- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
pixta78 #81760 üzenetére
Gyári táppal használod? Én pl. nem és nincs probléma. Használsz különböző kiegészítőket? Matrixot használsz? Utóbbi esetében elég sok kiegészítő még hibásan működik, ennek egyik velejárója pl., hogy az újraindítás nagyon lassú, olyan mintha belefagyna, tehát ez a színkavalkád is lehet akár egy hibás kiegészítő eredménye.
-
dtech
csendes tag
válasz
pixta78 #80100 üzenetére
Hali mindenkinek!
LibreELEC 9.2.6-tal ha valaki szeretne nekem segíteni Amlogic boxokon, az keressen privátban.
Pár boxra már megoldottam, hogy működjön, beleértve néhány S905-öst is.Bővebb infó:
https://github.com/dtechsrv/LibreELEC-AML(Kérem az elvakult CoreELEC-esek kíméljenek.)
-
BullZeye
veterán
válasz
pixta78 #81287 üzenetére
Én is ettől tartok, tegnap rendeltem, utána olvastam itt,hogy a GYÁR csinál fake ramos gépeket, így az eladó azt se tudja mi van, csak mikor jön a refund kérelmek hada.
GeekBuyingot nem ismerem, de félek, hogy a vége az lesz, hogy visszaadnak 10USD-t, de ki vagyok segítve vele, ha én szeretem a 4gb ramot kihasználni és a gigabites LAN-ra is szükségem van a remuxok miatt...
-
cof
veterán
válasz
pixta78 #81254 üzenetére
Ha nincs engedélyezve a jelszókérés akkor eltűnik, ez tök random, van amikor telepítés után pár nap, de van amikor több hét. Így meg már ott van 1 éve mióta fenn van ez a rendszer.
Végül is a végeredmény a fontos, ha neked úgy is jó. Az a lényeg, hogy kézzel nem kell semmit sehova sem felvenni, automatikusan látnia kell.
-
ztsoft
őstag
válasz
pixta78 #80994 üzenetére
Szia!
Ez sok összetevős dolog (USB 2.0, eMMC írási, olvasási sebesség).
Az USB 2.0 elméleti max sebessége 480 Mib/s, de ezt nem fogja elérni, szerintem 240 - 300 Mib/s a valós.
Az eMMC sem egy sebesség bajnok ezekben a boxokban, a flash-bench programmal lemérheted, hogy mit tud (itt a topikban, Csicsóka elkészítette a binárist, keress rá). -
pixta78
senior tag
válasz
pixta78 #80950 üzenetére
Kérnék kis segítséget.
Ez normális?
pc-ről s905x emmc-re másoltam Gbit LAN adapteren keresztül:kb 30%-ig megy ~30MB/s- el aztán belassul.
Majd vissza boxról PC-re:Lassabb de egyenletes.
# lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 005: ID 0b95:1790 ASIX Electronics Corp. AX88179 Gigabit EthernetBus 001 Device 004: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubSzóval kellene többet tudnia ennek a LAN adapternek?
Vagy törődjek bele, hogy ilyen $z@r?
Köszönöm! -
mexel
veterán
válasz
pixta78 #80721 üzenetére
Nálam a legújabb win10 van fent több gépen, és ahogy írtam nem a win változott, hanem gondoltam hogyaz egész storage-t megosztom ( fentebb mindent leírtam már). Csak a boxon változtattam ennyit és azóta eltűnt a hálózatokból a Coreelec. ( az automatikus részről, ha kézzel beírom akkor megvan, tahát létezik a megosztás)
De a TC-ben nem látszik sehogyan, csak nem tudom miért. -
cof
veterán
válasz
pixta78 #80490 üzenetére
Huh, hát igazából nem bonyolult. Kettő perc a routeredben portot nyitni. A routered topikjában kellene érdekődni, mert ahány router annyiféle menü.
Aztán gondolom CE alatt megy a TM, ehhez Csicsóka csinált egy remek kis scriptet, hogy ha nincs fixip-d akkor dyndns-el tudsz hozzá csatlakozni. [link]
-
cof
veterán
válasz
pixta78 #80302 üzenetére
Azért Csicsóka hozzászólásaiból össze lehet legózni.
Megnézzük jelenleg hova van felcsatolva (Mounted on) és milyen címkével:
df -h
Leválasztjuk:
umount /var/media/SAJÁTCÍMKÉD
Új címke:
e2label /dev/sda1 ÚJCÍMKE
Ezeket mind SSH-n természetesen. Nálam az sda1 alá van felcsatolva a HDD (Filesystem).
A mount-ra most nem találok konkrét parancsot, de esetleg egy újraindítás
reboot
és automatikusan csatolja. Remélem nem írtam hülyeséget, mert Windóz alól vagyok. -
-
Jahno
veterán
válasz
pixta78 #80085 üzenetére
"Elég ha feldobsz rá egy új dugót."
Nem biztos, főleg házilag. Mert ott kezdődik, hogy legtöbben a kábelt sem ismerik és persze úgy néz ki, mint ami működik de ugyanitt tartunk. Még az olcsóbb, gyárilag méretre gyártott és dugóval egybeöntött cucc is jobb lesz. Néha jó dugót szerezni külön kihívás.
-
cof
veterán
válasz
pixta78 #79821 üzenetére
Az S905X-en csak 100 Mbit LAN van, ez egy 80 Mb/s 4K-hoz már kevés.
Nem tudom, hogy lehet-e segíteni rajta buffer méretnöveléssel, de egy USB 3-s Gbit LAN megoldás lehet, még ha csak USB 2 portok is vannak rajta, akkor is sokkal jobb lesz a sebesség mint a 100 Mbit-es LAN porton.
-
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #79750 üzenetére
Új gépet építettem - A rendszer is ugyan az?
Win 10 alatt már ugyebár kell a jelszó páros és lehet, hogy az új rendszer miatt valahol más nevet kapott valami. Még a gépnévben lehet eltérés a rendszerben.
Egyáltalán az új rendszerben megcsináltad a megosztást?
Én törölném és újból felépíteném a kapcsolatot. -
kory24
őstag
válasz
pixta78 #79603 üzenetére
Köszi.
Ha jól értelmezem összefoglalóban, akkor telepíthetem a coreelecet pendrive-ra is pendrive-ról?
Csak, mert sd kártyám nincs, de pendrive-ok akadnak fiókban...
Illetve mennyire fontos belsőn meghagyni androidot?
A box csakis KODI hálózaton film/sorozat nézésre lenne használva.
Akkir is érdemes belsőn hagymi android, vagy tehetem oda helyette coreelec-et? -
hunaqua
addikt
-
nimmrody
tag
válasz
pixta78 #78794 üzenetére
Sziasztok!
X96 Max+2 témában szemezgettem a 4pda-n.
Láttam van egy halom custom fw a slimboxtól kezdve a turbo rom ig akár.
Én speciel az ATV custom romokat preferálom.
Melyik csapat ATV munkája szerintetek a leg stabilabb ahhoz az eszközhöz?
Szoktátok tesztelgetni őket?
Köszi
-
Ra3
őstag
válasz
pixta78 #77588 üzenetére
Nekem nyomott egy drm (?) frissítést tegnap, azóta nem indulnak el a netflixes tartalmak. s912+ce9.2.
Valahol esetleg lehet cache tisztítást nyomni, elvileg 1.4 gigát töltött le, nem tudom nem foglalja-e a helyet valahol feleslegesen. 8 gigás a belső memória, de az android is rajta van, lehet hogy ez is gond már. -
mpo
veterán
válasz
pixta78 #75611 üzenetére
Nálam a PC és a box között kábelen megy, egy Gigabites routerem van, a sebesség 940 Mbits/s volt mindkét irányba, a tiéd 94 Mbits/s.
Ennek ellenére pufferelt az UHD filmnél.
Töredezett volt a HDD.
Ha két filmet nézek meg egymás után, akkor az első után reboot-ot csinálok, mert a második filmnél már gondjai voltak, így meg nincs. -
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #75582 üzenetére
Azért még ott lehet hiba pl rossz beállítás de gondolom ez nincs, töredezett HDD, kontakthibás LAN kábel mint nálam 1x volt. Esetleg megy közben fullon a letöltés. Én azt vissza szoktam venni filmezés közben 60%-ra. Vagy a Hálózati rendszerben egy gyenge-hibás pont. A mérés ki adat mennyiéggel mér és ha jól emlékszem van egy lehetőség többszörös hosszabb mérésre de fejből már nem tudom.
-
ztsoft
őstag
válasz
pixta78 #75573 üzenetére
CE alatt nincs "media", "video" felhasználó a rendszerben, kizárólag a root van. Így a parancs eleje megegyezik mind két box esetén.
ssh root@box1.ip.címe
ssh root@box2.ip.címe
A méréshez az egyik box-on szerverként (azaz, server, -s kapcsoló) indítod az iperf-et
iperf3 -s
a másik box-on kliensként (azaz, client, -c kapcsoló)
iperf3 -c szerver.box.ip.címe
Ezt a mérés után akár meg is fordíthatod, az eddig szerverként működő box-ot indítod kliensként, a másikot szerverként.
Ami fontos, hogy mindig a szervert indítjuk el elsőnek, mert a kliens ehhez kapcsolódik. Ha nem fut a szerver, nincs mihez kapcsolódjon a kliens.
Remélem érthető így.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
pixta78 #75573 üzenetére
Engedélyezve van az SSH a boxon? Settings --> CoreELEC --> Services --> Enable SSH. Itt adj meg egy jelszavat ha még nem tetted meg. Illetve remélém az IP címed is mindig ugyanaz, tehát vagy a routeren, vagy a boxon adtál meg állandó címet a boxnak.
Ha igen, akkor így:
(A példa kedvéért legyen box1 IP címe: 192.168.1.11, box2 IP címe 192.168.1.12, természetesen helyettesítsd be a saját IP címeiddel.)Box1:
ssh root@192.168.1.11
Ha még nem léptél be ssh-val a boxra, akkor itt elfogadod a box kulcsát egyyes
beírásával, vagy egyy
megnyomásával (most hirtelen nem tudom melyiket kéri a win) majd nyomsz egy entert. Majd kérni fogja a jelszavadat:root@192.168.1.11's password:
nem fognak megjelenni a karakterek, nem kell aggódni miatta, csak pötyögd be. És már bent is vagy SSH-n a boxon.Box2:
ssh root@192.168.1.12
A többi része ugyanaz, mint az 1.-nél. -
Véreshurka
senior tag
válasz
pixta78 #75568 üzenetére
Ha win10-et használsz nem fontos Putty-znod. Nyitsz 1-1 parancssort és ott így belépsz:
ssh felhasználónévbox1-hez@box1.ip.címe
ssh felhasználónévbox2-höz@box2.ip.címe
Elfogadod a kulcsot, majd beírod a jelszavad.
Ha jól emlékszem mindkét boxhozroot
a felhasználónév ha engedélyezve van a boxban az SSH elérés. -
Beni2360
félisten
-
kutga
félisten
válasz
pixta78 #75001 üzenetére
Azt, hogy milyen nyelven keressen feliratot, a Kodiban kell beállítani, nem az appban.
De ezt a kérdést inkább erre tedd fel.
OFF
Személyes tapasztalatom, hogy nálam az Open- és SuperSubtitles addonok csak ideig-óráig működtek, bizonyos idő elteltével hibára futottak, helyes felhasználó/jelszó mellett is. CE alatt még nem állítottam be, de egy próbát azért itt is teszek majd. -
Dr.NX
addikt
válasz
pixta78 #74883 üzenetére
Nálam is volt ilyen. Meghalt a tápja.
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_71985-71985.html -
pixta78
senior tag
válasz
pixta78 #70029 üzenetére
Szóval segítséget kérnék!
Ejelhar kolléga útmutatása alapján csináltam egy felhasználói fiókot a PC-n, így tallózható volt a megosztott mappa. Ez egyszercsak nem működött tovább. Hiába adom meg SMB-hez az IP/Mappa/jelszó stb.-t, nem hajlandó tallózni egyik boxom sem.
Mi a baj?
-
mexel
veterán
válasz
pixta78 #67255 üzenetére
Ezt tettem fel, nem tudom egyáltalán jó-e, több oldalon azt írták ez működik.
Ha van valakinek infója újabbról azt is megköszönöm
-
Csicsóka
őstag
válasz
pixta78 #66252 üzenetére
" "kiszolgáló neve" lehet IP"
Lehet, de nem célszerű, mert akkor a szervernek fix IP kell.
Ami ha az egy igazi SMB szerver nem is gond, de ha egy dózer PC az asztalon, akkor erre is figyelni kell.
Szerver névvel meg tök mind1.Részlet egy smb.conf-ból:
[global]
workgroup = WORKGROUP
server string = Bpi-M2u
netbios name = Bpi-M2u
security = user
map to guest = bad user
dns proxy = noA server string-el hirdeti magát a hálózaton, így nem kell IP.
-
kenand
veterán
válasz
pixta78 #66104 üzenetére
Szia, ott nem kell, 905x-en megy az órajel állítás, max azt lehet megnézni mennyire engedi le minimális terhelésen és azt lehet lejjebb állítani, de ha jól emlékszem 905x-en 300-ra is lemegy...
(912-n érdemes 1000-ről 667 esetleg 500-ra állítani)De itt írtam róla, 912-eshez, 905x-nél meg kell nézni, d ott gyárailag lejjebb megy , meg csak 0-3 CPU van
-
MCs88
aktív tag
válasz
pixta78 #65982 üzenetére
Ha a PlexKodiConnect plugint használod, akkor ott beállítható 2 mód. Az egyik a plugin mode, ami a plex saját protokollját használja a videó átvitelére (itt az történik, hogy a plex menet közben feldarabolja kisebb néhány megás fileokra a videót és ezeket szedi le sorban HTTPn a lejátszó).
A másik mód a direct path mode, itt az történik, hogy magát a file-t SMBn/NFS-en éri el a box és csak a lejátszás állapotát synceli a plugin. Én ez utóbbival használom évek óta, kicsit trükkösebb beállítani, de utána tökéletesen teszi a dolgát. -
blakey
titán
válasz
pixta78 #65985 üzenetére
2 box(X96 905x és Tx9s 912) között szeretnék FTP kapcsolatot, mert az NFS/SMB- t nem tudom beállítani. - inkább az SMB-re törekedj, FTP nem lesz jó. Mindkét box esetében 2 helyen be kell állítani a minimum és maximum SMB protokollt, Fogaskerék/Szolgáltatások alatt valamint a Fogaskerék/CoreELEC alatt, jónak kell lennie, a minimum lehet SMB1 is ha az SMB2 nem jó. A verzió nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mozilla Firefox
- EA Sports WRC '23
- RAM topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest