- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
miresz #32048 üzenetére
1.3V / 4Ghz azert szokott menni.
"Valamit szerintem nem jól, vagy nem jó helyen állítok. "
abban sajnos, hogy hol kell allitani nemtudok segiteni, Giga lap bar volt mar koreimben, de nem volt ra sem ido sem igeny a tuningkepessegek
kivesezesere, bizakodjunk, hogy HSM tud valamit, amit en nem -
HSM
félisten
válasz
miresz #32042 üzenetére
A tweaker főmenüben. [link]
Szorzót és alul a feszeket állítottam be kézzel, ez kb. a minimál konfiguráció, amivel indul.
Fix a fesz így, az órajel passz, RM szerint állítja, HWiNFO szerint fix. Magokat a C-states áramtalanítja, szóval a fogyasztás teljesen normális. Részletesen ki is mértem: [link] .#32044 miresz : "Ez egy 65w-os processzor. "
Ez a kedvencem... A 65W-os processzor itt akár 88W fogyasztást jelent. -
-
HSM
félisten
válasz
miresz #32039 üzenetére
"A Ryzent nem lehet a régi hagyományos módszerrel húzni..."
Miért ne lehetne? Én pl. úgy használom. Most éppen 4Ghz, fix 1,082V.
Viszont az adatlapodon lévő lap nem tudom, tud-e fix feszen bootolni. Mondjuk ha nem, még Ryzen Masterből is kaphat egy fix beállítást win alól, de azzal nincs tapasztalatom, azzal csak tesztelni szoktam. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
miresz #32026 üzenetére
felulrol tiszta NCC 1701A
ranezersre ez a hutes keves ide, bar a proci 65W -s.
a turbot elvileg a boost clock override tolja meg, emlitettem, teszt alatt hwinfonal az effective clock -ot nezd.
esetleg Ryzen masterrel lesheted, melyik limitbe fut bele, ami miatt nem megy feljebb.
valahol kell lennie "cpu multiplier" vagy hasonlo opcionak, azzal elvileg ha atbillented "auto" allasbol mittomen 40x -re, kikapcsolsz mindenfele boostot, es allcore annyi lesz a freki. ( 40x100 = 4Ghz ) -
hokuszpk
nagyúr
válasz
miresz #32024 üzenetére
mivel monitorozod ? ja es milyen terheles alatt ?
hwinfonal az "effective clock" -ot erdemes nezni, ha az nem eri el a core(0|1|2...) clock erteket, akkor nagyon nem is fog feljebbmenni.
// viszont ennek ellenere is tud benchekben jobb szamokat hozni... //
itt a hutestol azaz a cpu homersekletetol is erosen fugg a boost, szoval mivel hutod ?**** ja ezt mar emlitettem
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
miresz #32021 üzenetére
namegint egy hátizé. nehézügy, mert tobbvaltozos a dolog.
a Fabric frequency and dividers akkor jatszik, ha a ramot 3600 fole tolod.
addig ugyis 1:1 utana kell allitgatni, ha birja, akkor 1:1 egyebkent meg 1:2.PBO limits menpontot elsokorben autorol tedd "motherboard" -ra, ha van olyan; az tudja mit bir a deszka.
olvasnivalo.
scalar 2x vagy 4x, leggyakrabban ezek adnak jo teljesitmenyt.
cpu boost clock override 200Mhz, aztan ha fagy, akkor lefele, ha meg vígan megy, akkor felfele lehet vele elmozdulni. ( már ha engedi a lap a 200+ -t. ) -
hokuszpk
nagyúr
válasz
miresz #30387 üzenetére
". Jelenleg az jött le, hogy az SMT-nek DX12 és VULKAN alatt van minimális előnye,de DX11-ben inkább hátrány. "
ezt ABU kb. akkor megirta -- a "tobbszalas parancsgeneralas miatt lesz ez jobb" jelszoval -- amikor még se DX12 se Vulkan nemvolt, es az AMD kezdte a Mantlet nyomni.
-
HSM
félisten
válasz
miresz #30418 üzenetére
"Nekem ebből az jön le,hogy DX11 alatt semmit sem hoz az SMT,de modernebb API-k alatt is minimálisat."
Hibás következtetés. Amit mérsz, azt mondja meg, maga az API hány rajzolási parancsot tud elküldeni a VGA-nak. Modern API-kon ezt a limitet a játékok meg sem közelítik. Viszont ez a teszt SEMMIT nem mond arról, mennyi számítási kapacitása van az adott CPU kiszámolni pl. a fizikát, objektumok helyzetét, AI-t és egyéb olyan apróságokat, amikre szükség van egy valós játékban. Ettől függetlenül persze erősen játékfüggő, hány magot tud kezelni, és nyer-e az SMT-n bármit is. -
BerserkGuts
addikt
válasz
miresz #30387 üzenetére
de az egészet kenheted a hajadra mert minden játék más és más az már programozástól függ ráadásul az egész mi? pontok
A játékokban nem pontoznak hanem fps van+és abból se mind1 mit nézünk mert az átlag nem sokra elég főleg amikor cpu-t elemzel.
Lehet két cpu-t nézegetel ugyan az az átlag fps max 10fps eltérés van és rosszul levonod a következtetést teljesen egyforma pedig nem mert lehet eltérés egyiknél ugrál fel le a képkocka szám a másik tartja fixen egyik laggol másik nem.
-
válasz
miresz #30387 üzenetére
Ertelek. Vagyis megse.
Mivel nem szabad 2 kulonbozo kartyaval keszult tesztet osszehasonlitani, te most azt kerted futassanak mar neked 3100 es 3300xel is. Csakhogy arra, hogy egyforma GPU legyen ezen procik mellett, eleg kicsi esely van, szerintem...
En ilyenkor youtubeon szoktam videokat keresni. Nagyon jol megszerkesztett videokat lehet talalni, ahol egymas mellett van pl az smt on es off beallitas, profi overlay-yel...
-
sutyi^
senior tag
válasz
miresz #30358 üzenetére
Parancsolj: https://www.3dmark.com/3dm/54226952
Bár hogy mi az alap órajel relatív, mert ha csak nem valami durva all-core AVX-et tolok akkor 4.150-4.200MHz között van az órajel általában.
-
zitrone88
aktív tag
válasz
miresz #29805 üzenetére
[kép]
Megéri az OC, olvastam, hogy nem boldogulsz az uefivel, sajnos abban nem biztos, hogy tudok segíteni, nekem B550 Tomahawk van, az én eredményem úgy jött ki, hogy ramot is finomhangoltam hozzá, szóval sokmindent kéne elmondanom, de, ha gondolod, írj rám, merre jársz a procedúrában, aztán megpróbálok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged