-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #5992 üzenetére
Bármilyen OpenCL program, ami már megjelent képes előnyt kovácsolni a HSA-ból. Akár automatikusan, akár kis módosítások mellett (a hatékonyság növelése céljából). A HSA nem akarja kiváltani az OpenCL-t és a C++ AMP-t. Egyszerűen az a célja, hogy olyan egyszerű legyen GPU-ra írni programot, mintha egy szálra programoznál. Az OpenCL-C/C++ és a C++ AMP nehéz, mert sokat kell pöcsölni. Ezért készülnek rá lassan a programok. A HSA a pöcsölést üti ki a képletből, így a mainstram programozók számára is vállalható alternatívák lesznek a fenti felületek.
Természetesen, ha a sebességet nézzük, akkor az OpenCL-C a legjobb megoldás, mert biztos, hogy ezen lehet a leggyorsabb a kód. A befektetett munka viszont 10x több lehet, mint serial kódnál, vagyis sokan bele sem vágnak. A HSA BOLT mellett a kód valamivel biztos lassabb lesz, de a befektetett munka felér azzal, amit a serial kód megírásába fektetsz. Ez önmagában azt jelenti, hogy a fejlesztők munkája töredékére esik, vagyis nagyon kellenek a hardverek, mert a fejlesztői érdeklődés nagy lesz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #5990 üzenetére
A HSA kész. Júniusban mutatták be. Ma is lehet a draft specifikációkra fejleszteni. Mivel az AMD mondta, hogy már a draftot úgy alakították ki, hogy a belépő cégeknek jó legyen, így a végső specifikáció csak tesztelés kérdése. A cégek el fogják fogadni. Amire várunk azok a gyártóspecifikus dolgok, vagyis a finalizerek. Valszeg még idén megoldja mindenki a Windows 8-ra. A programozóknak viszont erre nem kell várni. Elkezdhetik a munkát. Mire eljutnak a tesztelésig lesz finalizer. A kevésbé kalandor programozók persze megvárhatják a Code XL-t (vagy kérjenek bétát, ami augusztusban lesz). A HSA nagyon közel van ahhoz, hogy minden terméket erre építsenek. Már ma erre építették a Trinity-t és a mostani GCN-es Radeonokat. A következő körben még jobban építenek majd erre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #5986 üzenetére
A Cape Verde át lesz nevezve, de a mobil piacon. Az asztali VGA-k új lapkákat kapnak, amik jobban illeszkednek majd a HSA-hoz. Vannak olyan HSAIL utasítások, amik nem felelnek meg egy GCN utasításnak. A GCN2 ezen dolgozik, hogy megfeleljen, így gyorsabb lesz a HSAIL kód. A funkcionalitás persze nem változik.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Oliverda #5924 üzenetére
Sok.Szóval jelenleg a driverek miatt erősebb a Geforce oké.A másik amit sokan hoznak föl hogy régi driverrel tesztelik a 7970-eket pl...nos nem néztem meg minden tesztben de ha annál elavult drivert használnak akkor szerintem Nvidiás driverből sem a legújabbat és mindenki mondja hogy majd új driverekkel elmegy a 7970 a 680 mellett de kérdezem én az Nvidia addig nem csinál semmit?Ők is kitudnak adni olyan csodadrivert amivel elhúznak a Ghz edition mellett pl.Amúgy 1600P-ben is gyorsabb a 680 mint a 7970 azalapján a táblázat alapján és ahogy megyünk lejjebb a felbontásban úgy nő a különbség a 680 javára,igazából főleg azzal vitatkoztam hogy sokan többször is mondták hogy a sima 7970 ugyan olyan gyors mint a 680 vagy még gyorsabb is.Akinek több monitoros rendszere van az általában SLI/CF rendszer alá nem adja/de a Quad-SLI,Quad-Crossfire sem kizárt.Én 1920x1200-as felbontásban játszok GTX 690-el például.Efölötti felbontáson még a 680/7970-es kártyával rendelkező embereknek is a töredéke játszik csak azaz a legtöbbek számára az a jobb ami 1920x1200-ban jobb,ott pedig 2% különbség van csak a GHz edition és a 680 között a sima 7970-et pedig veri a 680-as.
Abu:
[link]
Akkor itt egy másik teszt,összeszámoltam játékonként a 680 9 a 7970 Ghz edition 7 játékban lett gyorsabb és számottevő különbség egyedül a Dirt Showdown-ban van a Radeon javára. -
KillerKollar
őstag
válasz
Oliverda #5922 üzenetére
Igen ezt a tesztet sokan linkelték 1920x1200-ban csak 2% és az összesítettben is,ahol minden felbontás benne van.Szerintem az 1920x1080 illetve az 1920x1200 a legnépszerűbb felbontások.Érdekességként megjegyeztném hogy a GTX 590 minden felbontásban gyorsabb volt itt az összesítésben mint a HD 6990 pedig abban az esetben is állítottátok hogy a Radeon a gyorsabb.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Oliverda #5882 üzenetére
A magas fogyasztás csak azért lehet gond mert a 7990 így biztos nem fog beleférni 300 Wattba ha meg akarja verni teljesítményben a 690-est.Másrészről pedig kiadtak egy kártyát ami hangosabb,többet fogyaszt és mégcsak nem is egyértelműen gyorsabb mint a GTX 680,plusz NV oldalán még ottvan a Physx is.Ja és ráadásul ezis 500 dolcsi mint az szóval a csökkentett árú 7970-esnél még fel lehetett hozni hogy olcsóbb de itt...
-
smkb
őstag
válasz
Oliverda #5880 üzenetére
http://www.anandtech.com/show/6025/radeon-hd-7970-ghz-edition-review-catching-up-to-gtx-680/16
Nem csúcs a lényeg, hanem hogy játékok alatt hogy fogyaszt. Itt azért elég masszív a 67w plusz a GTX680-hoz képest, vagy a 38w plusz a HD7970-hez képest, miközben kb 5-8% plusz fpst bír magából kipumpálni a ref HD7970-hez képest.
Pont annyival teljesít jobban, mint egy húzott gyári ref kártya, miközben viszont többet eszik a húzott refnél a boost clockhoz tartozó fesz miatt, mivel a refek simán base feszen elmennek ugyanazen az órajelen mint a GE.
Az égvilágon semmi kunszt nincs ebben a kártyába, sőt.... Egyszerűen meghúzták túlfesszel a ref kártyát, olyan gpukat válogatva, amik tuti bírják. Ennyi a nagy csoda, egy gyári OC kártya. Ezt bármely home user otthon összehozza kb. bármely HD7970-en, kisebb fogyasztással.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #5859 üzenetére
Plusz egy újabb pont a PH mellett.
Mert ki az az ökör, aki ezekkel a kártyákkal nem maximális beállításokkal tolja?! Persze értem a célját a dolognak, de összességében az a mérvadó, hogy mit tud a VGA maximális grafikán.
radi: Az első 12.2 -es driver... És úgy látom gyorsban sikerült összeszedni az összes NV-s játékot. Pl. Metro -val mi a helyzet? Nem véletlenül maradt ki...
A második tesztben pedig azt látom, hogy ugyan ott helyezkedik el a két kártya. Az egyik itt, a mások ott gyorsabb. -
KillerKollar
őstag
válasz
Oliverda #4628 üzenetére
Hát apámnak informatikai cége van és nála(is) dolgozok úgyhogy az én otthoni gépem a munkagépem is és céges tulajdon,így legálisan rendelhetek ÁFA nélkül,de eddig csak egyszer tettem meg,Interstore-ról,de valószínüleg nem utoljára
Úgyhogy akinek saját/családi cége van és a gépe is a cég tulajdona az rendelhet
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #4215 üzenetére
neked kéne fejelgetni
Ott van a "Benchmark per Mausklick auswhalen" felirat alatti kockák helyén a különböző beállításoknak kéne kiírva lenni-e és azokra kell kattintgati
Használj olyan böngészőt amit tudsz is használni... Feltételezem valamilyen blockkoló eltüntette (adblock, noads, ucss... ne adj isten hülye hozzá a böngésző, bármi) és nem jöttél rá hogy valami hiányzik -
Med1on
aktív tag
válasz
Oliverda #4205 üzenetére
Az mondjuk már régebben kiderült, hogy nem az ördögtől való a DirectX 11.
Itt speciel elég jól alkalmazták, de biztos, hogy sokan akik nem a Frapsot nézegetik csak azt látják, hogy "nem lett szebb a kép" pedig ők az interneten látták, hogy mennyivel szebb a DX11 (esetenként még a szomszédtól is ezt hallották).
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #4205 üzenetére
persze nem csak egyféle képen lehet használni a DX11-et ez köztudott hogyha nem arra hajtanak hogy szebb legyen, hanem arra hogy gyorsabb, és ennek érdekében a grafika nem javul akkor ugyan azt gyorsabban tudja előállítani. Ez már a DX10nél is így lett volna, a 10.1nél pedig méginkább, csak senki nem így használta... persze 1-2 akadna ahol gyorsult, nem megváltó a wow...
amúgy meg nézd már meg hogy mennyi FPS-t produkál... szánalmasan ronda
az nv minden felbontás alatt jobban gyorsult az is érdekes -
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #4119 üzenetére
Nézd ez a 300/375W egy elméleti érték, a kártya csak nagyon ritkán/soha nem eszik ennyit normális használat közben, ez inkább abból a szempontból gáz/kérdőjeles, hogy mekkora táp kell alá a biztonságos működéshez.
Volt 5970-em, baromi ritkán tekert mindkét GPU 100%-on huzamosabb ideig, nagyjából kb. furmark alatt.
Annyiból meg tudom "bocsátani" ezt a lépést most az AMD/Nv-nek, hogy a 40nm miatt bele voltak kényszerítve ebbe, ha tudnak csíkszélességet csökkenteni szerintem nem lépik át a 300W-os küszöböt, dehát valamit valamiért.
-
rocket
nagyúr
válasz
Oliverda #4072 üzenetére
Nincs olyan uzleti erdek ami arra kesztetne az AMD-t, hogy a legjobban vart PC-s jatek rajtjat lekessek, raadasul egy olyan VGA-val amit mar honapok ota hypeolnak, hogy keszen all.
Nevetseges ceg az AMD, egy ember nincs a cegnel aki ertene az uzlethez, minden fele mernokok bohockodnak vezeto beosztasokban akik szepen tonkre vagtak a ceget.Nem kell mindenki rohanjon, eleg ha az emberek fele pont akkor fog cserelni, az AMD-nek meg marad a szokasos magyarazkodas.
Az se hangzik tul jol az AMD szamara, hogy a DX11 patch megjelenes napjan lesz letoltheto patch formajaban, ez valoszinuleg azt jelenti sose latott AMD VGA-t, de persze mint mindig ez is biztos megint a csunya NV hibaja lesz akik evek ota ugyanazt csinaljak, es az AMD lesz az artatlan aldozat.Az AMD csinalhat akarmilyen jo VGA-t, keptelen megfelelo tamogatast nyujtani melle, minden fele Z kategorias Online MMORPG-kel bohockodnak tamogatas gyanant, es a nagy huzo neveken amik honapokon/eveken at ott forognak a koztudatban meg lekesik.
Asszem sokat elmond az AMD-rol az a HARDOCP-s elozetes, Dragon Age 2-vel mutogatjak a HD6990-et, kozben 1 honapra sincs mar a Crysis 2 megjelenese.
Nekik mar csak ilyen cimek jutnak, grafikailag semmi extrat nem nyujt, es egy 2 eves VGA-n is el fog futni max. grafikan 1680x1050-ig, vicc az AMD -
Robb202
tag
válasz
Oliverda #3972 üzenetére
Azért a GTA 4-hez brutal high módban sajnos egy ATI 5970 is kevés. Mármint nagy felbontásban és ha a monitor engedi akkor miért ne natívban játszak.
A 6990 4GB fedélzeti memóriája már elég lesz a GTA 4 röccenés mentes futtatásához brutál módban. Mondjuk durva, hogy egy lassan 3 éves játékot egy mai kártyával sem lehet kihajtani normálisan
Én csak azt sajnálom, hogy ezekbe a csúcs videókártyákba nem tudtak belepasszírozni egy kis professzionalítást. Értem ez alatt azt, hogy külön van quadro az nVidiánál az ATI-nál meg FireGL aszem. Miért nem lehetett ezekbe a csúcs kártyákba beletenni egy kis professzionális részt ezekből a kártyákból. Ha egy 3D-s alkalmazást (nem játék) szeretnél futtatni óriási segítség lenne a tökéletes megjelenítéshez. Szerintem egybe lehetne a kettőt mixelni, de tudom pénztől esne el a vállalat és nem mindenki használja.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #3931 üzenetére
OK, de eddig (3870X2, 4870X2, 5970) a két GPU viszonylag közel volt egymáshoz, általában csak a plx chip került közéjük és a VRM a kártya végére került. Most meg szét van osztva minden kétfelé - ami a léghűtésnél lehet hogy jobb (bár fene tudja mennyivel), viszont a víznél annyiban nem hogy még nagyobb blokk kell, de hát persze az ne sírjon akinek futja ilyen kártyára
Másrészt így tippre a NYÁK-nak hosszabbnak kell lennie ezzel az elrendezéssel, de ez majd kiderül.
Kérdés most leginkább az, hogy mikor, mennyiért és főleg, hogy mik lesznek azok az extra ficsőrök amiket rebesgettek korábban (ti. hogy a dual-Cayman meglepiket tartogat)...
-
csatahajós
senior tag
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #3824 üzenetére
Leginkább a TSMC szerencsétlenkedésére gondoltam, de tovább is lehet vinni, kapásból a PC gamek egyre fogynak és azért már látszik hogy ez nem a kamufogyás, mint pár éve, gamek grafikája sem úgy fejlődik már mint régen, most jönnek az új kártyák de olyan dolgokra van szükség mint az Eyefinity meg a 3DVision, hogy eladhatóvá tegyék a nagyvadakat, mert egyszerűen ha megnézed nem létezik game ami indokolná mondjuk egy GTX285ről a váltást, DX11 dehát tényleg tömött sorban kígyóznak a DX11es gamek
De én pl nem sok game-mel találkozok ami játszhatatlan lenne a 2,5éves akkoriban kemény 24ezerért vásárol vgamon, persze 1440 meg szigorúan AA nélkül, de mennek azért ha nem is hiper szuperül de eldöcögnek az ujdonságok is, és ez gáz az atinak meg az nvnek... egyszerűen nem tudnak rávenni hogy 40et kiadjak egy gtx460ra akár, de ha megnézed a GTX460 szinte elég minden alatt FullHD-re ami megint csak gáz mivel a FullHD feletti felbontások ritkák mint a fehér holló, és a jövőben nem igazán van nagy ugrás... a "buta" konzolokra fejlesztenek, ezért a grafikát is optimalizálják jóféleképpen, a legjobb példa talán a Crysis2 lesz aminek jobb lesz a gépigénye mint az előd 2007es játéké (legalábbis előzetes infók szerint)De lehetne még olyan dolgokat találni ami csúnyán áll az nv és az ati szempontjából...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Oliverda #3815 üzenetére
A 6990 már nem rejtély, hogy mit fog tudni 6950CF<6990<6970CF
, de a 7-es széria még nagy rejtély így már nagyon kíváncsi vagyok főleg, hogy az már 28nm-en fog jönni ami nem kis ugrás a 40nm-hez képest, remélhetőleg jókora teljesítmény ugrás lesz.
(#3816)DemonDani: Remélhetőleg több lesz az mint foltozás, meg ne feledjük, hogy gyártástechnológia váltás is lesz, én számítok legalább +50-70%-ra a mostani Cayman-hoz képest.
-
Tirexi
addikt
válasz
Oliverda #3788 üzenetére
De még mindig nem tudok attól elszakadni hogy lesz PhysX-em ami valljuk be pár játékban azért elég jól fest. (Mafia 2, Batman, Cryostasis, meg még ki tudja mit hoz a jövő)
De gondolni kell arra is ha majd olyan game jön ki amit NV pénzel mint pl a Crysis 2. Ott lehet hogy a tesztek már nem a fenti állításodat fogják tükrözni.
Magyarul lehet hogy a gyengébb NV-vel jobban megy majd a game mint egy erősebb ATI-val.
-
smkb
őstag
válasz
Oliverda #3743 üzenetére
Óóó akkor inkább bemantrázom hogy, 1,5 ször több TMU-val, 1,5 ször több tranzisztorral, 1,5 ször nagyobb méretben, 20%-al több shaderrel, 10%-al alcsonyabb órajelen 2 szer annyi rammal ami 20% al gyorsabb sikerült 10%-al nagyobb sebességet elérni, feltehetőleg nem 10%-os felárral készülő VGA-val.
Értettem, bemantráztam.. ezt direkt így akarta az AMD, mert anyagilag ez neki a legjobb
-
DrJános
aktív tag
válasz
Oliverda #3735 üzenetére
Angolt én nem értem, de mi van, ha itt a max FPS-t mutatják és ez a +20% inkább a min FPS-re gyúr rá?
Úgy már lenne értelme mert mindig ott vérzett el a cucc, bár ettől függetlenül tényleg mehetne többet, ha már fűt ott 1000-el.
Remélem fogunk látni Oc-t is hisz emlegetve volt, hogy a karit kedvelni fogják az Oc-sek ( remélem itt nem a spéci kapcsolóra gondolt Abu)
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #3735 üzenetére
A -10% elég jó, csak 1 baj van vele XD
Pont addig dicséretes hogy nem igazán lassul, amíg nem jön egy game ahol eleve csak 38fps van és megvágja 34re
De amúgy tényleg elég jól végzi a dolgát a -10 a többivel nem érdemes foglalkozni.Erre felé van EQAA, de erősítsen meg valaki de én csúnyábbnak látom a teszt képeken, na mind1 ha nem is szebb az új AAval legalább lassabb
A 6950 T2-es ramot kapott, elég rendesen ki lett húzatva, jóféle ez az 5ghz-es Hynix, a nagyon persze R0 van ami 6ghz
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #3708 üzenetére
Látom sok mindent megfigyeltél,velem kapcsolatban,de azt még nem hogy mindig ilyenkor nézek be...vajon miért?Lehet délutános műszakban dolgozok.12:20-ig ami otthoni idö szerint 1:20... most kivételesen 22:20-kor végeztünk...
Mesélj nekem,itt van már a csoda radeon,drivert kiadták hozzá? -
zuchy
őstag
válasz
Oliverda #3681 üzenetére
Érdekes, hogy most nincs külön nyák a két kártyának, előző pár szériában más-más nyákot kaptak. Igaz olyan sokat nem is lehet spórolni a 6950 nyákján, pár VRM ágon különösebben többet nem igazán lehet.
Viszont én nem nagyon bízok abban, hogy a kihasználatlan részeket munkára fogjuk. Ugyanaz a nyák, így csak a chip a más, így szerintem mindenképp meg fogják akadályozni ezt. Lézerrel elvágják a hibás részt a chipben oszt kalap kabát.Amúgy szépek.
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #3665 üzenetére
igen csak meglepő hogy a kicsi bekerült a 6870 mellé a nagy pedig az 570 mellé... saját magának is betesz de meglehetősen meglepő lépésre biztos nem számított az nv
ez igen csak durva árversenyre való felhívás... gyakorlatilag hozzávágták a fehérkesztyűt az nvhez
szerk
ami kicsit talán meglepő az az OC-s kártyák hiánya... asus meghuzta a maga +10mhz-ét amit már eljátszott minden újabb vganal 580 óta biztos de talán már a régebb óta -
caizzz
senior tag
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Oliverda #3616 üzenetére
Sweet Spotnak ott van a Barts, illetve GTX460. nem kell tovább ragozni. Azzal pedig ne is törődjetek lassabb GPU-val nyomottabb áron lehet értékesíteni a termékeket, darabonként 50-100 dolláros kiesés, ami 1 milliós tételnél olyan 50-100 millió dollár + Nvidia versenyképes konkurencia marad, ami elmondhatatlanul sok dollár veszteség. Nem számít, mire is gyorsabb Cayman vagy Cypress
.
Most elmondtam ugyanazt amit smkb másképpen. Szerintem teljesen logikus, ha nem értitek akkor sajnálom. -
smkb
őstag
válasz
Oliverda #3599 üzenetére
Miből gondolod, hogy tudták?
Ó... most akkor eljutottunk oda, hogy TUDTÁK a GTX580 teljesítményét már hónapokkal ezelőtt, ezért direkt a GTX480 nál erősebbre tervezték az HD6970-et más akkoriban, de nagyon ügyeltek arra, nehogy a majd jövendő GTX580-nál gyorsabb legyen, mert akkor ki veszi meg a HD6990-et, és mivel túl erős lett ezért utólagosan, megjelenés dátum csúszásokat is bevállalva, utolsó pillanatbeli BIOS updattel lejjebb csavarták a teljesítményt, és ezzel egy olcsóbb szegmnesbe dobhatják piacra, akár 100 dolcsit is bukva, de lényeg, hogy nem sikerül a leggyosrabb 1gpus olcsón előállítható, sok hazsnot hozó kártyát kiadni, ezzel megmentve a HD6990-et.
Így lehetett... tuti... megvilágosodtam.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Oliverda #3562 üzenetére
A 3Trémark11 arra jó hogy átfogó képet adjon a videókártyák teljesítményéről. Ha Pl. egy Alien vs Predator tesztet látunk, az nem lenne mérvadó mert egy másik játékban teljesen máshogy alakulhat a sorrend. Úgymond a 3Trémarktól egy relatív teljesítményt kapunk gyorsba, amihez rengeteg játékot kellene futtatnunk, összeadni az eredményeket, átlagolni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #3522 üzenetére
Szerintem ez is ugyan olyan találgatás, mint amit eddig láttunk, csak itt pozitív irányba mentek el. Számomra az nyilvánvaló, hogy elmaradt jó pár SP, 1920-at emlegettek először. Bár kiindulva a 6870-ből, ez még nem is gáz, mert majd fele annyi SP-ből az 5870 nyomában van. De szerintem ezen többlet nélkül még a GTX580 túl nagy falat. Talán kicsit közelebb lesz hozzá, mint az előd a GTX480-hoz.
-
caizzz
senior tag
válasz
Oliverda #3533 üzenetére
úgy legyen! azért az nem kis összeg. náluk 440 GBP körül mozognak az 580asok, amennyiben az idézet szerint a legolcsóbb 6970 ~340 ért érkezik majd, az igen impresszív lehet. Ez jelenlegi árfolyamok mellett ~111.000HUF, ami persze csak egy tény, ettől még nem lehet tudni, itthon mennyiért juthat majd hozzá a vásárló.
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #3509 üzenetére
vannak azért ebben igen csak megkérőjelezhető dolgok... pl a 4890 ramok ára ami itt fel van tüntetve, meg nvidia hűtők ár minden 19$ XD
akkor nincsen beleszámolva az akciós árak, minden kondi stb ugyan annyiért van számolva... igen csak nagyzolva számítják ki ezeket, szóval valszeg ami itt 120 az a gyártónak ennél olcsóbb lenne még valamivel, meg hát az sincs benne hogy fejlesztők vásárlása, csomagolás, reklám, gyár fenntartás... de mind1 hagyjuk ennyire ne másszunk bele, a lényeg hogy ezért ezeken az árakon ami ott vannak biztos van még egy kis haszon... meg ezt így mi valszeg sosem tudjuk meg pontosan mi merre mennyi. csak a negyedéves részleteketmeg új kártyákat is meg ismerhettem
mint a gtx280 896MB
-
BeLucZ
addikt
válasz
Oliverda #3502 üzenetére
Szerintem ez bíztató eredmény! Bár jobban megnéztem volna 8X MSAA-val és extreme tesselation-nal, de ha még ki is jön hozzá egy normális driver, jó lesz ez! Nagyon csalódott lennék én speciel, ha valóban olyan harmatos lenne a teljesítménye, mint aminek eddig beállították!
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Oliverda #3474 üzenetére
Tehát, ha a GTX 570 megéri az nVidiának, akkor a HD 69x0 nagyon megéri az AMD-nek - még akár alacsonyabb áron is annál. Kár, hogy a vásárlók, a birkák (#3430,
), érdekeit már az utóbbi sem képviseli igazán - az 5800/5700, majd ennek folytatásaként a 6800/6900 széria piaci árpozicionálása miatt...
Mintha 3-4 évente engednie kellene a cégeknek a profitmaximalizáló stratégiájukból, hogy ne haljanak ki teljesen a birkák és velük együtt a piac is. (Hogy miért nem (volt) jó nekik, meg a partnereiknek, hogy évente cseréljenek kártyát a gyapjasok, az összes?! Talán mert a termékeik minimál, satnya kivitelezésén kívül kevés/egyre kevesebb az ingergerjesztő elem erre - esetleg azokon a piacokon (főképpen a PC-s játékon) is csak a profitmaximalizáláson volt a hangsúly, és ezért összeomlóban vannak (azok is)?)
Az AMD-nél majd talán jövőre, a HD 7000-l megismétlődhet a HD4000-s sikerszériája, ha nem, ez a piac is tovább fog szűkülni és mehetnek a zöldek után újakat felfedezni/megteremteni - a(z új)birkáknak. -
WesTM
őstag
válasz
Oliverda #3477 üzenetére
Igen, olvasgatom folyamatosan hónapok óta a topicot, csak óva intek egyeseket attól, hogy messzemenő következtetéseket levonjanak a neten keringő valószínűleg erősen fake tesztekből.
Amúgy érdekes ez a TGP. Eléggé marketing szagot érzek.
De nagyon okos húzás, hisz nem mindegy hogy megadnak 250W TDP-t meg 180W TGP-t. Azért ott van különbség.
Kicsit hülyén fogalmaztam, de remélem értitek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged