- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
9-11" közötti tabletet keresek anyósnak. Az Alcatel Pixi3 meghalt végleg. 70-90 ezer a keret. Banggood vagy geekbuying, főleg eu raktáros kellene. Mi a legjobb vétel ennyiért?
TV-t néz rajta, Skype torna csoport, alap böngészés, youtube, rádió, netflix, hbo. Semmi extra.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Soha nem kerültem közelebbi kapcsolatba táblagéppel, de most, került hozzám egy hibás Alcatel pixi.
A tulaj szerint minden előjel nélkül romlott el. Egyik nap használták, másnap mikor ismét próbálták volna, már nem működött.
Annyi életjelet ad, hogy ha töltőre dugom, akkor néhány másodpercenként felvillan a márka és az oprendszer logója, de több órás töltésre sem reagál.
Nagyot tévedek ha az akku hibájára gondolok? -
válasz
Soma01 #89513 üzenetére
Amennyiben a hosszú támogatási ciklus a lényeg , akkor nevesebb gyártót kell választani (A brand ), de még közöttük sem egyforma a frissítési , napra készen tartási hajlandóság .
A teljesség igénye nélküli rangsorban a képzeletbeli pálmát az apple viszi , utána a samsung következik a topp eszközeivel , hozzájuk képest már lemaradásban van a samsung középkategóriás eszközei ,hmd(nokia), xiaomi , lenovo , a sort talán az alcatel/tcl zárja . A kevésbé ismert gyártok , mint a chuwi, teclast,blackview ..etc teljesen kiszámíthatatlanok , esetleges a frissítési ütemük , hajlandóságuk. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Bandus99 #88253 üzenetére
No ilyen infó nekem is jól jönne. Valamilyen alcatel tablet pont ugyanígy viselkedik. Ennek levehető a hátlapja és akku csatlakozót lehúztam, majd kis idő múlva visszaraktam, és szintén power/hangerő-le-fel nem igazán segített. Bekapcsolásakor megjelenik az Alcatel...... típusfelirat, majd onnantól mintha bevilágítás hibás lenne a kijelző, olyan szürkés akár több órán keresztül is innen nem lép tovább
-
Win-T
őstag
Üdv!
Ma este sikeresen pofára ejtettem a gagyi Alcatel One Touch táblámat amit kizárólag könyvolvasóként használtam mert másra gyakorlatilag nem lehet, arra viszont napi rendszerességgel. Ezt szeretném kiváltani valami nagyon költséghatékony megoldással olyan nagyon maximum 35 000 forint értékben.
Nem kell semmit sem tudjon, nem baj ha lassúcska, pdf-et, e-bookot nyisson meg és lehessen rajta lapozni, ennyi nagyjából az elvárás tőle. Nézegettem a könyvolvasókat, de azokból is ilyesmi árban vannak a normálisabbak és akkor egy tablet azért mégiscsak többet tud, még ha gyenge eresztés akkor is.
Egyelőre a Lenovo Tab M7-el szemezek, de ebben az árkategóriában van egy rahedli számomra tök ismeretlen márka, gondoltam rákérdek hátha itt van tapasztalatotok valamelyikkel ami esetleg még olcsóbb de azért vállalható. Tudtok ajánlani valami mást esetleg ami bevált? -
-
helixP
nagyúr
Sziasztok!
Az összefoglaló kicsit régi, ezért kérdeznék Tőletek.
Anyós/apósnak keresek tabletet, 10 col környékit. Semmi kiemelkedő elvárás (amoled, nyitott a proci fajtája is, LTE sem elvárás), böngésznek, leveleznek rajta, ezt tudja magabiztosan, és 3-4 évig ne kelljen komolyabban piszkálni, szóval 3-4 GB ram jó lenne. Ársáv 60-80.000.Eleddig egy 1/8-cas Alcatel tablettel éltek együtt. Magamnak szeretek / szoktam Kínából rendelni, van Teclast tabletem, viszont most hazai beszerzés / gari lenne a cél.Nézegetem már egy kicsit: MediaPad T5 10, M5 Lite (mi a különbség?), Lenovo M10 / P10.
Nektek lenne jobb ötletetek?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
coolpet
senior tag
Mi az az GMS? Google media services?
Beszélgettem kollegákkal, és azt a javaslatot tették, hogy 2 éves rendszercsippel és Oreoval szerelt tabletet már ne vegyek, mert frissítés után olyan lassú lesz, hogy 'perceket' várok a böngészöre is hogy betöltsön.
Telefonon ezt látom, a zsír, 0 kilóméteres telefonok mint a villám, egy év múlva meg mintha úgy vonszolná magát a sok frissítés után. Persze a csúcskategórián (mint az S8-am) annyira nem érződik, de az Alcatel 997D-men igen
.
Mik azok amik frissek, és belefér egy 100K-s keretbe? Játék szeriontem eléggé prioritást fog élvezni. 10".
Köszönöm, P
-
coolpet
senior tag
válasz
milkabrams #82456 üzenetére
Kezdek rájönni, hogy csak én vagyok ennyire pénzsajnáló, mindenki megveszi ami kell neki ha sokba kerül is.
Én meg évekig kérdezgetem, nézegetem a dolgokatAzért egy tabletért sajnálok 100K-t, azért már egy 2 éves csúcskategóriás telefont is kapok újan.
Tavaly vettem a Samsung Galaxy S8-amat 140K-ért.20 év alatt ezek a telefonjaim voltak, hatalmas ugrás volt:
Siemens M35i
Sansung SGHx450
Samsung GT5350 Shark
Alcatel OT 997D
SGS8Cirka 4-5 évet ment mindegyik, és nem működőképtelenség miatt lettek cserélve. Minegyik 30K alatti telefon volt
Szóval ezt a LG GPAD 7-et is 40-ért vettem még valamikor 2014 nyarán, és akkor ez egy nagyon komoly tablet volt.
Most is ebben az árkategóriában gondolkoznék, de a mai kornak megfelelő hardverrel.
Ebben már akkor volt 1GB/8GB, akkor igy 6 évvel utánna miért nincs ehhez megfelelő allternatíva ebben az árkategóriában? egy 3/64-est tudnák elképzelni helyette. -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Vásároltunk egy Alcatel A3 10 - 1/16GB, 10” tabletet (pontosabban az asszony vette az apjának) viszont nincsen benne magyar nyelv.
Van erre valami orvosság vagy marad az elállás? -
cidalain
veterán
válasz
cooi11 #79995 üzenetére
Alcatelt skippelnem a helyedben az 1 GB ram miatt. Foleg ha jo lenne a Lenovo yoga is arban. Bar ez most eleg draga. Titkos favorit a Huawei Mediapad T5. Most ugyan 64 a legolcsobb helyen, de akcioban bemegy 60 ala (wifi only verzió, igy kell a hotspot) Ennek elonye a nagy felbontású 1920x1200 keppontos felbontas es a 3 GB randszermemoria. Mobilszolgaltatók netkartyaval egyutt a 4G verziót is adjak kb ennyiert 2 ev huseggel.
2 GB ram kell minimum a normalis rendszermukodeshez. Ezenkívül barmi lehet, mert a felhasznalasod semmi extra nem lesz.
(#79990) royalka
Nincs mas. Az Amoled Samu technológia, csak ok hasznaljak. Olyan mint a Apple-nek a Retina display.(#79991) jocoka75
6 eves kb az a soc. 2 GB rammal ok, jobb, mint a mai 20 ezres tabok. De ilyen mar csakmhasznaltan van, igy az arat kell nezni. Ha nem tul draga, akkor ok. 15-nel tobbet semmikepp nem adnek erte, ezt is max csak akkor, ha tipptopp állapotban van. Kinabol 80-90 dollarert ujat kapni friss droiddal es erosebb hardverrel. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni 24/48-ba dolgozom és a 24-be hasznánám oline filmnézésre (digionline, sorozatbarát)fülessel, csak netkártyát raknám bele vagy wifi hotspot+16k~.
10" ~ átlora gondoltam, és mivel folyamatos online film futna az aksi jó vagy ha tönkremegy olcsón cserélhető legyen.
Az összefoglalót néztem nekem jó az Alcatel A3 10 is vagy a Lenovo Yoga Tablet3 10.
Csak lehessen nézni a sorozatokat-filmeket. -
mirci18
addikt
Sajnos vagy nem az Alcatel már nem forgalmazza sehol az A3 és a Pixi 3 tabletot.
Ezeket néztem ki még alternatívaként:
Archos 101Papíron jobb választás a Huawei a 2 gb ram miatt de gyanítom az alacsony ára és a bolt elmondása alapján ahol maguk szervizelik a gépet és nem a Huaweinek kell elküldenem hogy áfacsalt termék.
Ezáltal ha javítani kell lehetnek problémák ezzel kapcsolatban.
Szerintetek melyiket lenne érdemes választani? -
mirci18
addikt
Sziasztok.
Szerintetek melyik tabletot érdemes megvenni?
Alcatel A3 10 vagy Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)?
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Tegnap vettem egy olcsóbb Alcatel tabletet a gyereknek, mert betörte az előző kijelzőjét. Edigitalban vettem, ma vissza is vittem, hogy nem jó a kijelző
EZ szerintetek normális? Konkrétan nincs betekintési szöge. Ez egy fekete alapon lévő logo. Értem én, hogy nem OLED kijelzős, de elvileg IPS, nem tudom elhinni, hogy ez normális, az eladó meg lerázott, hogy nem lát hibát.
-
whited
addikt
Sziasztok
Összefoglaló alapján ez az Alcatel A3 10 elég lehet netezésre és fHD filmeket nézni ?
Szoftverfrissítés még várható rá hivatalosan ?
Használt is lehet, csak garisat szeretnék akkor.
Keret 35-40e maximum
Köszönöm -
Spíler
őstag
válasz
cidalain #78447 üzenetére
Ok,a kérdés inkább költői volt.Inkább figyelem felhívásnak szántam.
Nyilván felhívom ha érdekel.
Olcsó tabokkal van tapasztalat? Kizárólag filmet nézni kellene,napi kb.1 órát.Nézegettem őket,van az Alcatel 1T,vagy valamelyik Lenovo 20 körül? Filmezéshez gondolom elég(nem szuper HD,sima AVI) az 1 GB RAM.Köszi.
Ja,még egy kérdés.Írják,hogy bővíthető pl.128GB-ig microSD-vel,de az sehol nem szerepel,hogy milyen fajta legyen az a micro SD. SDXC-t láttam általában 128GB-ban,az jó lehet? -
deedee
őstag
Üdv!
Vennék 10 colos tabletet. Alcatel A3 és Vodafone Smart tab n8 lenne eddig a befutó.
Vodafone estetében 1 gb-al több a memória és elvileg a kamera is sokkal jobb.
Alcatel 34k, Vodafone 30 k lenne.Csakhogy a vodás használt, kb egy hónapos. A kérdésem az lenne, hogy ha letiltják a tabletet, akkor csak a telefon része lesz használhatatlan, vagy wifin keresztül a videólejátszás, stb is? A termékgarancia is bukna letiltás esetén?
Köszönöm a válaszokat.
-
rasurosenpai
tag
Sziasztok!
A 3 éves unokahúgomnak szeretnék 7 colos tabletet venni youtube és játék céljából. A célár 30.000 forint.
Árukeresőn és itt is ezek a legnépszerűbbek/ajánlottak:
- Huawei MediaPad T3 7.0 16GB
- Lenovo Tab4 7 ZA300052BG
- Alcatel ONETOUCH PIXI 4
- Huawei Kids T3 7.0 16GBTi melyiket ajánlanátok? Érdemes a Kids-es modellt választani? (Köszönöm a segítséget előre is!
)
-
cidalain
veterán
válasz
Rekureku #77760 üzenetére
Felejtsd el a az 1GB-os Alcatelt. Inkább vegyél 2GB ramos gépet.
Lenovo tab4 8
Huawei Mediapad T3 8
igaz, ezek 8-asok, de a szülő nem attól látja jobban hogy nagyobb a tablet. sokkal többet számít, ha jobb a használati értéke. márpedig a 2GB ramosnak sokkal jobb.(#77755) slemo
Pár éve volt Acer tabom. Szerettem. a konkréttal nincs tapasztalatom. -
Rekureku
tag
Sziasztok! Szüleimnek keresek tabletet max 40 ezer forintig. Csak internetezni kell ès fontos hogy minnél jobban látható legyen. Ajánlottak közöl Alcatel A3 10 néztem ki. Jó lesz? Van mas? Varjak karácsonyi akciókra? Köszi!
-
InStone001
újonc
Sziasztok!
Most vásároltam a gyereknek egy Alcatel Pixi 4 tabletet, újracsomagoltként vettem az egyik hazai webshopból.
Inditáskor a nyelv megadása után mikor lépnék be a google fiókomba, megkapom ezt az üzenetet:"Unable to sign into device due to a recent password change. Please try to sign in again 24 hours."
Mit tudok ilyenkor tenni? A lányom már rángatja a fülem.
-
Dehogy
csendes tag
Sziasztok. Minimal tabletet keresek minimal használata. Annyi lenne a funkciója, hogy:
-Első tabletem lesz, majd negyven évesen. Álljatok körbe, és röhögjetek ki
-25k huf, max 28-30k, de akkor legyen jobb az üzemideje.
-A pc monitora mellett lesz a helye, hogy munka/játék közben menjen rajta valami film/zene (twitch, youtube, Plex, Spotify).
-Szinte csak streamelt videót fog lejátszani, fontos, hogy ezt akadásmentesen tegye. Twitchel szoktak problémák lenni...
-Nem baj, ha vacakabb a hangszóró, ha lehet bluetooth hangszóval használni.
-Esti E-book olvasás. Itt talán jobb lenne egy minőségi kijelző, ami nem kékíti ki a szememet, de ennyi pénzért nem várok csodát. A légyeg, hogy ne tegye tönkre a szemem.
-Lehet Android/windows hibrid is.
-Böngészés, menetrend, időjárás, hírek,wiki, fórum olvasás/írás.
-Legalább 7''-os kijelző(10-es is lehet, bár valószínűleg nem ebben az árkategóriában), ha lehet fekete házban, de ha neonzöld, azt is elviselem. Eszközt veszek, nem ékszert.
-Mindenféleképpen új legyen, ennyi pénzért talán még az Aliexpeszt is megkockáztatnám. Persze itthoni garancia előny.
-Nem fogom játékra használni.
-Fényképezésre meg pláne nem.
-Nem számít az agyaghasználat, ropog-e a műagyag, csúszik-e a háta.
-Nem kell sim foglalat. Nem fogja elhagyni a lakást, stabil wifi és bluetooth kapcsolat fontos.
-Telefonom egy lassan két éves Vernee Thor (a gyenge wifin kívül megfelelő mindenre nekem), amit 28k-ért vettem, ha tudná ugyan azt, csak 7-8''-os kijelzővel, már megérte.
-Előny, ha vehetek hozzá kijelzővédő fóliát, üvegfóliát, esetleg egy féltéglát támasztéknak.
-A fórum összefoglalóban említett Lenovo Tab4 7 Essential megfelelő ilyen célra? Az Alcatel A3 10 35k-ért már sok, bár a 10'' csábító. Talán rá lehet beszélni, attól függ, milyen méret ideálisabb e-book fogyasztáshoz.Remélem eléggé konkrét voltam, kellő információval szolgáltam, hogy tudjatok nekem tanácsot adni. Augusztus 15-20 között szeretném megvásárolni. Előre is köszönök minden tanácsot. Szép napot.
-
-szabi-
addikt
Hi
Van nálam egy Alcatel Pixi 4 7" tablet ami állandóan újraindul.
Csináltam egy factory reset-et power+vol up menüből.
Visszaállt alapállapotra, de betöltődésnél hibaüzenet fogad majd ismét jön az újraindulás.
Hibaüzenet: "google szövegfelolvasó alkalmazás sajnos leállt".
Amennyiben ezt még le tudom okézni a következő hibaüzenet "google play alkalmazás sajnos leállt"
Ezután viszont mindig újraindul.
Mit tudok ezzel kezdeni?üdv
-
pepita07
újonc
Ismét feltenném a kérdést mert nem született megoldás: Segítséget kérnék az alábbi probléma megoldására. Alcatel onetouch Pixi 3(10) tablet. Belső memória 8 GB. rendszermemória 3.68 Gb A telepített alkalmazások1.1Gb. elérhető 3.22 Gb
Ez a gyári állapot. Amennyiben bejelentkezek a Google fiókkal és a Facebookal 2-3 napon belűl a felhasználható memória elfogy 1Gb alá.
Az egyébb kategória (ennek nem látom a tartalmát 200 Kb-ról 2 gb-ra nő.Mit lehetne tenni -
pepita07
újonc
Segítséget kérnék az alábbi probléma megoldására. Alcatel onetouch Pixi 3(10) tablet. Belső memória 8 GB. rendszermemória 3.68 Gb A telepített alkalmazások1.1Gb. elérhető 3.22 Gb
Ez a gyári állapot. Amennyiben bejelentkezek a Google fiókkal és a Facebookal 2-3 napon belűl a felhasználható memória elfogy 1Gb alá.
Az egyébb kategória (ennek nem látom a tartalmát 200 Kb-ról 2 gb-ra nő.Mit lehetne tenni -
IG55
senior tag
Alcatel onetouch pixi 3-ról kérdezném, hogy az 1 giga ram (meg úgy maga a gép) a gyakorlatban full hd youtube video és facebookra elég e a viszonylag folyamatos használathoz? Nyugdíjasoknak kellene, másra nemigen lenne használva.
Elnézést a béna fogalmazásért, telefonról posztolni sux.
-
Bartfaib
újonc
Sziasztok!
Tabletet szeretnék vásárolni egyetemi célra, az alábbi szempontok szerint:
-35.000 felső határ
-8-10 colos méret
-Elsődleges felhasználás: Youtube, levelezés, pdf/ppt olvasás, internetezés.
Amiket eddig találtam baráti áron, de számomra ismeretlen márkától az az iGet Smart g101, Archos 97C Platinum 9.7, és amit még néztem az az Alcatel Pixi 3 10', de utóbbi 2016 elején jelent meg ha jól láttam.
Ami nem fontos az a sim kártya foglalat, a kamera minősége.
Elsősorban újat szeretnék, de ha van megbízható használt az se gond.
Előre is köszi a segítséget. -
cidalain
veterán
válasz
#07538176 #75538 üzenetére
Huawei T3 7 nem lesz hasznaltan 15 alatt az biztos.
Egy 40 dollaros 512 ramos tabletrol indult a beszelgetes. Annal meg az alcatel is sokkal jobb. Persze annal is van jobb. Meg annak is van hibaja, meg annal is lesz kicsit tobbert jobb. Es akkor mar 50 rugonal jarunk
Szoval a belepo kategorianal meg kell huzni a hatarokat. Hiaba jo az akku, ha semmire nem tudod hasznalni. Ha meg tudod hasznalni, akkor szar a kepe. Vagy gyorsan merul. Vagy regi a droid. Vagy ... Sosincs vege -
törölt tag
válasz
cidalain #75537 üzenetére
Nekem kb. fél évig volt ilyen Alcatel tabletem. Az akkumulátora nagyon gyenge, kevés fényerővel is gyorsan merül, a töltés meg lassú. Ma már elég nehéz tölteni, a csatlakozó félig halott, csak úgy veszi a töltést, ha teszek alá valamit. Az egyik családtagnak is ilyen tabletje van, neki még mindig működik, jól teszi a dolgát, viszont az akksi abban is gyenge.
Még talán ezt tudom ajánlani:
Huawei MediaPad T3 7.0
Nekem most T1 7.0-ám van, alap dolgokra teljesen tökéletes, jó rajta böngészni, és 1 giga RAM meglepően jól teszi a dolgát, bár ami nekem van, sajnos már kifutott.Szerk.: Bocsánat az idézésért, ezt még kicsit gyakorolnom kell.
-
cidalain
veterán
válasz
villamos #75465 üzenetére
2 gb ram kellene, igy szukul a kor, megy fel az ar...
Lenovo tab4 10
Huawei Mediapad T3 10Utobbi most veszettul akcios a Mediamarktban 42500-ert osztogatjak. Ez nagyon jo ar, olcsobb ertelmes alternativa nincs. Egyetlen olcsobb 10-es van 30 korul az Alcatel Pixi, de abban csak 1 giga ram van, es 2 eves konstrukcio. Egy szo mint szaz, Huawei T3.
(#75466) _Balee_
A Samu S3 a legjobb ma kaphato droidos tab. Viszont ha eleve Apple rendszered van (telon), es az neked jo, akkor az iPad kozelebb fog hozzad allni, foleg ha eddig nem nagyon droidoztal. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Bár nem volt ilyen kérés / kérdés, de gondoltam pár sorban leírom a tapasztalataimat a gyerkőcöknek vásárolt Alcatel Pixi 4 tablettel kapcsolatosan.
Egy Lenovo Tab3 A7-10-et váltott, amit tavaly karácsonyra kaptak, de sajna nem bírták az igénybevételt (párszor leesett, stb).
Annó akcióban a Lenovot 22990-ért sikerült megvenni, idén a Pixit 15990-ért. mindkettő emag, black fridayes vásárlás.
Nagyon kellemeset csalódtam a pixiben. Vannak olyan játékok, amik a lenovonál picit laggoltak (persze olyan játlékokról beszélek, amivel az 5-7 éves gyerekeim játszanak), a pixi szépen lagmentesen viszi. Súlyban a pixi könnyebb. Semmivel sem látom rosszabbnak az Alcatel kijelzőjét, fényerejét.
Viszont ami ismét kellemes csalódás a Pixiben. A Lenovoban nem tudtam az istenért sem beállítani azt, hogy a behelyezett memóriakártyára telepítsen mindent alaphelyzetben. Mindig mindent telepítés után át kellett rá helyezni. És ezt elég sűrűn meg kellett csinálni, mivel a gyerkőcök felraknak minden hétszencséget ami a play áruházban képről megtetszik nekik. Ezzel szemben amint behelyeztem az Alcatelbe a memóriakártyát, megkérdezte, hogy miként akarom használni. tárolóként vagy belső memóriaként (itt kis is írta, hogy belső memóriaként az alapértelmezett telepítési hely lesz). Nyilván ezt a lehetőséget választottam, újraformázta a kártyát, restartolt a gép, majd indítás után a tárhelyet elnézve nem 8gb- belső tárhelyet jelzett, hanem 24 gigát
(8gb eredeti belső + 16gb microsd). Semmivel sem töltődnek be lassabban a játékok a kártyáról minta belső memóriából. Ez extra jó pont.
továbbá az A7-10nél csak előlapi kamera van. A pixinek elöl is és hátul is. Minőségben egyik sem jobb a másiktól, viszont a gyerkőcök szeretnek fényképezgetni és kamerázni.
A lenovo 1 valamiben volt jobb, a töltés gyorsaságában. A pixi kicsit lassabban tölt. Az akkuidőben nem érzek egyelőre hátrányt. 4 órája nyúzzák, most vannak 68%-ön.
utolsó az ár. mivel 2 gyerkőc van, nyilván 2-t vettem anno a lenovoból, ahogyan most az Alcatelből is. 1 darabnál is lényeges árkülönbség volt (Alcatel 15990, lenovo 22990 ha jól emlékszem a kb 1 hónappal ezelőtti black friday alkalmával). nyilván nem kell sok matek, hogy 2 darabál lényeges a különbség.
De az eddigi tapasztalatok alapján ugyanolyan ár mellett is a pixit választanám.Boldog karácsonyt mindenkinek!!
-
cidalain
veterán
válasz
MaxxDamage #75148 üzenetére
attól tartok, semmit.
itt a lista, összvissz kettő darab tablet van 33 alatt. azokat meg nem igazán ajánlom. nem tudom, offline lehet hogy vannak nekik mások is, meg kell nézni.
más bolt nem jöhet szóba?ezeket keresném:
Lenovo tab3 7
Lenovo tab4 7
esetleg még
Huawei Mediapad T3 7
Alcatel Pixi 4 7 -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
cidalain #75142 üzenetére
Lenovo-ról jókat írnak akku időben, amúgy nagyon dicsérik az alcatel-t is,hogy bben az ársávban nagyon jó és erős a wifi jel is.
19 az Alcatel a Mediaban, 25 ezer a Tab4 Lenovo 16 gigás az emagon, mivel zényleg kizárólag netezni kell egy totál kezdőnek, tán az 1 giga ram elég lesz, órákat nem fog anyám bíbelődni vele, szóval nem kell, hogy 10 órákat tudjon az akku, appok nem lesznek telepítve, csak chrome legyen aztán kész.
Így lehet, hogy elég lesz az Alcatel is.
Hardveresen és szoftveresen minimális a diffi, így a felhasználás módja fogja elbillenteni a mérleg nyelvét.
Bár árban is 6 ezer van köztük, de akkor már 30hoz leszelk közel, utána elkezdenék ott nézelődni, aztán megint mennék feljebb... áhhh hülye informatika, telejesen ördögi kör lesz belőle így, közben meg elfelejtem valójában mit és miért is keresek -
cidalain
veterán
válasz
szabacsik #75140 üzenetére
Igen, jol erted. Az olcsobb az Wifi only, a dragabb 4G kepes.
(#75141) kovesli
Igen nagyjabol egyebkent mind ugyanazt tudja. Meg az alcatel sem rosszabb hardveresen.
Huaweire Android 6 van asszem, Lenovo tab4 meg 7-es. Verziofrissites garantaltan nem lesz, igy Lenovonal eggyel ujabb a rendszer. Akkuidorol nincs tapasztalatom.
Update, ezt talaltam, ami alapjan a Lenovonak jobban kene birnia, de ez sokmindenen mulik meg
Huawei 3100 mAh, Lenovo 3450 mAh -
KubanitoS
veterán
Van másik tabletem is, igaz az sem egy világmegváltó valami: egy Alcatel 10"-es. Ott nincs probléma a betűmérettel, szóval itt nem a szemmértékemmel van a probléma, egyszerűen marha kicsi minden valamiért. Amúgy feltehetőleg valóban a dpi a gond.
-
sopruk
senior tag
válasz
yaszuf #74814 üzenetére
Én szintén szülőknek vettem egy Alcatel ONETOUCH PIXI 3-at (10"). Most 20-ért van még a hétvégén az Auchanban.
https://www.ujsagomat.hu/auchan/black-friday-hetfotol-20-11-2017/?page=4
Nem mai darab, de ennyi pénzért szerintem megéri. Van külön fóruma is itt, az alapján döntöttem. Eddig meg vagyok vele elégedve...
https://m.prohardver.hu/tema/re_alcatel_onetouch_pixi_3_10_varakozason_felul_ar/friss.html -
pjtr
aktív tag
Sziasztok,
tabletet szeretnék venni a 8 éves kislányomnak, de tanácstalan vagyok.
Blekkfrájdéjos árak:
LENOVO Tab3 Andy Lite A7-10F 7" IPS tablet 19.990 Ft a Mediamarktban.
ALCATEL Onetouch Pixi 4 7" 19.990 Ft a Mediamarktban.
ALCATEL Onetouch Pixi 3 10" 19.990 az Auchanba.Melyiket vegyem, van gyakorlati tapasztalat ezekkel a kütyükkel?
(hajlok a 10" felé, csak nem tudom mennyire használható)Köszönöm.
-
sopruk
senior tag
Végül maradtam a Alcatel ONETOUCH PIXI 3 -nál
Egy 64 GB-os kártyát kell még bele vennem, hátha holnap kapok hozzá akciósan a BF napon.
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a micro SDXC is jó, vagy csak a micro SDHC?
Van valami amire ügyelni kell a választásnál?Előre is köszönöm válaszotokat!
-
cidalain
veterán
válasz
sopruk #74776 üzenetére
Huawei Mediapad T3 10"
Lenovo tab4 10"amik drágábbak, de lényegesen jobban a kinézett Alcatelhez képest.
Alcatel már egy 2-3 éves konstrukció, gyengéscske is, belső tárhely gyorsan elfogy, memória kevés, így inkább egyszerre egy dologgal tudnak majd csak dolgozni vele. bögészőlapváltás, alkalmazásváltás lassú lesz. -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egy tabot venni. Fontos, hogy minél nagyobb (10” körüli) kijelzője legyen. Valószínű, hogy a Alcatel Onetouch Pixi 3 10 lesz, ha nem találok jobbat, ami most 32 e. körül van.
Az lenne a kérdésem, hogy van e amit ajánlani tudtok hasonló árfekvésben (abban is gondolkodom hátha holnap a BF napon leárazzák, ezért a magasabb árúak is érdekelnek) aminek nagyobb a RAM mérete, jobb a kamerája, vagy tud fogadni SIM kártyát…10” körüli kijelző méret
új készüléket szeretnék
itthon szeretném megvásárolni
használat: kép nézegetés, film nézés, egyszerűbb játékok
nincs otthon net, ezért lenne jobb ha tudna SIM kártyát fogadni...
30-40 e közötti árElőre is köszönöm a segítséget!
-
E.Kaufmann
veterán
Melyik tablet ajánlott olyan 10 col körül csak Wifi-vel csak böngészére (google kereső, hírolvasás) és youtube-ra? Játék egyáltalán nem fontos, csak hogy böngészni lehessen olyan élménnyel mint egy két magos full integrált asztali géppel vagy laptoppal, ha nincs sok tab nyitva nyitva. Ja és azért legyen olcsóbb mint egy alsó kategóriás laptop
Annyi még, hogy ha nem is a legutolsó droid van rá, de azért a gyártó valamennyire bajlódjon a frissítésekkel. Néztem Alcatel-t, de pl nagyobb droid verzió frissítéseknek se híre se hamva.
Idősebb ismerősnek lenne, aki szeretne böngészni, a chrome-ot ismeri is, keveset ír, inkábbb guglizik és olvas. -
cidalain
veterán
válasz
horvathpeter #74504 üzenetére
Juj, az osszefoglalo mar nagyon regi.
Az adott tab is mar vagy 2 eves. Mar nem ajanlom az 1 gb ram miatt.
Ha feljebb tudsz menni arban kicsit akkor
Lenovo tab4 8"
Huawei Mediapad T3 8"
Ajanlottak. 40-45 korul vannak de csak 8-asok. Van 10-esben is mindketto, kicsit dragabban. Erdemes ezek kozul valasztanod, az Alcatellel csak nyuglodni fogsz.
Akar meg a 8-ost is bevallalhatod, ha az ar donto tenyezo, mert inkabb legyen kisebb a kep, es gyorsabb a rendszer, mint forditva. -
FuZol81
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy alcatel one touch pop 7
hiba jelenség, sem a recowery nem nyitható meg, se nem tölt tovább a boot képernyőnél. Már próbáltam gyári romokat rá tölteni, de ugyanaz a helyzet. A frissítés végig megy a smart phone tools-al hibátlanul, mégsem indul a tab. Próbáltam akku nélkül is... ugyanaz.
Van egy ugyanilyen tabom és egy két rendszer fájlt sikerült lementenem a működőről az mtk drioddal, de a lementett fájlokkal nagyon nem is tudom mit kezdjek.
Esetleg valakinek van ötlete? -
cidalain
veterán
válasz
spileraaa #74375 üzenetére
Felejtsd el az 1 giga ramot. Az az alcatel vagy 2 eves gep amugy is.
Lenovo tab4 8
Huawei mediapad T3 8
Ezek itthon 40 korul vannak akcioval, ennyit ra kell szanni, ha nem kinai gepet veszel(#74373) castiels
Jo azert tulzasokba se kell esni. Youtubeozashoz nem minimum kovetelmeny a 4 giga ram. Mintha valaki tecsobajarashoz keres kocsit kizarolag varosi hasznalatra, te meg ajanlanal egy 150-200 Le-s kombit legalabb 800 literes csomagterrel.2 giga ram csak annak nem eleg aki mindent akar a telojan, tabletjen egyszerre. Legyen jatekpad, munkara is lehessen, zenere is, lehessen videot vagni, kepet szerkeszteni, bongeszni (lehetoleg 6 tabon egyszerre).
Soha, de soha nem futottam bele olyan szituacioba 2 gb ramos telefonnal, hogy a memoria elfogyott volna. Attol hogy van mindig szabad 1,5-2 giga attol nem tolt be gyorsabban a youtube kereses, mintha csak 0,5-1 giga szabadod van.
-
spileraaa
senior tag
Kinabol tul lassan er ide igy megis Romániából rendelek
valakinek volt ilyen tabletje? vagy mire eleg az 1 gb ram?Alcatel Pixi 3 10.1"
[link]igaz ez biztos erosebb lenne es jobb arban is van de kb 2 honap mire ide erne plusz 19% afa
Cube iPlay10
[link]meg pekhemre amikor innen akartma rendelni ep fizeteskor jart le a kupon
mert kuponal itt is 85 dollar voltvagy lehet abban remenykedni hogy ujbol legyen ra kupon?
-
hsgg16
újonc
Sziasztok, tudtok-e itt valami megbízható szakit, aki egy Alcatel tableten tud mini usb töltő foglalatot cserélni, szakszerűen, gyorsan és némi garival? Köszönöm
-
cidalain
veterán
A keret tenyleg szukos. Ezert csak es kizarolag 1 GB ramos 10"-os tabletet kapsz. Nem lesz benne oromed. Pont akor fog akadni, amikor nem kellene.
Netezgetni, facebokozni, videozni, zenezni meg el lehetne vele, ott tolerahato, ha egy tab valtas 5 sec, vgy egy oldaltoltes. Jegyzeteleskor nem buli, ha a memoriahiany miatt epp a billentyuzet zarodik be. (Tapasztalatbol mondom, nalam ez van. Es nekem az 1 GB ramosok kozul is az egyik legjobban optimalizalt tabom van, es megis.ennyiert meg csak egy regi, mar lassan 2 eves Alcatelt tudnek ajanlani.)Huzd ossze a nadragszijat, kerj kolcson egy 10-est, es irany a Mediamarkt weboldal es online vedd meg a Huawei Mediapad T3 10" tabletet ameddig meg akcios 50-ert.
40-ert a 8" 2 GB ram is necces manapsag, max valahol akcioval. De meg ez is jobb, mint egy nagyobb meretu, de csak 1 GB ramos.
Lenovo tab3 8"
Lenovo tab4 8"
Huawei Mediapad T3 8"Bill ebbe mar plane nem fer bele. Vezeteknelkuli bill onmagaban 20 korul van a normalis.
-
tonermagus
aktív tag
Úgy néz ki, hogy az Alcatel Pixi 3 lesz a befutó. Kicsit keveslem az 1GB RAM-ot, de olcsó
Az ilyen típusú fejtámlára szerelhető konzolról mi a véleményetek? Használható? Sajnos a sima ülés mögé szerelhető verzió nem jöhet szóba, mert ha beleteszem a Pixi3-at, a kisfiam tuti szétrugja
-
cidalain
veterán
válasz
tonermagus #73591 üzenetére
Nincs mas ertelmes ajanlat, csak az Alcatel.
Regi gep, keveske 1 GB rammal. A celnak megfelel, olcso, ennyi. Egy memoriakartya elkel hozza, a 8 gigabol tobb mint a felet viazi az android.
Vezerles szerintem nem fog menni ugy ahogy irtad. -
tonermagus
aktív tag
Halihó!
Szeretnék egy tabletet vásárolni a kocsiba. Lehetőleg nagy kijelzőjű legyen, mert rajzfilmet szeretnénk rajta lejátszani a kisfiamnak. A felbontás annyira nem lényeges, de azért élvezhető képe legyen. Mit tudnátok nyugodt szívvel ajánlani 35e Ft környékén? Pár éve akartam már venni egy 10" körüli tabletet 30k körül, és az eladó lebeszélt róla, hogy nagyon sokat visszavisznek belőle. Az ALCATEL Pixi 3 10.1" 8GB mennyire jó választás? Nem problémás széria?
Illetve még egy bónusz kérdés: Én ugye elöl vezetek. Kisfiam jobb hátul. Menet közben mivel tudom azt megoldani, hogy rajzfilmet/zenét váltsak anélkül, hogy hátra kelljen nyúlnom és matatnom a kijelzőn vakon?
Létezik valamilyen bluetooth vezérlő hozzá? vagy telefonról tudom valahogy irányítani? -
Adott egy Alcatel one touch tab7 dual core tablet . Erre kellene telepiteni valami PDF olvaso progit (e-bookok olvasasahoz). Mit ajanlotok ?
-
törölt tag
Tisztelt mindenki,
Két napja vettem meg az itt ajánlott Alcatel ONETOUCH PIXI 3 (10) WIFI című tabletet és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Böngészéshez és videó illetve fénykép-nézegetéshez teljesen jó a játékot kivéve.
Persze, az idő majd megmondja mennyire tartós.Ha valakinek minimalista igényei vannak, annak bátran ajánlom.
-
cidalain
veterán
válasz
outdoor #73563 üzenetére
ha más funkció nem kell, akkor erre akár 1 GB rammal szerelt modell is elegendő.
a legolcsóbb értelmes 10-es: Alcatel Onetouch Pixi 3 10"
eléggé elavult már, de térképet nézni elég lesz, cserébe viszont olcsó, 35 körül van
nagyobb tabok ára itthon exponenciálisan nő, kínából azonban szerezhetők be 12-14" körüli gépek.
(a 30"-t ugye nem gondoltad komolyan, az akkora mint egy tévé... nem igazán kézi eszközméret)(#73562) udi24
huawei mediapad t3 8" vagy 10" attól függ mekkora méret preferált -
User_Smike
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
7"-8"■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Újat szeretnék■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről (pl. eMAG, Expansys, Amazon, kínai webshopok stb.) való beszerzés is opció?
Lehetőleg itthonról■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Legfőképp autóba szeretném navigációnak, meg persze alap dolgok (Messenger, Facebook, Skype stb.)■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
Maximum 40ezerA következőket néztem már:
-Huawei MediaPad T1 7" és a 8" verzió is
-Lenovo Andy Tab 3 TB3-710F 7"
-Alcatel Pixi 4 7"
-Alcor Access Q784S 7"
-Lenovo Tab 3 TB3-850F 8"Vagy ha valaki tud mást ajánlani, szívesen meghallgatom.
Mint írtam legfőképp navigációra szeretném, így az üzemidő is fontos lenne, ez persze szivargyújtó töltővel orvosolható. Ha épp nem arra használnám, akkor Messenger és társai.
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
M -
Dendytv
senior tag
Üdv kedves emberek ! Lenne egy olyan jellegü gondom, hogy mikor egy bizonyos Alkalmazást szeretnék áthelyezni az SD-kártyára, kicsi gondolkodás után kapok egy olyan üzenetet, hogy "Couldn't move app"
De csak ennél az app-nál jelentkezik ! Minden más appot eddig amit próbáltam át tenni szépen áttette kivéve ezt ! A készülék az egy Alcatel Anetouch Pixi 3 Az SD-kártya pedig egy Micreo SD HC 8GB GoodRam. (Ismerősé a készülék és pont az lenne a probléma, hogy nincsen neki sok helye és ez az alkalmazás amit átszeretnék rakni de nem engedi ez foglalta le a legtöbb helyet !) Letörölve majd újra rakva volt az app és úgy sem engedi !
A Válaszokat előre is köszönöm !
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Tabot keresek egy idős házaspárnak internetezsre, mailezésre, youtube-ra, msn-re. Keret kb 50ezer. Amin megakadt a szemem, az a Alcatel Onetouch pixi 3, Huawei MediaPad T1 10 16GB és a Acer Iconia B3-A30-K7Q1 10,1".
Szerintetek ez közül a 3 közül melyik lenne a leg alkalmasabb? Én az Acer felé hajlok. Esetleg 50 körül más ami jobb lenne?
-
törölt tag
-
cidalain
veterán
válasz
#72487936 #73395 üzenetére
Elsokent, mivel kiemelt a fenykepezest arrol irnek.
A 40k-ert kaphato kompakt fenykepezok is kalap szarok, igy egy ilyen aru tablet aminek az optikaja egy 1 centi atmeroju, 5 milimeter mely helyre van bezsufizva, aranyosan sokkalfosabb kepet keszit. De megnyugtatlak, hogy a 100k tablete is, nem ezen mulik. Lehet kepet csinalni vele, de bizonyos ertelemben mar a facebookon is ciki lesz a minosege.Kuldok ket mintakepet
[kép] [kép]
Borzaszto zajosak. A pc alkatresz nappali fenyben kozelrol, a homogen piros dobozon latszik a zaj. A masik kep rendesen kivilagitott szobarekivilages hidd el nincsenek pottyok festve a falra igazibol, egyszinuIgen, ezert az osszegert meg mindig nincs jobb tab ebben a meretben, mint az alcatel. Ha a 8-as meret vallalhato kompromisszum, akkor 40-ert a Lenovo tab3 8 minosegi ugras az adott Alcatelhez kepest.
-
törölt tag
Tisztelt fórumtársak,
Valamelyik nap már kérdeztem és kaptam is választ de változtak az igények.
Szóval, továbbra is édesanyámnak szeretnék vásárolni egy tabletet és ő elmondta a plusz elvárásait.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 10
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Mindenképpen újat.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről ? Csakis itthonról.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? Internetezés, képnézegetés és fényképezés is. Játék továbbra is kizárva.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 40 k körül.
Az Alcatel ONETOUCH PIXI 3 (10) WIFI című gépnek, amit kinéztem, viszont nagyon gyengusz a kamerája.
Valami más kellene. Eredetileg 30 k-t szántam rá de fel kell vinnem 40-ra. Esetleg várjak még valami akcióra?Tisztelettel,
firecrest -
-
törölt tag
Tisztelt fórumtársak,
Édesanyámnak, aki 70 éves, szeretnék venni ajándékba egy tabletet.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 10
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Mindenképpen újat.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről ? Csakis itthonról.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? Internetezés, képnézegetés. Játék kizárva.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 30 k körül.
Ami, eddig szimpatikus volt az a Alcatel ONETOUCH PIXI 3 (10) WIFI.
Márka és szín mindegy.Tisztelettel,
firecrest
-
Velence01
újonc
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni erről a tabletről: ALCATEL Onetouch Pixi 3 10". Amire használnánk: mese nézés, zene hallgatás és internetezés. Esetleg valami más fajta ebben az árban (35 e)? Köszi
-
cidalain
veterán
sajnos 10"-ban nem igazan van értelmes ajánlat, csak az Alcatel Pixi-t tudnám mondani, de nem szívesen ajánlom már.
8"-ban a Lenovo tab3 8 lehet értelmes verzió 40 környékén. 2 GB ram van már benne ami pozitív.
Esetleg ha a Huawei Mediapad T3-at is meglesheted, kicsit van a kereted fölött. Ez nagyon új készülék, még alig kapható a wifis verzió 1-2 boltban csak. Cserébe ebben is 2 GB ram van, Android 7, és Snapdragon soc, ami híres a jó GPS-ről (bár konkrétan a Snapdragon 425-ről nincs tapasztalatom). Ezt most 49990-ért látom az Edigitalban. Ha nem sürgető a vétel, hamarosan több helyen is elérhető lesz, és beindulhat az árverseny is.
-
törölt tag
Sziasztok
Eddig egy ALCATEL ONETOUCH PIXI 3 (10)-en gondolkodtam,(netezni,pdf olvasásra,zene stb,tehát semmi komoly),de most elgondolkoztam hogy van értelme egyáltalán 10"-os tabletet venni ha csak 1280 x 800-as a felbontása?Vagy teljesen mindegy ha csak 8"ost veszek ugyanilyen felbontással.Vagy annyiból esetleg jobb lehet a 10-es hogy nem kell annyira közel tartani ha nagyon apróbetűs könyvet olvasnék rajta?
Esetleg egy Huawei MediaPad T1 8.0 jobban megérné,még ha kisebb is?Alcatelben annyira nem bízom,bár aránylag jó véleményeket olvastam róla.
-
cidalain
veterán
válasz
Warpig #72820 üzenetére
40-ert csak belepo 10-es van 1 gb rammal.
Asus Z300M lenne az elso ajanlott 2 gb rammal: 65ert.
Z300C tipus rem gyenge, refurbishedben raadasul csak 1 giga ram van. Igy abszolut felejtos.
Alcatel az egyetlen lehetoseged. Keves tarhely marad a 8 gigabol 3-4 hasznalhato csak. Jobb a huawei de nem annyival, 45 korul lenne realis.
Esetleg ha a 10 col helyett tudnal meret kompromisszummal 8-asat, akkor ott a Lenovo tab3 8" 40-ert eleg jo vetel 2 gb rammal 16 giga hattertarral.Szoval 40-ert vagy a meretben, vagy tarhelyben es teljesitmenyben es arban kell kompromisszumot kotnod. Ez alapjan egy kisebb de erosebb talan jobb opcionak tunik.
(#72819) vadkörte
7-es hdben nem sok tab van ujonnan, plane ami olcso is
Acer Iconia Tab B1-780 25-27k kornyekenNyilvan hasznaltban 20 alatt lenne erdemes maradni, de ezt mindig a kinalat donti el.
Ezeknek van HD felbontasa, es ezek batran vehetok is, ha talalsz. Mindegyik tobb mint 2 eves mar, garis nem lesz egyik sem.
Asus memopad HD 7 (me173x)
Asus memopad 7 (me176x)
Lg G-Tab 7
Lenovo A3500 -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék egy tabletet. Wifis használatra, netezni, filmezni. 10 colos mérethez ragaszkodom, 40 ezer forint körüli összeget költenék ré.
Az Alcatel Pixi 3-at néztem, a Huawei Mediapad T1 megéri a 15k-s felárat? Illetve Alcor Access Q1-ről vélemény? Van refurbished Asus ZenPad Z300C, mit jelent pontosan a refurbished?Köszi a segítséget!
W. -
cidalain
veterán
válasz
szatocs1981 #72810 üzenetére
20-ét nincs új, ajánlott tablet. bármit is veszel 1 GB ram, 8 gb háttértár, és 4 magos soc, 1024×600 felbontás legyen meg, és legalább 4.4 android, de inkább 5-ös.
a legolcsóbb ajánlott model:
Lenovo Tab 3 7 Essential (Andy lite) amit 22-ért már el lehet csípniesetleg ha a Lenovo tényleg megoldhatatlan akkor talán az
Alcatel Pixi 4 7" még bevállalható, bár erről kevés visszajelzés van itt a fórumon. -
Silvirenzo
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam pár oldalt, de sajnos nem lettem okosabb úgyh muszáj kérdezzek, bár van egy olyan érzésem h nehezen fogtok segíteni mert nem a gagyi kategóriára vagytok szakosodva, azért egy próbát megér.
Adott 2 gyerkőc és nekik akarok a kocsiban tabletet venni h amikor 2-4órás utazásaink vannak akkor tudjanak mesét nézni.
Néztem más alternatívát, de dvd lejátszót nem vennék, mert már elég elavult technológiának tartom, olvasófej kényessége és a lemezek karcolódása miatt. Jó lenne egy olyan lejátszó 8-10colos méretben amibe bedugok egy pendrive-ot vagy SD kártyát és már le is játsza a filmet és akkor nem kéne tabletre költeni hiszen csak erre a célra elég drágák.
Ebből azt hiszem lejön h nem sokat akarok költeni rá pláne, h 2-őt is kell vennem ugye két fejtámlára.
Két kritériumnak kéne eleget tennie, az egyik h bírja 3-4órán át az akksi filmezéssel együtt, a másik pedig h ne fagyogasson, azzal nincs bajom h ha baromi lassan reagál és várnom kéne 20 másodperceket is mire betölt egy-egy alkalmazást, de azzal már igen ha gyakran lefagyna miközben nézik a mesét.
A kettőre együtt 80K-t hajlandó vagyok kiadni afölött semmiképp sem, mert nekem nincs szükségem ilyenre van otthon laptopunk meg nekem egy gamer pc-m úgyh se netre se játékra semmi egyébre nem kéne ez a tablet csak a filmnézés.
Igazából jó lenne egy egészen vacakkal megúszni a dolgot akár 20K alatti tablettel, ha tudnám róla h elég csak erre a célra.
Sőt még használtat is vennék csak nem értek hozzá h mit nézzek h ne tudjanak átverni.
Eddig ezt néztem ki: https://tablet-pc.arukereso.hu/estar/grand-hd-quad-core-10-1-8gb-p298183143/
vagy itt van ez az Alcatel [link] csak hát jó lenne ennél olcsóbban megúszni
Előre is köszönök minden tanácsot. -
Örni
senior tag
Nálam (Alcatel tab 8 HD) a galéria app sokszor csinál 1GB-os .thumbdata file-t és így elfogy a tab belső memóriája és nagyon belassul. Ilyenkor törlöm ezt a filét és utána új erőre kap a tablet. Lehet nálad is ez a baj, nézd meg.
DCIM/.thumbnails és ha ott van nagy file, akkor töröld
-
cidalain
veterán
válasz
Grand20 #72675 üzenetére
Egy csomo minden a telemaxban kot ki...
De a30 alattibelepo kategoriaban nincs csucs gyarto, akinek normalis szervize lenne. (Update: Asus is egyebkent telemaxos, es az Alcatel is, es asszem a Huawei is TMX...)
Olyan helyen khelyvenni ahol 2 ev garit adnak ra. Aztan ha gond van esetleg, akkor a boltba vinnem vissza, boxoljanak ok a szervizzel.(#72676) i.attila
Masodikra is sikerult elcsesznem a cimzest, orulok hogy azert vetted az uzit. Igen, nincs tul nagy valasztek a csucs gepek kozott. -
Grand20
csendes tag
Huawei Mediapad T1 8" és Alcatel Onetouch Pixi 3 10" közül melyiket választanátok, ha semmi extra igény nem lenne, csak wifis böngészés, videók, pdf-ek, ilyesmik, talán kamera, tehát átlag felhasználás. Gyorsaság és megbízhatóság lenne a fő cél.
-
Smith Ügynök
tag
Üdv!
Edigitalból szeretnék kuponnal valami alap tabletet. Ami szempont: böngészés és Angry Birds.
Keret olyan 40k.10 colos Alcatel Pixi 3-ról már írtatok itt elég rosszakat, azt lehet hanyagolnám.
8 colos Lenovo Tab3-tól félek, hogy kicsi.
Ezekről a refurbished 10 colos Asusokról mi a véleményetek? Azt hallottam az Inteles verzión akad az Angry Birds:
Asus MeMO Pad 10 ME103K
Asus ZenPad Z300C-1A061A -
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Hétvégén köszöntjük apámat név-szülinapra (60+), aki minden szinten utálja az érintőképernyős technikát.
Nekem tegnap felböffent, hogy meg kellene lepni egy tablettel, hátha rájön, hogy mennyivel egyszerűbb az élet ha nem kell mindig bekapcsolgatni a laptopot, és kicsit több időre elszakadhat a konnektortól
Szóval neki kellene egy tablet, melyre a keret 40k (ha nagyon sokkal jobb ajánlat van akkor 50k-ig elmehetünk). Sajnos a beszerzésre a szerda és a csütörtök délutánom maradt, így nincs idő nagyon fogdosni, próbálgatni, tesztet olvasni és a többi, ezért kérném a segítségeteket!
Szempontjaim:
- 8-10 col közt legyen szvsz a kisebb jobb, mert tovább bírja, és könnyebb hordozni, de akivel közösen vesszük a nagyobbat preferálná, mert azon tud esetleg filmet is nézni.
- Wifi legyen, SIM foglalat nem kell
- 3 db programtól ne lassuljon be, szóval ne a leggagyibb legyen, de tudom, hogy ezért az árért erőművet ne akarjak.
- Meg tudjam venni csütörtökön valami boltban, Biatorbágyon lakom szóval áruházak vannak a közelemben, de Pestig is elmegyek ha kell, ez nem akadály.
- Kamera elöl, mert skype-olna is reményeim szerint rajta, külföldi rokonokkalTegnap berohantam az auchanba ott 3at néztem ki, de bármilyen egyéb ajánlatot szívesen vennék:
- Samsung T280 Tab A 7.0 (kicsi kijelző miatt nem szívesen)
- Huawei MediaPad T1 (1GB RAM miatt nem szívesen)
- Alcatel Pixi 3 10 (1GB RAM szintén...)Láttam, hogy az ASUS Zenpad Z300C-t javasoltátok korábban, az jobb vétel esetleg?
Mást nem találtam
, szóval kompromisszumos megoldás lesz azt már látom, de ezek közül vagy akár ezeken kívül mit javasolnátok? Nagyon szépen köszönök mindennemű segítséget!!!
-
cidalain
veterán
külföldről Teclast X80 széria (több alváltozat van: plus, pro, power stb apró különbségekkel), ez 100 dollár körül már elérhető. 2 GB ram, dual OS
itthonról:
Lenovo tab3 7 (ZA0R0018BG)
Acer Iconia Tab B1-780
esetleg még talán Alcatel Pixi 4 7"
ezek mindegyikében csak 1 GB ram van. Az Acer kijelzőjének jobb a felbontása, és már 6-os Android van rajta, így talán inkább e felé hajlanék (viszont viszonylag új a másik kettőhöz képest, így még nem tudni hogy van e gyerekbetegsége)(#72277) Qadron
Samsung SM-T580 megfelel a feltételeidnek. -
laszlohu
addikt
Aki nem tudja, milyet vegyen,
vettem egy Alcatel Pixi 4 - et 7" - est, elégedett vagyok vele,
1024X600 -as felbontású,
egyedül a kijelzőjét kritizálnám, sajnos nem IPS, hanem TN+Film paneles,
ezt leszámítva az érintőképenyője is korrekt, a hangja is kitűnő,a hátlapja műanyag.
-
cidalain
veterán
válasz
Jamesch #71984 üzenetére
pl ha billeg az asztal, akkor ki lehet vele támasztani.
esetleg ha az akkuja még szuper állapotú, akkor meg lehet próbálni hasznosítható "roncsként" piacra dobni 3 tábla csokiért.
a szanaszét van repedve miatt a digitális képkeret opciót elvetettem.(#71985) .Szaki.
LG kihúzva, nem kapható most új LG tablet itthon.
Asusból a Z300M megfelelő lehet, de az 65 körül van, nagyon más kategória árban, mint az Alcatel.
Lenovo tab3 8 ami 40 pénz, 2 GB ram, de csak ugye 8-as.Amit a kollega előbb írt Samu SM-T580 az jó, de hivatalos helyről 90 körül van, nem hivatalosról kicsit olcsóbb, de csak egy év gari. (de tegnap láttam aprón 50-ért 3 hónaposat, ha nem ódzkodsz a használttól, akkor ez jó lehetne, főleg ha 2 év garis)
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni.
Kéne vennem egy új tabletet, amit kizárólag munkára, illetve szabadság idején ha elutazok maximum filmezésre szeretnék használni.
Az elvárásaim:
Lehetőleg 10"-es kijelző. A 8"-től sem riadok vissza, de a 10" lenne a legideálisabb.
16GB belső memória, ami bővíthető MicroSD kártyával, a RAM maradhat 1GB.
Jó minőségű IPS kijelző, amin szépek a színek és kiváló a betekintési szög.
Normálisan kezelhető Android OS. A frissítések nem érdekelnek vele kapcsolatban. Talán ha stock lenne az lenne a legjobb.
Legyen OTG képes.Előzmények:
Eredetileg volt egy WayteQ xtab-70dci 7"-es Android 4.0.3-at futtató 8GB/1GB készülékem. 0 problémával, 0 frissítéssel, tökéletes kijelzővel, 20-30.000 Forint körüli áron 5 évig hű társam volt, majd végül megadta magát.
Ezt követően tavaly szeptemberben vettem egy Alcatel Onetouch Pixi 3 (10") névre keresztelt 5.0.1-et futtató 8GB/1GB tabot, aminek a felülete valami iszonyat, a belső és a külső memóriát nem tudja ketté bontani, a levelezője nem működik megfelelően, az elérhető tárhelyről hazudik, a kijelzője pedig iszonyat.Szóval ennek fényében szeretnék venni a lehető legolcsóbban egy Androidos tabletet. A WayteQ sajnos már nem foglalkozik új tabletekkel, Alcatelt soha többé nem veszek, Lenovoban, Asusban, vagy LG-ben gondolkodok esetleg, de ezek egyikével sincs tapasztalatom.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
cidalain
veterán
válasz
Redlight2 #71905 üzenetére
Voda az altalaban alcatel es zte cuccokat nevez at, de hogy az adott keszulek mi, azt passzolom. Probaltam utananezni, de semmi konkretumot nem talaltam, bar teny hogy nem kutatomunkat csinaltam.
A spec tenyleg ok. Tapasztalatom nincs vele.(#71906) Yasuo
Persze az OTG es eger kombinacio mukodik az LG tabokon. De pl Bluetooth egerrelbis probalkozhatsz, akkor nem kell OTG kabel.
Kijelzot semmikepp se itthon vagyel, draga, mint a csuda. Ebay, aliexpress, esetleg amazon. Ha megerkezett, a hardverapron tuti hirdet kijelzocseres szolgaltatast, olcson ki fogjak cserelni. Bar nagysagrendileg olyan 10-15 biztos lesz a mutatvany, de fingom sincs mennyi egy kijelzo, nem neztem utana. -
cidalain
veterán
válasz
Takika14 #71867 üzenetére
A Samu SM-T580 erősebb, nyolmagos soc van benne, jobb a kamera hátul.
Az acernek nagyobb a beépített memóriája, és valószínűleg kicsit jobb a speaker hangzása.
Én a Samut venném az erősebb soc miatt(#71870) Broomi
Ebből a keretből 1 db értelmes 10"-os jön ki, az Alcatel Pixi.
Ezért csak HD kijelző jár, és csak 1 GB ram.
Ugyanakkor 40-ért már vehető Lenovo tab3 8 is, abban legalább a ram 2 GB, és a belső háttértár is nagyobb. cserébe viszont csak 8-as.
Ennyiért még kínából sincs jó 10"-os, mert ugyan 150 dolcsi körül már kapni, de míg ideér, áfa ilyenek, már túlmegy a kereten. -
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Kisgyerkőcnek szeretnék venni egy tabletet, elsődlegesen youtube videók wifiről futtatására, netezésre és letöltött filmek nézegetésére.
Ami fontos lenne:
- Jó volna 10 colos képernyő, legalább 1280x800 felbontással
- valami normális hang
- strapabíró - biztos le lenne dobálva párszor
- lehetőleg gyors és akadásmentes legyen
- minimum 32 gb-ig fel lehessen bővíteni
- nem elsődleges, de ha néhány egyszerűbb játék elmegy rajta, az jó lenneAmi nem érdekes:
- sim kártya
- mobilnet (csak wifi fontos lakásban)
- kamera
- márka
- op rendszerÁr: 30.000,- Ft körül tudnék rá szánni.
Amiket néztem:
- Alcatel Onetouch Pixi 3 10" - 32.000,- Ft-ért láttam
- 7" ból a Lenovo Tab3 Andy A7-10F - 24/27.000-ért. - bár ez csak 7 colos.Előre is köszi a segítséget!
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
A Vodafone tab prime 7 4G-s tabletet a telefon előfizetésem mellé +havi 3eft-ért ideadnák.
Megér az ennyit? 24x3000 ft nagyon nincs szükségem rá, meg ha egyben kellene kifizetni nem is gondolnánk rá, de így beleférne. Alcatel gyártás azt mondták.
Gondolom a 4g része voda függő, ha már a neve is az.
Kb mivel van egy szinten? Valaki használ esetleg ilyet? -
cidalain
veterán
Viszem a celszerszamot. Ennyi. Most vegyek meg egy full EU csomagot telora (is), es foglaljon rajta 10 gigat, hatha egyszer kell Luxemburgba mondjuk? Minek?
Es ha celzottan egy orszagterkepet megveszek, es utana mar sose kell akkor hogy adom el? Minek fizettem erte? Fura ez szerintem.
Ha odamegyek, akkor arra eleve keszulok, igy raerek felpattintom a GPS-t, es nyilvan el is fer, de ha csak leugrok valahova a kozelben akkor nem viszek fel taskanyi cuccot (gps, fenykepezo stb) erre jo szerintem a telos cucc.
Azedt a telok GPS-e eleg bena tud lenni neha, es meg nagyvarosi jelzavaras sem kell hozza, hogy csak ugy elvessze a jelet 1 percre mondjuk, vagy kicsit kessen. Kedvencem a "Kovetkezo lehetosegnel fordulj ba... Ujratervezes. Fordulj vissza ahol lehet"(#71681) Real93
Majdhogynem kizart hogy az lcd ugy berepedjen, hogy a kulso burkolat sertetlen, es a kep is mukodjon. Inkabb valoszinu hogy az lcd-re/burkolatuvegre ragasztott touch erzekelo levalt. De persze ezt igy nehez megmondani. Ez utobbi eset viszont egyertelmuen garancialis problema.(#71680) plaschil
Kizart ennyiert ujat venni. Ami ennyibe kerul az mind szarkupac, kb 4-5 eves hardverrel fel giga rammal. Nem eri meg, kb olyan jo lesz fbozni vagy bongeszni velen mint egy hajnyiroval. Q5-ert viszont hasznaltan mar ki lehet fogni Lenovo A7-10 tipust (andy vagy adam), de ez is csak 7"-os. Esetleg vadassz Alcatel pixi 3 10"-osat, szerintem ez is beferhet 20 ala hasznaltan. -
Redlight2
tag
Sziasztok!
Apukàmnak kellene egy tablet tartalom fogyasztàsra. A régi tescos opendott elhalàlozott
Nincsenek nagy igények, tényleg net+film a lényeg. Euronicsban szerletné venni, ott szemezgettem neki az alsó kategóriàban. Ebben szeretném a segìtségeteket kérni, hogy melyik legyen.
- Alcor Access Q784S (ips,android 6.0,3g,gps)
-ASUS MeMO Pad HD7 ( HD IPS, 16GB)
-Alcatel Pixi 4 (7) (àr)
-Lenovo IdeaPad A7-10F (IPS,GPS)Ezeket néztem, melyik lenne a legideàlisabb ? Ha van jobb ebben a 20-25ezres kategóriàban ,arra is nyitott vagyok
-
válasz
cidalain #71574 üzenetére
Normál esetben talán a drágább terméket választanám, két év garanciával, de tekintve, hogy a kezdeti keret a 33 ezer forintos Alcatel Pixie volt, amiről vásárlás előtt mondtam le az 52 ezres Lenovo javára, a 83 ezer forintos Samsung már két és félszeres szorzó lenne. 68 ezer még mindig sok, nagyon sok egy (számomra) másodlagos fontosságú eszközre, de bízom benne, hogy ez végül kiszolgálja majd az alapvető igényeimet 2-3 évig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hegesztés topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Apple Ipad 10.generáció
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest