-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
bippeti
tag
válasz
Somatom #83478 üzenetére
Nem nekem linkelték, nem 10"-os, hanem 8", ill. a 4 GB RAM-ot vettem alapul, emiatt nem vettem fel összehasonlítós listára.
Megértettem, amiket írtál és köszi a magyarázatot. Jobb szeretnék 10-es tabletet, két kérdés van, hogy ezzel a teljesítménnyel ezen az eszközön milyen kompromisszum jár a használatot illetően. Illetve a másik, hogy az általam elfogadható kompromisszumot mennyiből tudom kihozni, ha másik eszközt kell választani.
(Hogy értsd: gyereknek kell és lehet rá akármennyi gari, ha összetöri, stb., jó lenne minél olcsóbban kijönni ebből a kérdésből. Tudom, vigyázzon rá, stb, de akkor is.) -
bippeti
tag
válasz
Somatom #83476 üzenetére
Nem tudok szakmailag hozzászólni azokhoz, amiket írtál.
Az átjött, hogy a csúcsgépeket nem erre a lapra alapozzák, de nyilván itt most a cél az lenne, hogy nem egy brutál eszközt keres az ember, hanem egy teljesen általános felhasználásra valót, amivel kapcsolatban csak azért lenne szükség "erőre", hogy az alaprendszer ne laggoljon, lehessen olvasgatni, böngészni, filmezni akadás nélkül úgy, hogy kijöjjön ez 40.000 jó magyar forintból (vagy közel ehhez). Már többeknél láttam ezt az igényt. Ha jól sejtem, az a SOC-cal szerelt eszköz, amit te vennél, nem jön ki ennyi pénzből.
Egy-két videót láttam róla, ott dinamikusnak tűnt, az érdekelne, hogy tartós használat után mi vele a tapasztalat és hol van az a határ, ahol már kevés az eszköz teljesítménye. -
bippeti
tag
válasz
bippeti #83474 üzenetére
Még kapargatnám ezt az iplay20-as témát, hátha van valakinek tapasztalata: nem fullos játékra keresek gépet, nyilván akkor nem ezt nézném. Böngészés, classrom, egy-két kisebb játék, youtube, hbogo, messenger, ilyen alap dolgokra kellene. Azt gondolom, hogy a 4 giga ram elég lehet hozzá, hogy maga a rendszer ne lag-oljon, de ide kérek véleményt, tapasztalatot: mivel sikerült ezt a vasat megakasztani, lagolni?
-
bippeti
tag
válasz
atos30 #83465 üzenetére
Szia, Kösz a véleményt. Használtat nem szeretnék. Valakinek van rálátása, tapasztalata arra, hogy az iplay mennyire jól optimalizált? Mert ezek szerint, ha arra nincs panasz, akkor a vas alapján oda billen a mérleg. Vagy van egyéb szempont is, amit górcső alá kéne venni?
-
bippeti
tag
Pár hete mediapad t5 4 GB van a családban, teljesen rendben van.
Ismét tabletet kell keresnem. Az iPlay 30 még nem elérhető, az iPlay 20-at néztem, illetve próbálom meg összehasonlítani a t5-tel, segítsetek ebben. Amit látok, hogy majdnem féláron (40.000 vs 72.000 a 4GB RAM), jobb (?) antutu eredménnyel kapható az iplay. Mit kell még nézni, ami segít a döntésben e kettő között? Valaki írta feljebb, hogy csak a proci miatt nem rendelte meg. Nem jobb, mint a t5-é? -
bippeti
tag
válasz
Viktor77 #83280 üzenetére
Ugyanez a balhé merült fel bennem is. A kérdésem, hogy előfordulhat-e az, hogy pár hét/hónap múlva úgy dönt a google, hogy pl. a t5 (és még sok más) eszközre is megszünteti a támogatást és nem lehet majd használni play áruházt, stb. Tud valaki erre megnyugtató választ adni egy egyszerű "nem"-en túl, hogy miért is?
Vagy másként fogalmazva: a jelenlegi tudását biztosan tudom használni akár két év múlva is az eszköznek? -
bippeti
tag
válasz
Somatom #83246 üzenetére
Szóval, az újabb nem minden esetben jelent jobbat is.
Szerintem az újabb frissítések miatt előfordulhat, hogy gyengévé válik a korábbi hardver és éppen ezért kérdeztem én is, hogy a t5-nél mennyire áll fenn az, hogy a frissítések miatt gyenge lesz a hardvere. Szóval kifejezetten egyetértek a fentivel. -
bippeti
tag
Sziasztok,
Tabletet keresek, Mediapad T5-öt készülök vásárolni, ez az az árkategória és kb. tudás, ami megfelel.
A 3gigás alap ma 56-ért hozható el,
a 3 gigás SIM-es verzió 64000,
a 4 gigás sim nélkül 61000 Ft.
Alapvetően a SIM-re (egyelőre) nincs szükségem, de ha a 3 gigások közül kellene választani, talán a sim-est választanám, hátha jól jön majd később. Mobilok esetén a 4 giga bőven jobb, mint a 3 (de ott a sim-esnél már nagyobb az ugrás, talán most akció miatt). A kérdésem, hogy ennek a tablet-nek az esetében is kijön a 4 giga előnye? (Nem olvastam sokat utána, nem ismerem a memória-kezelését, ezért kérdezem.)
Az utóbbiak közül a 4 gigáshoz húzok, de a véleményetek szívesen fogadom.
Illetve még egy kérdés: jönnek frissítések erre a tabletre? Kell attól tartani, hogy a frissítések miatt "elavul"? Most ugye két éves... Vagy ha tudtok most valami nyerő vételről, ami jó alternatíva lehetne, ne kíméljetek. :)
Köszi a véleményeket előre is! -
bippeti
tag
válasz
junkpod #73602 üzenetére
(#73591) tonermagus
Szerintem a hozott két progi közé internet fog kelleni. Kocsiba szerintem nem fogsz wifit tenni, de ha
A) mindkét eszközön lesz mobilnet, akkor működik.
B) ha pl. csak a mobilodon van mobilnet és megosztod és arra csatlakozol a tabbal, na azt nem tudom, hogy ilyen esetben is látja-e a két eszköz egymást, de azt gondolom, hogy igen.
Szóval legalább egy mobilnettel már lehet megoldásod. -
bippeti
tag
válasz
tonermagus #73599 üzenetére
ebay-es kütyüs topic-ban kérdeztem korábban hasonlóról (úgy emlékszem), kintről olcsóbb lehet, viszont amire ott sokan ugrottak (joggal), az az, hogy a második sor közepén ülő gyerek/személy baleset esetén nem fog örülni ennek a megoldásnak...
Esetleg ilyen diy-megoldás kevésbé balesetveszélyes és sokkal olcsóbb.Akár az első ülés fejtámlájához is rögzíthető.
-
bippeti
tag
Találtam az alin jó áron, a leírás szerint jó hardverrel rendelkező tabletet. Ami fura, hogy a visszajelzések között szinte senki nem reklamál, illetve jó az aránya is az üzletnek, illetve a tabletnek is.
Ugyanakkor láttam már olyan youtube videót, amin aliexpress-es fake tabletet mutatnak be.Szerintetek a fenti is ilyen fake lehet? De akkor mire fel a jó arány? Ajánlott a fenti tablet, vagy inkább kerülendő?
Illetve figyelem pár hete a fórumot, rendre ugyanúgy az itthoni tabletek kerülnek elő, illetve láttam már néhol a teclast-ot, de az már szinte kifutott, alig találni. -
bippeti
tag
-
bippeti
tag
Esetleg egy kábelmentes alternatíva: tabletre Total Commander, plusz a TC Lan plugin.
-
bippeti
tag
válasz
cidalain #73079 üzenetére
Szerintem nemcsak a FullHD-t bukja az ember, hanem a 8 mag helyett csak 4-et kap (amik lassabbak is). És még nem néztük az aksit, ami csak 4800 a 7600 mAh-hoz képest.
És ha az amazonosra is 2 év gari van, akkor onnan a samu is megvan 60-ért.
Ezzel nincs pariban a mediapad T3, de javítsatok ki, ha rosszul látom. -
bippeti
tag
Samsung t580-at nézegettem. 60-ért itthon 1 év garival adják, láttam, ajánlottátok az amazont. Onnan is 1 év gari van, vagy onnan 2év? Mennyi idő alatt érkezik meg amazon-ról rendelve?
Illetve még egy kérdés: milyen alternatív tabot lenne érdemes megnéznem még?
Lehetne olcsóbb, esetleg picit kisebb, RAM min. 2GB, proci lehet picit gyengébb, de ár-érték arányban legalább ilyen jó legyen. Akár kintről is. Mi jöhet szóba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- PlayStation 3
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- RAM topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest