- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10539 üzenetére
Mert a DX11 nem ismeretlen,a kártyát most szeretnéd használni,gondolom nem csak akkor veszed elő majd a dobozból amikor DX12 lesz.Az első játékokat 2016 végére mondják,de lesz az 2017-18 is mire lesz annyi hogy már a win10et nem tudod elkerülni.Tehát ezeknek a kártyáknak dx11ben kell bizonyítani,nem pedig dx12ben.Oda pedig amit irt megállja a helyét.
-
regener
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #10531 üzenetére
Nem volt HBM, azis még GDDR5 volt.
(#10532) Szaby59
A 2GB elég lenne ha nem járna sebességbeszteséggel a memória ürítése, de mivel jár ezért nem ürítik és mégtöbb ramra van szükség. DX12 alatt egy cseppet javulhat a helyzet az újabb színtömörítéssel meg ilyesmi eljárásokkal (Tiled resources stb). -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #10531 üzenetére
Hagyjuk már ezt a "csoda" HBM-et nem lesz mindenre megoldás... A felhasználható kapacitás akkor sem lesz nagyobb, ugyanúgy ki/be kell majd pakolgatnia a tartalmat és hiába gyorsabb a GDDR5-höz képest akkor is láthatóan be fog majd akadni ahogy küszködik vele. 2 GB-vel ez a kártya ingyen se kéne nemhogy 100k körül/fölött. Nem egy tavalyi játék van ami már a 3 GB-t is meghaladja 1080p-n és akkor ez még meg sem jelent.
Számozás alapján a 290X környékén/fölött lenne, az is vicc lett volna 2 GB-vel. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #10527 üzenetére
1080p-hez is kevés a 2 giga, már tavaly a 285-nél is az volt...
-
válasz
TESCO-Zsömle #10517 üzenetére
vagy ez a kép is csak egy fan produktum
Sajna nem lehet tudni hogy mennyire valódi a kép. Persze én is bizakodó vagyok, de a hype már önálló életet él, annyi nem hivatalos pletykát írtak már mindenfele.
-
Laja333
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #10450 üzenetére
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10256 üzenetére
Dehogy fog a 390X árban a 980hoz közel állni.(bár jó is lenne,de maradjunk a realitások talaján),a TitanX van túlárazva.
A sweet spotnak pedig vége szakadt a GCNel...
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10238 üzenetére
Nem,annak majd a Titan Z utódjával... egy gpu-t egy gpuval... a multigpu sosem egyenrangu mint egy simple gpu.Persze össze lehet hasonlítani bármit bármivel,csak nem egymás ellenfelei.A 980+20% szerintem kevés lesz. Amíg az előző körben a 780Ti és a 290X között 5% volt,most ez akár 15% is lehet...
-
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #10238 üzenetére
Na most, ha esetleg 10%-l gyengébb, de a felébe kerül, akkor is lehet az ellenfele... az szerintem álom kategória, hogy erősebb legyen mondjuk 10%-l, és még jóval olcsóbb is legyen.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10199 üzenetére
Gondolkozz már egy kicsit... a TitanX az ellenfél.
-
Oliverda
titán
válasz
TESCO-Zsömle #10204 üzenetére
A konkurenciának általában az a jobb, ha alacsonyabb előrelépésről szólnak az előzetes hírek, hisz akkor többen inkább nem várják meg a megjelenést, hanem megveszik az ő cuccukat.
-
válasz
TESCO-Zsömle #10204 üzenetére
Hát az nv-től kitelik az ilyen.
-
daveoff
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #9972 üzenetére
Egy ilyen kompakt vicchűtés 60°C-on tart bármilyen GPU-t, és ráadásul halkan, mi ezzel a baj?
-
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #9972 üzenetére
De bazzeg, ha egy két GPU-s VGA-t lehűt normálisan, akkor az 1 GPU-s VGA-ra mitől lenne ez "vicchűtés"?
-
Xmister
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #9969 üzenetére
Nem mindenkinek van elve vízhűtés kiépítve (sőt, a legtöbbeknek nincs, még azok között sem, akik csúcs VGA-t vesznek). Ide a legjobb megoldás a kompakt víz. Ha az AMD csak egy blokkal árulná a kártyát, a vásárlók 90%-át kizárná.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #9969 üzenetére
Biztos lesz ilyen megoldás is, ahogy eddig is volt.
-
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #9956 üzenetére
Nekem semmi bajom azzal a hűtéssel...
-
7time
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #9956 üzenetére
Az a hibrid hűtő a legjobb hűtés ami VGA-n létezik és gyári, kérdez meg egy R9-295X2 tulajt.
-
daveoff
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #9818 üzenetére
Hogyan lenne? Elárulom, egy ref 980 addig boostol Gondolom a max boostot írták oda, mint ahogy a Titan X-nél is.
(#9819) Menthirist: Tiszta sor, én csak arra utaltam, hogy szerintem fake a táblázat, úgyhogy erre nem alapoznék.....
-
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #9705 üzenetére
Nem te vagy a helikopter, csak még mindig ül ez a "szar a driver" suttogó propaganda, amire pár stúdió is rátesz egy lapáttal. Az IL2-CloD úgy ért a fejlesztés végére, hogy a mai napig grafikai hibák vannak AMD-n... hiába tudják sokan, ( már aki tudomásul veszi ) hogy ez valószínűleg a készítők hibája, nyilván akkor sem akarnak grafikai hibákat nézegetni, ezért vesznek NV-t.
Én 90%-ban csak szimulátorokkal játszom, de szinte mindegyiknél az az általános vélekedése a döntő többségnek, hogy csak NV, mert azzal nincsen gond. Az senkit nem érdekel, hogy AMD-n sem kéne gondnak lenni, ha a drága fejlesztő csapat tenné a dolgát. A játék készítőjét nem fogják szidni, marad az AMD, mert az ugye "szar"... Gondolom más játékoknál is van ilyen.
Kevés olyan hülye van mint én, aki azt mondja, hogy ahol hiba van, azzal inkább nem játszom... van helyette más.
(#9709) NetTom:
Jövőre nézve nem veszünk VGA-t.
Rengetegszer volt már hogy az AMD többet tudott, sosem lett kihasználva amíg a konkurencia nem érte utol.Nagyon bízom benne, hogy az új API-kal ennek vége, és most már az NV nem fogja tudni visszafogni a fejlődést! Már rég lezajlott volna ez a folyamat, és nagyon nem itt tartanánk, ha az NV is olyan ütemben fejlesztett volna mint az AMD...
Ha jól láttam, akkor a 1,5 éves csúcs VGA-m sikeresen teljesíti a TIER_1-s szintet...
-
válasz
Az AMD csinálja a fejlettebb, időtállóbb, "jobb" VGA-kat
azért itt érdemes megállni egy pillanatra:
- a fejlettebb csak funkcionális szempontból igaz, és azért az korántsem a fejlettség egyetlen fokmérője
- az időtállóbbságot az utóbbi 10 évben egy AMD kártyának sem sikerült bizonyítania (az utolsó ilyen talán a 9800XT volt). pl. jelenleg a Te 7970-ed ellenfele, a GTX680 is pont ugyanannyira jó / nem jó most, mint a 7970
- ebből következően a "jobb" minősítés is eléggé kétségesemellett egy példa: az frankó, hogy a 7970-ed jó lesz DX12-re, de pl. FreeSync-re nem jó. a 680 csak DX12 Tier 1-et tud, viszont G-Sync megy neki. prioritások kérdése, melyik a jobb dolog...
-
TTomax
félisten
válasz
Azért mert te elvagy vele,az nem jelenti azt hogy akkor mindenkinek ennyi az igénye... bár ahogy az adatlapodat nézem neked sem mindig egy 7970volt...látszólag víz van rajta... másrészt az emberek nem vevök az ürtechnologiára,bár sokkal könnyebb úgy magyarázni,mindenki hülye csak nem objektív...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
because 'hype'
Egyébként az nv vásárlók/fanok legalább fele a "csakazenvé" mítosz miatt vesz olyan kártyát. Mert a haver azt mondta hogy csak azzal megy 1000fps-el a COD 11, és akkor az a király...és vesz egy 750Ti-t
-
válasz
TESCO-Zsömle #9585 üzenetére
ha arra az indiai megrendelőlapra gondolsz, az kis tételben számukra nyomtatott lapkákról szólt. értelemszerűen ha beindul a tömeggyártás, nem az lesz az ára.
De túl magasra nem mehetnek. Nem igazán adhatják 1000-1200 dollárért, a 295X2 nyitott 1500-on, de azt a 3000 dolláros Titan Z ellen árazták. Az AMD-nek NAGYON el kell adnia ezeket a kártyákat.
A GTX980 550 dolcsis MSRP-vel kezdett, nem gondolnám hogy ez a kártya 700 felett életképes lenne. Az pedig még áfástól euróstól együtt is 220k körüli. De még ha 800 euró is, az megáll 250k körül. Egy 360k-s 390X kb olyan mint egy 2000 dolláros Titan 2...Szóval én azért kb 210-230k köré tenném a maximális árát, amivel még versenyképes lehet a 160k-s 980-al szemben. 260k-ért már lehet kapni 295X2-őt.
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #9550 üzenetére
Én csak örülök a Mantle -nek.De üzleti szempontból nem lett volna jobb az AMD -nek ha a DX12 csak 1 év múlva 2016 decemberében jön?
-
7time
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #9129 üzenetére
Hogyan vettél R9-280X kártyát 3 éve használtan mikor 1,5 éve jelent meg?
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #9129 üzenetére
Akkor te igen jól vetted,bár gyorsan esett az ára,de amikor kijött 549dolcsi volt...sokan imádkoztak még akkor egy 120K-ért is,de volt aki 300K-ért vett egy párat.
[link]
(#9132) NetTom
Én is arra gondoltam,azért is írtam amit írtam... a 280X már 299dolcsin nyitott. -
Departed
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #9126 üzenetére
Én 4 éve az új 3 év garis 6950@70-et 60ezerért, az még időtállóbb.
Pont ezért R9 290 teljesítménynél nem adom alább a következőnél, az 88ezer most újonnan, hátha lesz nemsokára 80 alatt, vagy hasonló áron beújítok egy R9 380-at és megint elleszek négy évig. -
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #9126 üzenetére
Ne ez így nem igazán stimmel,mert vagy nem 3éve vetted,vagy nem 100K volt...vagy esetleg valami kamionról esett le,de a release napján az nem 100K volt az biztos...
-
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #8857 üzenetére
Nv-t csak akkor vennék ha a 380x nek nem sikerülne elverni a 970et azonos áron.De mivel majd rá fél évre jön ezt nyugodtan kizárhatjuk.NV nál egyedül a physx ami érdekel mert látványos.Én nem vagyok se amd se nv fan ,azt veszem ami éppen nekem jobb ár/ teljesitmény miatt.
Szóval epekedve várom a teszteket és az árazást. -
7time
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #8857 üzenetére
Arra gondol hogy a Radeonok majd leverik az árakat de addig még sok van, nem is biztos hogy az Nvidia egyből árat csökkent.
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #8832 üzenetére
Ha a 380X a csúcs egy GPU-s akkor gondolom a 390X lesz majd belőle a dual GPU-s változat,általában a legerősebb egy GPU-s kártyával szokta kezdeni az AMD a sort,bár volt már kivétel,pl a 6850/70 előbb jött mint a 6950/70 ha jól emlékszem,de akkor gondolom a 380X megjelenésével ezt a kérdést tisztázni fogják,hogy lesz-e még ennél combosabb single GPU kártya ebben a generációban vagy sem.
-
daveoff
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8836 üzenetére
Vagy inkább 500$, 290X is ott kezdett. Még így is simán olcsóbb lenne a 980-nál
-
Dtomka
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8832 üzenetére
Te/ti mit gondoltok mennyi lesz a 380x kezdő ára?Találgassunk, ha már ez a topic címe
Én 100k ra tippelek, persze ha kevesebb lesz az nem probléma, sőt... -
7time
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #8816 üzenetére
Szerintem ha nem elég akkor lesz ha megverik a zöldeket nagyon akkor nem.
-
7time
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #8806 üzenetére
Az alá a hulladék alá bármit tehetsz rosszul megy, alig varom az Armored Warfare indulását.
-
válasz
TESCO-Zsömle #8553 üzenetére
szerintem logikus, amit csinálnak, a GCN-ben még van optimalizációs potenciál. különösen akkor, ha a 2015-ös kártyák már alacsonyabb csíkszélességen jönnek - jobb elkerülni, hogy a komoly architektúraváltással együtt a gyártástechnológia is cserélődjön.
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8553 üzenetére
Szvsz ha Radeon 390X - vagy bármi is legyen a neve - 2015-ben sem érkezne meg, egyre komolyabban veszítene a részesedéséből AMD.
Ha ez "csak" egy frissítés még az sem lenne baj, csak tényleg versenyképes legyen. -
Dtomka
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8469 üzenetére
Én annak örülnék, ha a 380x 200 w alatt lenne, nem tudom erre szerintetek van/lehet esély?
-
daveoff
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8467 üzenetére
Igen, akkor egy alap 290X-hez képest meglesz a nagyjából a 25%-os többlet teljesítmény, ennyire számítottam én is. Ha egyáltalán valósak ezek az adatok....
Már csak a fogyasztásra/melegedésre leszek nagyon kíváncsi, és természetesen a tuning potenciálra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #8347 üzenetére
Mert lesz publikus része is. De azért van csak Indiára leszűkítve, mert főleg ezt a piacot érinti az a bejelentés, ami készül és voltaképp tényleg publikus lesz. Az megtörténik, aztán az arra jogosultak, mehetnek a zártkörű előadásokra, a vendégek meg kajálni.
Sokan amúgy gaming rendezvényt várnak. Nem az lesz. Lesznek gaming standok, mert miért ne, valamivel a vendégeket is szórakoztatni kell, de nem ez lesz a fő téma.
Aki AMD gaminget akar a Firaxiconra figyeljen. -
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #8334 üzenetére
De, a filmet (szerintem) értettem, csak túlmagyaráztál egy első benyomást.
Annyira egyszerű volt ez a hirtelen gondolatmenetem, hogy a Mátrix (egyik legerősebb) alaptémája a virtuális valóság. Az itt szerintem már részletkérdés, hogy ott épp melyik jelenet melyik valóságban játszódik (sőt, ha trilógiának tekinted a Mátrix-ot, nem csak egy filmnek és pénzcsináló hulladék folytatások különálló halmazának, akkor ezen is lehetne még vitatkozni, hogy mennyire volt valóság az a "valóság" és szerintem nem lehet egyértelműbben kijelenteni, hogy melyik a "valósabb", de az első részre szorítkozva sem érzem fontosnak így túlgondolni egy első benyomást).A "nem kell kapszula" pedig szó szerint van ott.
Tehát ennyi volt az egész:
Valós és virtuális valóságok közti váltás kapszulák nélkül.
Váltás úgy, ahogy a Mátrix-ban, csak kapszula nélkül.
Mátrix = VR + no capsuls -> VR without capsuls -
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #8330 üzenetére
Nekem az jutott róla eszembe, hogy ez a jószág lehetővé tesz majd számunkra valami olyat, mint a Mátrix-ban a kapszula - anélkül, hogy lenyelnénk egy kapszulát. Szóval valami VR cuccra gondolnék, vagy a szokásos unalmas "cinematic graphics" vagy "realistic graphics" lesz elsütne n+1 alkalommal.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8330 üzenetére
+1
-
KAMELOT
titán
válasz
TESCO-Zsömle #8171 üzenetére
Ja 7970 már lehet kapni olcsón használtan.
Aki tényleg újat akar annak 280X javasolok az éri meg a legjobban.
Szerk: Lehet kombinálni. Ha 350eu környékén lenne a 290 akkor már okosabb váalsztás lenne ez.
(#8170) HSM: Kicsit olcsóbban kéne adni. 220-230 euro környékén.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #7685 üzenetére
799 dollár a listaára. Ennyiért vehetnek meg az AMD-től 1000 darabot. Ez még ma sem változott. Amit csinálnak az áruházak, hogy összeállnak és 50000-et vesznek. Ekkor 250-ért is megkapják darabját. Azt pedig egymás között elosztják.
Technikailag ez egy OEM termék, tehát nincs kontrollálva az ajánlott fogyasztói ára (nem is lehetne árulni külön). Minél nagyobb mennyiséget vesznek, annál jobban le lehet faragni a listaárat. És kontrollált fogyasztói ára nélkül annyiért adják amennyiért akarják. -
WayneGace
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7589 üzenetére
Elvileg beállhatnak, mert nyitott, csak kell egy gcn-hez hasonló architektúra. Maxwellel ez az nvidianak is meglesz elvileg.
-
HSM
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7583 üzenetére
Nemcsak ezen múlik, játékfüggő is a dolog. Mondjuk nekem 3.0-s slotban nem volt mérhető difi a 8X-és 16X-os mód között, mikor két 7900-asom volt azokkal a játékokkal, amikkel próbáltam. Ugyanakkor, többen számoltak be jelentősebb lassulásról 2.0-ás 16-os portból 8X-ra történő váltásnál ilyen karikkal a topicjában.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #7508 üzenetére
-
válasz
TESCO-Zsömle #7536 üzenetére
Jogos... most visszanéztem mit írtál mire pontosabban és már látom hogy a csúnya szón ragadtál le.
Valóban azt ott nem jól írtam...Arra gondoltam hogy az elérhető maximális képminőséghez képest csúnya.
Olyan mintha fullhd monitoron csak mondjuk fele felbontáson játszanál... tehát lehetne jobb is, olyan értelemben csúnya.De túlragoztuk tényleg... elnézést.
Akkor egyetértünk.Nagyon péntek volt/van már tényleg. Azt hittem a többi résszel sem értessz egyet.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7536 üzenetére
Ja, ez tényleg vicces, hogy veled és velem is egyszerre csinálja ezt.
Nekem hiába magyarázza, mert tudom (az objektív elméleti törvény is ezt mondja, és tapasztaltam is már a saját szememmel), hogy egy adott felbontású forrásanyagot nagyobb felbontású megjelenítőn nézni csak rosszabb (ha rosszul-), legfeljebb körülbelül ugyan olyan (ha jó mintázzák úja) lehet, ha nem szereted a filmek képén a mesterségesen hozzáadott, hamis részleteket.
Téged pedig hiába győzköd, mert te már eddig is emellett tetted le a voksod.
Ami pedig engem és téged illet, nekem ezzel nem is lenne bajom, míg elfogadjátok, hogy az eredmény legfeljebb szubjektíven tetszetősebb, de az eredeti forrásanyagot kevésbé hűen (vagy legfeljebb majdnem ugyan olyan jól) adja vissza (de nem tökéletesen). Már pedig ez az objektív érv talán azért mégsem lenne egy elhanyagolható faktor, hogy egy megjelenítő a forrást reprodukálja, ne pedig valami új, "enhanced" élményt kreáljon belőle (akár szebb, akár csúnyább, mint az eredeti, az már nem az eredeti, ezt nem lehet vitatni).
Mégis elbeszél mindkettőnk mellett és közt is, hogy mi is nehezebben érthessük meg egymást.
Felőlem bekapcsolhattok bármi képjavítót. Nekem pl. semmi nem kell.
Azt is elfogadom, hogy szerintetek, számotokra úgy szebb.
De az ne állítsátok ilyen magabiztosan, hogy az objektíven jobb, mert objektíven ez egy axióma, hogy amit újramintavételezel és egy algoritmussal már módosítasz, az már nem az eredeti. Ahogy az is, hogy egy TV vagy monitor az alapvetően azt kéne, hogy megjelenítse, ami a forrásanyagban van, nem pedig valami mást (legyen az bármi más).Nem fogom tovább ragozni, mert egy objektív igazságot nem lehet 6 féleképp kicsavartan tálalni,úgy, mint a szubjektív véleményeket, tehát csak copy-paste stílusban tudom magam ismételni.
-
válasz
TESCO-Zsömle #7534 üzenetére
Nem nagyításról beszélek, hanem arról hogy adott méreten belül egy nagyobb felbontású kijelzővel jobb képet kapsz. Ennyi.
Oks elmondom még egyszer amennyire tudom "paraszti" nyelven... van egy 42 colos 720p plazma tévém most, kicserélem egy 42 colos 4k tévére. Ugyanaz a méret.
Beteszek egy filmet ami 720p... tehát az elsőn "natívban ment".
Tegyük fel olyan közel ülök hogy azt látom ami a pixel duplázáskori állapot mert ennyire szar a 720p (most tegyük fel, "SD adás" vagy akármi). Ekkora egy pixel a HD ready plazmán ahonnan ülök nézve.Megvettem a 4k tévét kicseréltem őket... beteszem ugyanazt a filmet.
Ha nincs semmi scaling meg csoda ugyanazt látom megint. (Eddig igazad van, erre gondolsz ugye?)Aztán bemegyek és a tévében bekapcsolom a scalinget, ami egy fasza algorimussal neki esik a 720p-nek és felkonvertálja 4k-ra. (Jó oké... akkor neked "nagyítja".
)
Mit fogok látni? Na mit?
Ezt? Jobb? Jobb.
Egyszerűen azért mert több pixelem van... a régi 720 plazmán meg tudom csinálni ezt? Nem mert ott 1 pixel = 1 pixel, nem tudom lefinomítani a képet.Ennyi. Érem?
-
válasz
TESCO-Zsömle #7525 üzenetére
Példa igaz nem a legjobb de most ezt találtam gyorsan.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7522 üzenetére
Az nagyon csúnyán néz ki, ha 2x2 pixelmásolással, avagy "nearest neightbourhood" módon nagyítod fel a képet. Ilyenkor "kockás", alisinges lesz a kép.
Kivéve persze, ha olyan messziről nézed, hogy a szemed már nem tud különbséget tenni a szomszédos 4 pixel tartalma közt (például több méter messzire mész a 32"-os 4k kijelzőtől), de akkor megint hülyeség az egész. Ha olyan messzire mész mindkettőtől, hogy ne lásd a különbséget, akkor mi abban a jó, hogy épp az a lényeg, hogy ne lásd a különbséget? (Akkor definíció szerint ugyan azt kapod az 1080p kijelzőtől is. Volt értelme?)
Ez az eljárás tehát a gyakorlatban nem tanácsos.Az újramintázó algoritmus (bilinear, bicubic, lanczos, spline, vagy a kedvencem a Jinc) jobb, de benne van, hogy újramintáz, tehát valamilyen mértékben megváltozik tőle a kép, sohasem tudod már többé visszanyerni az eredetit, ha egyszer lefutott az algoritmus.
Egyedül a pixelmásolás eljárás fordítható vissza (ha nagyítás volt, akkor kidobod a lemásolt pixeleket), de azt lásd fentebb. Egyébként csak pusztítod a forrásanyag eredeti információtartalmát. Akár szebbnek tűnik számodra szubjektíven, akár nem. Csak dobod ki a tartalmat az ablakon.Ha rá vagy szorulva arra, hogy újramintázd a képet, akkor érdemes jól megválasztani a resamaple algoritmust, de az a legjobb, ha nincs rá szükség. (Vagy a gyakorlatban akkor, ha minél kevesebbszer, mert a stúdióban egyszer megtörténik a Blu-Ray mastereléskor. De ott legalább studió minőségben, és egyszer, nem oda-vissza nagyítgatva-kicsinyítgetve, és csak annyiszor, ahányszor muszáj, nem feleslegesen többször is.)
Letölt, megnéz, töröl. Amúgy a REMUX általában kb. 2x akkora, mint az 1080p-s újrakódolt verzió, nem nagyságrendi különbségekről beszélünk.
-
válasz
TESCO-Zsömle #7522 üzenetére
Nem... ez nem ilyen egyszerű, ha csak megduplázod/négyszerezed, akkor felnagyítod a tartalom pixelét és csúnya lesz.
Kell egy simító algoritmus ami kiszámolja az új nagyobb felbontás egyes pixeleit és az átmeneteket finomítja... márcsak ezért is jobb lehet adott fizikai képátlón a nagyobb felbontás, mert több finomabb átmenet lehet színben mindenben megjeleníteni a képen belül (tartalom, nem fizikai pixel).Gondolj arra mint egy játéknál az FSAA algoritmus... vagy amikor a mozgást feljavítják köztes átmeneti képek kiszámításával (csak itt nem pixelek hanem értelemszerűen teljes képek között természetesen).
Mondjuk van 25 képed egy 100 Hz-es tévén más kapsz ha 4x kiteszed mindig az adott képet majd ugrassz a következőre, vagy csinálsz 1+3 átmenetit a következő kép ismeretében.Tehát egy 4k tévén egy 1080p ha csak dupláznánk/négyszereznénk a pixeleket "csúnya" lenne.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7514 üzenetére
Játékok szempontjából én is, viszont a 720p-1080p filmek tekintetében nagyon jó lenne egy 4K kijelző.
WTF man??? Waaaat...???
Épp, hogy 1080p, főleg 720p filmeknél vagy abszolút zéró, vagy inkább negatív értelme a 4k-s monitornak (nem 1:1 nézed, hanem mindenképp valami resample algoritmussal jön ki a luma map is, amitől akaratlanul vagy élesedik vagy életlenedik a kép, de közben legalább áramot pazarol a művelet).
Épp hogy csak játékoknál van értelme, mert azokat már ma is lehet valódi 4k-ban renderelni, illetve elméletben kaphatunk hozzájuk ehhez megfelelő felbontású (és minőségű) textúracsomagokat is (egy dupla rétegű DB-n már biztos elfér
).
(Persze elvileg filmeket is kaphatnánk 4k-ban, de ahhoz előbb be kell vezetni a piacra az ehhez szükséges új consumer szabványokat, míg játékoknál ez már rég kés, csak el kell kezdeni használni.)Meg egyébként is milyen 720p? Ha érdekel a képminőség, akkor töltsd már le REMUX (vagy full BD) verzióban azt a szerencsétlen filmet, ne újratömörítve, főleg ne 720p-re újramintázva.
Bocs, biztos tudod, hogy nem veled van bajom (beszéltünk már, tudom hogy értelmes ember vagy), de az ebben a hsz-ben tett kijelentéseid teljesen egymásnak ellentmondó és/vagy hülyeségek.
Ráadásul 32" az még pont az arany középút. Monitornak se túl nagy, de filmet nézni se túl kicsi.
HD filmet nézni még 42" is kicsi. (Lassan már 2. éve van 42"-os TV-m 51" után, és még mindig nem szoktam meg, idén már mindenképp visszatérek 50"-ra, ha lesz rá pénzem, mikor februárban lemennek a TV árak. Pedig oda tolom a fotelt, ahova szeretném.)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7514 üzenetére
Hát nekünk 32" a TV, szóval asszony furán nézne ha akkor amonitort akarnék
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7511 üzenetére
Egyetértek. Bár én elvagyok még 1080-on is egyelőre
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #7510 üzenetére
A problémát inkább az jelenti, hogy a 4K alkalmas VGA árának 6x-osát kell kicsengetni egy monitorért. Ha lehetne kapni 32"-os 4K monitort az új Radeon árában, az nagyon hálás lenne.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7490 üzenetére
De mit kötsz rá a gépházon kívül? Hacsak nem fülhallgatót, akkor nem jársz jobban, mint ha a VGA-dból hoznád a hangot egy HDMI-s AVR-be. Annak a kártyának az árából már megcsíphető egy használt HDMI-s Denon AVR, hasonló minőségű DAC-al, de az egyben már egy ~100W / csatornás erősítő is, nem csak DAC, abból analóg kábel már csak a hangsugárzóba megy, nem vonalkimenet erősséggel egy erősítőbe, méternyi analóg kábelen.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7487 üzenetére
Mire?
Már a HD5850-ből is kijön a 8 csatornás 24-bites 192kHz-es LPCM hang (magyarul placebó minőség 2D hangzáshoz) HDMI-n és DisplayPort-on is.
A DAC-nak pedig az AVR-ben a helye, közvetlenül az analóg jelerősítő előtt, nem egy agyonzajosított PC gépházban, pár méter analóg kábellel (ami szintén szedi össze a zajt és gyengítheti a jelminőséget) a DAC és erősítő közt.
HDMI-s AVR-t pedig már régóta kapsz olcsón is. (Használtan pedig még jó minőséget is megfizethetően.)
Az EAX már a Creative szerint is halott. DirectSound3D-n át mindenképp, mert lassan tényleg vége a Windows XP-nek (de aki komolyabban játszik, annak amúgy is frissebb OS kell már rég), OpenAL 1.1 óta pedig még ők is az EFX-et javasolják használni, amit gond nélkül lehet szoftveresen is számoltatni: OpenAL Soft esetleg Raptor.
Ha jól látom, kb. a DIRT-3 volt az utolsó OpenAL-es játék, ami EFX-et használt (bundleként mellékelt ingyenes Raptor verzióval). De azzal nem játszottam, így nem tudom jól működött-e. Nálam a Mass Effect 1 volt az utolsó ilyen, legutóbb már OpenAL Soft segítségével (előtte X-Fi-vel). A következő két résznek ehhez képest nevetséges a WISEAudio hangeffektezése! A legújabb Fmod is egy vicc. Támogatják a legacy hardware DPS effektezést is, papíron az EFX-et is (tehát használható lenne a fenti két megoldás, és/vagy a Creative chipek hardware DSP-je, akinek még van olyan), de a fejlesztők a beépített szoftver DPS-t javasolják. Nem vicc, hogy némely 2010+ játékokban rosszabb a térhangzás, mint az ~5 évvel régebbiekben, mert akkor még használták az amúgy messze nem tökéletes EAX valamelyik verzióját, ami már jobb volt, mint ma egy WISEAudio, ami kb. szétszedi neked a hangforrást a legközelebbi hangszóra, és azt hiszi ez jó dolog (ahelyett, hogy 2D-ben, vagy akár 3D-ben modellezné a hangzást, aztán próbálná minél ügyesebben leképezni a fizikai hangszórókiosztásra).
Mondjuk előbb kezdtem el megírni ezt a hsz-t, mint megpróbáltam kideríteni mi is ez a TrueAudio, de az biztos, hogy valamit csinálni kéne a játékok hangjával, és lehetőleg nyílt szabványként, valóban akár GPU hardware gyorsítással, hogy ne kelljen annyit spórolni a feldolgozás minőségén.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #7444 üzenetére
Csak az uj fejlesztesu GCN-n lesz TrueAudio, ezert tamogatja az R7-260X (7790 Bonaire XT Rebrand), R9-290 es R9-290X. Szoval a 7790-n lehet majd elocsalni a feature-t valoszinuleg.
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7462 üzenetére
Jaja
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7456 üzenetére
Ja inkább Abu cikke mint ez a hulladékság
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7444 üzenetére
Nemhiszem mert nem keveset variáltak azon , eleve 50w-al kevesebb a tdp a 280-ason úgy néztem. Magyarán valami átdolgozott opimalizált tahiti xt lehet.
-
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7429 üzenetére
Nem tudom de valami game jöhetne már ez a sok bla bla unalmas.
-
aAron_
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7383 üzenetére
most már lady gaga megy
OFFLINE najó ez...
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7380 üzenetére
Ja hallani hogy horkolnak az újságírók
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7376 üzenetére
Nekem elindult de élvezetes kivan irva a flatra az új stream helye az emberek ülnek és sötét van
Radeon pantomim művészet stream..
-
aAron_
őstag
válasz
nálam már megy, csak még nem kezdtél el a prezentációkat
(#7380) TESCO-Zsömle: igen, remélem ez annak a jele, hogy lassan kezdik
-
Crytek
nagyúr
válasz
Nézik egy páran szerintem azét
Továbbra is remélem ez a Lichdom nem valami online cucc lesz!
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7327 üzenetére
Rendben, ezekben igazad van.
(#7328) Malibutomi: én eddig sem hiányoltam az élsimítást, de ez én bajom legyen. "De amúgy mire elterjed, jön még 1-2 generáció játék engine, és a titan meg az R290 majd tudnak 20fps-t" Azzal nem is baj, hogy jön az új generációs játék engine, inkább a baj, hogy kevésbé optimalizálják rá.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7324 üzenetére
Valóban nincs messze a teljesítménye a 4K felbontású játékoknál. De szerintem kis órajel emelésével már játszhatóvá válik, de persze még így is lehet, hogy kompromisszumokat kell kötni (off: élsimítás, stb) persze függ, hogy melyik játék az és azt mennyire optimalizálták. Azért a következő generációs videokártyákat jó lenne úgy megtervezni, hogy a 4K felbontású játékoknál már ne jelentsen semmi problémát, azaz megfelelő FPS-el (60+) tudja hajtani őket. (De persze ez ráér, mert sokan még: 1280*1024, 720p,..1080p felbontással játszanak).
Remélem azért a többi felső, közép-felső, közép kategóriában is lesz jelentős javulás teljesítmény téren.
-
wednesday
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7324 üzenetére
A monitorok rettenetesen el vannak hanyagolva. Azért nem gondoltam volna, hogy 2014 felé az elfogadhatóbb minőségű IPS-eknek lehet majd csak örülni.
Nem tudom mikor jön el az az idő, amikor már MINDEN téren jobb monitort lehet kapni, mint egy ősrégi CRT.
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #7297 üzenetére
Van egy nagy különbség. Két kártya megvásárlása esetén számolnod kell azzal a rizikóval, hogy nem minden használja ki. Még akár jelölhetővé is tehető játékokban, hogy támogatják-e.
Viszont egy $1000 feletti önálló videokártya esetében nem mondhatod azt a vásárlónak, hogy "hát figyelj, ehhez, meg ahhoz a játékhoz nem jó, de azért vedd meg, mert van amiben király". Emellett két külön kártya esetén már a fogyasztás sem az AMD gondja.A kérdés inkább az, hogy jobban skálázódik-e a GCN, mint anno a VLIW. Azaz méretduplázás nélkül is lehet-e dupla teljesítményt leadatni a lapkával.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #7263 üzenetére
Azért váltanak, mert "hülyén nézne ki"?
(#7264) Mexildos
Idővel biztosan lesz.
Ha nem kell most VGA neked, akkor nyilván érdemes várni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #7220 üzenetére
Lehet.
Igazából CryEngine 3 ráncfelvarrás. Ugye ők sem beszélnek verziószámról, csak arról, hogy annyira sok dolog változott, hogy ez már nem CE3. Meg a verziózást elhagyják, mert folyamatosan fejlődik, ami egyébként jó döntés.
Az újításoknál ugye kérdés, hogy miből indulunk ki. A CryEngine 3 eddig is sokat fejlődött a különböző verziókban, így került bele SSDO, területfényforrás, RLR, IBL, és más nyalánkság. Tehát ezek már eleve nagy lépést jelentenek előre. A további újítások meg az árnyékokra vannak kihegyezve, arra amúgy is nagyon rácuppant a Crytek.Egyébként a poénokat félretéve a CryEngine 3 egy marha jó motor. Technikai megvalósítás tekintetében elsőosztályú. Tipikusan ott az területfényforrás, ami a következő generáció egyik nagy dobása. Ezt a többi mai motor még nem tudja.
-
wednesday
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7220 üzenetére
A bolygó kérge alatti magmaáramlás is szimulálva lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7183 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7176 üzenetére
Továbbra sem értem a problémát, a 7970 is annyi volt mikor kijött. 200K körül.
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7176 üzenetére
A pletykák arról szóltak hogy kevesebb lesz mint 600 dolcsi,a 780 650 volt és azt is lehetett kapni a megjelenés után 1-2 héttel már 180 körül.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7146 üzenetére
?
GPU division reporting overall increases of 9.3% over the previous quarter and an increase of 7.5% year over year. This can be attributed to the continued proliferation of higher ASP Kepler products and the full saturation of Kepler through Nvidia's GPU product portfolio. Since the GPU division makes up 87% of Nvidia's revenues at the current moment, they are able to once again save the company's bottom line with strong GPU sales thanks to gaming and compute.
-
WayneGace
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7146 üzenetére
Mit nyernének vele? Például azt, hogy dominálnák a piacot. Annyiszor le lett már írva, hogy így haldoklik a vga piac, meg úgy. De a gyártók azért mindent megtesznek, hogy érvényesüljenek rajta. Gyanítom a bf4-be se azért tolják a sok pénzt, mert szarnak a pc-s vga piacra.
-
TomiLi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7100 üzenetére
Úgy már igen megéri, nekem inkább a "bajlódás" része nem éri meg. Nekem nincs annyira türelmem a megkerülő utak kitaposásához...
Játékok: akkor nagyon a kedvenc címek köré kell majd építeni a gépet! Akkor van ciki, ha az ember innen is szeretne, meg onnan is.
Jövőkép: Így direktbe, nyíltan, számomra is érthetően megfogalmazva még senki nem írta le, a sok szakmai írás, meg a laikusoknak (nekem is) sokszor nem segítség, hanem összezavar inkább.
Én meg pont most akartam egy vizes gépet összerakni....
De így akkor még (megint) ez várat magára...
Mindenesetre köszi a segítséget!
-
TomiLi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7095 üzenetére
Na ez az! A "bekajáltatásban" nem szeretnék részt venni!
PhysX - nem éri meg! Kevés a szoftver ami normálisan használná, szerintem nem éri meg költeni rá.Aki AMD-t vett, az élből lemondhatott mindenről, ami PhysX és bizonyos nVidia támogatta játékokban még teljesítménybeli problémái is voltak
Azzal, hogy most az AMD egy csomó játékot támogat, igaz lesz ez visszafelé is?Konzol bizniszt még annyira sem látom át, mint a pc-t, nem tudom, hogy ez hosszú távon ténylegesen mennyire jó az AMD-nek. (nem tudom mennyire lehet a fórumban beszéltekre alapozni, hogy a konzolok értékesítése talán még veszteséges is, és az eladott játékok hozzák a hasznot - reméljük sokat!)
Szerk: Ilyen téren eléggé megszívtad. Adatlapomon látod a vasam, én ez a VGA kivételével 2011 elején újítottam, és 2015-16 környékén fogom váltani. Akkorra lesz vége ennek a mizériának. 2015-ben jön az Intel teljesen heterogén APU-ja, 2014-ben az nVidiáé, és 2013-ban papíron az AMD-é.
Hoppá! Akkor bejött amitől féltem! Csak ezt még így senki nem (merte) írta le! Köszi, mert megerősítettél abban, hogy ne kezdjek el eszetlenül költekezni!
Persze ha mindenképpen muszáj, akkor azt mondom, hogy a legerősebb Kaveri APU és valami bitang új VGA mellé. 770-es, vagy 870-es
Gondolom a majdani új szériára gondoltál (nem fogtam még fel a 9-es széria számozását)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7090 üzenetére
Azért a titán ára vicces, a 780-hoz képest az árkülönbség 70%-a presztizs, a többi a teljesítmény.
Szöval ha akar sztem az AMD alá tud menni. Persze akkor szépen a titan ára is csökken majd. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #7095 üzenetére
Persze ha mindenképpen muszáj, akkor azt mondom, hogy a legerősebb Kaveri APU és valami bitang új VGA mellé. 770-es, vagy 870-es, hogy a tárcád se szakadjon le. A lényeg, hogy a dGPU és az IGP "egyívásúak" legyenek. Egyik se legyen elavultabb a másiknál.
-
TomiLi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7090 üzenetére
Egy pár éve nagyon ellentmondásos, és átláthatatlan a hardver fejlesztések iránya, nem szakértői szemmel.
Állandóan temetjük a pc-játék ipar ágat, ez (is) magyarázza a generációváltás áremeléseit is. De miért van akkor még fejlesztés? (értem én ezalatt, miért nincs szoftver fejlesztés, mert a végén lehet, hogy kiderülne, hogy egy leendő kaveri, egy 7870-nel mindenre elég lenne) Az APU-k meg már úgy vannak beharangozva, hogy anélkül már egyre több játék "plusz" opciói elérhetetlenek lesznek, vagy még az APU-val sem! Tehát "tünés" konzolra!Értem én hogy ez egy átmeneti időszak, kísérletezés (a felhasználó befogadó képességeivel), de kicsit ellentmondásos a két tábor "marketingje", nem?
Mi a véleményed erről? Ha jól tudom Te is 2015-ig tervezed a mostani konfigoddal, aztán szeretnél már az új technika felé fordulni (APU-dVGA?) -
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7088 üzenetére
Ez egy generációval a Titán elött van,vagy másféllel ha úgy tetszik hiszen a Titán se 600-as se 700-as számozást nem kapott és a két generáció között jött ki.Mivel így el vannak csúszva a megjelenések,egyértelmű volt hogy az új AMD széria gyorsabb lesz mint a GTX 700-as széria,ahogy majd a 2014 tavasszal érkező NV-s kártyák is gyorsabbak lesznek ennél az AMD-s szériánál,fél évre rá pedig megint kijön egy AMD-s generáció ami annál lesz gyorsabb és így tovább,hogyha mostantól megint 1 évente jön ki új generáció.De persze most már majdnem hogy 2 éve kinntvan a HD 7000-es széria úgyhogy előfordulhat hogy majd pár generáció múlva ismét egyszerre jönnek ki a kártyák.
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7076 üzenetére
A 780 is is csak 650 volt,az AMD nem szokott annyira elszállni az áraival mint az NV.Ha tényleg annyi lesz és így folytatják senki nem fog VGA-t venni,akkor meg minek álltak rá ennyire most erre a never settle dologra például?
-
mcwolf79
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #7067 üzenetére
Linket pls ezekről a fícsörökről!
Mert én ilyet sehol sem olvastam, hanem hogy csak teljesítménybeli boost-ot kap. Extra fícsörökről (grafikai, fizikai) fícsörökről sehol sem olvastam. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #7067 üzenetére
A Frostbite 3 motor támogatja a HSA-t. Az kérdés, hogy a BF4 ezt kihasználja-e. Majd Repi erről beszél novemberben, hogy milyen terve van erre vonatkozóan.
BF4-et APU mellé tuti nem csomagolnak majd. Azok mellé nem hardcore, hanem hétköznapi játék kell. -
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7056 üzenetére
Én azért bizakodom.
Ami furcsa nekem az a Shadow of the Eternals gaming evolvedbe! Mivel első körben csúnyán elhasalt a kickstarterben és most hogy újra felélesztették ez is bukásnak ígérkezik.
-
WayneGace
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7010 üzenetére
Értem én, nagy üzlet. Csak Abu azt írta jobban járnak anyagilag, ha a vevő konzolt választja és nem vga-t vesz. Én erre írtam, amit. Az új konzol, legyen 500 dollár, abból az AMD-nek mennyi a tiszta haszna? 50 dollár? Egy 500 dolláros vga-ból mennyi? 150 dollár? Nem tudom
(#7011) Abu85! Szóval egy darabra lebontva nagyobb profittal jár egy konzol, mint egy ugyanannyiba kerülő vga?
-
mhmpista
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #6997 üzenetére
Ezekszerint olvastak az AMDsek a hozzaszolast
Szep volt. -
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #6958 üzenetére
Igen, az X-et HD-ra amiatt cserélték le. Viszont a HD3000-esek óta a számozás a PCI-E támogatástól kezdett generációkat jelöli. Így az, hogy lecserélik a HD előtagot, nem indokolná a számok újraindítását.
De egyébként a számozás lecserélésének az indokoltságát nem a HD10000 miatt írtam, hanem amiatt amit Te is írtál. Tehát azért, mert az alsóbb kategória egyre inkább hiányzik és a jelenlegi rendszerben csak átnevezéssel lehet egy régebbi kártyát forgalomban tartani anélkül, hogy a kevésbé járatos vevőnek ne ordítson házon belül két kártya közt a különbség.
Az Rx nevezéktan nem tűnik rossznak, de anno ezt az AMD amiatt vezette be, mert kiiktatta az Athlon/Phenom előtagokat a Radeon név kiiktatása pedig hatalmas öngól lenne. Nem véletlenül nem mertek a professzionális piacon használt, még az ATi által bevezetett nevekhez se hozzányúlni, pedig ott azért a marketing az utolsó. Emellett a legjobb lenne, ha nem lenne beszabájozva, hogy melyik APU mellé milyen dGPU mehet, hogy együtt tudjanak dolgozni. Elvégre olyan módon úgyse tudnak majd hamarosan együtt dolgozni, mint most egy CF rendszer.
Én valami olyasmi nevezéktant várnék, mint amit a Nokia bevezetett, csak némi finomítással. (Pl: Radeon HD7850 >>> Radeon 870 PRO, Radeon HD5990 >> Radeon 950 XTX) Annyi, hogy ugye eleinte a generáció sorszámát kéne valamire alapozva nullázni, de ezt majd valamire alapozva ígyis-úgyis megoldják.
(#6961) WayneGace: Átlag vevő egy név alapján be tudja lőni a teljesítményt, függetlenül attól, hogy a számozást mihez kötik. Ha ez mégsem megy, akkor vélhetőleg egybe gépet vesz, vagy valakit megkér, hogy segítsen tájékozódni.
-
WayneGace
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6960 üzenetére
Nem biztos, hogy olyan nyerő ötlet vga kártyát úgy jelölni, hogy melyik amd apuhoz lenne jó. Ha átlag vevő ránéz vgra-ra, látja, hogy melyik amd prcihoz való, de neki Intel van, akkor keres tovább.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #6958 üzenetére
UD2770
QD3970
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6948 üzenetére
Olyan kép is kiderülhetne hogy két 8970-es hajtotta azt a Bf4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest