- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#79335424 #81116 üzenetére
Kicsúsztam az időből. Ezt most találtam (nem teszteltem, de a screenshotokon van disk usage).
Remote System Monitor. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
#79335424 #80960 üzenetére
tulajdonképpen megvan a megoldás
a feltételhez beírtam hogy 19.00>31.00<
akkor 24 óra+7 órát veszi alapul,ami ugye 0 órátol reggel 7-ig tart,mármint a +7 óra.
kiprobáltam hogy az időt átálitom 19.02-re pl,már elfogadta,ha 02.00-re akkor is,viszont a 07.03-at már nem
amúgy köszi a segitséget!
-
zeon.hu
nagyúr
-
freddirty
senior tag
válasz
#79335424 #80899 üzenetére
Nem értettem félre, látom hogy így működik. De azt is látom, hogy a zzs kontaktomat sem találja meg a kereső csak az első Z leütésére (másik 30-al együtt), se a második z se a harmadik után nem jön fel.
Tehát a keresés logikájával van prolémám, konkrétan ugye nem karakter alapú hanem betű alapú. Ami szerintem bug és nem feature. De ez nézőpont kérdése
Egyébként érdekes, hogy mintha ez csak a név mezőre lenne igaz, akinek a nickname-ben van valami rövidítés kettős betűkkel ott már karakterenkénti a keresés, és szépen megtalálja. Szóval egyre inkább bugnak látom. -
törölt tag
válasz
#79335424 #80897 üzenetére
Húúú, de tele a hócipőm a Google f..ságaiva! Feltöltöttem egy másik videót. Rákeresek böngészőben, nincs bélyegkép és azt írja, hogy a videó előkészítés alatt. Letöltésre bökve, símán jön a szokásos, letöltős-figyelmeztetéses (a fájl túl nagy az ellenőrzéshez) felület. Egy óra múlva ránézek, van bélyegkép, de letöltésnél "404 error", "file not found". Ez tuti nem user error! Milyen tárhelyszolgáltatás az, aminél a szolgáltató nyíltan elismeri, hogy halvány dunsztja sincs arról, hogy hova pakolta a user feltöltött adatait?
-
kovisoft
őstag
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
#79335424 #80806 üzenetére
Tegnap sikerült megoldanom. A lényeg az volt, hogy éjfélkor kezdje a letöltést és reggel hatra fejezze be. Ahogyan te is írtad beléptem a flud torrent alkalmazásba (nekem ez vált be a legjobban, nincs olyan nagy erőforrás igénye mint a többinek), elindítottam a letöltést kikapcsolt wi-fi mellett, majd az advanced download managerben beállítottam, hogy éjfélkor kapcsolja be a wi-fit és hatkor kapcsolja le.
Próbálkoztam az e-robottal, de elsőre túl bonyolult volt nekem, de később mindenképpen tanulmányozni fogom, mert elég sok lehetőséget látok benne.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
-
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #80555 üzenetére
Valószínű azért működik így az enforceing, mert az init.d után még van valami, ami egyszerűen 1-re rakja, nem olyan nagy rejtély ez.
Annyira nem fontos amúgy hogy permissive legyen, csak a parancs kiadása előtt nem árt, hogy ne befolyásolják a policy-k, de után akár aktív is lehet. Szóval az init.d-be is berakhatod a CIFS mount-ot.Most esett le hogy útközben telót cseréltem és a Sony-ban van CIFS modul alapból.
Akkor ha lesz időm akkor meg is nézem, hogy megy-e. Elvileg más nem kell hozzá.
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #80551 üzenetére
"Eddig minden droidommal működött"
Ez egy dolog, nekem 2.3-as Androidon egy gyári HTC SW-vel se működne, mert egyszerűen nincs CIFS modul. A CIFS-hez nem csak a CIFS Manager kell, hanem egy CIFS modul is kernelbe, ezért tud alapból CIFS-et felcsatolni program nélkül. A CIFS Manager csak a parancsokat adja ki helyetted, nyilván a patchelt is csak azért kell, hogy master-mount-ot adja ki, ne a simát SELinux miatt. A fő probléma az hogy a programot nem fejlesztik 3 éve.
Én is elkezdtem a problémádat magamnál tesztelni, de már a modulnál megakadtam, mert nekem nincs egyáltalán CIFS kernelben, így nincs mount se nyilván.
Eleve a kérdés az, hogy van-e CIFS kernel modulod, vagy bele van forgatva a kernelbe? -> if /proc/fs/cifs exists"Elhiszem, hogy user error"
Nem user error nyilván, csak egy blackbox kimenetéből következteted, hogy az egész doboz rossz.Én a leírásokban csak azt látom, hogy működik a következővel 4.4 felett is gond nélkül.
su -c setenforce 0
su --mount-master -c mount -o unc=\\\\xxxx.xxx.xxx.xxx\\data,username=kenneth,password=mypassword,rw,noperm,file_mode=0777,dir_mode=0777 -t cifs none /sdcard/cifs/Data
Így felcsatolva minden programnak látnia is kéne gond nélkül. -
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #80518 üzenetére
Szia!
Arra én más appot használok...
Ha érdekel kikeresem Neked, most hirtelen nem jut eszembe a neve.
Az is így működik, h van egy sender, meg egy receiver része. Szerintem nagyon jó program és tudja az smbről/dlnaról streamelést a receiverre.
Egyébként nekem nem laggol a dolog , csak 1 picit késik. 720-at még kihajta, mást nem teszteltem. Lehet, h a kapcsolat kevés neki, bár ha Te is gigabites Lanon nézted 5letem sincs.
(Tesztalany egy s4 és egy HP laptop)
Szerk.: egyáltalán nem haragszom, Rád úgyis többen halgatnak.
(én is a csodálóid köréhez tartozom)
Érdeklődj a fejlesztőnél a funkció iránt.
-
TIstvan4
tag
válasz
#79335424 #80431 üzenetére
Na Jo!
Írok egy csodát!Van egy sams telefon a családban,Nem telálható sehol mirroring menü gomb,A Sams központban azt mondták nem tud mirrort,én találtam egy appot ami elő hozta a mirroring gombot,és tényleg ott van a telefon képe a sams tv n.
Miért nem integrálták be az android rendszerbe ezt a gombot?
Az appok sok mindent elő tudnak varázsolni amit gyárilag lehagytak.
-
zsoltip
őstag
válasz
#79335424 #80414 üzenetére
A BS bemásolgatós, ha nem tévedek. Ha esetleg akad, olyat keresek, amiben a programon belül tudom megkeresni amit háttérbe tennék.
Kamera. Igen, köszi szépen. Ezt nem ismerem. Ha valaki tud esetleg egy fullos és ingyeneset, az remek lenne.
Lockscreen naptárra lehet a SnapLocknál nincs jobb ingyenes... Ha valaki tud, mondja bátran. -
vicze
félisten
válasz
#79335424 #80361 üzenetére
Van a HTC-nek is sajátja az LG-nek is a Sony-nak is... Mindegyik emellett támogatja a Miracast-ot és a megoldásaik többsége "arra" épül, azaz ugyan úgy működik. Wifi Direct és valami saját protokolon át streamelt video az TV-re, nem egy nagy varázslat. Apple kezdte a AirPlay-jel.
Többnyire azért csinálnak sajátot, mert a Miracast azért eléggé elavult, nem túl nagy funkcionalitású, lassú, és fizetős...Amúgy a nyelv tanítható egy dongle formájában mindenkinél(nem linkelgetném végig a 15 adaptert), jó pénzért.
A LAN-os ChromeCast adapter nem éppen arra van.
Az eszközről ugyan úgy WiFi-n kell küld a "jelet"(linket vagy mirrort), csak a Chromecast kapott egy LAN adaptert, túl sok hasznát nem látom személy szerint de biztos van akinek jól jön.
-
Mr Dini
addikt
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
válasz
#79335424 #80282 üzenetére
Áááá…Nagyon meleg van.
Írtad, hogy a standard BT HID-hez készít egy file-t amiben benne van az egyes gombok funkciói, stb.
Na most NFS egy bizonyos gamepad -dal hajlandó működni rendesen.
Ezt a gamepad-ot nem tudja a enyém, és nincs olyanom.Viszont, ha tudnám mire kell átírni a file-t, akkor így menne.
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #80276 üzenetére
Szerintem ő értesítést szeretne, illetve figyelni valakit.
Tessék stalker app WatsApphoz is, ahogy nézem Viberhez nem nagyon van ilyen viszont. -
darvinya
titán
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #80192 üzenetére
"implemented in hardware i.e as an interrupt"
Amúgy ennyiből nem gondoltál rá, hogy ez nem SW dolog?(mármint ez egy elég low level HW megszakítás) Nem lehet megszakítani vagy megállítani SW szinten ezért is működik bárhol. Lefagyások, bootloopban, recoveryben, bootloderban, stb., még akkor is ha nem működik a kijelző vagy bármi.
Nem tudjátok OS vagy SW oldalról befolyásolni, ahhoz a Android BIOS ekvivalensébe kéne belenyúlni, abba pedig elég kevés készüléken lehet. (Nagyon rég olvastam már utána, hogy pontosan miket használnak a gyártók erre.Az biztos, hogy SoC specifikusak.)
@Bozek: Az iPhonetól kezdve minden olyan készüléken, aminek nem kivehető az akkumulátora valahogy biztosítani kell a reboot/reset lehetőségét. A készülékek túlnyomó többségén a 10mp power gomb ez e lehetőség. Nyilván lehet máshogy is, van olyan Sony ahol fedél alatt van egy reboot pöcök, vagy tűvel benyomható reboot is létezett itt-ott, de eléggé a power 10mp a legáltalánosabb megoldás. Kicsit hihetetlen, hogy az utóbbi 8évben nem tűnt fel.
Sőt a PC-k is így működnek mióta nincs külön reset gomb(vagy nem billenő kapcsoló van a powernek), 10mp power és restart, innen van átvéve.
-
géeles
aktív tag
válasz
#79335424 #80188 üzenetére
Az autogard tuti jól megcsinálja, de akár nézheted is nem egy ördöglakat. Rögzitheted is.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.webcam Ez kell a figyelőre,
Ez meg amin nézed rögzíted...https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alexvas.dvr.pro&hl=hu
Tök jó, szerintem egyszerü sec perc alatt megvan. -
vicze
félisten
válasz
#79335424 #80122 üzenetére
"user tudja, hogy mit szeretne, a hardver azt végre tudná hajtani"
Itt megint arra futunk ki, hogy a világ minden operációs rendszere szar, mert mindig lesz, amit nem tudok megcsinálni vele. Mindegyik korlátoz!Akkor döntsd el, hogy az újabb OS új funkció nem kellenek, és magadat korlátozod vagy, vagy új funkciókat akarsz? Az hogy valami máshogy működik, még mindig nem korlátozás, főleg nem ha a biztonságot növeli.
Hülyét is kapnék ha még 4.2-n lennék és nem lenne 4.0 támogatás, vagy nem lenne TRIM, de tudtommal te is elég sokat sírtál a több SIMkártya API miatt ami 5.1-gyel jött, stb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #80071 üzenetére
A mai telefonoknál az a plusz 10-20 MB elenyésző. Persze, használható az E-Robot is (vagy a Tasker, az AutoMagic), de annak véleményem szerint nehezebb a beállítása. Főleg, hogy ha jól sejtem, ott az értesítést kell elkapni, amire csak 4.3 felett van lehetőség. Vagy más megoldás is van rá?
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #79934 üzenetére
Figyelj! Az a döntés valóban rossz volt. Mind2töknek igaza van, mert az egyik power userként(ebben az esetben akár mezei userként) néz a telefonra, a másik pedig IT securitysként.
Nem értem miért vitázunk ezen, mert Lilapopó alatt ki lett javítva ez a hatalmas hiba. A gyártóknak meg van annyi esze, h KitKat-os rom esetén megragadnak egy új API-t támogató fájlkezelőt és beleimplementálják (atya ég milyen szavakat tudok... maradjunk annál, h berakják a system partícióra
) a romba.
Ennyi, az is meg van oldva.
Sajnos ezen nem tudunk változtatni. A Google valóban megváltoztatta a dolgot, de nem jelenti azt, h kilőtte ezt a lehetőséget. (l. új API, TC stb)
Egy OFF példa:
Van egy NTFS (mikrószaft winfos alól készített partíciós) pendriveom. Be akarom rakni Debianba, h biztonsági mentést tegyeek rá. Felcsatolja ugyan az eszközt, de read only. Ez is egy olyan dolog, h felcsapsz egy terminált kiadsz pár parancsot és meg van oldva. (vagy átformázod mondjuk FAT-ba, csak ott buktad a 4 giga fölötti fájlokat...)
Engem inkább az emulated storage zavar és a vold.fstab boot ramdiszkbe költöztetése zavar
Na a voldot nem értem miért tüntették el. A mai napig azért használok JB-t, mert nem jöttem rá, hogyan lehetne felcsatolni a belső tárhelyet sdcard0-nak. Mert nekem pont a külső SD-t csatolja (csak) fel a KitKat.
Szerk.: Látom ez a szöszis példa felkeltette a figyelmeteket.
Tudtam én, h férfiból vagytok.
2. "Annyira nem lehet buta, hogy ne vetődjön fel benne, hogy miért nem tud rá írni KK -alatt. Neki nem root opció kell, csak az SD -re akar írni, ha már olyan telót vett, amiben van."
Ki mondta, h root kell hozzá. Gyári fájlkezelő, vagy TC azt kész.
Egyedül a PC-s MTP móddal lehet szívni... De vhogy ezt is megoldották.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #79928 üzenetére
Na meg ha vkinek Meizu mobilja van, ami nemrég jött ki (tudod miről beszélek) azok a júzerek hogy rootolnak?
@Vicze1
A legtöbb esetben a root garanciavesztéssel jár... Ahogy Somatom mondja ezért is jó lenne, ha alapból prerooted lenne a cuccos, csak mondjuk egy rejtett menüben aktiválni lehetne. (Mondjuk olvastam egy cikket, h KitKatban van ilyesmi menü
)
Tehát az nagy segítség lenne, hogyha a készülék első indításkor a varázsló elején rákérdezne, h milyen romot szeretnél. Ha odaírja mellé, h egyszerű usereknek ez ajánlott keményebbnek ez (heavy).
Ezzel csak az az egyetlen gond, h a rootal szándékosan tönkre lehet vágni a telefont. :/ (overclock)
@Somatom
Tehát ha azt akarjuk, h belekerüljön a root, valahogy ki kéne iktatni ezeket a lehetőségeket, v beiktatni egy write only memóriát, ami logolja a rootot igénylő végrehajtott műveleteidet.
És mindezt a gyártó szemszögéből:
Egy szerencsétlen mobil legyártására fogadjak fel ennyi profi programozót. Megéri nekem a szenvedés? Nem! Akkor nézzük meg, h kik használják többen? Hát a műkörmös facebookos szöszik.
(bocs a hasonlatért Kedves Hölgyek, hirtelen nem jutott eszembe más, kinek nem inge, ne vegye magára) Nekik kell prerooted rom/teló? Azt sem tudják sajnos a legtöbben, h mi az
Tehát a sok programozó fizuja miatt egyre drágábban tudná eladni az eszközöket csak azért, h a használók 1 25-öde (hasamra ütöttem) élvezhesse a rootot.
A gyártók meg tudják, hogyha biztonsági réseket hagynak(legtöbbször nem direkt), a heavyk úgyis rootolják maguknak.
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #79920 üzenetére
Nagyon szép összeesküvés elmélet csak éppen 0 alapja van.
Az hogy A alkalmazás felülírhatja B alkalmazás fájljait a user tudta nélkül az nem biztonsági rés, hanem katasztrofális tervezési hiba. Még M-mel is kb. katasztrofális marad az egész megoldás, ami alapjaiban rossz. KK volt az egyetlen lépés a jó irányba, de azt is inkább kidobták.
Ha felhőre koncentrálnának, akkor minek jön e az M-ben a Storage adopation? Minek lett 5.0-ben bevezetve az új API, hogy mégis tudj bárhova írni SD-n?
Ennyit az elméletekről.Ez nem lehet semmilyen formában opcionális dolog, ez egy alapvető tervezési hiba.
A te menüpontodat úgy hívják, hogy root... -
darvinya
titán
válasz
#79335424 #79920 üzenetére
Annyival kiegészíteném, hogy az internet szolgáltatóval karöltve ebből haszont kovácsol, mert felhőhőz kell internet kapcsolat.
Egyrészről jó dolog, mert biztosabban meg lesz a tartalom.
Másrészről egy újabb termék lesz, amiért bevétel keletkezik.
A mobil, stb. technikai fejlődése megrekedt, ezért ebből bevétel/nyereség egyre kevesebb lesz. -
vicze
félisten
válasz
#79335424 #79913 üzenetére
Lefutottuk már párszor ezt a kört...
Nem kell biztonság az a te dolgod, továbbra is az a nem normális ami KK előtt volt.@kásás: Bocsánat. félre olvastam.
AirDoridban nincs lefejlesztve ahogy nézem a külső SD kezelés. Nem ajánlja fel íráshoz az opciót mint ahogy kellene és a többi fájlkezelő megteszi.
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #79883 üzenetére
Jaja, "Ez a szakma a kettes számrendszerre épül. Egy leszel vagy nulla. Vagy élő, vagy hulla." Bár csak ilyen egyszerű lenne...
Amúgy akkor megnyugtatlak, hogy Androidra írt összes táblázatkezelő értelmetlen, mert egyik se fogja kezelni, azaz mind szar úgy ahogy van.
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #79869 üzenetére
"elvárom a teljes kompatibilitást"
Még egyszer a Excel tudásából eredően ez fizikailag teljesen lehetetlen, nem véletlen nincs. Makrók se fognak soha mobilon működni.Értem, hogy eyy xls-t 5soros táblázatban képzelsz el, de én meg dolgozok 25-40MB-s szarrá makrózott "táblázatokkal", amik pivottól, felhős adatlekérésen keresztül minden szart tartalmaznak, olyan Windows OS függőségekkel, amik más platformon sose fognak létezni. Semmilyen más alkalmazás se fog mindent kezelni, ettől még lehet olyan, hogy megoldottak/megkerültek egy hiányosságot egyszerűen úgy hogy nem jeleníti meg, más program se fogja tudni pl megfelelően szerkeszteni vagy 100%-osan jól megjeleníteni, de legalább megnyitja valamilyen kinézettel.
"nem tudja megnyitni a grafikus elemek miatt" - Pl ha olyan Wordart-ot tartalmaz, ami helyspórolás miatt nem lett az XLS-be ágyazva, akkor mégis hogy nyissa meg? Egyáltalán hordozható formában lett lementve?
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #79854 üzenetére
Azért egy xlsx elég könnyen lehet annyira komplex hogy PC-nélkül esélytelen legyen megnyitni. Nagyon sok funkció még a WP-n se elérhető. Nem véletlenen nem lesz most már soha teljesen Metro-s Office.
Persze próbálkozhatsz mással, talán van amit már más lefejlesztet, amit MS még nem.
-
kukinyo
addikt
válasz
#79335424 #79691 üzenetére
"manapság már nem szokás a SIM -eken infót tárolni."
Ahány ház, annyi szokás.
Nekem nincs olyan ismerősöm akinek ne lennének a fontos számai a kártyán is.
Nem nekem kell hasznos alkalmazást készíteniük hanem ha egyszer gyártják orrba-szájba ezeket a telefonokat, akkor uram bocsá, hagy lehessen már kihasználni a bennük rejlő képességeket.
Nem tudom hogy a CM csoportnak mennyi köze van a google-hoz (gyanítom semmi) de az igaz hogy a gyári rom képes kezelni ezt a problémát. Úgy hogy részükről ez a baj nem is létezik.
Belenézhetek a telefonodba? Kíváncsi vagyok rá van e a sim kártyán contact. -
kukinyo
addikt
válasz
#79335424 #79674 üzenetére
Valami hasonló fogalmazódott meg bennem is, csak még nem ennyire konkrétan. Viszont akkor is érdekesnek találom hogy megírnak egy szuper romot, egy bizonyos telefonra (ami ebben az esetben 2 sim kártyás) és egy ennyire alap dolgot kihagynak belőle.Még ha lenne rá megfelelő app, de így. Van rá megoldás (mint ahogy írtad is), de azt hiszem hogy ez 500x bonyolultabb mint kettőt kattintani. Én nem fogom ezt eljátszani minden új contact felvételénél. Adok még neki pár napot (addig keresgélek), ha nem találok rá megoldást repül a CM.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest