- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
füles_ #27925 üzenetére
Igen, ez igaz, ez csak az ő elemzése, az ő következtetései
Ugyanakkor az elemzésből világosan kiderül, hogy a vega tervezésében egy cél játszott főszerepet: a fijivel kiderült szűk keresztmetszetek lebontása. Ennek részei:
1.) a geometria. Hiába mondta Abu, hogy amíg skálázódik egy architektúra, addig nem érdemes az órajelet emelni, vagyis hogy ha elkezded emelni az órajelet, az annak beismerése, hogy véget ért az architektúrád skálázódása. Valójában a GCN-nek csak a backendje skálázódott jól a shaderek számával, a frontend ,a geometria nem. Ugye a fix 4 shader engine és most már az is kiderült, hogy azért 4, mert a képernyőt 4 részre osztja. és nem skálázódott az órajellel sem. Ezt a versenyt a maxwellel az nvidia az órajellel nyerte meg.
2.) memória-sávszélesség. Nyilvánvalóvá vált, hogy a GDDR5-ből sávszélességet építeni magas fogyasztást eredményez, HBM-ből pedig drága. az elmozdulás a tile based rasterizáció irányába alacsonyabb sávszélességigényt eredményez pont úgy, ahogy a maxwell és pascal is, ami olcsóbbá teszi a kártyát, ami kevesebbet is fogyaszt.
3.) Órajel. Ide sorolom az órajelet is, amit a geometriánál említettem. A magasabb órajellel a rendszer skálázódása rugalmasabb tud lenni. Ha egy órajelciklus alatt kevesebb munkát is tud elvégezni, mert több futószalag dolgozik kisebb feladatokon, stb, a rendszer többi, a shader szám által nem befolyásolt részei pont annyival több munkát tudnak elvégezni, amennyivel magasabb az órajel.Láttuk, hogy a Fiji, 3/4-ig működő memóriarendszerrel mire képes a Doomban.
Ha a szűk keresztmetszeteket valóban sikerült a fentiek segítségével, akkor a vega általános teljesítménye elérheti az azt bázisul vett eredmény órajellel való felszorzását (1,6/1,05) -
Ren Hoek
veterán
válasz
füles_ #27912 üzenetére
Nekem is pont ez jutott eszembe... aztán az is, hogy a mégkorábbi early bird tesztek és demok már pont 4-5 hónapja jöttek ki. Akkor is kb 1070-1080 között volt.
Szerintem pontosan ezzel a szoftveres dologgal csúsznak ennyire, és/vagy nem igazán tudnak rajta sokat javítani. Biztosan nehéz dolguk van GCN5-el, ha ennyire átalakították.
+ kellene alá majd pár játék ami ki is használja a benne lévő extrákat úgy igazán. (Prey?)
(#27915) fules
: Mondjuk én már nem hiszek ezekben az extrém órajelekben... "Beast 480" rumor is jól megszopatott, emlékszem
Aztán még az 580 se ér a közelébe a "beast"-nek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
füles_ #27904 üzenetére
Timespy amúgy mennyire használja ki az újdonságokat? Lehet semennyire... Egy Doomban biztos jobban odapörköl, amivel demózták is.
Ez feltételezi, hogy a megjelenő játékokban lesz jó, amelyek kihasználják pl a gyors utakat. DX11-es játékokkal már úgysem játszik senki
Abu is ezt mondta, hogy a DX11-et már egyáltalán nem veszik figyelembe egy ilyen dizájn során.
Na majd meglátjuk... Ha megmozgatja picit a piacot felsőkategóriában (és nem 300 Watt-os szörnyként) már az is előrelépés.
-
Z10N
veterán
válasz
füles_ #27468 üzenetére
Es raadasul meg ez is:
"According to AMD website, this card will be available with 10 Compute Units (640 Stream Processors), although it may be only for system builders (OEM)."Kivancsi leszek milyen neven jon a fullos (555/550X).
Kesz vicc ez az also szegmens (540/550). Ahogy mondtam az 550 is csonkitott (LexaPro), mint anno a 460. Remelljuk ez is csak le van tiltva es majd jon hozza bios hack.
Tenyleg jobban jarsz, ha veszel egy 460-t es flasheled 560-ra.
"Csak 20 USD különbség van köztük, miközben a P12 pont a P21 fele."
Marmint P11. Ugy latszik azon tenyleg nem valtoztattak semmit ezert maradt a stepping. Nyugodtan lehet falshelni es driver gond sem lesz."Ezt 20 dollárral olcsóbban kellene adni, akkor jó vétel lenne."
Es meg az is sok erte. A kulfoldiek se adnanak erte $50-nal tobbet."In my country first 550 models cost roughly the same as 460 cards, and there is literally no reason to buy 550 instead of 460."
"This card is really a joke considering its performance and value. It's only 20$ cheaper than the much faster Rx 560."
A vegere mard a legnagyobb poen.
"It doesn’t get better when we switch to power consumption, which increases to 96.4 Watts under load, to give you some perspective, that’s almost half of RX 580 while being 4 times as slow."Szanalom az egesz.
-
sb
veterán
válasz
füles_ #27370 üzenetére
Inkább AMD párti vagyok, de ennek a védelemnek most tényleg semmi értelme kb. A +30W-ot ha nem onnan nézed, hogy mennyi extra, hanem, hogy mi az értelme akkor siralmas a kép. Relatíve igen nagy plussz a kártya TDP-hez képest és ennek ellenére lófütty extra teljesítmény.
-
Petykemano
veterán
válasz
füles_ #27375 üzenetére
Nem, ha nem egy évvel később jön, és ha a kártyák maradnak az eredeti tdp keretben és úgy hoznak némi pluszt, s mindeközben az ára is változatlan, a 470/480 kárytákat meg kivezetik.
Amit bemutattak, az nem érdemli meg a 5X0 elnevezést. Akkor érdemelte volna meg, ha a tiereket lejjebb csúsztatják. De itt most gyárilag tuningolt (magasabb teljesítmény jóval magasabb fogyasztással) kártyát adnak ugyanannyiért. Ezt névgeneráció-váltás nélkül is bevezethették volna.
Igazából ha ezek után a vegákat nem 5xx néven vezetik be, akkor adtak a szarnak egy pofont.
Még akkor se volt indokolt, ha most 590 néven bevezetnek valami polaris alapút. (Sok szó esett a dupla gpus kártyáról.) Mert az is lehetett volna 490/495.Persze érthető, fél éven belül nem lett kész és akkor úgy gondolták, ha már úgyis eltelt egy év, akkor ne 475/485 néven adjuk ki, hanem alapozzuk meg a következő generációt.
Szerintem mondjuk jobban mutatott volna, ha inkább az emergiahatékonyságra fordítják azt 2-3%-nyi keretet. Az nagyobb magabiztosságra utalt volna. Ez meg így izzadtságszagú. Még akkor is, ha ugyanezzel a tdp-ból egy Vega a legnagyobb pascalokat hagyná le. -
törölt tag
válasz
füles_ #27370 üzenetére
TPU anti-AMD ? Lol. Miben nyilvánul meg ? Mert a tesztjeiken biztos nem. Az meg, hogy nem nyalják az AMD seggét a híreikben marhára nem érdekes amíg korrektül tesztelnek. Vagy azt állítod hazudtak az 580 tesztben ?
Ja, nagyon szép grafikonok a teljes rendszer fogyasztására, csak tudod azért nézzük a fogyasztást a TPU tesztből mert ők azon kevesek egyike akik nem csak bedugnak egy AIO mérőműszert a konnektorba, hanem közvetlenül a VGA-t mérik le...
Amúgy meg tényleg semmi gond nem lenne, ha ezek a kártyák 4x5 néven jöttek volna, de egy generációváltásnak beállított fejlesztéstől jogosan várnak el az emberek többet.
-
törölt tag
válasz
füles_ #27366 üzenetére
Sokat esznek, a 1060 az ertem hogy egy szint, am tul kellene lepni mar a "beugro" kategorian, ha kijon a Vega akkor meglatjuk hogy fog kinezni az eloszlas, addig azt latom hogy sokkal tobbet esznek, nem mennek igazan sokkal jobban es arban sem remekelnek. Ezt igy nehez lesz eladni.
-
-
Z10N
veterán
válasz
füles_ #27322 üzenetére
Ha ez igy van akkor az XTR-tol nem 1500-t, hanem inkabb 1600-t varnek el 8+8pin kisosztassal. Foleg ha $300 lesz.
Ha az XTX 185W tdp-vel rendelkezik, akkor ugymond nem finomitottak semmit csak egy gyari oc-t alkalmaztak. Gondolom a 480 is bezebal ennyit 1400-on.
Az XL-t meg kar volt idekeverni, maradhatott volna P20Pro. A 20-ra emeles boven eleg indikator lett volna. Igy azt sugallja, hogy lesz meg P20Pro 570D 28cu-val.
Amire ra akartam mutatni, hogy hogyan fogod megkulonboztetni. Lesz flagelve stepping szintjen. A gpuz ki tudja-e majd olvasni vagy teljesen lutri lesz.
"Többségében az 580-asokba kerülnének, viszont menne némely 570-esekbe is"
Az XTX mamagaval vonja a 36cu-t. Szoval ketlem, hogy megveszik az XTX-t, aztan letiltanak 4cu-t. Ha ezt meglepnek es softmoddal vissza lehetne allitani, mint a 460-nal akkor az lenne a bestbuy."Nem értem, honnan tudják, hogy az RX550 cut-down P12-re épül?"
Lexa Pro"Ha tényleg arra, akkor az egészeket biztos megint elviszi az Apple."
Detto. Ezert irtam az 550PRO hasonlatot.Az eddigiek alapjan az 500-s szeria megint felemas lesz.
A 470-nel amugy mennyi a max oc, 1300-1350?
Tovabbra is hianyolok legalabb 1 sku-t a 32-16cu koze. Nagyon hianyzik az az 570D meg visszafogva is.
-
stratova
veterán
válasz
füles_ #27322 üzenetére
Más lapkából nem lehetne így CU-t tilatani. Mondjuk én nem teljesen értem, hova kell Apple-nek még egy P11-nél kisebb lapka, mivel eddig a 13-os MacBook pro Iris IGP-t kapott, de ők tudják.
Max azt tudnám elképzelni, hogy már javában reszelik az Intel CPU-s AMD GPU-s hibrid lapkát. -
Z10N
veterán
válasz
füles_ #27311 üzenetére
If you are after best performing Radeon RX 580 graphics card, grab XTR-based model, if you just want RX 580 on a budget, get XTX version instead. But how to distinguish one from the other? Well, unless the manufacturer specifically states it’s XTR, it may be hard to guess. Basically, any model going past 1400 MHz out of the box is likely XTR-based and there aren’t that many of those. In other words, Polaris 20 XTR is basically highest-binned chip designed for best performance. Some reviewers will be using XTR cards others will have XTX-based samples.
Remek
Lesz itt meg felreertes rendesen.
Mar csak azt kene tudni miert lesz XL az 570.
"whereas the RX 550 has cut-down Polaris 12" aka Lexa Pro.
Nevetseges, hogy megint eljatszak a 460 fiaskot. Ezekszerint a p12 10cu-s es nem 8. Ennek mi ertelme, ha az 560 megkapta a p11xt-t
Majd megint lesz 550PRO?
-
törölt tag
válasz
füles_ #27238 üzenetére
Jaj Füles de miért lett a Black Edition is ilyen bevérzett bagolyszemű ? Hiába a 1425 a garantált ha csúnya szegényke
HIS-t se vette senki az oroszlánnal hiába volt szupi kártya.
Remélem AMD-nél rádöbbentek arra a tényre ezzel a ventis reffel hogy jó volna ha egy erős REF-et adnának ki. Mert hiába a sok jó custom kártya az összes grafikon a csumi 480 reffel magyaráz.
Nézzétek meg a mostani PH cikkbe a ref 1080TI sok helyen megveri a MSI meg Asus példányt.
Aztán hiába vannak Black editionok mikor a ref ég bele mindenhova még akkor is ha azt utána a kutya se használja...mert a Blower a hajszárítóba való. -
Z10N
veterán
válasz
füles_ #27227 üzenetére
"Ha az 550-et 45 dollárért árulnák akkor azt szerintem 99% hogy veszteséggel tennék."
Most oszinten. Egy olyan kartya ami csak film nezesere, netezesre es elvetve gamingre hasznalhato mennyit er? $50-nal sohasem adnek erte tobbet es ezzel kulfoldon is igy vannak. Foleg az igp/apu korszakban. Hidd el meg tudjak oldani egy LP pcb-n, 4cm-s kerregovel es 1/2gb-tal, hogy gazdasagos legyen. Az 5450/6450-nel meg tudtak oldani."Egy Polaris 10-ért is nagyon kevés 125 dollár, hiába van visszavágva 24 CU-ra. Ennyire hibás P10-ek szerintem nem gyakran vannak."
Keves vagy nem keves valamivel ki kell tolteni a rest. A p11 lett sovany. Ha az LE csak Kinaban lenne kaphato meg ugy is jo lenne, mert ebbol tenyleg keves lehet. Viszont az 570D nagyon hiany termek. Ha volt ra kereslet 470D es WX5100 neven akkor mar ideje lenne, hogy megjelenjen a konzumer piacon is.Nezd meg az 560-t, az is elobb 460PRO es WX4100 formajaban jott ki. Szoval itt az ideje, hogy feltoltsek a hezagot, mivel egy evuk volt tartalekolni.
-
törölt tag
válasz
füles_ #27186 üzenetére
Visszaszámláló a Sapphire Nitróhoz
Már táncol is a Démon csaj -
-
törölt tag
válasz
füles_ #27152 üzenetére
Nezd csak
1. alja Ezen jól látszódik hogy 2 megy alulról és kettő felülről, vagyis ez a felezős trükk mint MSInél ahol a 6 tulajdonképpen 3. De azért mégiscsak 4 hőcső van a GPU alatt.2. teteje és a kettő felülről.
Teaser : Amúgy én nagyon csodálkozom hogy nem szivárgott még ki az a videó amit levetítettek Kínában és ahonnan a Vega képei származtak. Ez talán abból való.
-
-
guftabi96
addikt
válasz
füles_ #27127 üzenetére
Manapság már törvényszerű, hogy minden vga-nak rondának kell lennie?
Ez különösen ronda, de az utóbbi időben alig láttam tényleg szép kártyát, mindenhol túldizájnolt, csili-vili rgb-s cuccok jönnek. (Bár az 1080ti Palitok egész jól mutatnak.)(#27131) fules
Ez sokkal szebb, hiányoznak ezek a letisztult kártyák. -
-
törölt tag
válasz
füles_ #27127 üzenetére
Hogy mondjam finoman mint ős XFX-es
Ez megdizájnolt de nem annyira elegáns ...mint a BE.
Hosszra se látom 28 centinek inkább az RS 24 centije, a régi bagolyszem asszociációjú kártyákra emlékeztet és 2 slot széles... az hogy a hőcső miatt ki van vágva a hátlap sem túl elegáns húzás. kár hogy nem látunk hőcső nézetet, mert valamit láthatóan módosítottak. A STRIX szélesebbnek tűnik. -
-
törölt tag
válasz
füles_ #27065 üzenetére
Füles ezzel megdupláztad a google fordító éves Litván Magyar forgalmát
Hol máshol jelenne meg először mint a két milliós LitvániábanYany: Nem azt mondtam hogy baj csak vicces látvány, önmagában az MSI megoldásai szélesek és azért csendes pont a venti, tehát bizonyos előnye van a hosszú kártyákkal szemben de ez a széles kártya elég viccesen néz ki mint egy jóllakott napközis szendvicse akinek túlvezérelt nagymama kicsit túltolta az adagot
De hogy írjak értelmeset is itt gyűjtik a lap alján a 580 as példányokat -
stratova
veterán
válasz
füles_ #26975 üzenetére
2880 még kijönne 45 CU-ból (bár eleve ritka a páratlan számú, ilyen először majd Raven Ridge APU-nál lehet ahol állítólag lefoglalnak egy CU-t dedikáltan True Audio Next-re) de 1120 aligha.
Ha feltételezzük, hogy egy CU továbbra is 64 ALU-t takar. Érdekelne hogyan jöttek ki ezek az értékek.
-
távcsőves
senior tag
válasz
füles_ #26929 üzenetére
Igen. Valóban új 580-at vártam. (Egy kigyurt polaris alapon, több cu-val) Megfésült 480 =570 és így tovább. Persze igazad van, custom 580 biztosan gyorsabb lesz a ref580-nál, de 1070 szinthez 1500mhz talán alulról közelít. Egyszerűen messze van az 1070 a jelenlegi 480-hoz tuningal is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
füles_ #26933 üzenetére
Nem lesz ráírva a dobozra a VGA-n található memória. Két opció van terítéken. Vagy a memória-sávszélesség lesz ráírva a HBC leírásával, vagy egy effektív érték, ami azt jelzi, hogy az a memória, ami rákerült mennyinek számít a régi pazarló modellel (a 4 GB így 12 GB-nak számít átlagban, míg a 8 GB 24 GB-nak). Utóbbi mellett vannak a gyártók, mert ilyen effektív értékekkel már játszik például a memóriapiac is. A 8 GHz-nek írt GDDR5 a valóságban 2 GHz, de mégis 8 GHz van ráírva.
-
-
törölt tag
válasz
füles_ #26781 üzenetére
Hát ezt mondtuk, ezt nem hitte el senki, ráadásul ami érdekesebb az az hogy ugyanazon a kártyatipuson kérheti a gyártó single stacks vagy double stacks-os HBM2 memóriákkal, na ez az érdekes !
Az hogy lesz laptopba is hát istenem ez sejthető volt a térhiány miatt főleg... -
stratova
veterán
-
füles_
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
füles_ #26661 üzenetére
Mivel AVFS van benne, így nyugodtan ki lehet alapból is használni a tervezett dizájn képességeit.
A tartalékot nem azért hagyják benne a cégek, mert az olyan jó, hanem azért, mert AVFS hiányában muszáj worst case-re tervezni.
Az egy gyakorlati adat volt. 12 a max. De peak értékként úgysem ennyi lesz a gyakorlat.
-
Petykemano
veterán
válasz
füles_ #26181 üzenetére
Ha ezt meg tudják úgy csinálni, hogy a kimaradó tierekbe rebrandelik a korábbi generációkat némi ráncfelvarrással (mint a kevéssé sikeres 300-as széria), akkor jó lehet. A 14lpp-n pár évig még biztos lehet csiszolgatni.
A legutóbbi videocardz leak szerint a polaris11-et váltja a Vega11. Ami nekem fura, mert szerintem inkább a polarisok órajelét lejjebb tolva nagyobb hatékonyságra kéne törekedni és egy 320mm^2 lapkával fedni a területet, ami a polarisnak már sok, a Vega10-ből pedig túl sokat kéne vágni. Ehelyett a húzott polaris 10 jön abu szerint. Én meg rövidellem a p11 életciklusát. Ami alá meg a p12 jön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Total Commander
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged