- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#85552128 #20183 üzenetére
Hozza a 275W TDP-s R9 390 teljesítményét 150W-on. Az miért sok?
Egyébként meg nyilván az Ashes-zel demózzák a multiadapter módot, mivel abban az egy szem programban van egyáltalán megvalósítva. Mi mással demóznának DX12 alatt egy ilyen fícsört?
Szerintem te most trolling üzemmódban vagy.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #20129 üzenetére
Nem mind1 neked ki miert vesz X kartyat, tok mind1 mi az erve. 2 kartya VR-e, na bumm, 400$, 2 kartya lencsekent. DX12 es a tobbiek meg a korites. Voltak mar ennel nehezebben megmagyarazhato 2 kartyas vasarlasok
Kitesznek egy grafikont hogy 2x AMD vga 399$ > NV akarmi 599$, melle raknak par programot ahol VR jobban megy meg par jatekban jol megy a CF/multi adapter es ennyi.
Ha ez ugy nagyjabol igy van, vinni fogjak mint a cukrot. Ennyi penzert parosaval, hulyenek is megeri.
szerk: De!, varjuk ki a veget. Amugy is Vega-t varom, nem a kis ocsiket
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #20095 üzenetére
Hát nézd a 67DF
7 kódú lapka 1266 MHz-es (boost) órajelet mutatott 8 GHz-es GDDR5 társaságban. PCI-ID alapján pedig még az is a kisebbik 36 CU-s lapka. Szerintem nem az a kerdés lesz e nagyobb P10 alapú VGA hanem, hogy mikor érkezik.
Ez szerintem kicsit hasonlít az R9 285 vs. R9 280/280X forgatókönyvére, csak most RX 480X késleltetésével az R9 390/390X kártyákat söprik ki.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #20082 üzenetére
Az enthusiast dologhoz: Pedig ennek kéne annak a kategóriának lenni.
Idióta, fogyasztó birka, nyugati gyökerek minden túlárazott szart megvesznek, a programozók meg szépen hátradőlhetnek.Optimalizálás? Áhh, minek, ha úgyis veszik az amúgy bőőőven overkill alkatrészeket, mint a cukrot.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #20091 üzenetére
Close az, csak nem very close
Megsem igertek 10x performance-t meg tsait
Kijon, meglatjuk mire eleg es mennyiert. Aztan jelentsek be szepen a Vega sorozat idei versenyzoit mert engem foleg azok erdekelnek
Abu, nekem sughatnal barmit Vega-rol titokban, nem arullak el
Csak annyit hogy mennyire lesz jo
Na meg mikor kb
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #20075 üzenetére
Bár ez mondjuk "csak" az elméleti csúcs-compute teljesítmény [aminek az alacsonyabb értéke Maxwellt korábban pl nem sok helyen zavarta]. Ha 64 ROP van benne akkor pl. a pixel fillrate értéke magasabb az R9 390X-nél is (pl. éppen a ROP-ok miatt kötött ki GTX 960 kb. R9 285-R9 380 mellett, noha a névleges compute teljesítményük között komoly különbség van, amit azonban pl. 3DMark alatt jól palástolt Maxwell).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #20082 üzenetére
A Hitman benchmark még finoman bánik az erősorrenddel, ha ahhoz viszonyítjuk, milyen DX12-es game "benchmarkok" jönnek még a nyáron. Bár lehet, hogy a Hitmant is kitömik a fejlesztők az AGS shader kiterjesztésekkel. Az epizodikus modell miatt ilyen patchekre van lehetőség.
-
sutyi^
senior tag
válasz
#85552128 #19981 üzenetére
Valószínűleg valamelyik marketing géniusz találta ki hogy legyen kategória/szegmens jelölés is, hogy a kedves vásárló könnyebben tudja eldönteni mely teljesítmény kategóriával szemez.
Persze ez azokon mit sem segít akiket pont célozna a plusz nomenklatura, hisz aki ért hozzá annak nem kell, míg mindenki más csak még több számot lát.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #19863 üzenetére
Pedig már azt hittem a linkig Neked is van valami speciális képességed mint az Xman- eknek
Sasszem vagy hasonló...
ABUval kellene beszélni nincs e prohardvernek felvétel kijárós ügynöknek egy ilyen Makaót én is szívesen bevállalnékde hát azt a folyót be kell vinni abba a hotelbe mert érted ...
Szerintem köthettek ezek valami nagyon komoly zsíros szerződést Xboxra meg PS4-re.
Nyomtak egy ázsiai fúdot majd a kérdsre válaszoltak:
-Ó a Polaris hát majd azt is kiadjuk valamikor vagy már mind benne van az Xboxba ??? -
füles_
őstag
válasz
#85552128 #19687 üzenetére
Nekem kicsit sántít,de nem rossz
WhyCry azt írja hogy a SiSoft database szerint a C7-es végződésű P10-nek is 2304 SPU-ja van,szóval lehet hogy ez még mindíg nem a teljes GPU.És azt se felejtsük el hogy ez még mindig egy meg nem nevezett alacsonynak mondható órajelen járatott engineering sample,a custom verziók ennél jelentősen gyorsabbak lesznek.Azt is írja hogy a Polaris is magas órajeleken fog majd működni,de úgy hallotta hogy olyan magas órajelekre mint a Pascal nem lesz képes
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
#85552128 #19625 üzenetére
Ennek régebben megpróbáltam utánajárni és ami kiderült, a Samsung-féle A9 LPE-n készült és ez biztos. Az LPE az első generációs 14 nm-es node volt. A Polarisok viszont már LPP-n készülnek. A TSMC-féle A9-ről teljesen megbízható adatot nem találtam, de amit igen, annak alapján erősen valószínű (kvázi biztos), hogy már nem az első generációs 16 nm-es FF-en, hanem a második generációs FF+-on készült. Valószínűleg az Apple kapta meg legelőször ezt a node-ot a megrendelők közül. És az is erősen valószínű, hogy emiatt volt a különbség.
-
-
zoli7903
csendes tag
válasz
#85552128 #19627 üzenetére
"AMD noted that we will see these reference and AIB designs in coming weeks and months."
Ez most mit jelenthet? Megint lesz egy paper lauch mint tavaly a Fijinél és a kártyákat majd valamikor nyár közepén meg lehet vásárolni vagy pedig folyamatosan érkeznek a különböző p10-es és p11-es VGA-k?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #19496 üzenetére
A Polaris 10 egy időben hamarabb elkészülő lapka. Biztosan a Polaris 11 előtt kell jönnie, mert két hónappal korábban volt a tape-outja. Az lehet, hogy ezt pár hét különbségre ledolgozzák a Polaris 11-gyel, de a Polaris 10 előtt csak úgy jöhet, ha valaki épít egy időgépet és visszaküldi a chipeket nyárra.
-
füles_
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
#85552128 #19484 üzenetére
Lépjünk már túl ezen. Legyen akkor igaz a cikk, ha titeket ez megnyugvással tölt el.
Egyébként ugyan ez lenne a reakció ha pozitív hangvételű lenne a cikk. Egyszerűen hiteltelen, amikor egy ismeretlen eredetű pletykára hagyatkozik a szerző. Volt már pozitív hír más oldalakról, diákról is amiről hamar kiderült, hogy "fake". Nem is lett túlragozva. Bezzeg ezen a cikken lovagolni kell, meg #rippacalozni... szánalom.
Úgy is kiderül mennyi igaz belőle Computexen...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #19466 üzenetére
Hahaha. Az A0-s stepping 1050 MHz-en futtatta a Hitmant márciusban.
Ráadásul az publikus demó volt, 6 óráig játszhattak rajta a játékosok.
Nem hiszem, hogy sok leak lesz a Polarisról, mert egyedi komponensazonosítókkal vannak ott az OEM-eknél. Ha bármi kép kikerül róla gyakorlatilag beazonosítható az OEM. Azért az ezzel foglalkozó emberek sem szeretnék elveszíteni az állásukat. Majd lesznek ES példányok. Azokról már lehet leak.
(#19467) rupsz: Clickbait a fenét. A Pascal+Battlefield 1 is hogy bejött már.
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #19466 üzenetére
Tök logikus, nem sikerült validálni 850 MHz-en hát hajtsuk inkább 1050-en.
-
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #19388 üzenetére
Amíg nincs GDDR5X-ük mit tegyenek rá? Szvsz csonka P10 + GDDR5 egyszerre jó notebook high end és asztali 300-330$ vonalra, 130 W-ot eszik (-> vs GTX 1060Ti). Már legalább egy éve téma notebookbos fórumokon, hogy mikor jön GTX 980M utóda (azért a 980 Notebook 150+ W fogyasztással ott elég kazán darab). Viszont április végén feltűnt pletykák szerint P10 teljes TDP kerete 175 W ahogy azt Malibutomi is említette. (vö GTX 1080 180 W GTX 1070 150 W).
Viszont egy 2304:144:64 konfigurációjú lapkát belőnek kb olyan órajelre mint a 2048:128:64-es GTX 1070 még rosszabb lenne a GPU teljesítmény és memóiasávszelesség aránya (és Maxwellnél hatékonyabb volt a tömörítés, mint Tonga/Furynál) viszont 8 GHz-nél gyorsabb GDDR5 tudtommal nincsen.Ha jól rémlik Fury egyik gondja hogy 2/3 a ROP aránya Ti-hez képest, amit növel az órajelkülönbség. Több címben ezért maradoztak le a kártyáik magas élsimítás mellett. Amin biztos, hogy reszelni kell/kellett az a geometriai teljesítmény és a delta color compression hatékonysága Maxwellhez mérten is. Ha AMD jót akar magának P10-re 64 egység került.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#85552128 #19388 üzenetére
Upsz ez gyomros volt!
DX11 alatt semmi sem fogja be a Maxwellt.DX12 alatt már vannak kivételek,és a kivétel erősíti a szabályt.A 980Ti nem lett rossz kártya. De a Fury X se, egy kukába való szemét!
Vegára kíváncsi lennék HBM -el. De nekem az már overkill lenne fullhd felbontásra.
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #19264 üzenetére
Viszont maga a lapka kisebb lehet, így egy ostyán több fér el. AMD-nél a húzós a Fury Nano lehetett, ahol nagy lapkát, Vapor hűtést és HBM-et kell most viszonylag olcsón adni (ehhez mérten GTX 980 bekerülési költsége bagó lehet). Szerintem. Polaris 10-et követő annál nagyobb lapkával vagy kivezetik, vagy csak adott célpiacon értékesítik a lapkát (lásd Duo Pro).
Ha Polaris 10-től GTX 980Ti teljesítményszintet várnánk (ami szerintem túlzó) akkor egyben Fury Nano-t is kiütné..
-
actival63
aktív tag
válasz
#85552128 #19254 üzenetére
Igazad lehet. Ha az AMD most tényleg csak a nagy bevételt jelentő ársávban hoz ki kártyákat akkor fölösleges neki a GDDR5x. Addig amíg nem tud egy olyan kártyát piacra dobni ami ki is használja a GDDR5X előnyeit addig nem sok értelme van.
Emlékeztek, hogy a legutolsó paprika show is azt mondták majd iskola kezdésre jönnek a kártyák. Nem lesz az egy kicsit késő? Az iskola kezdés az Szeptember elseje. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #19164 üzenetére
Ahogy akarod tesztelni, de igazából ez nem lényeges. Az egész kártya egyrészt a tartalomkészítőknek szól, akik nem fognak tesztet olvasni, hogy megvegyék, mert kell nekik a legjobb VR teljesítmény, amit elérhetnek. Másrészt a kártyák zömét a Falcon Northwest, a Maingear, a CyberPower és a többi hasonló OEM fogja megvenni. Ezért készül a termékek zöme léghűtéssel, mert ők olyan verziót kértek. Nekik az volt a fontos, hogy ki tudjanak adni egy brutális VR konfigurációt a VR startra, és ehhez kellett a Radeon Pro Duo.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #19162 üzenetére
A Division motorja nem igazán kompatibilis az AFR megoldásokkal, ergo nem lesz sosem tökéletes. Lesznek olyan helyek, ahol a skálázódás negatív lesz. Emiatt vezette be a DX12 és a Vulkan az explicit multi GPU-t, hogy a fejlesztőknek ezeket a problémákat legyen lehetősége kezelni, mert a hackes (CF/SLI) megoldások ezekkel az új leképezőkkel már nem működnek jól. Van ahol skálázódnak és van ahol nem. Ezért nem érdemes ma normál gamingre két GPU-t venni. Hasonló okból nem jelent meg a GeForce GTX 980 dual verziója, mert az meg VR-hez kevés egy specifikus API nélkül, tehát nem tudtak volna célpiacot adni neki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #19149 üzenetére
Na pontosan erről beszélek. Ír egy hírt az oldal egy olyan e-mailre hivatkozva, amely eleve az NDA szabályain belül van megosztva a médiával. És aztán csodálkoznak, hogy nem kapnak hardvert. Na ugyan miért? Nem tetszett a tesztelő feje, vagy azért, mert NDA-n belül küldött e-mailek tartalmát osztják meg. Olyan tartalmat, amely igazából azt írja le, hogy a termék hova lesz pozicionálva, és ez az infó nem mehetett volna ki tegnap.
-
rocket
nagyúr
válasz
#85552128 #19145 üzenetére
Nem tesztelnek egyik DX12
jatekkalbenchmarkkal se, viszont sokkal amihez nincs CF profil, es az egyik GPU malmozik, igy meg mar ott vagyunk, hogy a gyari OC 980Ti elfenekeli#19148: "A Radeon Pro Duo a piac leggyorsabb VGA-ja. Se ellenfele, se hasonló terméktámogatási rendszert élvező konkurense nincs."
AMD marketing BS translate/copy/paste, gratulalok
Elite Dangerous? Division? stb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #19147 üzenetére
Miért ne kapnának a fontosabb oldalak? A 1st tier oldalak kapnak, és ha azokat a kártyákat visszaadják megy a 2nd tier partnereknek (köztük elvileg nekünk is). A Radeon Pro Duóból nincs hiány, mert eleve azért nem jelenet meg márciusban, hogy a Tiki devgépeket le tudják szállítani a fejlesztőknek. Ez gyakorlatilag megjelenés előtt 1000-1500 közötti terméket jelentett.
Vannak olyanok, akik nem kapnak, de ők azért, mert NDA-t sértettek. Na most ezt vagy lenyelik, vagy azt csinálják, mint a TPU, hogy újra megsértik az NDA-t és sírnak, hogy velük mindig kicsesznek.A Radeon Pro Duo a piac leggyorsabb VGA-ja. Se ellenfele, se hasonló terméktámogatási rendszert élvező konkurense nincs. De akkor sem fognak azoknak az oldalaknak szállítani, amelyek korábban megsértették az NDA-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #19145 üzenetére
Ha valaha kártyát akarnak kapni, akkor annak nem az a módja, hogy minden bejelentés előtt megszegik az NDA-t. Persze lehet sírni, hogy jaj de kicsesztek velük, de ebben vastagon benne vannak most is, hiszen a korábbi büntetés elfogadása helyett kirakták az AMD press decket, a leaked képekkel együtt. Ha azt hiszik, hogy jót csináltak, akkor nagyon tévednek, ez ugyanis az NDA megsértése, ismét, már megszámolni nem lehet, hogy hányadik alkalommal.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #19069 üzenetére
Ha hinni lehet a szamozasnak meg a hireknek ez mar a negyedik amd GPU szam amit talalnak, ez a legnagyobb, es most kapta meg az RRA certificationt.
Mivel eddig a 470 es 480-rol ment a pletyka, en meg siman el tudom kepzelni, hogy lesz osz kornyeken egy 490. Ahogy az NV is elvileg hoz 1070-1080-at eloszor, es egy Ti? varianst meg meg kesobb iden.egyebkent ertheto hogy a kisebb kategoriakat celozzak meg, ha piacot akarnak nyerni.
-
-
füles_
őstag
válasz
#85552128 #18915 üzenetére
Egy hete még azt hozta le a HardwareBattle hogy a Polaris 10 lesz a 490-es széria
Szóval én még mindig bízom benne hogy a P10 az R9 490X/490,és teljesítményileg hozza majd a Fury X-szet (már csak a 4096 shaderes Vega 10-ből kiindulva is,mert ennyi erővel annak is csak egy kicsivel kellene gyorsabbnak lenni a Fury X-nél)
Vagy még azt tudom elképzelni hogy a Vega 10 lesz az R9 490X/490 -
stratova
veterán
válasz
#85552128 #18822 üzenetére
Esetleg elszórakoznak vele FirePro-ként. Bár nem tudom mennyire kelendőek, de legalább az asztali játékos kártyáknál drágábban lehet elpasszolni őket (ha már asztali vonalon, viszonylag nyomott áron kell adniuk az ügyes konkurencia miatt).
Pictrain-t már bőven el kell búcsúztatni, de igazából mobil vonalon a Tonga is kissé problémás. ha ezeket nem váltaná AMD kb, végleg elköszönhetne a mobil felső kategóriától, Bonaire pedig éppen népesebb mobil középkategóriának az alapja (emiatt sem ártana cserélni).
Miközben GM204-ből már 150 W-osat is kiadhatnak, mert egyszerűen GTX 970M-től nincs ellenfele Nv-nek. -
Z10N
veterán
válasz
#85552128 #18822 üzenetére
A Bonaire mar negyedszerre lenne 7790/260x/360 utan. Eselytelen a kozepkategoriaban, erre a sok p11 sku is racafol. A belepo kategoriaban meg lehet helye, mint 440-450. Bar mar az apu-k is 768spu-val fognak erkezni.
Ui: Ha a TrueAudio funkciojat nezzuk, akkor siman jo lehet kiegeszito kartyanak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #18529 üzenetére
Pont ezt irtam hogy ok reg tudjak mikor lesz kinek HBM keszen.
Tovabbra is az van, ha kell az AMD-nek memoria vesz a Samsungtol, ha raer megvarja a Hynixet.
De egyebkent meg pont most hogy ezek az elso HBM2 memoriak, es a Samsung lathatoan a gyors gyartasra ment ra, nem hiszem hogy nagy elteresek lennenek. De ha megis van akkor goto #18528 elso bekezdes. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #18527 üzenetére
Tovabbra is szelmalomharcolsz.
Ha nem pont egyformak akkor mi van? Majd a samsung ramoson lesz x a kesleltetes a hynixen meg y.Az AMD meg valoszinu nem a tegnapi hirekbol tudja hogy a Hynix mikor fog szallitani hanem kb fel eve. Ha kelll nekik elobb memoria akkir reg megallapodtak a samsunggal. Ha nem kell mert csak osszel lesznek csucskartyak (ami valoszinu), akkor meg megvarhatjak a Hynixet.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #18525 üzenetére
Olyan szempontbol tokmindegy, es ez a szabvany lenyege, hogy siman lehetett ugyanaz a kartya barmelyik gyarto memoriajaval szerelve ( mint ahogy volt is sokfele variacio). Az hogy valami szar vagy nem szabvanyos mas lapra tartozik.
A HBM is ugyanugy szabvany, rs pont ugyanugy nem fognak fel evet varni egy gyartora ha kell a memoria. Lehet hogy itt is lesz elteres amihez esetleg igazitani kell a biosban, de pont ugyanugy meg is oldhato mint eddig. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #18523 üzenetére
Biztos hogy kepben volt, onnan rendelnek aki szallitani tud. Ha kesz a kartya nem fognak fel evet varni mert a Hynix aranyosabb mint a Samsung.
A szabvany meg pont azert szabvany hogy megmondja minek kell megfeleljen minden ilyen memoria.Mondjuk elnezve, hogy a csucskartyak valoszinu csak ev vegen jonnek nagyon nincs miert kapkodni.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #18450 üzenetére
Nem hangosabb mint egy G1 980Ti volt, az nalam az eddigi leghangosabb kartya ami jart. Alapbol meg nem tudom hogy jar-e de hangja nincs az biztos. Amugy a gep kandallotol 2m-e van erre tegyel meg ra egy Witcher 4K gameplay-t es ennyi. Nem nezem az FPS szamlalot meg a hofokokat, meg droppol-e, panaszt meg nem hallottam akadasra, keptoresre ilyesmikre... Bar nala masok a prioritasok
-
törölt tag
válasz
#85552128 #18446 üzenetére
Ez igy netto butasag
Ha hasznalod a kartyat jatekra akkor megy a venti, az meg elnyomja az esetleges coil whine hangjat, hallottam, tegnap amikor a baratnom Witcher 3-azott 4K-ban. Ez most kivetelesen nem ciripel, az FX-em igen, mint a 3 Ti is ami nalam jart, ez lutri.
Hogy mire less eleg 2 Fiji majd az kiderul ha lecserelem az FX-et egy (-ket) Polarisra, akkor a Nano-val megy majd parban.
-
-Solt-
veterán
válasz
#85552128 #18444 üzenetére
Nem a hűtést kell összemérni, hanem azt, hogy melyik az a típus ami normálisan használható. Értsd ezalatt, hogy nem kavarja a 90 fokos levegőt a házban, és nincs olyan hangja mintha fel akarna szállni a géped. Az olcsóbb 390X-k ilyenek sajnos... Gigát akartam venni, de rengeteg rosszat írnak róla...
A Nano esetében nem halottam ilyeneket, meg egyébként is egyforma mind, szóval vehető a legolcsóbb.
-
stratova
veterán
válasz
#85552128 #18430 üzenetére
Ha a kisebbik Polarist GTX 950-nel mérték össze FHD normal preset beállítással Star Wars Battlefront alatt, akkor az akár lehetett egy R7 370-R9 270X kaliberű kártya is csak alacsony fogyasztással, ahová elég akár 4 GB GDDR5(X) akár 4 GB HBM is. Ezek simán hozzák a 60 fps-t olyan beállításokkal, sőt ennyi erővel mérhették volna High szinten:
Normal
High
Ultra
Másrészt simán mehetne felső középkategóriás noti VGA-nak.
GTX 960 [1024:64:32 1027@1228 MHz] 1920x1080 High 70 fps Ultra 47 fps 120 W
GTX 950 [768:48:32 1024@1148 MHz] 1920x1080 High 61 fps Ultra 45 fps 90 W
GTX 965M [1024:64:32 924-950@1151 MHz] 1920x1080 High 53-56 fps 60 WR7 270X [1280:80:32 1000@1050 MHz] 1920x1080 High 64 fps 180 W
R7 370 [1024:64:32 975 MHz] 1920x1080 Ultra 44 fps 110 W
R9 M390 [1024:64:32 958 MHz] 1920x1080 High 55 fps ~100 WTény hogy ez a cím az átlagnél jobban fekszik AMD-nek.
-
-Solt-
veterán
válasz
#85552128 #18438 üzenetére
Mielőtt megvettem a 980Ti-t, alaposan körbe jártam a 390X kérdést, mert úgy voltam vele, jó lesz nekem az amíg jönnek az új VGA-k. Na most az a helyzet, hogy a 390X-ből gyakorlatilag 2 típus az ami jó szívvel ajánlható, a többi gyakorlatilag szívás. ( MSI Gaming, Sapphire Nitro) Na most ezek ketten jelenleg 145K-ért érhetőek el.
Ehhez képest a Nano 167K, vagyis cirka 15%-l drágább, viszont majdnem ennyivel gyorsabb is. PH teszt 11%-t hoz, TPU is ekörül mozog. Plusz jóval kevesebbet fogyaszt, újabb verziójú GCN, és bár csak 4GB memória van rajta, 4K-n mégis vagy 15-20%-l gyorsabb mint a 390X.
Ezek után nekem a Nano jobb vételnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest