- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibor 70
csendes újonc
válasz
Tapper #22156 üzenetére
Heló
Ha megengeded, én is kérdeznék valamit. Nekem is minix neo u9-h van. És egy kicsit szenvedek vele. Mióta megvettem már a harmadik frissítést tettem rá, sokat javult, stabilabb lett, de még mindíg vannak problémák. Egyik gond, hogy kábelon keresztül bizonytalanul csatlakozik a netre, úgyhogy csak a wifit tudom használni. A másik, ha online filmet nézek gyakori belekattintgatásra lefagy és automatikusan ujrabootol. Arra lennék kíváncsi, hogy Nálad is megvannak ezek a problémák? -
bostone
addikt
válasz
Tapper #22150 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
A többiektől kérdezem, hogy esetleg ismernek olyan eljárást, amivel túl lehet járni az alkalmazás fejlesztők logikáján?
Ezelőtt 6-8 évvel a mobilomat álcázni tudtam, így az áruház is elérhetővé tette az addig rejtett alkalmazásokat, és működtek is, ahogy kellett, de már nem emlékszem az eljárásra. Biztos vagyok, hogy nem kellet sokat bűvészkedni, mert elég fű vagyok it vonalon mégis sikerült.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Tapper #22150 üzenetére
Valamiért a Netflix egy ideje nem jelenik meg sok más Android-os Box esetén sem a Store-ban. De ki lehet trükközni ha pl. az APKMirror-ról töltöd le. De lehet a legújabb verzió akkor se futna, ez esetben egy régebbi, pl.: https://netflixhelp.s3.amazonaws.com/netflix-4.16-200147-release.apk.
De ha magától update-el, akkor lehet megint nem fog működni, de erre lehet vigyázni.
A root-olt és a "nem kompatibilisnek" ítélt eszközöket utasítja vissza amúgy.
(Mondjuk, ha működni is fog, akkor is max 420p lesz a felbontás ezeken a licenc nélküli Box-okon.)
-
bostone
addikt
válasz
Tapper #22145 üzenetére
Azt hittem gyárilag rootolt a típus.
Esetleg tennél egy próbát a többi hasonló alkalmazással?
Valójában a netflix és az hbo go érdekel, ha a full hd működik, lenne rá igény.
A netflix 1 vagy 2 hónapig próbaidős, az hbo-n régebben előfordultak elérhető tartalmak beetetésnek, ingyen. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Tapper #20468 üzenetére
Az OK, hogy lehetnek 60p-s tartalmaid, de ha PAL a TV, akkor szerintem 50, vagy 100 hertz-en működik, és a 60 fps-es cuccokat is át kell lőnie 50-re. Gondoltam, akkor már a felhasználó felület is menjen alapból 50-en.
Szerintem így van, de nem vagyok szaki, majd jön valaki hozzáértő, és felvilágosít minket.
-
blakey
titán
válasz
Tapper #20417 üzenetére
Libre ELEC nem érdekel, zsákutcának érzem, ráadásul szeretem a Droid-ot.
Ez egy óriási baklövés ha így gondolod, médialejátszás szempontjából a legjobb HTPC rendszer. Ahhoz, hogy ezt megértsd mélyebben meg kell ismerned, hogy mit nyújt egy médialejátszó.
Az U1 volt kinézve, de nem annyira időtálló hardveresen. - értem, tehát neked olyan a többi hardvered ami már túlmutat rajta, pedig 5 évig biztosan helytáll az U1, ebben biztos lehetsz. Most is minden mai formátumot visz.
Szoftverben meg ugyanúgy bug-os volt az is az elején - ez nagyjából 1,5 éve volt, tehát jelenleg egy NEO U1 messze stabilabb, mint egy Neo U9-H ráadásul hibátlanul fut rajta az LE.
legnagyobb sajnálatomra RAW fotó támogatás csak a Leia-val fog visszajönni - ezt hamarosan az LE-ben látni is fogjuk. -
blakey
titán
válasz
Tapper #20411 üzenetére
Neo U9 még elég új és az Androidos boxok (mindegy melyik, Himedia Q5/Q10 Pro, Zidoo X8/X9s, Minix Neo U1, Wetek Play 2, stb) nem feltétlenül helyettesítenek 1:1-ben egy médialejátszót, csak abban az esetben ha ismerjük az android lelkivilágát és hajlandóak vagyunk áldozni rá néhány szabad órát. Ha valaki nem ismeri a Kodit akkor eltart egy ideig míg kezelni tudja. Android alatt rengeteg lejátszó tölthető le, Kodi (+ különböző forkok, FTMC, SPMC), MX Player, Archos Player, stb. Most olyan készléket választottál ami médialejátszás szempontjából többnyire az Androidra hagyatkozik, bár vannak kisérletek LibreELEC-kel, tehát megpróbálhatod azt is, de őszintén szólva ha már Minix akkor Neo U1-et kellett volna venned, kiforrott és stabil működésű.
Nem értem az indexelési problémádat, nekem 2X akkora adatbázist dolgozott fell az android alatt lévő Minix XBMC de ugyanez megy LibreELEC alatt is és nem foglal sok helyett, érdemes NAS-t használni vagy olyan routert ami képes az SMB megosztásra, nem kell cserélgetned a HDD-ket, ez idejét múlt és nem is olcsó mulatság ha egyszer megsérül.
Ha azt szeretnéd, hogy a HDD-n tároljon dolgokat akkor ahhoz körül kéne nézni milyen megoldások léteznek, bár a Kodi nem fogja azt a megoldást használni de más program talán igen, tudom mire gondol, mert a Dune így is tudott működni és a Mede8er is. Érdemes elgondolkodnod egy fix megoldáson ahol nem kell cserélgetni a HDD-ket. -
junkpod
veterán
válasz
Tapper #20411 üzenetére
Ha scifi-t akarok nézni, akkor a SCIFI HDD-t rakom be és kész.
Ha kodit szeretnél használni (de szerintem mással sem) nem fog menni, mert az adatbázis kezelők hálózati elérési utat tarolnak nem vinyo nevét.
A Kodi képes a thumbnaileket meg a film infókat a fájl mellől kiolvasni de az adatbázis akkor is a Kodi mellett lesz. Ha vinyot cseresznye akkor nem fog találni semmit.
Jobban jarnal ha egy nas-ba bepakolnad az összes hdd-t.
(Amúgy mit csinálsz egy csaladi-scifivel, melyik vinyora rakod? A mappazas mára elavult sokkal hasznalhatobb a címkézés módszer.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest