-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! aki esetleg ismeri mindkettőt, melyik a jobb választás Tanix TX3 vagy a Vontar X4? Remélem az utóbbiból jót linkeltem, ha már hivatalos webshop. Nekem csak az a fontos, hogy stabilan működjön, ne melegedjen. Ha viszont még mindig jobb választás az X96Max, akkor maradok amellett.
FHD-s filmeket nézek, 4K-ban saját felvételek vannak, azzal nincs probléma, csak a Youtube vacakol néha.
-
Joshi
titán
Gondolom azért van külön rendelhető opcióként az 1000M Lan, mert a másik változat csak 100-as. Ha ennek ellenére 100-at küldenek, akkor meg kell reklamálni. Nem hinném hogy ennyire pofátlanul átvágnák az embert.
Egyébként ha átmész a kínaira, ott már egyik verziónál sincs feltüntetve az hogy 1000M Lan, ebből arra gondolnék, hogy azok csak 100-as Lannal vannak. -
kulup
tag
Ennyiért ez a Tanix nagyon jó vétel szerintem, a 100M kb. mindenre elég lesz még egy darabig. Pl. a netflix 4k stream ha jól tudom max. 15M. Van pár teszt video ahol akadozik de én esténként nem teszt videokat nézegetek és biztos van olyan extrém magas bitrátás BD rip ahol a peak több mint 100 de én eleve le se töltök 120 gigás fájlokat.
-
stigma
addikt
Hát akkor nem mókolnék a helyedben, maradjon CE, gondolom a boxra lesz dugva egy HDD amire töltögetsz:
Docker kiindulási alapok CE-vel :
First steps in docker - General / Guides & How-tos - CoreELEC ForumsLényegében a linuxserver repo-t kell hozzáadni a CE-hez utána feltenni a Dockert, majd a Portainer-t.
Portainer azért kell, mert ha nem vagy profibb a Dockerben, ez egy konténer kezelő alkalmazás, ami dockerben fut természetesen és könnyen tudsz új konténert feltenni és frissíteni ha kell
- qbittorrent: linuxserver/qbittorrent - Docker Image | Docker Hub
- Samba szerver : Az van simán a CE-n is nem kell mókolni:
- DLNAhelyett méediaszerverek: Plex, Jellyfin, Emby párosMédiaszerverek esetében szerintem max 1080p amit tudsz majd lejátszani akár böngőszőből is szeirntem, de puding próbája az evés.
-
stigma
addikt
Hi, boxfüggő, mert van lehetőség rá: Armbian
Armbian hivatalos fórum
Egy időben régebbi S912-es boxokra és S905X-re lehetett tenni OMV-t is (openmediavault)
Esetleg még ilyet találtam neked, ezt nem próbáltam: Amlogic TV boxes – ManjaroNem tudom most mi a szitú, 2 éve egy S905x3-as boxra sikerült Armbian-t ennem emmc-re , de sajnos a gigabites LAN-ból csak 100MB-es LAN-t képzett le.
Én inkább ajánlom a Coreelec + Docker vonalat
, mert elég sok mindent fel tudsz rá tenni, kérdés mit akarsz a headless szerveren futtatni.
-
stigma
addikt
Hi, részben asszem igen így működik ha SMB-n felveszed a NAS-t, de ha 1 film/sorozat törlésre kerül, azt csak asszem maniálisan Kodiban a médiatár tisztításával tudod kiszedtni.
Utóbbiban (Film törlése automatikus legyen) nem vagyok biztos, mert már jópár éve Emby/Plex-et használok és a Kodihoz való addonjait. -
unown
csendes tag
-
cof
veterán
Egy olyan ~70 mbit/s anyaghoz még elég a 100-as LAN. Csak sokan használjuk letöltésre is a BOX-ot, aztán ha rajta lóg egy HDD nem olyan buli megvárni a másolást amíg csorog 10 MB/s-el 100 helyett.
De lehet rajta javítani azért egy USB 3.0-s Gigabit adapterrel sokat (már az USB 2.0 portba dugva is) ha valakinek mégsem lenne elég.
-
interstate76
addikt
Tanix TX3 német raktárból (applikációból még olcsóbb egy kicsit, de írják is a linkelt oldalon).
Nem néztem körül alaposan, de ezt nemrég láttam, így szem előtt volt.
-
kutga
félisten
Akit esetleg érdekel, hazaérve szétszedtem a dobozt, és meglepődve tapasztaltam, hogy sikerült úgy összecsavarozni, hogy a thermal pad csak az egyik sarkával érintette a vaslapot, nem csoda, hogy 70 fokokat mutatott, ekkora felületen nem tudta átadni a hőt.
A 'gyári' hűtést így gyorsan kikaptam, az új bordát kis pasztával felhelyeztem. Ahhoz hogy vissza tudjam pattintani a hátlapot, le kellett faragni róla a régi tartó bakokat, épp annyira, hogy a helyére feszítse a bordát.
Ezzel jó 10-15 fokkal csökkent a hőmérséklet, most futtatok egy 4k filmet és még mindig 60 fok alatt van.
-
Beni2360
félisten
Nekem van olyan pasztám ami egyben ragasztó is na az egyik boxnál komolyan megfogta. Ki spécizve, hogy a vaslemezhez mennyi hiányzik, hogy össze érjenek és a borda meg a lemez közé a megfelelő vastagságú hővezető pad ment. Így kimérve még sima paszta is elég mert az alja megfogja. Vagy vékony pad a orda alá és fülé a méret szerint. Van variáció bőven. Az alját meg érdemes kifurkálni.
-
®abstract®
őstag
Én egy alumínium hűtőborda tól nagyobb hatékonyságot várok mint egy hővezető szivacs toll.
Néztem egy videót az ember játszott a készüléken autós játékkal és felment 30 perc játék után 75 -80 fokra a proci.
Rá ragasztott 45*45*10 mm alu bordát procira, vagy lehet hogy hopasztával.Indította a készüléket 45 fok volt alapból a proci hőfok, és 30 perc játék után se ment 65 fok fölé. Azért az jelentős javulás -
kutga
félisten
Vettem egy rendes tápot, elindítottam a gépet, eddig megy ahogy kell. Cec-ben is kikapcsoltam az altatást.
Ami viszont érdekes, hogy az usb wifi stickemet nem kezeli, bedugom és nem történik semmi. Egy egyszerű kis tplink eszköz, érdekes, mert korábban tudtam használni vele. Az usb merevlemezt sem hajtotta meg elsőre, újra kellett indítanom, lehet valami nem stimmel a box belsejében.
-
Beni2360
félisten
Fixálni kellene a Reuterben az ip címet, lehet, hogy cserélgeti. Nálam minden hálózaton logó akármi fixálva van a TV nincs egyedül. Hálózati topikba kérdezzél.
-
tobias40
veterán
Eddig vezetéken használtam de kellett a swich máshová és kipróbáltam a wifit.
Szépen látta az összes hálózatot,kapcsolódott is hozzá és egyszer csak elfelejtett mindent,semit nem lát wifin..(restart volt már routeren meg az eszközön is de semmi!CoF: droidot nem használok de lehet megnézem majd de ez nem sokat segít rajtam
(ha megy )
-
Yerix
tag
Sajnos elfogyott a hely, azért is kezdtem érdeklődni.
CoreELEC:~ # df -hT
Filesystem Type Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs devtmpfs 1.9G 4.0K 1.9G 0% /dev
/dev/sda1 vfat 511.7M 211.5M 300.2M 41% /flash
/dev/loop0 squashfs 192.0M 192.0M 0 100% /
/dev/sda2 ext4 1.3G 1.3G 103.0K 100% /storage
tmpfs tmpfs 1.9G 0 1.9G 0% /dev/shm
tmpfs tmpfs 1.9G 9.8M 1.9G 1% /run
tmpfs tmpfs 1.9G 0 1.9G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs tmpfs 1.9G 2.6M 1.9G 0% /var
tmpfs tmpfs 1.9G 0 1.9G 0% /tmpA /dev/sda2-n 103 Kb hely van ahová egy új torrent file sem fér el, így nem tudok semmi újat letölteni.
Miközben a devtmpfs láthatóan kong az ürességtől.
-
Yerix
tag
Köszönöm szépen a válaszod.
Nagyon pontatlanul fogalmaztam.A gondom az, hogy a Trasmission a
"/.kodi/userdata/addon_data/service.transmission/torrents/"
mappába teszi azokat a torrent file-okat amiket webui alatt betallózok neki. Miután az a partició ahol a /storage mappa van, ha jól látom 196 MB, így hamar megtelik.
Hiszen a Kodi alatti plugin-ek is erről a particóról futnak.Kérdésem arra vonatkozik, hogy a /dev/sda2 (ami a /storage) particó méretét hogy tudom megnövelni ?
-
Beni2360
félisten
Amúgy mi a helyzet a fhd anyagokkal? Azokat ugye nem kell 4k-ra skálázni? - Hát a TV mindenképpen fel fogja skálázni ha a box nem csinálja meg. Na én most az X96-n azt érzékeltem, hogy ha a beállításoknál én magam engedem, hogy skálázzon szebb képet kapok és egységesen minden 4 K-ban tol ki kadenciahelyesen a megfelelő fps választva. Éppen ezért kell üresen hagyni a whitelist-t.
Tehát nálam: Beállítások>Rendszer>Képernyő>Felbontáa>3840x2106p>Kép fris>60.00 -
Beni2360
félisten
Nem árt egy hálózati hely létrehozása a CE-hez és így akármikor bekapcsolt boxnál eléred a mappákat.
A whitelist-t üresen kell hagyni és a TV felbontását x2160p/60 kell állítani a rendszer beállításoknál a guit. És akkor mindent 4 K-ban fog kiküldeni a CE. -
DoItYourself
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
Akkor tedd arra és ha olyan a boxod akkor onnan átlehet fixen rakni a droid mellé és akkor semmi sem kel már a boxba.
Előtte szépen belakod, hogy meg legyen tartaléknak és aztán mehet az átmásolás SSH-n (ceemmc -x paranccsal) keresztül, kb az egész 2-3 perc.
Éppen tegnap küldtem át és vettem ki az SD kártyát az X96 MAX PLUS boxból. -
joydrv
aktív tag
Üdv! Ahogy korábban is írtam, pár napja tesztelgetek android alatt egy ilyen Tanix TX9s boxot. LAN-on és wifin is. Szerintem teljesen rendben van. A kodi, amivel előtelepítve kapod, nekem eddig mindent lejátszott. 1080p, 4k, HDR, Dolby Vison, (zenében is minden, beleértve DSD fájlokat is) persze más kérdés, hogy a tv-d mit tud ezekből megjeleníteni. De felismeri a kapcsolatot és úgy tolja át a tv-re, ahogy a tv tudja fogadni.
Direkt megnéztem egy 1080p-s tv-n is. Elindítva 4k hdr 10+ . Dolby Vison filmeket, a tv-n simán ment 1080p-re, illetve a 7.1-es hang 2.0-ra kódolva + felirat is.
Android alatt is lehet rá tenni emby és plex kiegészítőt is. Mindkettő megy, kipróbáltam. De ezekhez jól jön egy telefonos app (Yetsi vagy Kore) a táv helyett, vagy egy légegér, vagy valami hasonló. Olvass vissza.
Szóval 7500-8000 huf közötti áron, nem hiszem, hogy ne érné meg egyszerű tv-nézős mindenesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Mac mini M1 8GB Ram 256GB SSD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest