Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfer
tag
Ha jó adatlapot találtál, akkor ez sajnos tényleg 4 Mbit/chip*8=32 Mbit/8=4Mbyte memória.
Azt még nézd meg nagyítóval, hogy mind a két oldalon teljesen egyformák a ramok? Ha nem, csak az egyik oldal működik, másik oldalon meg üres chipek vannak.
Vagy az összes át van szitázva és csak 2Mbit-esek a csipek. -
HDWS
csendes tag
Szerintem az egyik ilyen memória kiíró programmal bizonyítsd az igazad, a paypal dispute-tal meg vigyázz, mert nálam a múltkor egy egyszerű döntést hoztak, igaz ott az eladó a Banggood volt: küldjek vissza egy 10.1 tabletet ami full cucc amúgy, csak egy kicsi kosz került a kijelző alá, és visszakapom az árát. Fizetik még a visszaküldési költséget is (Paypalnál van így). No ezzel csak annyi volt a gond, hogy akciós áron vettem hirtelen Karácsony elött, szállítással volt 43.000.- Köszönöm, de nem küldtem visza. Párhuzamosan vitáztam a Banggood-al, és inkább megállapodtam velük 25 usd visszatérítésben. a paypal vita már közben lezárult magától, hisz nem küldtem vissza, a Banggoodnál meg veszekedtem, hogy 1 hónap után küldjék már a pénzt, mert baj lesz. Azt írták akkor küldik ha lezárom a Paypal vitát. Azt sem nézték mi a helyzet éppen. Mondtam már rég lezártam (Paypal zárta mondjuk le). Így ma megjött a mani.
-
nfsu17
veterán
android alatt nézd meg mennyi a felhasznált, szabad, összes stb memória indítás után, minél kevesebb háttérben futó programmal. Úgy emlékszem (majd mindjárt visszakeresem, ha tudom) ebből lehet látni, hogy a 4GB valós-e, mert akkor valamennyi szabadnak kell lennie (2,5-3GB), ha meg fake4GB, akkor 1-1,5GB körül lesz a szabad. Valami ilyesmi rémlik, kb 1 éve volt
-
-
cof
veterán
Ha 4 GB az össz. memória akkor elindul a 4 gbit-es dtb-vel a CE. Nyilván nem indul el, szóval nem annyi. A szitázás is lehet rossz, és a gyárban is csak beültetés után szembesültek vele, hogy nem megy rá az Android, ezért faragtak hozzá egyet.
Mondjuk ha az utóbbi igaz, akkor meg ott van a tudatos félrevezetés vádja, amiért 4 GB-t ír a rendszer de közben mégsem annyi.
Kicsit visszakeresel már tavaly is volt egy ilyen széria, nyáron talán akkor sem volt már ajánlott a Geekbuying-ról a vásárlás.
Amúgy egyszerű a sztori, ha 1000M LAN-al szerelt akkor bizony ezt 4 GB-nek szánták eredetileg mert hivatalosan nincs 2 GB 1000M LAN-al szerelt típus.
-
mexel
veterán
Azt hiszem félrenéztem valamit de nagyon, nem kellett volna addig írnom a GB-nek amíg ezt ki nem derítem.

A memória modulokat Gigabit-ben adják meg. ( nem Gigabyte)
1 Gbit = 125 MB
Tehát az 1 Gig x 4 az 125Mb x 4 azaz 500Mb és ez egy chipre vonatkozik. Akkor viszont a 8 db az 4Gb.Amennyiben ez igaz akkor az érvelésem bukik majd a geekbuyingnál azonnal.
De ha viszont ez így van akkor miért csak 2Gb írható, látható stb mindenhol.

Felraktak 4db hibás modult és így adják el a selejtes memóriamodulokat? -
Beni2360
félisten
Ebből a szempontból igazad van de ő ha kompenzál vagy vissza kéri ugrik a haszon. Próbálkozik kibújni a vissza fizetés alól. Ez részben érthető. A további árulás meg ha 100-ból 2 visszajelzés rossz akkor miért ne. Van egy bizonyos lekötött szállításra szerződése és azt, hogy bizonyítsa az egész széria hamis igen csak nehéz. Nincs arra lehetőség, hogy egyenként ellenőrizze a készletet.
Igazából ha kevés a hibás visszajelzés intézhetné rendesen. Én 27 évig magánkereskedő voltam és ha gond volt egy termékkel akkor ha tudtam bizonyítani vissza vittem ha nem akkor nem vásároltam tőle többet. Na de hiába írja le a gyártónak amit te írtál a gyártó nem nagyon fog reagálni vagy ott is 30-90 nap az ügyintézés és addigra ezek már kimentek. De innen kár ezen filózni ismerni kelleni pontosan a kinti szitut.
Inditsd a disputet aztán meglátjuk mi lesz.
Én utoljára tavaly Jún-ban vettem tőlük a ZIDOO Z9S-t meg 2018. Jan-ban a Zidoo X10-t meg még apróságokat 2016-ban. -
Beni2360
félisten
Már bocs, hogy be pofizok, de ehhez a Geeknek semmi köze. Van a gyártó aki megadjak az adatokat a BOX mellé. Van a nagyker aki ezekkel az adatokkal meghirdeti és van az eladó aki színre ezekkel az adatokkal meghirdeti.
Ugye az nem gondolod, hogy egy web áruház szetszedi és a benne lévő dolgokat atnezi. Legtöbbször nem is látja a tarmeket mivel más más raktárban vannak. Tehát a hunyó a gyártó szvsz.
Nem veletlen, hogy a végén kompenzál. -
nfsu17
veterán
az nekem is feltűnt, jah. Szerencse 100-ból 99x veszi a jelet pl kikapcsoláskor, meg látom, ha elaludt a kijelző, így ezt már megszoktam.
Más.
Múltkor panaszkodtam, hogy néha vannak "döccenések" filmek alatt, frekitől független.
De inkább 23,976 alatt.
Feldobtam egy Leiát sd-re, pár perc múlva már ez is megdöccent ott, ahol a másik (matrix) rendszeren is. A vicc az, hogy a forrás (film) nem rossz azon a helyen, mert 10s-et visszalépek és utána jó az a rész is. Teljesen váratlan helyzetekben jön elő, egyszer megnézem azt a jelenetet (vagy mást) és döccen, utána megnézem még 3x és jó, majd másnap újra előveszem, megint nem jó, stb.
Lényeg: nálam nem a matrix az okozója, valószínű a tévé. Nem mai darab, tény. Ugyanis a box sem lehet, mert ezt a tesztet egy másik boxszal csináltam.
De legalább már lekattanok magamban a témáról és megint használom, ahogy eddig.
gyűrű
Ebben van valami, a túl sok beállítás sokszor katasztrófa. VLC-ben is bemész a részletes beállításokba és 3 órán át csak füleket lapozgatsz ide oda.
Jobban szeretem azokat a megoldásokat, ahol lehetőséged van bekapcsolni funkciókat, megjelenítéseket.
Mutassa az órát: IGEN/NEM...stb -
blakey
titán
Nem próbálják ki, a fejlesztők néha teljesen másik rendszert használnak, illetve van 1-2 emberke, akik ezeket letesztelik, de mindent nem tudnak megnézni. Elég sok fejlesztő, elméleti síkon és a tudások alapján következtetik, hogy ennek jónak kell lennie, ez sz@r stb. Akkor próbálják ki amikor már mindenki valamilyen furcsaságot észlel. Kodi fejlesztői még ennyit sem tesznek. Természetesen tisztelet a kivételnek, tehát mindenki úgy legyen naprakész, hogy közben legyen egy biztosan működő rendszere, amihez visszatérhet. Én CE 9.2.8-at használok és "előkészítettem" egy Fire Tv Stick 4K Max-ot, amit valamikor beállítok és megnézem, hogy mire képes.
Más: most már biztosan állítom, hogy nem kell Csicsóka rendszere ahhoz, hogy A905X3-on, S905D3-on is 1080p-ben menjen a Netflix, hibátlanul működik a "sima" CE-vel is, mindegy, hogy vp9, h264, teljesen jól működik,
-
mexel
veterán
Ja megvan. Ez a D9PQL az a MT41K1G4RH
Szóval kkor ezzel mehetek reklamálni.
-
vargalex
Topikgazda
-
tomy86
addikt
Én Csicsóka leírása alapján csináltam.
-
ztsoft
őstag
-
nfsu17
veterán
Csesszétek meg
, de mióta leírtátok, hogy Leia alatt smoothabb a lejátszás, azóta én is látok röccenéseket, pedig eddig nem. 19.3
Megint tesztvideókat nézek órákon át, hogy mi van
, ahelyett, hogy filmeznék.
Na jó, az is volt és néha itt ott tényleg volt egy két riccenés...visszatekerve 10s-ot, újra lejátszva már nem volt hiba.
Lehet eddig is ilyen volt, csak nem foglalkoztam vele.
Nincs kedvem megint visszamenni, hogy majd egy két hónap múlva megint vissza kelljen jönni mátrixra, mert mondjuk a google úgy dönt, hogy a widevinevel mókol megint valamit és leiara már nem fognak frissítést rá kiadni. -
blakey
titán
Már írtam, Kodi fejlesztői b@sznak a Matrixra, 1-2 apró foltozgatás van, fejlesztés már nincs. "Visszafejlődés" van, CE fejlesztői csak küzdenek. Lehet, hogy a Nightly helyett maradni kéne a stabil verzión vagy azon a Nightly-n ami még jó. Nexus sem jobb, legalábbis ugyanazt tapasztalom, nem teljesen 100%-os a lejátszás, viszont ott van fejlesztés, bár az elmúlt napokban visszafelé fejlődtek, de javításra kerül(t). Én elengedtem a témát, amíg működik a Leia, addig használom, ha már nem akkor beüzemelem a Fire Stick-et, amit már megvettem csak még nem vettem át.
-
nfsu17
veterán
nálam sincs semmi gond, leia alatt sem volt, most matrix alatt sincs. Megy ahogy kell, nincs fagyás, akadás, lassulás. Rég rossz, ha már ilyen parancsokat kell adogatni, hogy az op rendszer "rendesen" menjen. Kb mint ha win alatt a registryben turkálnék, hogy gyors legyen a gép, meg ne fagyjon.
blakey-t sem értem mi baja a matrixszal, a 0. verzió óta azt írja (írta), hogy teljesen használható, simán át lehet térni, stb...most meg visszamegy leiára. Persze mindenki azt csinál, amit akar.
De én most nem értem mi ez a matrix ellenesség. Oké, több addon nem megy gondolom, mert nem írták át, ez lehet sokszor döntő érv. Én ezek szerint nem használok ilyeneket. Tény, hogy én nem HC user vagyok, nincs netflixem sem, hbo sem, de van azért jó pár addon, t.rrent, "NAS"-ként is használom, filmek, stb. A lassú boot idő (40-42s) most a legnagyobb bajom, új korában ez 28 körül mozgott. Azért ki lehet ezt is bírni, max egyszer egy sd-n kipróbálok egy szűz rendszert, visszateszem a mentést, és ha marad a gyorsabb boot, akkor átteszem azt emmcre. És lehet ugyan ott leszek akkor is majd addigra
....40s -
kikinda2
tag
Nézd meg hány mag van a CPU-ban ami a gépedben van és az első paraméterként a magok számát próbáld. Az enyémben pl. 4+2 mag van és 6-os paraméterrel is jól működik. Innen érdemes visszafele lépkedni ha szükséges. Szerintem a compiler valami rossz paraméterrel forgatta a verziót ami elérhető a hivatalos oldalról.
-
kikinda2
tag
Ez csak egy javaslat a CPU core-onként használt memória pool-ok számának meghatározására. Az 1 érték azt jelenti, hogy az összes core egyet használ, a multi thread funkciót erősen limitálhatja. Talán helyesebb 2 értékkel indítani, de nekem 1-el is jól megy a masina. Ha mélységében érdekel a téma, akkor érdemes rákeresni a LINUX és
MALLOC_ARENA_MAXkifejezésekre együtt a gugliban. -
Beni2360
félisten
-
cof
veterán
Távirányítóval FB?

Hát kitartást, és sok türelmet hozzá. Ha nincs érintőképernyő egy egér a minimum, de a kommentelés is egy örökkévalóság virtuális billentyűzeten. Én telefonon is utálok pötyögni.
Ha már PC "helyett/mellett" használ Androidot bárki akkor egy egér+billenytűzet a minimum a gagyi gyári táv. helyett, mert az semmire nem jó tényleg csak max. Kodi alá. Akár légegér amin van fizikai qwerty billentyűzet.
-
Beni2360
félisten
MOst, hogy irod raneztem. Kábelen a DGI jön be a tv-be ott Felhasz,-De-Jud/0. A De úr pedig 10-n VAN. Mot-Pro-ki. A DIGIN általában sportot nézek és így toketes a kép, éppen az Alpesi sí futam megy és ott van oldal mozgás. Ne kérdezd miért 2,5 éve állítottam be. Mozi meg HDMI-n ott sima van és a valósághű - be, de nem állítható. Az előbb elneztem. AZ Iptv külön hdm-in megy a tv-be ott van ki-re állítva.
Maxel bocs, hogy rosszul írtam, -
Beni2360
félisten
A Disable GUI scaling ezt találtam.
Ha a GUI 4K 23.98 ra van állítva - Na evvel én is próbálkoztam de nem igazán jó választásnak bizonyult, akadozott a GUI meg már nem emlékszem de egy két nap után vissza állítottam. Eredetileg 1080p/60 Hz van készítve a GUI. Azért írtam a hűtést, hogy ki lehessen zárni az akadásokat a meleg végett. Volt olyan boxom amiben egy régi VGA 12V venti ment 5V-n lassabban. Ideglenesen alá tenni ameddig teszteled.
(A ZIDOO-nál nálam ez van választva vagyis Auto/2106p igaz ott is írják, hogy a GUI nem arra van de mivel Auto-ra van téve és a kijelző 4K/60 arra fixálja, és mindent 4K /fps a videó szerint küldi ki.) -
vargalex
Topikgazda
Hirtelen ezt az Ugoos X3 Pro review-et találtam. Idéznék: "This is why I do not recommend trying strong games because it will cause a greater load on the processor, which will release more heat, reaching 75ºC or more, causing a huge performance drop. But on normal use like watch movies, the temperature is acceptable between 40ºC and 55ºC." Szóval, nem biztos, hogy sokkal jobb...
-
belashx
senior tag
Tényleg pöpec kis doboz.(4GB RAM, 32GB háttértár)
Túl sokszor akartam olcsón megúszni a dolgokat, így törekszem a korrekt minőségű, jó ár/érték arányú cuccokra, amivel jópár kapufát ki lehet hagyni (de nem az összeset).
Van nekik S905X3-as boxuk is, de az is kb. dupla áron van az x96max-okhoz képest (talán), viszont ugyanez a szoftver - nulla mókolással tud kb. mindent. Nem mintha nem szeretnék kütyüzni, de a gyári megoldások általában jól működnek.Van egy pár éves, 1TB-os Samsung vinyóm, azzal nem volt gondja, ha jól rémlik, de nem használom, így hosszútávú tapasztalatom nincs vele.
Tavaly kb. 45e Ft volt eu raktárból, egyáltalán nem bánom.
-
nfsu17
veterán
Megnéztem az 'akad' 'nemakad' samplejeidet.
Csak 1080p tv-n.Ugye 50hz a menüm.
A nemakad teljesen jó, indításkor azonnal vált egyszer.Az akad:
Na ott olyan, hogy elindul a videó, de nem vált rögtön...ekkor megnézem az infopanelt, valami elcseszett 23.810 fps-t ír rá, vagy mennyit...majd pár sec és vált frekit, majd helyreáll az fps is...23.976
Nem tudom ezek honnan vannak, de én több száz ilyen anyagból egyszer sem találkoztam hasonlóval..bár dv, hdr és társait nem tudok nézni, de szerintem itt sem ez a gond...az fps-el van valami az elején.
Én azt mondom az egy elcseszett anyag lehet -
nfsu17
veterán
Ez yt addon ''hiba'', mert amúgy a kodi sima film esetén nem vált 2x. 24fps-nél sem. A fejlesztőt kellene erről megkérdezni. Próbaképp tedd 50 hz-re és próbáld ki. De 60-al is nézheted. Akkor értelemszetűen a 30 és 60 fps filmeknél nem vált, 25-nél igen és 24-nél valószínű 2x
-
nfsu17
veterán
(én 50Hz-en járatom a kodit...az alap 60Hz úgy tudom)...de tök mindegy, mert úgyis a filmhez állítja a frekit...vagy nem is vált, ha 25fps a videó)
nálam így viselkedik a YT addon: (nem tudom ugyan arról beszélünk-e...elindul a videó, frekit vált, majd 1-2s múlva megint frekit vált és onnantól kezdve végig jó)
Forrás...............Frekiváltás száma
-23,976 fps >> 1x vált
-24 fps....... >> 2x vált (BSW-Mióta elhagytál klip)
-25 fps .......>> nem vált (Desh - Kukásautó)
-29,97 fps ...>> 1x vált
-30 fps ........>> 2x vált
-50 fps ........>> nem vált
-59,97 fps ...>> 1x vált
-60 fps ........>> 2x vált -
cof
veterán
A videón egyébként mit kellene látnom? Semmi akadást nem látok
Igen?

Pedig tök darabos az egész, amikor forog a kamera, meg csíkozik is kicsit, ezt a bőrön látni legfőképp.
PC-n nézem monitoron, 1080p/60Hz monitor 60Hz. Mivel monitor itt semmi képjavító funkció sincs, az én értelmezésem szerint a cím is arra utal, hogy miért kapcsoljuk ki a motionflow-ot, mert akkor ilyen darabos lesz ha nincs kikapcsolva.
-
cof
veterán
Nálam az élő TV (saját USB tunerrel) is már beakadt ha 75 C fölé ment a CPU (kijelző szerint).
400% az hogy?
Emlékszem még régen windows commanderben volt olyanom, hogy 114% volt a másolás de soha nem ért véget.

Amúgy nfsu17 jól mondja, minden képjavító szolgáltatást ki kell kapcsolni ha kadenciahelyes a lejátszás mert csak belezavar a képbe. Márpedig CE alatt az ha jól be van állítva, másik rendszer alatt nem biztos, sőt.
Szóval ha nálad akad a videó ha nincs kikapcsolva a motionflow akkor vagy a CE vagy a TV nincs jól beállítva.
Pl. itt ez a videó. [link]
Nézd 1080p 60Hz-en 60Hz-es monitoron, nem folyamatos a kép.
-
Beni2360
félisten
Hát most én is egy kicsit állítgattam az ondemand módra 4K kijelzőnél FHD videóknál elsötétül a kép az elején, gondolom a freki váltás miatt. Ha meg performance módba teszem akkor nincs elsötétülés egyből indul a videó. Nekem nem pörgeti a CPU-kat mindkét módban hasonlóak a %-k. 3-28% közt mozognak 4K esetén is.
cpu temp meg 51-60 közt szokott lenni igaz nekem van alatta egy ventilátor.
Nálad még tényező lehet, hogy 4K játsszól le FHD képernyőn. De lehet, hogy tévedek.
-
kokokka
addikt
-
vargalex
Topikgazda
Nem érdemes performance módban használni, mert akkor mindig maximális órajelen járnak a magok. Egyébként pedig CE alatt a dtb-ben definiált 75˚C-nál elkezdi lekapcsolgatni a magokat...
-
nfsu17
veterán
Teljesen fölösleges kadenciahelyes lejátszónál ezeket a mozgásos xarságokat bármire is tenni. Vagyis egyre kell tenni: OFF
mi a fenének használjátok úgy?
Nem mondom, hogy ez a hiba, de én biztos kikapcsolnám. Nálam ki is van.
Ha a ''jól beállítva'' offot jelent, akkor elnézést a kirohanásért.
...
75 foknál kezdi el lekapcsolni a magokat.
De ez még nem jár lejátszáskori hibákkal, mert egy x3 box elég erős már, egy 4k lejátszáskor...hw gyorsítással...bőven 30-40% körül megy a cpu...ha elveszel belőle egy magot, még úgy is bírni fogja akadás nélkül -
Beni2360
félisten
Beuzemeltem a Mátrixot mer sokáig hanyagolja volt és több HDR videót indítottam de mindegyik rögtön váltott nálam. Nem úgy mint amit linkeltel. Tesztek és komett anyagokat ettem vagy 10 db-t. Lehet, hogy tv függő? Ott az EDID küldés el lesz gond vagy anyag hiba. Yt-t nem néztem, nem is tudom, hogy fent van-e. A TV-n olyan szép, hogy az bőven elég. Meg ott nem minden 4K - 4K.
-
Beni2360
félisten
Hát megnéztem az X96 Max+-n Leila-val.
Ami akad a HDR-nél nem vált át a box 2160-ra hanem 1080p/60 Hz tolja ki az elsötétülés alatt nem csinál semmit. Itt az anyaggal lesz gond mert más HDR-nél szépen át vált 4K-ra a kimenet és a megfelelő HZ-re vált.
Nézd meg más HDR videóval is én megnéztem vagy 5 db-t mindenhol vált 4K-ra.
A DV változatnál pedig egyből 2160p/24Hz-n jön ki az anyag. Igaz itt van egy pár skip eldobálás.
Bekapcsolom a Matrixot és ott is megnézem.
---------------------------------
A mátrixon az elsötétülés alatt vált 2160p/23.98-ra ezért van a sötét kép. Ez a ZIDOO-nál is jelen van de rögtön az elején.
A DV-nél simán 4K-val kezdi a lejátszást.
Meg kell, hogy jegyezzem a HDR-s változat sokkal szebb képet ad mint a DV-nál.
Ezeket a kimeneti kiírásokat egy billentyűzet O betűjével tudod előhozni. nekem a távon ez a funkció a 0 gombra van applikálva a Keymap Editorral. -
mikrofon
veterán
Valóban igazad van. Te ezt kérdezted. Én válaszoltam a kérdésedre is. Illetve ha már erről írtam leírtam egy szubjektív véleményt azv egész box és android témáról.
Azóta megy itt a kötözködés hol azon hogy ez nem is igaz mert csak 1% a különbség. Hol arról hogy én nem tudom beállítani a Kodi-t ezért nekem nem való....
Sajnálom hogy ebben a témában neked is és sok embernek is elment érzelmi alapra a dolog és nem tudja elfogadni. Hogy nem azért nem jó nekem a CE és a Kodi, mert nem tudom beállítani , hanem azért mert számomra jobb az android plusz cél alkalmazás.
Kérlek olvassátok már el a topik címét! Az alapján teljesen elfogadható más fajta vélemény leírása is. Persze igényelne némi toleranciát és elfogadást.
De ez most már igen unalmas.....
Én hagylak titeket abban a tudatban hogy ce a kodival a legjobb ti meg engedjétek meg, hogy én ne így gondoljam és fogadjátok el.Lehet hogy a CE a legjobb , de vannak korlátai. Ha azokon átlépve használunk egy box-ot akkor jobb és egyszerűbb az android és az app-ok, mint hol a tv okos részét használni hol a box-ot ce-ben indítva, hol átlépve androidra.
Máshogy már nem tudom leírni hogy számomra miért nem a CE a megfelelő bármilyen jó is.
I -
mikrofon
veterán
Nem mert bizonyos dolgok pl youtube és spotyfi sokkal bonyolultabb mint android alatt. Ahol simán elindítja cél alkalmazást. Ha kell androidon Kodit indítanak, ha másra van szükségük akkor másik cél alkalmazást mert van rá lehetőség. Ez CE alatt ez így nem lehetséges csak bonyolultabban .
Tehát sosem lesz egyenlő szerintem.Mennyit kell ezt még ragozni?! Nem hiszem el hogy ennyire nem akarod érteni amit írok, főleg hogy saját magad is tapasztalod.
-
-
cof
veterán
Azt játssza ami elérhető. Pl. itt ez a 4K teszt videó: https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ
Látható, hogy 4 féle kodekkel megy a 4K. Igaz a webm-nél a legmagasabb a bitráta, mégis az mp4_dash-nek jobb minőségűnek kellene lennie (utolsó előtti) mert azok AVC kódolásúak (ez az eredeti nyers anyag is gyanítom).
Egyébként én nem használom YT-ot, de még 4K TV-m sincs. Csak technikai infók miatt válaszoltam.

-
mikrofon
veterán
"párszor már futottam bele olyanba, hogy a Kodin akadt egy film, problémás volt, míg CE tökéletesen játszotta le ugyanazt."
Én viszont nem futottam még bele ebbe. Minden tökéletesen megy android alatt. Lehet mert bizonyos dolgokra nem kodit használok mert nem csak az létezik. Androidra van jobb médialejatszó.... De ha egy DV akadna meg, nehezen inditaná el CE alatt .... főleg a kisgyermekem....Itt többen is valamit félreértettetek. Vagy csak nem akarjátok elfogadni a másféle véleményt. Nem azt mondtam hogy nekem popcorn kell vagy társai. Mert nem alap szintű dolgokra használom csak a box-ot. Ezeket viszont számomra sokkal egyszerűbb android alatt beállítani és sokkal megbízhatóbb is. Mindemellett az egyik legfontosabb feladat a média lejátszás. Ráadásul így hogy a kisgyerekek is barmikor tudják használni. Érre szeritem az android a legalkalmasabb.
Nem is értem ... ez egy szubjektív vélemény mit akartok bizonygatni... Ami feltehetően ritka ezen a topikon, mert itt inkább a programozók gyűlnek össze akik készség szintén űzik ezt, így fel se tűnik ....
Olyan ez mintha 23 Celsius fokban én azt mondanám hogy melegem van ti meg azt bizonygatnátok pedig 23 Celsius fok nem is meleg...
Kicsit lépjetek már ki a saját valóságotokból és hogy az az egyetemes igazság és az egyetlen járható út. Aztán úgy próbáljátok végig gondolni.
-
belashx
senior tag
Nekem is Ugoos AM6Plus van, és amiben egyetértek a fórumtárssal, hogy ez egy jó minőségű box Androiddal, ami mindent tud alapoból.
Azt írod, nem számít a hűtés, de elég sokat elárul a kütyü minőségéről, annak esetlegességéről. Itt nincs kérdés. Persze nem eszközről folyik a diskurzus.
CE jobb, mint a Kodi - alapozom ezen kijelentésem arra, hogy párszor már futottam bele olyanba, hogy a Kodin akadt egy film, problémás volt, míg CE tökéletesen játszotta le ugyanazt.
Ettől függetlenül én sem használom a (gyári dualbootos) CE-t, mert a francnak van kedve mindig újraindítani CE-be, aztán meg vissza, ill. DV képes a tévé. Ilyen filmeket általában Plex-szel játszok le (NASról).Ha már minőség: előtte PC+madVR kombón filmeztem, annak jobb volt a minősége (nem tesztelgettem, csak benyomás), de a GPU folyton fel akart szállni, ami megölte az élményt.
-
mikrofon
veterán
A ce-vel a legnagyobb bajaim:
- nem volt képernyőtükrözés, képernyőátküldés mobilról laptopról tabletről
- a youtube borzasztóan lassú volt, a keresés is és minden
- mindeg volt egy addon ami épp nem működött, vagy fejlesztés alatt volt vagy frissült emiatt mindig kellett piszkálni
- a beállítás túl macera, időnként komoly programozást igényel....Az erős rendes mit jelent?
Számomra egyiket se azok közül amit írtál.
Erős: 4GB ram és gyors proci. Ezek nélkül használhatatlan az android, csak a CE marad.
Rendes: aminek a hűtésével nem kell szórakozni, nem kell hozzá szétszedni, tehát nem én fejezem be az összeszerelést a gyártó helyett hanem már úgy teszi béle a gyártó a dobozba hogy kész, illetve van hozzá rendes gyári android nem nekem kell a szoftver fejlesztői munkát elvégezni.Számomra a média fogyasztás nem csak a képi és hangi megjelenítést jelenti, hanem hogy hogyan jutok el odáig. Pl, hogy csak kiveszem a dobozból, összedugom, feltelepítem rá amit szeretnék, beállítok pár dolgot aztán mindig megbízhatóan tudom nézni hallgatni rajta azt amit szeretnék.
Ráadásul azt is nagyon szeretem hogy a kisgyermekeim is tudják használni, mert megbízhatóan tudja azt amit kell önállóan.Szeritem te jó példa vagy a CE negatívumaira. Elég sok mindent meg tudsz csinálni és még is csinálsz. Még is rendszeresen jössz és kérdezel, mert vagy érjen nem működik vágják vagy éppen nem tudsz valamit megtenni amit szeretnél. Nah ilyen androidon egy megfelelő box-szal nincs.
Azt is elfogadom hogy van akinek ezek nem okoznak gondot sőt kifejezetten szeretik, de én inkább használni szeretem az eszközöket.
De persze azzal is tisztában vagyok hogy ez itt nem egy népszerű álláspont mert itt sok a CE fanboy. Ezzel számomra semmi baj nincs. El tudom fogadni. Ráadásul számomra DV nélkül érdektelen a CE. Így egyszerű miért nem használom és miért nem szeretem.
-
blakey
titán
A felső rész az "ún. analóg rész", tehát az felel azért, hogy az adott kimeneteken milyen analóg hang menjen ki, tehát HDMI-n a szabványnak megfelelő LPCM hang fog kimenni, SPDIF-en szintén, stb, és ehhez jön a hangtovábbítás rész, tehát a kettő együtt fogja eredményezni azt a beállítást amire szükségünk van. Csak simán a hangtovábbítás kevés ahhoz, hogy minden hangot megkapj, de a csatorna szám beállítása sem mindegy, valójában egyszerű de összetett a dolog.
A hangtovábbítás valóban azt jelenti, hogy nem nyúl bele, de ez csak akkor igaz a 100%-os értelemben ha a kimeneti rész analóg része is jól van beállítva, önmagában egyik sem lesz 100%-ban érintetlen, a kettő együtt már azt eredményezheti, hogy érintetlen hangot fogsz kapni.
Nem mindegy, hogy a fenti (analóg) részen mi van beállítva. Egyes boxokon kiválóan érzékelhető a "fenti" rész beállításainak eredménye, pl. S905X3 esetében ha SPDIF-et választok akkor HDMI-n nincs hang, stb. -
mikrofon
veterán
Azért gondoltam relevánsnak. mert a shield előtt ugoos am6 plus-om volt. Akkor folyamatosan probálkoztam a CE-vel android helyett mert itt midig azt olvasni hogy a CE a legjobb. Én már akkor sem voltam erről meggyőzve. Azóta pedig rájöttem hogy nekem nem a CE a jó irány.
Szerintem ez úgy van hogy
gyenge box + CE
Erős, rendes box + android
Gazdagembereknek meg az előbb említett medialejátszók....
Ez a három kombináció közül én a középsőre szavazok.Egyébként van még egy ugoos x2 boxom. Azon CE van mert azzal az a jó. Mérete miatt tartottam meg. Ezt használom utazósnak.
-
mikrofon
veterán
Az AFR akadozása szerintem viszont igen negatív tényező, ez a CE- és már előtte is hibátlan jó ideje:
Nem akadozik, hanem gombnyomásra indul. Teljesen elérhető és ez azokra az alkalmazoasokra ogaz amikbe nincs benne. Tehát a kodi-ra wimu-ra és smart tube next-re nem. ott hibátlan az AFR.Ugoos-on droid alatt hasonnlítod össze?
Igen!
Ugoos am6b plus box-on semmi értelme a ce-nek. Nem tapasztaltam semmi előnyt csak hátrányt!
Szamomra az androidon a
Kodi+addon-ok
Torrserv +wimu
SmartTubeNext
Valósítja meg a gördülékeny es megbízható medialejatszót.
Jah es en használom a surfshark vpn-t. Az is egyszerűbb androidon.Netflix-es gondolatmeneteddel teljesen egyetértek. Ezt csak teljesség kedvéért írtam.
Írhat bárki bármit a shieldnek szebb a képe szeritem.
De ez szubjektív nem objektív. Kerestem is beállításokat az ugoos-on hogy lehet olyan széppé varázsolni. -
mikrofon
veterán
Az orosz fórumon akár az ugoos akár az nvidia shield topikban ha előkerül egy ilyen gondolkodású ember akkor a zidoo 10-es verzióját szokták neki ajánlani. Állítólag ezek a drágák közül az a legjobban használható, annak a legjobb a képe és azzal biztos évekig elégedett lesz, és így legalább nem jön vissza a fórumra panaszkodni. Tehát ez a win - win szituáció ha a pénz nem számít...
-
mikrofon
veterán
És neki van igaza. Én most váltottam nvidia shield tv pro 2019-ról ugoos am6b plus-ra . A shield-nek észrevehetően szebb a képe. Ráadásul azon van AI felméretezés. Egy jó minőségű 1080p és 720p filmből észrevehetően jobb képet csinál 4k-ra. A rajta lévő play áruházas kodi mindent visz. A dv-hez kell egy spéci verzió. De ott a wimu es a novaplayer is. A rá rakható smart tube next is pörgősen működik reklámok nélkül. Ráadásul az összes Streaming alkalmazás a netflix is tökéletesen és megbízhatóan működik. Nincs olyan hogy most éppen nem jó, a fejlesztők próbálják megoldani....
Két hibája van:
egy hogy automatikusan a frekvenciaváltás nem megbízható ezért manuálisan kell néha aktiválni a menü gomb kétszeri megnyomásával...
második pedig hogy atv van rajta így a telepíthető alkalmazások korlátozottak.
Ráadásul egyből a dobozból kivéve működik. Nem kell a ce-vel, a telepítésekkel és beállításokkal szívni és szenvedni. A hűtési gondokról ne is beszéljünk...Ezek miatt össze se hasonlítható a shield tv pro 2019 egy ce-s olcsó box-szal. De ez csak a pro 2019 változatra igaz. A shield tube -ot nem szabad megvenni.
De a fentiek igazak egy ugoos am6b plus-ra is.
Hétköznapi ember számára a CE szerintem túl komplikált....
-
blakey
titán
Ahogy írtam az úgy működik, tehát a teljes "RAW módhoz" Multi CH kell, ekkor lesz pl. 7.1 csatornés LPCM-ed, amennyiben olyan az anyag, lesz HD hangod, stb. TV-k esetében bizonytalan a dolog, mert van amelyik valamilyen módon megszólaltatja, van amelyik néma lesz, stb., AVR-ek esetében pedig hangtovábbítással együtt lesz teljes a "hangkínálat". TV-knél az egyszerű HDMI kimenet kell és esetleg DD, DD+ és DTS ami megfelelő a HD hangokkal már gondok lehetnek, ha a TV nem tudja kezelni. Elég sok TV szintén nem tud mit kezdeni a Multi CH-val, mert a box kiküldi érintetlen módban és a TV meg süket lesz, vagy rosszul szólaltatja meg. Még a CE legelején "sz@rrá" teszteltem ezeket a dolgokat, úh. mindegyik menüpontnak van valamilyen funkciója.
-
blakey
titán
A Multi CH-nak is jónak kell lennie, feltéve, hogy a többi paraméter (a továbbküldés) mind be van jelölve, ebben az esetben pl. a 7.1 csatornás LPCM Multi CH-ban fog menni, illetve a többi hang is a formátumnak megfelelően fog megszólalni, ez a "teljes passtrough", ha a Multi CH nincs bekapcsolva akkor a többcsatornás LPCM Dolby Digital-ban fog megszólalni, de a többi hang a formátumnak megfelelő lesz. Tehát érdemes tiszában lenni a fogadó eszköz hangformátumaival.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Kuponkunyeráló
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Gigabyte H310M-H + i5 9500T + Arctic Freezer 11 LP + 16 Gb 2.400 Mhz Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3675
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3905
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

, ahelyett, hogy filmeznék.

DoItYourself