-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #28215 üzenetére
Miért írod hogy sokaknak nem sikerül a YT 1080p?
Működik. Régóta. Már fél éve is kérdezted ezt, akkor is működött.
Szerintem akkor járnál legjobban ha rendelnel egyet az itt ajánlottak közül és kipróbálnád magadnak. Lehet ami jó nekem az nem jó neked és vice versa... -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #28114 üzenetére
Gearbest-en a djnice által ajánlott 46dollar EU raktárból. Asszem ma tényleg rendelek egyet
https://m.gearbest.com/tv-box/pp_656048.html?wid=89 -
Keef_Lee
senior tag
válasz
Jaj!
Tudja ez a "teszt", hogy mit ír? "...AV feliratú pedig a normál audio jackkel rendelkező eszközöket szolgálja ki..."
Most akkor AV vagy csak A?
Egyébként persze, hogy ezek androiddal nem egy nagy durranások, de LE-el tökéletes. Lenne, ha a gearbest esetleg végre küldené a cyber mondayban rendeltetblakey: Nem merem megkérdezni, mert akkor kiderül, hogy nem lesz ilyenem
-
DJGABI
addikt
válasz
ha amúgy is tervben van wifi stick akkor rendeld azzal együtt aztán jó napot [link] még jó a kupon, én is behúztam egyet. MT7601, az elvileg támogatott
más: w95-ből kivettem a libreelec kártyát, újraindítás után frissítéssel fogadott. nem is láttam még ilyet... nem megy fel fixen az update? mert én első bekapcsoláskor írtam is hogy már lefrissítettem a droidot, és most sem új jött, hanem megint ugyanazt a márciusit tette fel. vagy lehet ott marad tárhelyen valami update.zip aztán azt futtatja? még csekkolom
- [link] launcherből ez elég megtetszett, a gyári akadós volt, ez 10/10, tök fluid
- kodi az itt qodi néven fut, nem tudom le merjem-e gyalulni, elég frissnek tűnik, de a stock lehet jobb lenne, ki tudja mit csempésztek bele a kínaiakok. (app store-ban azt mutatja telepítve van, gondolom ugyanaz a módszer mint amit a csalós antutunál szoktak játszani. spalsh screen más, amúgy egy az egyben kodi)
- spmc-vel bármit próbáltam lejátszani crashelt -
djnice
veterán
válasz
Az SCI az a Wifi chip, amihez eddig nem volt driver. A "rendeljkinait" az egy vicc oldal, a hozzá nem értés netovábbja, de az X96-ot amúgy sem ajánlotta senki Androidra, az LibreELEC-hez egy tökéletes választás.
A működő wifihez még csak egy teszt LE van, reméljük beleteszik majd a 9-esbe is.
ATV fw: [link], de a gyári is az már frissítés után.
Android alá meg mindenképpen kell az auto frame rate patch. -
kenand
veterán
válasz
X96-tal nincs semmi gond, de 1-2 fal és 10-14m + FullHD lejátszás mint amit a cikk író ír nem jó megoldás 2.4Ghz-s Wifivel, nem is tudom mit várt...Stabil 5Ghz-s lejátszást még 5Ghz-re sem bíznám én (bár az már sokkal jobb a 2.4Ghz-nél) , fix LAN kapcsolatnál nincs jobb. (De még egy Power LAN is biztosabb a Wifinél)
-
blakey
titán
válasz
Vegyél egy Zidoo A5S-t, nem kell ennyit "vacakolni", Én egyáltalán nem ajánlom az olcsó boxokat, mert lutri, hogy jó chippel kapod netán klappol-e minden ahhoz, hogy normálisan működjön, stb. 1X vettem 10e alatti boxot, azóta sem.
Nem azt írom, hogy nem jó az X96 vagy bármelyik másik, de ha kell a használható Android akkor zsebbe kell nyúlni.Egyébként bátran vedd meg az X96-ot de ha kell a Wifi-s lejátszás akkor ne a 2,4 GHz-et használd.
3 hete vettem egy Mecool M8S Pro L-t, kiváncsi voltam az S912-re, mondjuk azt tudtam, hogy LE alatt is minden működik de szerencsére hardverileg sem silány, hozza a maximum sebességet, a wifi is jó de ettől még ez is elmarad egy Minixtől. Az Android TV nem hivatalos ami rajta van ezért pl. a chromecast nem működik, de az android miatt sokminden megoldható és a YT 4K jól működik meg a többi is. Kadenciahelyes lejátszáshoz mókolgatni kell elég sokat, hogy Android alatt is működjön, ha arra lenne szükség, de inkább LE, már egész jó S912 alatt is, bőven a használható kategória. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #28111 üzenetére
Jó a Geekbuying, de mivel tegnaptól van LE alatt is működő SCI wifi, így én a Mecool M8S Pro+ -t venném a Widevine Level 1 miatt. Nálam a TV mögött van a box és úgy is veszi az infrát a Mecool, szóval minden szempontból jó. Plusz van rá AndroidTV image ha fontos az Android is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #28059 üzenetére
Geekbuying-ról rendelt valaki már Box-ot, van olyan megbízható, mint a Gearbest? Illetve, ha nincs külön ott valami EU-s raktár opció a változatok között, akkor itt biztos, hogy Kínából fogják küldeni, igaz?
Van itt egy rakat X96.
Csak azért variálok ennyit, mert nem nekem lesz, nem az én pénzem és nem szeretnék buktát belőle.
-
djnice
veterán
válasz
Nekem holnap érkezik ez, majd leírom milyen: [link]
Amúgy átfogják engedni az X96-ot is ne aggódj. Amióta ezen a 10.000 Ft-on gondolkozol már rég ideért volna... -
Skillet
addikt
válasz
Aliról 33$-ért rendeltem. Nagyjából 9e ft.
Ettől még a vámon fennakadhat, csak az alap 12-höz képest csak kellemesebb. -
headhunter
addikt
válasz
SunMount3r #28053 üzenetére
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Keress használtat...
Amúgy ma 3000 a postai díj nem 2500 -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Erre a készülékre lassan 3 hete várunk páran de még senkinek nem adták fel
-
TCr
veterán
válasz
Mindenképp registered legyen, az az 1$ nem oszt, nem szoroz.
Sajnos semmit nem tudsz "jelölni", ügyeskedni, hogy tréfamentes legyen, lutri.
Egyébként igen, okés innen rendelni. -
TCr
veterán
válasz
(Javítsd a linket)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r #27984 üzenetére
Itt a beállítás.
-
TCr
veterán
válasz
SunMount3r #27984 üzenetére
Nem tudok erre válaszolni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r #27804 üzenetére
Az a kérdésem, hogy 7-es LE-n be lehet-e kapcsolni a hardveres gyorsítást SD anyagnál? Illetve lehet jobb megoldás a DVD .iso-ból .mkv-t készíteni. Nem tudom, hogy erre melyik a legjobb program. Én MKVToolNix-al próbáltam. Így már valószínűleg megy a hardveres gyorsítás, sokkal kisebb a CPU terhelés, olyan mintha 50FPS-é alakítaná, nem is lehet állítani, de szerintem maradt a váltottsoros 25FPS. PC lejátszva látszódik a csíkozódás.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #27782 üzenetére
Valóban, jobb így. Megcsinálom két nyelvre en/hu és javítiom ezeket.
-
kicsi007
tag
válasz
SunMount3r #27567 üzenetére
Szerintem könnyebb megszokni egy skint, mint mindig kiszedni az SD kártyát,ha androidos felületre szeretnél lépni.
Anno én is a "Confluence" skin-nel keztem, de a 8-as LE-vel jött az "Estuary", megszoktam. Nemrég tértem át az Aeon-Nox-ra. -
kicsi007
tag
válasz
SunMount3r #27565 üzenetére
Szerintem élhetőbb megoldás egy másik skin használata..
Van élet a "Confluence" skin-en kívül is.. -
Ejelhar
senior tag
válasz
SunMount3r #27156 üzenetére
Igen, ez a két plugin akkor jön jól, ha -valamiért- nem hozott le minden képet. Ez utóbbi nem tudom mitől függ, néha új filmeknél semmi gond, néha viszont kimarad egy-két fajta kép. De ezekkel rá lehet frissíteni csak egy adott filmre/sorozatra, illetve több kép közül is lehet választani (ha van). Pl. [alul látszik mi a mostani logo, de az előugró középső ablakban le tudnám cserélni, mint látszik az előnézeti képből éppen egy pirosra):
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r #27123 üzenetére
Ezzel a skinnel és nézettel és kínából rendelt nagyon is eredetinek tűnő 16GB-os Sandisk Ultra kártyával ilyen.
-
sugarforce
addikt
válasz
Nyugi. Nalam pl nem ilyen, meg akkor sem ha kozben a plexkodi szinkronizal.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Nyugodj meg!
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #26973 üzenetére
Androidot felejtsd el, LE alatt pedig le lett írva már kb 100x, hogy tökéletes.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #26964 üzenetére
Nekem egy ilyen van az egyikhez, ez jól működik és erős: [link]
Vegyél egy X96-ot és ha kipróbálod LE-vel, elfogod adni a Himedia-t -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #26960 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ezt már kitargyaltuk és mindegyik ajánlott dobozka tudja YT 1080-at droid és LibreElec alatt is.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #26960 üzenetére
Erős wifit felejtsd el az olcsó boxoknál, vagy vegyél hozzá egy külső antennás usb-s wifi sticket, de ott a Powerline Adapter is. Vagy lehet próbálkozni a Mecool BB2 Pro-val, Minix Neo U9-H-val de biztosat senki nem fog tudni mondani.
Youtube 4K-ig megy a Widevine L1-es boxokkal.
A 2-es pontot gondolom viccnek szántad egy 4K HDR 60p-t tudó cuccnál. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #26897 üzenetére
Ühüm...
Vagy ennyire necces az 1. pont?!
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #23104 üzenetére
Ezt is kérdezted már. Tökéletes minőségű Motion Adaptive deinterlacing van az Amlogic SoC-ben, amit az LE ki is használ. 8k egy X96-os box, nem nagyon értem miért nem veszel egyet.
U1-en Android alatt is tökéletes Minix XBMC-vel.
Napi szinten megy rajta nálam az 1080i és 576i Live TV stream. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #23067 üzenetére
Örülök ha tudtam új infót adni
Csak azért írtam személyesebben, mert szembetűnő, hogy telesirod ezt a topicot tok felesleges dolgokkal, mintha nem olvasnad, csak írnál.
Vegyél egy amlogicot te is, oszt élvezd inkább. -
TCr
veterán
válasz
SunMount3r #23074 üzenetére
Ok, VP9 és HDR az X javára, látom, köszi.
De LE szinten is, vagy csak Android?Mindennapi felhasználás szempontjából egymás mellé téve 2 kütyüt?
Nincs egyéb különbség?
Mondjuk a kisebb órajelnek köszönhetően lassabb LE menüben lépkedés, vagy ilyesmik? -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #23059 üzenetére
Hányszor írjuk le neked, hogy van 1080p yt Kodin (LibreElec)?
Böngészés számomra még legegerrel is iszonyú kényelmetlen kanapéról 2 méterre lévő tv-n. -
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #23059 üzenetére
A böngésző igényt nem nagyon értem.
Pl. ez az oldal (ph fórum) fixen 667 pixel széles, ez már a 2560x1440-es monitoromon is elég bénán fest, akkor a 4k tévén meg pláne milyen lenne...
És ki tudná elolvasni 2-3 méterről?
Böngészni ott a laptop, tablet, asztali gép. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #23047 üzenetére
Bár nekem nincs himedia playam, ahogy gondolod neked sincs amlogic, de megpróbálok segíteni: a rocceneseket a streaming esetén inkább az okozza szerintem, hogy mpg2 lehet. Az amlogic esetében vannak mpg2 dekodoloasi problémák és ezt úgy lehet megoldani, hogy a hw gyorsításnal az mpg2 esetén kikapcsolod.
Ha viszont te allandora kikapcsoltatod kollégával a hw gyorsitast akkor a h264 h265 anyagokkal gondja lesz. Ezért írtam. -
Cold5
senior tag
válasz
SunMount3r #23049 üzenetére
Már van, egy Synology DS215J 2X6TB-vel, de kezdek kifogyni a helyből...
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #23022 üzenetére
Szerinted van surface média codec egy amlogic libre elecben?
Igazából az összefüggést sem értem. Inkább a streaming szerverről függenek az ilyen hol jó hol nem jó jelenségek. -
Bucy
aktív tag
válasz
SunMount3r #23024 üzenetére
LE 8.1.6 Kodi 17
IPTV Simple PVR Add-on 5.2.1
Többször frissítettem mindent.
Nem mindig rossz. Most is néztem a Mot3-at egyszer elkezdett töltögetni és megállt, azóta nem bírtam elindítani. Olyan mintha hálózati gondja lenne csak ezzel, már DNS-t is állítottam.
Youtube megy, de a NASA live meg az EuroNews nem.
Újraindítottam mindent még az ONT-t is, de csak bevillan és semmi.
Viszont az 1080i lejátszási gondomat a hardver gyorsítás kikapcsolása okozta (nem emlékszem, h kikapcsoltam volna), az már jó. -
Bucy
aktív tag
válasz
SunMount3r #23022 üzenetére
Ki volt kapcsolva, de nekem amcodec van ott.
-
Szoke1982
senior tag
válasz
SunMount3r #22993 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Amúgy LE -t kiszeretnèm próbálni pendrive-ról ,mivel "elvileg" sokkal jobb ,gyorsabb. De nem akarok semmi galibàt gari végett, igy ebben szeretnèk segítséget kérni! (Még véletlenűl se töröljem le az androidot! ) Olvastam a telepítèst ,de ha jól tudom, akkor erre direkt minix féle LE kell.? (Minix neo u1 van.) -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #22935 üzenetére
Telepíted az XBMC Launchert ahol beállítod, hogy melyik Kodi legyen az alapértelmezett, innentől kezdve Kodival indul az Android és a Programok alól minden elérhető, nem kell sehova bootolni.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #22933 üzenetére
Miért kell ehhez android? Kodi + Yatse.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #22396 üzenetére
Hát nem tudom, de nekem legegerrel kodit irányítani nagyon kényelmetlen. Ha csak meglökted mar feljon a vezérlő felület...
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #22396 üzenetére
Van BT-os légegér is.
Működik LE alatt, sőt vannak akik játszani is szoktak, persze kontrollerrel. Alvó mód egy ideje ki lett véve a Kódiból, sokan hibát jeleztek. "Power menu" van a Kodiban.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #22251 üzenetére
Az a baj, hogy nem teljesen kompatibilis a két kernel, és a forrásba van mit patchelni. De még ettől is nagyobb baj, hogy egyes hardware gyártók csak fizetős rendszerekhez adják ki a forráskódot, a Linuxhoz nem. Ezért a napokban is volt egy probléma itt, egy wifi chip nem fog működni e miatt soha sem, pedig android alatt ok.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #22248 üzenetére
Asszem a device tree-hez van köze, mert ez az alapja annak, hogy az LE is ugyan úgy tudja használni a boxok hardverét, mint a gyári Android alatt.
Az android is linux alapú, és linux esetében tudtommal a kernelben vannak a driverek az egyes hardver komponensekhez, ezért jó, ha van frissebb kernel, azaz az újabb vasakhoz tartozó driver is beépíthető ilyen módon az LE kernelébe is.
De javítsatok ki, ha hülyeséget írtam!
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #22238 üzenetére
Pont olyan stabil mint az S905, tudja mind azt, sőt egy két plusz is van. Egyedül gigabit LAN a hiánycikk.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #22205 üzenetére
Mostanában elég sokat haknizol ebben a topikban, csak nem átpártoltál erre a platformra?
ui.: most nézem hogy már nem vagy Himedia Topikgazda.
-
kokopo
aktív tag
válasz
SunMount3r #22203 üzenetére
Koszi, hazaerek, kiprobalom
Esetleg LE telepitesrol valami bovebb info/link, magyarul? -
kokopo
aktív tag
válasz
SunMount3r #22200 üzenetére
KODI-t tudom a stock androidra is telepiteni? (bar ugyis ugyterveztem hogy majd mikro sd kartyara fogok telepiteni LE-t)
SMB megosztast hogykell osszehozni?
Kabelezes maceras lenne -
Tapper
csendes tag
válasz
SunMount3r #22151 üzenetére
APKmirror-ról felraktam a legfrissebbet.
Elindítás után bejön egy vörös Netflix logo középre, hosszú ideig nem történik semmi,
majd ezt a hiba üzenetet dobja:"Sorry, we could not reach the Netflix service. Please try again later. (-9)"
Beállítani nem lehet semmit, nincs settings, nincs menü sem, csak logó középen.
-
Melorin
addikt
válasz
SunMount3r #22151 üzenetére
Ha a kütyüm dobozán ott van a Netflix logo az jelent valamit licence-el kapcsolatban? M8S II
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #22141 üzenetére
Igen, jó sok marketing volt. Az akkori Chip magazin foglalkozott vele, a Computer Panorama-ban cikk jelent meg, + CD mellékleten a Live CD, A Fiksz rádióban műsor, élőben velünk a BME-n, stb.
Egyébként azóta hogy próbáltad a SuSe-t sokat fejlődött már a Linux, most ilyen problémák már nincsenek, a legtöbbet csak felteszed, és használod. -
Ejelhar
senior tag
válasz
SunMount3r #22135 üzenetére
Utánlövés:
I] Az sem teljesen tiszta, hogy, ha 24p-t jeleznek ki a Samu TV-k 23.976fps-es forrás esetén, akkor valójában is 23.976Hz-en, vagy pedig "feltrükközött" 24Hz-en
Hááát .... én a rokonoknak meg az ismerősöknek bevezettem a hadikommunizmust: ha nem Samut vesznek, akkor magukra maradnak, mert én csak ahhoz értek, maguknak kell beállítaniuk.
Ez amúgy nagyrészt használt, de pont ezért merem mondani: én még nem láttam olyan Samut, ami nem 24p írt volna ki 23.976 esetében is. -
Ejelhar
senior tag
válasz
SunMount3r #22135 üzenetére
Engem TV ügyben nem szabad túlértékelni (még Samsung fronton sem, mert vannak -e vonalon- itt tényleg expert olvtársak.)
Csupán az általam tapasztalt furcsaságokat tudom megosztani:
A 24p (ide érve a 23,768 fps-est is) már a D sorozatú Samsungoknál is teljesen rendben volt, minden cafrang nélkül viszik. Nem is tudom hirtelen, talán 2012-ben terítette őket a Samu, azokkal biztosan minden okay volt, bár érdemes volt átnevezni a bemenetet, mert a Blu-Ray-t filmes forrásként kezeli.
Vagyis ha kapott 24p jelet a HDMI bemenetén (igaz ez a többi filmes frekire is, itt most nem sorolnám), akkor minden cafrang nélkül átállt (egy info sávval még tájékoztatott erről kb. úgy 2 másodpercig)A "H"* sorozattól kezdődően azonban már mindenképpen át kell állítani a HDMI bemenetet, mert különben marad 60Hz-n. Source gombbal a megfelelő bemenet kiválaszt, majd Tools gomb hosszan nyom a HDMI bemenet választásánál, a régebbi Samuknál csak átnevezés, az újabbaknál "eszköz típusának kiválasztása".
* Ebben se vagyok biztos, de emlékeim szerint egy ismerős F sorozatú Samujánál még nem kellett.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #22100 üzenetére
Persze hogy van lutri ezekkel a boxokkal, a magasabb árfekvésűekhez, márkásabb dobozokhoz van support, ott kisebb a kockázat. Egy 30 dolláros box okozhat meglepetéseket, de ez benne van a pakliban. A T95m droid részét alig használtam, mivel nem érdekel a droid TV boxon. Amit leszűrtem, hogy nem gány munka, amit próbáltam minden működött. YT, Chrome jól használható volt.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #22045 üzenetére
Nagyon jó box ez, többünknek is van ilyen, vagy az elődje ami még S905.Az enyém analog kimenete nem ok, de vargalex mester boxa ilyen téren is hibátlan.
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #21110 üzenetére
így van, és libreelec sem indítható rajta a másolásvédelem miatt.
netflixez viszont ez a legolcsóbb box. (a chromecast olcsóbb, de az nem önállló)Még mindig nem adták ki a stabil 7es android tv rendszert rá, de volt már több béta kiadás tesztelőknek. Szóval remélhetőleg kap még frissítéseket, ahogy 6osra is kapott nemrég egy kisebbet, ami mindenféle usb lan eszköz támogatását hozta.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #20982 üzenetére
nincs végtelen YouTube támogatás még outofthebox consumer termékeknél sem, lásd a mostani lépését a YT-nak, leállították a régi flash támogatást, ezzel az okostv tulajok akiknek még ilyen régebbi appjai voltak, most ott maradnak YT nélkül (atyaúristen!), holott nem 15ezer forintot költöttek a tv-re.
A yt addont, meg a kiegészítőt (inputstream) egyszer kell feltelepíteni. Másrészt nem hiszem el, hogy ha olyan usernek kell aki nem ért hozzá ennyire sem, akkor nem tök mindegy, hogy a YT 720p-ben vagy 1080p-ben megy... ez nem életszerű." Itteni infók alapján írok és kérdezek"
aha. tehátállítottál"rákérdeztél" valamit a YT-bal kapcsolatban "itteni infók alapján", erre linkeltül neked az "itteni infókat" amik tök ellentétesek azállításoddal"kérdéseddel". ühümm, értem, vagyis nem... -
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #20982 üzenetére
Érdekes az érvelésed, akkor ha én ideírom, hogy hülye vagy és várom, hogy majd valaki (mondjuk Te) jön és megcáfolja, akkor az rendben van szerinted? :-)
Természetesen nem vagy hülye, ez csak egy példa volt...
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #20969 üzenetére
LibreElec yt addon.
Keress rá a nevemre és a youtube 1080p szavakra itt. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #20966 üzenetére
Működik a yt fhd-ban, az is lehet hogy 4k is jönne csak nem próbáltam...
Amúgy meg visszaraktam 720-ra a yt-ot, mert 2 méterről 42 colos tv mellett nincs értelme, csak viszi a sávszélesség et. -
korcsi
veterán
válasz
SunMount3r #20960 üzenetére
Az AV kimeneteseken van.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #20694 üzenetére
-
gulac12
tag
válasz
SunMount3r #20643 üzenetére
Az LE alatt pendrive leválasztás funkciót én sem találtam, remélem valaki hozzáértő leírja mi a helyzet, android esetén létezik a leválasztás lehetősége, linuxot nem ismerem.
-
adi1234
tag
válasz
SunMount3r #20643 üzenetére
Én nem találtam ilyen funkciót benne.
Mit tesz a windows a leválasztásnál ez itt a kérdés ? Azon kívül ,hogy kiírja ,hogy leválasztja .
Az én véleményem alapján fizikailag nem sérülhet hiszen akkor egy áramszünetnél is tönkremennének a HDD-k . /Ne tévesszen meg senkit egy áramszünetnél lévő túlfeszültség vagy áramingadozás . Itt is inkább a gép hal meg és nem feltétlenül a hdd./ Itt ugye mindenki arra gondol , hogy 5400 -al teker a hdd meg a fej ráesik a lemezre stb.
Ha egy külső meghajtón van az oprendszer és azt csak úgy kihúzod akkor megáll a rendszer ha vissza dugod akkor megy tovább .Pl :"windows to go" /Tehát nem sérül /
Ha másolás közben húzod ki akkor a másolt állomány sérül /Szoftveresen/
Inkább belénk ivódott , hogy el kell távolítani a külső usb adattárolókat .
ENNEK ELLENÉRE AZT AJÁNLOM MINDENKINEK , HOGY IGENIS TÁVOLÍTSÁK EL A HDD-ÜKET / PENDRIVE-JUKAT A GÉPBŐL VALÓ KIHÚZÁS ELŐTT !!!
Én soha nem távolítottam el .
1 db penem ment tönkre . Noname
1 db külső hdd /leesett/
Meg vagy 5 belső hdd /Kb az őskortól kezdve / -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
SunMount3r #20434 üzenetére
egész pontosan erről van szó
[link] -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #20402 üzenetére
Mivel a LibreELEC napról-napra fejlődik így jelen állás szerint már nem lehet kijelenteni, hogy az Android alatt lévő XBMC/Kodi/SPMC képe jobb lenne hiszen az elmúlt néhány hét a LibreELECnél arról szól, hogy a képminőséget rendbetegyék és ez a Nougat kernellel nagyon sokat lépett előre, szerintem kiváló képminősége lett az LE8 "Full Nougat" kerneles verzióknak, személy szerint csak azt használom és bátran odatenném egy sokkal drágább lejátszó mellé és természtesen projektoron lenne értelme a tesztelésnek bár ez már 50"-on is látható. Ha tisztán akarsz látni akkor vegyél S905(X) boxot és használd LE8-cal, Nougat kernellel.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #20402 üzenetére
Ez a pq különbség boncolgatás egy fingreszelés.
Ha 70incses 4k oled tv-n nézi 2meterrol akkor van értelme erről beszélni.
Nekem 42incs fhd plazma van előttem 2-2,5 méterre és szerintem az átlag ennél gyengébb.
Kb vagytok 4-en akinek nem jön be a Kodi/LE ezért mindig elohozzatok a minőség különbségeket.
Én itt 2 forumozo véleményét tudom kepminőség kérdésében elfogadni, ti nem vagytok ebben a 2ben -
válasz
SunMount3r #7500 üzenetére
Ezt windows topikban kérdezd. Ennek semmi köze a boxhoz.
(#7513) tothl
A tömegét egy darab beleragasztott vas adja -
sp8787
addikt
válasz
nem masterbrowser problemad van?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
A Himedia Q10 Pro topikba való a téma, úgy látom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #7339 üzenetére
-> Az innentől kezdődő problémámat felhozom egy kicsit, ha nem gond, ugyanis azóta sem találtam rá megoldást.
(Azóta sok mindent kipróbáltam, kiszűrtem a részletek a további hsz.-ekben vannak.) És nem értem, hogy sokaknak megy a dolog egyből mint a karikacsapás én meg már 2.-ik napja keresgélem a hibát, állítgatok mindent, de nem jutok eredményre vele...
Köszönöm!
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r #7379 üzenetére
mxiii-nál nálam samba keresésre szintén error-t dobált (win10 van a gépen), manuálisan meg kell adni a gép ip címét és a megosztott mappa nevét aztán rendben lesz
-
dugynok
senior tag
válasz
SunMount3r #7389 üzenetére
Akkor passz! Az még bezavarhat, azért írtam próbáljuk ki. Valami pedig ott nem okés, simán mennie kell, ha megosztod. Mi van akkor, ha nem csak az adott mappát osztod meg, hanem a komplett partíciót sajátgépen? Ha így működik, utána csak az adott mappát kell beállítani kodiba.
-
dugynok
senior tag
válasz
SunMount3r #7379 üzenetére
Hááát passz. Mennie kéne simán. De a routeren is kikapcsoltad a tűzfalat? Nyugodtan kilőheted próbából... Újraindítások esetleg?
-
dugynok
senior tag
válasz
SunMount3r #7371 üzenetére
Nem "kell". Kapcsold ki és úgy próbáld... Lehet használni, de be kell állítani azt is helyesen.
-
dugynok
senior tag
válasz
SunMount3r #7351 üzenetére
Routeren tűzfal opció be van kapcsolva?
-
Yahhher
aktív tag
válasz
Szia.
Nekem volt olyan, hogy csak akkor volt oké a megosztás, ha jelszó is be volt állítva.
Üdv B.
-
Pelican
őstag
válasz
Egy hálózati szegmensen vannak (ua. az ip cím első 3 száma)?
-
dugynok
senior tag
válasz
SunMount3r #7347 üzenetére
Tűzfal? Routerbe és rendszerbe is nézd át. Esetleg ne home workgroupba próbáld. Milyen rendszer?
-
dugynok
senior tag
válasz
SunMount3r #7344 üzenetére
Pár hete írtam én, hogy csináltam win7-nél, keress rá.
-
Game78
tag
válasz
SunMount3r #7344 üzenetére
Oké...fel is vetted a könyvtárba amit az elején írtam?Mert nekem is csak azután látta meg,nem volt elég a megosztás.Ha igen akkor nem szóltam...
-
Game78
tag
válasz
SunMount3r #7339 üzenetére
Én csináltam egy jobb klikket a Filmek mappán ,ott felvétel könyvtárba/videók...+mappa megosztás,az is jobb klikk ,tulajdonságok,megosztás.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #6482 üzenetére
Ez nem probléma, hanem így keverik a filmeket, hogy legyen (maradjon) dinamika is.
A megoldás egyszerű: dinamikakompresszió. Kodiban is van rá kapcsoló (sztereó lekeverés esetén az "eredeti hangerő megtartása" legyen bekapcsolva), meg pl. MPC-HC-ban is (csak ott úgy hívják, hogy "normalizálás").
Én a HTPC-met külső DAC-kal használom és legutóbb a gyerekeknek leszedett Ratchet & Clank animációs film magyar hangsávjában hallottam ezt a jelenséget, amit leírtál.
Dinamika kompresszió nélkül a TV-n élvezhetetlen volt, míg külső DAC-kal a párbeszéd is OK volt és az effektek hangereje is elég tiszta maradt ahhoz, hogy élvezetes legyen.
Csak ehhez pár százezres komponensek kellenek....
-
GZoli7
senior tag
válasz
SunMount3r #6479 üzenetére
Sima stereo tv-n hdmi-vel sem tapasztaltam ilyet. Minden jól szól. Analóg kimenetet mondjuk nem próbáltam...
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #6479 üzenetére
Hány hangszóród van és milyen hangszóró beállításod van?
Ha nem stimmel a kettő, pl. nincs centered, de a beállítás szerint van, akkor tényleg alig érteni a párbeszédeket. -
GZoli7
senior tag
válasz
SunMount3r #6475 üzenetére
Nekem egy 13 éves tökalap Yamaha erősítőm van, de simán fel tudom erősíteni csak a centert és máris értem a beszédet.
-
TCr
veterán
válasz
SunMount3r #6475 üzenetére
"...ezek a szuperprodáksönök sincsenek rendesen kikeverve/optimalizálva/dinamikázva és csak az effektekre gyúrnak stb..."
Ezzel abszolút nem értek egyet.
Fogalmam sincs, hogy te milyen módon oldod meg ezt a "sztereó hangfalra kivezetést", de normális AVR + 5.1 / 7.1 szettel (amihez egyébként is íródtak) úgy szólnak, ahogy kell. -
Songoman
aktív tag
válasz
SunMount3r #6383 üzenetére
Figyu, ahogy irtam mar. Nekem mindketto atviteli mod megvan, es ki is teszteltem.
1. BT gyufaskatulya alaku, nagysagu, halal gagyi 5 eve vasarolt, eddig napi szinten windowson hasznalt doboz.
*tokeletesen mukodik az android kutyu alatt is (350 ms hang kesessel, de ez Kodi alatt korrigalhato)
*5 eve hiba nelkul mukodik2. 5.1-es USB hangkartya (metalkek szinu)
*tokeletes 5.1-es hang jon ki rajta
*doccenes nelkul megy
*3 eve megvan mar az is, eddig a TV alatti "medialejatszo" windows PC-t tamogatta, azota hibatlanul mukodikMindket kutyut kiprobaltam:
Beelink GT1
A95X (905X)alatt. Mindkettovel hiba nelkul megy.
Az A95X A/V kimenete sztereot ad ki, az is teljesen jol mukodott.
Ezen a nagyon regi (11 eves) analog bemenetu hazimozi berendezese hasznalom:
Szolj, ha nem soroltam fel olyat, amit kiprobalnal, es erdekel, hogy mukodik-e.
-
interstate76
addikt
válasz
Ne haragudj, de te tényleg kb. 3 hónapja gondolkozol rajta, hogy melyik boxot vedd meg? Én is szeretek körültekintően vásárolni, hogy ne bánjam meg utólag, de könyörgöm, miért olyan fontos a hangkimenet, amikor - emlékeim szerint - egy 10-12 ezer Ft-os hangfalpárra fogod kötni a boxot? Komolyan úgy gondolod, hogy releváns különbség van egy box analóg hangkimenete, egy olcsó, usb-s hangkártya és egy bt-vevős megoldás minősége között ilyen hangkimenet esetén?
No offense, csak nem értem, min tépelődsz ennyit.
(#6388) schawo Ez teljesen egyéni dolog. Évekkel ezelőtt próbáltam 2 különböző típusú légegeret (az egyiken csak egér és médiaplayer gombok voltak, a másik full qwerty-s volt), de mindkettőt utáltam. A telefonomon 2-szer gyorsabban megtalálok bármit. Monitoron viszont (egérrel és billentyűzettel) használtam már huzamosabb ideig is netezésre mini pécét, szóval nem magával a droiddal van bajom, hanem a TV-n történő böngészéssel. De egyébként az android sem adja ugyanazt, mint a windows/linux.
De persze nem vagyunk egyformák, ez csak szubjektív vélemény.
-
junkpod
veterán
válasz
Amúgy például az én MX64-es boxomon van AV kimenet és SPDIF optikai is, (bár még nem teszteltem azokat, így nem tudom mi jön ki rajtuk), de minden specifikációban hozná az elvárásaidat. Csak annyit gondolkodtál, hogy már ez is out of stock és szerintem lassan az összes eredeti S905 soc ki fog fogyni, jönnek az S905X- és az S905X-H SoC-ok.
DIY: ok
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #6372 üzenetére
Dehogy akadozik a netezés, chrome böngészővel tökéletesen működik. Csak éppen szerintem ez nem egy kényelmes megoldás, pla görgetéshez jó lenne az érintőképernyő mint hadonászni
meg eléggé kényelmetlen a kis betűket olvasni TV nézés távolságba rakott kanapéról kényelmesen hátradőlve. Akkor már egy tablet jobb megoldás. Ez egyszerűen nem erre való.
Játokokra, filmekre, youtube-ra, zenehallgatásra, képnézegetésre. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Eddig senki se jelezte, hogy megsült volna a doboza, vagy gond lett volna a tápegységgel. 2-3W-ot fogyaszt, nekem épp langyos volt a doboza; két napig nem kapcsoltam ki. Beelink M18 dobozom van egyébként.
Az analóg kimenet ügyében két utat látok: veszel olyan dobozt, amin van AV kimenet, és leteszteled hogy szól, kell-e egyáltalán bohóckodni az átalakítókkal. Másik megoldás, hogy optikai vagy hdmi kimenetből nyered ki az analóg hangot átalakítókkal, és vehetsz olyan boxot is, amin nincs AV port.
Egyébként, ha a böngészés is cél, akkor mindenképpen 2GB memóriás dobozt javaslok. A $25-30-os boxok is jók, ha nincsenek extra igényeid: pl. csak médiaplayerként használod LE-el, nem gond ha bekapcsolva marad (éves áramköltség: ~1000 Ft), a távirányítóját nem használod, mert ott a CEC, stb. Ha jönnek az extra igények (böngészés, AV port, BT), akkor emelni kell a keretet $45-60 közelébe.
Chrome-ot használtam én is, de ha van tapasztalatod a Q10 Pro-val, akkor képben vagy, ugyanúgy működik, mint azon. Úgy látom, a mobil nézetre is van megoldás. Egy vezeték nélküli Logitech PC-s bill.+egér szett volt rákötve, lehet, hogy ez okozta az akadozást, légegerem nincs. -
válasz
Android alatt (BL GT1) Chrome böngészővel desktop user agent beállítással nálam minden oldal asztali változata jött be, azok is, amiket telefonon/tableten csak mobil oldalon tudtam behívni. Nyilván mindent nem próbáltam, de használom böngészésre.
-
interstate76
addikt
válasz
SunMount3r #6269 üzenetére
Jó az a kis Genius hangszett, viszont a bt-s hangtovábbítás sem ördögtől való ezen a szinten. Legalábbis szerintem. De érdemes tenned egy próbát! Rendelj egy bt-vevőt és kérj meg valakit, hogy tegye be ugyanazt a zenét flac és mp3 formátumban, egyszer madzagon, egyszer pedig bt-n keresztül megszólaltatva a dobozokat. Mindezt úgy, hogy te háttal ülsz a cselekménysornak. Ha meg tudod különböztetni, mikor melyik szólt, akkor ne használj bt-t/mp3-at, ha viszont nem fedezel fel különbséget még a bt-n keresztül megszólaltatott mp3 (papíron legrosszabb) és a vezetékes flac (papíron legjobb) között sem, akkor nem érdemes ennyit válogatni a különböző megoldási lehetőségek között. Szerintem.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
SunMount3r #6304 üzenetére
Marketing trükk, az ár reális, ha utánaszámolsz. Kínából rendelve nyilván olcsóbb, ha megúszod sarcot.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #6269 üzenetére
Hol olvastad hogy ajánlott az s905x?
Amúgy nehezen értem ezt a szenvedest, hálóba kell kis tvhez, akkor miért nem jó a tv hangja? Vagy ha a genius hsz jó akkor egy dekoderes bögre szett is jó lenne azt pedig a tv optikai kimenetevel is taplalhatod vagy az ajánlott bt is jó lehet egy beépített bt erősítős bögre szett eseten. Végtelen lehetőségek csak te ragaszkodsz a box vonali kimenetéhez ami nem igazán támogatott 2016-os boxokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged