Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• T-bond

csendes tag

Sziasztok!

A Google Hangouts applikációhoz készítek chatfej alkalmazást. (Igen olyat mint annak a kék közösségi oldalnak van)
    Eddig minden problémán túlküzdöttem magam, de ezzel nem jutok egyről a kettőre.

Következő a WindowManager-es LayoutParamsom (ami ugye a Chatfej megjelenítésért felel):
    params = new WindowManager.LayoutParams(
    WindowManager.LayoutParams.WRAP_CONTENT,
    WindowManager.LayoutParams.WRAP_CONTENT,
    WindowManager.LayoutParams.TYPE_SYSTEM_ALERT,
    WindowManager.LayoutParams.FLAG_LAYOUT_NO_LIMITS | WindowManager.LayoutParams.FLAG_NOT_FOCUSABLE,
    PixelFormat.TRANSLUCENT);

Hozzáadás:
    windowManager.addView(chatHead, params);

Továbbá a chatHead-et ami nem-mellesleg egy sima RelativeLayout még beállítom így:
    chatHead.setFocusableInTouchMode(true);
    Így ha egy OnKeyListener-t regisztrálok a chatHead-re akkor a (fizikai) vissza gombot kezelni tudom.

Namost én szeretném a Home gombtól és az Alkalmazásváltó gombtól (App switcher / Recent apps) is szeretnék visszajelzést kapni. Tudom, hogy elméletben nem lehet azt a két gombot "kezelésbe venni", de a Féjszbúk Messenger is használja, szóval gondolom nem lehetetlen.

Mint mondtam elég csak a visszajelzés, tehát nem megakadályozni akarom a felhasználót hanem csak bezárni a nyitott üzenőmet. Tehát ez igazából nem is viselkedésváltásnak fogható fel, inkább csak kiegészítésnek, mert alapból nem úgy viselkedik mint kéne.

ui.: Az FB messenger visszafejtés nem játszik mert a Proguard nagyon szép munkát végzett rajta.

A segítséget előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák