- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #3450 üzenetére
Teljesen egyet értek. Én sem adok sokat ezekre, de félek, hiába dobbantana nagyot, ez elrontaná az összképet. Nem tom minek a számlájára írható ez, talán a 256bit.
Mert a 4890-en is jelen van, CF-ben is jelen volt, ellenben az akkori GTX-eken már nem volt jellemező, márpedig ettől kezdve kapták meg a nagyobb memvezérlőt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #3439 üzenetére
Az a baj ezek nem mondanak sokat. Megvolt a megfelelő gyorsulás, de ahogy eddig áll pont arra nem találtak megoldást, amire kellett volna. Mégpedig, hogy a minimum FPS ne a béka segge alatt legyen. Mert az tény, hogy hiába van 70FPS-ed, ha közben néha be-be csúszik 20 alá is akár.
És engem igazából csak ez zavar, a többi nem érdekel.
-
-
caizzz
senior tag
válasz
Oliverda #3202 üzenetére
Szerintem release előtt megkapják az adatokat, aztán cső. Anno még az rv770 idején emlékszem, voltak valódi! gpu-z screenek, amin 480 sp volt. Aztán mikor kijöttek a kártyák, ez is fixálva lett.
Amúgy shader számot nem hinném, hogy lehetne detektálni, a chip ilyet nem hiszem hogy engedne.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #3192 üzenetére
Ez azért elég gyenge lenne ha igaz, mármint hogy a 6970 még csak egy szinten sincs a GTX580-nal. Hozzátenném az AMD-s slide alján eléggé látszik, hogy photoshoppolt.
Máshol azt írják, h nagyon nagyon jó teljesítményt fog hozni az árához képest, úgyhogy akkor vagy az ár vagy a teljesítmény pletykák nem fedik a valóságot.
-
MaUser
addikt
válasz
Oliverda #3169 üzenetére
Az 58xx-ek meglepően olcsók voltak induláskor???? Miközben az 5870 majdnem kétszer annyiba került anno, mint a 4890??? Mit szívott ez? A bemutatáskor igazán olcsó és viszonylag nagy teljesítményű kártyái az Ati-nak utoljára a 4850-ek voltak. Ezek fényében nem tudom mennyire kéne annak örülni, hogy a 6900-ek is olcsóan nyitnak...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Oliverda #3130 üzenetére
Hát ezek az órajelek eléggé jól hangzanak, nekem van egy olyan érzésem, hogy Cayman XT Memory 1500mhz(effektív 6000).
(#3131)csatahajós: Az Antilles-en inkább legyen 2db Cayman XT mondjuk 800-850mhz-es órajellel, amit azán a kedves user úgyis felránt, az SP nyírbálást annyira nem szeresük.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #3130 üzenetére
Elég szép órajelek és a 6+6-os tápcsati a fogyasztásra is elég jónak néz ki.
Ha jól számolom az 1375 az 5500Mhz effektív, no az már azért valami és felteszem az XT még rápakol erre is.
Ami érdekes, hogy mivel a GPU órajelben nincs nagy differencia a korábbi modellekhez képest ezért az Antillákon felteszem két Pro chip lesz ami az SP-ket illeti...
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #3118 üzenetére
Az kb. biztosra vehető, hogy ha olyan jó lesz az ára meg a teljesítménye ahogy mondják akkor hozzánk idén már tuti nem fog jutni...
Minden esetre ha már a nagykerekben halmozódnak a kártyák akkor előbb utóbb lesz teljesítmény-adat szivárogtatás is - kicsit emlékeztet ez a 4850 indulására, amit szintén visszatartottak az 4870 memó chip csúszás miatt és már itt a PH-n is volt fenn kép magyar nagykerből a 4850-es kártyáról, de még mindig nem volt hivatalos launch...
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
Oliverda #3068 üzenetére
Hát, a HD 5970-en lévő PLX chip 321 darabos rendelés esetén darabonként 74,67 € (ha jól értelmeztem). Mondjuk az elképzelhető, hogy pártíz-vagy százezres nagyságrendben rendelve, a darabonkénti ára egy dollár körül lenne, kérdés, hogy mennyi HD 6990-et szándékozik "gyártani" az AMD.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #3068 üzenetére
Akkor inkább fejlesztenek egy külön lapkát. 30-40 dollár lehet egy Cayman.
(#3069) TTomax: Én miért akarnálak meggyőzni? Ha nem hiszed el, hogy a csúcskategóriás terméket csúcskategória ellen tervezik, akkor az a te dolgod. Nyilván jogod van várni a dual GTX 580-at. Ahogy mindenki várta a dual GTX 480-at.
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #3067 üzenetére
Az a baj,hogy ha nem markánsabban gyorsabb és hasonló áron van akkor nV marketing bedarálja,és lőttek az árversenynek
(#3066) Abu85
Hagyjuk,ebben nem tudsz meggyőzni,a vak is látja nem igaz.A 6990 drágább is lesz gyorsabb is meg drágábban is lehet előállítani.egy külön kategória,ami igazából presztízs nem profit.#3070) Oliverda
Szerintem nem vagy tisztában a marketing fogalmával...definiáljam? -
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #3059 üzenetére
Itt nem az a kérdés mit gondolok,hanem hogy mi lenne jó nekünk... gyorsabb és olcsóbb,vagy te nem ezt szeretnéd?Abban biztos lehetsz,hogy ez nem fog előfordulni így együtt...
(#3060) Abu85
PLX chippet a mikulás hozza?és a plussz 2.5G drágább memóriát,meg a télapó?
És melyiket olcsóbb tokozni?Egy 384bitest vagy két 256bitest?És ugye gpu-ként kell vrm.. szerintem.
-
DeckardCain
senior tag
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #3032 üzenetére
Nem én mondom
de végül is nincs jelentősége.
Közben árpletykákat is olvasni, egy angol retailer írja, hogy 300 ill 400 GBP-re várható a két új csoda, tehát ahogy várható volt a GTX570-en ellen megy a 6950-en és a GTX58-an ellen a 6970. A kérdés most már csak az, hogy teljesítményben hogy fognak állni.
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #2980 üzenetére
Éppen van 5970 is 2G memóriával...csak hát az ára megállító...a 6990 nem lesz kinn 10 nap múlva,vagy szerinted ugradeljek 6970-re?
(#2978) Abu85
Az a baj,hogy 1G elfogy már 1920-ban is néhol...ezt próbáltam meg elmondani 50hsz viszább,de mindegy.Amugy örvendetes,hogy 2G lesz a 6970-en mennyit dob ez a fogyasztáson load?Mert mert itt van egy fél "G" többlet az 580-hoz képest ami eszik,vagy ez nem jelentős?Egyébként egy 6970CF mindent vivö lehet,persze ha elkészül a driver hozzá... aprópó még mindig áll az hogy kb a mostani drivert a kukába lehet dobni?Mert az akkor az első 3-4hónapban marad a várakozás,amivel az nV sokat nyerhet.Vagy gyúrtak rá nagyon? -
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #2945 üzenetére
Ott a 22% amit mondtam az 5870 GTX580 között. Szerintem lazán meg lehet a GTX a Cayman -al. Csak akkor az árazásra vagyok kíváncsi. 6970-et belövik a GTX580 árára, és akkor a 6990 -en árazásával mi lesz?
Határ a csillagos ég.
Itt látszik, hogy a ráncfelvarrt Fermi teljesítményben nem nyújt sokkal többet az elődnél, inkább csak kulturáltabb.
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #2916 üzenetére
25%-al lenne gyorsabb a GTX580 a HD 5870-nél?Az az 580 ami ott lohol az 5970 nyakán?Mondjuk 10-15%-al lemaradva?Akkor az 5970 35%-al erösebb mint az 5870,ilyen gyenge lenne a CF hatásfoka,?Nem néztetek itt el valamit de nagyon?Ezt tartod reálisnak?Az reális amit idéztél 20%al gyengébb az 5970-nél..az igen az ott lavirozik a GTX580 teljesítménye körül... szerintem...
(#2921) Keldor papa
Az igazat megvallva keresni kel az olyan beállítást 1920-ban ahol az 580 lefekszik,lehet találni de nem sok értelme,viszont pl a Cry2-re lehet hogy kevés lesz,bár ki tudja...inkább ki szeretném próbálni de még nem döntöttem el,csak játszok a gondolattal...a 6990-töl függ amugy minden,az érdekelne engem inkább mert még sosem volt egy nyákos 2GPU-s megoldásom... nem tudom még... -
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #2908 üzenetére
Én nem mondtam,hogy hiszek,de ti igen.
Abban szerintem biztos vagyok,ha elkalapálná,akkor Ö erről másként nyilatkozna...persze azt már látom előre,hogy lesznek olyan beállítások találva ahol jobb lesz a radeon,(mint anno az 5870vsGTX480 tesztekben is volt) de azóta már tudjuk,hogy nem ez a jellemző...
Ui... ja és repkedni fognak a gigaflopsok,meg az ejefinitik,meg az emelAA-k...
-
válasz
Oliverda #2798 üzenetére
Nagyon sok féle képpen lehet tesztelni a GPGPU teljesítményt.
Feladattól függ. Ha sok a függőség a párhuzamos szálak között, akkor az AMd karik lehalnak, ha nincs, akkor közelítik az elméleti számítási kapacitást.
Volt szerencsém egy egyszerűbb renderprogi fejlődését figyelemmel kísérni, és amíg sima RT volt, addig az AMD karikon pont annyival volt gyorsabb, amennyivel az elméleti teljesítményük nagyobb, de ahogy pakolták bele a kép élethűségéért felelős dolgokat, úgy esett vissza a Radeon kártyákon, végül elég gyengén ment, pedig nagyon sokat optimalizáltak rajta. Az nV karikkal nem volt gond, bármit buheráltak a kódon az AMD karik kedvéért, a Geforce-okon nagyon szépen ment végig.
Az egyik programozó szavaival élve a Radeon gpu-kban nagyon könnyen alakul ki forgalmi dugó.
A fenti dolgok a Radeon 5870-re és GTX 470-re érvényesek. Ez volt a két tesztkártya. -
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #2795 üzenetére
Ahogy Keldor mondaná, "1GPU vs. 2GPU az NV-sek utolsó mentsvára."
Még mindig nem kaptam rá indokot, hogy miért vettem volna meg a GTX480-at, mikor ugyan annyiért tudok 5970-et, ami jóval gyorsabb, nem akkora kazán, és az ég világon semmi problémám nincs vele. Józan ésszel nem bírom megérteni, hogy miért kellett volna nekem anno máshogy döntenem. Csak a fanatizmus miatt csináltam volna ekkora böszmeséget...
Mod: Ha minden igaz, megvan rá az esély, hogy a 6970 odacsap a GTX-nek. Akkor jönnek a mikro akadásokkal, nem kell izgulni, mindig kitalálnak valamit.
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #2789 üzenetére
Látom elfogytak a szakmai érvek,most jön a szemüvegem...mindig előkerül amikor bajban vagy,várom mikor veszed elő a pisztolyos smile-dat,mert az szokott a következő lenni,gondolom van aki felül rá és elszáll a végfok,de ez nálam nem fog összejönni,bár már megpróbáltad párszor...
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #2785 üzenetére
Minden maghoz kell memória... ez van... vegyük pl a HD5970-et... átlag user bemegy vásárolni... mit lát a dobozon?2G VRAM... ohh ezt megveszem mert a gagyi GTX580-on csak másfél van... amikor hazaér elkezd tesztelni,aztán feljön a fórumra.. idézek egy tipikus kérdést " a GTA4 miért írja,hogy csak 1 G v. memóriám van amikor kettő?"
Igazából a probléma nem is itt van,hanem AZ AFR-ben... az én véleményem az,hogy amíg nem azonos képkockán dolgozik a két gpu addig nem lehet egyenértékű egy egy magos kártyával! -
Atom_Anti
senior tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #2741 üzenetére
A Sapphire az egy külön cég a Zotactól. Mindkettő anyavállalata a PC partner, de ettől ők külön büdzsével dolgoznak. Nem mellesleg a Sapphire brand nagyobb értékkel bír (ez teljesen normális, hiszen régebbi a brand történelme, többen hallottak már róluk), és bevételben is többet termelnek. A Zotac multimédiás irányba mozdul.
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #2695 üzenetére
Ja hát te meg azt szeretnéd ha 6Ghz lenne... 5.5 biztos nem lesz,5.4 vagy 5.6 ...én 5.4-re tippelnék,akkor viszont ez a kari pont féluton lesz az 5870 és az 580 között...az meg kb 20,eseleg 25% az 5870-hez... árban pedig ugy az 570-hez lehet igazítani...igazából engem csak annyi érdekel,lesz-e gyorsabb egy gpu-s megoldás az 580-nál.. eddig nem ugy néz ki...még egy kérdés,ha nem lesz gyorsabb az 580-nál akkor minek 2G VRAM?
Ui: most jutott eszembe...a sok VRAM meg a magas órajel előjele... merthogy azt etetni is kéne ...
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #2685 üzenetére
Na most a képen amit linkeltél a Cayman XT van,és 160 Gbps...
Itt most mindegyik slide-on 160Gbps-van...
ez 5ghz-es vrammal van meg így ha jól számolom...
(#2687) Oliverda
Én tanultam de ebből még mindig nem látom amit kellene,apropó nem fordítva kéne állnia?nagyon régen volt... -
zuchy
őstag
válasz
Oliverda #2671 üzenetére
Ahogy látom megdolgozták a back-end részt is, hozzá jön majd a 6GHz-s memó.
A cikk szerint: Cayman XT: 1920SP, 900MHz, 6GHz 2GB ram
Cayman Pro: 1536SP, 800MHz, 5GHz 2GB ram. Én itt 1GB-ra számítottam.De nagyon csalafinták, Texture units: >80, SIMD Engines: >20, Memory Bandwith: >160GB/s.
-
rocket
nagyúr
válasz
Oliverda #2619 üzenetére
Az lenyegtetlen 1 jatek a sok kozul, a lenyeg hogy van ilyen jatek, Starcraft 2-vel igazabol az a legenda megdolt, hogy a jatekok nem lehetnek a kozeleben se a powervirusok altali fogyasztashoz.
A 6GHZ-en jaro memoriak most se jottek ossze, nagyon karcsu lesz ehez a kartyahoz a 160GB/s savszelesseg.
#2620:Megeloztek
-
rocket
nagyúr
válasz
Oliverda #2616 üzenetére
GF100 sokat kesett, nem hiszem arra akartak pazarolni az eroforrasokat, hogy elorukkoljanak egy dual kartyaval.
Ha nem lenne a nyakon an NVIDIA felirat, azt gondolnam az ASUS amokfutasanak kovetkezmenyet latjuk.
A tap csatik nincsenek beforrasztva, lehet csak az AMD-t ilyesztgetik3DMARK2K6-al teszteltek, az is nevezheto digitalis hulladeknak.
Starcraft2 alatt erdekesebb lenne latni ezt a tesztet, vagy olyan jatekban ahol a CF skalazodasa majdnem tokeletes.Jo nagy baromsag ez az egesz PCI-SIG limit, es a gondjuk a gyartoknak ott kezdodik, hogy a 300watt a TDP-re vonatkozik nem a valos fogyasztasra (mondjuk ezt nem is nagyon lehetne kivitelezni, mert nem fogjak az osszes jatekot vegig tesztelni nem-e mereszkedik a fogyasztas 300watt fole
), es pl. AMD altal megadott 294wattos TDP a jatekok alatti maximum elerheto board powert jelenti, nem a powervirus programok alapjan szamoljak, magyarul az AMD-nek 6 wattja maradt a HD5970-hez kepest a HD6990-nel, hogy beferjen a limitbe.
Foleg a pontvadasz tunigosok jarnak majd rosszul a fogyasztasi limit miatt teljesitmenyt szabalyzo megoldasnal, de mint a GTX580 eseteben, valoszinuleg HD6990 eseteben is konnyen kikapcsolhato lesz.#2617:Nekem is ez fordult meg a fejemben
-
rocket
nagyúr
válasz
Oliverda #2609 üzenetére
Azert ez eleg rosszul hangzik, vegulis arrol van szo, hogy kordaban tartsak a fogyasztast limitalva lesz a teljesitmeny, ami azert legyunk oszintek nem igazan az elsodleges szempont a felhasznaloknal ebben a kategoriaban, es ugye a PCI-SIG "matrica" se hianyzik a kutyanak se. (Abu OEM latomasait nem vettem figyelembe amig nem linkel valami hiheto forrast errol.)
Persze elofordult mar , hogy a gyakorlatban jol mukodott ami elmeletben nem tunt ugy, hogy jol fogSzerintem az NV csinalna jol, ha kiadnak a 400wattos szornyet, kutyat nem erdekelne a fogyasztas, es presztizs gyozelem lehetne.
Ebben az esetben az AMD is gondolhatna ugy, hogy deaktivalja a fogyasztasi limitet eloidezo funkciot, ami valoszinuleg BIOS alapu, igy ez nem lenne nagy muvelet. -
válasz
Oliverda #2559 üzenetére
igen, driver-problémára gondolok - olyanra, mint amikor a Call of Duty 4 bekapcsolt AA mellett nagyjából játszhatatlan volt a 3850/3870 kártyákon (és a 8.5 vagy melyik hozott +80% fps-t - wundertreiber!
). vagy a megmagyarázhatatlanul alacsony min. fps-ekre, amik itt-ott még most is felbukkannak. nem mondom, hogy biztos lesz ilyen, de sokkal esélyesebb, mint a HD6800-asok vagy a GTX580 esetében - ha valaki úgy spórolja össze a pénzt VGA-ra, akkor nem biztos, hogy egy ilyenbe jó dolog beleugrani rögtön megjelenés után.
BMW001: az AMD a 2900XT óta nem jött elő olyan GPU-val, ami komoly változást felépítésbeli változást hozott volna a megelőző generációhoz képest. most úgy tűnik, hogy számos "R600 alapelvet" felrúgnak.
-
TomiLi
addikt
válasz
Oliverda #2554 üzenetére
okés Uram!
(#2555) gbors Bennem is felmerült, hogy merész döntés egy új AMD vga-t bevállalni. Ha csak abból indulok ki, hogy tavaly is az 5870-nel bizonyos konfigokkal akár fél évig is szívás volt a micro laggolás terén...
Vagy Te nem a driveres részére gondoltál, hanem magában a hardver újításokban rejlő "veszélyekre"?
Karácsonyra tervezem a vásárlást, csak félő, hogy addigra hiány lesz, mint ahogy az tavaly volt az 5970-nekkel... Az 5870-et is elég nehéz volt beszerezni...
Persze, azért jobb megvárni egy-két tesztet, mások tapasztalatairól szoló beszámolót!
Ebben teljesen igazad van! -
davep
tag
válasz
Oliverda #2530 üzenetére
Azért az Intel is tartogat Atom finomságokat jövőre (12W a platform) és nagyon jónak tűnik a Bobcat, de a CULV Core i3 erősen lenyeli keresztbe ugyanakkor fogyasztással, bár az AMD a GPU előny. Pont az Atom és Core i3 közé lövi be az AMD a Brazos platformot (egyelőre), teljesen helyesen. (Ha tényleg fasza lesz engem megnyert, pont ilyen cucc kell nekem, csak az AMD linux driverek lennének olyan jók mint az NV driverei...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest