-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
kelzsoca #39791 üzenetére
Sokkal inkább az a trükközés, amiről itt szó van, hogy NET-en megrendeli és személyesen átveszi. Az elállási jogot azért találták ki, mert NET-en keresztül nem tudod megnézni a terméket. Na, ez személyes átvételnél nem igaz, szóval hülyén lett megcsinálva a jogszabály.
-
-
-
VMatteo
őstag
válasz
kelzsoca #38044 üzenetére
köszi, végülis ez se rossz.
Érezhető lenne a különbség a 7015höz képest? Tudom hogy a kijelző ég és föld, de a válaszideje, laggolások, ilyesmi. Vagy inkább használja család a 7015öt, aztán karácsony körülre úgy is leszivárog a 4 mag 2gb RAM 40 Ft alá?
a 7015öt eltudnám adni 15e körül?nem ugye? -
Tin
veterán
-
dregnarr1
csendes tag
válasz
kelzsoca #37856 üzenetére
Igen, ahogy a minap engem is felvilágosítottak, ennyi pénzből igazából nem tudom azt megoldani, hogy az eredetileg számomra megfelelő készüléket szerezzem be, így jutottam arra a döntésre, hogy megelégszek egy ezért a pénzért kapható tablettel, függetlenül attól, hogy nem lesz olyan, mint amit laikusként kezdetben reméltem.
-
dregnarr1
csendes tag
válasz
kelzsoca #37852 üzenetére
Nem tudom tábláknál ez mennyire lényeges, nyilván a jobb teljesítménnyel bíró darabokra pályázok, de mondjuk egy Photoshop CS6-ot ígyse-úgyse leszek képes futtatni egyiken sem (legalábbis ebben az árkategóriában), szóval igazából csak az ezért a pénzért elérhető legerősebbet keresem.
Kinézet/dizájn egyáltalán nem érdekel, csak technikailag ne legyen semmilyen negatív megoldása (pl. ölembe fűt, vagy csak úgy tudom fogni, hogy leárnyékolom a wi-fit, meg ilyenek).
@z0d1AK: Ez az Excite mikortól lesz kapható itthon, előreláthatólag?
@Fandango: Hát igen, durva, de azt hiszem erre még várnom kell
-
azbest
félisten
válasz
kelzsoca #37844 üzenetére
Szia!
Köszi a linket, eddig ezzel az oldallal még nem találkoztam, hasznosnak tűnik
A tablet gyártók akár módosítanak rajta, akár nem, akkor is ki kell adják a kernel forrást. Ha a driver-ük a gpl-es kódon alapul, azt bővíti ki, akkor maga is gpl -essé válik. Ha úgy oldották meg a driver megírását, hogy ne tartalmazon gpl-es részt, akkor azt megtarthatják maguknak. Ha jól olvasom, akkor az nvidia egy wrapper réteget használ, hogy ne kelljen include-olni a kernel headereket.
Az általad idézett válasz egyértelműen megsérti a licenszet.
"If you commercially distribute binaries not accompanied with source code, the GPL says you must provide a written offer to distribute the source code later." [link]Úgy látszik a kínai gyártók napi rutinja a lincesz megsértése. Ez viszont nem mentesíti a tableteket áruló cégeket sem, hiszen a korábbi jogsértés nem legalizálja az újabb jogsértést. A gyártók ismerték a licenszet. Tudták mivel jár, ha mások olyan munkáját használják fel, ami gpl-es. Az ingyenesség ára, hogy ki kell adni a rá épülő kódot is.
Egészen konkrétan olyan drivereket is fordítanék, amelyet a kernel már tartalmaz, csak kihagyták a konkrét termékből a modulokat. Pl dvb-t tunerek, de akár 3G. A chipset gyártó kernele és a tablet gyártó kernele nem feltétlen egyezik meg. A különbség pedig hibás vagy megbízhatatlan működést válthatnak ki a rendszerben.
-
csőnadrág
csendes tag
válasz
kelzsoca #36752 üzenetére
A hitelrontást a cég köszönheti magának.Bocsánat. Én a mások említette tényeket hoztam fel....Egyébként nagyon sajnálom a történteket.Jártam már én is így.... (ahogy kérted,nem a Wayteq topicban szóltam hozzá....) Itt is csak tanácsot adtam...nem konkrét készüléket ajánlottam.
-
LK
addikt
válasz
kelzsoca #36091 üzenetére
Szia! Szenvedek,hogy milyen tabot vegyek. A WayteQ tabok tetszenek,de figyelmeztettek,hogy nagyon változó a tabok szervízháttere. Gondolom van közöd a céghez,mert annyi friss információd van tőlük. Tudnál pár szót mondani a szervízről,ha gondolod akár privátban is? (Ha mondjuk hasonlóan segítőkész emberek dolgoznak ott is, mint te akkor az megnyugtató.) Ajándék lenne a Tab, nem szeretnék megoldhatatlan problémákkal szembesülni, ha esetleg javításra kerül a sor. Köszi
-
polar-x
tag
válasz
kelzsoca #35708 üzenetére
Hát jó lenne ha megjelenne mert az Extreme Digitalban most van ez a kamatmentesnek hírdetett 15 havi részletvásárlási akció,de csak május 19-ig tart! És ugye nem mindegy hogy 25%-a THM vagy pedig 0% Ha nem jön ki a héten kénytelen leszek inkább a Tab 2 10.1-et venni,bár nem nagyon akartam.....
-
Chaser
legenda
válasz
kelzsoca #34811 üzenetére
4k a szállítási költség, amit ő ugye ingyen kap
Problem solved
Egyébként 10k-ért láttam már én is ilyet.
Az ainol hero meg venusban levő k_vad cpu és a gc1000 - ha ól emlékszem - vga kb mit tud? Érdekes, 4 magos crystal olcsóbb mint az eredeti 2 magos. Ennyire pocsék lenne az a SoC?
-
válasz
kelzsoca #34791 üzenetére
Koszi az infot,1 picit ezzel is bovult az ismeretem,pedig eddig tenyleg ugy gondoltam a meglevo tudasom birtokaban hogy ok csak brandelnek. Elnezest a rossz infoert.
Rabitfriend ha a sencor is olyan pontosabban megegyezik a steelcoreval ,akkor nem biztos hogy vallalhato darab,de ezt te is tudod , csak megtanultal egyutt elni a hianyossagaival. De az teny az ips ,vagy a pls lcd nagyon ott van a megjelenitok teren...a sencor 1ghz nak irja ? Ha igen akkor ok nem hazudnak ez pozitivum
nem ugy mint a conflex käjefténél ...
Futizoli
Szivesen
meg ha spec egyforma is azt lenne jo tudni ki a gyarto,mert lehet kulombozo is, igy aztan a hibak amik pl steelcore sorozatnal vannak lehet hogy nincsenek meg a sencor,icoo nal.
-
Cuccmaster
csendes tag
válasz
kelzsoca #34683 üzenetére
No ez az, az e-inkesek alja kb 28k, a wayteq 70dci/ConCorde Speed kb 35k. Napi kb 1-2 óra olvasásra kéne ingázáshoz, de pont azért vacilálok, ha már veszek ennyiért (jó, tudom 30 k elektronikai témában nem összeg, de nincs rá égetően szükségem..) akkor a multifunkciós talán jobb ötlet.. Majd megálmodom, vagy a végén nem veszek semmit
-
-
rdt89
addikt
válasz
kelzsoca #34704 üzenetére
De sajnos root nélkül semmit se enged a gépezet. Mivel alapból rootolt az eszköz így a rajta lévő gyári oprendszer se teljesen original rom. Attól függetlenűl, hogy alapból rootolt még meg kell rootolni a rendszer cseréhez. Próbálkoztam már minden leírással, megoldással de semmit nem enged a gép.
-
.DLL
veterán
válasz
kelzsoca #33819 üzenetére
Feltettem egy nyers videót, ahogy a kamerából kiesett: [Innen letölthető]
hálás lennék, ha páran kipróbálnátok a tableteteken, első sorban RK3066 SoC-os gépek érdekelnek (MyAudio 808, Concorde Play, Prestigio 7 Pro Duo, stb) persze jöhet AML is, ami bejött a Goclever előtt az természetesen a Wayteq 70dciés szívesen várok 1 magos visszajelzéseket is, mert az előző tabom, amin zsírul futottak ezek a videók szintén 1 magos volt (CC Tab One) kíváncsi vagyok, hogy csak szerencsém volt, vagy más gyártók hasonló szintű gépei is viszik-e.
Ha sikerül folyamatosan, akadásmentesen lejátszani, akkor érdekelne minél több részlet a környezetéről.
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kelzsoca #33328 üzenetére
Akár egy ilyen, iPad mini másolat sem volna rossz, persze kérdés az is, hogy mennyire közelíti meg majd a minőség és a kialakítás az Apple készüléket, gondolok itt anyaghasználatra, vékonyságra főképpen. Az nem meglepő így előre sem, ha közelébe sem ér majd az akkumulátor időben.
-
solgew
csendes tag
válasz
kelzsoca #32289 üzenetére
Korábban már kérdeztem, de nem kaptam választ. Most mégegyszer megkérdezem, mert hátha most kapok:
Kellene nekem a 9,7"-os Concord Tab Novum tabletemre egy plexi. A Concorde nem hoz be alkatrészt, illetve istentől elrugaszkodott árakkal riogatnak (35e). AQ márkásakra szinte minde kapható itt nálunk is megfizethető árban. Gondolom ez sem speciális, de nem tudtam kideríteni, hogy mi a kínai megfelelője, aminek a plexije (az érzékelővel) beleillene. Segítsetek légyszíves, ha tudtok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Apple Ipad 10.generáció
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest