- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuthim
tag
válasz
adi1234 #23537 üzenetére
Igen, lehet igazad van, talan megszokasbol szoktam kikapcsolni. Van hogy napokig nem is hasznalom minek melegedjen a proci. Es nekem is nagyon erosen vilagit a kek led bekapcsolt allapotban.
Tudom, le lehet ragasztani valamivel...
De azert erdekel, hogy van-e benne battery, csupan kivancsisagbol -
-
kokopo
aktív tag
válasz
adi1234 #22453 üzenetére
Ez igy van, pont arra szeretnem hasznalni amit irtal, media - torrent
Egyenlore a pc-rol fogyasztom el a filmeket, majd a box fog torrentezni, es onnan lessz film, zene, "radio"
Tudom hogy 95% a hiba a szek es a pc kozt van
Piszkalja az agyam, hogy milehet itt a gond
Linkeled azt a hozzaszolasod ahol irod hogy tallozam a file-ket? (porgettem vissza, nemtalaltam) -
kokopo
aktív tag
-
kokopo
aktív tag
válasz
adi1234 #22423 üzenetére
Bongeszest ugyertettem hogyha epp ugyszottyan kedvem, nemfontos. Taviranyitorol lemondtam (ugyis viszi a tv tavja
) usb-s eger pont jo nekem
Megosztasnal a windowson probaltam a HOMEGROUP es a WORKGROUP-ot is (vagy masra gondoltal?)
Azert gondoltam, hogy ha minden okes lessz, atteszem a belso tarhelyre, mert a sok iras/olvasas ugyis rovid ido alatt tonkreteszi az SD-t -
kokopo
aktív tag
válasz
adi1234 #22411 üzenetére
Eroltetem meg, mig az 1 terrast be nem uzemelem
Megosztast a tobbi mappanal is ugy csinaltam mint az elsot (probabol az mp3-s mappat is megosztottam, de nemlatja)
Ellenorzom a box-on amit irtal, miutan hazaerek melobol
Az andoid + kodi felallast is jobban preferalom, jolenne ott is valahogy elerni a kodit, mint LE-n (//LIBREELEC) -
kokopo
aktív tag
válasz
adi1234 #22385 üzenetére
Hdd kesz, a 128 gigas, a terrast meg nempiszkalom
Van rajta film (The.Mystery.of.Dark.Energy.2016.1080i.HDTV.H264.HUN-AFTER) meg par apk, a filesistem meg NTFS
A filmet le is jatsza, de a pc-s dolgokat nemerem el (csak 1 megosztott mappat, a 3-bol, mappak nevei kulomboznek), es pc-rol sem tudom atkuldeni -
szabi__memo
nagyúr
válasz
adi1234 #21044 üzenetére
Biztos voltam benne, mindenesetre köszi a választ.
Blakey: minixen is ugyanezek a problémák voltak, lehet kijavították de nem tudok róla. Minix fórum:
"Have same problem here with 55U6400 samsung, it is annoying to choose CEC instead of just moving to source (in tv menu).
Raspberry pi is working ok with same tv.please fix update and not say SOLVED.
Sion Cohen, Dec 23, 2015 #11" -
Shingen
addikt
válasz
adi1234 #20830 üzenetére
Értem.
Transmission Remote Gui val éred el.
Itt csak a távoli hostot kell beállítani .
Ezt hogyan kell?
Fentebb leírtak pedig nem működnek.
Hiába írom át 103 106 mert a router azt írja azon van az LE csatlakozva nem csinál a böngésző semmit.Ha meg a webes html írom be arra se csinál semmit.
-
Joshi
titán
válasz
adi1234 #20774 üzenetére
A (#20766) hszben ezt írta gg72: "Biztosan nem a kábel a rossz, asztali bd-jatszorol viszi a DTS-hangot, miként a korábbi S905 boxaimrol is vitte, szóval ez kizárva."
Ha a kábel lenne a ludas, akkor azokon az eszközökön se ment volna át a DTS-HD Master Audio.Ne érts félre, nem vagyok ellensége a jó minőségű kábeleknek, nekem is Audioquest Pearl kábeleim vannak. De ha egy kábel még a HD hangokat se viszi át, az már több mint gáz.
-
gg72
veterán
válasz
adi1234 #20761 üzenetére
A HDMI kábellel nincs semmi baj, eddig is azt használtam az eddigi boxaimmal. TrueHD-val és sima Dolby Digital-lal semmi gond nincs, azok átjönnek rendben, csak a DTS-HD nem akar. Ha hangsávot váltok, akkor néha "beugrik" és onnantól jó, de ha elindítok egy másik filmet, akkor ott már nem, csak hangsávváltás után, de néha az sem segít.
-
Keef_Lee
senior tag
-
blakey
titán
válasz
adi1234 #20653 üzenetére
Általában szoftveresen sérül, tehát egy újraformázás megoldhatja, de sok szoftveres meghibásodás egy idő után olyan sérülést okoz ami már visszafordíthatatlan, legalábbis saját, otthoni eszközökkel már nem lehet feléleszteni, legalábbis HDD-nél, pendrive-nál már volt rá példa. TV-knél, boxoknál, stb. is elsősorban szoftveres meghibásodás lehetséges, ott egy gyári visszaállítás általában segítség lehet, de ott már könnyeben sérülhet a táp.
-
w.miki
veterán
válasz
adi1234 #20635 üzenetére
nem tudom, nem értek hozzá
FELTÉTELEZEM, hogy nem jó, ha a boxra kötött HDD-t nem választjuk le előbb, hanem csak kikapcsoljuk alól az áramot.
Annak ellenére, hogy a TV-t, és a box-ot este így kapcsolom ki. De LEHET, hogy a HDD érzékenyebb, és károsodik.
Ezért kérdeztem, gyakorlati tapasztalatok alapján, használja-e valaki úgy a boxot HDD-vel (pl. torrent), hogy kikapcsolás esetén egyből áramtalanítja. Vagy mindenki leválasztja? Vagy sose kapcsolja ki? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
adi1234 #20635 üzenetére
Az LE-ben vagy a KODI-ban esetleg van valami leválasztási funkció? Mert ha nincs akkor -elvileg- még kihúzni se nagyon szabadna vinyót amikor a Box be van kapcsolva. +A leválasztás nélküli kikapcsolás is "ezzel jár".
Azt tudom, hogy pl. Windows szépen leválasztgat mindent a Kikapcsolási procedúra közben, és tán a "rendes" Linux-ok is (gondolom), de az én Android-os Box-omon pl. előtte mindig manuálisan javasolt előtte leválasztani a menüből (az okostévéknél szintúgy), de az LE-be van ilyesmi programozva egyáltalán?
-
Fej1973
csendes tag
válasz
adi1234 #20611 üzenetére
Igen kihúzom, beillesztem vagy a PenDrivet vagy az SD kártyát, majd fogpiszka benyom, és táp vissza dug. A Recovery menü jön be, de Libreelec a környéken sincs. Most lefuttattam egy OpenElec Zip filet az android rendszeren keresztül, na azóta már a gép se indul, nem világít az elején a kis lámpa se
Igen a Libreelec saját USB Creatorával csinálom.
-
syler123
veterán
válasz
adi1234 #18600 üzenetére
Kezdjük ott hogy nem vagyok a pajtid. Ezek után jöhet az hogy miért ne lehetne kinyilvánítani a véleményemet? Tudtommal a Libreelec nem kszaq munkája, ahogy a kodi sem, sem pedig a driverek amik a rendszer alatt futnak, a legtöbb módosítás sem az ő munkája, csak egybegyűjtötte mások munkáit. Dolgozott ő is rajta ez igaz. Ami ingyenes az csak jó lehet? Én a Linuxnál is leírom, ha valami "xar" benne. Kicsit sem érdekel hogy ingyen van, kérjen érte pénzt ha akar, akkor megveszem, de ebben a formában nem lehetne eladni. Másfelől szerintem éppen elég támogatást kap ő ezért. Ne gondolja senki hogy csak merő jó szándékból csinálja. Nem véletlen találjátok meg a support részt.
Amúgy tudod te miket beszélsz? Idézlek: "Mennyit fizettél neki ? Akkor miért van bármi féle elvárásod ?" Mindjárt lefordítok neked egy Libreleec-t, ami a film elindításakor egy fekete képernyőt jelenít meg a film helyett. Remélem nem fogod ócsárolni, hiszen ingyen adtam, így csak jó lehet.
Emberek használjátok már az eszeteket
(nyilván ez nem mindenkire vonatkozik)
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
adi1234 #18110 üzenetére
Nem, a tv a nagy szobában van, amit a képen látsz, es a lányom mindig szekal hogy a youtube videóit rakjam ki a hazimozin es itt a nagy szobában akar ra táncolni.
Mert hogy jól szol, stb...
En meg mar ettől falra mászokEzért gondoltam egy ilyen kutyure, persze ha tudja amit akarok.
Van itthon egy 'hazi' NASom, amiben van vagy 18 tb hdd, oda felrakom meséit es akkor a nagy szoba tevejen es nála is elérhető lenne mindent meséje, viszont a tablet youtube videóit ki tudja rakni a szobájában a tevejere, ami nem okos tv, es neki is van egy 2.1es hazimozija amo nagyon jól szól es igy engem egy huszáros vagassal ki lehet kerülni az ő szorakozasabol...
Elég már a my little pony es tarsaibol -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
adi1234 #18106 üzenetére
Értem, köszönöm a választ.
Bocsi ha értetlen vagyok, de akkor ha beuzemelem, minden 'mokolas' nélkül, akkor itt az az eszköz meg fog jelenni, jól gondolom ugye?Valamint két dologra tervezem használni a multi taviranyitoval amit adnak hozzá.
Az egyik ez a YouTube 'atkuldes' a másik a vlc playerem történő film vagyis mese lejátszás.
Semmi 4k vagy fullhd, csak sima avi vagy kis felbontasu mkv.
Ugy értelmezem a netes leirasokbol hogy vlc menni fog, az meg alapból tudja a hálózati eszközök kezeleset. -
Joshi
titán
válasz
adi1234 #17745 üzenetére
Service.transmission 8.1.8 kell a LE 8.0.1 nek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez a lényeg, össze kell párosítani a klienst a gui-val. Hibátlanul működik.
De akkor felmerül a kérdés, hogy az Androidos Aria2 is működhetne a megfelelő LibreKib@szottEleccel?
Mindjárt nekifekszek ennek is.ui.: fater isten vagy, a sok linuxos kocka fizethet neked egy sört.
-
Joshi
titán
válasz
adi1234 #17746 üzenetére
Időközben írtam hogy kihagytam egy 1-t, de ettől függetlenül nem jó.
Az Allowed ip adresses *.*.*.* teljesen jó, ugyanis ez bármilyen IP-t engedélyez, de kipróbáltam amit írtál és semmi."Service.transmission 8.1.8 kell a LE 8.0.1 nek"
Tuti biztos ezzel van a gond és ezzel volt a gond Android alatt is az Aria2-vel. Olyan mintha nem látná egymást a kliens és a gui.Most akkor melyik Transmissiont rakjam fel a boxra és melyik gui-val?
LibreElec 7.0.3.012j van fent. -
cof
veterán
válasz
adi1234 #17405 üzenetére
Akkor bostone ajánlására tedd fel ezt hátha...: [service.transmission-8.1.8.zip]
Nekem mondjuk nem telepíti 7-es LE-re függőség hiányra hivatkozva, de lehet azért mert a 8-ra ez való.
Forrás: https://github.com/thoradia/thoradia/tree/master/8.1/S905/arm/service.transmission
-
bostone
addikt
válasz
adi1234 #17405 üzenetére
A transmission a kodin érdekes állat...
Most, hogy a 912-re reszelgetik a LibreEELEC-et, megírtam a kártyát, végigmentem a varázslón, ahol első körben engedélyt kapott a samba és az ssh.
Feltelepítettem a service.transmission-8.1.8 verziót. Nem állítottam be ip-t. Eredetileg *.*.*.* A letöltési helyet adtam meg, amit lehet elfelejtettem jóváhagyni, mert simán a kártyára mentett. Aztán ismét megadtam és működik.
Ki-bekapcs után még mindig jó.
Nandváltás és továbbra is üzemel.
Besz.rás.(Nekem az is meglepetés volt, hogy nem kellett a pc-s gui-t használnom a hely megadásához. Régebbi Libre verziókon a csatlakozás elveszett nandváltás után. Sem pc-n, sem mobilon nem értem el, csak miután újrahúztam.)
PC-n nem csatlakoztam. A play-en található több alkalmazás is. Nekem a Transmission Remote Yuriy Polek-től, vagy a Torrnado Demkó Gábortól, ami kedvemre való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Asus rtx3080 ryzen5900x
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged