- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csgy66
tag
válasz
dugesz77 #56667 üzenetére
Igen, már a korábbiak is megoldották.
Nekem is csak egy bajom volt vele: a TV-m nem tud CEC-et, az infrát meg nem tudtam beizzítani rajta. Gyanús, hogy kaphattam egy selejtes vevőt. Oszcilloszkópom meg nincs, hogy kimérjem. Végül meguntam a próbálkozást, ezért vagyok itt. De néha még visszasírom a csípőből működő WiFi-t, szó nélkül futó transmission-t, stb. -
cof
veterán
válasz
dugesz77 #56597 üzenetére
Az, hogy a dobozon valaki a gyárban a 100-ashoz tette a pipát még nem jelent semmit. S912-ben is csak az 1-2 GB-os verzióknál találkoztam ÉN eddig 100-as LAN-al.
Az orosz tesztben mint ha Wifi-ről mérne, de az sem kizárt, hogy a nete 100/100, Digi-nél is van ilyen opció pl.
(#56594) profi Ha sikerült feltenni a CE-t, akkor próbáld ki a magyar kiegészítőket, Kodi topikban van összefoglaló, ha nem ragaszkodsz ahhoz az oldalhoz, ugyanazokat a tartalmakat eléred CE alatt is csak kényelmesen távirányítóval, és nem kell magad átrágni még reklámokon sem.
Ez egy régebbi videó, de ilyen kényelmes a filmek böngészése: [link]
-
gyűrű
addikt
válasz
dugesz77 #56212 üzenetére
2 őn 6-os android van, amelyiken megy az sd-slot, azon 7-es. Próbáltam usb-s kártyaolvasóból 2 kártyával, ott rendben volt. aztán ujra a sd-slotból ugyanazokkal amik az usb-ben működtek.Fagyott, volt hogy nem bootolt, vagy fel sem ismerte, emmc-re egyiket sem tudtam felrakni.. Már nem kisérletezek vele... egynél ahol működik az sd-olvasóból az a legstabilabb. A másik kettő aminél csak usb-ről megy azokat ritkábban használja a család. Ezek a boxok amúgy is kiöregszenek majd lassan, a 19-es kodira pl. már nem lesznek jók, ezért is fogok újabb típusokat beszerezni fokozatosan.
-
Egon
nagyúr
-
válasz
dugesz77 #55766 üzenetére
Ce megy rajta dualban, de csak akkor ha 7es droid van mellette, nekem 2/16.os verzióm van($28.ért vettem annó)
Wifit nem használok de ha kell megnézem megy e ce alatt, bt meg ugye nincs benne.
4k hdr 60.fps is megy simán, olyan 60.mbit/sec ig akadás nélkül de egy ilyen 5Ghz AC Usb wifivel megy bármilyen 4K hdr 60fps Ce alatt támogatott típus bedugod és megy.
-
KTU
addikt
válasz
dugesz77 #55509 üzenetére
Nekem is megérkezett az A95X F1 box.
Android ROOT-olt, ki be lehet kapcsolni.
A rajta lévő KODI fork-ot TVMC, (és még pár alkalmazást) töröltem, használhatatlan. Play-böl telepített OK.
Bluetooth nincs benne. USB-set raktam bele.CoreElec, AlexElec: OK
device trees file
gxl_p281_2g.dtb
CoreElec alatt simán működik az infrás gyári távirányító
remote.conf file másolás nélkül.
AlexElec alatt nem működik, oda be kell másolni, bár ezt nem próbáltam.
Air Mouse-al használjuk.CoreElec alatt pár óra HD stream lejátszás alatt, majd 70 °C a hőmérséklet.
Ezt soknak tartottam, szétszedtem. Csak le kell pattintani a felső, kijelző felőli sötét lapot, valamilyen plasztikkártyát elég végighúzni a két rész közt körben, és már lent is van, csavar nem fogja.
Utána alaplapot kicsavarozni 3 db csavar, plusz kijelző és infra modul 2db csavar.
Fontos!!
Vedd ki előtte a MicroSD kártyát, mert úgy nem akar kijönni.
A képen már a kicsavarozott, megfordított alaplap látszik.
Ház alsó, fehér részét kifurkáltam 1 mm-es fúróval a hűtőborda felett, a 4db kis "bak" közt.
Nem szép a sok lyuk így kis fúróval, lehet később kivágok egy részt, és berakok valami perforált lemezt.
De igazából TV mögött nem látszik.
Kicsivel nagyobb bordát raktam rá, így összerakva HD stream lejátszás alatt kb. 54 °C a legmagasabb hőmérséklet több óra elteltével is.
Ventit nem szeretnék belerakni. -
-
dugesz77
őstag
-
goldenfish7
tag
válasz
dugesz77 #52513 üzenetére
Szia!
Igen, pedig próbálom kiváltani az otthoni nagy erőforrást igénylő PC-met ezekkel kis kütyükkel. Nálam most a best of egy Beelink GT1 Ultimate, amit már olyannyira megmókoltam, hogy most egy új 7.1.2-es android OS-en be tudtam állítani tincore keymapper appot, azaz képes voltam touch-ot szimulálni (ez régi androidos OS-eken elvileg egyszerűbb volt, pl.: 4.4-en nekem működött, ez ugye játékoknál érdekes). Jó ez így most már nem egy nagy durr, de mire rájöttem, hogy csak a 3.1.7-es verziót kell rátenni a legújabb helyett, na ez kb. egy hét volt.
Szvsz ezek a boxok már majdnem ki tudják teljes mértékben váltani a szórakoztató elektronikai cikkeket. A teljesítmény kérdéses már csak. Nem bánnám, ha a kínaiak bele tudnának pakolni egy-egy erősebb procit a boxokba (pl.: MTK), amelyek az antutuban képesek lenének elérni legalább a 150000 pontot.
Üdv!
-
válasz
dugesz77 #52474 üzenetére
Köszi. Nézegettem a neten ezt a témakört... Szóval a CE annyira minimal, hogy nem megoldható. Most pont csak annyira kellett volna, hogy google térkép, meg 1 sorozatot letölteni... Akkor ennek a kütyünek nem én vagyok a célcsoportja úgy látom. Mini pc-ként nem igazán használható. Vagy csak lejátszó+fájlszerver, esetleg torrent seed. Armbiant meg valami használható droidot nézek hozzá. Ez így nem ok, hogy felirat letöltéshez kell egy másik eszköz,. Legalább youtube van rajta... ami végül is nem bonyolultabb mint egy böngésző...
-
Somatom
veterán
válasz
dugesz77 #52474 üzenetére
Mi a különbség, hogy TV -n, vagy monitoron böngészel? Ha a számítógépemet rákötöm a TV -re, akkor ugyanazt fogja mutatni, mintha egy monitorra kötném. Ez független attól, hogy azon a számítógépen Windows, Linux, vagy Android fut. Ezek a boxok pedig ARM architektúrájú számítógépek.
-
synar
őstag
válasz
dugesz77 #52362 üzenetére
Hja így utólag már könnyű... Kerestem én a KM8 p -re de úgy nem találtam, meg végigolvastam az összefoglalót is a témában de csak az alapján nem sikrült volna, de mindegy, a lényeg, hogy a segítségetekkel csak összejött, köszi mégegyszer mindenkinek
A nand-ra telepítés már magamtól is ment. -
kenand
veterán
válasz
dugesz77 #51792 üzenetére
Volt már hasonló tesztelve, sötét szobában használható, picit hangos. basicben nincs android, a 905x-es 123 USD.
De szerintem jobb egy "home made" 720p-s valódi használt projektor 25-35K+ amlogic android box/stix (esetleg Pi zero W ) Pi zero W-nél arra kell ügyelni hogy a 2.4Ghzs Wifi csatorna 12 alatt legyen (US) különben nem látja. Router ne legyen messze és 720p snél többet ne akarjunk tőle ( de a projektor is az) és BT egér vagy moddolt BT táv javallott (nincs alapban IR)Egyébként nem 905X hanem 905w volt a teszteltben (akármit is írtak a Kanaiak) Egy Tanix T3 mini 1gb/8gbs alaplap volt beleszerelve
És a reklámozott 2200 kínai lumen ne tévesszen meg nem ANSI lumen (jó ha tudnak 300-as ANSI lument)
(Az említett használt projektorok még után gyártott lámpával is tudnak 1000 felett)
20000 óra is kamu, valami biztosan hamarabb feladja, táp stb -
vargalex
Topikgazda
válasz
dugesz77 #51450 üzenetére
Nekem eléggé zsúfolt a ház, sőt azóta egy SSD is bekerült. De nincs gond a hőmérséklettel.
-
Stalemate
csendes tag
-
mexel
veterán
válasz
dugesz77 #50424 üzenetére
A Mecool M8s Pro W-t most nem javasolnám vételre, az új verzióson változtattak a filesystemen és nem túl "beavatkozásbarát".
Akkor inkább Tanix, W95, az olcsóbb kategóriából, de ha már 905W-ket nézeget valaki akkor most ismét javaslom a Magicsee N5-öt! ( annak ellenére hogy nem javasoltam, de már kész rá a nagyon jó rendszer, sokkal jobban működik mint egy 905W)
30$ körüli áron most azt javasolnám inkább vételre 905W helyett. A 4K-s videókból viszi azokat amit a 905W nem. ( valószínűleg nem teljesértékű 905X de a 905W-nél jobb mégis.)
Jövő héten megvan a telepítő leírása is, egyszerű lesz és működik mindegyiken elvileg.Akinek viszont fontos nagyon a 4K minden téren és a giga háló az vagy 912, de talán kicsit drágábban a Mecool K1 ami tuneres, de nagyon jó mert giga háló, DDR4 ram és van hozzá támogatás minden szinten.
-
Nikaré
őstag
válasz
dugesz77 #50155 üzenetére
Sziasztok!
Lehet nem jó topikban kérdezem, de nem jutott eszembe jobb hely.
Arra keresek megoldást, hogy az adott helyzetben a tévében lévő USB -ről megy a film, de kevés a hangszórója ehhez. Ezért szeretnék olyan kütyüt amivel erősítőre ki tudom vinni a hangot.
Az erősítőn nincs HDMI. -
espi38
őstag
válasz
dugesz77 #50146 üzenetére
szia!
Köszönöm,hogy válaszoltál a kérdéseimre én meg érdemben semmit elnézést
lemaradtam az eszmecserébe,sok boxnak a neve felvetődőtt ezért nehéz a választás.
Annyirra ismeretlen nevek ezek,gondolom a legtöbb boxban ugyanaz a nyák van csak abban van különbség hogy ki rakta össze és milyen dobozkában van -
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #49853 üzenetére
Lejárt a szerkesztés: Geeknél is van Lengyel raktárból az tuti X-es és 2/16-os.
-
-
Pelican
őstag
válasz
dugesz77 #49125 üzenetére
Hol tudod megvenni 5 fontért? Én sehol, mert a szállítás még 5 font legalább...
És net nélkül eléggé szenvedős, tehát inkább egy W-s kell, amiben van wifi, de az még 5 fonttal drágább.
Ha médialejátszásra kell, akkor még kodeket is venni kell hozzá, ami szintén pár font.
Ha le akarsz játszani bármit, akkor további költség a táp, táp kábel, USB átalakító kábel (ha HDD-ről megy a film).
Szóval már elköltötted egy olcsó aml box árát, a GUI röcög, felbontás max full hd és nincs bedobozolva és nincs távirányítója.
Van itthon beépítve a Smart Home rendszeremben több zero w és pi3, stb, tudom mire jó és mire nem való. -
-
spgabor
aktív tag
válasz
dugesz77 #48369 üzenetére
Először USB3-on próbáltam, majd régi gépen USB2-őn is. Bár ezzel is vannak nyitott kérdéseim. A resetet valamelyik leírás szerint kell nyomni, valamelyik szerint nem. Szintén nem vagyok benne biztos, hogy az USB portok közül melyiket használjam, mert több leírás ezt is kihangsúlyozza. De a panelra nincs feliratozva, hogy melyik hányas számú, illetve van két USB port, ami számomra érthetetlen okból nincs kivezetve a házból.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dugesz77 #47791 üzenetére
Ennek a Droid-ja milyen? Akinek van, írna róla pár szót mennyire használható?
Amúgy az EU 2+16-ra klikkelve nekem rendelhetőnek adja be. Nem tudom akkor amúgy miért szürke a gomb.
-
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #47773 üzenetére
Egyszerűbb lett volna kipróbálnom,mint kérdezgetni
Mindegy az általad is linkelt oldalról tökéletesen működik a KI pro remote file a BB2-n is. Az M8S Pro+-n is mintha ugyan úgy ment volna mind a két távirányító ,lehet ott is jó ez is. Sajnos az most kölcsön van adva kipróbálni nem tudom. -
válasz
dugesz77 #47550 üzenetére
Droid alatt sem lényeg a LEVEL,
csak megfelelő YT app kell => Smart YouTube TV és mehet a 4K 60FPS -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged