- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #14092 üzenetére
Ez nekem azt sugallja, hogy ~53K-ért most kiadják a 370-et némi core+-al, és később majd beteszik az X-eket, amik már Tongára épülnek. Viszont szerintem ez a 370 se fogja a Freesync-et vinni a régebbi GCN miatt...
MSI 270X Gaming 2GB akkor jobban megéri majd (használtan olcsón)... Most adtam el 1.5 év garival 42K-ért.
-
nubreed
veterán
válasz
#85552128 #14054 üzenetére
Lehet. De azért engedtessék már meg, hogy megvárjuk most már a nemsoká megjelenő végleges teszteket. Akkor kiderül fehéren feketén hogy mit tudnak a 3xx -ek. Ha csalódás lesz, akkor az lesz és akkor tényleg jobban megéri egy jóárasított 290/x, használtan garival meg pláne ha lesz ilyen az aprón. De amíg nincsenek itt a végleges tesztek, addig minden csak spekuláció.
-
válasz
#85552128 #14051 üzenetére
Én speciel nem tagadtam hogy ez egy átnevezés. Az ára viszont annyi amennyi perpill egy 8 gigás 290X. Tehát kiadták majdnem módosítás nélkül (kicsit húztak rajta) a 8 gigás 390X-et annyiért, amennyibe a 8 gigás 290X kerül. Ennél többet én nem mondtam. Emellett egy szót sem szóltam arról hogy megéri-e vagy sem.
Pont hogy a 12 gigás Titan X során volt védve hogy a 12 giga framebuffer mennyire sok jó dologra alkalmas meg jó, és hogy milyen fene nagy értéke van. Szóval 150k körül 8 gigás de relatíve erős kártyát jelenleg ezt lehet kapni. Pont. Akinek kell vigye, akinek nem, nem. Ennyi az a fenenagy "jó látás" az egészben.Keldor papa: előzetes félreértést megelőzendő, 06.16 18-20pm, tehát nálunk az szerda hajnal. és játékokról lesz szó és technológiákról elsősorban, nem a fury-ról, ami majd 06.18
#14054: És? Adva van egy ember akinek 7000-res sorozatbeli kártyája van, és nem függ naponta a híroldalakon, nem búj naponta grafikonok tömkelegét hogy most hány százalékot javul, és jajj, ez maradt 1.1-es gcn mag. Ha most akarnak venni, most nézik meg a grafikont, nekik ez hasznosabb, mintha elkezdenék magyarázni hogy gcn verziók meg százalékok. Ezt kellene már felfogni. NEM helyettesíti a 290X-el való összehasonlítást, lesz majd olyan is, de EZ NEM AZOKNAK SZÓL akik a 290X-ükhöz akarják méregetni a kártyát. Azoknak lesz más grafikon. Ki van írva hogy milyen kártyához képest nőtt mennyivel a teljesítmény, ahogy az nvidia grafikonján is ki van írva hogy melyik kártyához képest mennyivel nőtt. Pont, ott van minden infó a user előtt a döntéshez.
-
nubreed
veterán
válasz
#85552128 #14049 üzenetére
Szerintem hagy döntse már el mindenki saját maga, hogy a saját szempontjából mit tart értékes infónak. Nekem az az összehasonlítás jól jött és még vannak így vele néhányan. Igen, össze lehet hasonlítani a 2xx sorozattal is a 7xxx -et de engem most jobban érdekel a 3xx itt megjelenés küszöbén.
Másrészt ki mondta, hogy csak az előző generációval szabad összehasonlítani egy új kártyát? Ez valami vicc? Ha egy csomó embernek még 7xxx vagy még régebbi kártyája van és most váltana (én pl általában csak minden 2. generáció váltásnál veszek újat, feleslegesnek tartom évente/másfél évente új kártyát venni) akkor nyilván nem egy 2xx -hez akarja hasonlítani hanem ahhoz a kártyához ami jelenleg a gépében van. Minden attól függ milyen egyénileg fontosnak tartott szempontból nézzük. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #14038 üzenetére
Nem.
Belinkeltem egy grafikont, ahol az nv az osszehasonlitashoz aranytalan hosszu csikokat hasznalt, es megkerdeztem ez tetszene-e?Szoval az NV grafikonja nem felrevezeto mert rajtav annak a szamok......
AMD grafikonja felrevezeto mert....AZTAAAA RA VAN IRVA MIHEZ HASONLITJAK! HUUU AKKOR MEGSEM ATVERES!Hiszen csak a hulye nezi a csikokat, az okos az elolvassa ami oda van irva ahogy fentebb irtad. Ugye?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #14034 üzenetére
Azert linkeltem be, mert sirt a szatok, hogy miert nem a 290X-hez hasonlitjak...megkerdeztem hogy egy ilyen torzitott grafikon jobban tetszene-e, ha lenne 290X vs 390X 5FPS kulonbseg, es ketszer akkora grafikon.
Szoval a kerdes adott: Igen vagy nem?
Reszemrol itt vege, kezdem azt hinni hogy direkt teszed a hulyet....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #14031 üzenetére
"De öröm látni, hogy az AMD-sek eddig az nV-t a csíkok hossza/színe miatt szapulta, most meg a "saját" gyártójuktól ilyet is lenyelnek.
"
Ha visszemlekszem az elmult...hatooo...kb fel orara ugy tunik ti kezdtetek szapulni az amd kepeit, aztan vedted meg ugyesen az NV grafikonjat...nem pedig forditva...
Ugy latszik neked ez mar kiesett.Meg ugy latom az sem megy at hogy semennyit nem szamit az hogy az nv ket egy sulycsoportu kartyat hasonlit de becsapos grafikonnal, vagy az amd gyengebb kartyakhoz meri, a lenyeg ugyanaz a marketingfogas..jobb szinben feltunteni a termeket.
-
Malibutomi
nagyúr
-
válasz
#85552128 #14021 üzenetére
Nem a százalékon van a hangsúly. Akárhogy is tagadod hogy te csak és kizáróan az értékeket nézed, látod hogy mennyivel hosszabb a grafikon a reklámozni kívánt kártya esetén a konkurenshez képest. A logika egyszerű, jogilag belekötni a grafikonba nem lehet, hisz az értékeket biztos kimérték, de a 7970 és a 770 között kb 15% a különbség, a grafikon hosszában meg háromszoros. Tehát ránézve a grafikonra, nem az tudatosul benned hogy 15% a különbség ebben az aktuális programban, hanem hogy mennyivel gyorsabb a 770. És gratula, a reklám célt is ért. Ez tényleg a marketing első osztálya, és milliókat befolyásolnak ilyen trükkökkel az élet minden területén.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #14014 üzenetére
Szerintem jó kártyák lesznek ezek, HA becsúszik az áruk 120K körülre. Azért nagyon nincs mindenkinek 100K-s felsőkategóriás VGA-ja. Sokan szeretnének majd váltani 280X-ről pl, vagy régebbiekről, tényleg ők a célközönség.
8 GB rammal, és az új "3" számmal nyerhetnek vásárlókat. Ha beletolnak még 5-30%-ok a csodadrájverrel, akkor még egy jó 970/980 alternatíva is lehet.Annyit kell elfogadni, hogy ez nem ma lesz. Mire lemennek az árak, megjelenik a Magic Driver több hónap is eltelhet... Viszont akkor magával húz egy erősebb 980/970 csökkentést is.
-
nubreed
veterán
válasz
A 29x sorozattal majd összehasonlítják a tesztek. Még egyszer mondom: akinek 7xxx sorozatú kártyája van jelenleg, annak nagyon is jól jön egy ilyen összehasonlítás. Meggyőződésem, hogy az AMD nem félrevezetés céljából csinálta ezt az összehasonlítást hanem, hogy valami infót adjanak a 7xxx tulajoknak is. Ne ekézzük már olyan miatt, ami miatt nem kéne.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Nem terelek semmit, ti sirtok hogy miert nem a 290X-hez hasonlitjak, itt is lesz par szazalek elorelepes, arrol jobb lenne ha ok is csinalnanak ilyen grafikon? Ez a kerdes, az jobban tetszene?
Egy-ket kiragadott jatek, ahol eltulzott grafikon mutatja a par fps elorelepest. Ezt szeretnetek latni ha jol ertem. -
válasz
érdekes, én a grafikon hosszából legalább 40%-os előnyt látok
De látom, az hogy az amd nem a kívánt szempontjaid alapján mutatja a grafikont (mert ugye csak és kizáróan az előző generáció kártyájához szabad mérni mindent, még véletlenül sem szabad más szempontból grafikont készíteni), az kiveri a biztosítékot, de azt már nem vagy hajlandó észrevenni, hogy az nv meg milyen más trükközéseket csinál a grafikonjain...
ui: igen, én is látom az fps értékeket, de ettől függetlenül azt is, hogy az egyik "rúd" 2x olyan hosszú mint a radeoné... Marketing első osztály, írd ki szép nagy piros betűkkel hogy AKCIÓ, helyezd olyan környezetbe ahol drágább dolgok között van, máris megetetted a nép jó részét tudat alatt...
KAMELOT: 8 gigás 290X-et ugyan nem kapsz újonnan 90k-ért.
CsonkaImo: http://www.pcgamingshow.com/
Tuesday, June 16th, 6PM-8PM (Los Angeles, tehát PDT). 18:00 + 8 óra = hajnali 2 óra -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #13983 üzenetére
Az ID tech 5 esetében régóta ismert, hogy nem egy AFR-barát motor (sajnos vannak ilyenek, manapság egyre több). A Wither 3-ra már van profil, illetve a Dying Lightra is, bár mindkét játékhoz szükséges a legfrissebb patch.
Azt mindenképp érdemes figyelembe venni, amit egyszer a HardOCP-n mondtak a profilkérdésről. Hiába van profilod, ha a 4K-s frame-time variancia túl magas. És ez jellemző a hidas megoldásokra. Tehát választhatsz SLI-t, amivel mondjuk lesz profilod a megjelenés napján, de sosem lesz apró akadásoktól mentes a játék a 4K-ban, mert kevés a híd sávszélessége hozzá. Vagy választhatod az XDMA CF-et, aminél pár játékban nincs a megjelenés napján profil, de cserébe működik 4K-ban a frame pacing, mert van elég sávszélessége hozzá a PCI Express portnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #13974 üzenetére
A gyakorlatról van szó:
A probléma a hidas megoldással, hogy rendkívül lassú maga a híd, és ez független attól, hogy az SLI vagy CF híd, maga az összeköttetés limitáló. Ha 4K-ra kerül a sor, akkor ma egyedül az XDMA-s CF ad vállalható eredményeket. Ez sajnos bizonyított tény, és a probléma híddal kezelhetetlen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #13959 üzenetére
A CF magasabb felbontáson jelentősen jobb mint az SLI, de csakis az a CF verzió, ami nem híddal van összekötve, vagyis a Hawaii és a Tonga XDMA összeköttetése. A hidas CF pontosan ugyanazzal a gonddal küzd, mint az SLI, vagyis magas felbontáson vállalhatatlanul magas lesz a frame-time variancia.
-
Xmister
senior tag
válasz
#85552128 #13797 üzenetére
Az miért baj neked, ha GCN 1.3 lesz, és nem valami WowSuperBrandNewArch? Minden GCN revízió hoz egy rakat javítást, emellett úgy néz ki, a Fury-val rengeteget csiszoltak a fogyasztáson is.
(#13754) nubreed: Úgy néz ki, lesz 4GB-os 380 is.
Meg jönnie kell majd egy 380X-nek is, akkor a rés ott. Valószínűleg az Tonga XT lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Az NV kifejlesztett egy uj achitekturat, az AMD meg csak osszelegozott egy chipet a kesz cuccokbol...szerintem az utobbi kevesebb eroforrast emeszt fel, es kozben haladhat a 14nm fejlesztese.
A 14nm-re meg ha jol tudom GCN 2.0 ami keszul.A 3XX szeriat meg a magyar arak alajan elasni szerintem hulyeseg, ok ott szeretnek megvenni az itt kommentelo emberek, de nem a magyar piacba megy tonkre az amd...dollarban pedig ugyanannyi vagy olcsobb a 390X 8gb mint a 290X 8gb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A Fiji azért egy nagyságrendileg komplexebb fejlesztés, mint minden, ami eddig készült valaha is. Önmagában az, hogy kvázi egy egyismeretlenes egyenletből háromismeretlenes lesz drámaian megnöveli a hibalehetőséget. Borzalmasan nehéz egy lapkát, egy interposert és a HBM-et összehangolni működőre. És ez nem csak az AMD számára az, hanem annak is aki tervezi az interposert, illetve a memóriát.
Nézd a HMC-t, aminek technikailag előnye volt a HBM-hez képest, és mégis a HBM-re jön hamarabb késztermék. Az egyetlen dolog, amit a Micron másképp csinált, hogy nem választott ki magának egy partnert, hanem mindenki jöhetett. Most van egy rakás hibájuk és sokról fogalmuk sincs, hogy mi okozza, mert mindenki mást tapasztal. Nagy tévedés azt hinni, hogy ez egyszerű legó. -
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
válasz
#85552128 #13782 üzenetére
Annak ellenére, hogy AMD kártya van a gépemben most is, nem vagyok elvakult, én is látom a gyengeségeiket meg erről az oldalról nézve nem éppen szimpatikus üzleti döntéseiket és ha kell szidom is őket mint a rossz pénzt, de azért azt az egy két napot várjuk már meg amíg megjelennek az első komoly tesztek és szerintem majd utána alkosson mindenki véleményt. Ennek így semmi értelme, hogy előre betáraznak így páran, hogy fújj előre megmondom, hogy mekkora szar lesz. Honnan tudja azt előre bárki is amíg nem láttuk a konkrét számokat hmm? Az, hogy hónapok óta meg a pletyka a neten oda vissza, megjelenik mindenféle inormáció, amikről nem lehet eldönteni, hogy igaz e vagy csak spekuláció (még akkor sem ha igazként tálalják), mindenkit minimum megfontolt hozzászólásokra kéne, hogy intsen, nem pedig csípből tüzelésre.
Harmadrészt milyen szempontból és kinek lesz szar az r9 3xx sorozat? Mert ugye nem mindegy az sem, hogy mi a jelenlegi kártyája az embernek amit adott esetben le akar cserélni a 3xx sorozat valamelyikével. Lehet, hogy egy 2xx -hez képest nem lesz akkora előre lépés, de 7xxx, hez vagy még régebbihez képest simán lehet. És utoljára: hogy szerintem az AMD tisztában van azzal, hogy melyik 3xx melyik nVidiával szállhat harcba és az árakat is eszerint fogják alakítani. Az első 1 hónap árai nem mérvadóak, ilyenkor minddig az ujdonság erejében lendületből vásárlókat akarják lehúzni, utána meg beáll egy normálisabb szintre. Na majd akkor nézzük meg hogy minek meg hogy van értelme, és hogy vajon öngólt lőtt ez AMD vagy nem. -
schwartz
addikt
válasz
#85552128 #13746 üzenetére
Elolvastam megyegyszer. Azert erzed a kulonbseget a kozott, hogy megjelenes elott ket het vagy tavlatban egy ev? Eddig ugy volt 3D stacked HBM2-vel jon de a render kepeken (vagy fotokon) 2.5D stacked HBM-nek latszik amivel semmi tapasztalatuk az interposer teren. Akkor higgyem el, hogy kesz a mukodokepes termek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #13503 üzenetére
Aki VR-re gyúr nem lesz meg a LiquidVR, mert ez az egyetlen csomag, amely olyan API-t használ, ami friss fejpozíciót olvas be. Ezzel 10 ms-mal frissebb lesz számolt képkocka. A VR-nél ez számít. A TrueAudio dettó. Az egy nagyon lényeges elem a VR-hez. Ezt pontosan tudja az AMD is. VR-hez most messze nekik van a legjobb hardver- és szoftvercsomagjuk. Nagyon messze van tőlük az NV, az Intel pedig fel sem szállna erre a vonatra, annyira nem alkalmas erre a hardverük.
Senki sem mondta, hogy halott a Mantle. Ez nagyon fontos. Az AMD azt mondta, hogy amit meg lehet oldani Vulkan és DX12 API-val azt jobb lenne azzal megoldani, mert az multiplatform. Nyilván vannak dolgok, amik továbbra sem érhetők el szabványos formában. Nos erre továbbra is ott a Mantle. Ezt elég régóta mondogatják. És ezt az alternatívát használni is fogja számos, egyébként Vulkan és DX12 API-t is támogató játék.
(#13504) letepem: Nem írják újra a drivert az egyes részeit fejlesztették tovább. A Windows 10 bizonyos funkciókhoz azért lehet szükséges, mert ott van WDDM 2.0, míg a korábbi Windowsokban nincs. Ezzel nem tudnak mit csinálni. Maximum azt üzenhetik, hogy álljatok át Windows 10-re, ami egyébként amúgy is érdekük.
-
-Solt-
veterán
válasz
#85552128 #13503 üzenetére
de a halott Mantle
Szerintem neked az ilyen megjegyzéseknél azért több eszed van...
Miért? Szerinted DX12/Vulcan mellett mi értelme van egy AMD exkluzív API-nak ?
Nem tudom, de Abu elmondása alapján van rá igénye nem egy kiadónak... ez egy állítás Abu részéről. Szerinted nincs rá szükség, ez egy állítás a te részedről, amit már nem egyszer a tudtunkra adtál, ha az emlékezetem nem csal. Hogy kinek van igaza, az majd kiderül, de jelenleg ezeket a megjegyzéseket pár naponta előhozni a vitageneráláson kívül semmi értelme.
Így is túl sok az ellendrukker itt, amire szerintem jó páran nem vagyunk ebben a topikban kíváncsiak.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #13469 üzenetére
De ez abból fakadhat hogy a 290X piaca telített volt, és volt egy nagyon rossz szájíz ami a 290X referenciakártya zajszintje okozott. Ezt most mind le tudja dobni, és úgy hogy semmit nem csinált a középkategóriában mégis beindul egy fellendülés a 290X thunder szintű ÚJ
kártyáival. A Dobozon a 8 Giga jól mutat és gyorsabb mint az előzőn, a hűtési megoldásokon meg memórián segítettek ez nem tagadható.
-
válasz
#85552128 #13462 üzenetére
Ismét a kisebbség elvárásairól beszélsz
Akinek "tömegben" adják el a VGA-kat, azoknál jobban fog számítani a 8GB, mint a Tonga upgrade számítana. Ill. a 980-nál sokkal olcsóbb - <400 USD vs 500 USD.
Valóban, nekem is jobban tetszene egy GCN 1.2-re húzott 300-as széria, de abban nem vagyok biztos, hogy attól tényleg jobb lenne a fogyasztás. Ez majd kiderül a 380-asokból.
-
törölt tag
-
válasz
#85552128 #13456 üzenetére
Csak azt csinálják, amit a közönség elvár tőlük - kihoznak új kártyákat, holott a régiek is teljesen épkézláb alternatívák, legalábbis a 290-ek. Ha emellett értelmesen pozícionálják a 380-as részleget, és egy GCN 1.2-re update-elt Pitcairnt kihoznak 370-nek, akkor ilyen átmeneti szériának teljesen rendben lesz ez.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #13020 üzenetére
A hawaii-nal annyit nem szamit a memoria tuning, van savszel boven alapon is.
Arhoz: Az nem derul ki hogy ez a vizes vagy a leghuteses Fiji Xt-e.
Mert ha a leghuteses van ezen a teljesitmenyen amit 750$ korul mondank, akkor a vizesert el fogjak kerni a rebesgetett 850$-t. Meg a Pro teljesitmenye kerdeses. -
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #12756 üzenetére
Jah az lehet, de sokáig nem lesz tartható ez az ár az biztos. Tehát lépcsőzetesen szépen csökkenni fog, míg beáll a dollár/euro korrekcióra, és akkor majd vehetsz 120-130K-ért 390X-et.
Arra célzok, hogy aki ezért várakozik körömrágva, hogy 16-án (+1hét) vegyen jó áron 3XX-et, az szerintem csalódik a következő hetekben/hónapokban.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #12746 üzenetére
Mondjuk tényleg mit vártunk június 16-ára? Gondolkozzunk reálisan...
1. alig van új kártya még (390X-ből is)
2. Indulás napján jó árak? Eddig sem ez volt...
3. 290X/290 készletekEzeknek a kártyáknak jó ára lehet, de nem júniusban. Aki most megveszi őket ennyiért, az nagyon gazdag lehet
Vagy megfontolatlan
Meg lehet nézni a Vapor-X grafikonját, volt 184K is, aztán cirka 15 nap alatt esett 120K-ra, akkor a forint is jobb volt persze, de benne van egy jó nagy árcsökkenés... csak nem hirtelen 16-a után, kis hazánkban
-
válasz
#85552128 #12751 üzenetére
Hát az a baj,hogy vannak tesztjeim is a várható teljesítményről,csak nem publikus,tudod az a baj,hogy kb. 500 Taiwani munkatárs folyamatosan keresőmotorokat futtat az országok weboldalain és azt figyelik,hogy ki szivárogtat infót. A büntetés mértéke 100,000$ vagy az allokációból nem részesülsz egy ideig és ezzel azért nem akarok játszani, ezért nem írok konkrétumokat....
-
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #12721 üzenetére
Ellenben sok olyat olvastam mar ezen a forumon is hogy a 980 eleg lenne x felbontasra, de szaggat a 4gb miatta. Ez akkor jobb valasztas nagyobb felbontasra ha gyorsul mondjuk 10%-ot plusz 8gb-os.
Ha nem is 4k-ra (oda semmi nem eleg), de 1440 vagy 1600p-re multimonitorra szerintem jobb ez mint a 970/980. Foleg ha netan tenyleg sikerulne csokkenteni a szivargasat.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#85552128 #12718 üzenetére
látjuk mennyit (nem) számít a +4 GB VRAM.
No offense, de mikor kiderült, hogy a HBM miatt a Fiji csak 4GB-os lesz, akkor nem ezt a nótát fújtad...
Napokon keresztül ömlött belőled, hogy miért volt kevés a 4GB már a 290X-re is, és hogy mennyire nem lesz ez elég a 12GB-os Titan X-szel szemben, mert pl az COD már most megeszik majd 8GB-ot...
-
válasz
#85552128 #12714 üzenetére
viszont 8 gigás nincs 970-ből. Pont. Ha akarnál, sincs. Két 970 vagy 290/X pedig tudtommal erősebb mint egy 980 Ti vagy majd egy Fiji lesz majd (amennyiben persze relatíve jól támogatja a játék a dupla kártyás rendszereket)
NetTom: nem hinném hogy a 980 alatt lesz a kis fiji (sem tempóban sem árban). Szerintem kb 550 körül lehet várni legalább a kis fiji-t, 650-700 körül a nagyobbat, és még drágábban a 8 gigás nagyot. És tippre mindkét fiji a 980 és a 980 Ti közé esik, de remélem közelebb a 980 Ti-hez.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #12694 üzenetére
Szaby hagyd olyan embereknek viccet mesélni akinek nincs humorérzékük tényleg felesleges. 2-4 % ot burleszk beállítani úgy mintha 30.000 trollt legyőztünk volna a gyűrűk urában,ez nem más mint felfújt médiaháború.
A kis kártyáknál amúgy sem a teljesítmény hanem az ár miatt versenyez két szereplő. -
-
-
válasz
#85552128 #12573 üzenetére
Hát esetleg a kisebbik fury-ra... A linken a sima DCII hűtés szerepel... De már végképp nem lehet tudni semmi konkrétumot...
do3om: Én konkrétan a linkből indultam ki a megállapításommal... Azon 390X szerepel 450$ áron DCII hűtővel...
A 290X tényleg jó kártya, de az asus nem remekelt rajta ezzel a hűtővel, ezt már sokszor kitárgyaltuk..
Az árak pedig szerintem nem lesznek olyan szelídek, mint ahogy várjuk...Akárhogy nézem, ez R9 390X DC2OC-nak látszik...De mindegy, 2 hét múlva meglátjuk.
-
Laja333
őstag
válasz
#85552128 #12502 üzenetére
Persze, ha NV kártyákra "limitálják" a játékokat, hogy beleférjenek a Tier2-es limitbe, akkor nincs értelme. Megint ott leszünk, hogy a Radeonoknak 3/4-ed gázon kell hoznia a NV kártyák teljes gáz teljesítményét. Ez nem is olyan elrugaszkodott jövőkép.
Malibutomi: +1. Most hogy NV bedobta ezt a 12.1-et, ez lett a DX12 legfontosabb tulajdonsága. Elképesztő a marketing gépezetük. -
Malibutomi
nagyúr
-
Laja333
őstag
válasz
#85552128 #12500 üzenetére
A Maxwellek még mindig csak Tier 2-es bekötésűek. A GCN meg Tier 3. Inkább legyen limit nélküli a kártyám, mint hogy tudjon 2 extra opcionális feature-t, amit vagy fognak használni vagy nem. A bekötést minden esetben "fogják használni". Meg ha jól tudom, a 12.0-s feature-ök közül egy párat a Maxwell csak szoftveresen tud, a GCN meg hardveresen is. Szvsz még mindig egy GCN a jobb választás dx12-re. Igaz semmi értelme arra tervezni, amíg nem látunk egy dx12-es játékot. NV meg jó eséllyel majd Pascal-al lehet ajánlott.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #12431 üzenetére
Computex 2015 – As we are live at Computex, we wanted to find out of the leaked photos actually were of the upcoming AMD Radeon R9 390X or not. So we caught up with PowerColor and asked them some questions to find out.
And we now know it for sure and sadly have to debunk the previous news. The pictured card is NOT the new R9 390X, nor is it an official cooling design.
The representative at the PowerColor booth confirmed this. Underneath the beefy cooler is an AMD Radeon R9 290X card and it is equipped with a prototype DEVIL 13 Hybrid cooling solution. So sadly, this is neither a finished new card nor the highly expected Radeon R9 390X card.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #12111 üzenetére
Én azt csináltam, hogy a HDD-t fogtam, vágtam az aljára régi gumi egérpadból csíkokat, kétoldaló ragasztóval fel, és egyszerűen leültettem a házikó aljára. Teljesen megszűnt a vibráció is amit átadott a háznak, hőfok semmit se emelkedett és még a VGA kábeleket se zavarja. Meglepően halkabb lett tőle az egész gép. (Samsung 1 TB-os)
-
-
Bandi79
aktív tag
válasz
#85552128 #12108 üzenetére
Vedd ki a HDD Racket... Ha jól látom, 1 HDD-d + 2 SSD-d van, az simán elfér fent az 5,25-ös helyen is egy egyszerű tartóval:
Én is kivettem a HDD-Racket, hogy:
1. az első 2 befújó házventi előtt ne legyen akadály
2. ha végre kijön egy olyan kártya, ami miatt lecserélem a HD 5850-et, akkor legyen hely bárminek 430 mm-ig -
-
válasz
#85552128 #12066 üzenetére
Én ezt már egy pár hete eldöntöttem. Semmi értelme kapkodni a DX12 miatt.
Simán ki lehet húzni a következő generációig a mai vasakkal, bő 1 év.Nagyon kíváncsi leszek amugy lesz e bármi magyarázkodás a sok eltelt idő miatt (csúszás?).
Anno Anand tök jó cikket írt az RV870-ről (meg az RV770-ről is előtte)... okokról stb. Mi volt AMD-n belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Medence topik
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest