- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
imi123
őstag
válasz
Milka 78 #32316 üzenetére
Kiváló kártya az 1080-as.
Nekem egy Gaming X plus-t váltott a Vega.
Nincsenek itt nagy csodák.Vicces amikor 2-3 FPS-ért "fojtogatják" itt egymást az emberek.
Nekem a minimum FPS a fontosabb ezért akartam mindenképpen a VEGA-t kipróbálni.
Napról napra jobban tetszik a kicsike. -
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #32118 üzenetére
De leírhatnád.
És ha valaki megvenné, csak magát hibáztathatná.
Persze, értem amit írsz, de lásd azt is, hogy tévedni emberi dolog, másfelől a szólásszabadsággal együtt jár az is, hogy nem mindenki véleménye fog megegyezni. Nekünk is tiszteletben kell tartanunk, hogy Abu így gondolja, ahogy leírja a forrásaitól függetlenül, ettől mi még gondolhatjuk másképp. -
Petykemano
veterán
válasz
Milka 78 #32109 üzenetére
Azt kell megérteni hogy Abu nem jósol Abu csak tovább ad. Nem gondolkodik: nem ábrándozik, nem spekulál, de nem is kritizál, nem is kérdőjelez meg. Amiket leír amiket jóslat ként felhoz azok színtisztán szinte eredeti formájukban azok a tervek víziók elképzelések amiket a hírforrás csatornákon keresztül ő hall amikhez hozzájut.
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #32109 üzenetére
A féligazságok kérdésében egy házigazda és őstag véleménye között az igazságtartalom és a megszerzett számtech tudásunk alapján mérlegelünk. Milyen számtech forrásokból miket olvasott össze és tapasztalt meg a saját gépében és hardvereivel. Sok minden információt kirakunk a fórumokra, de kimondatlanul tudjuk a lényeget. Néhány kérdésben törvényszerűek az eltérő vélemények, mert nagyon különbözőek a hardver konfigok és az élmények, tapasztalatok. Mostanában kezd megvalósulni néhány eddigi feltételezésem, amit előtte az új API-k és szoftveres fejlesztések közötti feltételezésből következtettem ki. Ezekre vagy nem is válaszoltak akkor, mert a mém gyártás fontosabb volt, vagy hevesen cáfolni kezdték a kiragadott részeket. Pedig az egész érintett témát egyre kevesebben látják át, vagy a cégek kiadott közleményeit idézgetik fel. Valahol csak olvasni kell a sorok között és a vonalakat összehúzkodni okosan, hogy megtaláld a jó választ.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Milka 78 #31935 üzenetére
Értem. Akkor erre azért annyira nem számítok inkább.. bár ugye a ref kártyáknál gond nélkül működik a dolog, viszont valszeg ez akkor is lottó lesz, a tesztalany meg én sem szeretnék lenni
Így akkor az lesz a kérdés inkább, hogy mennyire tudja megközelíteni teljesítményben egy Custom Vega56 a 64-et, a szokásos UV+OC+Powerlimit modokkal.
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #31694 üzenetére
Van egy szep fiatal szoke kolleganom, ot kimentettem
Televan: persze, a levegoseket nehezebb huteni, a gyartoi megoldasokra kivancsi leszek
Pepeeeee baratom is arra var
Vtom: jo a pascal, a koltoi tulzas eszkozevel eltem bevallom
A 1080 viz alatt 44C volt 15%-al melegebb kissebb terheles alatt. Szerintem az semmi
-
X Factor
addikt
válasz
Milka 78 #31628 üzenetére
Az előző nekem is bevizsgálás alatt, de nem volt tul sok kedvem heteket várni.
fentebb irtam, de igy talán jobban látszik.
p6: 1617mhz 1080mV
p7: 1712mhz 1120mV
HBM: 1100mhz 950mVPT: +50% , Ventikhez, target temeperature-hez nem nyúltam. Fordulat max 1500rpm és csend van, hőmérskleteke max 65, 100% hosszan tartó load esetén is. Fogyasztás gpu-z szerint 280W.
-
X Factor
addikt
válasz
Milka 78 #31590 üzenetére
Már hajtom is a vizivizes vegával
Annyi, hogy én a monitort 120hz-re rakva használom. 144hz-es beallitassal, egyrészt veszitek némi fenyerot, illetve, 120+-nal van némi overshoot jelenség. 120hz-nél Fast beallitassal, tokeletesen elégedett vagyok és 50-120 miatt még az LFC is megy, ha esetleg valami miatt beesne egy játék 50fps alá.
Driver-ben p6 és p7 statet visszavettem 50mhz-el, feszkók pedig 1080mV és 1120mV, HBM 1100 Így 100%load mellett 280W-ot kér és 8k pötyöt tol Timespy-ban. Az alap vega 56, 6.2k-t csinált, széttweakelve tudod 7.2k-t.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #31584 üzenetére
Simán megveheted. Maga a kártya rendben van, nulla gond volt vele. Nekem a freesynces kijelző b@szta fel a fejem. Vettem egy 31.5-os AOC-t , 1440p, 144 Hz, Freesync...ocsmányság, vibráló kép...
Azt vissza küldtem, ezt meg az ebayen találtam £585-ért. Le is csaptam rá...
Most akkor van egy Vegám, egy Gigabyte OC 1080Ti, meg ez az asus. Vega megyen vissza, gigàt eladom az Asus marad. Keresek valami sima 144 Hz-el kijelzőt és megpróbálom ízomból.
FreeSync 1440p, 144 Hz, IPS, 27" az asus-on kivül (£510) csak az Acer van. Az asus-ben csak 40-90Hz tartományban müködik a FreeSync, az Acernél meg magas a meghibásodási arány.
Szóval, maga a kártyával nem volt bajom. Nem tökéletes de becsületesen hozza a 1080-at...talán picivel többet is.
-
Petykemano
veterán
válasz
Milka 78 #31296 üzenetére
Azon gondolkodom, vajon azon kívül, hogy munkássága idején nem sikerült egy marketing szempontból versenyképes terméket letenni az asztalos, vajon más is volt-e. Konspiráció.
Amikor Jim Keller távozott, a hivatalos magyarázat az lett, elvégezte a dolgát. A konspirációs magyarázat az, hkgy JK igazi projektje a K12 volt, Lisa viszont úgy gondolta, az arm lehet hogy jobb, de jóval nagyobb is a verseny. Nembeszélve arról, hogy a nagyobb arm vásárlóknak van saját tervezésű chipje, ez az nvidiának se igazán sikerült. Aztán mivel a K12-t besüllyesztették a fiókba, JK távozott.
Ezúttal talán rajának lehettek olyan ambíciói, víziói, amikkel a CEO nem értett egyet. Állítólagosan Raja nagyon hitt az önálló RTG-be. A Vega attól függetlenül, hogy konzumer termékként nem vitte átütő sikerre eddig, professzionális termékként lehet, hogy megállta a helyét, teljesítette a célokat. Egy vezető akkor is lehet jó a board.szemében, ha csodát nem tud tenni, de teljesíti a célokat, elvárásokat.
Ami valóban különös, hogy raja szabadságra vonulása pont egybeesik a radeon powered Intel chip pletykával. Akkor vajon miért mondta Lisa Su azt, hogy "we are seeking to enable our competitors". Vajon nem tudott volna róla? Vagy csak azt jelenti, hogy ők kerestek meg minket.
És raja pont most int végleg búcsút, amikor az Intel megteszi a hivatalos bejelentést.Ha rajának azért kéne mennie, mert a Vega szar, ezt nem ponthogy ellentételeznie kéne annak, hogy de ezt a szart, raja betolta ah intelhez hosszútávon potenciálisan vastag piaci részesedest szerezve ezzel a Radeonnak. Ha a Vega szar feketepont, ez mégiscsak két pirospont.
Kivéve, ha ezzel a lépéssel a CPU részleget elvágja a zsíros mobil szegmensben való belépés, versenyelőny lehetőségétől. Különösen, ha a CEO nem is tudott a pletykák megjelenéséig az egészről. Az a RTG "sikere" ellenére is biztos fővesztés, az autonómia visszavonása. Raja szabadságra vonulásakor ezt is nyilatkozta, hogy operatívabb tevékenységeket fog végezni.
Ha figyelembe vesszük, hogy a threadripperre ráindított Vega után ez a második az amdnek káros húzása, az intelnél leállított gpu fejlesztés, a felröppenő pletykák, hogy AZ intelnél fogja folytatni, talán nem alaptalan felvetés, hogy partizánakciókkal kívánta gyengíteni az AMD pozícióit, hogy az egész RTGt vihesse magával.
-
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #31226 üzenetére
Kikerem magamnak ezeket a szavakat, en az esetek tobbsegeben az alabbi motto szerint jarok el:
Carpe Diem! Living the Dream! Szorpre fel!
Harcmuveszetet is elkezdem tanulni a kedvedert kedves baratom, csereplec toressel inditok, felkertem a hullo mestert a korrekt begyakorlas elosegitesere
Nem rossz ez a Vega, csak par embernel nehez eldonteni mi a nagyobb, a zabszem a seggukben vagy a sotetseg a fejukben, no offense
-
TTomax
félisten
válasz
Milka 78 #30705 üzenetére
Nem,nem kellene gyengébbnek lennie sehol, a Vega56/64 kb minden paraméterében erősebb mint a 1070/1080.A FuryX eredménye sincs rendben,nézd meg 4Kn mert szerintem 9fps az nem kóser...szerintem nagyon sok kalapálni való van még ezen a játékon,a jelenlegi formájában nem igazán érdemel tesztet,konklúziót levonni meg végképp nem.
-
TTomax
félisten
-
->Raizen<-
veterán
-
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #29864 üzenetére
Gondold végig a gyártó oldaláról. Amíg normális szinten van a garanciáztatások száma, nyilván nem foglalkoznak vele, minek, csak plusz költség.
Viszont, ha a bányászok keze alatt hirtelen az addigi sokszorosára nő a gariba küldött termékek száma, máris nem lesz gazdaságos mindenkinek küldözgetni az új kártyákat, és máris megéri foglalkoztatni ezzel pár embert, kiszűrni a gázos eseteket. -
törölt tag
válasz
Milka 78 #29446 üzenetére
Ez a játék CPU órajel függő, mert 3.0-3.5 GHz-en a 4 és a 8 száll is kevés neki. Főleg a vőrős oldal videókártyák indulnak meg 4.2-4.6 GHz-től erőssen felfelé. Nvidia GTX 1070 nem ennyire érzékeny a proci órajelváltozásra, ezért az i5 4670k eredményeket érdemes megnézni. Ott a gyengébb-erőssebb (i5-i7) procira nem lesz ennyire szélsőséges min-max órajel változás mint a Fury X és Nano videókártyáknál. Ezért gyorsult nálam a gép átlagosan magas teljesitményre egy i5 4690k és GTX 1070 párositás után. Előtte az AMD bukdácsolt a gépemben, ahoz képest amennyi teljesitményszint azért elvárható lett volna.
-
cskamacska
addikt
válasz
Milka 78 #29398 üzenetére
Hétfőn(aug 14) jön a Vega löncs, akkorra lehet készíteni a.. nyugati métely popped corn helyett a tejfeles lángost.
Én magam végre egy épkézláb nextgen API-t használó játékra várok, ami vagy sokkal gyorsabb, vagy sokkal szebb(és lehetőleg nem azért, mert DX11/OpenGL változatba tojnak bele, és csak valami emuláció lesz DX12 / Vulkan fölött
), mint ami a régiekkel lehetséges.
Abu néha az Ashes of the Singularity-t szokta emlegetni, hogy a Nitrous motor mennyivel mindenki előtt jár, csak szegény játék rosszabb DX12 techdemónak, mint a Thief és a Lichdom együtt voltak a True Audio-ra, vagy a Mafia II és a Batman játékok PhisiX-re, mert korához képest elég sehogy néz ki nem hogy graf demó minőségben, cserébe még játéknak is egy középszar Supreme Commander utánérzet.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Milka 78 #29398 üzenetére
Psszt...
Final Radeon RX Vega 64 3DMark Performance
Ezt csak így itt belinkelem... de maradjon kettőnk között
Ja meg a menetrend!
Idei várható csodák Vegára nézve, várható bekövetkezési sorrendben:
1. a háomdémárk valójában nincs megfelelően optimalizálva => hamm-hamm titán
2. pár hét múlva csodadriver (ez folyamatosan várható) => hamm-hamm titán
3. HBCC csoda => hamm-hamm titán
4. Rengeteg FP16 mindenhol => hamm-hamm titán
5. nómális DX12 játékok => hamm-hamm titán
+1. megjön a Volta, és rosszabb lesz, mint a Pascal => hamm-hamm voltA forrást nem jelölöm meg mert elvarázsolnak
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #29256 üzenetére
Ez nagyon jo
Elbeszelunk egymas mellett, igy nincs sok ertelme. Ugy nez ki 1080 es Ti koze kerul be ez a kartya indulaskor, en dobok egy rendes FC blokkot EK-tol, szepen beallitom es meglatom ugy mit produkal, az hogy kinek milyen problemai vannak az meg hadd ne izgasson. Amikor jatszom nincs FPS szamlalo bekapcsolva, max amikor eloszor elinditom es kivancsisagbol megnezem, amugy nem talalnam ki. Itt a tobbseget az FPS szamlalo erdekli, gondolom jatek kozben is azt nezik, nem a jatekot, vagy Firestrike, vagy TimeSpy... Vagy huuu, 2100MHz-en megy a GPU a memoria is kapott +500-at!!!!11!1 Aha...
Pedig egy jatekosnak ami igazan fontos kell legyen az a jatekelmeny es hogy jol fusson a jatek, mi mas erdekelne? Hofok? nem igazan erdekel, ott hutes, megoldja. Hangos? keresek halk megoldast. RGB ledek, van olyan is. Ar? talalok a penztarcamhoz valot.
A kulonbozo ujdonsagok a fejlesztokon es PR-osokon kivul nem sok mindenkit erdekel, a jatekosokat meg vegkepp nem, nem is tudja a tobbseg melyik jatek mi-mit hasznal, mire van optimalizalva, mi az az SM6, packed math, NV feature-ok... Annyit lat ha be van kapcsolva szaggat az a sz@r, ha nincs akkor meg nem (mindegy melyik feature-rol beszelunk).
1080-GSync monitor 1440p, nalam jol muzsikalt, most jon a Vega-Freesync, ott ahova en hasznalom ez kell.
Rozefroccsot hap hutofolyadeknak, mert az is "piros"
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #28730 üzenetére
Nagyon egyszeru dologrol beszéltem hogy a minoség az minoség
MSI GTX 1070 GAMING X 8G 184 545 Ft
NEM 160 ezer nem 140 ezer foleg nem 120 ezer mint itt egyesek probálják beállitani 184 545 Ft
A gaming x es kis Vega az ezzel az árral fog versenyezni és nem bizonyos emberek képzeletében lévo számokkal -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Milka 78 #28727 üzenetére
a Giga WF3 alapu G1 a legjobb 970 volt, kb 20% gyari OC volt a kartyan es az osszes tulajnak 1400+os orajeleken ment, marmint gyarilag. mikozben a 290X WF3mmon egy hasonlo huto alig birt el a Hawaiival.
a 290Xet legen meg lehetett huteni, de az elegedett tulajok jellemzoen kivetel nelkul FC vizhutessel hasznaltak / hasznaljak. en is.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Milka 78 #28201 üzenetére
1700X FHD-ban nem minősíthető. Egy i3-7100 szintjét hozza egy erős VGA-val... 4K-ban jó, simán elbír egy nagy kártyát, de alacsonyabb felbontásnál nem lehet használni játékban.
Jövőhéten, ha lesz időm majd, akkor 4K teszteket fogok csinálni Kaby i7 vs Sandy i7-tel, és akkor beteszek közben egy 1700X-et is a mérésekbe, meglátjuk hogyan alakul a dolog
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #28172 üzenetére
Varjuk meg amig megjelennek ezen kartyak aztan beszelgetunk, addig arra figyeljenek, ne csusszon tovabb a megjelenes
Amugy engem nagyon erdekel munkara mennyire lesz hatekony a Vega, hogy fogja szamolni a deep learning feladvanyaimat a 1080-hoz kepest.
Megtalaltam plejerszt, eppen bananoztak
Nem rombolom a topik hangulatat keppel, megelegszunk egy linkkel is
[kép]Szeretnem tanult traktoros kollegamat idezni: "Amúgy is, nem a vega késik, a prey sietett. Pont.
"
-
Petykemano
veterán
válasz
Milka 78 #28004 üzenetére
De ugye azt tudod, hogy ez nem azért van, mert nvidiára fejleszteni annyival jobb, vagy könnyebb. Hanem azért, mert megnézi a fejlesztő a piaci részésédéseket és látja, hogy jobban jár, ha nvidia kártyát vesz, mert azzal tud jól fejlszteni a közönség nagyobb részére. A másik lehetőség az, hogy Nagy teljesítményt akar, hogy az optimalizálatlan béta ne legyem lassú, akkor is csak nvidiát vehetett. Nvidia kártyákkal a fejlesztők gépében a legegyszerűbb nvidia kártyákra fejleszteni. A tehetősébb stúdiók nyilván jobban megengedhetik magukbaj, hogy több különféle kárytát tartsanak
-
válasz
Milka 78 #28004 üzenetére
Még akár igazatok is lenne, ha egy Project Car-féle NV-barát játékról lenne szó. Azonban mi most egy UE4 motorra készült játékról beszélünk, és mint ilyen, tud jól futni AMD-n, ezt remélem nem kell magyarázni. Azonban ez a szuper játék botrányosan megy. Lehet, tele van GameWorks kóddal, nem tudom, de szégyen ez a szoftver ebben a formában. És ha ez most fordítva lenne, azaz az NV-n futna szarul, míg más játék jól fut ugyanolyan motorral, ugyanezt mondanám, mert az egyik gyártó termékei komoly hátrányt szenvednek.
Persze ha a lassító "feature" kikapcsolható menüből, akkor nincs is miről beszélni, de a teszt így lett publikálva, ebből indulunk ki.
Tényleg ne kelljen már ezt nektek magyarázni...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #27951 üzenetére
Most nem talalom a Rizsa hozzaszolasat, de valahogy igy volt:
Csak azok fognak majd Intelt venni akiknek nem jut majd a Ryzenbol. ...mert mindenki kapkodni fogja.
A valosag meg ez meg ez. Hetente akciozak....a kutya sem veszi oket. A "BENTI" haverom elmondasa alapjan majdnem 27 %-os a visszakuldesi arany. Ilyen nem volt amiota a gyerek az aria-nal dolgozik (8 eve).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest