Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Van egyébként több is
IBM szerverből vastag kétventisek. De isten ments hogy még egyszer azokat használni kelljen, 10k vagy 15k nem is tudom mennyi RPM, balesetveszélyes.
Első használatkor sok sok éve igencsak meglepetésként ért amikor 4db-ot bekötöttem és az asztalon hagytam, lerepültek úgy hogy a csatit is kitépték, na az kemény volt.
Totál fölösleges akkora hűtés. A korábbi Tesla M40 biosmoddal (húzva nem is kicsit) is bőven elég volt kettő P9-es olcsó vennti közepes fordulaton, nem is volt hangos és 70-80 fok körül ment a kártya.
Szóval kettő p8 lesz sorbakötve max fordulaton, szerintem elég lesz rá, max megtámogatom kívülről is plusz ventivel dual gpu tesztekig. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azt hittem, van otthon vmi 6-8cm vastag Delta a felszálláshoz.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szokásos kettő Arctic P8 vagy P9 venit sorba kötve a kellő nyomáshoz. Volt már ilyesmi kártyám nem is egy, már rutin megvan hozzá
. (Mi8, 9300x2, M40...)
Persze kezdetnek simán kartonpapírból vágott házban, aztán ha lesz hozzá 3d terv akkor nyomtatok valamit. Játékok alatt egy GPU-val nem lesz gond, de két GPU-nál háát meglátjuk elég-e a kettő venti. Mondjuk HBM2 nem melegszik/fogyaszt annyira mint a GDDR6 szóval arányaiban kevésbé lesz forró mint egy asztali RX5700-as egy gpu-t használva.
Jó lenne valami olyan megoldás amire eredetileg tervezték de nem találtam olyat házat hozzá, így marad a barkács sajnos. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hűteni mivel tervezed?
-
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Elképzelhetőnek tartod, hogy a 2-3 negyedéves undershipping által megállt áresés miatt nem fogyott úgy a készlet?
Bár számomra egyáltalán kérdéses, hogy az AMD esetén valóban a bennrekedt RDNA2 készletek miatt tolódott-e az új termékek piacra dobása.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg ilyen ütemben készült el az RDNA3 és az.RDNA2 árakat úgy pozícionálták, hogy a készlet eddigre biztosan kitartson és nagyjából most engedték el.
Mindenesetre most úgy tűnik, hogy Végülis az RDNA2-t ezen a $200-600 áron is lehet árulni.
-
PuMbA
titán
válasz
Petykemano
üzenetére
"Valahol azt hallottam, hogy 1080p annyira alacsony felbontás, hogy mai játékoknál már a médium textúrarészletesség felett a különbség észrevehetetlen."
Nem. Nyílt világú játékoknál nagy probléma a textúra és az eddigi kártyákon lévő kevés VRAM. Én a legmagasabb textúra beállításon is látok elmosódott textúrákat FullHD monitoron
Van hova fejlődni. -
Petykemano
veterán
válasz
DudeHUN
üzenetére
Áh, ugyan. Oda, ahol eddig elég volt 4GB, a 8 is bőven jó lesz.
Valahol azt hallottam, hogy 1080p annyira alacsony felbontás, hogy mai játékoknál már a médium textúrarészletesség felett a különbség észrevehetetlen.Szerintem is elsősorban $200-250 közé illene érkeznie.
De valószínűleg inkább magasabb, pl $249-299 lesz kezdetben. -
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
Csodalotos ez a generacio eddig

7900 XTX (7900 XT)
7900 XT (7800 XT)
7600 XTAzt vagom, hogy tele van a piac RDNA2-el, de nem most kellene ezen gondolkodni, hogy hogy adjuk el, hanem akkor kellett volna amikor vette volna a nep csak epp fentartottak az arat a hegyekben a banyaszat miatt

-
DudeHUN
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
8GB VRAM... sajnos ez már lassan 1080p-re sem lesz elég. Jó lenne nem ezen spórolnának, mert a Jedi Survival-ban már High-on is kifutnak a 8GB-os kártyák az eddigi beszámolók szerint :/ 1440P-n meg Epicen 18GB-os VRAM felhasználást jelentettek eddig a játéknál. Remélem megjelenésre ezen valamennyi faragva lesz.
~250 dolláron kellene maradniuk maximum vele. Különben DOA ez is... -
szivacs30
csendes tag
A múlt feltámadása jólárasítva https://www.emag.hu/amd-radeon-rx580-grafikus-kartya-8-gb-rx580cu/pd/D0CDW6MBM/
-
Petykemano
veterán
7600XT: május 24-25 [link]
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
> kevesebbet kéne fizetnie a konzol chipért, ami versenyelőnyhöz juttathatja.
> Közben viszont ugyanezért tulajdonképpen az AMD meg ellenérdekelt lehet.Az AMD valójában inkább "érdekelt" lehet, mintsem "ellenérdekelt", mivel a következő konzolgenerációnál és az új vevőknél minden apró részlet számít. Az lenne a kellemetlen, ha éppen ezen a téren buknának el.
A helyzetet inkább úgy lehet értelmezni, hogy a konkurencia jobb eredményt ért el ezen a területen, mivel az AMD kevesebb erőforrást, fejlesztőt és kutatót fordított erre a szegmensre.
Amikor ezek a többéves kutatások és fejlesztések elindultak, akkor az AMD-nek még nem állt rendelkezésre annyi pénz, mint manapság. -
HSM
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
"Van egy lila hajú lány is az egyik képen, ahol mindegyik upscaling sz@rul néz ki"
Éppen ez a baj az upscaling-ekkel, a hiányzó részleteket egyik sem tudja elővarázsolni... Egy egyszínű falon meg nyilván egyik sem fog rosszul teljesíteni.
#60980 Petykemano : Azért azt is meg kellene nézni, melyik eljárás mekkora erőforrásigényű. Épp a kézikonzol, stb miatt lehet más az ideális működése pl. az FSR-nek, mint a többinek (energiaigény a célzott hardvereken).
-
Yutani
nagyúr
-
Petykemano
veterán
Egyébként abból a szempontból különös, hogy a sok AMD hardverre építő kézikonzol valamint az asztali konzolok gyártói is mind érdekeltek lennének abban, hogy az általuk használt AMD hardveren is futó FSR jó legyen.
Persze lehet, hogy az együttműködést nehezíti, hogy nem közös előnyt szeretnének elérni, hanem minden vásárló saját maga számára látna előnyösnek egy jó felskálázót, mert akkor kevesebbet kéne fizetnie a konzol chipért, ami versenyelőnyhöz juttathatja. Közben viszont ugyanezért tulajdonképpen az AMD meg ellenérdekelt lehet. -
PuMbA
titán
Szegény AMD. Felskálázásban az utolsó helyre került. Az XeSS 1.1 minőségibb lett, mint az FSR 2.1. Mindig a fránya megvalósításon, végeredményen csúsznak el.
-
Petykemano
veterán
Szerintem a következő történik:
Egy 7800XT (70CU navi 31, 2.3Ghz) gyors fejszámolás alapján épp 66% számítási kapacitást nyújtana, mint a teljes navi31. 4db MCD is épp 66%-a a teljes kapacitásnak.
A TPU szerint ez a 66% a 7900XTX-hez képest épp oda tenné, ahol a 4070 tanyázik.
Persze nyilván itt akkor lehet mérlegelni, hogy az AMD be tudja-e ezt (Navi31 GCD + 4x MCD + ~200-220W board+hűtés) vállalni olcsóbban ($549) vagy inkább nem engedik le a frekvenciát, amivel magasabb teljesítményhez (+~10% jutnak, valamivel magasabb fogyasztással, mint a 4070, és ezt versenyeztetik $599-ért.Itt feltehetnénk a kérdést, hogy de hát ha az AMD-nek van kifejezetten kétharmad akkora GCD lapkája (Navi32), akkor miért nem azzal oldják meg a kétharmadakkora teljesítményt. Erre szerintem négy válasz lehetséges:
- a Navi32 még nincs kész
- a Navi32 60CU-val úgy lenne versenyképes a 4070-nel, ha jelentősen beletépnének a fogyasztásba, amit sem a 4070-nel szemben nem engedhetnek most meg, és a NAvi31 esetén láthatjuk, hogy nem is annyira alkalmas rá az architektúra, hovatovább...
- az is lehet, hogy kifejezetten visszafogott frekvenciával és TDP kerettel igyekeznek készülíteni az új SKU-kat, hogy sokat lehessen spórolni a boardon és a hűtésen.
- és végül az sem kizárt, hogy azért így történik, mert az AMD-nek lényegesen több Navi 31 GCD-je van, mint amennyit 7900XTX és 7900XT formájában el tud adni. -
válasz
szmörlock007
üzenetére
Áh dehogy .

-
válasz
szmörlock007
üzenetére
Hát kérdés a memória.
Ha a 7700 XT 12 GB rammal lesz és nem 128 bites buszon ,hanem 192, és alá akarnak árazni Nvidiának akkor azért a 350 dolláros MSRP ár necces lehet, ha pedig 399 dolláros az ár akkor meg kérdés a teljesítmény, azonos áron. -
Petykemano
veterán
"de összértékben, egyéb paramétereit/tulajdonságait figyelembevéve igenis felveszi a versenyt a hasonlóan árazott AMD kártyákkal."
Ez lehet, hogy így van.
De tartok tőle, hogy részben a kriptoőrület árrángató jelenségének tanulságai, és főleg az AMD már 1-2 generáció óta tartó az Nvidia által megszabott árszintvonalhoz igazodó piaci magatartása miatt, kizárólag a kompetitív összehasonlításból nem lehet a termék abszolút értékére nézve (value/$, A "megéri-e nekem megvenni?" kérdésre választ adó) megbízható konklúziókat levonni.Az elmúlt 2-3 év pont azt igazolja, hogy van létjogosultága nem a gyártók egymáshoz képesti árai, hanem egy-egy abszolút referenciapont alapján megítélni egy termék értékét.
Aki ma veszi meg a (2 éves) kártyát fele-kétharmad áron jut hozzá, mint mondjuk fél éve.
Persze ez a kifutó szériákkal meg szokott történni, de mondjuk egy éve még arról volt szó, hogy azok az árak, amiket ma látunk, már soha nem jönnek vissza. -
Yany
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
Én továbbra is fenntartom, hogy túl szűk látókörű pusztán teljesítmény alapján megítélni egy terméket. Egyetértek, a 4070 túl lassú az árához képest, de összértékben, egyéb paramétereit/tulajdonságait figyelembevéve igenis felveszi a versenyt a hasonlóan árazott AMD kártyákkal. Nem mindegyik jelent valós értéket, de a piacot nem csak észszerű tényezők mozgatják.
-
Petykemano
veterán
a kereslet-kínálat játszik, csak nem olyan rugalmasan, mint gondoltuk/reméltük.
Én nem mernék a 4070 megjelenéséhez kötni minden ármozgást. Leginkább azért, mert a 4070 fogadtatása nem kifejezetten jó, legjobb esetben is "meh". Persze az könnyen lehet, hogy egy újonnan megjelenő termék relatíve alacsony ára rántja magával a konkurens/előző generációs termékek árait is.
Ugyanakkor az általános vélekedés a 4070-ről még mindig az, hogy drága ahhoz képest, amilyen piaci környezetben amilyen teljesítménybeli előrelépést kínál. Erről persze én most nem szeretnék vitát nyitni ebben a topikban, ezt megítélni mindenkinek szíve joga, mindenesetre a beszámolók arról szóltak az Nvidia is túlbecsülte erre az "olcsó" kártyára való keresletet.
Mindebből a lényeg az, hogy a 4070 $599-os ára is mehet még lejjebb. Ha jól tudom valami $20-os rebate akció már volt is pár nappal a rajtot követően.
Pusztán a 3070 és 4060Ti megjelenésének (és árképzésének) abban viszont jelentős szerepe van, hogy az AMD gyakorlata az, hogy mindig megvárja, míg az Nvidia megteszi a téteket (termékbejelentés árral) és ahhoz igazodik. Tehát most hogy ezek megtörténtek vagy küszöbön vannak, most már tényleg várható, hogy az AMD sem fog tovább hezitálni.
-
Yany
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem simán kereslet-kínálat törvények diktálják az árakat (az általam már többször emlegetett nv-amd összejátszás mellett), sokkal inkább a 4070-es megjelenését látom árcsökkentő oknak. Annyi, hogy most már zöldet is kapsz "olcsón", ezért most már kénytelen csökkenteni a piros csapat is. Eddig főleg azért vehették, mert konkrétan nem is volt nv kártya odalent. Most van.
-
Petykemano
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Szépen csúsznak lefelé a Navi 23 árai.
Nekem az a véleményem, hogy ezek most már nem bennragadt kereskedői raktárkészletek, amiket még fél-1 éve rendeltek drágán és most áron alul próbálnak tőle megszabadulni. Azt esetleg elképzelhetőnek tartom, hogy mint lapka fel volt halmozva, de valószínűleg azért tud csökkenni az ára, mert mind az alkatrészek, mind a szállítás és megkockáztatom esetleg talán még a lapka ára szempontjából is "új", alacsonyabb költségből előállított termékek.A navi33 kisebb, olcsóbban előállítható lapka. Olyan sokkal viszont nem erősebb, mint a navi23.
Szerintem a navi23 jelenlegi árait tekintve sokkal drágábban nem is lehet adni, már egy $299-$349-os kezdőár is túlzás lenne a navi33 esetén. Figyelembe véve, hogy már közel $200 áron mennek a navi23-ak, vagy legalábbis hamarosan megközelítheti, szerintem $199-219 / $249 kezdő áron lenne az igazán jó deal. De valószínűbb, hogy $249 és $299 lesz az msrp, amit hivatalosan, a navi23 msrp áraihoz viszonyítva még mindig jelentős perf/$ növekménynek adhatnak el.Kepler azt is elmondta, hogy a Navi32 gyártási költsége valójában 20-25%-kal alacsonyabb is lehet a jelenleg $600 környékén árult Navi21-hez képest. Ez arra enged következtetni, hogy a Navi32-vel benézhetnek akár $500 alá is.
Én nem zárnám ki, hogy jönni fog egy 256bitre vágott Navi31 mondjuk $599-ért
a full Navi32 $499-ért
egy vágott Navi32 $399-ért.Ezek persze azok az árak, amiket én reálisnak tartanék.
Megintcsak el kell mondani, hogy ennél biztosab több lesz a kezdőár. -
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Ezèrt vàrom èn is a 7800xt T ami közel hozhatja az Rt T is a 4070 szintjèn raszterben meg 6950 xt felé tehàt jobb lehet, hiszen a 4070 nek a 7700 xt lesz ellenfele. Bàr engem annyira nem èrdekel az Rt egyelőre. Half Life Black Mesa is tudja minden csillog, tükröződik meg vibrâl stb pedig no Rt. S. Csak egy mod . Fanoktól. S a víz a tükrök a padló minden reflectionos meg csillog villog tükröződik. UE 5 meg lumenes is lesz az még szoftveres asszem, persze a hardveressel csak jobban megy majd Nvidian .
Az àr lesz a kèrdès. Szerintem a 8 GB os Nvidia S Amd új genes kàrtyâk buknak ha nem adják 100-150e körül. -
PuMbA
titán
-
paprobert
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Érdekes spekuláció Igortól.
Az Nvidiával is dolgozó partnerek, akik nincsenek elköteleződve az AMD irányába, inkább kivárnak a várható, kisebb kártyák megtervezésével.
Ők is látják, hogy a "középkategória" nem úgy fogy ahogy eltervezték, a bizonyos ár felett nem vásárló vevők kimozdíthatatlanok, elkerülhetetlenül árcsökkentésnek kellene jönnie.
Ha viszont nem fogynak a termékek ezen az áron, és árcsökkentésnek is kell jönnie (az AMD-től), akkor nagyon nagy kockázat a jelenleg tervezett árhoz passzoló hűtést és PCB dizájnt elkészíteni. -
Alogonomus
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
A 8 GB-os asztali 7600 valószínűleg ugyanúgy nem tudja majd komolyan felkavarni a jelenlegi helyzetet, ahogy a 4060 is lényegében csak egy takarékosabb 3070 lehet majd, vagy ahogy a 4070 is egy takarékosabb 3080 lett. Amíg a Navi33 erejét még a 6900 XT szintjére mondta Abu, addig komolyabb piacbefolyásoló hatása is lehetett volna a 7600-nak, de jelenleg egy 6700 és 6800 közé érkező 8 GB-os kártyának várom, ami az energiahatékonysága mellé a többi 8 GB-os kártya korlátozásait is magával hozza majd.
Ahogy Petykemano is fogalmaz, a 8 GB VRAM lassan kimegy a divatból. Az új 8 GB-os kártyáknak ettől még lehet piacuk, hiszen még az eddigi 8 GB-os világnézetet megtorpedózó, és ezért mostanában sokat ostorozott LOA és HL is elmegy 100 fps fölött 1080p medium beállítással, a régebbi játékok közül soknak pedig elég is 1080p ultra beállításhoz a 8 GB. A 7600 és 4060 fogadtatása ugyanúgy az árazáson fog múlni, ahogy az a 4070 esetén történt.
A 7800 XT viszont valahova a 3090 Ti és 6950 XT szintjére érkezhet majd 16 GB-tal, és a +4 GB egyértelműen ideálisabb 1440p kártyává teszi, mint a 4070 Ti. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Na igen.
Kiváncsi lennék, hogy vajon csupán egy hangos enthusiast rétegről lehet-e szó, akik valami olyasmi jóárasított és energiahatékony megoldást várnak, mint a 6800 volt, vagy inkább az lehet a magyarázata, hogy a Navi33 várhatóan 8GB VRAM-mal fog érkezni, ami kb "most megy ki a divatból". -
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Pont most olvastam. Alatta a fórumban mindenki a 7800XT-t várja, a 7600-ot kb. senki.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
-
Petykemano
veterán
Szerintem nincs hivatalos vagy biztos információ.
A Navi33 mobil implementációk szép lassan szivárognak, készülgetnek.
Ezen kívül a legvalószínűbb az, hogy Computexen lesz valami, vagy még a kínai 618 fesztivával jött még hírbe. Azt gondolnám, hogy legalább a desktop Navi33 rajtja meg fog történni akkortájt.
Szerintem az AMD termék kiadási kapacitása szűkös, ezért nem tudnak mindent egyszerre kiadni. Szerintem jól látszik, hogy 4-6 hetente tud megtörténni egy termék elindítása.
Az elmúlt 2 hónap során került kiadásra a Zen4X3D. A napokban egy Genoa-X fotó járta körbe a világot. Tehát lehet, hogy a destop verziók utána az azzal való foglalatoskodás zajlik épp. Talán ezt követően jöhetnek a GPU-k.
Szerintem a Phoenix készletet felvásárolták a kézikonzolosok, ezért késik és talán ezért kevéssé valószínű, hogy azt jelentenék be előbb.
Aztán persze lehet, hogy menet közben mégiscsak megtörténik a Phoenix és Navi33 forgácsokból készített desktop termékek bejelentése. -
D013
aktív tag
Rég jártam erre, van valami hír hogy mikor jön a Navi 3 lineup többi része? Lassan a teljes Nvidia 4000 széria kint van (legyen akármennyire gyászos).
-
Petykemano
veterán
7600S
Ez elég nájsz ahhoz képest hogy az ellenfél "For Nvidia" N5-ön készül, ez meg N6-on
Maga a lapka persze ~33%-kal nagyobb. És persze az is látszik, hogy ez a változat 90W fölé nem megy. (Nem érdemes)200mm2-es N6 lapkából kb 250 jó és 25 hibás lapka jön ki
146mm2-es N5 lapkából kb 375 jó és 25 hibás lapka jön ki.A jó lapkákkal számolva Lapkaköltség:
Navi33 N6:
$10000: $40
$9000: $36
$8000: $32
$7000: $28
$6000: $24AD107 N5-ön:
$17000: $45
$15000: $40
$13000: $35
$11000: $29
$9000: $24Természetesen nem tudom, hogy most pontosan mennyi egy wafer N6-on vagy N5-ön.
De valószínű, hogy N5-re még mindig nagyobb igény van, mint N6-ra, így az valószínű, hogy az N6 inkább a $5000-6000 táján lehet. AZ N5-ről nem bátorkodnék feltétlezni, de mivel épp az a mainstream node, azért talán még a visszaesett kereslet ellenére is kisebb a valószínűsége, hogy ott volt komolyabb zárcsökkentés.Mivel a fenti ábrán látható, hogy elvileg fogyasztási hátrányt sem szenved el, ezért vélhetően elég versenyképes terméket fog tudni összerakni.
-
S_x96x_S
addikt
Ryzen 9 7940HS iGPU korai tesztelése .. azért van még mit reszelni a drivereken ..
"In 3DMark the Radeon 780M GPU is 12% and 15% faster than 680M in 3DMark Fire Strike and Time Spy respectively. Do note that the 680M system was using faster LPDDR5 memory."
AMD Radeon 780M (RDNA3) iGPU Average gaming performance with CPU Limit at 80W
CSGO (1080p High): 130 FPS
GTA (1080p Very High): 81 FPS
Forza Horizon 5 (1080p High): 86 FPS
Fortnite (1080p Medium): 78 FPS
Doom Eternal (1080p Medium): 83 FPS
Horizon Zero Dawn (1080p Favor Performance): 69 FPS
Call of Duty Modern Warfare (1080p Recommended/FSR Perf.): 106 FPS
Cyberpunk 2077 (1080p Medium/Low Mix): ~70 FPS
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-780m-rdna3-igpu-has-been-tested-delivers-smooth-1080p-gaming
-
S_x96x_S
addikt
na végre .. valami hír ... Április 30;
AMD Ryzen 7040 Phoenix rumored to launch in late April, nearly 5 months after being announced"
The leaker also claims that the Ryzen 7 7840U, the 15W Phoenix, would launch on the 1st of May. It’s claimed it is very likely that all Phoenix APUs will launch within one week.
Interestingly, despite numerous leaks featuring the low-power Phoenix series, AMD has not officially confirmed the Ryzen 7040U SKU lineup yet. The company did mention that 15W Zen4 processors are coming, but thus far, AMD has been reluctant to share the specs.
As of now, we are aware of nine Phoenix SKUs featuring H, HS and U-series models. The series will be divided by the TDP and clocks.
However, the basic core-count and integrated RDNA3 GPU specs should remain similar."
akkor májusban jön a termékcunami .. -
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S
üzenetére
"Ott nyilvánvalóan valami probléma van .. "
Minden jel arra utal szvsz, hogy az RDNA3-al lehet(ett) valami gubanc.
Érthető lépés lenne, ha a Navi31-nél felmerült esetleges gondokat már kijavítsák a később érkező változatokban. Főleg, hogy pl. egy mainstream APU, vagy egy mainstream-ebb GPU (Navi32) sokkal szélesebb piaci réteghez jut el. Ezt erősíti, hogy február végén már csökkentett GPU-órajelek szerepeltek a specifikációban... [link] -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Akkor mondom máshogy.
Kevesebb lefoglalt mennyiség Q4-Q1-re = kevesebb termék a piacon.
És mivel már Q2-ben vagyunk, teljesen logikus, hogy a piaci hiány megjelenik.Azt sem mondtam, hogy nulla lenne, csak kevesebb, hiszen csökkentették az eredeti ,nagyobb mennyisége.
Egy autó hibáját sem lehet csak az üzemanyag hiányára visszavezetni"
Rossz példa. A példa úgy lenne helyes, hogy az Audi úgy döntött, kevesebb autót gyárt Q4-Q1-ben, ezért kevesebb autó került a márka kereskedésekhez, kevesebb Audi van a piacon. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
> Pedig egyszeru, tavaly mondtak le foglalt kapacitast
Ahogyan korábban jeleztem, számomra nem teljesen egyértelmű az ok-okozati összefüggés. A "kapacitáscsökkenés" önmagában nem magyarázza meg számomra a jelenlegi piaci hiányt.
Ráadásul a jelenlegi hiányból az sem következik, hogy most nulla lenne a kapacitás.
Egy autó hibáját sem lehet csak az üzemanyag hiányára visszavezetni, ahogyan egy számítógép működési problémája sem az áramszünetre vezethető csupán vissza.> Ez ilyen egyszeru, szimpla matek.
A matematika valóban egyszerű lehet,
de ha a dolgok nem függenek össze, akkor könnyen téves következtetésekre juthatunk.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
> Pedig egyszeru, tavaly mondtak le foglalt kapacitast ami Q4-Q1-re biztosan kihatott,
> ezt tudjuk, hiszen az AMD nyilatkozta.ebben eltér a véleményünk.
Félinformációk alapján nem lehet teljes képet kapni a helyzetről.Vegyük például a fogyókúrát:
ha valaki azt állítja, hogy az elmúlt évben X kilót fogyott,
ez még nem jelenti azt, hogy most már vékony. ( még ha azt is nyilatkozta )
Emellett nem szabad minden egészségügyi[céges] problémát
a súly[kapacítás] csökkenésre visszavezetni.a világ bonyolultabb ennél.
Ettől még lehet igazad ebben az esetben,
de a te magyarázatod mellett még 10 másik alternativa is lehet. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
> ha nem csökkentik a kapacitást,
ezt így nem értem ..
mert utólag már
minden ismeretlen az egyenletben ismert ..
és így könnyű okoskodni.az igazi kérdés, hogy
ott és akkor - az akkor elérhető információk alapján
milyen döntés volt racionális?
A Covid és az ukrán háború eléggé felforgatta az eddigi előrejelző mechanizmusokat
és nincs vége .. bármikor lehet valami újabb nem várt dolog.Még egy relative egyszerű építkezési projektet
is ritkán sikerül határidőre és költségkereten belül befejezni -
S_x96x_S
addikt
> Jelenleg semmilyen találgatás nem jött be a középkategóriás
> RDNA 3-mal kapcsolatban, szóval csak váratunk.
> Már most meg kellett volna jelennie, ...ha itt az ideális megjelenési ( ~ piacra kerülési) időre gondolsz ..
akkor az csúszik..De egyáltalán van valami hivatalos (publikus) vállalás?
A találgatás az itt nem nagyon számít.amúgy az RDNA3-as phoneix apu is csúszik.
és hivatalosan márciusban kellett volna jönnie
Ott nyilvánvalóan valami probléma van ..A tavalyi RDNA3 rajtnál a határidő betartása volt a fontos ..
és hogy a befektetőknek prezentálják, hogy itt minden flottabbul megy
mint pl. az Intelnél.
És ennek megvolt az ára .. a relative sok negatív review-vel.lehet, hogy most változtattak a stratégián
és valamit fixelnek - patchelnek ..Amúgy annyi mindenen megcsúszhat a projekt.
"""
Egy szög miatt a patkó elveszett.
A patkó miatt a ló elveszett.
A ló miatt a lovas elveszett.
A lovas miatt a csata elveszett.
A csata miatt az ország elveszett.
Máskor verd be jól a patkószeget!
""" -
PuMbA
titán
Már 780 dollár a 7900XT amcsiban
Csökkenjenek csak az árak, karácsonyra elég jó helyzetet várok. Talán még egy árverseny is beindulhat.S_x96x_S: Jelenleg semmilyen találgatás nem jött be a középkategóriás RDNA 3-mal kapcsolatban, szóval csak váratunk. Már most meg kellett volna jelennie, mert az RDNA 2 raktárkészletek kifogytak
-
S_x96x_S
addikt
> de az új generációs VGA-k nem fognak jönni, amíg le nem apad a készlet.
szerintem más oka is lehet ...
pl. mobil ryzen -es mini pc már jó egy ideje alig van .. lassan már úgy kell vadászni ..valami gyártási / ellátási lánc probléma lehet .. ami még mindig kísérti az AMD-t
-
S_x96x_S
addikt
( német mindfactory stat .. )
🔥 Graphics Cards Retail Sales Week 15 2023 (mf)
(RTX 4070 launch week)ℹ️ Units/share:
AMD: 2660 units, 58.98%, ASP: 559
Nvidia: 1830, 40.58%, ASP: 798
Intel: 20, 0.44%, ASP: 289ℹ️ Revenue/share:
AMD revenue: 1488180, 50.36%
NVIDIA: 1461225, 49.45%
Intel: 5782, 0.2%
https://twitter.com/TechEpiphany/status/1647231335575040000rangsor:
- RTX 4070
- RX 6600
- RX 6700 XT
- RX 7900 XT
- RX 6950 XT
- RX 6080
- RTX 4070 Ti. -
Busterftw
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy próbát megér, a manual driver listában Itt vannak a pro cuccok is.
-
Alogonomus
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Spamnak elvileg nem spam, hiszen a Steam alatt is megtalálható a Driver Fusion, és azon keresztül töltődik a cucc. Az már kérdés, hogy az ingyenes demo verzió mit enged letölteni.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy látva a konkurenciát, hozzácsapjanak 10CU-t, hogy versenyképesebb legyen. Már az első pletykáknál kicsit keveselltem a 60CU-t a beharangozott célokhoz.
Még így is bőven elég pici lenne a gazdaságos gyárthatósághoz. Inkább a csipletelés tűnik problémának, hiszen bonyolítja a gyártást, miközben kellően olcsó lett az 5n, hogy ebben a piaci környezetben túl sok haszna ne legyen. -
válasz
Alogonomus
üzenetére
Megpróbálok ott is kérni. Treexy-t megtaláltam de félek hogy spam.
Busterftw
Autodetect enterprise kártyákon nekem nem működött. Szerintem ezen sem fog de megnézem hátha javult valamit. -
Alogonomus
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A treexy-s oldalt gondolom megtaláltad a V520-as driverrel, de azon kívül látszólag csak az AWS-től lehet talán drivert kérni a kártyához, aztán talán nem bal lábbal keltek föl aznap.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Engedd rá az AMD auto-detect driver cuccát, az majd letölti ami kell valószínűleg.
-
Azt hiszem ez találgatásba fér bele mert nem egy átlagos kérdésem van.
Szóval érkezik hozzám egy V540-es kártya ami a V520 dupla gpu verziója (a v520 aktív hűtős változata az a BC-160 de 540-esből nem volt bányász kártya)
Az lenne a kérdésem hogy honnan vadásszak hozzá windows drivert? Mármint hivatalos oldalon nincs mivel nem is létezik a kártya. De abból kiindulhatok hogy a v520 drivere jó lehet de ahhoz sincs driver, a BC-160-ashoz sem találok ami furcsa mert az már kiadott kártya. Arra is gondoltam hogy biost cserélek rajta viszont a gond az hogy nem létezik asztali navi12 kártya ami windowsos. Megkérdezném az Amd supportot de szerintem elhajtanak a fenébe. Vagy eszközkezelőből erőltessem rá az RX5700 esetleg WX5700 driverét? (ram típusa nem egyezik, ez HBM2-es azok meg GDDR6-osok)
Cikket írnék belőle játékokkal tesztelve (kb egy gpu-val használva RX5700 szint lehet)
Ötletek? -
Alogonomus
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Az AMD is rendelkezik több hónapnyi nyersanyag készlettel, ahogy a többi gyártó is, és még csak nem is a háború kockázata miatt, hanem például egy újabb Evergreen-incidens kivédésére.
Ráadásul egy tajvani konfliktus szinte biztosan nem húzódna hónapokig, mert a tajvani gazdaság termékei sokkal fontosabbak a világgazdaság folyamatos működéséhez, mint az ukrán termékek. Amennyiben pedig Tajvan térségében mégis állóháború alakulna ki , akkor valószínűleg nem az elapadó TSMC szállítmányok miatt izgulnánk, hanem hogy egy újabb "vietnám" jött létre a fegyveres konfliktusban aktív szerepet vállaló USA&Co és Kína&Co részvételével, amiből sokkal nagyobb valószínűséggel alakulhatna ki nukleáris konfliktus, mint amennyi esély arra van Ukrajna kapcsán. -
-
Warren Buffett kiszált a TSMCből
Warren Buffett says the threat of war was a ‘consideration’ in his decision to dump the bulk of his $4 billion stake in chipmaker giant TSMC
Akkor AMDnak is befellegzett kb. -
Petykemano
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
60 helyett 70 CU-val megpaprikázva szerintem elég ütős lenne a Navi32.
-
Devid_81
félisten
AMD Radeon Pro W7900 & W7800 announced
W7800 32G az ott egy Nave 32 lenne?

Vagy egy nagyon vagott Navi 31?Petyke: visszamennyye'

Megeloztel par mp-el. -
Petykemano
veterán
Végül tényleg lett 256bites Navi31, vagy a Radeon PRO W7800 már Navi32?
[link]Igazán különös névválasztás lenne a W7800 egy vágott Navi31 kártyának, mégha a vágottság mértékének meg is felelne. Ha ez nem Navi32, akkor az vajon azt jelenti, hogy a Navi32-t elkaszálták volna?
Devid_81
-
GeryFlash
veterán
Azert az nem lenne egy nagy durranas, a 4070FE is 6800XT-6900XT kozotti teljesitmeny 600 dollaerert, RT-ben elottuk is, es ha meghuzod valszeg 6900XT koruli teljesitmenyt is kapsz. Szoval azert annal legyen mar jobb.
De tovabbra is allitom, hogy ki kene vezetni legalabb az 7900XT-t, mert nincs hova jojjon a Navi 32. -
IzI
senior tag
Legalább lenne valami pletyka.Mondjuk 6900xt teljesítmény,250w és 600$
és segítene a várakozásban
-
CabalX
aktív tag
A pletyka Júniusról szól, bár ha a 4070 után rövid időn belül nem lép semmit az AMD akkor ezt a szegmenst letartolja az Nvidia.
Azzal szemben csak az öregedő, nagyobb fogyasztású (bár több memóriával rendelkező) korábbi high-end kártyái vannak amiknek levitte az árát (RX6800 - RX6950).
Én is az RX7800-re, meg egy kis versenyre várnék...
-
IzI
senior tag
Azt mondjátok meg,mikor lesz navi 32?
-
GeryFlash
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Ha valos ez a problema amirol beszelnek es tudjak fixalni akkor szerintem okosabb lenne szep lassan kivezetni a jelenlegi ket Navi 31-es kartyat, kihozni 7950XT-t meg 7950XTX-et.
Mas kulonben tenyleg az lesz, hogy nem tudjak hova pozicionalni a Navi 32-t, mert vagy tul kozel lesz, vagy le kell fojtani, de annak meg mi ertelme.
350 dollaros Navi 33 realis, bar abban nem vagyok biztos h ez a leggyorsabb lesz. Nvidia arazasabol kiindulva naluk a legolcsobb kartya a 4060 lesz 450 dollar koruli aron. AMD-nel szerintem a vagott Navi 33 350, a nem vagott 400 dollar lesz. -
Petykemano
veterán
Kijött a 4070.
Ennek fényében talán érdemes újraszámolni, hogy mire lehet számítani. Hová érkezhet a Navi32 és Navi33.
mivel hogy ugye rossznyelvek szerint az AMD csupán arra vár, hogy az Nvidia kiadja a kártyáit és picivel aláárazzon - így maximalizálva a margóját.
Látható, hogy a az NV kártyák kb 20%-os teljesítménykülönbségre vannak egymástól.
Persze nyilván az 1440p-ben felállított rangsor egydimenziós.A 7900XT és a 7900XTX között viszont csupán 14%-os különbség van.
Mivel a 2/3 GPU erővel rendelkező Navi32-től azt várjuk, hogy némiképp javított verzió legyen, ezért azt gondolnám, hogy a vágatlan NAvi32 nem lesz távolabb a 7900XT-től, mint 15%. Egy ilyen esetben a kártya 140AFR-re érkezne
Ami mintegy 11%-kal nagyobb teljesítmény jelentene a 4070-hez képest. Egy ilyen esetben azt gondolnám, hogy az AMD is kb $600-ért adná ki a vágatlan Navi32-t. Azt gondolom, hogy ennél drágább nem lesz. És azt is gondolom, hogy ha a Navi32 egyfajta javított változat is, akkor sem engedheti meg magának az AMD, hogy az így nyert mozgásteret a teljesítmény növelésére fordítsa, mert a 4070 fogyasztása elég jó és azzal is versenyképesnek kell lenni. Ha a javítható probléma tényleg jelentős és elképesztően jól sikerült, akkor tudnám csak elképzelni, hogy 250W-os TDP-vel $650-os áron a 4070Ti-val versenyképes teljesítményt nyújtson, ugyanakkor ez megenné a vágott Navi31-et is.Szóval maradnék az alábbinál:
130AFR: $549 (200W)
135AFR: $579 (225W)
140AFR: $599 (250W)Egyébként mivel összességében kevesebb szilíciumterületet igényel, mint a Navi22 (!) ezért a kártya ilyen áron történő értékesítése még előnyösebb (megérősebb) lehet, mint a Navi21 változatokat árulni $500-600-ért.
A navi32 esetén a vágás (kihagyott MCD) a NAvi31-gyel szemben nem egy hatodot, hanem egy negyedet érintene. Persze nem kötelező a számolóegységeket is ebben az arányban vágni. Mindenesetre ez alapján arra lehet számítani, hogy talán valamivel komolyabb teljesítményvesztés éri, amit egyen-TDP mellett némileg kompenzálhatnak a frekvencia emelésével.
Kevesebb számolóegység, kevesebb memória, de magasabb frekvencia, egy alacsonyabb felbontásra való magasabbfokú alkalmassággal reklámozható.Az Nvidia 4060Ti az eddig tapasztalt 20%-os különbséggel számolva 105AFR-re jöhet. De azt gondolom, hogy $500-t csak 15%-os különbség mellett kérhetne el, tehát kb 110-nél. mivel 111AFR-t elérő 6800-at kapni $510-ért is. Az FPS ranglétrán lefelé haladva pedig a képen is látható függvény mentén a $4/FPS felé közelítve egyre kisebb értéknek kellene kijönnie.
$4.5-ral számolva 110-es AFR-rel jön ki a $500Ezek alapján a vágott navi 32 teljesítménye nem lehet nagyobb 120-nál, viszont a 4060Ti-t el kéne érnie. Ha az AMD az általam vélelmezett módon nagyobbat kénytelen vágni a Navi32-ből az 1/4 MCD elvétele miatt, akkor valószínű, hogy 110-115AFR-t fog elérni és azt az AMD $449-ért fogja tudni árulni.
Végül mivel manapság a prémiumot a legolcsóbb kártyákra kell fizetni, ezért a leggyorsabb Navi33 ez alapján legfeljebb $349-ért jöhet ki.
-
PuMbA
titán
Én megint azt látom, mint probléma, hogy mire az AMD kész lesz a megoldással és belerakják valós játékokba, már lesznek elég erős kártyák az NVIDIA megoldásához is mindkét gyártó oldalán, így nem fog akkorát durranni.
Cyberpunk 2077-ben az RTX3060 12GB-omon én 1080p DLSS Quality-ban játszok Ultra RT beállításokkal, amivel 40-50fps-t kapok és a Path tracing-et bekapcsolva is megvan a 25fps. Egy előző generációs, alsó-közép kategóriás kártyán! 1-2 generáció múlva ez vígan el fog futni ez egy közép kategóriás kártyán is 60 fps-sel

-
-
paprobert
őstag
Tudsz ilyenre példát?
Lassú játékmenet példa: 3rd person sztori alapú játékok. pl Cyberpunk, GTA és társai.
De ide tartozik bármilyen játék, ami Geforce Now-on használható kategóriába esik. Az a játék, ami GF Now latencyjével elviselhető, ahhoz képest a DLSS3 meg se kottyan, vagyis széles a paletta.CPU limites példa: MS Flight Simulator. Illetve egyre több érkező, PS5-XSX only játék ebbe a kategóriába kerül.
Bármilyen játék, amikor megkerülhetetlen CPU limited van, vagy régi platformon ragadtál.Soha nem kapcsolod be:
-50-es képkockaszám alatti tartományban
-multiplayer / kompetitív játékban.#60891 Abu85
Én egyedül attól tartok, hogy univerzális, frame buffer alapú bűvészkedés lesz az AMD verziója, azaz egy átlagos TV smoothness filter. De ne legyen igazam. -
HSM
félisten
válasz
DudeHUN
üzenetére
Engem különösebben sosem zavart, ha mondjuk csak 60-100FPS-el ment a 144Hz monitorom, annyira pedig főleg nem, hogy extra késleltetést és képhibákat is bevállaljak miatta. De akkor úgy tűnik, vannak akiknek van erre igénye így is.

#60905 PuMbA : Hű, de boldog lennék, ha a gyors, gamer 144Hz IPS monitorom csak a közelében lenne a 120Hz AMOLED-nek a mozgáskövető képességéhez, ami a telefonomban van...
A mai átlag monitortechnológiáknál az a gond, hiába gyors, hiába 120 vagy 240Hz, keni a képet mozgásnál akárhány FPS-el hajtod. -
PuMbA
titán
válasz
DudeHUN
üzenetére
Én is ebben látom a dolgot, amiért megérheti. 60 és 120 fps között mozgásfelbontásban nagy a különbség egy sample and hold alapú kijelzőn (azaz mindenen, ami nem CRT vagy plazma). Elég a PH-n is görgetnem lefele közepes sebességgel és 120Hz-re állítva a monitort el tudom olvasni a szöveg részleteket, szavakat, míg 60Hz-en elmosódott és nem tudom. 60 fps szuper folyamatos és éles CRT-n.....ha LCD-n, OLED-en akarod megkapni ugyanazt, mint egy mondjuk 100Hz-es CRT-n, akkor kell vagy 300-500 fps.
-
HSM
félisten
Azt nem mondtam, hogy a minimális potenciális VRAM igény csökkentésnek nem lesz borzalmas ára más tekintetben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezért nem vennék ilyen kártyát ennyi pénzért. Összehasonlíthatatlanul jobb ajánlat a 7900XT 20GB-al. De minimum 16GB-ot elvárnék 2023-ban, 1000$/€ magasságában.
A több, mint két éve megjelent 6800XT-re is tudtak már 16GB-ot rakni, 650$ MSRP-vel.#60884 b.: "Az RT részegységek részben tehermentesítik a shader hardverelemeket, nem helyettesítik azokat, innen ered a sebesség előny."
Captain Obvious...
És innen ered a nagy hátrányuk is, hogy rugalmatlanok, nem tudsz hatékonyabb működést elérni okos szoftveres megoldásokkal, mert kötött a hardver. Ha pedig mégis, akkor elveszik a kötött célhardver előnye, mert általános algoritmusokban nem tudod kihasználni.#60885 Abu85 : Láttam, elég durva.

#60889 paprobert : Tudsz ilyenre példát? Engem a lassú játékmenetekben nem nagyon zavar a 30 FPS, de a megnőtt input lag ilyenekben is szörnyű. Ráadásul az esetleges képi hibák is sokkal látványosabbak, ha kevés az FPS. Szvsz sokkal jobb megoldás erre egy LFC vagy újabban FreeSync Premium címkéjű monitor, ami szépen, képhibák nélkül simítja le a megjelenítést. Én ilyenen játszom pl. Witcher 3-at, nagyjából 25-40 FPS kimaxolva RT-vel a 6800XT-men valós 1188P-n, és 30 felett már teljesen jó a képi élmény, 25-30 között elmegy, egyedül Radeon anti-lag kellett rá a körülményekhez képest jó input laghoz. De eszembe nem jutna DLSS2-3-al játszani, a DLSS2 minősége nem tetszett (és az FSR2-é sem), a DLSS3 növelt input lagja pedig elrontaná az egészet, pedig nem egy gyors játék egy pörgős FPS-hez képest.
#60896 Abu85: "egy már kész képkockát csak azért nem kiküldeni a kijelzőre, hogy előbb generálj elé egy kevésbé friss, ráadásul potenciális képi hibákkal tarkított képkockát, a mélypont a rossz ötletek tárházában"
Óriási +1.
"Nem az a durva, hogy van ilyen, hanem az, hogy ezt el is lehet adni..."
+1 erre is.
Én egyébként a hagyományos DLSS/FSR-el is így vagyok PC-n, beállítok magas felbontást, hogy aztán alacsonyabb felbontásból összetákolt képet nézzem? 
Amíg nem volt ez marketingelve érdekes módon (és helyesen
) senkinek eszébe nem jutott volna használni, pedig volt pár játék resolution scale-el, és driverből is lehetett eddig is GPU-s méretezést kérni alacsonyabb felbontáshoz.#60898 DudeHUN : Ez itt baj, 60FPS felett már folyamatos a kép enélkül is, akkor meg minek kapcsolnád be? Hogy generáljon be pár tökéletlen képkockát is a valódiak közé?

-
Raggie
őstag
Jaaa, értem. Tehát legalább +1 valós frame-nyi késleltetés mindenképpen rájön pluszban(valamint még az a kevés amennyi alatt kiszámolja a "hamis" frame-et).
OK, köszi az infót.
Ebben az esetben értem mi Abu gondja az eljárással.Én azt hittem, hogy előre generálja prediktív funkciókkal meg a mozgásvektorok elemzésével a "hamis" frame-et vagy valami hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
IBM szerverből vastag kétventisek. De isten ments hogy még egyszer azokat használni kelljen, 10k vagy 15k nem is tudom mennyi RPM, balesetveszélyes.