- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #95401 üzenetére
A gyári launcher ilyen vacak.
Valami olyan rémlik régebbről, hogy a főképernyőn a hosszan nyomás/ Home settingsben a Launcher Style-t lehet állítgani drawer mode és standard mode között és valami bugos volt, resetelt amikor nem is kellett volna.
Esetleg itt érdemes váltogatni, nekem most drawer módban van.Vagy másik launchert kell használni.
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #95023 üzenetére
Ma délután is előjött, ráértem játszadozni. Képernyő kikapcs nélkül is visszajött az érintés: egy ponton érintgettem a kijelzőt, és úgy 15-20 sec múlva újra vette az érintést. Így az egeres kattot nem próbáltam, mert ugye helyrejött. Persze ettől mêg ez simán lehet elektromos zavar is.
PC megjavult: több idő kiszerelni az asztal alól (és visszatenni) mint megjavítani
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #95014 üzenetére
A jól kezdődikre:
Nekem tegnap a PC szarta össze magát, elszállt a BIOS a fő chipről, de annyira nem, hogy a backupról helyreállítsa magát. Így force-olnom kellett a bios back-upot úgy hogy indításkor a fő bios chip lábait rövidre kellett zárnom. Mondhatni "rutinmunka" egy 8 lábú chip két lábát összeérinteni egy csipesszel úgy hogy a mellette lévők 1 mm-re sincsenek. Ez is valami típushiba lesz, tavasszal egyszer már behalt ugyanígy a lapom. -
cidalain
veterán
válasz
1-2 hete kezdte el csinálni. Durván 7 hónapja nyúzom az enyémet, addig semmi nem volt.
Van hogy napokig semmi ilyesmi, de van hogy a képernyő ki-bekapcs után 5 másodperccel ismét elmegy. Úgy vettem észre, hogy nem teljesen halott az érintés ilyenkor, így szerintem ez nem érintő hiba lesz, én is inkább valami szoftveres bugra gondolok.
Ha már elviselhetetlen szintre megy akkor kap egy factory resetet, azt kész.
Illetve majd ha lesz időm (meg kedvem), akkor ilyenkor rádugok egy egeret, hogy azzal tudok-e kattintani (mégis érintő gond-e vagy valami vezérlés hiba) -
Lavar
aktív tag
válasz
Ma rendeltem meg az 50 pro nfe-t, most elfilóztam rajta, hogy lemondjam, mert ez hardveres típushibának tűnik, vagyis kb. a szerencsén múlik, hogy kinél mikor jön elő, de előbb-utóbb előjön valószínűleg. Youtube-on is van pár videó a hibáról. Mondjuk a linkelt fórumban mindegyiknél megoldotta ez a problémát azt olvasom, és nem tűnik bonyolultnak a javítása, de azért na.
-
-
-
petymeg
addikt
válasz
Gabesz87 #94821 üzenetére
Köszi. Én is kínlódok vele, megnéztem videokat is de még így se világos. Telepítettem mindkét eszközre a Family linket meg létrehoztam a gyereknek egy fiókot, de azt meg nem lehet hozzáadni a tableten, mert azt írja, hogy a Family linkkle van felügyelve. Így a tablet bekapcsolásakor nem lehet a fiókjt kiválasztani.
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #94766 üzenetére
Attól függ mit szeretnél.
Egy gyerek fiókhoz több eszköz is tartozhat, ez jól lemendzselo a family link, így nem szükséges addig a régi eszközt leválasztani a gyerekről.
Add hozzá a gyerekhez az új eszközt (jelentkezz be az újon a google acc-ával), majd lakjátok be, mentétek át amit kell, majd ráérsz kijelentkezni a régiről később is. -
cidalain
veterán
-
toms58
csendes újonc
-
pooty
tag
válasz
Gabesz87 #94254 üzenetére
Ha esetleg van egy USB-s fogyasztásmérő, azzal kiderülhet, hogy mit bír tárolni az akksi és hogy cserés-e. (Vagy esetleg egy AccuBattery applikáció...)
Korábban már ajánlottam fórumtársnak egy akku beszerző helyet, ő is M40Pro-hoz keresett akksit. -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #93156 üzenetére
Jól látod. A family linknél a gyereknek külön google account kell. Ezt tudod bevonni a szülő felügyelete alá. Így ha a gyerek gépe eddig a te fiókoddal futott, akkor pontosan az van, amit vázolsz.
Ettől függetlenül a gyerekek dolgait én úgy állítottam be, hogy a telón a fő fiók az enyém, és erre tettem rá még a gyerek fiókját korlátozott jogokkal. Így ha valamit csinál véletlenül (beállít, majd elfelejt képernyő feloldó mintát pl) akkor a fő én fiókom nem sérül, minden menthető.
Naszóval ha így csinálod, akkor visszalépve a te fiókodba megmaradnak a már megkezdett játékok. Persze ennek is van hátránya, de nincs optimális megoldás.
Meg lehet próbálni azt is, hogy a fő te fiókodban beállítod hogy az a pár játék app minden felhasználónál elérhető legyen, ha a teló sw biztosítja ezt az opciót. Ez így eléggé közelítene ahhoz, amit szeretnél.
Aztán persze mókolni is lehet, ha a mentések fájlban tárolódnak, akkor esetleg átrakni a gyerek profiljában lévő app telepítésre. -
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #92402 üzenetére
Ezt a 3 tabletet néztem ki, árban nincsenek messze egymástól: [link]
Lenovo előnye az IPS kijelző, szemben a két Samsung TFT-jével, neki van a legnagyobb akkuja (7700 vs 7040) ill. 20W-al tölt (vs 15W). S6 Lite ahogy látom arukeresőn, elég népszerű, de specifikációk alapján nekem inkább a Lenovo lenne befutó. Árban is a legjobb. Mit gondoltok? -
ÖregMackó
tag
válasz
Gabesz87 #91742 üzenetére
Én hasonlóan jártam a netflixxel. Beállítottam egy tv okositót, hogy azon nézzük a filmeket, és be tudtam jelentkezni a netflixxel ugyan, a tartalomjegyzék működött, keresni tudtam, de amikor a stream jött volna már, akkor hiba jelentkezett. Minden egyéb helyen ment a netflix mobilokon, tableten, LG tv-n, számítógépen, de itt nem. Végül, beállítottam rá kézi DNS szervercimként a Google 8.8.8.8-as cimét és megjöttek a streamek. Végül nem találtam rá magyarázatot, úgy gondolom, hogy erre az eszközre valamiért a netflix-nek egy olyan szervere adja a streamet ami nincs vagy nem volt a Telekom DNS szerveren eltárolva.
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #88369 üzenetére
Értem én, hogy az Alldocube nem egy erőgép, de egy csak, és kizárólag mesenézős gépnek milyen használhatóságnak, és sebességnek kellene megfelelnie?
Szaggat a menüben lépkedve? lassan indul el a videolejátszó app? Egyszer kell elindítani a mesét, ami lehet hogy az esetlensége miatt 24 másodperccel tovább tart, de aztán? vagy a mese lejátszás közben is laggol? vagy akkor már oké, csak egyéb helyeken rossz?
Ki tudnád fejteni a tapasztalatodat, csak hogy mérlegelni lehessen a tabot? -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #88203 üzenetére
Esetleg itthonról vadiúj bontatlan Realme Pad apróról vagy Marketplace-ről 50 környékén. Igaz, ez 10"-os, de sokkal erősebb hw, mint az említett Alldocube. (Valami Realme telefon mellé adták ingyen, és sokan túl is adnak rajta kapásból bontatlanul, ezért lehet jó áron megszerezni, boltban ugyanez a 3GB ramos verzió 70 körül mozog)
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #87361 üzenetére
"Árukeresőn ilyet csak a Samsung Galaxy Tab A7 Lite-ot találtam, de nem olvastam jókat a gyenge prociról. Akadozik. Ha lehetne, maradnék a Snapdragon-nál."
Nem azért gyenge, mert Mediatek. A Tab3 8 Plusban sem erősebb a Snapdragon 625.
(8X 2.0 GHz Cortex-A53 VS 4x 2.3 GHz Cortex-A53 & 4x 1.8 GHz Cortex-A53) -
Jarod1
veterán
válasz
Gabesz87 #87361 üzenetére
hmm én pont ilyet vettem SAmu a7 lite,
bár már a 8 colos tablet is kihalóban van.,,, már lassan oda jutunk gogy 20 colos tabletteket csinálnakNem akadozik, you tube ot és digionline. nézek vele, valamint netflixet,
és mega tárhelyről is megnyitja a sorozatot.
és jönnek hozzá frissítések, -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #87363 üzenetére
Nincs is már GearBest.
(szerk: úgy látszik mégis van valami helyette, de nem túl bizalomgerjesztő)
Összefoglalóból:
Lenovo M8 FHD (TB-8705F) MediaTek P22T 3GB RAM 32GB ROM 8" FHD 1920*1200 5100 mAh Android 9.0 Tablet
198*123*8.15 mm 305 g
3/32GB LTE 70 ezer Ft (AliExpress)
4/64GB WiFi 75 ezer Ft (AliExpress) -
TripleB
senior tag
-
-
-
HyoRemix
csendes tag
válasz
Gabesz87 #71497 üzenetére
Teljesen egyet értek, Full HD teljesen elég, ez a 2k, 4k meg csak azért kell, h a tudatlanok azt lássák, h wow, ezt is tudja... csak ugye az teljesítményben visszaveti az erős gépeket is...
Huaweiben én is gondolkodtam, de sajna pont a kijelző miatt nem érzem benne az erőt...Megvárom, amíg kijön az új Samsung Tab S3. Február végén remélem tényleg bemutatják Barcelonában, m sok furcsa hír van róla, pl h Snapdragon 820 lesz benne, de 1.2Ghz?
már attól tartok, h gyengébb lesz mint a mostani S2...Z4-es Sony erőben a legjobb, mégis a kijelző miatt azért az S2 gyorsabb...
Sőt remélhetőleg márciusban bejelenti már végre a Digi a mobilnetes dolgait, remélhetőleg lesz korlátlan mobilnetes csomagjuk, és egy LTE képes tabbal fogok csapatni korlátlan és gyors nettel
Csak nehogy felébredjek h a bilibe lóg a kezem xD
-
HyoRemix
csendes tag
válasz
Gabesz87 #71492 üzenetére
Ha már kapsz pár ötletet, mindenképpen érdemes utána nézni az adott típusnak tesztekben, videón, benchmarkoknál, hogy mit tud a vas, mert ahogy előttem is írták, nem mind1, hogy egy 10%-kal erősebb hardveren, mondjuk 40%-kal több pixelt jelenít-e meg a gép.
Lehet erősebb a hardware, ha több teljesítményt visz el a kijelző, mint a másiknál, össz teljesítményben alul maradhat a látszólag erősebb -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #71492 üzenetére
50-80 között Huawei Mediapad M2 8"
100-ig Huawei Mediapad M3 8"
az olcsóbbik a régebbi gép, viszont még ma is erősnek számít. az új az valami nagyon ütős cucc lett, kb 1 hónapja érhető el, nagyon erős hardver (sajnos tapasztalatom nincs vele még)
ezek 8 colosok.10" esetén a Samsung SM-T580 típus lehetne jó, de azért ez nem fogható erősségű a Huawei M3-hoz, az ára meg ehhez van közelebb normális helyről véve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Ipad mini 7 (A17Pro CHIP/Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest