- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz
Robi_73 #28119 üzenetére
Szia!
Persze, ezek alapján lett vásárolva az alaplap:
Egyébként összerakás után rendben elindult és olyan BIOS volt már rajta ami támogatta az R7 2700 -at. Felraktam a legfrissebb elérhető stabil BIOS -t is már azóta.
Egyébként csak érdekesség képpen, ez egy másik gépem, az alaplap hivatalosan sosem támogatta az FX-4130 -t, mégis hibátlanul működik évek óta.
Üdv
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Robi_73 #28119 üzenetére
Azért vicces lenne ha b450-hez olyan BIOS lenne, amivel nem menne jól az úgy mond hozzá gyártott CPU széria (bár a gyártókból már bármit kinézek) Nekem a sima tomahawk volt a legújabb BIOS is jól kezelte a 2700-at, gigabyte b450 alaplap, amin a legújabb BIOS volt, ami már az 5000-res széria minden tagját támogatta, gond nélkül ment a 200ge-vel, ami még csak zen. B550-nel is gond nélkül ment a 2700, ami hivatalosan nem is támogatott.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Robi_73 #27992 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod!
Sok teljesítményt azért nem szeretnék veszíteni mert a másolásokhoz, 4k media szervernek azért néha kell az erő is.Csupingo
Hát nem mondom én sem rossznak, annyi hogy nonstop megy a kicsikehokuszpk
nem nagyon találok ubuntura olyan alkalmazást ami tudná monitorozni nekem a hwifnohoz hasonlóan az értékeket sajnos.Mondjuk ha 50 helyett max 40 wattig tudnám levinni csak a fogyasztást akkor hagyom a fenébe az egészet, annyit nem ér a sz*rakodás talán hogy babráljam két napig.
Tudnék ez felett nyerni egyáltalán amúgy? -
ETOM
addikt
válasz
Robi_73 #27651 üzenetére
Az a baj a mostani utolsó driverrel végre jó a forza horizon 4. Nem tudom reprodukálni a hibát. Van, hogy 5 napig jó. Ma meg már 2x nem jött vissza kép.
De ha ezt a driver csinálja miért kell áramtalanítani egész gépet, hogy legyen újra kép.
Sima lekapcs-bekapcs nem elég.
Lehet elkell búcsuznom standby meg sleep dolgoktól.
-
fanti
addikt
válasz
Robi_73 #25466 üzenetére
Igen, ebben igazat adok, 106-ért vettem itt a PH-n anno... bár annak is az volt az első, hogy eladtam a gyári hűtését 5K + postáért.
Hát....tudod...utána bántam is....De most megelőzöm ezt, mert a 4-es genre sem váltok.
Nézd meg ezt a tesztet.
Egyforma procik, annyi hogy 4-esnek kevesebb az L3 gyorsítótára, de mag/szál és frekvenciában egyeznek.
És még sem hozza az előd 3-as Ryzen teljesítményét, igaz hogy csak picit, de még is lemarad.
És ez engem igazol, azaz most hogy az AMD egy bő éve tarol a piacon, nos ez azzal jár, hogy ők is megkezdik az Intel féle tick-tock-os módszert, azaz tojnak a tényleges fejlesztésre, csak átcímkéznek...
És ezt az Intel sajnos előbb vagy utóbb de tuti kihasználja. -
válasz
Robi_73 #25408 üzenetére
Hali!
Én most az 1600AF-et ez alapján úgy lőttem be, hogy 1.2V, 4GHz. Lap nekem más, global c-state-t engedélyeztem, boost-ot kikapcsoltam, ilyenkor a fesz vissza is esik normálisan, de a proci 4 GHz-n pörög mindig. Windowsban energiasémát kiegyensúlyozott és energiatkarékosnál is próbáltam. Aida 10 percig lement, CB20 3094 pontot dobott. Hogy tudnám elérni, hogy a proci is visszavegyen? Vagy lesz ennek így baja?
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
Robi_73 #25261 üzenetére
Tényleg, a támogatást az benéztem. 8FE-t ír az ASROCK, nekem a RAM-om meg M8FE1, az zavart meg. Ezek szerint a pontok előtti karakterek a lényegesek a support-nál?
A2-B2-ben vannak a RAMok, 1.6 Bios-sal jött a lap, már akkor is csinálta, az instabilitást, de azt hittem valami win frissítés kavart be. Láttam RavePriest videóját, hogy Ryzen-nél érdemes Bios-t frissíteni, akkor kapott egy 2.0. Ezzel sokáig futott, kerestem mi lehetett a baj, visszavettem a CPU/VGA undervolt-ot, RAM-ot állítgattam, semmi. Valahol phórumon olvastam, hogy Asrock az 1.5 utáni Bios-okat nem javasolja a Pinnacle CPU esetén, így visszamentem erre az 1.5 Bios-ra, az XMP beállítva instabil a rendszer, de bármilyen RAM OC-nál (pár lehetőséget ajánlottak a RAM topikban), végül kiderült, hogy alap-on (auto-n) hagyva stabil a gép.(#25262) ETOM:
Stock-on nekem elég a CPU, egyedül ezt a szerencsétlen memóriát szeretném 3200 Mhz-en fusson, amiből profitálnak a játékok.(#25263) rumkola:
Jó, de mire cseréljem?(#25264) Speed(R):
Proci csere, egyre jobb?
2933 Mhz-re be volt lőve, de úgy is instabil volt.(#25265) Dragon3000:
Ezt jó tudni, akkor nem gondolkozom B550 lapokban. -
válasz
Robi_73 #25121 üzenetére
Nekem ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac van 3.40-es BIOS-szal. Van 3.70-es is, de a 3.40 fölöttiekre azt írják, nem ajánlott Zen+ mellé. 2700-am van, amit az összes BIOS támogat elvileg, csak a 3.40 fölöttiek nem ajánlottak.
Speed(R): Akkor minimum ennyit írhatnának, még jobb lenne persze, ha konkrétumok is lennének, amennyiben mondjuk egy-egy opció módosult.
-
válasz
Robi_73 #25104 üzenetére
"Az Asrock oldala kicsit ellentmondásos, mert a 3.60, 3.90 és a 4.10-es biost sem javasolja Pinnacle Ridge magokkal felvértezett processzorokhoz"
Az ASRock lehetne kicsit bőbeszédűbb arról, ez mit takar! Én is azért maradtam egy régebbin, mert az újabb nem javasolt. De nincs kifejtve, mi történne, ha mégis besütném a legújabbat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Robi_73 #23526 üzenetére
Manual OC van, fixen beírtam neki a 3700-at, nincs boost.
Beírtam 1V-t, így is 1.15V körül ad neki, mint amikor 1,1xV-t állítok be, ami terhelve 1.1V, nagyjából. Levettem -100-at, offset-tel, így 1,08V körül van, ami már egész jó.
Vagyis, arra jöttem rá, hogy 1.1V alá nem lehet vinnni a feszt manuálisan, mindegy mennyit íírsz be neki kézzel, ha 0.9-et, akkor is 1.1.
Bocsi ez kisit katyvaszos, de remélem érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest