- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
apa111
aktív tag
válasz
Molyzsa #6998 üzenetére
Eddig nem voltak le zárva a biosok bármelyik felment egymás után oda vissza,de ebbe biztos bele raktak egy kódot nem engedi vissza rakni elözőeket.Ilzen volt a 1151 asus lapom is .Viszont ma hozzák a másik lapot ugyan ilyen lehet hogy ki cserélem rá persze elötte ki próbálom a kis r1400 est ez lett a kicsi gyereknek 2x4 g teamgrop memoval 2400mhz.
-
Molyzsa
aktív tag
Na szuper...
Remélem ha kijön a Gigabyte Ga-AB350-Gaming 3-hoz egy friss bios, azzal nem csinálnak ilyet.
A lap a boltból F5-ös bios-al jött ki.
A Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury Black HX426C15FBK4/16 memória simán ment vele 2666MHz-en.F6-osra frissítettem, egyből csak 2400MHz-en akart menni, úgyhogy visszament az F5.
Ezek szerint ha jön egy újabb bios meg kell várnom a vállalkozó szellemű emberkéket, hogy véleményezhessék (visszaállítás szempontjából is). -
apa111
aktív tag
Akinek ASUS prime b-350 lapja van az új biossal vigyázzon mert ,ha nem fog tetszeni nem lehet vissza rakni eggyik régebbit sem,valószinü van benne egy kód ami nem engedi felül irni.Nekem a 0515 bios volt fent 4ghz 1,4 volt stabilan már 1 hónapja most 1,45v kér viszont most 4,02is megy.A memória még mindig nem stabil 3200-ón memtest hibázik 2993 megy Consaire rakok fel majd képeket az új biossal.Szóval jó volt nekem a 0515 is föleg ,hogy kevesebbet kért na de ez van .Asus szerint akkor ez jó bios ezek szerint
-
apa111
aktív tag
válasz
e2170Htlecso #6992 üzenetére
-
apa111
aktív tag
válasz
e2170Htlecso #6992 üzenetére
Szia! Ilyen memóval indultam a r1700 nak 2666-ig ment is még 2 hónappal ezelött,azóta csak javitottak a bioson.A lapom szintén PRIME .Rakok fel bios képet hátha segit és oc-ban is.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
boldi6807 #6987 üzenetére
Szia!
Mivel x-es a procid, ezért nem lesz feltétlenül szükséged erős OC-ra (sőt, lehet, hogy semmilyenre), és x370-es lapra (kivéve pl., ha SLI...), bár a fentebb tagolt VRM kérdés miatt lehet, hogy jobban járna az ember egy 8+2 vagy 10+2 fázissal.
RAM-ból nyilván minél nagyobb órajel, de az időzítés is fontos (ha elosztod az órajelet a cl- el kapsz egy arányszámot, ez minél nagyobb, annál jobb). A kétcsatornás vezérlő miatt a kettes KIT jobb választás egyelőre (ár miatt is, meg a magasabb támogatott órajel miatt is), a mennyiség igény és ATM kérdése...
Üdv -
e2170Htlecso
csendes tag
Sziasztok! Overclockerek segítségét kérném. AMD Ryzen 5 1500X / ASUS PRIME B350-PLUS / HyperX 8GB Savage DDR4 2800MHz CL14 KIT HX428C14SB2/8 kombinációm van.
Lehetséges e ezt a memóriát 2133MHz-nél magasabbon járatni ezzel a konfiggal? Bios mai, teljesen up-to-date, de nekem nem sikerült 2400-on se elindítani, kisípolja.. CPU alap 35-ös szorzón van.
-
Naturalist
tag
67-69k ért vannak új 1600-ak kitéve, rendeljétek amíg a készlet tart
-
HavocS
senior tag
válasz
Compika #6985 üzenetére
Alapvetően a CPU OC-t nyugodtan lehet Ryzen Masterből próbálgatni, a RAM-ot meg egyelőre elég 1.35V-on 2666-ra belőni, túl sok értelmét nem látom egyelőre kínozni az alaplapokat mindennapi használatra, nemsoká lesznek AGESA 1.0.0.6-os BIOS-ok, azzal majd talán.
Egyelőre azt javaslom, hogy ha a RAM-ot belőtted, keresd meg hogy 1.2-1.25V körül mi a vége a procinak (3.7-3.8 GHz összmagra meg szokott lenni), efelett elkezd brutálisan sokat kérni, 4 GHz meg nem igazán van meg stabilan ezekkel, szóval azért a +100-200 MHz-ért így nyár kezdetén nem érdemes szvsz megfőzni a gépet.
Ja, valaki írta hogy a Ryzen Balanced power plannél nem veszi vissza a frekit: ha megnézed, a minimum CPU órajel 90%-ra van állítva benne... állítsd be 5%-ra, nálam teljesen jól megy így, vissza is veszi gond nélkül.
-
boldi6807
csendes újonc
Sziasztok! Új konfigot szeretnék összerakni a későbbiekben és úgy döntöttem, hogy ryzen 5 1500x köré építeném fel a gépet.Segítenétek abban, hogy milyen alaplapot és memóriát válasszak hozzá? Általános használatra és játékra használnám a gépet (GTA,Overwatch,Doom,stb.). Köszi!
-
apa111
aktív tag
Üdvözlet az új Ryzen tulajoknak
-
nubyy
aktív tag
Gigan kivul rakott vmelyik gyarto dual biost a lapokra? C6H-val szemezek, de hianyzik a dual.
Koszi! -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Compika #6979 üzenetére
Ha nem akarod erőteljesen tuningolni a procit, akkor szinte ízlés kérdése a dolog (amelyik jobban tetszik).
A Giga lapon pl. jobb az integrált hang.
Az ASUS lapon pedig jobb a VRM (mindegyiken van hűtőborda, a Gigán viszont nem mindegyiken van).Emiatt ha nagyobb tuningot is akarsz és nem fontos a nagy csilli villi, akkor ASUS.
De ez csak az én véleményem
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
A 2 lap közül melyik a jobb választás egy r5 1600 mellé
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 vagy Asus Prime B350-PLUS
-
jovás
senior tag
Új BIOS az ASUS PRIME B350-PLUS-hoz [link]
-
nkmedve
őstag
A gond, hogy egy Noctua NH-U12S-t használok (egy ventivel) ami a CPU-t szépen hűti, de jóval a VRM fölött fújja el a levegőt. Ráadásul nem is a nagyobbik (4 fázist lefedő) VRM borda irányába van fordítva jelenleg hanem felfelé. Ezek a lapos VRM bordás B350 lapok valószínűleg inkább egy Wraith Spire típusú lefele fújó hűtővel lennének jobb viszonyban.
A megoldás az lesz, hogy elfordítom a hűtőt (úgy hátrafele fog fújni), megy rá egy második 12-es ventillátor amit lennebb rakok (így remélhetőleg a VRM-re is fújja majd a levegőt), valamint a házban is kicsit változtatok a ventik elhelyezésén/szabályozásán. Remélhetőleg elég lesz, még a nyári melegekben is.
-
Tengo
aktív tag
Nálam a gaming 3 VRM-je se melegedett 70 fok felé még 3.9-en sem az 1700assal 1.42V-al. Rendes hűtéssel nem szabadna 100 meg 120 foknak lennie VRM-eken még borda nélkül sem. Hozzáteszem, hogy elég jó a légszállítás a házamon belül.
-
nkmedve
őstag
Ha hűtöm akkor a 80 fok csak a legdurvább terhelésnél jelentkezik (IBT2 - Very High vagy Prime 95 - Small FFT), átlag használatnál (játékokat is beleértve) nem igazán megy 50 fölé.
Az is lenne a cél, hogy 80 fölé semmilyen körülmények között ne kússzon, mindezt lehetőleg valami normális/csendes hűtéssel (a VRM-re tákolt mini szélkerék annyira nem szimpatikus hosszú távra).
-
용 Bob
senior tag
Felraktam a Ryzen Balanced Power plan sémát, gondolván, hátha visszaveszi (szabályozza) a VCORE-t. Eredmény: semmit nem szabályoz rajta, ellenben az órajel szorzót is fixálja idle állapotban (ami eddig működött). Konstans x38
-
Omli85
őstag
válasz
nkmedve #6966 üzenetére
LLC beállítással tudod még kicsit "kímélni" a vrm-et ha úgy alakulna esetleg próbáld meg egy lépcsővel kevesebb fesszel. Mondjuk ha csak Prime meg IBT alatt melegszik el a vrm akkor kb mindegy átlag használat mellet max ha nagyon gyilkolod akkor lesz hasonló helyzet. Játékok alatt tuti nem max render vagy encode alatt.
-
HavocS
senior tag
válasz
Törzsúr #6967 üzenetére
Én 2666-on használom, már ezzel se annyira brutális a különbség 2133-hoz képest, szerintem túl van lihegve erősen. Egyelőre az alaplapok bírják kevésbé a tempót mintsem a RAM-ok.
nkmedve: na igen, nekem is van ami örülne 4.3-nak is egy magon ha ezt is lehetne olyan frankón állítani mint az FX-eket lehetett, hogy 2 magos turbo 1.4V ha kell aztán csoki.
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem egy R5 1600-ast a napokban.
Mi a tapasztalat? A 3000MHz-es ram elég hozzá vagy nagyon kéne a 3200-3400? -
nkmedve
őstag
és (#6959) Milka 78
A további órajelemeléssel esetleg csak azt tesztelném, hogy a proci mit tud, 24/7-re nem mennék a mostani értékekről fennebb. Az eddigiek alapján talán fölösleges is eröltetni a több feszt és órajelt, nem egy tuningbajnok az én példányom (de panaszkodásra sincs ok
).
Nagy a gyanúm, hogy a 120 fokot a gyenge hűtés miatt érte el, eredetileg amikor a rendszert építettem nem vettem figyelembe a VRM hűtését, jóformán semmi légmozgás nem volt körülötte. Amint raktam egy kis ventit a VRM-re irányítva, egyből leesett a hőmérséklet 80 fok környékére erős terhelés mellett. Talán az LLC beállításon is tudok finomítani (a stabilitás érdekében a legdurvább beállításra raktam, amire valószinűleg nem is lenne szükség).
(#6956) Ueda Az SMT mindenképp ki lesz kapcsolva (eddig is ki volt, csak most a tesztelés erejéig engedélyeztem), 8 mag/szál nekem bőven elég, és úgy hűvösebb/stabilabb is minden.
Amúgy nem gyakran használok olyan app-okat amelyek a Prime95 Small FFT tesztjéhez hasonló mértékben terhelik a procit, úgyhogy nem hiszem, hogy valós körülmények között gond lenne a hőmérsékletekkel.(#6961) Omli85 és (#6958) HavocS A 3.7 sem lenne rossz, bár ha lehet megtartanám a 3.8-at, hogy a lehető legjobb egyszálas teljesítményem legyen.
-
Omli85
őstag
Nekem nem igen ment mondjuk 60 fok főlé a vrm de így sem hajtom 3.7 felett mert totál felesleges. Játékra így is elég amúgy is inkább a 390 a visszatartó tényező
. h264 h265 encode alá meg pláne tök mindegy, hogy 3.7 vagy 3.9 minimális a különbség sebességben. Ellenben irritál ha 60 fok fölé mászkál a cpu ha nagyobb projektet kódol a gép szóval teljesen jó nekem egyelőre a 3.7 is 1.25v mellett
.
Így még hűvös is és a teljesítmény is megvan. Bencselgetni max feltekerem ha ahhoz van kedvem de ahhoz meg megvárom a "végleges" biost. Ami meg még odébb van szerintem.
Amúgy bios verziónként változik a tuning helyzet is nekem ezzel az új beta biossal nem viszi ugyanazon beállításokkal a 3.9-et stabilan ami előtte simán bírt mindent pl
.
-
-
HSM
félisten
válasz
nkmedve #6955 üzenetére
Hát, őszintén szólva, 120 fokról indulva nem sok tartalékot gondolok a VRM-ben. Persze, valamit lehet segíteni a hűtésben, de csodát nem tudsz szerintem tenni. Alapból már nagyon határon dolgozhatott, ha ennyire felmelegedett.
Sajnos a Ryzen proci is ellened dolgozik, 4Ghz körül már elég sokat kér pluszba 100Mhz-enként.
(#6956) Ueda: Ez egy jó ötlet.
-
nkmedve
őstag
válasz
Molyzsa #6954 üzenetére
Köszönöm az ötletet! Úgy látom, hogy nálam is van ilyen beállítás (SYS hőmérséklet alapján variálja a ventiket, nálam pedig a úgy tűnik, hogy SYS temp = VRM temp).
Ma rendeltem néhány 12-es Noctua ventit, hogy cseréljem ki a nem túl jó gyári Zalman-okat a házban, és akkor majd teljesen újratervezem a hűtést. Talán meg tudom oldani, hogy minden megfelő légáramlatot kapjon, és esetleg a mostaninál csendesebb is lehet (terheletlenül legalább).(#6953) HSM Nálam elméletileg 65W-os a proci, de tuningolva kb. duplázódik az étvágya, úgyhogy nem árt vigyázni. Arra leszek kíváncsi, hogyha a VRM-eket megfelelően tudom hűteni, akkor lehetséges lesz-e még egy kicsit fennebb menni az órajelekkel (bár nagyon kétlem, hogy +100 MHz-nél többet ki tudnék belőle sajtolni, az pedig nem éri meg a vesződést).
-
-
HSM
félisten
-
nkmedve
őstag
Érdekesség képpen leírom, talán másnak is vannak hasonló tapasztalatai:
Mostanában kicsit tesztelgettem az R7 1700 + MSI B350 Tomahawk kombót, és feltűnt, hogy az eredetileg stabil OC-m (3.8 GHz, 1.35V) furcsa módon instabillá vált IBT és Prime 95 alatt. Mindez azzal állítható párhuzamba, hogy most kb. 5 fokkal melegebb van a szobában, mint amikor régebb kísérleteztem vele (27 fok van, s lesz még több is).
Kicsit csodálkoztam a dolgokon, míg nem ránéztem a HWInfo64 szezor-adatokra, ahol kiderült, hogy bár stressz teszt alatt a CPU hőmérséklete nem rossz, a VRM-ek viszont izzanak. Néhány perc alatt 120 fok fölé megy a hőmérsékletük, aztán pedig nem sokára jön a fekete képernyő. Rövid távú megoldásnak raktam oda egy alacsony fordulaton pörgő 80-as ventit, ami úgy tűnik segített, de valószínűleg újra kell gondoljam az egész ház szellőzését/hűtését.
Szóval nem árt ügyelni a VRM-ekre, főleg ha Ryzen 7-et tuningol az ember egy B350-es lapban (a Tomahawk még nem is olyan rossz ilyen szempontból, vannak gyengébb lapok is), jó valamilyen aktív hűtéssel megtámogatni, vagy a lehető legjobb szellőzésű házba rakni
-
-
Omli85
őstag
válasz
Interceptor #6945 üzenetére
Gyakorlati használatban többnyire a fix 4/6/8 mag 3.8-3.9GHz többet ér mint az XFR 4.0+ kivétel ha valami nagyon nagyon csak 1 szálon kommunikál ott "előny" lehet az XFR boost.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Az X -re igaz.XFR mellett. Amúgy ha jó 1600(nem x -et) fog az ember ki, értelmes fesszel is elérheti a 3,8Ghz -t.Szerencse kérdése.Sőt volt CB15 eredményem 4.0Ghz -ről is.
-
stratova
veterán
válasz
Az a max turbo clk 1 magra és nem 6 magot akarnak 4 Ghz-re tolni.
-
Interceptor
addikt
Itt azt írják, hogy 1600X Max Turbo Core Speed 4GHz, ez mennyire igaz? Látom, hogy itt páran 3,8-as órajelekkel bajlódnak.
-
Omli85
őstag
Noh tegnap volt egy kis időm tesztelni az új beta biost.
9943-as biossal viszi a ramot 3200-on manuálisan állítva és XMP profillal is.
Eddig csak 2400-as ram profillal és bclk emeléssel működött.
A 3200-hoz beállított időzítésekkel postolt 3333-on is a ram viszont olyan szép kis vihar kerekedett nálunk, hogy inkább elnapoltam a tesztelgetést biztos ami tuti. Mindenesetre elég biztató az új bios talán ma lesz is időm kicsit szórakozni vele.
Crosshair VI Hero Beta Bios (ismét két fajta teszt bios van):
Illetve:
"If Hynix AFR 4x16GB or Samsung B 4x8GB, you might have more luck with this"
9945 -
GFerr56
aktív tag
Hal!
Azért nem kell általánosítani. Amúgy alaplappal én is vigyáznék (nem csak AM4...), más termékükről nem tudok nyilatkozni. Én is pórul jártam egy CH6-al, három hétig voltam gép nélkül, és még szerencsém is volt, mert időben kiderült a hiba (CPU ready led zöld, de semmire nem reagál, tápomból nem szokványos búgás), rokonomék számtech üzletében szétszed-másik táp-másik RAM stb...semmi-döglött volt a lap. Ők mondták, hogy alaplapban ezt a márkát nem ajánlják, sok velük a probléma (pedig főleg Intellel foglalkoznak). Egy másikat intéztek, a maradék pénzből futotta másra. Szóval, nem feltétlenül csak ezzel a márkával lehetnek bajok, a mai tömegtermelésnél be-becsúsznak ilyen dolgok. Általában javaslom, hogy minél hamarabb próbáljátok ki a cuccokat (lehetőleg 3 napon belül), illetve két héten belül elállással is visszaküldhetitek. Én is ez utóbbit kellett, hogy válasszam, mert a 72 órából épp kicsúsztam. Nem mertem garanciával visszaküldeni, mert lehet, hogy még mindig vitáznék a forgalmazóval (egyébként az elállást nagyon korrektül intézték - érdemes megnézni, hogy kitől is vásárolok!).
Üdv -
Molyzsa
aktív tag
Hali!
Eredetileg az F6-os BIOS volt rajta vagy frissítetted?
Én F5-össel kaptam és a Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury Black HX426C15FBK4/16 memória csak ezzel hajlandó XPM-el 2666MHz-en menni.
Feltettem az F6-ost azzal csak 2400-al ment, úgyhogy visszaraktam az F5-öt amit előtte lementettem.
Ha van türelmed és kedved hozzá esetleg lehet kísérletezni
De azért óvatosan. -
-
Nem a teljesítménye miatt lepődtem meg a 8400GS-en, hanem azon, hogy kb 10 éves hardver (nálunk pl kapni sem lehet tán). Ennél sokkal újabb, okosabb, nem drágább kártyákat is lehet kapni amazonon is.
Nem nagyon fér a fejembe, hogy USA-ban hogy vehetnek ilyen kártyát, mikor egy IGP is körberöhögi. Pláne, hogy ez diy eladás, tehát szándékosan veszik, nem OEM gépben kapják.De mindegy is igazából, csak nagyon furcsa.
-
RVR400
veterán
válasz
VirsLee #6932 üzenetére
Ez a kategória az, akinek egy része, ha előre kérdez, akkor elkölt max. 30e Ft-ot VGA-ra nagy rábeszélés után, a másik része meg nincs vele tisztában, hogy mi az a VGA, így vesz egy olcsót, csak hogy legyen kép. Van a másik véglet, akinek van egy ezer éves gépe, amin már a YT videók nem mennek normálisan, íz megveszi a legköltséghatékonyabbat.
Kevesen találnak meg tudatos vásárlók, és az általam ismert felhasználók nagy része egész egyszerűen egy 80e Ft-os laptoppal is beéri, mivel netezni kell, meg néha egy-egy szövegszerkesztés, semmi extra. A játék meg valami online gagyiság, vagy a gyereknek meg jó lesz ez is, majd megoldja, hogy azzal játszik, amit elbír a gép.
-
Yany
addikt
Szerintem a bestseller listák egy hetes intervallumot ölelnek fel, de nem tudom pontosan. Aki akarja, a linken keresztül utána járhat. Volt már a Ryzen 7 előrébb is. Mindenesetre nálam még mindig a 7-es Ryzen a köv egyelőre a 2500K utódjaként. De erre visszatérek majd kb. 1 év múlva és meglátom, akkor hogy áll a helyzet.
-
Tengo
aktív tag
Tuning alatt is visszaveszi giga lapon a feszt, ha offsettel állítod be a feszültséget. Valami ilyennek kell lennie az MSI lapjain is.
-
용 Bob
senior tag
Ugyanez a vélemény részemről is. Auton elmegy 1.39-1.45-i is. Fix 1.25-el meg sem reccen BF1 1,5 óra játék alatt. Tényleg frusztráló, hogy terheletlenül a szorzót visszaveszi, a feszültséget pedig nem, ha fixálod.
Konklúzió:
Vagy játszol alacsonyabb (fix) feszültségen = (halkabb hűtő, kevesebb fogyasztás), viszont terheletlenül is kapja a fix feszültségi értéket
Vagy auton hagyod a feszültséget = (hangosabb hűtés, magasabb fogyasztás játék alatt), viszont terheletlenül nagyon halk (0,4-0,8V-ig lemegy)Ez az MSI B350M Mortar lapokat érinti. Az LLC nem nagyon működik benne..
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Mennyivel leszek hátrább, ha nem 3000-3200, hanem 2400Mhz-s ramokat használnék? Pár %? -
HavocS
senior tag
-
Televan74
nagyúr
-
Tengo
aktív tag
Nem azt kell nézni hogy a 7700K előtte van, az valahol mégis kicsit más kategória. Az szívderítőbb, hogy a 7500 előtt van, 7600 meg 7600k meg sehol. Ott üt igazán nagyot az 1600x. Akinek kompromisszumok nélkül a legnagyobb FPS kell, nem érheti be egy 1600-assal, feltéve ha a pénze megvan rá.
-
Szerintem ebben nincs semmi meglepő. Aki ryzen-t szeretne annak lapot is kell cserélnie, és jó eséllyel memóriát is.. Úgy meg már elég költséges a móka. Akinek van egy 1151-es konfigja jóval olcsóbban megússza az " gépújítást" egy szimpla proci cserével.
Ugyanakkor teljes gépcsere esetén igenis jó ajánlat a rizszem.
-
wwenigma
Jómunkásember
Amig a csapbol is az folyik hogy alapon 5, tuninggal pedig 20%-kal lassabb a Ryzen (egyszalon, kisbetűvel pedig a delidelve, komoly vizzel válogatott 5,3GHz-en) addig ne csodalkozzunk.
Egyébként ismerős is most vett 7700K-t, elötte kikérte a véleményem és arra jutottunk hogy semmit nem akar huzni rajta, csupan most kell neki a nagyobb teljesítmény, alapból használni akarja, pénz nem szamit.
-
Yany
addikt
Csak egy kis vásárlói infó: engem tökre meglep, hogy a német Amazonon az Intel 350 eurós procijából több megy most, mint a 220 eurós Ryzen 1600-ból. Valami azt súgja, hogy a Ryzen körüli felhajtás vitorlájából jókora szelet kifogott az Intel is valahogy... lesz még dolga az AMD-nek azzal, hogy a ryzen nevet nagyon jól csengő brandként beégesse a hétköznapi vásárlók tudatába is.
-
Szinyák
őstag
Köszi mindenkinek a választ !
-
Omli85
őstag
Úgy értettem, hogy egy olcsósított C6H sőt szerintem ez oda is van szánva belövik a Prime X370 meg a C6H közé 60-70K környékére és szépen le is fedték a 3 főbb ársávot x370-es lapokkal. Jön még egy mATX és teljes a paletta kb.
(#6913) Szinyák: OC-ban kb majdnem tökmindegy, hogy B350 vagy X370 a kockák vége ugyan ott van 4Ghz környéke ezzel a legtöbb B350-es lap is elbír.
Felszereltség lehet főként inkább szempont ha igény van az X370-es lapok felszereltségére akkor nagyon nincs apelláta. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Szinyák #6913 üzenetére
B-s lappal csak Crossfire megy, de nem teljes értéken, mert kevesebb a PCI-E szál.
Az SLI csak X lappal megy (illetve a Crossfire is teljes értéken), de azért figyelni kell a specifikációt (mert nem biztos, hogy minden alaplapgyártó megvásárolta az NVIDIA-tól az SLI jogot - ezt be is építik az árba..)OC mindkettővel megy, de az X-es lapnál finomabb beállításokat kapsz stabilabb eredménnyel.
A tápkör szintén jobb az X-nél, de a B-snél sem panaszkodtak eddig nagyon.Hogy mit az ajánlott?
Kérdés mire és hogyan akarod használni. -
용 Bob
senior tag
Megtaláltam az opciót, viszont nem értem, hogy miért működik fordítva
3800-on 1,25V-ot adtam fixen a procinak. Az LLC-t tök mindegy, hogy 10-30-50..stb százalékra állítom, pont hogy terhelésnél ennyivel veszi vissza a feszültséget. Holott ennyivel többet kéne, hogy adjon neki, ha logikusan gondolkozomMost akkor a hiba az én készülékemben van, vagy nagyon nem értem az LLC működését.
-
Szinyák
őstag
b és x lapok között mi a lényeges kül ? OC ugyan úgy megy mind kettőbe ? SLI vagy crossfire akar építeni akkor x.-es lap kezeli normálisan ? illetve tápkörben erősebbek a X.-es lapok ?
Mint érdemes venni 1700.-alá ?
-
-
Omli85
őstag
válasz
Televan74 #6889 üzenetére
Hőfok szerintem rendben van még ha standard is jelenleg legtöbb átlagos esetben semmi nem melegíti meg ibt szinten a kockát max pár cpu bencs illetve valami komolyabb munkafolyamat játékokban itt is igaz, hogy a hőmérséklet jóval alacsonyabb lesz.
Legtöbb helyen én azt olvastam és AMD is azt jelezte, hogy a cpu szenzorok mutatják a pontosabb értékeket szóval CPU (Tctl/Tdie) érték a pontosabb, Ryzen master is ezt az értéket mutatja amúgy.
Illetve CPU fesz esetén is a CPU szenzor a pontosabb így ott is a CPU Core Voltage (SVI2 TNF) a pontosabb adat.
Hogy ez most ténylegesen mennyire pontos a fene tudja.
Nálam amúgy terhelés alatt vízzel a CPU szenzor alacsonyabb értéket mutat kb 5 fokkal mint az alaplapi szenzor által mért CPU hőfok érték nálad meg pont fordítva van
.
-
Molyzsa
aktív tag
Az semmi
Én a laphoz egy Thermaltake Commander G41 CA-1B4-00M1WN-00 házat vettem.
Na most az alaplapon a jobb közép oldalán két furat is van a lapon (RAM-ok alatt).
A házban viszont a szélső furathoz nincs távtartó kialakítva a házon, úgyhogy oda én is csak a műanyag bizbaszt tudom tenni.
De egyébként mielőtt betettem a házba a lapot, szépen betettem a RAM-okat, így nem kellett csak a távcsatival óvatoskodnom.
Azóta úgy áll a lap a házban, mint Katiban a gyerek -
wwenigma
Jómunkásember
Nekem is, mukodik még a laza 20 éves technika.
10$ 100db.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest