- Google Pixel topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
válasz
eddhunter #31423 üzenetére
Nem meglepő, AVX 2.0 stabillá tenni az OC_t nehéz. Intelnél van egy trükk, ha ezt érzékeli agép akkor offset -100/200 MHz állít be, ha kéred. AMD nem tudja.
igazából nem 100%-on megy hanem 130%. igy garantáltan +15 fok hőt ad hozzá.
ha blenderrel dolgozol akkor fontos lehet, mert az is AVX-es program.Két dolgot tehetsz, mész 25Hz-enként le, ahol hibát ír (CCX előnye). vagy elkezdesz feszt emelni kis lépésekben.
-
Bossp
addikt
válasz
eddhunter #31423 üzenetére
Szerintem felesleges Prime-al gyilkolni annal ugy is sokkal lentebb van a fesz mint barmilyen mas felhasznalasnal :D. Bar most en is duhomben prime rdy-re allitottam mert itt nagyon leszoltak :D. Erdekes amugy nalam nem dobott hibakat hanem ujraindult a gep az gaz? 🙈
-
fairi
őstag
válasz
eddhunter #31366 üzenetére
CB23 messze nem gyilkos.
Leggyilkosab stress tesztek AVX2 alapúak (Advanced Vector Extensions).
Való ÉLETBEN Blender és pár játék használja.
AVX stabilitást y-cruncher és legújabb prime95 teszteli (small FFT)."Platinum minősítést" állítsd be amit ajánl és menjen egy stress teszt.
-
eddhunter
tag
válasz
eddhunter #30633 üzenetére
Azóta próbálom finomhangolni a cpu-t, mikor időm engedi az itteni tanácsokból szemezgetve.
Amit sikerült elérnem: ccd0:4400Mhz, ccd1:4300 Vcore: fix 1,2625, PBO: off, core performance boost: off, c state: off, CPPC: enabled, cppc prefered cores: enabled minden más alapon, RAM is 2133-on megy most még.
Ez most így stabilnak tűnik, CB23 lemegy 12x, 77-78C körül van a hőmérséklet, cca. 100A, 142W.
Ezután lefuttattam a CTR 1.1 beta7 diagnosztikát és Platinum minősítést adott 4575 ajánlott órajellel 1,25V mellett, undervolt 4425Mhz 1150mV.
Most akkor rosszul állítok be valamit, vagy a CTR értékelt rosszul? Vagy rosszul látom, hogy az értékeim messze vannak a platinumtól? -
jeni
félisten
válasz
eddhunter #30633 üzenetére
az a körkörös karc az ide oda tologatásnál,forgatás alatt keletkezik.
most lefuttatva Cinebench 23 multi 17000 pont
Mugen 5 hűtővel 75 fok 100% terhelés alatt
nálam is van karc de nem annyi és nem körkörösen.
a Dark Rock 3 Pro sem volt annyi rajta.
a Dark 4-t políroztassad fel, a CPU esetében ugrana a garancia. -
-
zitrone88
aktív tag
válasz
eddhunter #30098 üzenetére
A dram calculator értékeit ne egyszerre írd be, hanem add meg a feszt, meg egykét hasonló beállítást, hogy meg legyen mindennek ágyazva, aminél nem akarsz fekjebb menni, újraindítás, aztán kezdd el bepötyögni az időzítéseket, 3-5ösével, újraindítás, windows bootot is meg szoktam várni, ott elhasal hamar, ha valami nem kerek. Aztán, ha crashel, visszaveszed azt a 3-5 beállítást, és mész egyesével, amelyik crashel, eggyel feljebb veszed. Nekem 2 ilyen beállítás volt, amit a dram calculator dobott, de crashelt miatta, az egyik, hogy a gear downt az istenért nem tudtam kikapcsolni, mert nem bootolt úgy, a másik egy időzítés, ott egyet kellett feljebb pöccintenem, és ment is.
-
jeni
félisten
válasz
eddhunter #30080 üzenetére
Hinyx chipes? CMW32GX4M2C3200C16
MSi B550 Gaming Egde
és használják ezzel a lappal és ezzel a memória KIT-el.
az alaplapi QVL listában szerepel a ramod.
tehát a gyártó garantálja,hogy abban menjen. Így nem marad más,hogy a memória KIT hibás esetleg az alaplapoddal van a gond. a proci nem tudom,hogy tud-e ilyen okból hibázni?
BIOS frissítés meg volt?
a Corsair oldalon szerepel a Ryzen jelölés (SKU-val kell kezdeni a keresőben)
SKU CMW32GX4M2C3200C16Nálam pár napig volt az alábbi ramok a MSi X570 Unify lapban használva,3900X procival.
CMW32GX4M1Z3600C18 (ez is benne van a Msi B550 Gaming Edge lap teszteltek közt)
két darabot mert nem KIT-ben adták párban lett véve,és így is olcsóbb volt a többihez mértem.
viszont 10000% teljesen egyformák.
egy hátránya van a dolognak!
ha az egyik elromlik akkor cserélik az nem gond, csak az egyiket mert nem KIT csomag,és ha nem gyártják többé akkor nem garantált,hogy pont ugyan olyat ugyan azzal a chippel adják.10 órán keresztül Memtest+86 5,41b verzióval Micron Rev-B chippel mivel ha megnézzed a sorok közt van Z betű ami az AMD-hez van optimalizálva.
XMP 1db profil dobott fel a 3600-t,arra beállítva.
pluszként a saját Windows 10 mem tesztel másfél órát ment.
egyetlen hiba sem jött elő.
amiért nem tartottam meg,hogy a Dark Pro 3 mellett nem fér rendesen mert magasított ez a Corsair LED-el együtt a 2 (itt már hozzáért volna a hűtőtesthez) és a 4 slotban.
alatta meg pláne ,oda csak a Predator mehetett.
2 megoldás volt:
1.alacsony profilú memória KIT vétele helyette
2.marad a Corsair és hűtő csere lett volna még 20-33000Ft ráfordítással.
inkább 2 napon belül vissza vittem mert a +32000Ft (esetleges hűtő csere) és nem KIT-ként volt megvéve,paráztam,hogy később ha elromlik az egyik, meg lettem volna lőve,hogy nem kapok ugyan olyat csak a pénzt adták volna vissza.ha vissza tudod vinni akkor vedd helyette az Aquacomp boltban van még ha nem zavar a két doboz tuti egyforma Corsair ramok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
eddhunter #30082 üzenetére
Jah, oke, az ugy mas, es nem normalis, mert a 3200MHz az nem egy olyan ertek, amitol a kardjaba kellene dolnie, meg 4 ranknal sem. XMP 2 -vel ugye a subtimingok is allitva vannak, lehet, hogy nem birja. SOC, VDDP, VDDG mennyin van? Memoria feszultsegnek mennyit allit be?
Eloszor nezd meg, hogy XMP nelkul stabil e. Ha igen, akkor hagyd a fenebe az XMP -t, kezd el kezzel beloni a fo timingokat es a szukseges feszultseg ertekeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Temu
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest