- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #104263 üzenetére
Nekem még az av kimenetes dune homatics van. Az mégse jó..
Majd lehet hogy szétszedem őket hogy mi van az alaplapra írva..Nokia meg rocktek, , talán a CE fórumra tedd fel.
@Bodor :
tettünk fel a CE fórumra pár felszínt ami a cpm build hoz van módosítva, nézd meg azokat is.
Vagy ha van más ami tetszik, írd meg, megcsinálom hogy legyen benne reboot to android opció. -
Bodor
veterán
válasz
blakey #104258 üzenetére
#103918 gyűrű : Írta: "Illetve a gyári NG CE ami a s905X4 eken (homatics, nokia stb.) fut, valamiért nem tartalmazza a reboot az androidra menüpontot, ahhoz itt egy módosított gyári felszín..
Ami pl. mutatja azt is hogy a dolby vision milyen profilt tartalmaz.
Ez csak a cpm buildon működik..."Ezért használom inkább.
A mai napom eltelt azzal, hogy KeyMap Editor-ral átprogramoztam a távirányítót (szóval lettek dedikált gombok) , és még sikerült a multi-t is megtanítanom rá infrával, szóval kezd végre alakulni a rendszer, tényleg nagyon testre lehet szabni, de sok időbe telik.
-
djnice
veterán
válasz
blakey #104115 üzenetére
Megnéztem újra (Homatics + CE cpm A4.1 build + hardveres dekóder):
- 1080i-25-H264.mkv: Az elején kicsit akad, de a frekvenciaváltás után hibátlan
- burosch1.mpg: hibátlan
- MPEG_1080i@6.5Mbps.ts: hibátlanA VC1-es fájloknál meg az összes Amlogic-nál gond van (deinterlaceli a progresszív videót is), csak az S922 szoftveresen lenyomja.
-
aldebaran
addikt
válasz
blakey #104088 üzenetére
Ezért lehetne vagy 3-4 eszköz, ami a weboldalon kint van és odaírnák, hogy ezek teljesen támogatottak, a többi pedig esetlegesen. Ennek a 3-4 eszköznek lenne külön support topicja a CE oldalán...
Ezt a cpmA41-et lehet a kinhank G1-re tenni? Gyűrűnek a skinje megy vele? -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #104080 üzenetére
Szerintem sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy miért kell ennyire bele merülni felhasználóként. Ha ilyen triviális, akkor miért nem ez az alap beállítás? Miért kell a beállításokat profi módra állítani és úgy állítani felhasználóként? Miért nem lehetnek ezek az alap beállítások? Persze lehet hogy sokféle felhasználás miatt sokféle beállítás lehetne alapértelmezett, de akkor meg lehetne egy beállítási varázsló , ami fel tesz néhány kérdést és az alapján megtörténik a beállítás....
-
mexel
veterán
válasz
blakey #104079 üzenetére
Köszi! Ezzel már kísérleteztem amikor akadozott a pause után, de nem tudtam pontosan mire is kell ez
nfsu17: én is ez miatta állítgattam de erre nem volt megoldás. valamit egyszer állítottam és sokáig nem jött elő, de fogalmam sincs mi volt az. Engem az bosszant nagyon, ez a pause-akadozás.
-
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #104080 üzenetére
Jogos kérdés de szerintem nem mindenki ássa bele ilyen mélyen magát a dolgokba.
A másik, hogy "felbontás" "Elsődleges felirat és szinkron, betűméret stb" ezek valósan értelmezhető fogalmak. Példának ott van a CEC beállítás és legalján van 3 opció magyarul értem mi van oda írva de, hogy milyen ok-okozat van mögötte azt mai napig nem értem.Wake-up by Auto Power On (nincs előttem a magyarra fordított változata)
Wake-up by Streaming Path/Routing Change (nincs előttem a magyarra fordított változata)
Wake-up by Active Route (nincs előttem a magyarra fordított változata)
Talán utóbbi azt jelenti, hogy a TV-n kiválasztom a forrást akkor indul el, lehet nem.
Tehát ez is azt igazolja oda van írva de, hogy pontosan, hogy egyes opciót mit csinálnak vagy épp mit nem ha ki vannak kapcsolva arra nem ad magyarázatot. -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #104071 üzenetére
Szerintem a cpm pont arra való, hogy sok ilyen látható vagy épp a háttérben futó kisebb-nagyobb problémát kijavít. Sokkal egyszerűbb ezt az egy kiegészítőt felrakni és használni az immár "javított" és jól működő rendszert, mint turkálni a beállítások között, vagy várni a javításokra.
Ahogy mondtam, nekem ez a legjobb CE, amit a Dunére felraktam. Maradok is ennél. -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #104061 üzenetére
Tegnap este pont 1080-as sorikat néztem 25 Hz-es frekivel, ami általában problémás szokott lenni. (Citadel Diana, Bloodlands) De semmi baja. Belenéztem már egyebekbe is, mondanám, ha lenne, de sehol nem láttam hibát. DV is tökéletes minden filmen.
(Véletlen AV1 került elő egy-két filmen, de az is jól megy.)
IPTV, VC-1, mpeg2 nem játszik nálam.Korábban sokkal többet - hetekig - teszteltem a cpm A2-es verziót is. Már az is nagyon jó volt. Legalább is az általam használt dolgokra: hálózatos lejátszás nasról PKC-val, távvezérlés CE alatt is Dune távval, illetve telóról (Kore), DV - SDR filmek minden formátumban és felbontással lejátszással.
Szerintem ez az NG Nightly - cpm kombó a legjobb CE, amit eddig felraktam a Dunere.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #104066 üzenetére
Én is tesztelek sok mindent, de amiket írtam azokat soha nem nézem, nincs is használatban sehol egyik se.
Ezek jó része ősrégi kodek, 99% nem néz ilyet.
Ami használatos, az mind jó nálam.
Olyat leirni hogy tökéletes, kár is. Nem így kellett volna írnom.
Amúgy a "hibák" egyike sem a cpm build hibája.
Ami ott nem jó, az az NG-n sem jó -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #104019 üzenetére
Ez a ház kimaradt.
Ki fogom próbálni a Librespot-ot. Nem tudom, hogy ez csak egy egyszerű kliens, hogy a telefonon futó Spotify-t lehet vele megszólaltatni, vagy mint az androidos verzióban be lehet állítani egy fiókot és lehet itt is keresni. Nekem utóbbi a fontosabb mert így a gyerekek is meg tudják keresni a zenéiket amit hallgatni szeretnének. Ugye ha lenne is telefonjuk akkor Spotify nincs rajta mert a magyar jogszabályok miatt hazánkban nem 12 év a korhatár hanem 16.... -
Joshi
titán
-
nfsu17
veterán
válasz
blakey #104021 üzenetére
Ha ez megvan, el tudod nekik juttatni? Én nem szeretnék regisztrálni hozzájuk, mert nincs olyan angolom, hogy értelmesen le tudjam írni. Logot, meg videót azt tudok neked küldeni, ha így benne vagy. Ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor megértem azt is, ebben az esetben meg várok vele, hátha majd "magától" megjavul.
Addig elvagyok a matrixszal. -
mexel
veterán
válasz
blakey #103971 üzenetére
Akkor le vagyok maradva, nem használtam soha apple cuccot ilyenre, csak ismerősök vettek netflix miatt de azt mondták nem vált frekit. Lehet nem tudják mit kell nézni. Ezekhez nem értek, sőt igazából semelyik lejátszóval nem foglalkozom igazán, csak leírtam ezt, mert nekem fura volt hogy az úgynevezett szórakoztató elektronikát gyártó nagy cégek nem jöttek ki igazán ilyen lejátszókkal. De engem nem érdekel annyira a dolog miért, csak ismétlem, leírtam amit olvastam és lehet hogy nagy hülyeség az egész, egyszerűen csak nincs valós piaci igény erre.
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey #103849 üzenetére
Ó bakker... csak egy fél napom ment el... Gondoltam logikus, hogy a S905X4 4G 1GBit kell, hiszen a CE letöltési oldalán is ezt az adatot hozza a Homatics-ra....
Fene gondolta volna, hogy nem az kell. Köszi!
Egyébként megmondom őszintén, árgus szemekkel néztem X darab film ugyanazon jeleneteinél, hogy látok-e különbséget a kadenciahelyes lejátszás vs TV gyári szoftverén a Kodival történő lejátszás esetén, de semmit nem vettem észre.
Pedig kiírja a jobb felső sarokba, hogy váltja a frekvenciát. -
Kisnyikhaj
tag
válasz
blakey #103570 üzenetére
Ez a dtb.img file szopat szét nem jó, vagyis nincs benne "device_trees" mappában amit át kellene neveznem a jóra.
Tudtok modani egy jó lejátszót vontar 3x helyett ajánlani ami működik? Régen x96 max plus jól ment, de azt oda adtam barátnőmnek, szóval egy újabbat és jobbat szeretnék mint ezek, köszi.
-
nfsu17
veterán
válasz
blakey #103570 üzenetére
És neked jó a CE22?
Nálam pl beletekerés után darabos pár másodpercig, majd kisimul.
Lehet csak egyszer volt, de a 23.98 filmre 24-et ír. Mondjuk simának tűnt, tehát inkább csak a kijelzés lehet rossz.
Ilyen 'stutterekről' mások is írnak, kernel gondnak tűnik. [link]
Persze biztos nem minden boxon.
Volt hogy elindítottam a filmet, aztán restartolt a kodi -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #103444 üzenetére
Köszi, ez új, hogy nincs már Arial. Erről hol írtak? Csak az a furcsa, hogy akkor miért van mégis a gyári helyén ugyanaz, mint a Leiaban. Gondolom az nem lehet, hogy ottfelejtették. Még arra gondoltam, hogy a Nexuson, Omegában volt valami régióváltoztatás, ezért nem jelenik meg.
gyűrű, LEON_01-nak válaszolva írtam, hogy odamásolom a gyárit, de nem jelenik meg. Légy szíves töltsd fel, hogy te milyen Arialt használsz, ami olyan, mint a legfelül látható Leia féle.
neo81 új telepítés. Neked egyébként látszódik az Arial egyből, másolás nélkül?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #103438 üzenetére
Leiaban ugyanaz az Arial van (mondjuk fura, hogy DejaVuSans-nak írja), mint az Omegaban. Leia-t felraktam a 96Max+ -ra, megjelent az Arial, Félkövér az alapbeállítás (kikapcsolva vékony lesz), teljesen jól működik. Ezért lennék kíváncsi, hogy másnak látszódik az Arial Nexuson, Omegan? Mondjuk Leian a DejaVuSans is ugyanolyan, mint az Arial. Előbbi 2.31, utóbbi 2.32 verzió.
Nem tudom mi a fene lehet a gond. gyűrű írta, hogy neki olyan, mint a legfelső sor, de én azt X96Max+ -on, csak Leian tudom elérni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #103421 üzenetére
persze, nagybetű.
Tudnál írni az ODROID-N2L-ről, válaszolni a kérdéseimre?
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #103193 üzenetére
Köszi! Ez legyen a legnagyobb problémám.
Erről a Vontar X4, valószínüleg S905X4 problémáról tudtok valamit, hogy nem kapcsolja le az USB-t? Ezt találtam, remélem azóta azért lett megoldás.
USB are always powered on
No matter what you try.
BL301 Tool kellene, csak az meg pont a S905X4-en nem működik. Nem lehet ezt valami automatikusan induló parancsorral megoldani?
Itt a hardvernél ki lehet kapcsolni a led-et, ami eléggé zavaró a VontarX4-en. Az legalább működik. -
válasz
blakey #103166 üzenetére
Na, nekem is pont VIM3L-van kettő, eMMC-n a CE, ezért is kérdeztem (nem tőled persze) hogy a jövőre nézve az AM6+-on (most vettem kettőt jó áron mind jövőbeli lejátszó eszközöket) érdemes-e a gyártói dual boot-os image-t használni (nem tudom hogy simán frissíthető lesz-e továbbra is ha főverzió váltás lesz stb).
-
Faby
senior tag
válasz
blakey #102767 üzenetére
Köszönöm, délután/este megnézem.
Még az jutott eszembe, hogy a korábbi lejátszón, 9.2.8 rendszeren, szintén Confluence skinnel egy innen, erről a fórumról származó kiegészítővel volt megoldva. Biztos persze nem vagyok, mert nem nagyon használtam, különösen azután, hogy elhalálozott a boxban az emmc, és csak a CE maradt, kártyáról.
-
Faby
senior tag
válasz
blakey #102763 üzenetére
Confluence-t használok, abban nincs.
Pontosan milyen parancs kellene SSH-n?
Ugyan nem annyira kényelmes, mint a kezelőfelületről, de amilyen ritkán kell előreláthatólag, ezzel együtt tudok élni.Illetve nem lehetne valahogy módosítani a skint, hogy ott legyen? Ha az alap tudja, akkor ennek is tudnia kellene, nem?
-
stigma
addikt
válasz
blakey #102665 üzenetére
Hi, köszi, midnent kipróbáltam és eddig 10 perc után úgy néz ki minden megy:
1. PKC --> Nexus-os Stable-t tettem fel működik rendesen.
2. remote.conf --> bemásoltam ahova kell, távirányító tökéletes.
3. Perifáriák --> most már átállítottam , működik ahogy eddig is.Köszi a segítséget.
#102668AiRLAC : Nexus-al (20.5-el) bajom nem volt, csak gondoltam egyet mint család apa, és volt 1 órám gondoltam frissítem a legújabb CE-re.
20.5 komplett Backup megvan, ha gond lenne akkor 5-10 perc alatt vissza tudom varázsolni.Egyenlőre 5-10 perc nyomkodás és egy rövid sorozatba/filmbe belenézés után sokkal gördülékenyebb a rendszer mint Nexus alatt volt nekem.
Lehet ez a tiszta telepítés miatt volt ezt nem tudom. -
dave0825
őstag
válasz
blakey #102591 üzenetére
Mindig is csak letöltöttük a dolgokat, ha kész, médiatár frissítése, és már ott is volt a film, sosem neveztem át (a seed miatt) a fájlokat. A sorozatokat pont ezért csak fájl nézetben használom, mert azokat is tudok, hogy át kéne nevezgetni (cím/évad/rész), Megnézem majd az előző Leiás boxot, hogy azon hogy van beállítva, ha lesz időm, de nem rémlik, hogy ezt bejelöltem volna régebben, pedig jó 8-10 CE telepítést, kodi alap beállítást csináltam már (ugyanazzal a skinnel, ugyanazzal a mappa szerkezettel a letöltött dolgokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest