- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
Mike88 #79293 üzenetére
koszi a valaszt.
az a furcsa, hogy lejatszas kozben is vannak random megakadasok. pl sima fhd anyagnal az elejen, majd abbahagyja.nekem a menu eleg gyors.
esetleg van olyan lightweight skin amit lehet hasznalni plexkodiconnecthez? lenyeg, hogy konfigolhatoak legyenek a widgetek a plex miatt.
netflixet 4K-ban a TV medialejatszojaban hasznalom
-
cof
veterán
válasz
Mike88 #79101 üzenetére
Itt egy Mecool KI KII KIII remote.conf [link]
A bekapcsolásnak akkor is működnie kellene mert az a bootloaderben van, és az ugye érintetlen marad akkor is ha töröljük az Androidot.
Az mondjuk fura, hogy nem látja az S tunert, talán valami klón lehet? Meg ha jól emlékszem akkor külön dtb is van a Mecool-hoz nem az általánosat kell használni.
Android Firmware: [link]
Other: Supporting DVB-S2
-
Imi1981
veterán
válasz
Mike88 #75413 üzenetére
Most fejtetőn van és a tetejére raktam a ventilátort kis gumi talpakkal. Így nem olyan hangos. Pár perc múlva már 42 fokon volt. Kipróbálom ventilátor nélkül fejtetőn. Az a baj, hogy az aljára fúrtam jó sok lukat és így nem valami szép 😄 . Olyan fekete fém rács kéne amit egyik fórumozó rakott! Az még jól is néz ki és tökéletesen átmegy rajta a levegő.
-
csubyy
tag
válasz
Mike88 #75376 üzenetére
Kicsit mindketten óvatosan elbeszéltünk egymás mellett. Te sem írtad, hogy csak ez az opció és én sem, hogy szerintem ez nehezebb út. Alapból szerintem a TVHeadend+CE kezelni fogja a tunert ezekben a boxokban. Nekem a K1 plus és Meelo + külső satos és DVB-t-t2 is ment, illetve megy. A stabilitás is tűrhető, de a felvételeknél voltak problémák. A KII és KIII tunerjei is mennek, bár nekem nincsenek ezekkel tapasztalataim. Processzor illetve memória mennyiség a legnagyobb különbség köztük. Az árak pedig effektive magasak, ezért próbáltam azt sugallni, hogy egy jó enigmás box Kodival és kiegészítőkkel és vinyóval, jobb bizonyos esetekben. Nálam az Android ezen célra nem játszik. Amúgy bocs, hogy segíteni próbáltam, ez nem fog többé előfordulni.
-
csubyy
tag
válasz
Mike88 #75372 üzenetére
Azt kell eldönteni, hogy mediaboxra van szükséged vételi lehetőséggel, vagy vevőegységre médiás beütéssel. Kompromisszum lesz mindkettőnél, de az alap feladat a lényeg. Az, hogy minden tökéletes rajta, olyan nem lesz.A tvbox felől szerintem a CE a megközelítés, gyakorlatilag minden megoldható vele. A sat vevő felől az enigma az alap, arra vannak kiegészítők.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Mike88 #57346 üzenetére
Odáig eljutottam, hogy a 8.2-es LE bebootol USB-ről, de NAND-ra nem tudom feltelepíteni, olyan mintha nem működne a rec.gomb...
Akkor él az U-boot, viszont a NAND-ra telepítéshez nem kell reset gomb! Ha fut szépen USB-ről, akkor SSH-n belépve az installtointernal parancs felteszi, ha megvannak a helyükön a partíciók (boot, system, data) -
-
Csicsóka
őstag
válasz
Mike88 #57326 üzenetére
Kukázás előtt, egy próbát tennék a Linuxos Amlogic USB Burning Tool-al. Egy MXQ Pro+ (S905 gigabit) boxot hoztam vissza vele az élők sorába, aminek előzőleg kinyírtam az eMMC partícióit. A dózeres Burning Tool nem tudott vele mit kezdeni. az U-boot felírása után ez is megállt, hiba üzivel, és nem moccant sehová sem. A linuxos változat sorban írja konzolra mit csinál, hol tart a folyamat. Amikor a fájl rendszereket hozta létre, már tudtam hogy nyertem.
Ja, hogy ehhez kell egy Linux gép...
Nem baj, a Linuxra nevelés nemes célja is teljesül. -
tomy86
addikt
válasz
Mike88 #57302 üzenetére
Ne foglalkozz a hibaüzenettel! Nekem a Cof által linkelt MXQpro_905_gongban20161202.img jó volt (legalábbis az elnevezés stimmel). A hibaüzenet után még várni kell (lesz még kettő, ha jól emlékszem), de utána települ a firmware. Legalábbis nálam ez volt. Ilyen MXQ pro 4k-m van. A 4pda-n vannak még leírások, letöltések.
-
cof
veterán
-
cof
veterán
válasz
Mike88 #57302 üzenetére
Ezt már próbáltad? [hugsun_s905_mxq_20160304.img]
-
a8l
aktív tag
Nem nandon van az LE hanem SD-n. Soha nem panaszkodtam hogy fagy még nem fagyott le ez a box eddig amióta megvan. Elsőre egy nagyon lassú 2GB-s sd-re ment fel és egész jó volt, aztán megjött ebay-ról a 16GB-s sandisk ami 90MB/s-el tud olvasni a saját teszt pc-n, tehát elég gyors, és az LE is nagyon szépen fut rajta, gyors mint a villám. Apámnak lesz ez a box, még soha nem volt ilyen neki meg más sem.
Meg akarom hagyni neki a droidot is bár soha nem fogja használni. Nincs rendes net-je, csak egy mobil net, ezért nem raktam fel neki net igényes kiegészítőket, azért wifin kap majd netet a box, külső 3TB HDD-ről fogja az anyagot olvasni. Mondtam neki hogy egy kapcsolós elosztóra tegye, a hdd miatt úgyis kell egy 12v-os táp, és amikor távval lekapcsolta akkor majd lekapcsolja szépen az elosztót, beakpcsnál meg csak felkapcsolja az elosztót és indul a box is meg a hdd is. Nem tudom rábeszélni egy rendes vezetékes netre, akkor tv is mehetne meg MS SB stb. -
mexel
veterán
Akkor lehet elírtam, a végén próbáltam szerkeszteni de lejárt az idő. Ahová kell ott DVB-T tuner kell. Oda jó a K1 Plus S2 T2. Erre vonatkoznak a kérdések.
A DVB-C az arra kellene hogy itthon használjak esetleg ilyesmit, digi kábelem van. Az egy másik projekt lesz, csak először azt hittem hogy a Wetek-en kívül a K1 ben i van DVB-C. De mire az írásom végére értem akkor jöttem rá hogy abban nincs, amellett hogya videostrong oldalán mutatnak K1 Plus DVB-C-s kütyüt, de nem látok sehol eladót abból.
De most már akkor tudom Hogya K1 Plus S2 T2-ben nincs C-s tuner ( sajnos)
Itthonra keresek egy Wetek-et akkor használtan ha szükséges lesz. -
mexel
veterán
Köszi a wetek linket, végül is használt is jó. Nem értem mit nem értesz
Nem K1 Plust vennék hanem K1 Plus S2 T2-t szeretnék. Arra lehet LE-t tenni úgy hogy működjön a tuner is?
A többi kérdés ( pl van-e klón, melyiket vegyem stb szerintem egyértelműek, bár azt hiszem marad a geekbuying, igaz onnan régen rendeltem nem tudom most mennyire gyorsak) -
DoItYourself
Topikgazda
Azt, hogy némelyik box nem tud kikapcsolni, és ilyenkor sunyi módon csak a kimenetet kapcsolja le, máshol is olvastam. Gondolom így le lehet spórolni róla egy-két alkatrészt, userek úgyse veszik észre, a többit rá lehet fogni a libreelecre.
Egyébként 2-3W-ot fogyasztanak ezek a dobozok, akár maradhatnak bekapcsolva is. -
Mike88
senior tag
No. Végül 009-el sikerült és a hozzá tartozó device trees file-al (1GB_100M_realtek wifi).
fpunto! Rendszer-ben a rendszer menüpont alatt, a videó kimenet-nél van olyan lehetőség, hogy képernyő kalibrálása. itt tudod beállítani a képet (többek között), de igen, ha van a TV-den olyan lehetőség a képarány beállításoknál, hogy "levágás nélkül", akkor azt használd. Gyorsabb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest