-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ramos_ #95419 üzenetére
Én nem vennék 4GB rammal semmit se ma már. Meg 64 rommal se. Facebook, Messenger, Insta, TikTok, meg a többi amiket felsoroltál, aztán betelt a tárhely; jön a folytonos bosszankodás, h melyik játékot töröljük épp le, ha kell némi hely, mit használtak már régen. :/
Alldocube iPlay?
Kisméretű, de erős hardvere van 8giga rammal.
Hardveraprón is láttam belőle, illetve Bangoodon rendszeresen kuponozzák. -
Ja, h nincs ilyen opció, az is lehet?
Ehh...Egy telefonnál még ha nem is lehet állítani, nem gond, mert az ember oda tud nyúlni, max két centire van a két gomb egymástól, de egy ekkora tabletnél már 5-6 centivel kell arrébb tapicskolni, ez így rohadtul nem áll kézre, én nem tudom ki hogy van vele, de én rohadt sokat használom a vissza nyilat, és most átnyúlni a túloldalra már macerás. :/
De hát olcsó tabletnek híg a leve, akarom mondani ez balkezeseknek való akkor inkább.
-
Hogy lehet átcserélni a "vissza" és az "alkalmazások áttekintése" gombokat?
Nem találom.
Vagy nem minden eszköznél lehet?
(Alldocube tablet) -
-
-
-
válasz
Ciccuka #95343 üzenetére
A Helio G99 a minimum szerintem, én az alá nem mennék ma már. De annyira még nem gondolnám elavultnak.
De ahol írták, h "kevés manapság már", ott biztosan jobban értenek hozzá.(Ezt nem íróniaként írtam.)
8/256-os tablet, 13"-os. Ekkora a notim is, (igaz, azt két külső monitorral használom).
A 8giga ram alá se nagyon mennék, a 256-os tárhely meg pazar. Nézd végig a Hardveraprót az hány 64 gigáson próbálnak meg túladni.10.000mAh akksi. Ez első hallásra jó soknak tűnik, de itt egy 13"-nyi kijelzőt kell ellátnia árammal, illetve a SOC is egy korábbi, (a legmodernebbekhez képest) energiaigényesebb fajta.
A fényerő nem túl nagy, ez a tablet csak szobába való inkább.A Blackview nemtudomhányas van ennyiért még, kb egy kategória lehet a kettő, bár annak a kijelzője kisebb úgy 1"-al.
-
-
-
válasz
INGJOKE #95332 üzenetére
Azért szerintem odébb lesz az még, h nem fut rajta már a YT, vagy nem megy a Chrome, mert olyan régi, elavult Android van a gépen, amire nem lehet olyan verziójú appokat tenni, amik minimum szükségesek.
Jobban félek én attól, h ráeresztenek egy újabb Android főverziót, aztán amiatt fog laggolni rajta minden, de downgradelni meg nem lehet már többé, aztán marad max fényképnézegetős tablet, mert másra már nem lesz jó.
Addig jó, míg nem frissül kötelezően.
-
-
válasz
cidalain #95307 üzenetére
Bár nem nekem címezted, de fontosnak tartom megemlíteni, h én sem tesztként hivatkozok ezen oldalakra, csak mint ismertetőt egy-egy adott tabletről, más összefoglaló híján érdemes átolvasni.
A marketing rizsára én sem vagyok kíváncsi.Viszont legalább a technikai paramétereit összegzik benne, aki valamennyire eligazodik a hardverek között, ez alapján már el tudja dönteni, h adott tablet mennyire használható pl egy egyszerű Facebookozásra, akadásmentesen görgetve, vagy akár még arra sem való.
Sajnos a Prohardver nem teszteli őket, így kénytelen más oldalakra hagyatkozni az ember. :/
-
-
válasz
eisento #95291 üzenetére
Volt róla teszt Prohardveren is akkoriban.
https://mobilarena.hu/teszt/redmi_pad_se_tablet_teszt_velemeny/bevezetes_kulso_doboz.html
Nem véletlenül nem ajánlgattam.
Rákerül még egy újabb Android verzió, aztán még jobban belassul. :/ -
válasz
eisento #95282 üzenetére
Bangood.
50https://rendeljkinait.hu/hirek/termekajanlok/mi-hogy-meg-olcsobb-az-n-one-npad-x1-tablet/
Google Discovery szokta beadni ezeket nekem.
Nem vagyok rendeljkinai, vagy napidroid mániás, de ezeken az oldalakon szokott kint lenni ha akciós valami épp.Most végiggörgetve ezeket láttam.
-
-
válasz
eisento #95272 üzenetére
Én is ugyanazt javaslom. Mármint au Alldocube vonalat.
Az 50-esből a Netflixest 256 ROM-al adják most épp ugyanannyiért, mint az utód modell 128-as verzióját. Bár ez utóbbit kevesebbért is láttam a napokban.Ha Jack is kell, az a 60-as modellelnél a Turbon nincs, csak a Pro-n.
Mindig nézd meg jól a felszereltségét, Google ad be tesztet is, a Napidroidosok, meg a rendeljkinait is szokott ismertetőket irni róluk, megéri azt a 10 percet, míg átolvassa az ember.Pont nemrég rendeltem kettő 50 NFE-t, smerősök gyerkőceinek. 104ezer volt a kettő, de kb hetente kuponozzák öket. Kicsit húztam is a számat mikor a minap meg a 60 Pro kevesebb volt, bár a 256 giga tárhely sokat nyom a latban, ha telepakolják játékokkal.
-
-
-
válasz
vendingo #95253 üzenetére
Csodálom, h egy iPad után 150ezerért akarsz legalább ugyanolyan tudást kapni.
Már eleve az 5 éves terméktámogatás.
Akkor Andorid 14, 15-ös tabletet kellene venned, azoknak van kb olyan hardvere, ami még 4-5 év múlva is elviszi majd az akkori újabb kiadású Androidokat.Apple termékeknél más a helyzet, ott még későbbi verzióknál is használható marad a készülék, de egy jelenlegi Android 12-es tabletre ha ráteszünk 15-16-ot, pláne ha alapból gyenge a konfig, hiába ez a "frissítés", ha akadozni fog az addigi megszokott munkamenet.
Xiaomi Pad 7 pl 200-250ezer.
Mondjuk én nem vennék 8/128- 8/256 kiépítésnél kisebb verziót. A ROM nyilván egyéni preferencia, de a RAM az sajnos fájóan kevés tud lenni Android esetében.
A 6+6, meg a 8+8 pedig ne tévesszen meg. Hasznos, de "nem ugyanaz".Az N-One, Blackview, Alldocube, Teclast esetleg van 100ezer környékén ilyen hardverrel.
Helio G99, és 8giga RAM szerintem minimum legyen meg, kisebbet inkább ne vegyél, ha 5 évre tervezel. (Nem játékról beszélek, hétköznapi felhasználásról.)
A rendeljkinai.hu-n, meg a Napidroidon naponta, hetente raknak ki ezekből, nézz körül azok közt is. -
-
Üdv!
Mennyire gyenge ez a tablet?
N-One-NPad-Plus
Mármint az MTK8183?Vettem már korábban egy Alldocube iPlay 50 Mini Pro NFE-t (256-ost). Még a nyáron. Az jól bevált. Itt ajánlottátok.
Most a másik lánynak is kellene, és Hardveraprón van egy ~30-ért - 128-as.
Filmeket, sorozatokat fog csak nézni rajta, lehet később Facebook esetleg, bár még csak 11, úgyhogy nincs fent közösségi oldalakon, meg nem nagyon érdekli még az ilyesmi, max tiktok.
Játék szerintem nem nagyon lesz, de ilyen bárgyú tinisorozatokat szokott nézni.
A Netflix például megy ezen?
Vagy csak SD-ben?
És az SD Netflix mennyire nézhetetlen?
(Én torrentezek az nCoreról, így nem használok Netflixet, meg más streaminget se.) Nagyon gonosz leszek, ha megveszem neki, de nem lesz rajta HD-s Netflix, csak SD? -
Alldocube iPlay Mini Pro NFE Napidroidon akciós megint.
Szerintem ennél olcsóbb már nem lesz.
Múlt pénteken rendeltem én is egyet, akkor még 63ezerre jött ki, most még kevesebb. -
Üdv!
Tabletet keresek kislánynak.
Játszani fog rajta, meg meséket, esetleg sorozatot nézni.
Nem tudom mivel játszik, de emiatt 128-as tárhellyel vennék. Biztos, h nem kell nagy erőforrás, nem profi gamer, csak ilyen béna gyerekjátékokhoz kell.A Hardveraprón leszűkítettem a kört a 90ezer Ft alatti 10"-os tabletek mezőnyére.
Viszont nem nagyon értek az ilyesmihez.Elolvastam az első hsz-t.
10"-osnál nem akarnék nagyobbat, de úgy tűnik, már inkább 12"-osak a tabletek? (Sóhaj.)
Honor Pad 8-ból 50-60-70ezerért is hirdetnek egyet-egyet, mindegyik bontatlan, új.
Ezt úgy tűnik ajánlottátok másoknak is, de nincs valami kisebb, 10"-os?Vagy nem is tudom, melyiket vegyem.
Úgy látom a hirdetések között csak ezek vannak.
hardverapro.hu/apro/lenovo_m11_tb33fu 128gb 75ezerhardverapro.hu/apro/honor_pad_8_wifi_6_128gb_ 50ezer
hardverapro.hu/apro/alldocube_iplay_50_pro_ 50ezer
hardverapro.hu/apro/lenovo_tab_m10_plus_wifi_tok_pen_2 65ezer
A Honor az Google alapú?
Véletlenül se akarok Huawei oprendszerrel venni. (Vagy nem tudom mi a neve, de biztos értitek miről beszélek --> Google Play áruház legyen rajta.) -
válasz
this is life #90188 üzenetére
Értem. Köszi!
-
Üdv!
Ha veszek egy tabletet, és külső usb-s kamerával akarnám használni, akkor az csak annyi, h beledugom az usb-c aljzatba, és kész?
-
Köszönöm a válaszokat.
Közben én is rákerestem, ez egy Samsung Certified Refurbished termék.
Valóban, ezek bemutató készülékek voltak, egy alapos tesztelésen estek át, a kijelző kivételével kicseréltek benne mindent, amit szükségesnek tartottak.
Samu amerikai oldalán 120-160 Dollár volt, (amíg árulták).
Ezekre 90 napos garit adnak.
A felirat eltérően "égett bele" a készülékekbe, ezért van az, h valamelyikben erősebben látszik, és van amelyikben halványabb. Enyém ez utóbbi csoportba tartozik.
Amazonon is megtalálható, bár jóval drágábban, és a kommentek között többen panaszkodnak is a kijelzőbe égett feliratok miatt.
Ott viszont csak fix 90 napos garit adnak rá.Az eladó felé nem neheztelek, ő olcsón hozzájutott valahogy gondolom nagyobb tételben, és árulja. Bevállalja, h vállal egy év garit, hiszen általában nem mennek ezek csak úgy tönkre, kicsi rá az esély, h az általa eladott cuccokkal baj lenne (a nagy számok törvénye alapján).
Mondjuk ha én árulnám, simán úgy hirdetném, h demo készülékek voltak, és akkor eleve csak az nyitja meg a hirdetést, akinek ez megfelel.Valljuk be, az ár (55-65ezer) nagyon csábító, mélyen az ilyen kategóriájú használt tabok árszintje alatt van, ez egy nagyon erős hardverű gép még ma is, sokáig kerestem a használt tabletek között, az még csak hagyján, h a legtöbb 4 magos, de alig van amiben több van egy-másfél giga ramnál (sóhaj).
A másik lehetőség, h ez nem Certified Refurbished készülék, hanem csak egy "sima" demo cucc, amihez valaki hozzájutott (hiszen már kifutott modell), és ki tudja, hány kézen átmenve végül hozzám került.
Ha úgy vesszük, az Intel Engineering Sample processzorokkal is tele van az internet.A hsz-ok szerintem maradhatnak, hátha más is találkozik ilyen feliratokkal, itt rákeresve magyarázatot találhat majd rá.
-
Üdv!
Vettem egy használt Samsung Galaxy Tab S 10.5-öt. (T800). (szinte karcmentes, 55ezer volt)
Van egy halvány felirat a képernyő alján, ami mint egy vízjel, mindig ott van (1mm-es betűkkel, két sorban):
*Product Design, specifications, colors, and users interface included in this video are subject to change without notice and may vary from those shown
*The availability of services may vary by countryNem látszik, annyira halvány, de ha nagyon észre akarom venni, azért kivehető.
A gép hátulján pedig egy b×zinagy "NOT FOR SALE" felirat.
Mikor úgy tudatosult bennem, h mi van a kezemben, ezekkel a feliratokkal, felröhögtem, h pasztmek, mit tarthatok a kezemben vajon...
Szeretném tudni, h mi lehet ez?
Nem akarom a Samuhoz bevinni, a végén lefoglalnák, h valami demo cucc..A készülék jól működik, négyes Android volt rajta, frissítettem hatosra, és gyári alapbeállításra is tettem, szóval minden rendben van, az eladó is vállalt egy év garit rá még, meg megbízható az értékelései alapján, plusz egy halom hasonló olcsó okos eszközt árul, szóval semmi bajom nincs, csak kíváncsi vagyok miféle cucc lehet ez?
Remélem a kérdésem nem varez, mert nem annak szántam.
-
-
válasz
tjb007 #68174 üzenetére
Ó, köszönöm a választ.
Valahol olvastam, h módosított romot kell rátenni a gyári helyett, vagy rootolni kell, (már nem is tudom melyik volt), az után már mintha azt olvastam volna, h mennek benne ezek a dolgok.
Lehetséges ez, vagy rosszul olvastam (más géphez tartozhatott amit olvastam), nem ehhez?
Mert akkor marad a bluetoothos billentyűzet. :/
Egyébként ez régen általános volt, h OTG nélküli gépeket lehetett csak kapni (vagy egyáltalán mi volt a gyártói motiváció)? Én csak most szembesültem ezzel az egésszel, h húgom barátnője idehozta a tabletet, h csináljak vele valamit. (nem vagyok otthon ilyen eszközökben).
Már az N8-as Nokián is vitt USB-s eszközöket, nem tudtam, h ez feature lenne, azt gondoltam ez alap. -
Üdv!
Acer Iconia Tab B1-770
Nem ismer fel semmit, amit USB-vel dugunk bele.
Se pendrive, se billentyűzet.Olvastam, h azért, mert nincs benne OTG támogatás.
De a weboldalról le lehet tölteni USB drivert.
Oké, meg is van.De mit kell vele csinálni, ha letöltötték?
Van ennek valami leírása?
-
-
Üdv!
Ismét érdeklődnék.
Az iPad 2 itt csak 100ezer.Vannak olyan gépek amik nagyjából ugyanezt tudják, de mondjuk a feléért?
Olvasgattam ezt itt:
http://logout.hu/blog/mycso/index.html
Egy pár tabletet ismertet, csak hát a Galaxy10.1 is ~100ezer. -
Tegnap sokan válaszoltak itt nekem éjjel, köszi a válaszokat srácok.
Jó ez a topic. Csak alig találtam meg.
Egyszerűbb lenne "Milyen TABLETet vegyek?".
És ez pirossal ki is lenne emelve, mint a többi kiemelt topic.
Komolyan, nettábla, meg Android oprendszer.. ezekre nem is gondoltam mikor a tabletes topicot kerestem.. -
-
válasz
kelzsoca #11037 üzenetére
Hát..
A notebookok közt eligazodok, már ami a hardvert illeti, de tabletben semennyire sem vagyok otthon. Persze a PH-s cikkeket elolvasom, innét ismerősek ezek a Cortex, stb nevek, de ezen kívül nem nagyon vágok semmit.A felhasználás az nagyjából annyi lenne, h képek megosztása bizonyos Facebook csoportokban óránként/félóránként.
Előtte/közben képek keresése különböző témákban az internet bugyraiban.
Esetleg képek retusálása (ha lehet egyáltalán ilyen alkalmazást futtatni Tabletes hardveren.
Mert az így elég gáz, h nem lehet elmenni itthonról, mert osztani kell folyamatosan; és kitalálták, h egy tablet lesz a megoldás.És hát egy iPad biztosan sokkal jobb, de annyi tabletet hirdetnek ilyen 20-30-40-50-60 ezerért is.. hát csak nem lehetnek olyan sz×rok..
Bár az Intel féle Atom procis netbookok se használhatók szinte semmire, (hacsak nincs mellette ION chipset). De akkor már inkább AMD Brazos E-350/E-450. De ez meg már szinte annyiba kerül, mint az Core i3-as noti...
Szóval a tabletek közt is vannak ilyen hardveres kategóriák? Ami alatt nem érdemes venni, mert nem fogja vinni a Youtube videokat sem?
Szóval egyelőre a legolcsóbbat keresem, aztán ha azok nagyon nem jók, akkor mehetünk feljebb az árral, csak egyáltalán nem értek hozzá.
Kábé egyszer láttam élőben ilyet; egy buszon előttem ült egy csaj, annak volt ilyen (fogalmam sincs róla, milyen lehetett), tetszett ahogy nyomkodtanagyjából ennyit tudok elmondani róla..
Nekem ugye hát notim van, én ehhez értek, ezt ismerem. -
válasz
nightmare13 #11031 üzenetére
Értem.
De azok drágábbak, nem?
Közben nézegettem itt az aprókat is.
Ahogy elnéztem, ez ugyanaz lehet:
http://hardverapro.hu/apro/uj_1napos_mid_tablet_hibatlan_azonnal.htmlEhh..
Ez például?• 10.2-inch
• 1024 x 600 pixel
• Android 4.0 operating system
• CPU: Cortex A9 1GHz
• RAM: DDR2 512MBEgyáltalán nem értek a tabletekhez, ez sem nekem kell, csak megkértek, h segítsek választani.
Mekkora üzemidejük van ezeknek úgy általában?
-
Üdv!
Tabletet keresek, ez például milyen lenne?
ebay.hu/NEW-7-ANDROID-PC-TABLET--NETBOOK-MID-WiFi-EPAD-APAD-UK7" 800x480 kijelző
Android 2.2 operating system
CPU: Via 8650 800MHz
RAM: DDR2 256MB -
Hol van aag?
Megkaptátok a "Tablet" topicot a hirdetéseknél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest