- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pelican #55697 üzenetére
Nem lehet hogy valami klón BOX -ot kaptál? Eleve azt sem értem mért lehet más a gyári táv, az oké hogy én közvetlen a gyártótól kaptam egy Sample BOX.ot, de annak meg kellene egyezni azzal amit utána a boltokba küldenek, és mindenki meg tud venni!
Nálam PC-re dugva is tökéletesen megy a légegér meg az összes többi gomb is, sőtt a benne lévő mikrofont is látja és működik!
-
válasz
Pelican #55695 üzenetére
N2 hűtéséhez ne hasonlítsd(ott a teljes PCB felülete hűtőbordán van) ezek a kis házban lévő BOX ok más ligát képeznek!
itt csak egy fém lap van meg hővezető párna aminek tudjuk nagyon rossz a hatásfoka!
OTA VAN ahogy mondtam!
és van mód kézi frissítésre is
még konfigurálni is lehet
és természetesen működik is
szóval nem értem hol itt a gond?
ezt meg bővebben kifejthetnéd "Médialejátszásról más elképzeléseink vannak"
-
válasz
Pelican #55693 üzenetére
Van 1átalán GT-King -ed?
Ha lenne nem írnál ilyeket róla! A távja LÉGEGERES sőtt ha a másik BOX.ba dugom CE alatt is TÖKÉLETESEN megy minden funkciója(légegér is) GT1.nél még a POWER gomb is működik ki-be kapcsolható vele!
OTA van és menni fog(ha lesz majd hivatalos STABIL ROM), az egyetlen egy elérhető frissítés(2019.05.27) még csak fejlesztői(developer) verzió, az nem fog OTA-n kiabálni neked, de kézzel simán telepíthető SD ről és USB Burning tool-al is!
a világító koponya tényleg elég furi, de abszolút nem zavaró, fél méterről már nem is látszódik mert annyira diszkréten halvány, hogy szinte csak foszforeszkál!
2K felbontást(2560x1440) még szép hogy nem támogatja, de mondj olyan BOX.ot ami igen! Mert a kezem alatt megfordult az elmúlt pár évben bőven 100.feletti darabszám BOX.okból, de EGYIK SEM tudta a 2K felbontást! Amúgy sem monitoros használatra lett tervezve ez a box, TV nél meg ugye vagy FHD vagy 4K van!
média lejátszással egyedüli probléma az, ami az összes többi BOX nál, nincs automata freki váltás amúgy megeszik mindent, 4K 60FPS HDR.t is röhögve.
Melegedés én próbáltam meg izzasztani de nem sikerült több óra nyaszatolás után se volt 55-60.foknál melegebb, szóval nem nevezném melegedősnek!
USB a hátsó 2.0 pont a RF-vevőre(és UPDATE) van kitalálva, de ha nem lenne elég az oldalsó 2db USB3.0, van még belül a BOX on még egy USB2.0 és egy USB3.0 port is csak nincsenek ki vezetve!
-
-
DoItYourself
Topikgazda
-
Rick4
félisten
válasz
Pelican #54929 üzenetére
Libreelec van a kártyán, arról megy a kodi. De ahogy emlékszem, 1080-as a max beállítás a kép résznél...
Beni:
Optoma uhd300x a pontos típus, egyelőre a következő 1-2 évre tökéletesen megteszi, jelenleg 370cm-ről vetítek egy 300cm képátlójú vászonra, hogy látom-e vagy sem, az ebben a történetben lényegtelen, nem azért vettem 4K projektort, mert mindig 4K műsort akarok nézni rajta, a házimozinak egyetlen megjelenítő a része, az a projektor, nincs tévém. Egyébként egy benq w1070-est vált, annak most járt le a garija, én ilyenkor cserélni szoktam a cuccaimat, az erősítő pedig egy pioneer vsx 933-as lett.CoF: Optoma uhd 300x a projektor, Pio VSX 933 az erősítő, tanix tx3 mini a kis box, libreelec van rajta perpill kodival. CE az mivel tud többet?
-
blakey
titán
válasz
Pelican #54725 üzenetére
Minek írjam le, hogy erősítőn átvezetett jelre gondolok, ha az nyilvánvaló a kérdező leírásából, pont azért kérdeztem tőle a bekötést. - mert az állításod abban a formában nem állja meg a helyét, félrevezető.
Nem értem minek kötekszel. - ezt te műveled velem minden platformon.
Mindegy hogy szerinted tud vagy nem tud, az erősítő tud HDR passthrough-t, írta is a kérdező, hogy a tv HDR módba vált. - kézikönyv szerint nincs HDR-ről szó és mindegy, hogy te mit gondolsz.
Te írsz félrevezető dolgokat ne rajtam kérd számon légyszi. .- te sem panaszkodhatsz. Semmilyen félrevezetőt nem írtam. -
blakey
titán
válasz
Pelican #54721 üzenetére
Idéztem, hogy mire válaszoltam, egyértelműen leírtad, "Mivel 50 fps-sel játszod le a 25 fps videót ott már csak 8 bit lehetséges." - ha erősítőn át vezető jelre gondolsz akkor írd is le, félrevezető ha ilyen formában jelenik meg egy hsz.
Az erősítő kézikönyvében (letöltőttem, megnéztem) egyáltalán nincs szó HDR-ről így szerintem nem is tudja a HDR-t.(#54722) Celtis
A lejátszás jó úgy, ne változtass, darabosabb lesz ha 25fps-el akarod lejátszani. Közvetlenül a TV-hez csatlakoztasd az eszközt és úgy nézd meg. Az erősítőd kézikönyvében egy szó sincs a HDR-ről így szerintem nem is tudja. -
Celtis
veterán
válasz
Pelican #54701 üzenetére
Ó, elsiklottam felette, bocs.
A box Yamaha HTR-4068 erősítőn keresztül van a TV-re kötve. Az erősítő specifikációja szerint ilyen módokat támogat HDMI-n:
The unit is compatible with the video signals of the following resolutions:
• VGA
• 720p/60 Hz, 50 Hz
• 480i/60 Hz
• 1080i/60 Hz, 50 Hz
• 576i/50 Hz
• 1080p/60 Hz, 50 Hz, 30 Hz, 25 Hz, 24 Hz
• 480p/60 Hz• 4K/30 Hz, 25 Hz, 24 Hz• 576p/50 Hz
• 4K/60Hz (YCbCr4:2:0), 50Hz (YCbCr4:2:0A TV HDR módba vált
Felkerült a legutóbbi nightly amiben az O gomb a színmélységet is kiírja. Ezt mutatja:
Úgy értelmezem, hogy a lejtászás 8 bites színmélységgel történik, annak ellenére, hogy az anyag a mediainfo szerint 10 bites, és mással lejátszva nem is csíkozódik.
Próbáltam más HDR filemt, és ott a boxon ment a 10 bites lejátszás. -
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #54662 üzenetére
Az ígért bemutató készül, vagy ne is álmodjunk róla?
-
junkpod
veterán
válasz
Pelican #54269 üzenetére
Arról ne is beszéljünk, hogy ezek szerint 24p beállításon nézi a 23,976 filmeket. Pedig nem ma kezdte, csak biztos régen se voltak túl magas igényei.
Hányadik ilyen trollkodás ez már a topik életében és végül mind belátja, hogy tévedett. Csak azt nem tudom miért kell erolkodni, mikor kérdezni is lehet... -
gyűrű
addikt
válasz
Pelican #54263 üzenetére
Mert az nem probléma, hanem kényelmi funkció lenne nekem. Váltani tudok én is. Hiba az lenne ha nem játszana le valamit, kihagyna, fagyna stb.
@mexel : szabványos 4Ks anyagokról beszélsz, esetleg HDsről, vagy valami egztikus kódolásról? Ha 1080p-nél gyengébb akkor nem érdekel. Hidd el nem ma kezdtem én sem..
Amúgy egy módosított superceleron rom van fenn a gépeken. Azt amit írtál : " Filmezésre a droid semmilyen szinten nem ajánlott szerintem. " arra reagáltam, mert egyszerűen nem igaz. Hidd el nem mondanám ha nem a saját tapasztalatom lenne.
Amúgy nem válaszoltál arra a kérdésemre, ami a két általam leírt kényelmi hiányosságot illeti, mert akkor esetleg kipróbálnék egy kóreleket, ha az ennyivel többet tudna, de a többi funkciója számomra tökéletesen működik mint írtam.. Üdv -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Pelican #54235 üzenetére
Igen ott van valami, a Digihez túl szűk frekvencialimit:
[ 21.794088@3] amlogic-dvb dvb.50: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Availink avl6862)...
[ 31.694001@0] amlogic-dvb dvb.50: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (175000000..2150000000)
[ 38.017304@0] amlogic-dvb dvb.50: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 114500000 out of range (175000000..2150000000)
[ 150.044326@0] amlogic-dvb dvb.50: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 121500000 out of range (175000000..2150000000)miközben az addonos driver nélküli
[ 20.426014@0] amlogic-dvb dvb.50: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Availink avl6862)...
[ 29.500784@1] amlogic-dvb dvb.50: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (950000..862000000) -
M_AND_Ms
veterán
-
válasz
Pelican #54204 üzenetére
Érdekes mert pont ezért próbáltam 2 eltérő BOX al S912(Beelink GT1) és S905X(Beelink MINIMXIII-II)
a GT1.ben ugyan az a QCA9377 WiFi-BT modul van mint neki a Magicsee N5.be, tehát még az se lehet gond hogy az ő boxában más modul van!
Hiába működik az ide-oda-előre-vissza frissítgetés a CE.be, ha ilyen gond van az esetek 90% ban megoldja egy tiszta telepítés, csak egyszerűbb ide jönni sírni, mint előbb kipróbálni mit csinál egy tiszta telepítéssel!Én kezdetek óta mindég nightly-t használok és soha nem volt vele semmi problémám! ellenben a stabil verziók mindég tele vannak BUG.al! Akkor hogy is van ez?
-
blakey
titán
válasz
Pelican #54139 üzenetére
Az N2 kerülne annyiba.
(#54140) DroiDMester
Nem kéne a Minix helyett, a Minixen kívül nincs olyan S912-es box ami CE nélkül is életképes lenne mókolás nélkül, nem változik a véleményem és nem is szeretnék erről "eszmét cserélni". Neked nem ér annyit, nekem megéri, nekem nem éri meg az N2-t megvenni 40e-ért, másnak meg igen, kár erről megint beszélni. -
blakey
titán
válasz
Pelican #54136 üzenetére
Természetesen még nincs Nightly 4.9-es kernellel és addig nem is lesz amig nem működik úgy ahogy a 3.14-essel. CE elsődlegesen médialejátszásra van fejlesztve és ahhoz egyelőre a 3.14-es jelenleg jobb. Egyébként én azt sem bánom ha marad a 3.14-es, médialejátszóként nem is akarok többet. Máshoz lehet, hogy jól jönne.
Elvileg megoldható lenne, de mindenki az új N2-jével van elfoglalva, és meg is értem őket, én sem akarok már kínai S905X-es vagy S912-es lejátszót. - ezt megértem én is, de ha Minixet is használtál volna akkor nem lenne szükséged N2-re médialejátszó szemponjából, messze van a többi "kínai" boxtól. Árban nem a legolcsóbb cserébe a legjobb S912-es. Persze amikor megvettem az első Minixet akkor én voltam a hülye, mert miért adok ki ennyit amikor az olcsó is ugyanazt tudja, elárulom, hogy nem ugyanazt tudja, csak papíron és látszólag. A minőséget meg kell fizetni, mindegy, hogy Minix, Odroid vagy bármi más. Az N2 egyelőre nálunk drágábban jön ki, egy 22-25e Ft-os boxért nem fogok fizetni 40e-t, mert egyelőre nagyjából annyi lenne. A jövőre nézve meg az sem garantált, hogy egyéb S922X-re lenne bármillyen fejlesztés, amit megértek, ezt S905-knél is így kellett volna. Persze biztos lesz valaki aki majd fejleszt rá, meglátjuk. Számomra jó sz S912-es CE-vel.
-
-
MtHq
tag
válasz
Pelican #53950 üzenetére
Elvileg micron leányvállalat, az uboot forrásában NAND_MICRONként
hivatkoznak erre a gyártó azonosítóra. Szerintem egyszerűen annyi
a baj, hogy nincs benne a NAND azonosítója, és így nem tudja mekkora
és nem tudja a felosztását. Simán hozzá kéne adni az ID-t, csak
nem jöttem még rá, hogy hova. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Pelican #53828 üzenetére
Köszi Pelican, CoF! Igen, az volt a gond, hogy a képarány automatikuson volt, Androidon16:9 kell neki. Érdekes módon túlpásztázást, TV-vel, LE-el ellentétben, Androidon nem lehet állítani.
-
BullZeye
veterán
válasz
Pelican #53734 üzenetére
Odroid N2-re kollégám nekem is felhívta a figyelmem, én NAS+Média kombónak gondoltam, de még várom, hogy valaki tesztelje mik a hátulütői.
Ha DietPi-t raksz rá (mire megérkezik, remélhetőleg lesz rá letölthető változat), akkor KODI-t tudsz telepíteni rá vele natívan, és be lehet állítani, hogy Kodiba bootoljon. Annak milyen buktatói lehetnek?
Mert a NAS rész az egyértelmű: Transmission, Flexget, Sickbeard, HomeAssistant, SMB, NFS, WebDav elérés, meg egy Cloud rá, és az nekem már elegendő, csak a Kodi a kérdéses, hogy van e DTS hang, meg 4k UHD HDR stb... -
Truman
senior tag
válasz
Pelican #53081 üzenetére
Csak nem érted ahogy látom. Én nem vagyok fejlesztő, programozni sem tudok. És persze köszönöm nekik, hogy ezt csinálják. De ha én is fejlesztő lennék, és ezt csinálnám, megpróbálnám azért egy fokkal felhasználó barátrabba csinálni, hogy a zavartalan használatához ne kelljen egy laikusnak pilótavizsga.
Pl. a hajléktalanoknak sem kötelező ételt osztani, de mégis jóízű ételt kapnak, szalmonellavírusmentesen.
Ennél jobban már nem tudom elmagyarázni. -
Truman
senior tag
válasz
Pelican #53078 üzenetére
Ne kezdjük már ezt a magas lovon ülő stílust légyszíves.
Mit használjak akkor, androidot, ami kétszer bonyolultabb, és napi ötször lefagy rajta? Még nehezebb elmagyarázni egy laikusnak rajta, mi hogy van.
Azért telepítettem, mert jobb és egyszerűbb. (Legalábbis egyszerűbbnek tűnt.)
Én is tudom, hogy semmi nem kötelező az életben. Mint ahogy ennek a témának a kibeszélését sem kötelező veled folytatni. Szép napot! -
Truman
senior tag
válasz
Pelican #53074 üzenetére
Hol írtam én, hogy direkt kicseszés volt?
Csak megjegyeztem, hogy valószínűleg másképp is meg letehetett volna oldani (szerintem). Ez akkora bűn?
Nem mindenkinek hobbija fórumokat turkálni, meg Linux konzolokba matatni. A legtöbb embernek azért vett media box -ot, mert egyszerűen munka után le akar ülni a TV elé, és nézni a kedvenc sorozatát. A többi sallang nem érdekli.
Pl. ha öreganyámnak otthon a faluba beállítok egy ilyen készüléket, rajta a sok szappanoperájával. És miután nem tudja vezérelni egyik napról a másikra, hadd ne mondjam már azt telefonom, hogy: Mama kapcsolja be a PC -t és nyisson már egy putty -ot!Tudom ezt sokaknak nehéz megérteni. Erről én nem tehetek.
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
Pelican #52626 üzenetére
Mert a TV okosítókon futtatható Android megfelelne az igényeimnek. Csak nem az S9xx boxok gyártói által kiherélt Android. Ők folytatnak szélmalomharcot azzal, hogy médialejátszót próbálnak belőle csinálni, amire nem alkalmas. Nem véletlenül cserélitek le az OS -t. Hagyták volna meg miniPC -nek, úgy többet érnének!
-
Somatom
veterán
válasz
Pelican #52511 üzenetére
Sajnos, erről már lekéstem. Minimum hat éve használok Androidot egérrel és billentyűzettel (is).
Egyébként azért keresek most új boxot, mert a 6 -os Android alapú Remix OS -t futtató Vorke V1 -emet a 80 éves nagynénémnek ajándékoztam és tökéletesen elvan az Android -dal.mexel:
"Ezeket Mediabox-nak adják el, nem pc-nek."Ez fura. Amikor a KIII -at vettem (S905), akkor a termék leírásában kifejezetten felhívták a figyelmemet a következőkre:
"A készülék miniPC-ként szolgál, tehát ne várjunk el tőle céleszköz szolgáltatásokat!
Minden szolgáltatást kompromisszumokkal képes csak megtenni, tehát nem alkalmas sem a desktop PC , sem egy komolyabb médialejátszó kiváltására!
Ne tévessze meg a 4K megjelenítés, nem a 4K filmek szaggatásmentes lejátszását jelenti."Hmmm.... Nekem ez nem úgy tűnik, mint egy médialejátszó.
DJGABI:
A Nova ehhez kevés. Pl. attól nem lesznek meg a szükséges plusz kezelőgombok a tálcán. Ahhoz a System UI -t kéne módosítani.Még egyszer leírom, hogy évek óta használok ilyen boxokat, így pontosan tudom, hogy mit várhatok tőlük. Nem arról van szó, hogy az Android, vagy a vas kevés lenne, hanem arról, hogy ezeket az újabb boxokat kiherélték. Ez egy custom firmware -rel orvosolható lenne. Régen is kellettek ezek. Személy szerint Finless Bob (freaktab.com) munkáit nagyon kedveltem. Az M8 -asomon (S802) is egy Finless firmware van és tökéleteseb működik miniPC -ként.
-
-
tobias40
veterán
válasz
Pelican #52480 üzenetére
Képzeld el hogy megcsináltam lépésről lépésre és nem sikerült ezért mertem megkérdezni hogy mi lehet a baj!
Csicsókától megkaptam rá a választ mit fűrészeled még mindig a fingot továbbra is???Azóta megcsináltam újra és újra egyszer csak sikerült..
Azzal kezdtem hogy nem értek hozzá de próbálok minél kevesebb kérdést feltenni(úgy megcsinálni) mert ti a nagy profik(tisztelet a kivételnek!!) általában a torkának ugrotok annak aki hasonlóan tudatlan mint én...
De legyél így boldog...
Van aki segített PÜ-ben és már sikerült is csak egy kicsi dolgot félreértelmeztem és ezért nem működött!!
-
Somatom
veterán
válasz
Pelican #52479 üzenetére
Az, hogy milyen messze van a TV, vagy, hogy lónyeregből, vagy pilótaülésből nézed, nincs összefüggésben a TV -n megjeleníthető tartalommal. Nálam az ágy végében van egy monitor és fekve szoktam nézni. Akkor is, ha böngészek és akkor is, ha filmet nézek rajta. Ezen semmit sem változtatna az, hogy ha monitor helyett, egy TV lenne.
-
tobias40
veterán
válasz
Pelican #52465 üzenetére
Nem olvastam csak vhonnan rémlik hogy kellett talán LE alatt.
Nem értek hozzá de nem volna egyszerűbb ha annyit mondanátok hogy így vagy így kell?Próbálok minél kevesebbet kérdezni de vhogy sosem kapok világos választ..
Tudom hogy ez nektek alapvető dolog,nekem meg más az amihez vszínűleg hozzá sem tudna a legtöbb ember itt szagolni,de ez már más dolog..
Köszönöm Csicsóka!
-
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #52445 üzenetére
Az enyém is működik, CE 9.0.0 alatt. Már csak az az érdekes, hogy akkor miért nem megy másnak, az ilyen chip.
CoreELEC-mxq:~ # lsusb
Bus 001 Device 005: ID 0bda:8153 Realtek Semiconductor Corp. RTL8153 Gigabit Ethernet Adapter
Bus 001 Device 004: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 003: ID 2319:0014
Bus 001 Device 002: ID 14cd:8601 Super Top 4-Port hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubCoreELEC-mxq:~ # ifconfig -a
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr E6:91:A6:D5:18:43
inet addr:10.1.1.5 Bcast:10.1.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:240 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:192 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:25816 (25.2 KiB) TX bytes:20479 (19.9 KiB)
Interrupt:40
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:E0:4C:68:00:3F
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:4096 Metric:1
RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:352 (352.0 B) TX bytes:352 (352.0 B)
wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr E0:76:D0:B3:EE:D8
BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)CoreELEC-mxq:~ # lsmod
Module Size Used by
hci_uart 30134 1
bluetooth 340354 2 hci_uart
6lowpan_iphc 10183 1 bluetooth
8021q 19039 0
dhd 752447 0
cfg80211 374882 1 dhd
mali 192633 5
cdc_ether 7258 0
r8152 21742 0
wifi_dummy 806 0
amlvideodri 12066 0
videobuf_res 5322 1 amlvideodri
videobuf_core 16549 2 amlvideodri,videobuf_res
videodev 131761 1 amlvideodri
dwc_otg 233217 0
fbcon 38031 0
bitblit 4468 1 fbcon
softcursor 1168 1 bitblit
font 7327 1 fbcon -
-
mexel
veterán
válasz
Pelican #52337 üzenetére
Annak aki ért a videókhoz vagy videókkal kapcsolatos dolgokhoz. Nekem pl nem egyértelmű mert nem igen foglalkoztam semennyira a filmek kódolásával, bitrátákkal vagy színmélységekkel sőt még csak nem is nagyon filmezek. Kb 20 éve hogy utoljára foglalkoztam ezzel amikor valami dvd-t rippeltem, de akkor sem érdekelt igazán.
Feltételezem te sem értesz az élet területének minden szegmenséhez. Pl autószerelés? Vagy építkezés? Esetleg természettudományok?
Biztos van pár olyan szakszó vagy rövidítés amit te sem tudsz. Olyankor te is megkérdezed valószínűleg egy arra szakosodott topikban( persze nem biztos, lehet hogy te mindenben jó vagy, akkor irigyellek)
Szerintem el kellene fogadni hogy ebbe a fórumba olyan is jár aki nem vágja azonnal hogy mi az a HEVC vagy akár CoreElec, esetleg azt hogy mi az a root, stb.Ezzel a válasszal nem sokat segítettél, kár is volt akár beírni.
djnice: Köszönöm szépen!
-
-
korcsi
veterán
válasz
Pelican #52107 üzenetére
Lefut az /usr/lib/coreelec/remote-config és másolja is az android remote.conf-ját a system partíció etc mappájából a flash-re.
Ha ez minden induláskor lefut és még a /usr/lib/coreelec/remote-toggle előtt akkor nem lesz meson-ir, mert mindig az amremote-ot fogja aktiválni.A systemd a basic targetet futtatja először, ami a remote-config-ot is meghívja, majd jön a toggle, ilyen formán egy átlagos rendszerben lehetetlen rávenni a rendszert a meson-ir használatára.
Gondolom Csicsóka rendszerében is ugyanaz a szkript, tehát azt is érinti a hiba.
Jelzi valaki a fejlesztők felé, vagy írjak a coreelec fórumra?
Amúgy a fejlesztők között milyen módon, csatornán valósul meg a kommunikáció?
Megnézem a véglegessel, hátha az utolsó napon javítva lett.
Feltettem a végleges 9-et első startra jó lett a meson-ir...
-
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #52107 üzenetére
Az ext4 CE-ben a dtb újra generálása miatt nem megy a amremote. Nincs kint a gyökérben a dtb.img ahol keresné. Az ext4-nél módosítottam az indítási metóduson, nem kell kimásolni a dtb-t a gyökérbe, csak a nevét beleírni, az eredeti vertióban nem is létező, uEnv.ini-be. (úgysem kell ez az átlag felhasználónak, nekem meg majd marad így is) Inkább vissza butítom ez előző ext4 szintjére, nem lesz uEnv.ini, dtb megy a gyökérbe, és az aml_autoscript is marad az eredeti, így nem kell fogpiszkálni az ext4-re váltáskor, és vissza normálra.
-
korcsi
veterán
válasz
Pelican #52099 üzenetére
Ez a majdnem végleges nightly:
CoreELEC:~ # dmesg -c
[ 360.604858@0] remote: Wrong custom code is 0xd9267f80
[ 361.094995@0] remote: Wrong custom code is 0xd9267f80
CoreELEC:~ # ir-keytable -t
/sys/class/rc/: No such file or directory
No devices found
CoreELEC:~ # ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
/sys/class/rc/: No such file or directory
No devices found
CoreELEC:~ # fdtget -t s /flash/dtb.img /meson-remote/ status
okay
CoreELEC:~ # fdtget -t s /flash/dtb.img /meson-ir/ status
disabledA /storage/.config-ban átneveztem a remote.conf-omat, erre jól működik...
A /flash-be került egy remote.conf, nem tudom honnan...
A fogpiszkálós indítás, milyen működéseket generál? Mivel az ext4-es verzióról oda vissza mindíg kell a fogpiszka, lehet az kever be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged