- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
Amúgy ha kicseréltettem a normál sim kártyámat nano-ra. A régit ott fogták, mert elméletileg már csak a nanot lehet használni.
Mi.
Talán microSIM ami mostanában több mobilban van.
És nem normálSIM, mert az akkora mint egy bankártya, hanem miniSIM.
NanoSIM alig 4 telefon fogad most.A névjegyeket akkor kerül fel gmail-be, ha oda lett mentve.
Ha nincs akkor egy biztonsági mentés lehet végezni. -
-
LonGleY
veterán
Az Android nem foglalkozik a SIM-mel. Semmi értelme bármit is menteni rá. Felejtsd el ezt a butaságot!
A névjegyeket pakold át a gmailre, az egyből szinkronizálni fog. Az SMS-eket ki tudod menteni erre való szoftverrel (SMS Backup & Restore), az új telón meg vissza (rendesen, a telefon memóriájába). Ennyi az egész...
-
magát a SIM-et biztos megsemmisíti a mobil szolgáltató, hiszen a felhasználói adatok nem azon vannak tárolva, csak a SIM-nek a kódjai (PIN, PUK) és a névjegyzék+SMS-ek. Minden mást a szolgáltató tárol. (Pl. egyenleg.) Ezért is olyan könnyű művelet a SIM csere.
És mivel egyszerre egy előfizetéssel több SIM nem lehet aktív, (kivéve a társkártya, de az már egész más történet.) így maximum a névjegyzéket lehet belőle kiolvasni, másra nem használható.Meg ha jól tudom, az ilyen dolgokat kötelességük megsemmisíteni. (Pl. a bankkártyát is meg kell semmisíteni cserekor.)
(#63995) tnilabk: Elvileg igen.
Hogyha nem törlöd helyileg a dolgokat, akkor a szerver oldalon sem módosul semmi, de érzékelni fogja a rendszer, hogy valami nem kerek, ezért elküldi a hiányzó elemeket. Ha viszont te direkt letörölsz valamit mobilról, akkor ezt az infót a szerver is megkapja, hogy azok már nem kellenek.
Valahogy így működik a dolog. -
-
-
-
xSide
őstag
"Több gmail cím esetén mondjuk másikba."
- Értelemszerűen nem vonatkozik rád."Telefonmemória nem szinkronizál sehova, így gmail fiókba se kerül mentésre"
- Mit jelent? Ez probléma, ha nem érted (user error egyik lehetősége)."Másik gond, mikor a gyakran keresetteket webes felületen törlik és ez törli az adott kontaktokat...".
- Olyanok vannak itt kikkel gyakran levelezgetsz. Kikerülni? Nem kell törölni...Csillagozott gmail levelek a címtárban?
- Névjegyeid között történő levelezgetések csillaggal jelöltjei értelemszerűen. -
xSide
őstag
Gyakori 'user error' gond, hogy mentéskor nem a kiválasztott google fiókba mentik.
Több gmail cím esetén mondjuk másikba.
Telefonmemória nem szinkronizál sehova, így gmail fiókba se kerül mentésre.
Másik gond, mikor a gyakran keresetteket törlik.
Ám ez törli az adott kontaktokat webes felületen.
Egyetlen számom nem tűnt még el számos telóváltás után.
A feltevésem a környezetemben panaszkodók tapasztalataiból ered. -
petipetya
nagyúr
"a telefonra új névjegy kerül" - ne a telefonra, hanem a telefonon beállított Gmail fiókra mentsd a névjegyet
Ha nem így értetted, akkor nem tudom hogyan. Egyébként pedig mindig a legutolsó módosítást menti a rendszer: ha a telefonon módosítasz egy névjegyet akkor a változást látod a címtár webes felületén és ugyanez igaz fordítva is. Feltéve persze, ha a telefonon be van kapcsolva a névjegyek szinkronizálása.
De ha valami gebasz történne, akkor a címtár webes felületén mindig vissza lehet állítani egy korábbi állapotot, amely természetesen leszinkronizálódik a telefonra is.
-
psg5
veterán
Vagy amikor beolvasta és egy oszlopban (nem keres függvénnyel) hanem pl ahogy a Scanpat megtalálja a vonalkódot, akkor abban a sorban (továbbra is excel táblában vagyunk) található hivatkozásra kattintva egy másik mappában, másik elérési helyen lévő word doksit megnyitna.
Vagyis olyasmi kellene ami kezeli egyszerre a vonalkódolvasót és az exceltábla képleteit is.
-
LonGleY
veterán
Ami még segíthet a takarításban: SD Maid Pro. A program cache-ek talán a belső tárhelyen leledzenek (?), ezért ez is felszabadíthat pártíz megát tőled. De ha nem is ott tárolódnak, akkor sem hasztalan egy kis söprögetés.
#47474: Újraindítás nem szükséges, csak a rendszerverziók frissítésénél. Ettől függetlenül nem teszel rosszat, ha heti egyszer újrabootolsz. Egy kis maszírozás az Android lelkének.
#47476: Egész nyugodtan, nem fog semmit elrontani. Ez csak cache- és thumbnail takarítás legfőképp, ha a megfelelő menüpontokat választod (Rendszertisztító, Programtisztító). Tegnap pislogtam, amikor 503 megányi galéria kisképet törölt tőlem, pedig alig fényképezek valamit telefonnal.
-
LonGleY
veterán
Jah, akkor megvan a hiba - telitömted a belső tárad (ha valóban ez történt). :] Szedd le azokat a progikat, amiket nem használsz! A nagyobb cuccok átnyomhatók az alkalmazáskezelőből az SD-re (olyanok, amiknek nem használod a widgetjeit, vagy nem indul automatikusan a rendszerrel).
Ezen és a normális fájlböngésző használatán kívül több ötletem nincs.
-
LonGleY
veterán
A kitörléshez pakold fel a Kingsoft-ot megint > alkalmazáskezelő > nyisd ki a program infóját > "alapértelmezett beállítások törlése". Innentől fogva remélhetőleg korrekt lesz a társítás, vagy a Kingsofttal, vagy valami mással. Az is lehet, hogy a mostani fájlböngésződ hibája a dolog.
Fájlböngészők: ES File Explorer, File Expert, FileMaster, Solid Explorer, X-plore File Manager. Mindegyik korrekt, de szerintem a Solid Explorer a best.
-
gipsztigris
addikt
Annak idején ezt találtam ami pontos volt és megbízható. Planimeter
-
petipetya
nagyúr
Sajnos nem tudom a választ ezekre a kérdésekre, mert sosem voltam pont ilyen szituációban.
Nálam mindegy, hogy telón vagy gépen adom hozzá az új névjegyet, mert az egyből látszik mindkét eszközön.
Egyszer régebben használnom kellett a biztonsági mentést, és gond nélkül visszaállította a törölt névjegyeket.
-
-
zsoltzsolt
addikt
Nem tudom, hogy pontosan erre gondolsz-e:
ABBYY TextGrabber + Translator -
LonGleY
veterán
-
TRob1
veterán
Quickoffice ? (Nem tudom kereshető-e benne, de elvileg mindent jól kezel)
-
Érdemes GContacts-ra mindent névjegyet felrakni, ha a telefonnal történne valami, akkor is lesz róla mentésed.
Szinkronizáció: Telefon -> Beállítások -> Fiókok és szinkronizálás -> Automatikus szinkronizáláshoz pipa -> Névjegyzék.
Duplikációk törlése: GContats -> Továbbiak -> Ismétlődések keresése és egyesítése...
Korábban ajánlott csv export: GContats -> Továbbiak -> Exportálás menüpontban lehetséges.
-
ncc1701
veterán
Csv-be kiexportálod a telószámokat, majd plö notepad++-al kicseréled a ,06-ot ,+36-ra. Majd visszaimportálod az editált állományt. Ha már ott vagy, akkor érdemes excellel kicsit megdolgozni, én sok infót beírok az ügyfelekről (cím, 2-3 telószám, ilyesmi), van vagy 4-500 kontaktom.
-
Érdemes minden névjegyet gcontacts-ra felrakni, ha gond lenne a telefonnal, akkor felhőben van mentésed.
Csoportosítás lehet, hogy csak gmail-es névjegyekkel fog menni, gcontacts-on is meg tudod csinálni.
Másik megoldás: Névjegyek, menü gomb, megjelenítési beállítások, csak telefonszámos névjegyek mutatása be van kapcsolva? Kapcsold ki, hátha ez is megoldja.
-
Automatikusan nem jó minden programot átrakni, pl. a widget-ek nem szeretik, és a billentyűzet appot se rakd át. Általában azt érdemes átrakni, ami sok helyet foglal és ritkán használod.
Rakd fel a link2sd-t, rendezd méret szerint csökkenőbe, és kötegelve átrakja sd-re amiket kijelölsz.
Olvasásra Cool Reader-t használok, van nappali és éjszakai módja, teljes képernyőn cím, akku százalék, oldalszám, idő van nálam kirakva.
-
DS39
nagyúr
a helymeghatározás vagyis GPS-nek semmi köze a szolgáltatóhoz azt a készülék vagy tudja vagy nem (de ezt mind tudja már). adatforgalmat ez önmagában nem generál. de pl a Google Maps igen, hiszen letölti a legfrissebb térkép adatokat. viszont használhatsz olyan térkép szoftvert ami offline. (pl HuMap)
ha az mobilnetet nem használod (le van tiltva/ki van kapcsolva) akkor sehogy nem fog a szolgáltató nálad adatforgalmat generálni
a Wifi meg korlátlan többnyire. -
bogil99
aktív tag
Ha még nem próbáltad ki, akkor jelzem, hogy ez nekem egy nagyobbacska .xls file-t memóriahiányra hivatkozással nem tudott megnyitni, amit a Documents to go simán megnyitott, és kezelt.
szerk:
Igazából nem is a file mérete volt nagy, hanem szinte minden mező valamilyen számítás (képlet) részét képezte. Szóval inkább bonyolult volt, mintsem nagyméretű -
quailstorm
félisten
-
LonGleY
veterán
Ez, ha nem tudják a legismertebb office-ok, akkor mindenképp egyedi fejlesztést igényelne. Már csak azért is, mert sejtésem szerint vonalkód leolvasót egyik sem fog kezelni.
#15199: Screen lockerre pedig a WidgetLocker Lockscreen-t szokták írni, bár nálam nem igazán működött megbízhatóan. Ami viszont vicces, hogy a PlayerPro saját opciója, miszerint rakjon ki lockert a gyári helyett, baromi jól megy, imádnivaló. Feloldás nélkül is csextethető a lejátszó, ami nem rossz. Se root, se semmi extra nem is kellett hozzá, csak egy könnyed pipa az options-ben. :] Az már más kérdés, az a lock widget elrendezési opcióira mintha nem igazán reagálna, de szerencsére tűrhető alapon is.
-
quailstorm
félisten
Akkor én meg a GO-ról. Egyre lassabb, egyre rosszabb. Hónapok óta nem érdekelt, mert kezelhetetlen és instabil lett a saját, és haverok telefonjain is. Mivel a droid RAM igényes, én meg szeretem az egyszerűséget, az alábbiakat használom helyette (tudom milyen jópofa a sok GO app/widget, de túl sokat eszik):
ADW launcher
Holo HD (vagy sima)
Trebuchet (ehhez meg CM9-10-10.1 kell, de kevesebbet eszik mint a Holo(RAMból))
Sony Ericsson Xperia Arc launcher sarkok nélkül(2.3.6-ra).
Ha ki lehetne használni a teljes kapacitást, anno nem vettem volna a félgigás helyett kettest a W810-be
Kell hely a partíciós táblának, bár fat32-őn ez kisebb mint egy EXT3-mon, de még ott a trükkös számolás is, szóval nincs az annyi valóban. -
LonGleY
veterán
Őstag mivoltodra való tekintettel pislogtam egyet ezen a kérdéseden. Egyik merevlemez és memóriakártya esetén sem használhatod ki a névleges méretet. Egy 160 GB-os winyó is jó esetben 149-es lesz a gyakorlatban - csak rá kell nézni pl. az asztali géped partícióira, egyiknél sem fog kijönni a merevlemezed címkézett mérete.
---
A GO cuccokat Android 4.x fölött nem tudom javasolni, vannak jobb launcherek és a különböző funkciókra remekebb, kevesebbet fogyasztó - független - alkalmazások is. Megjegyezendő, hogy sok GO cucc a launchertől függetlenül is képes futni, pl. GO Weather EX, GO Keyboard (amiket én is használtam, míg sokkal jobb alternatívákat nem találtam). De ha 2.x-en már fent van a launcher, és netalántán megszeretted az ökoszisztémát, akkor egy skin alkalmazása nem lassítja pluszban a telefont, a programok pedig attól függően foglalják a procit, memóriát, hogy azok épp hogyan vannak megírva, vagy milyen háttérben futó funkciókkal bírnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- NBA és kosárlabda topic
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged