-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
cidalain #79474 üzenetére
Akkor még jó hogy kérdeztem.
Azt tudtam, hogy a nyomásérzékelős S-Pen-hez különleges kijelző kell, de hogy ezekhez is... azt nem.Viszont a linken lévő tollnál ez a szöveg szerepel:
Stylus Pens for Touch Screens, Fine Point Active Smart Digital Pencil Compatible
for iPad and Most TabletValaki meg ezt írja értékelésnek:
I use it with Samsung tablet, Xiaomi mobile and chinese Android smart watch. Works perfectly, no preparation or installation is required.Ha ez igaz akkor nem értem, hogy működnek ezek a tollak.
Valamelyik Teclast és Chuwi tablethez is jár ilyen aktív toll azt hiszem... -
Skillet
addikt
válasz
cidalain #79334 üzenetére
Megvettem. Szép, karcmentes darab. És az akku brutális. Elképesztő üzemideje van, nem hittem el. Mondjuk a 0-100-ra töltés is 4 óra volt
Rendeltem hozzá egy tempered glass-t meg egy szilikon tokot. Azt hiszem, ezzel a tabbal hosszú évekig elleszek. 29 ezret megért. Gari még jövő novemberig van rá.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain #79345 üzenetére
Kíváncsi leszek mennyivel jobb ez, mint a Lenovo Tab 3 8 Plus.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9249&idPhone2=8559
Erősebb a proci, nagyobb az akksi és van Type-C csatlakozó, kérdés, hogy megéri-e a felárat. -
felsatan
tag
válasz
cidalain #79277 üzenetére
Na, pont ezért vagyok itt, mert én is így gondolkodom
Nekem nem éri meg időt és energiát beleölni, mert korántsem biztos, hogy egyáltalán meg tudom csinálni...bíztam benne, hogy ez nem egy bonyolult dolog, amit vmi szervizben pikk-pakk meg tudnak csinálni, én pedig szívesen fizetek érte -
felsatan
tag
válasz
cidalain #79267 üzenetére
Nem vagyok informatikus, de nem vagyok teljesen sötét sem. Sok napot rászántam, hogy találjak (számomra is) egyértelmű leírást, ahol LÉPÉSENKÉNT le van írva, mit kell csinálni és MINDEN fájl letölthető, de nem találtam. Pont ezért inkább rászánnám azt a 10 ezret mert így is jobban járok, mintha a saját időm megy el olyasmire, amit nem is értek.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
cidalain #79216 üzenetére
Köszi a tippet, szerintem meggyőzöm őket, hogy használják a laptopon a vezetékes netet (WiFi nincs) és a SIM-et rakják be majd a leendő tabletbe.
Meg rá kell kérdezni UPC-nél, hogy a MiFi-t tiltjá-e, vagy menne az a SIM (régebb volt ilyen, hogy pár szolgáltató tiltotta). -
kutkut
addikt
válasz
cidalain #79199 üzenetére
Hmm, ebben lehet valami.
Banggoodon a kérdések között találtam is egy hasonló kérdést, amire 2 válasz érkezett: az egyik szerint HD, másik szerint Full HD.
Közben észrevettem, hogy jan. 17. óta új verziót árulnak 3GB RAM-mal... Lehet, hogy közben a felbontás meg csökkent 1280x800-ra (csak azt "elfelejtették" piros betűkkel kiemelni).
Vagy ahogy írtad, régebb óta van ilyen verzió, csak az online anyagokat nem frissítették.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
cidalain #79177 üzenetére
Ettől komplexebb ez a dolog.
Új gépről beszélünk. Egy Lenovo Yoga Book C930-at fogok vásárolni, de rohadtul keveslem a 4GB Ram-ot, amivel forgalmazzák. És nem is lesz belőle több Ram-mal rendelkező. Ezért érdeklődöm, hogy esetlegesen van e erre megoldás?!
Persze egy új géphez egyből hozzányúlni és szétszedni a világ legnagyobb baromsága, de az is nagy baromság, hogy 4GB Rammal adnak ki egy eszközt 2019-ben.Szóval ez az én legnagyobb dilemmám.
Másik típus pedig nem jöhet szóba, mert a munkámat ezen tudnám 100%-osan végezni a két kijelzője, és az ultra hordozhatósága miatt.
Maximum megnézem, hogy 4GB rammal, hogy boldogulok a mindennapi használat során, de sok reményt nem fűzök hozzá, bár hátha tévedek. Nagy dolgokra nem használom, Office meg böngészés, illetve pdf tervrajzok olvasása és szerkesztése. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #79175 üzenetére
ja, meg ugye kérdés, miből gondolod, hogy a RAM a hibás?
Mert simán lehet hogy az jó, és valahol a nyákon van hiba, ami a soc-ram közti buszt nyírta ki. meg olyat is lehet csinálni, hogy a ram chip lábait ellenőrizni, újraforrasztani, lehet ez is megoldja. kollégáim csomó ilyet látnak, hogy a PCB gyárban gép által beültetett alkatrészeknél előfordul hogy egy-egy láb nincs rendesen beforrasztva, stb. aztán hogy mi gyártatunk e régi gépekkel, vagy ez általánosan ilyen, azt nem tudom. mondjuk a megkapott nyákot nemcsak mi tesszük tesztpadra, hanem más cégek is... -
Somatom
veterán
-
-
blash
tag
válasz
cidalain #79007 üzenetére
"Global verzio nem nagyon van, ahol meg megis, ott aranyaron a CN-hez kepest."
A banggoodon még van. Kupont meg találni hozzá például itt: https://couponsfromchina.com/?s=xiaomi+mi+pad+4+global
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #79097 üzenetére
A 80 éves nagynénémnek adtam a PC -met, mert tele lett a hócipőm azzal, hogy "már megint nem megy a gúúúgli". Úgyhogy lecseréltem a Windowsát Androidra, de ahhoz a vasat is cserélnem kellett.
Jó, bevallom, a screenshot a demonstráció kedvéért készült, úgyhogy csak ráböktem a MyTV -n az első csatornára.
-
doberman
senior tag
válasz
cidalain #79060 üzenetére
köszi hogy válaszoltál.
sajnos csak egy bekapcs gomb, egy reset luk, és egy esc gomb van rajta.
nincs volume, csak mikor elindul(na) soft gomb. asszem kipróbáltam minden variációt a fenti kommunikációs érintkezőkkel de nincs androidos menü... se l*f*sz..- cs iLIKE.. felirat majd android kezdő programok... majd reboot.. semmi egyéb nem lett telepítve, csak "amit" a tablet frissített..
ezeket (mert már volt kezem között ilyesmi) nem lehet helyre állítani? nincs rájuk valami vajákolás - usb, soros port, pókháló vagy fekete kakasvére... amivel visszalehetne hozni a boot-loop-ból? -
Somatom
veterán
válasz
cidalain #79057 üzenetére
Lenne egy áthidaló javaslatom. A továbbiakban csak olyan user pörögjön a témán, akit bizonyítottan azért ért kár, mert kihasználták a tabletén futó Android valamely biztonsági hibáját. Az érdekelne. Szívesen elolvasnám, hogy a bűnözők pontosan hogyan, milyen körülmények között törték fel a tabletét, mit nyúltak le és azzal milyen módon éltek vissza.
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #79053 üzenetére
Itt van egyebkent magyarul is.
Es ha nagyon kocsog akarnek lenni, visszamutogatnek azokra akik szerint a friss android a jo android, es halkan megsugom, hogy az eszkoz amit most hasznalok eppen android 5-os, es a cikk szerint teljesseggel biztonsagos, az emlitett problema nem erinti... -
f_sanyee
senior tag
-
-
vadkörte
addikt
válasz
cidalain #79030 üzenetére
"IMEI száma a modem chipnek van ami bele van építve, így ilyen wifis tabletnek biztosan nincs."
Érdekes módon a Lenovo TAB3 7 Essential tabletemnek volt IMEI száma, pedig Wi-Fi-only gép. Fődarab csere miatt szervizelve lett és új IMEI-t kapott, amit a garjegyen is feltüntettek és a hátuljára is felnyalták a cimkét.
-
dudi6
senior tag
válasz
cidalain #79000 üzenetére
Ok, köszönöm a segítséget
Amúgy rögtön az első mondatot ezzel kezdtem (első szó): "Pdf olvasáshoz, ebookhoz használnám és böngészésre." Ha van egy bescannelt dokumentumon pdf- ben, azt máshogy jeleníti megy egy pdf olvasó (pl. Moon reader) ha az egyik tablet 10,1" 1920 x 1200 és a másik 10,1" és 1024 x 600? Nem ebookra (epub, mobi, stb) gondolok, mert az tudom, hogy máshogy jelenti meg. Szerintem a pdf ugyanúgy néz ki mind a kettőn. Nem? -
Callisto
őstag
válasz
cidalain #78969 üzenetére
Hanem az, hogy nem celszeru belepesi adatokat, jelszavakat, plane banki belepesi adatokat gepen tarolni.
Ráhibáztál. Pont erre utaltam a mondandómmal. Teljesen mindegy, hogy tárolsz-e rajta valamit. Az a lényeg, hogy használd. Onnan kezdve, hogy laikusként mit hiszel teljesen mindegy...
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #78973 üzenetére
Bizony, nem egyszerű (már próbáltam). Root nélkül egy filteren lehet monitorozni (így működik az Autoinput). Csakhogy ez a floating felületeken és a billentyűzeten "vak". Root -tal a getevent parancs kimenetét lehetne használni. De, ez is több sebből vérzik. "Labor" körülmények között lehetne prezentálni egy ilyen logolást, de más készülékhez, vagy más billentyűzet alkalmazáshoz újra kéne definiálni a használandó beviteli csatornát (/dev/input/eventx), valamint az egyes érintésekhez tartozó objektumokat. Mindezt hexadecimális értékekből, mert a getevent kimenete ilyen. Ráadásul még konvertálni is kell, mert a getevent kimenete által adott koordináták és az OS felületén definiált koordináták eltérő pontokra mutatnak.
-
-
MCs88
aktív tag
válasz
cidalain #78969 üzenetére
Gyorsan megnéztem a közelemben lévő android eszközöket:
Galaxy S9 - 2019. januári a security patch level
Xiaomi A2 Lite - 2018. december
Mi Pad 4 - Xiaomi.eu rom - 2018. december
Huawei Mediapad T10 - 2018 december
Galaxy S6-omat tavaly májusban adtam el és akkor még kapott havi updatet (2015 Q2-ben jött ki a telefon!)Szóval a nagyobb gyártóknál jönnek azok a security patch-ek jó ideig (lsd Galaxy S6)
Azon valóban lehetne vitatkozni, hogy ezek mennyire valós és könnyen kihasználható sérülékenységek, de azért kissé erős azt mondani egy 2 vagy akár 3-al ezelőtti főverzióra, hogy "minek annál újabbat" -
Callisto
őstag
válasz
cidalain #78967 üzenetére
Hmm. Ha tudnád mekkora nagy tévedésben vagy. Hogy miért tudom azt nem mondanám el itt. Legyen elég, hogy szoftverfejlesztéssel foglalkozom kis kakas korom óta. Vigasztalásul azért közlöm, hogy a legfrissebb verziójú rendszerek sem biztonságosak, de azért jóval többet érnek, mint az elavult verziók.
-
mokus18
tag
válasz
cidalain #78867 üzenetére
Vagy ilyesmire ?
CHUWI Hi9 ProErről mi a véleményed?
-
mokus18
tag
válasz
cidalain #78867 üzenetére
Például ilyesmire gondolsz?
Teclast T8 -
kezman
őstag
válasz
cidalain #78787 üzenetére
Kösz szépen, egyenlőre csak tájékozódom, ár értékarányba elég jónak tűnnek, 2-3 Gb RAM kell mindenképp, majd ehhez igazítom, Banggood-on nézelődtem, ha tudtok jobbat ne tartsátok vissza.
Mr.Mercury:
Neked is kösz, ha leírnád a tapasztalataidat nem bánnám akár privibe is jöhet.
-
jFox
addikt
válasz
cidalain #78731 üzenetére
Erről beszéltem én is. Mesét nezni, youtube, web-hez elég. Ettől függetlenül az Teclast P80 szinte azonos árban tényleg jobb vétel.
Ha már Teclast: korábban kérdeztem, mert nem ismerem ezt a márkát. A Master T8 érdekelne, ha valakinek van tapasztalata ezzel.
Milyen üzemidőre lehet számítani. Az M89-et néztem még, arról jókat írták a RK oldalon.
Viszont ez a T8 pár ezerrel lenne drágább és több memória, ujjlenyomat olvasó, papíron jobb kamera... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest