- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCat
senior tag
válasz
sp8787 #16977 üzenetére
Ez nálam is előfordul, de néha magától előjön. Ekkor 10 mp előre vagy hátra ugrás és újra jó.
7-es LE-re vissza tudok állni sima update mappás megoldással, vagy mindent újra be kell állítani?
Más:
8-as LE (0.e) a menü kattogó hangjai elsőre nem szólnak, csak nagyon halkan az erősítőn. Visszatettem a d verziót, azon még tökéletes. Másnál is előfordul? -
blakey
titán
válasz
sp8787 #16973 üzenetére
Nézd, elhiszem, de nálam hibátlan és a hálózati elérés is azonnal ott van. Szerintem többre jutnánk ha inkább a hiba forrását keresnénk és pl. egy Log fájlal tudnád segíteni a fejlesztőt. Nekem mindkét rendszerem van/volt és egyikkel sincs ilyen gondom, gyári felszínekent használok, semmilyen torrent kiegészítő, stb. Egy-két tv társaság kiegészítőjét használom ennyi, mindkét rendszer hibátlanul működik annyi különbséggel, hogy a 7-es LE alatt a 29,97 fps-ses videóm szaggat mint állat, Minix XBMC és 8-as LE alatt hibátlan, szóval ha az én környezetemet vesszük alapul akkor hibátlan.
Inkább a fejlesztőt zaklasd, hogy valami nem kerek nálad és a Log fájl is sokat segítene. -
blakey
titán
válasz
sp8787 #16935 üzenetére
Már nem csinálja, csak ugrásnál a sötét rész van, de ez csak a legújabbnál jelent meg, ezzel kiküszöbölve a juddert, aszinkronítást, stb. A fekete képkocka nem zavaró számomra de majd este újra megnézem, hogy pontosan mikor csinálja, mert nem mindig, sima tekerésnél nincs jelen és 0 judder van.
-
blakey
titán
válasz
sp8787 #16932 üzenetére
Biztos, de nekem nem jött elő a legújabbal illetve már van Neo U1-re gyári dtb, nem tudom ez mennyit számít viszont nálam sokkal nagyobb para, hogy 29,97-es videóval röcög a kép (az összes boxon ilyen volt, 5 db) LE7 alatt, a gyári rendszeren (Neo U1) android alatt valamint LE8 alatt hibátlan.
Ezek kozul barmelyikbe beleskip-elsz 30 percet ha nem elsore de masodjara harmadjara biztosan elojon az ,hogy elkezd ugralni/judderelni a kep. - tudom miről írsz, mert még az első LE8-as valamelyikénél előjözz, de most nincs ilyen, ha ugrok egyet-kettőt akkor elsötétül a kép és odaugrik ahova kell valamint hibátlanul megy tovább és minden fps-en így viselkedik. -
sp8787
addikt
válasz
sp8787 #15782 üzenetére
KIII s905 LE 8.0.0b
Na mostmar megy a taviranyito. A tobbi majd kiderul.
Mondjuk igy elsore elinditottam a tegnapi NBA Allstar Game-et es a 29.97 es mintha simabb lenne.A beta6-nal volt olyan 29.97-nel,hogy darabos volt de ha pl. visszaugrattam 10s-t akkor megjavult.
Legalabbis nekem igy tunt.Most nezem 29.969fps igy azert lehet neha ugrani fog egyet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
válasz
sp8787 #14804 üzenetére
Köszönöm! Ez már egy fokkal jobb! Nem vagyok ám annyira szerencsétlen, csak soha nem használtam ezeket a programokat. Készülék bekapcsol, autoszinkron ki, elsődleges fiók megad, fiókszinkronizáció beállít, autoszinkron be, saját programcsomag telepít. Csak, most egy kicsit elakadt a folyamat, így csak apk -ból tudnám telepíteni az alkalmazásokat. De, majd megpróbálom áthidalni a problémát, és közvetlen utasítással kikapcsolni az autoszinkront.
-
törölt tag
válasz
sp8787 #14801 üzenetére
Köszi!
El tudom olvasni, mert anno tanulnom kellett az oroszt, de ettől még nem értem. Biztos lesz valami emberi nyelven is publikálva! Kerestem a gyári böngészőben a fordítót, de nem találtam.djnice:
Ezt azért gondold át egy kicsit! Egy forgalmazóról van szó. Már az is nagy dolog, hogy itt van Lifeforce, akivel lehet ilyesmiről érdemben kommunikálni. -
sp8787
addikt
válasz
sp8787 #13502 üzenetére
A95X(S905X,1G/8G)
Na egy dolog egybol feltunt ez box cca 10 fokkal melegebb mint a KIII.
Az ha jol emlekszem mimdig cca 50egynehany ez meg 60egynehany.
Legalabbis aszerint amit az LE kiir.Mondjuk engem ez nem erdekel de BT viszont sztem nincs benne. NO BT adapter found. Android alatt sem talaltam ra beallitast mondjuk nem nagyon kerestem. Ez mintha tema lett volna korabban.
-
sp8787
addikt
válasz
sp8787 #13459 üzenetére
Na bepakoltam a A95X(s905x,1/8)-et a KIII helyere LE 012 legujabbal.
Kivancsi voltam jol emlekeztem e.Megy a ki-be kapcsolas gond nelkul. A tav az tenyleg nem egy nagy durr kb. mint a T3 infraja.
Az LE installkor ugyanezt a remote.conf-ot masolja az SDre mint amit ebben a threadben a remote.zip csomagban lehet talalni. [link]persze en ezt egybol atszabtam e 1-2 helyen
-
krealon
veterán
válasz
sp8787 #13452 üzenetére
"Az A95X-et sztem ki lehet kapcsolni LE alatt."
Kikapcsolni ki lehet a Nexbox A95x-et, de utana, taviranyitoval mar nem lehet bekapcsolni, csak teljes aramtalanitas utan lehet eletrekelteni.
Ennak az az oka, hogy amikor a gyari android-ot kikapcsolod, akkor gyakorlatilag csak a kijelzo meghajtast lovod le (egyfajta alvo mod), de ekozben a dobozka elerheto marad a halozat felol. LibreElec (LE) alatt a kikapcsolas valodi kikapcsolast jelent (shutdown). Kikapcsolt allapotban a rendszertolto alkalmazas aktiv csupan (u-boot), de ennek a kodjat a dobozt gyarto ceg nem hajlando atadni, annak ellenere, hogy GPL licensz ala esik.
Szoval amig a Nexbox-ok u-boot-ja nem lesz megirva "rendesen" (tavirnyitoval eletrekeltheto), addig nem lehet megoldani a LE alatt a ki-, bekapcsolast.Kerulo megoldaskent korabban felvetodott, hogy a shutdown helyett suspend legyen a taviranyito power gombjanak akcioja, de mivel csak 1 gyarto erintett, inkabb elvetettek az otletet.
Ugyanannyiert kinal mas ceg is tv-box-okat, amik problemamentesek, ezert erdemes a Nexbox-okat ignoralni egyelore. -
blakey
titán
válasz
sp8787 #12935 üzenetére
Most mit nem értesz? Idéztem, elolvastad?
Note on 32-bit build: If you want to switch to 32-bit build, you need to clean your addon cache first:rm -rf /storage/.kodi/addons/packages/*
, after updating force refresh every repository you have and reinstall all binary addons. If you don't know what it is, you probably don't want to switch or shouldn't do it - make a clean install instead. The same note applies to restoring backup from 64-bit to 32-bit build and vice versa.If you update from 64-bit to 32-bit build your device tree will not update automatically even if you put it in Update folder! You have to replace it manually or perform update process for the second time - i.e. once again put 32-bit build and device tree in Update folder and reboot.
Fejlesztő írta, nem tudom minek kell vagy nem kell működnie, még nem váltottam 64-ről 32-re, két külön kártyám van. -
Pelican
őstag
válasz
sp8787 #12857 üzenetére
Biztos. A Mini MX és MINI MXIII különbözik a többitől.
"- This is the remote.conf file that I used on almost all boxes except MiniMX and Mini MXIII.
- Why don't you use them on those 2 boxes? Because I try all kinds of ways to make it work and fail. Is that mandatory?
- Because these 2 boxes came with a different remote control with different coding." -
DoItYourself
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz
sp8787 #11323 üzenetére
Én ezt vettem arany közép út és nagyon príma.
-
blakey
titán
válasz
sp8787 #11227 üzenetére
Így van, pontosan ezért kell kiemelni, hogy amennyiben médialejátszás a szempont akkor mire kell figyelni. Ha valaki egy ilyen boxot médialejátszásra venné akkor figyelembe kell venni, hogy mit nevezünk médialejátszónak és onnantól már sima ügy, az olcsó sávban az S905/S905X-ek is csak egy egyszerű boxok, ha nem lenne LE témogatás akkor nem sokat érnének, akkor a nevesebb gyártók termékei vagy azoké fogyna jobban amelyek normális támogatást nyújtanak illetve foglalkoznak a médialejátszó részével is.
-
mayday00
őstag
válasz
sp8787 #11003 üzenetére
Beelink MiniMXIII S905 [link]
Kapcsolatoknál nincs semmi.
Üres a jobb oldal. De képet is lövök róla lehet.
Vagy ha bejön akkor is sok idő. Dolgozik..dolgozik....nagy nehezen bejönnek a hálózatok.
De van amikor tök üres jobb oldalt a kapcsolatoknál.
LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.009.img.gz ezt telepítettem.
Mellé ezt:gxbb_p200_2G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb
De evvel is próbáltam: gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb
Úgy csináltam, ahogy az összefoglalóban írták. Volt a boot meghajtóban egy dtb.img képfájl, ezt neveztem át.
Mindkét dtb-t átneveztem, a hiba megmaradt. Most töröltem a boot meghajtóból a dtb filet, majd átneveztem ezt:gxbb_p200_2G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb dtb.img-re, bemásoltam. A hiba maradt.
-
blakey
titán
válasz
sp8787 #10894 üzenetére
Nem, nem arról szól, hogy halászatot rendeznének, évek óta úgy működik, hogy az oldalukról egy IP-ről bejelentkezés nélkül csak korlátozottan tudsz letölteni, mivel az elmúlt egy évben rengeteg készülék állt át a direkt letöltésre és többnyire az Opensubtitle.org-ot választják ezért gondolom észrevették, hogy ez így nem lesz jó, mindig bejelentkezem minden készülékemen, mert már korábban más készüléknél csak bejelentkezés után volt letöltés így engem nem ért megelepetésként, hogy egyszer itt is megjelenik.
-
syler123
veterán
-
zsupyro
csendes tag
válasz
sp8787 #10575 üzenetére
Igen ha csak megnyomom a kikapcsolót alvó módba megy,a készenléti kék led kialszik,és innét lehet hogy nem mindig ébred fel,de ha hosszan nyomom a kikapcsolót utána nyugtázni kell a kikapcsolást és a kék led pirosra vált, innen nekem még mindig bekapcsolt és kvázi újra indult a rendszer..
-
-
mandju
senior tag
válasz
sp8787 #10221 üzenetére
win32diskimager-rel lementettem img-be a kártya összes tartalmát.
visszaírtam egy új kártyára. cseréltem a device tree-t és bebootolt és látszólag rendben működik.még a távirányító is, ami másoknál nem ment elsőre.
úgy néz ki, jó lesz, hacsak nem lesz később probléma vele...majd referálok.
-
sp8787
addikt
En vagyok a bena ,hogy nem jottem ra eddig ,hogy a Keymap editorral kulonbozo kornyezetekhez lehet mappolni.
Most megcsinaltam,hogy amit surun hasznalok az gyorsan elerheto legyen.
Pl.
M18
A Return gomb Home kepernyon a Favoritokat hozza elo Video lejatszasnal Subtitle Delay
Home > Windows > Favorites
Fullscreen Video > Subtitle > DelayA Menu gomb a kornyezeti menut hozza elo a remote.conf szerint de Fullscreen videonal a Subtitle Search-ot
Fullscreen Video > Windows > Subtitle SearchIgy amist surun hasznalok az mind gyorsan elerheto > Favoritok, Subtitle search, Sub Delay
@junkpod Feltoltod a kiosztasodat?
-
junkpod
veterán
eredmények:
a home (102) működik
a stop (128) működikamit még beraktam de nem működik
play/pause (119)
ffwd (120)
rwd (121)most már tényleg nagyon kíváncsi lennék, melyik kodi parancsnak mi lehet a megfelelő kódja és ezt hogy lehet kideríteni, egyelőre google se tudott segíteni...
-
junkpod
veterán
mondjuk nem teljesen értem...
a kodek info ugye az billentyűzeten a 'o' lenne, dmesg szerint ez van mikor nyomom a távon az ennek megfelelő gombot
[ 4776.110020@0] remote: press ircode = 0x53,
[ 4776.110026@0] remote: scancode = 0x0018,maptable = 0,code:0xac537f80a remote confban meg ez van
0x53 24hogy lesz a 24-ből 0x0018????
-
junkpod
veterán
na én is pont most értem oda, hogy belebújjak ebbe a remote confba. dmesg segítségével kiolvastam melyik gombra mit nyom és megtaláltam a színe sgombokat, viszont ezt ügyesen mindet egy kódra mappolja át ("T"?):
0x09 84
0x11 84
0x54 84
0x4f 84
Na ezekre kapásból lehetne stop play home meg akármit mappolni. gondolom remote code után az egy keyboard ascii kód, h aigen akkor ebbe raknám a megfelelő billentyűzet kódot.
Már csak egy kérdésem van futó LE alatt hol találom a boot partíciót ahova bemásolhatnám a javított remote.conf-ot, hogy újraindulás után beolvassa? -
hevizms
addikt
Oké csak én ahogy írtam is,az összefoglalóban lévő linkre kattintottam a dtb fájl letöltéséhez és ott nem ilyen nevek vannak.Teljesen amatőr módon én azt hittem CSAK az a lista van.Csak később esett le hogy minden LE verzióhoz külön vannak a dtb fájlok.
Béna voltam,de így visszagondolva az újszülöttnek az összefoglaló még így sem teljesen egyértelmű,hiába a részletes leírás. -
hevizms
addikt
Ha meg ketsegeid vannak rakd fel a 007-et ott meg a devicetree file sem tudod elteveszteni ,hpgy melyik kell.
Na egyre jobban belezavartok
Hogy érted hogy nem tudom eltéveszteni?
Nem a készülék határozza meg hogy melyik device tree file kell?
Az LE verziószám is számít?A 007 esetében mindegy melyik fájlt használom?
Ezt most nagyon nem értem -
igen van, de annak más a neve Beelink Mini MX-G nek hívják!
Bár sok webáruházban ugyan úgy csak MiniMX nek nevezik De 55.ért amibe kerül már van jobb ajánlat is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Stellar Blade
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged