- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #54640 üzenetére
Akkor az a TV nem szolgáltat EDID infót, így azon a felbontáson indul, amin a droid hagyta, és beírta az u-boot változókba. (1080p 60 Hz) LE alatt ezt nem lehet állítani, de ha van rajta droid, ott igen. CE jobb lenne, mert az legalább, ha először a box kap tápot, és a TV csak később, akkor 480p-ben indul, azt tudnia kell bármelyik TV-nek.
-
Martin Eden
tag
válasz
tobias40 #54416 üzenetére
Alkalmazást tudok telóra: Sofascore. Elsősorban eredménykövetésre van, de adott eseménynél azt is jelzi, melyik csatorna közvetíti. Alapesetben a magyar csatornákat listázza, de egy gombnyomással lehet váltani az országok között. Web-esből csak régről rémlik a liveonsat, de ott azt hiszem csak foci van.
Bár a sofascore-nak is van böngészős verziója, de én ott nem találtam ezt a funkciót (nem is használtam mondjuk eddig soha, az app tökéletes nekem.) -
blakey
titán
válasz
tobias40 #54371 üzenetére
Melyik LE/CE-t használod? Az advancedsettings illetve a memorysize nem jó. Az elnevezéseket elnézve ez a korábbi Kodihoz való.
Ezek az elnevezések jók Krypton óta, kezdésnek ezzel is megpróbálhatod, hátha segít.<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>209715200</memorysize>
<readfactor>8</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
-
válasz
tobias40 #53276 üzenetére
létezik ilyen app millió féle fajta, kiteszed a gyorsindítóba az ikonját, és 2.kattintásra ott vagy a kikapcsolásnál
ha elég a kikapcsolás és újraindítás akkor ezt töltsd le
2.gomb van reboot és kikapcs
ha pedig kicsit bővebb funkciók kellenek ezt töltsd le
itt már több opció van(de a beállításaiban el lehet rejteni ami nem kell)
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #53023 üzenetére
Ennyire nem vagyok kezdő, már nem szerepel az amivel feladták és egy általános bejegyzés van. De nem is ez volt a fő kérdésem.
(#53020) DroiDMester
Ezt mondjuk nem értem, hogy miért számítana bele. A nyomtatványon külön kell szerepeltetni a box árát, külön a szállítási költséget de a biztosításnak meg nincs helye. -
cof
veterán
válasz
tobias40 #52430 üzenetére
Akkor itt a direkt link: [link]
Ha Kodin belül nem szedi le érdemes felmenni az msrepo oldalra és manuálisan leszedni: [link]
A béta ne tévesszen meg, jól működik, LE-n csak ez a lehetőség van, vagy egy másik gépről futtatni a servletet és onnan megosztani, IPTV vagy TVheadend-el.
CE-n megy a servlet is, a különbség mint írtam, csak a műsorújság hiánya az addonban.
CE alatt a servlet-el így össze lehet hozni:
-
válasz
tobias40 #52406 üzenetére
NFS kilőve, mert kell a windows miatt az smb. Ha egyesével adok hozzá, azt lejátsza. Xiaomi r1d router tomatoval, ennyi a "nas".
Nekem annyi kéne csak, hogy legyen egy fájlkezelőm, katt a filmre és menjen, mint Xubuntun/Win10/Androidon EsExplorer. Nem kell ez a csicsa. Egérrel rádobnám a feliratot vlc-n és kész, fapados vagyok...
Egy film úgy is csak addig van fent, amíg meg nem nézzük. Lehet nézek még androidot, végül is vlc adott, esexp adott... CoreElec alatt viszont rendben van a lejátszás. -
dugesz77
őstag
-
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #51290 üzenetére
Na megnéztem neked, hogyan tudod egyesével törölni.
Bemész az edit menüben és kiválasztod azt ami nem jó és nyomsz egy ok majd felugrik egy ablak, hogy törőlni vagy szerkeszteni akarod. Törlést választva minden egyes rossz gomb után mielőtt kilépsz az egészből menteni kell. És nem lesznek rossz gombutasítások. Azután szerkesztheted a megfelelő gombokat. A nem változtatottak megmaradnak. -
divan
őstag
válasz
tobias40 #50886 üzenetére
Ez is nagyrészt azt használja, de sokkal sokrétűbben beállítható, és ha itt nem talál infót, akkor máshol is keres. Ha ragaszkodsz a TMDB-hez, akkor az "Eredeti filmcím megtartása" után vedd ki a pöttyöt, akkor a magyar címet fogja használni, ha van, ha szeretnéd megtartani az eredeti címet, akkor legyen bekapcsolva.A preferált nyelvet állítsd "hu"-ra, itt mást nem nagyon tudsz állítani.
Nem feltétlenül, mondom a Universal Movie Scrapert is be lehet úgy állítani, hogy mindent a TMDB-ről szedjen, de egyébként igen.
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #50483 üzenetére
de mire jön elő a kurzor - ezt mintha írtam volna ez előbb.
Van egy Back gomb avval lehet vissza lépkedni és nem váltja ki teljesen a távot ha nem rendelsz a gombokhoz dolgokat.
Kikapcs restar fő oldal kikapcs gomb és az egér kurzorral megy dupla katt vagy kurzor pozició és ok gomb.Na de azért foglalkozzál te is a dolgokkal, ne mindent mástól tanulj el.
IGEN egyforma a viselkedése. -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #50462 üzenetére
Hát akkor kifogytam az ötletekből.
Laptopon is kipróbáltam,ott érzékelte a win8.1 hogy rádugtam,eszközkezelőben is megjelent de semmit nem csinál ott sem semmilyen gombra sem! - Ott nyiss meg egy jegyzet tömböt és gépeljél. Vagy a touchpadon koppint és az egérnek meg kellene jelennie.
Most olvasom a terméklapot: MEASY GP800 2,4 GHz-es vezeték nélküli érintőpad billentyűzet Air egér távvezérlő PC laptop projektorhoz - BLACK
Rendszertámogatás: Android, Windows 98, Windows ME, Windows Vista, Windows XP
Nem itt van a gond? Habár a képeken jelzi a TV boxot.
Olvasva a kérdéseket és a válaszokat másnak is voltak gondok, de lehet, hogy kifogtál egy rosszat készíts videót és kérjél refundot. -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #50447 üzenetére
Világít rajta a piros led és a kék is de bármit nyomok nem megy. - Cseréld ki egy új egy forma elemre. Ha a piros világot gyenge az elem és a kék villogó fény szeretne kapcsolódni de nem tud.
Innen onnan összeszedett nem páros elemekkel nem fog működni.
Most annyit változott hogy miután abba hagyja a kék led a villogást utána letudok nyomni egy pl ok gombot amire reagál de utána megint villog a kék led és ameddig az villog addig semmire nem reagál!- Na pont ez mutatja, hogy gyenge az elem. Pihenés után van még annyi cufla benne, hogy egy gombra reagáljon de aztán kifújt. Nekem cserélhetős mobil akuval van. Mikor villogni kezd a piros lámpa rádugom a töltőre és töltés alatt folyamatosan ég a kék lámpa amíg fel nem töltődik. -
zsiga68
őstag
válasz
tobias40 #50447 üzenetére
Lehet hogy rossz. Vedd ki az elemeket és zárd rövidre az elemfészek + és - pólusát. tartsd így egy jó pár másodpercet és rakd vissza az elemeket. Nincs a lakásban más wifis egér vagy bármilyen wifis eszköz amivel összeakadhat? Nem gyenge az elem? Van egy párosítási leírás is a linkelt oldalon.
-
kenand
veterán
válasz
tobias40 #49016 üzenetére
Ha update akkor a .tar kell neked. sambán tedd az Update mappága és restert
-
Kroni1
veterán
válasz
tobias40 #48995 üzenetére
Így van!
Több rendszergazdától hallottam, hogy a vinyókat nem a 0-24 teszi tönkre, hanem a sok leállás indulás! Menet közben nem igazán szoktak meghalni a szerverhdd-k sem, ellenben kényszerű leállás utáni indításkor van, hogy a többszáz vinyóból nem indul már el néhány. A másik érdekes és már-már hihetetlennek tűnő infó, hogy a hdd-nek a legjobb 35-45C között, de ha ennél hidegebb az átlaghőmérsékletük akkor sokkal nagyobb az esély a meghibásodásra, mint ha melegebb! Szóval nem a meleg és a működés hanem a hideg és az indítás a hdd-k legnagyobb ellensége.
Az enyémen még a standby is ki van kapcsolva, mert azzal mindig áramtalanítja és újra felpörgeti a vinyót, kell a francnak. De sokszor éjszaka is el kell érnem a cuccokat ha máshol vagyok, így nekem kell a 0-24, az elmúlt években csak nagyon ritkán volt újraindítva, és eddig nem volt semmi baja kb 5 év alatt..
-
rooney8
aktív tag
válasz
tobias40 #45613 üzenetére
miután felraktad az hbo go kiegészítőt, még egy libwidevine.so nevű fájlt be kell másolnod a megfelelő helyre.
itt leírtam hogyan kell bemásolni.winscp kiegészítés: sftp protokollon keresztül kell belépned, kell a box ip címe, illetve a felhasználónév az root, a jelszó pedig coreelec
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #45599 üzenetére
Csináltam restartot és most ott tartok hogy már "majdnem" elindul a film lejátszás,nem kéri be az adatokat a plugin,de csak felvillan hogy mennyi idő és utána nem csinál semmit..
"curl -Ls http://nmacleod.com/public/libreelec/getwidevine.sh | bash" ezt is be kell írni valahova nekem?
Ha igen hova?Eddig már elhaladtam "magamtól",most már segítsen vki,itt vagyok a lejátszás kapujában!
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #45592 üzenetére
Kodi és kiegészítői összefoglaló. Olvasd el, az HBO GO kiegészítő és aszerint kell eljárni.
-
-
Csicsóka
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #38416 üzenetére
Látnia kell az első partíciót, ez alap dolog még a dózernek is. Esetleg írd ki még 1x az image fájlt, bár ha a droid update progi látta a start.zip-et akkor valszeg jó lett az. Biztos hogy gigabites ez a box? Mert itt nem ez áll, és akkor a gxbb_p200_1G_100M.dtb kell hozzá.
-
Locutus
veterán
válasz
tobias40 #38412 üzenetére
Mondjuk azt én is észrevettem, hogy a dtb csere elég pongyolán kezelt téma a CoreELEC fórum esetében.
Bár írják, hogy a folyamat része, de semmi támpontot nem adnak, hogy az image-ben lévő 30 dtb közül melyiket kéne használni, és mi alapján. Utalgatás persze van bőven, ha valakinél nem működik, hogy biztos a dtb miatt, de ebben a formában azért illene egy rendes leírást mellékelniük az ügyben. Ehhez én is itt a PH első posztban lévő dtb leírást vettem alapul, hogy kisakkozzam melyik is kell nekem. (De aztán rájöttem, hogy az én készülékemhez az alapból berakott is jó mondjuk.) -
ttt
senior tag
válasz
tobias40 #37452 üzenetére
Jó is lenne már egy boot menü. Csicsóka! Nem dobsz össze egyet?
Ha fixáltad az LE ip-jét ugyan azt az ip-t kapja.
Legnagyobb valószínűséggel nem indul el a box két rendszerrel. De az is lehet, hogy az utolsó elindult rendszer állna fel, vagy a priorítás/gyorsaság szerint. Én mondjuk nem kísérleteznék ezzel - de ha jól emlékszem volt már ilyen véletlenül és nem indult el...
-
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #37452 üzenetére
Persze, hogy új ip címet kap én meg is lepődtem mert 3 jegyű vég számot kapott. Én nem szoktam fixálni amit megkap az végig az marad avval a rendszerrel.
Nem tudom mi lesz ha mindkettőt bedugod. Talán az erősebb kutya b...k elven fog betölteni, vagy az sd az első a sorban vagy nem.Egyelőre filmnézésnél nem volt hiba, de menüben 2x kifagyott és kb 1 perc után tért magához.
Dual botról ne álmodozzál még. -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #37398 üzenetére
Én a napokban írtam fel penre a szokásos módon mint a LE-t.
SD kártya kivesz-pen bedug-fogpiszkálos módszer indít (többszöri indításra jött be a telepítési menü nálam) de elindult.
Tiszta új rendszert kapsz amit konfigurálni kell mint a LE-t. Semmi köze egymáshoz és mivel ki van az sd kártya pattintva nem tud belenyúlni.
A többi már rajtad múlik.
Bővebben itt. a készítőtől. -
krsanko
tag
válasz
tobias40 #34940 üzenetére
Láma kérdés,de a dinamikus az a DHCP?Mert az LE beállításaiban a saját boxon dhcp -re van állítva és minden szuper,a Megoogo-n autora volt,áttettem dhcp-re,de agyal egy ideig és visszaáll autora és kap egy teljesen idegen IP címet,még nyomaiban sem hasonlít az eddigiekhez,amiket a hálózatba kötött gépeimen láttam.Ja és most bejelzett az AVG-m egy fenyegetést,a laptopomon.Lehet a kettőnek köze egymáshoz?
Vírusos a box??? -
Ejelhar
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Magisk
- Samsung topic
- Audacity - hangszerkesztés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- bambano: Bambanő háza tája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple Mac mini M1 8GB Ram 256GB SSD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest