-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Somatom #84981 üzenetére
Alapból igen, advanced júzerek próbálkozhatnak ezzel.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #84782 üzenetére
Videót tuti nem állnék neki tableten szerkeszteni: kicsi, gyenge.
Egyébként ez nekem is eszembe jutott, de elvetettem, hogy á biztos nem.@norberto9
Ha a pénz nem számít, akkor hajrá, be kell szerezni külföldről.
De szerintem nem ad annyivalntöbbet átlagos felhasználás esetén, hogy eltapsoljunk rá még egy valag pénzt. Igazából maga az s7+ is elképzelhetetlen átlagusernek otthonra, hacsak tényleg nem számít a pénz. Netezgetni, facebookozgatni, videózni tuti nem vennék ilyet csak azért mert sok ram, erős soc biztos nem fog szaggatni - ez nem ér 2-3 szoros pénzt. (Ha lenne 8/256 vagy 8/512 itthon az esélyes hogy a 4 kilóhoz lenne közel) -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #84770 üzenetére
Jó, de neked 4x akkora a vezetőfülkéd és az ablakfelületed, mint egy átlagos embernek.
Nekem az átlagosnál nagyobb méretű kocsim van, de a komplett középkonzolt kitakarná egy 10-es tab, így se klíma, se zene, se fedélzeti gombjaihoz nem férnék hozzá. Ha ablakra tenném, akkor meg kitakarná a kilátás felét (mélyen van az ablakom), hosszú szárú tartó meg kb leszakadna 1.4 másodperc után.
Nekem pont elég navinak a teló a felső szellőző előtt, még a hűtése is egyből meg van oldva. -
nightzone
aktív tag
válasz
Somatom #84672 üzenetére
Igen. Használok smb-t is solid explorben otthon, szeretmem is mert kényelmes. Ha csak filmet akarok nézni, arra pl jó. De ha hirtelen nagyobb méretű fájlokat akarok másolni, akkor egyértelmű a kábel mert sokkal gyorsabb az átvitel és könnyebben tudok szortírozni ha modjuk képekről van szó. Azt ftp-t még próbáltam, majd ha egyszer lesz nas-om akor lehet nekifutok.
-
w.miki
veterán
válasz
Somatom #84626 üzenetére
Rendetlen Win7-et használok
Kiváncsi leszek ez a jó öreg Onda V10 4G mennyire használható majd tanulásra.
Nem egy erőgép, azért az már látszik... -
movax
őstag
válasz
Somatom #84560 üzenetére
Jaja, csak amikor a belépő szintű xiaomi meg hasonló telefonok lazán tudják a cast-et valamilyen képernyőtükrözéses megoldással, akkor jön a Samsung és nem tudja, pedig korábban tudta. Olyan ez, amikor a tévékről eltűnt a jack-aljzat és a tévézéshez vett fülesedet cseszheted.
-
törölt tag
válasz
Somatom #84494 üzenetére
Igen, samsung telefonom van, azon eddig próbáltam kerülni a samsung account használatát, de be fogom állítani és kezelem tabletről a hívásokat. Egy dolog lepett meg, hogy a samsung health app nem kompatibilis a tabbal és ezért fel sem tudom telepíteni.
Kerestem a samsung store-ban az adobe premier rush-ot, de azt sem találom, hogy felrakjam. Pedig elméletileg alkalmas lenne a futtatására a hardver. Mindegy, maga a hardver nagyon rendben van még 2021-ben is. -
törölt tag
válasz
Somatom #84477 üzenetére
Köszi a tippet. Tegnap megvettem az S6-ot és eddig nagyon jónak tűnik. Bár nem a legújabb széria, mégis a sebessége nagyon kellemes, a kijelzője nagyon szép. Szerintem megfelelő lesz az igényeimnek. Ugyan nem LTE verziós lett, de telefon a legtöbbször amúgy is nálam van, majd azt hotspot módba rakva használom a mobilnetet. Ez esetek 90%-ában amúgy is wifi használat lesz.
Bekapcsolás után végigjátszottam a frissítéseket, android 9 -> 10 váltást is, a legvégén, pedig csináltam egy factory reset-et. Így már a frissített 10-et kezdtem csak "belakni".
Figyelve a ram használatot a rengeteg megnyitva hagyott appom mellet, jó ötlet volt a 8GB/256GB verzió. Legalább nem kell a régi appokat sem kilőnie a rendszernek.
Szóval, úgy gondolom jó döntést hoztam a vásárláskor.
(Mondjuk valami francia import lehet, mert francia nyelvű a doboz és xef a software is rajta) -
-
válasz
Somatom #84343 üzenetére
Így van, elvileg nem képes rá, vagyis nincs engedélyezve csak az S6on viszont az meg árban duplája kb. Nem is a dex miatt kérdeztem, csak ehhez jönne toll is, meg hátha erősebb a soc-a.
Itthon van egy leharcolt S4, gyorsan merülő akkuval, amin néha villódzik a kép és kiírja, hogy túlmelegedett, de sokat kibírt már, jó harcos.
-
baal-amiga
senior tag
válasz
Somatom #84103 üzenetére
Sajnos a hiány nagyon eltolta a piacot.
BlackFriday alkalmával azért nem vettem S5e-t, mert majd biztosan karácsonyra lesz még olcsóbb. Hát nem lett, mert minden értelmeset megvettek, cserébe a készleten maradt ilyen-olyan tabok árai is felfelé csúsztak vagy 1 évvel ezelőtti áron futnak. -
cidalain
veterán
-
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Somatom #83884 üzenetére
Koszi! Megnezem.
(#83885) Dr.NX
"Használd egérrel, az nem opció?"Az is jo, csak olyan rohadt egyszeru lenne, ha a laptopon beirok valamit a keresobe, es megnyitom, akkor at tudnam dobni ennek a kijelzojere, es tudnam folytatni a munkat/tanulast a gepen, amin meg fut a CAD.
(Persze, otthon, meg a munkahelyen van 2, vagy 3 monitor, de itt, ahol most vagyok meg nincs. De kaptam ezt a cumot, mert utaljak. Rohadt lassu...) -
gabber01
addikt
válasz
Somatom #83727 üzenetére
De épp ezt mondom. Ellensúlyozni kellene kicsit erősebb hardverrel, de a közép kategóriás android tabok is harmat gyengék.
Ha nem lenne ekkora szakadék nyers erőben ugyanakkora árért, akkor lehet mégis droidosat vennénk az egyéb előnyei miatt.
De így, az időtállósága miatt csak az iPad jöhet szóba. -
gabber01
addikt
válasz
Somatom #83676 üzenetére
Senki nem beszélt gamer cuccról. Egy erős SoC nem csak a gaming miatt jön jól, de pl lényegesen időtállóbb lehet egy eszköz miatt. Nézd meg az iPadeket. Szerintem a sok éveseket is ugyanúgy tudja egy átlag ember használni. Ez messze nem mondható el egy 5-6 éves tabletről, pláne ha valami, már akkor is csak gyenge közepes SoC-kal volt szerelve.
-
bippeti
tag
válasz
Somatom #83478 üzenetére
Nem nekem linkelték, nem 10"-os, hanem 8", ill. a 4 GB RAM-ot vettem alapul, emiatt nem vettem fel összehasonlítós listára.
Megértettem, amiket írtál és köszi a magyarázatot. Jobb szeretnék 10-es tabletet, két kérdés van, hogy ezzel a teljesítménnyel ezen az eszközön milyen kompromisszum jár a használatot illetően. Illetve a másik, hogy az általam elfogadható kompromisszumot mennyiből tudom kihozni, ha másik eszközt kell választani.
(Hogy értsd: gyereknek kell és lehet rá akármennyi gari, ha összetöri, stb., jó lenne minél olcsóbban kijönni ebből a kérdésből. Tudom, vigyázzon rá, stb, de akkor is.) -
bippeti
tag
válasz
Somatom #83476 üzenetére
Nem tudok szakmailag hozzászólni azokhoz, amiket írtál.
Az átjött, hogy a csúcsgépeket nem erre a lapra alapozzák, de nyilván itt most a cél az lenne, hogy nem egy brutál eszközt keres az ember, hanem egy teljesen általános felhasználásra valót, amivel kapcsolatban csak azért lenne szükség "erőre", hogy az alaprendszer ne laggoljon, lehessen olvasgatni, böngészni, filmezni akadás nélkül úgy, hogy kijöjjön ez 40.000 jó magyar forintból (vagy közel ehhez). Már többeknél láttam ezt az igényt. Ha jól sejtem, az a SOC-cal szerelt eszköz, amit te vennél, nem jön ki ennyi pénzből.
Egy-két videót láttam róla, ott dinamikusnak tűnt, az érdekelne, hogy tartós használat után mi vele a tapasztalat és hol van az a határ, ahol már kevés az eszköz teljesítménye. -
bippeti
tag
válasz
Somatom #83246 üzenetére
Szóval, az újabb nem minden esetben jelent jobbat is.
Szerintem az újabb frissítések miatt előfordulhat, hogy gyengévé válik a korábbi hardver és éppen ezért kérdeztem én is, hogy a t5-nél mennyire áll fenn az, hogy a frissítések miatt gyenge lesz a hardvere. Szóval kifejezetten egyetértek a fentivel. -
rlazol
veterán
válasz
Somatom #83180 üzenetére
HDMI Input.
Az munkahelyemen lesz egy új, 3D kamerarendszer az egyik előadóban. Az első lépcsős árajánlatból a visszajelző monitor kimaradt. Nincs kedvem újra átverni a vezetőségen egy kiegészített ajánlatot; inkább beépítjük a második lépcsőbe. Addig is kell visszajelzés a kamera alatt izzadó előadónak, hogy lássa, mit lát a hallgatóság.
Erre berakhatunk egy monitort is, de talán jobban járnánk hosszú távon egy tablettel. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #83060 üzenetére
Olyan tablet meg nincs, amiben 8GB ram van.
Annyira nem szar az FB kliens, mint gondolnád. Nekem a 3GB-os gépen most 1,1 GB szabad, 3 böngészőablakkal, FB, messenger, és Banggood app van még nyitva.
Szóval nekem nincs vele memóriagondom (más viszont igen, de az más kérdés) -
Luissimo
veterán
válasz
Somatom #83052 üzenetére
Nekemis, csak kellö mennyiségü Sétáló Dzsoni kell hozzá😃
Na, megrendeltem végül, tokkal egyutt 35 kHuf.
A nemtommilyen procira:
"A processzora egy Spreadtrum SC9863A, mely valóban nem csúcstechnika, de alap felhasználásra megteszi. Ha Qualcomm vonalról kéne mondani egy hasonló modellt, akkor azt lehetne állítani, hogy körülbelül egy Snapdragon 410 szintjén van a teljesítménye."Eldöcög ez😃
-
Luissimo
veterán
válasz
Somatom #83036 üzenetére
Nem nekem lenne, akinek lenne annak filmnézésre, online tvre, streamingek, stb. megfelelne.
Azt énis láttam hogy mit ir, csak ha picit lejjebb lapozol, akkor ottkellene lenni a network speckoban, a táblázatban is véleményem szerintMiért Neked még nemvolt gyengébb tableted soha 😃?
Hmm?Az M5-el spec. teljesen elégedett vagyok, persze az egy másik kategoria.
Én ár/érték arányban bátorkodtam kérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest