- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
KillerKollar #8951 üzenetére
Akkor most pletykáljunk az R600-ról.
-
stratova
veterán
válasz
KillerKollar #8949 üzenetére
Szerintem ez szimplán taktikázás a boltok részéről. Amikor már érik egy-egy termék startja, felteszik egy viszonylag reális árazással (most nem néztem ez az-e) és az ilyesmire kapható híroldalak szépen lehozzák.
Pl. Ip@non is látni lehetett pár nappal a bejelentés előtt várományos procikat (nincs az üzlettem alúg ysemmi bajom csak beugrott pl. A10-7850K, i5-4670K esete). -
stratova
veterán
válasz
KillerKollar #8839 üzenetére
Szvsz onnantól, hogy R9 290X már az egy GPU-s csúcsot jelentette s nem készült belőle 2 GPU-s referencia, aligha lesz R9 390X 2 GPU-s.
Ha már találgatunk, erről az elképzelésről vélemény?
R9 390X ~ Titan X (GM200)
R9 390 ~ GTX 980 Ti (GM200)
R9 380X ~ GTX 980 (GM204)
R9 380 ~ GTX 970 (GM204)
R9 370X ~ GTX 960 Ti (GM206)
R9 370 ~ GTX 960 (GM206)A párosítás persze csak találgatás és R9 285 - GTX 960 viszony is megkérdőjelezi, hogy R9 370X milyen szintet képvisel. Utóbbi lapkára 1536:96:48 256 bit 900/5000 Mhz-et rebesgetnek. Így csökkenne az SP/TMU mennyisége ellenben nőne a ROP blokkok száma (ezt növelte meg komolyan Nvidia a GM204 esetében is Keplerhez képest).
R9 370X (GCN 1.2) 1536:96:48 256 bit GPU: 900 MEM: 5000 MHz ?
R9 285 (GCN 1.2) 1792:112:32 256 bit GPU: 918 MEM: 5500 MHzGTX 960 Ti (SMM) 1280:80:48 192 bit GPU: 1100/1200 MEM: 7010 MHz ?
GTX 960 (SMM) 1024:64:32 128 bit GPU: 1127/1178 MEM: 7010 MHz -
7time
senior tag
válasz
KillerKollar #8839 üzenetére
390X ha valóban olyan acélos lenne semmi értelme 2 GPU -s VGA gyártani.
-
daveoff
veterán
válasz
KillerKollar #8599 üzenetére
Ez csak simán egy felturbózott Hawaii, ami simán elképzelhető. Viszont VRAM-ot pakolhatnának rá többet is....
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
KillerKollar #8552 üzenetére
2015-re vártam...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
KillerKollar #8532 üzenetére
Már mi ellen kevés?
A fanatizmus ellen...
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
KillerKollar #8474 üzenetére
Valóban nagyon érdekes amit Mr. Huddy mond.
Hogy ha ez igaz (már pedig miért ne lenne) az Nvidia és az Intel is megcsinálhatná a saját Mantle driverét.
A feltételek ezek szerint adottak, már ma is lehetne next-gen élmény ha a gyártók összeállnának.
Kíváncsi vagyok mi tartja őket vissza. -
válasz
KillerKollar #8430 üzenetére
Viszont, ha valóban vízzel jön, az két dolgot jelenthet: vagy brutál gyors lesz, vagy nagyon rossz teljesítmény/fogyasztás aránya lesz a Maxwell-hez képest. Utóbbi a laptop piac még nagyobb arányú elveszítését jelentheti. Ennek nagyon nem örülnék, úgyhogy én inkább azt remélem, hogy vagy valami atom erős GPU lesz a csúcson, ami miatt kell a víz, vagy a két GPU-s verzió kapja csak a vizet.
-
HSM
félisten
válasz
KillerKollar #8430 üzenetére
Nem olyan nagy plusszköltség szerintem az a víz. Egy csúcs-GPU-ra eddig sem volt egyszerű hűtést rakni, ráadásul nagy tételben nem lesz olyan komoly plussztétel az a hűtő. Egy csúcs-GPU-nál bőven bele fog férni az árba.
-
HSM
félisten
válasz
KillerKollar #8423 üzenetére
Ha 20nm-en jön ki még okozhat meglepetést.
Ahogyan a HBM memória is, ha azt tesznek rá esetleg. Túl sok ismeretlen van még, hogy bármit biztosra lehessen venni.
-
daveoff
veterán
válasz
KillerKollar #8342 üzenetére
Max a 980 veri(az se annyival, hogy érdemes lenne váltani, főleg ennyiért), 970 biztos nem, az eddig megjelent tesztek feltűnően jó fényben tüntetik fel az NV új kártyáit. Nem nagyon van még olyan teszt, ahol azonos feltételek mellett teszteltek, vagy nem úgy állították be a teszteket, hogy a NV-nek jó legyen. Egyébként aki ilyen szintű kártyákat vesz, annak nem k.rva mindegy, hogy mennyit fogyaszt a kártya, 150W vagy 250W, nekem aztán tökmindegy, csak hasítson!
Na mindegy, a lényeg hogy holnap nem lesz számunkra semmi hasznos dolog, és akkor valszeg csak jövőre jön új AMD csúcskártya....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #8340 üzenetére
Zömében FirePrós dolog. Igazából egy átfogó indiai tech day, amiben persze lesz sok bemutató, de nagyrészt a FirePro és a Mantle-t támogató professzionális alkalmazások prezentációja lesz a téma, illetve azok specifikus és exkluzív funkciói.
Sajnos nagyrészt zártkörű, szóval az érdekesség maximum csak kiszivároghat. Olyan lesz, mint az APU Beijing áprilisban. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Hibrid hűtés.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Firepro kártyák forgalmazásának megkezdése Indiában. Ennyi.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
KillerKollar #8342 üzenetére
Jól teszik, ár-érték arányban most elég jó lett az nv árazása ami a 970-et illeti. Biztosan azt eredményezi, hogy az AMD is mérsékeli az árakat. Legyen csak szoros verseny, az mindenkinek kedvez.
-
daveoff
veterán
válasz
Holnap kiderül, kibírod addig?
-
Crytek
nagyúr
válasz
KillerKollar #8338 üzenetére
Eddig is úgy volt sajnos
KillerKollar: Érzésre nesze semmi fog meg jól dolog lesz.
-
Z10N
veterán
válasz
KillerKollar #8225 üzenetére
-
válasz
KillerKollar #8197 üzenetére
"Values are not indicative of the final product."
hát akkor mégis mire nézve indikatívak?ezen kívül ajánlom mindenki figyelmébe a ROP számokat, azok nagyon jók. vszleg már a 8K-ra gyúrnak...
-
mcwolf79
veterán
válasz
KillerKollar #8072 üzenetére
Mi készül 20 nm-en?
Ha a Maxwell-re gondolsz akkor tévedsz. Pont a rossz kihozatali arány miatt nagyon valószínű, hogy az még 28 nm-es lesz.
[forrás középtájt]Ja,és ez valszeg az asztali szegmensre is vonatkozik, mert állítólag nem nyernek vele annyit, hogy megérné akkora selejtaránnyal gyártani 20 nm-en.
-
Gainka
őstag
válasz
KillerKollar #8069 üzenetére
Atya világ
Százszor le lett már irva hogy bugos a bf4 valszeg ezért nem döobták még ki rá a mante-t.Abu85
Lehetséges hogy a konzol=amd+mantle stb, szoval ezek miatt halasztotta el az nvidia az uj kártyákat kiadását? Van valami köze hozzá vagy az nvidia nem is foglalkozik ezzel?
-
TTomax
félisten
válasz
KillerKollar #8008 üzenetére
Az originben ott is ki tudod választani melyik.exet inditsa...már most is be tudod állitani hogy 32/64bitesként induljon,gondolom ott lesz a mantle is mint kiválasztható opció...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #7976 üzenetére
Tudtommal négy stúdiót állított rá erre a témára az EA. A DICE és a Visceral Games biztos, de állítólag a Criterion és a Bioware is dolgozik Star Wars témájú játékon. Annyi még biztos, hogy ezek nem filmadaptációk lesznek, mert azokkal nincs jó tapasztalat már a kasszáknál sem.
-
válasz
KillerKollar #7973 üzenetére
igen, és belátható időn belül nem tudunk másról.
-
Crytek
nagyúr
válasz
KillerKollar #7897 üzenetére
Télre a fűtést is megoldod velük szóval egy idő után vissza is hozza a ráfordított pénzt
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #7897 üzenetére
Pontosan ahogy leírtad.
-
válasz
KillerKollar #7886 üzenetére
Úgy legyen, csak aztán nehogy az legyen hogy marha kevés fog jönni belőle és ezáltal magasabb áron tudják árulni őket több ideig.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #7884 üzenetére
Állítólag pár hét és jönnek a custom hűtések is, én meg azt úgyis megvárnám...de ha nem akarnám, akkor is hülye lennék az első héten lévő + 20% hype áron megvenni. 20-30k-t nem ér az epénisz.
-
válasz
KillerKollar #7882 üzenetére
Hát igen, az ára is elég meghatározó lesz. De mire hozzánk eljutnak normális áron (nem a kezdő irreálisa áron) addigra a mikulás is ideér
De hát ez van, türelemmel várunk.
-
Z10N
veterán
válasz
KillerKollar #7862 üzenetére
Mas tema: A zoldeknel jonnek a countermeasure kartyak, mikozben az AMD "elm@rketingesgeti" az idot.
Remelem, minnel hamarabb begyuruzik a 7K ar csokkense es az R200 arnyomasa, illetve az uj promo jatekok.
-
válasz
KillerKollar #7862 üzenetére
Ütős ha csak a fele is igaz.
-
válasz
KillerKollar #7611 üzenetére
az a 850w-os Corsair? Az háromnak is elég lenne.
-
válasz
KillerKollar #7609 üzenetére
8-16 között nem nagyon lesz. A 3.0-nak lehet a legjobb esetben 5% az előnye, olyan játékokban ahol sokat kell ide-oda másolgatni.
-
válasz
KillerKollar #7605 üzenetére
Nem fogja, viszont cf-hez érdemes x79-ben gondoloodni a natív 2x16-os sáv miatt. De abban az alap lapban sem lesz semmi hátrányod.
Amúgy a pci-e-nél továbbra sem a sávszél a kevés hanem a késleltetés magas. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KillerKollar #7605 üzenetére
Szerintem nem fogja visszafogni.
Azért vásárlás előtt egy CF tesztet nézhetnél. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KillerKollar #7478 üzenetére
Bőven.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #7270 üzenetére
Nem lesz dual GPU, amíg le nem tisztázódik az AFR-rel kapcsolatos helyzet. Egyre több olyan motor jön, ami nem támogat SLI-t és CF-et, így meg minek ezt erőltetni.
(#7273) KillerKollar: Ilyenekről már nem lehet beszélnem. Bocsi mindenkitől. Majd ha lehet mindenről beszámolok.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
KillerKollar #7089 üzenetére
Az oké, de árban ugye nem az 1 év múlva kijövő nV kártyával kell versenyeznie, hanem azzal, amit most tud megfogni. A hír szerint pedig ez a cucc nem csak a 780-ast, de a titánt is fogja. Szóval a titán 1000$-os árához nyugodtan lőhetik akár 800$ fölé is.
Én akkor itt nagyjából borítékolható is, hogy konzum piacra már nem jön ref 2GPU-s kártya 1800$-ért...
Vagy ha mégis, akkor nem a 970-esből lesz rajta kettő, hanem mondjuk a 870-esből, vagy a 770-esből és elsősorban azon keveseket célozza, akik 1 slotba akarnak SLI-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #7077 üzenetére
Igazából a piac folyamatosan zsugorodik szóval mindenképp lesz ezzel a generációval egy általános áremelés. Az AMD most az NV túlárazott termékeihez igazítja majd az árakat. Érdemes hozzászokni a gondolathoz, hogy ami eddig 500-600 dollár volt, az mostantól 800-900 dollár lesz. Ebbe az árazásba bele van kalkulálva a következő éves piaczsugorodás is. Ezt az NVIDIA is ugyanúgy le fogja követni, mert nekik sem éri meg ez a piac profit nélkül.
Az AMD-nek az üzenete világos lesz. Ennyiért vannak VGA-k, ha túl drága ott a konzol. -
WayneGace
őstag
válasz
KillerKollar #7077 üzenetére
Nem tudom milyen árazás lesz. De, ha tényleg jó lesz a kártya, tehát 780 vagy afölött teljesít és kicsit belövik 780 alá, akkor megvan az egyértelmű piaci győztes. Nincs miről beszélni. De, ha pont annyival lesz drágább, mint amennyivel többet tud egy 780-nál, akkor már nem olyan kecsegtető. Sok nvidia tulaj, akkor továbbra is nvidiat választ majd. Szerintem.
Kérdés, hogy mi lesz lejjebb, tehát az a csúcskártya alatti vga-knál, amik még középső teteje vagy felső alja. Mint a mostani 7950. -
leviske
veterán
válasz
KillerKollar #6956 üzenetére
2 évente az nVidia csak belenyúl az architektúrába és finomít. Újjal a G80 óta először a Fermivel állt elő és azóta az is van.
Az AMD meg az R600-al bevezetett felépítését vitte és csiszolgatta a HD7-esek megjelenéséig, amikkel ugye hozta a GCN-t. Megszámlálhatatlan mennyiségű okuk van ezt nem lecserélni jó pár évig. Csak finomítani kell, ahogy ezt a konzolos verziókra meg is tették.
MOD: A számozás megváltoztatására meg idővel ígyis-úgyis szükség lesz és nem amiatt, mert hülyén néz ki a HD10000 név.
-
válasz
KillerKollar #6953 üzenetére
Ott van, hogy OEM ergo 7970
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
KillerKollar #6953 üzenetére
AMD Radeon™ HD 8970 Graphics [OEM ONLY]
Vagyis az átcímkézett 7970 GHz Edition...
-
Obliterátor
tag
válasz
KillerKollar #6919 üzenetére
Igen a 780 meg csak egy lebutított Titan ami meg csak egy Tesla szóval ugyanott tartanak. De sajnos ez sem igaz mert már itt is leírták sokszor hogy az Nvidia a GCN hez képest sokkal "butább" így később jóval kevésbé lesz versenyképes. Persze ha van lové akkor majd lehet egyből cserélni ha végre kijön az "igazi" új nvidia. Csak addigra sajnos már bőven kint lesz a 8970..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KillerKollar #6919 üzenetére
Azért mert rendszerint év végén szoktak megjelenni az új modellek nem a nyári szabadságolások közepén, amikor az emberek nem költenek ilyenre.
Karácsony sokkal nagyobb biznisz nekik. -
válasz
KillerKollar #6466 üzenetére
Tervben benne volt,így kapott is kódnevet,az már máskérdés,hogy nem hozták ki mégsem
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KillerKollar #6180 üzenetére
Semmilyen VGA kártyánál nem veszted a garanciát a hűtő leszedése miatt.
Csak akkor ugrik a garancia, ha eközben megsérül a GPU vagy az áramköri lap. -
hoolla
aktív tag
válasz
KillerKollar #6178 üzenetére
Ha valaha megjelenik a ref egyáltalán. Ezért az árért szerintem sem elég meggyözö. Viszont adnak csavarhúzókészletet, amivel kijavíthatod a szarrápénzelt mérnökök bakiját, így sokkal jobban a magadénak tudhatod a kártyát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #6092 üzenetére
A teszteket már korábban megbeszéltük. Ahol nem írják oda, hogy milyen beállítások teszteltek, vagy nem írják ki pontosan, hogy melyik kártyához milyen driver volt az nem mérvadó teszt. Ezek alapinformációk. Persze lehet feltételezni, hogy max volt a beállítás, és a legújabb volt a driver, de semmi alapja nincs a feltételezésnek, mert nincs róla információ.
Ahol például a játék, a beállítások, valamint a driver megegyezett, ott az erősorrend is megegyezett a miénkkel.
Nálunk azért lett ennyire erős a GCN, mert most váltottunk az új játékokra, míg a régieket hagytuk. Számos teszt még régi játékokkal tesztel. Az pedig, egy érdekes gondolat, hogy "direktben olyan címek vannak kiválasztva, amik mondjuk a compute teljesítményre mennek rá". Ezzel azért lehet vitába szállni, mert Kepler megjelenése óta 7 DX11-es játék jelent meg. Ebből 5! (vagyis a jelentős többség) erősen használja a compute shadert, és ez meg is látszik a GCN teljesítményén ezekben a játékokban. Tehát ha az új címekből csemegézünk nem is tudsz úgy választani, hogy ne legyen a többségük compute igényes. -
fatallerror
addikt
válasz
senkit nem érdekel ha a gtx 680 10%-al gyorsabb ha 26 ezer ft-al több és ezt már az előbb is írtam h általában az ár/teljesítmény mutató alapján választ az ember vga-t
-
válasz
van még egy nagy különbség. a neves tesztoldalak a teszt céljaira kapott kártyákkal tesztelnek, ami azért cherry picked szagú - a 680-ak szinte minden játékban 1080-1100MHz sebességgel mennek. a pH! tesztek rendes retail kártyákkal folynak - érdekes lenne, ha ők is monitoroznák a boost órajelet, hogy vajon a relatíve gyengébb eredmények mennyiben köszönhetők annak, hogy a 680 esetleg csak a gyárilag garantált 1060MHz körül ketyeg.
-
janos666
nagyúr
válasz
Én úgy vagyok ezzel, hogy az AMD papíron elméletben jobb, az nVidia pedig gyakran papíron tesztekben. De mivel ezen túl a valós életszituációban sem lesz egetverő, vagy akár különösebben érezhető a különbség, így szinte mindegy is, és ki-ki eldöntheti, hogy a szép grafikonok, vagy az elméletben szép tervezői bravúrok állnak közelebb a szívéhez. Nagyon nem fog bukni egyikkel sem otthoni valós körülményeket tekintve sem.
Én is inkább az utóbbihoz húzok. Jobb az a tudat, hogy elméletben zseniális a kártya, mint hogy 5%-al többet mértek vele egy tesztben. Azt már úgy sem érzem, de ezzel jobban tudok azonosulni, mint a mérési grafikonokkal, amikben lehet akkora véletlen hiba, mint a kimutatott fölény.És mindig vannak olyan dolgok, amiket elfelejt az ember, mint például:
Geforce-al csak 8 bit/channel jön ki a kalibrációs LUT-ból, Radeonon 10
Radeonon stabil a 23.976Hz, Geforce-on csak akkor hozod össze, ha szerencséd van.
-> Ez két apróság, ami épp beugrott, és lehetne ilyen visszafelé is, de nekem ez fontos.
Szóval ha ma vennék VGA-t, akkor a "szívem" még mindig az nV-hez húzna (régen nagy nV fan voltam), de ma is ugyan úgy AMD kártyát vennék, mint HD4 óta mindig.Egyszerűen jobb is ránézni a kártyáikra. Még akkor is, ha tudom, hogy én úgyis leszerelem a gyári hűtőt vizesblokk miatt, aztán annyit látom a NYÁK-ot is, hogy még a gépház is el van rejtve a szobában. Valahol ez is érhetne annyit, mint az 5% teljesítménytöbblet, vagy az elméleti zsenialitás. Ettől is érezhetném magam jobban, a tudattól, hogy Geforce-om van, ami még ránézésre is szebb. De átfogóan minden igényemet nézve mégis az AMD nyer.
-
válasz
Szóval jobban hiszel mondjuk egy Techpowerup tesztnek,mint egy felhasználó által mértnek elmondásod szerint,mert MANIPULÁLHATOM AZ EREDMÉNYEKET?(Ja mert biztos a pártatlan felhasználó fogja manipulálni nempedig a pénzéhes oldalak...kössz)Olyan címeket teszek bele amikkel játszanak az emberek nem pedig válogatás alapján kerül be,mint sok más oldalon.Inkább hagyjuk,szerinted a 680 jobb,én ezt elfogadom. Üdv
-
válasz
KillerKollar #6090 üzenetére
Azóta már találkoztam GTX590el és megkell,hogy cáfoljalak
6990-m mindenhol jobb teljesítményt nyújtott,mint a barátomnál GTX590 mellett azonos procival,sőt a GTX480 Sli-t is verte a kolléga elmondása szerint ,aki azt váltotta a 6990-emre.Napokon belül itt lesz a GTX680 és felsorakoztattam egy rakás játékot csut maxon,meglátjuk melyik az erőssebb.Nemvettem észre,hogy a PH Amd-s oldal lenne,pedig aztán én az vagyok aki tényleg olvassa,csak megszokták vádolni Abu-t ezzel...csak azt veszem észre.Kiderül az igazság...
-
korcsi
veterán
válasz
KillerKollar #6009 üzenetére
-
Angel1981
veterán
válasz
KillerKollar #5961 üzenetére
Hát....nagyon nagy a csönd vele kapcsolatban, meg lennék lepve, ha ebben a hónapban kijönne - bár az AMD okozott már meglepetéseket a dVGA-k megjelenése tekintetében.
-
eMotion
csendes tag
válasz
KillerKollar #5936 üzenetére
pont te beszélsz E-Péniszről,amikor 690ed van?
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5942 üzenetére
Ha...
Na, ezt nem folytatom. A lényeg úgy látom már leesett. Én nem a ref. órajelekről beszéltem. A kártyám csak az első indításnál ment annyin, és valszeg másé sem volt sokat 925-ön hagyva poroszkálni. A Cata max. 1125, így nincs miről beszélni.
Ha meg kihoznak egy 680-as OC-t, akkor maximum befoghatják a 7970-t, de ahhoz 1150-en kellene járatni a kártyát. Így eltűnhet az a 8%.
Mindent egybe véve a 7970 a leggyorsabb 1GPU-s kártya, felhasználóra van bízva, hogy akarja e, vagy nem.Béke.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5940 üzenetére
A GHz miért ne tudhatná az 1250-et? Az én sima refem is tudja az 1300+-ot is akár, tesztekre, game -ek alatt meg 1280 körül van vége. A 680-ast is kb. eddig tudod húzni. Szóval kellene még egy 100MHz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5937 üzenetére
De a 680-at hova húzod? Már húzva van. Ugyan azon az órajelen jár boost -al, mint a GHz. Tesztet meg nem kell nézni, leírtam már. 8% -os a különbség, és a kártyákban rejlő +200MHz a 7970 esetében nagyobb gyorsulást hoz, mivel C to C erősebb. Egy 1250-en járatott 7970-t 1300MHz fölött kell járatnod, hogy legalább beérje, ami lehetetlen.
Meg kellene már érteni, hogy a GHz Edition= 7970+OC.Nem kell ide semmi, megnyitom a GPU tweak -et, és felhúzom az órajeleket addig, amíg stabil.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5914 üzenetére
Persze hogy nem láttál... Mert mindenhol BF3 meg Batman -el tesztelnek, és az ős drivereket használják, mint itt. Hihetetlen, hogy nem érted már meg?
De akkor egyszerűen. A HD7970 maximum OC-n sokkal gyorsabb, mint a GTX680 szintén maximum OC-n. Engem ez érdekel, mert a kártyám 24/7 1250/1650 -en fut, hogy a Metro rendesen menjen. És megnyugtató, hogy a GTX-re ver vagy 10%-ot ezen a beállításon, akárhogy is húzgálod.
Te milyen felbontásban nyomod? Csak mert egyfolytában azt hallom, hogy Full HD. Szerintem már az 1600P és a 3db monitor sem fehér holló, főleg aki ilyen kártyákra áldoz.Viszlát.(
)
-
fatallerror
addikt
válasz
KillerKollar #5933 üzenetére
most az apple feladta a leckét felbontásügyileg így most már jönnek a nagyobb felbontásúak, jó lenne ha már jönnének a 4k-s tv-k, 1 55ös tv-n már buzinagyok a pixelek :/
és a 4k pl a vga piacnak is jót tenne
ezt a nv vs amd dolgot meg hagyjátok már, 2%-al gyorsabb az egyik és akkor mi van? : DD
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar #5931 üzenetére
Utóbbi időben egyre több ilyen többmonitoros rendszert látok és nem rossz cucc sztem... nomeg aki nemrég pár éve vett monitort, az javarészt fullHD felbontású, már csak +2 db kell és kész is sokmonitoros rendszer.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #5928 üzenetére
Ez nem gond, de sokak megbarátkoznak ezzel, csak azért, hogy előnybe kerüljenek. Egyébként vannak nagyon vékony kávájú monitorok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #5926 üzenetére
A driver mindig fejlődik. Ez általános dolog. Persze eltelt már az architektúrák startja óta elég sok idő, így az általános fejlődés már megvolt. Innentől csak specifikus fejlődés lesz. De ez is fejlődés persze.
A Full HD elterjedt, de manapság egyre többen vesznek nagyobb felbontású kijelzőt. Főleg ide készülnek ezek a GTX 680-HD 7970 kártyák. Sőt, nagyon menő a több kijelző, mert "csalhatsz" multiban. Aki nagy FPS-őrült, és sokat multizik, annak nyilván kecsegtető, hogy legálisan juthat háromszor nagyobb látótérhez. Azért ez sok előny, mert te egy kijelzővel nem látod, de ő hárommal már be is célzott. -
Oliverda
titán
válasz
KillerKollar #5923 üzenetére
Az lehet, de akinek full HD feletti vagy netán több monitoros rendszere van, azt ez nem vigasztalja.
"Érdekességként megjegyeztném hogy a GTX 590 minden felbontásban gyorsabb volt itt az összesítésben mint a HD 6990 pedig abban az esetben is állítottátok hogy a Radeon a gyorsabb."
Azóta hány újabb driver jött ki?
-
Oliverda
titán
válasz
KillerKollar #5920 üzenetére
A híreknél beszédesebbek a tesztek.
2560x1600-ban kb. 9% a 7970 GE előnye.
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar #5920 üzenetére
nuff'muff said. -
fatallerror
addikt
válasz
tudod h miben járkálnak kint a lányok? :Đ
-
Löncsi
őstag
válasz
Értsd már meg, hogy játék/beállításfüggő a dolog.
FullHD+4xAA - Geforce jobb, efelett Radeon. Plusz épp melyik architektúra fekszik egyes játékoknak jobban.
-
eMotion
csendes tag
válasz
KillerKollar #5910 üzenetére
a sima 7970 volt pariban az uj driver után a 680al,erre jött ez a huzott verzió.de szerinted ez sem veri?
vicces vagy
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5910 üzenetére
Most akkor linkeljem be az 1600P-s táblázatot?
8%, nézd már meg kérlek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5908 üzenetére
Nem igazán. A GTX már így is magas órajelen volt járatva. Míg a 7970-t túl alacsony órajelre pozicionálták.
De hogy Te is megértsed. Fogom a GTX680-t, és a 7970-t. Maximalista vagyok, és mindegyiket belövöm 1250-es GPU frekire.(nagyjából ez a max mindegyiknél) Akkor az jön ki, hogy a 7970 az 1600P-ben elért 8% előnyét megtartja, sőt, pár százalékkal még jobban elhúz. Azért mert a +200MHz a 7970-nél többet jelent, mint a GTX-nél, mivel C to C erősebb. Egy GTX680 925MHz-s GPU-val sehol nem lenne...Nem kell ide GHz Edition, ref. 7970-ről beszélek. A GHz Edition csak 'kinek nagyobb' termék.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
KillerKollar #5904 üzenetére
nem, ami történt az csak szimpla e-pénisz csata, hogy kinek van a stock leggyorsabb 1 GPU-s kártyája.
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar #5899 üzenetére
És a Kepler-t sem lehet tuningolni, csak a GCN-t.. :p
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5897 üzenetére
Itt nincs mit kicserélni, az összes game benne van a tesztben, ami slágernek számít. NV-si ,és AMD-s is.
Nem a Full HD felbontást néztem, hanem az 1600P-t.A különbség pedig csak azért annyi, mert nem full grafon nézték. Köztudott, hogy a GCN sokkal jobban bírja a magas AA-t, csak úgy mint a magasabb felbontást. Így ez az eredmény még jobb lehetett volna, ha azt is benyomják. A 7970 lemaradása pedig nagyon egyszerű, oda is van írva. A 12.3-as drivert használták a sima verziónál. Majd a 670 gyorsabb, mint a 7970, LOL. 1600P-ben pedig ott a 8%. Ezeknek a kártyáknak ott kellene domborítaniuk, full HD már nem elég. Főleg CF/SLi esetén.
De mint mondtam a sima 7970=7970 GHz E, sajnos vagy nem. Tehát fogom a csúszkát Cataban, és feltolom 1050-re, és megspóroltam 10k-t. Tehát többségében gyorsabb. Ez a teszt arra jó volt, hogy kiderült az órajel kiegyenlítés hatására a 7970 ott van a szeren. 1050-től pedig ugyan annyi OC van benne, mint egy GTX680-ban. Tehát az a 2-8% állandó marad, még kicsit nőni is fog, mivel C to C erősebb a GCN. -
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5895 üzenetére
Én rendes tesztoldalakat néztem, nem ilyen zagyvaságot. A GHz Edition-nak pedig minden 7970 -t el lehet adni, csak magadnak kell feltoldnod a csúszkákat. Nekem is az van, belövöm 1250-re a GPU-t, és ennyi. Az 1050 egyébként is egy elég lightos oc, alapból is így kellett volna szállítani a VGA-t, mivel mindegyik lazán bírja még jóval fölötte is.
Hova tovább, itt egy rendes teszt. 15 játékból 13-ban gyorsabb a húzott 7970, mint a 680, még BF3-ban is.
Az meg ki lett tárgyalva, hogy a sima 7970 miért nem gyorsabb. Alacsony lett a GPU órajel, pedig maga a chip bírta volna, mint utólag kiderült. Már ezen az 1050-es órajelen is gyorsabb, nem hogy Cata maxon. NV jól döntött, amikor a GTX680 alapórajelét ilyen magasra pozicionálták. -
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5884 üzenetére
A sima 7970 is tudja ugyan ezt, és olcsóbb. A GHz E egy b@romság. És jelenleg a 7970 ugyan ott van, vagy kicsivel gyorsabb is mint a 680, e mellé többet fogyaszt, és hangosabb, cserébe jóval olcsóbb. Tehát egy kutya, teljesen szimpátia kérdése az egész.
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar #5892 üzenetére
Irónia, nyugi
-
Löncsi
őstag
válasz
KillerKollar #5890 üzenetére
De, nV fan vagy, mivel Geforce-od van.
Nekem is voltak ATI kártyáim, de sajnos már nV fan lettem én is.
-
Oliverda
titán
válasz
KillerKollar #5884 üzenetére
Nem kell beleférjen. Már a 6990-es is 375 wattos TDP kapott. Az OEM verziók ellenben olyan BIOS-t kaptak, ahol a PowerTune -20%-ra volt fixálva, így azok "csak" 300 watt TDP-vel érkeztek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5856 üzenetére
Mutass gyorsan egyet, de olyat, ahol a driver verzió is fel van tüntetve.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5854 üzenetére
Nincs itt semmilyen túlzás. Láttam a PH-s tesztet, talán az első oldal, akik legalább a 12.4-es drivert használták teszteléskor. Ha megnézed a végét, pont előtte van, és alkalmazások terén is nagyobb számban volt gyorsabb a 7970. És akkor ezt ne is folytassuk. A letaszítás addig tartott, amíg az AMD ki nem hozta driverrel a tartalékokat. A 12.6-al még tovább gyorsult a kártya, tehát már a PH-s teszt is elavult. Örülünk neki, hogy a gyárilag szénné húzott GeForce tartja a lépést.
A GHz Edition még nem jelent meg, nincsenek tesztek, csak ilyen nevetséges NV bérenc grafikusok, akik megrajzolják ezeket a grafikonokat, amiken lehet csámcsogni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5848 üzenetére
Már ránézésre is fake... Hacsak nem elfelejtették a tesztelők, hogy ideje lenne már frissíteni az AMD drivert, mert még a tavalyi van fent.
Ugyan 12.6-al (4-el) is már a sima 7970 is a GTX680 előtt van, hacsak egy hajszálnyival is.
-
Angel1981
veterán
válasz
KillerKollar #5843 üzenetére
Bocs, de ez valahogy puszta ránézésre sem autentikus.
Mindazonáltal nem lesz világmegváltó a a GHz edition. -
p87
senior tag
válasz
Ne aggódj, abban biztos lehetsz, hogy gyorsabb lesz mint a gtx680, AMD most úgy variál ahogy akar, és biztos nem azt akarják, hogy lassabb legyen.
És úgy néz ki a 7990-es is gyorsabb lesz gtx690-nél ha az új gpu-kat kapják és márpedig azokat fogják.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
egy hivatalos AMD-s slide-ban szvsz tuti benne lenne a Dirt Showdown, mivel ott nagyon szignifikáns a Radeon előnye.
-
Löncsi
őstag
válasz
Ha AMD-s diagram lenne, akkor nem ilyen oszlopok lennének szvsz..
-
fatallerror
addikt
válasz
ezek kamu slide-ok, nem ilyen 1 amd-s... és szerintem a teljesítmény sem valós
-
válasz
KillerKollar #5834 üzenetére
asszem szükségtelen bármit hozzátennem...
#5835: ez így van. a GF100 és a GF110 is ilyen chipek voltak, aztán mégis milyen szépen teljesítettek. igaz, a 480-assal télen fűteni lehetett, de ebben a kategóriában ez belefér. viszont ment, mint az állat.
a GK104 módosítása nem biztos, hogy megoldás - ld. #5833. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #5839 üzenetére
Lesz olyan is. Majd kiderült mi lesz belőle.
Egy dual GPU-s kártya másképp működik. Nem olyan szégyen azoktól kikapni.
Nem hiszem, hogy gondolnak a konkurens sorozatra. Az mindig bonyolítja a fejlesztést, hogy jaj most mi lesz, ha ez meg ez jön. Egy mérnökcsoport a termékkel törődik, nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz ez meg az ellen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #5837 üzenetére
De, és nyilván drága lenne, de ha a szükség úgy hozza, akkor bele kell menni az árversenybe. Ezt nem a VGA-piacért kell megtenni, azért már nem éri meg küzdeni. A fontos az, hogy a CUDA életben maradjon PC-n, mire megjön a Maxwell APU.
A GTX 690 a legtöbb játékban nem fogható, de most ugye azokra a játékokra kell gondolni, ahol a rámennek a Compute-ra. Mondtam, hogy ha kevés ilyen lesz, akkor nem vészes a helyzet, de sok program mellett már a GTX 690 sebessége is visszaesik, így a GK110 megverheti.
GK110 van. Valszeg volt GK100, de lelőhették még korábban, nem érdemes ezzel foglalkozni.
A GK107 létezik. Ott a GT 640. Azon csak a GDDR5 memóriával lehet javítani, szóval ez így alakult. A Cape Verde túl erős.
Igen, az NV problémája, hogy a felsőbe kínálnak megoldásokat, de ahol nagyobb lehetnek az eladás oda annyira nem. Ez igazából a gyártókapacitásból eredhet. Ha nincs meg a kellő kapacitás, akkor felesleges kínálni 650-660-at, hogy csak úgy ki legyenek listázva a webáruházakban. -
válasz
KillerKollar #5828 üzenetére
én kérek elnézést - micsoda elvetemült ötlet, hogy csinálnak egy GPU-t, és kihoznak vele egy... (hatásszünet) videokártyát?!?!?!
#5829: miért nem hinnéd?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #5803 üzenetére
Igen. Az egyéni akciókról van szó. Nem hiszem, hogy 6-6 GB lenne rajta, egyelőre az is kérdéses, hogy van-e értelme a nem limitált számú 1000 dolláros VGA-knak.
(#5804) gbors: Hát, igen. Tehát nagyjából 600-700 dollár felett van az a határ, ahol a vásárlóbázis durván megritkul. Innentől kezdve viszont nem számít a pénz és előtérbe kerül az e-pénisz.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KillerKollar #5796 üzenetére
De ott van a HA!
Mi van ha nem akarnak beleférni a 300W-ba?! -
Angel1981
veterán
válasz
KillerKollar #5790 üzenetére
Szinte biztos, hogy lesz, csak erősebbre akarják a GTX690-nél, és emiatt még kicsit finomítják, ezért csúszik.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KillerKollar #5792 üzenetére
Engem annyira nem vonz egyik se.
Én már a Következő generációt várom. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
KillerKollar #5790 üzenetére
komolyan, egy világ omlik össze bennem
-
fatallerror
addikt
válasz
KillerKollar #5775 üzenetére
igen, ezekről beszéltem :] az az X2 végül is már be van jelentve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Xbox Series X|S
- Revolut
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged