- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hfeco01
tag
válasz
ricsivagyok0 #25715 üzenetére
Milyen merevlemezek vannak a gépben és hány darab? Már csak azért kérdezem mert hasonló problémám volt nekem is. Néha két-három napig is elment, de volt amikor egy óra alatt háromszor is eldobta magát. Én már mindent kipróbáltam. Ram, táp, proci és videókártya csere is megvolt (mármint kölcsönkértem), mégis rossz volt. Már intéztem az alplap cserét mikor kiderült hogy minden hardver jó, csak túl sok meghajtó volt ráakasztva. Lekapcsoltam a két külső mervlemezt, azóta szuper minden. Mondjuk nálam rajta volt egy Samsung 960 EVO, egy Samsung 830-as SSD három HDD és két külső mervlemez. Lehet hogy nálad nincs ennyi cucc de egy próbát megér. Ráadásul beszéltem egy szerelővel aki 3 hétig kínlódott egy Ryzen-es géppel. Külön-külöm minden jó volt de együtt nem ment.Leállt, újraindult stb. Ott meg valami fájlrendszer hiba volt. Viszont mivel nekem nem ilyen alaplapom van, akinek ilyen van biztos hogy több tapasztalata van vele és lehet hogy tényleg a lap a hibás.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
alaplap lesz, ezzel a tipussal sokaknak volt problemaja, a 3200/cl16 Corsair meg jo szokik lenni.
ha xmp profillal megy a memoria, esetleg probald meg visszavenni 3066 -ra. -
simo9555
tag
válasz
Szia!
Már sokszor le lett írva, sajnos az az alaplap hibás. Idővel tönkre megy, fagyást okoz. Cseréld a lapot, és a problémád megszűnik. Ugyanilyen lapom volt, ugyan ezzel a problémával.
-
apa111
aktív tag
válasz
ricsivagyok0 #25725 üzenetére
Szia!
Semmi baj a memóriával főleg a 3200mhz-l ,szerintem a csak el nézte ,mert a 3000 mhz-l voltak problémák . -
subaruwrc
félisten
válasz
ricsivagyok0 #25725 üzenetére
egy az hogy 3200mhz-esek amit cpu függő hogy tud-e a rendszer stabilan ( 2667 a garantált ) másrészt a vengeance lpx modulok elég nyűgösek ryzen rendszeren.
-
subaruwrc
félisten
válasz
vengeance lpx meg még 3200mhz is ...
2667-en próbálkozzál és ne vengeance lpx ver 5.20-as ramokkal
az ab350m pro 4 asrock közül meg sok a szar
-
Ragnar_
addikt
válasz
Táp esetleg ? Bár az AM4+1050Ti nem fogyaszt nagyon sokat, de újraindulásokat okozhat akár táphiba is. Minimális procifesz feszemelés, XFR kikapcsolása, hőfok értékek (bár ha idleben böngészéskor is újraindul akkor nem valószínű, hogy a hővédelem). Aztán lehet, hogy tényleg Proci, vagy alaplap hiba lesz. Esetleg a procit kivenni visszatenni a slotba, van akinél az oldotta meg a problémát (nekem egyszer azért nem indult a gépem, mert a ház főkapcsolója elromlott, de csavarhúzóval rövidrezárva indult, és kb. az utolsó hibalehetőség volt amire gondoltam) nekem nem volt még olyan, hogy háttértár miatt fagyott volna a gép, de ha van rá lehetőség érdemes lehet azt is megnézni mielőtt garoztatnád.
-
válasz
A lapot vissza kell vinned, mert hibás. Volt már itt róla szó. Az M-es lapok nem jók.
-
Leon77
őstag
válasz
ricsivagyok0 #22685 üzenetére
Ha rám hallgatsz akkor irány fel a legfrissebb bios.
Után a lapod tunning részénél kiválasztod a ramod frekijének megfelelő profit. Nálam aida memory stress teszten10 másodperc alatt elhasal a ram, ha nem stabil.
Ha nem stabil, akkor biosban egy lépcsőt le.
Cpu... ez attól függ, mit akarsz, az x-es proci (ahogy néztem különösen az 1600-as) 2 magra igen becsületes turbót tesz, ha kell a kakó, szóval lehet elég lesz neked ez alapon is.
Ha nem, akkor fix szorzó, fix vcore fesz, de ez már múlik a kockán, meg azon is, hogy mivel hűtöd. Aztán ott van még az llc (load line calibration) is, ami értéktől függően tartja tű stabilan a cpu max, vcor-et, minél magasabb az llc annál több hőt fog disszipálni a cpu és a vrm.
-
rambustibi
őstag
válasz
ricsivagyok0 #22685 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dune: Awakening
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kuponkunyeráló
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged