizetős programoknál jó egy ilyen megosztós extra google fiók/email.Én is ilyen amerikai trükközéssel használtam régebben amit (#22473) Bozek írt. Ma regisztráltam új login-nal, nem mentek a régi lementet *.apk -k. A programok induláskor leellenőrzik Amazon Appstore-on keresztül jogosultságunkat. Felvillan néhány másodpercre az adott program, majd bejön egy ablak, hogy nem ok és már be is záródik.
Régi belépést aktiváltam. Ott nevet!, kontinenstés bankkártya számot váltottam (internetes kártya). Így már mennek a régi lementet *.apk -k is, licenc vizsgálaton átmennek.
Remélhetőleg működik bankkártya szám, sőt akár androidos eszköz nélkül is a regisztrálás és a napi "megvásárlás" ahogy (#22464) vgyuri írta.
-
tybsen
addikt
válasz
LonGleY #22535 üzenetére
Nem, persze, világos :-) uninstall után nem jelzi megvásároltnak. De három amazonról letöltött és telepített app közül csak egyet mutat a play store, a másik kettőt nem mutatja letöltöttként ás telepítettként. Nem tudom mennyire fogalmazok jól, esetleg tehetek fel screenshotot.
-
Bozek
nagyúr
válasz
LonGleY #22441 üzenetére
Én még az amerikai trükközéssel próbáltam az Amazon Appstore-t, mert lassult az Angry Birds, ha bejöttek a reklámok (még ZTE Blade-en), ott meg volt fenn 1 dollárért reklámmentes. Na, akkor úgy volt, hogy ha töröltem a klienst, el se indult a játék, mert azt kereste... Nem tudom aztán, hogy azóta ezt megváltoztatták-e, szóval ki kell próbálni.
(#22471) klambi: Például AdAway. A Play törölte az összes reklámblokkolót az áruházból, most az F-Droid-on keresztül érhetőek el. Az említett programhoz is azt kell felrakni, de ez le is van írva az oldalon.
-
válasz
LonGleY #22444 üzenetére
Google Play-en ha veszel valamit, akkor azt azonnal rá is küldi az eszközre. Amazon-on Get app ikonra klikkelve "megveszed" az ingyenes programot, de nem kell letöltened, ezért írtam hogy a vásárlást a neten is meg tudod tenni, akár androidos készülék nélkül is.
Amazon kliens-en keresztül később bármikor le tudod tölteni: "Where's my app?: Open the Amazon Appstore on your device, then go to Menu → My Apps → Cloud → Refresh to see your newly purchased app to download and install."
Letölteni az Amazon-on vett programokat csak a saját kliensükkel tudod.
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #22447 üzenetére
"automata akarod-e frissítettni, de azt hiszem ez az alapbeállítás"
Emlékeim szerint sajnos nem. Éppen ezért a usereknek kb a fele frissíti az appokat, legalábbis a saját appom statisztikái alapján.
"Szerintetek érdemes a mostani Opera Mobile-omra rátelepíteni ezt az újraszignózott darabot? Vagy pont az újraszignózás miatt nem fogja lecserélni, mert más programnak tekinti a rendszer? Esetleg megoldás lehet, hogy lekapom az appot és felrakom apk-ból? Csak a beállításaimat nem nyomnám újra, ez a lényeg, hogy azok megmaradjanak."
Ezt sajnos nem tudod megcsinálni sehogy. Nem telepíti újra, mert más az aláírás. Ha eltávolítod, akkor a beállításaidat is elveszted.
Talán az működhet, ha mybackuppal vagy titanium backuppal kimented a beállításaidat (persze ehhez rootolt telefon kell), újratelepíted az újraszignózott apkval és visszaállítod az adatokat.
-
maross
nagyúr
válasz
LonGleY #22322 üzenetére
Koszi, app managert megnezem, en is a task managert hasznalom. Nem tudom miket mondtam, de mindig az 1 giga ramra gondoltam. A rommal nincs gond, ha keves, atteszem sdkartyara. Teny hogy kenyelmesebb lenne 8-cal mint 4-gyel, de ez megoldhato problema.
szerk: kozben mar 76mb a launcher..nyomok ra egy restartot.
-
maross
nagyúr
válasz
LonGleY #22319 üzenetére
Az a vicc, hogy a jiayu g3-at most nezem, 550 mega szabad helye van, nova foglal 26-ot. Az uj iocean x7-en van 200 mega szabad helyem, es 47-et foglal a launcher. Nem tudom mennyire van koze ahhoz hogy hd vs fullhd, nekem nem tunik logikusnak. Masik keszulek jobban be volt lakva. Megol az ideg, hogy nem hasznalhato rendesen, es mar megint taskkillerezni meg szenvedni kell hogy ne szaggasson egy atlagos jatek. Jiayut hasznalhattam egy hetig is, 300mega ala be se nezett. Hat, ha az apex 20-30, azzal se leszek sokkal elorebb
.
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #22285 üzenetére
Nem lép ki azonnal, a Home gombot nem lehet felüldefiniálni. Arra céloztam (de ez lehet, hogy hardverfüggő, nem egy erőgép a telefonom), hogy a home gombbal kilépve kb 1 perc múlva már bezárja a rendszer, akkor is, ha nem indítottam semmit.
"Játékokat amúgy rendszeresen lecsukok pár percekre, jó, ha nem loadol újra fölöslegesen, akár egy hívás vagy egy kis böngészés után. Ekkor valóban van értelme, amíg a RAM engedi."
Ez így rendben is van, nem erre gondoltam. A process leállítása az android sdk szerint nem ajánlott, ennek ellenére én a kilépés gombnál alkalmazom, home gombbal bármikor háttérbe lehet rakni. Ezt a nem ajánlott dolgot csak azért jegyeztem meg, hogy ne hőbörögjetek annyian, ha egy alkalmazásban nincs kilépés (process kilövéssel).
Na mindegy, szerintem a témát bőven átrágtuk.
(#22295) darvinya: A Mobileról írtam a memóriakezelés kapcsán, az új Opera túl nagy rakás szar ahhoz, hogy ilyeneket komolyabban kipróbáltam volna. A tegnapi frissítés sem ért semmit.
(#22304) darvinya: Én is ezt szoktam, de ennél egyszerűbb a link használata, akkor szinkronizálja. Emlékeim szerint egyébként nem is kell visszamásolni, opera:configban meg lehet adni a wand.dat elérési útját akár az sd kártyáról is (hasonlóan a tartalomszűrő, urlfilter.ini-hez).
(#22310) darvinya: Azt mobilon sehol, a telepített adobe flash player csomagot használja.
(#22311) ra^ven: Az IM+ egyáltalán működik? Mert az MS változtatott a protokollon és már nem működik rendesen, ezért került ki az imoból is.
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #22282 üzenetére
Kilövi, de egy részét a dalvik akkor is a memóriában tartja.
Kétféle (háromféle) módszer van egy app leállítására. Activity.finish() a fő activityn, ekkor a process (és a többi service) marad. System.exit() és android.os.Process.killProcess(android.os.Process.myPid()), ez a kettő ugyanazt csinálja, elvileg kigyakja a processzt a memóriából (a servicekkel együtt), gyakorlatilag ezt csinálják a task killerek is, ha service van vagy valami használja az appot, akkor újraindítja a rendszer. Ilyenkor is egy memóriában marad egy része, legalábbis erre utal az, hogy a Beállítások->Alkalmazásoknál, ha kikeresed az appot ugyanúgy aktív marad a leállítás gomb, mintha ki sem lőtted volna. Ilyenkor viszont a következő indításnál elölről indítja az activityt, nem folytatja, mintha home gombbal léptél volna ki. Ezt csinálja az Opera és az Endomondo kilépés gombja is (bár az Operából Home gombbal, ha kilépsz gyakorlatilag azonnal kigyakja a rendszer a processt is, nem tudom ez miért van, valószínűleg mert az fogyasztja a legtöbb RAMot). Ez a módszer az SDK szerint nem ajánlott, ennek ellenére én alkalmaztam, mert egy játéknak bármilyen részét minek tartsak a memóriában, ha a user kilépett.
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #22276 üzenetére
De nem lehet, már leírtam miért. A kilépés gomb, ha berakják semmi mást nem fog csinálni neked csak egy logout + homeot, esetleg letárolja hol voltál bejelentkezve és következő indításnál ugyanoda beléptet.
(#22277) becenevem: SMS Blasthoz itt biztosan nem fogsz segítséget kapni.
(#22280) SziberTomi: Nézd meg a Pure Grid Calendar Widgetet.
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #22273 üzenetére
"Erre létezik két workaround: a notification bar-on ikon, ami a memóriában tart (egy messenger-nél elég gáz lenne, ha csak néha indulna el a program), és az exit, ami kilövi a programot, amikor már nincs rá szükség. Egy IM-nél vagy egy sport trackernél én tudom, hogy mikor nem kellenek, nem a rendszer..."
Ezért jelentkezel ki az IM-ből a kilépés helyett, amikor már nem kell. Egyébként egy service is a memóriában tartja, amit kell.
"A multitasking menüből kihúzott appok változóan reagálnak a cselekményre. Van, amelyik egyből leáll, még akkor is, ha notif ikonja is van (pl. Endomondo), de van, ami semmit nem reagál erre (imo)."
Imo is valószínűleg azért nem áll le, mert serviceben fut, amíg ki nem lépsz.Én is jobban örülnék (hát még fejlesztőként), ha rendesen ki kéne lépkedni a programokból, de sajnos pont a gyökér userek miatt ilyen a rendszer, mert csak indítgatnák egymásra az appokat (és lépkednének ki a home gombbal) aztán nyavalyognának, hogy lassú az egész rendszer, amikor betellt a RAM, mert nem lépett ki semmiből.
-
fatal`
titán
válasz
LonGleY #22268 üzenetére
Az asztali OS memóriakezelésének köze nincs az androidhoz, sem a processekhez, így az összehasonlítás értelmetlen. Az Exitet azért hagyják ki, mert androidon nincs exit. Hiába zárod be a processt, akkor is egy része a memóriában marad és később takarít az OS. Persze az apphoz tartozó serviceket ilyenkor leállítja.
(#22269) pepe091: Az sem zárja be, csak jelzi a rendszernek, hogyha kell a RAM akkor az(oka)t a process(eke)t zárja elsőnek.
Persze többnyire ilyenkor nem látszik, hogy nem zárta be, amíg be nem mész az alkalmazásokhoz és nem nézed meg az adatlapját, mert, ha kiléptél (System.exit / android.os.killprocess) egy appból (vagy bezártad multitaskkal) akkor legközelebbi indításnál újraindítja a cuccot.
-
Bozek
nagyúr
válasz
LonGleY #22233 üzenetére
Ott van például a Vocre Translate. 3,1-es átlag, pedig nem rossz program. Csak hát egyesek nem tudják használni (vagy nem megfelelő telefonnal próbálkoznak).
Vagy Te nem mernéd felrakni a LightFlow-t se, aminél az ingyenes 3,6-os, a fizetős 4,1-es átlaggal rendelkezik. 3 csillagot adott például valaki azért, mert az SE telefonon 4.0.4 alatt nem villogott.
Na meg itt van ez is: "Ha ez fel van telepítve akkor a kisegítő lehetőségeknél a Talkback alatt megjelenik.Ennek következtében a touchwiz felületen bárhova kattintottam kimondta h mire, és sehogy sem lehetett kikapcsolni a hangot.Csak az uninstall segített.".
Hozzáteszem, hogy ismerősnél az SGS3 magától beszélt akkor is, ha nem volt fenn a LightFlow. Ja, és ki volt kapcsolva a Talkback. Szóval inkább a telefon a ludas, mint a program. De azért 2 csillagot adott...Szóval no comment.
-
EmberXY
veterán
válasz
LonGleY #22191 üzenetére
Amúgy teljesen jól lehet láthatatlan módban is csetelni, nem muszáj állítgatni, csak akkor a másik félnél folyton felsír, hogy az x személy így offline meg úgy offline, de az legyen az ő baja...
Eredeti problémára visszatérve, én speciel nem tudtam ebben segíteni.
[ Módosította: mobal ]
-
EmberXY
veterán
válasz
LonGleY #22186 üzenetére
Kijelentkezés opció sincs vagy mi? Kijelentkezve elvileg nem push-ol, vagy igen?
(Ez még a kiszerkesztett részhez....
)
Láthatatlan mód nekem azért jó, mert nem kell ki-be lépkednem, látom, hogy kik vannak fent. Nekem viszont feleslegesen nem ír senki mert offline-nak látnak.
A kliens amúgy elég minimál szerintem, csak felsorolja, hogy kik vannak fent, ha kell, akkor megnyit egy szövegmezőt, meg van pár beállítási lehetőség...
A "google szolgáltatások" 8 mega körül van a memóriában, szerintem ez még elmegy.pinnacle: Szerintem a térkép frissítéséhez, letöltéséhez kell a net, a GPS csak a helyzetedet adja, a megjelenítésben a környezet változtatásához kell a kapcsolat szerintem... Ahogy haladsz, úgy van szükség más térkép részletekre, távolsági és egyéb adatokra. A nagyobb navigációs appok azért akkorák (több giga akár), mert már tartalmazzák előre a térképeket. Ezért kell a net a kisebbeknél szerintem.
-
EmberXY
veterán
válasz
LonGleY #22179 üzenetére
Nekem még az eredeti talk van fent, abban én "láthatatlan"- ként vagyok belépve, garantáltan sehol nem látszom online-nak. Látom viszont, hogy ki van fent.. Ha beszélgetni akarok, akkor átnyomom online-ra, és kész, aztán meg vissza...
A hangoutsban (már) nincs ilyen lehetőség? -
stracker06
aktív tag
válasz
LonGleY #22060 üzenetére
Huh, még jó, hogy elvileg a telóm nem kompatibilis a legújabb változattal. (Nem hittem volna, hogy egyszer még azért fogok örülni, mert nem kompatibilis valamivel.
)
Viszont azok alapján amiket olvastam, pont azok a funkciók tűntek el az új verzióból, amikért szerettem az Opera Mobile-t és amelyeket minden nap használtam (pl: opera:config).
Szóval, Hallelujah, a frissítést meg meg sem próbálom feltenni valamilyen play-en kívüli APK-ból.
-
quailstorm
félisten
-
tomy86
addikt
válasz
LonGleY #22053 üzenetére
+1 akinek bejön a "kuladék" Maxthon és rohadtul nem érdekel, hogy volt-e saját motorja
(#22055) LonGleY: az apk-t root nélkül is el tudod menteni sok fájlkezelőben. Pl. az általad szintén nem kedvelt ES-ben (alkalmazáskezelő - a menteni kívánt appokat kijelölöd - mentés)
-
kali8n
aktív tag
válasz
LonGleY #22055 üzenetére
pár hsz-al ezelőtt pont linkelte az egyik kolléga az apk-t. itt a link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- TV antenna és jelerősítés
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest